湖北南漳县2016高考英语阅读理解和单项选择选练(5)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 南漳县 2016 高考 英语 阅读 理解 单项 选择 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。 A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.The paper, published this March in Psychology and A
2、ging, examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96.The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10, among other questions.The researchers
3、 found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.Adults of 65 and older, however, were far more likely to underestimate their future life satisfaction.Not
4、 only did they feel more satisfied than they thought they would, the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of dis
5、ability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder RLang, a professor at the University of ErlangenNuremberg.Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy futur
6、e.“Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions(预防措施),”the authors wrote.Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecti
7、ng a greater decline.Also, the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions.Illness, medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.However, the researchers
8、said a pattern was clear.“We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,” the authors concluded.1According to the study, who made the most accurate prediction of their future life satisfaction
9、?AOptimistic adults. BMiddleaged adults.CAdults in poor health. DAdults of lower income.解析细节理解题。由文章第四段第一句话“The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction, while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would fe
10、el in the future.”可知中年人可以更加精确地预测他们的未来。故选B项。答案B.2Pessimism may be positive in some way because it causes people_.Ato fully enjoy their present lifeBto estimate their contribution accuratelyCto take measures against potential risksDto value health more highly than wealth解析细节理解题。由第六、七段中的关键信息“.people wh
11、o were pessimistic about their future may be more careful about their actions.”及“.contribute to taking improved precautions(预防措施).”可知对未来持悲观态度的人会对他们的行动更加小心并且采取一些预防措施,故选C项。答案C.3How do people of higher income see their future?AThey will earn less money.BThey will become pessimistic.CThey will suffer me
12、ntal illness.DThey will have less time to enjoy life.解析细节理解题。由第八段第一句话“Surprisingly, compared with those in poor health or who had low incomes, respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.”可知工资高的人会预料他们未来工资的下降,故选A项。答案A.。4What is the clear conclusion o
13、f the study?APessimism guarantees chances of survival.BGood financial condition leads to good health.CMedical treatment determines health outcomes.DExpectations of future life satisfaction decline with age.解析推理判断题。由最后一段的最后一句话“We found that from early to late adulthood, individuals adapt their expect
14、ations of future life satisfaction from optimistic, to accurate, to pessimistic,the authors concluded.”可知对未来生活满意度的预测随年龄的增长而下降。答案D.。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。A recent study of ancient and modern elephants has come up with the unexpected conclusion that the African elephant is divided into
15、two distinct (不同的) species. The discovery was made by researchers at York and Harvard Universities when they were examining the genetic relationship between the ancient woolly mammoth and mastodon to modern elephantsthe Asian elephant, African forest elephant, and African savanna elephant. Once they
16、 obtained DNA sequences (序列) from two fossils (化石), mammoths and mastodons, the team compared them with DNA from modern elephants. They found to their amazement that modern forest and savanna elephants are as distinct from each other as Asian elephants and mammoths. The scientists used detailed gene
17、tic analysis to prove that the African savanna elephant and the African forest elephant have been distinct species for several million years. The divergence of the two species took place around the time of the divergence of Asian elephants and woolly mammoths. This result amazed all the scientists.
18、There has long been debate in the scientific community that the two might be separate species, but this is the most convincing scientific evidence so far that they are indeed different species. Previously, many naturalists believed that African savanna elephants and African forest elephants were two
19、 populations of the same species, despite the elephants significant size differences. The savanna elephant has an average shoulder height of 3. 5 metres while the forest elephant has an average shoulder height of 2. 5 metres. The savanna elephant weighs between six and seven tons, roughly double the
20、 weight of the forest elephant. But the fact that they look so different does not necessarily mean they are different species. However the proof lay in the analysis of the DNA. Alfred Roca, assistant professor in the Department of Animal Sciences at the University of Illinois, said, “We now have to
21、treat the forest and savanna elephants as two different units for conservation purposes. Since 1950, all African elephants have been conserved as one species. Now that we know the forest and savanna elephants are two very distinctive animals, the forest elephant should become a bigger priority (优先)
22、for conservation purposes.”1. One of the fossils studied by the researchers is that of.A. the Asian elephantB. the forest elephantC. the savanna elephantD. the mastodon elephant2. The underlined word “divergence” in Paragraph 4 means “.AA. evolutionB. exhibitionC. separationD. examination3. The rese
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
