江苏省扬州重点中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州重点中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州 重点中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省扬州中学高一上学期10月考英语试题第一部分 听力(共两节,每题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long will the man have to wait for the post office to open?A. 15 minutes.B. 10 minutes.C. 20 minut
2、es.【答案】C【解析】【原文】M: I wonder why the post office is still not open. Ive been waiting for 15 minutes.W: Its ten past eight. Youll have to wait for 20 more minutes before it opens.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man going to do during the summer vacation?A. Go camping.B. Visit his parents.C. Visit his
3、 friends in London.【答案】B【解析】【原文】W: Would you like to go camping with Peter and me during the summer vacation?M: Id like to. But Im going to London to visit my parents with some friends.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman doing?A. Complaining.B. Apologizing.C. Arguing.【答案】A【解析】【原文】W: Do you know w
4、here our food is? Weve been here for almost half an hour.M: Im sorry. It must be ready now. Ill go and check.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the woman call?A. To ask to borrow some CDs.B. To ask whether Bill can come to the party.C. To pass on some information about the party.【答案】C【解析】【原文】W: Hello. Is
5、Bill there?M: Sorry, no. This is his brother, Tom. Can I take a message?W: Yes, please. Tell him that Angela called and that the party is on Friday night at Amys flat. It starts at about 7:30 in the evening. Could you please ask him to bring some of his CDs? Wed like some music that we can dance to.
6、M: No problem.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the two speakers?A. Boss and secretary.B. Teacher and student.C. Customer and waitress.【答案】A【解析】【原文】M: How are you getting on with the schedules?W: I just have one more message to send. Have you got anything else for me to
7、do?M: Yes, here are some notes for you to type out.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is Linda famous for?A. Painting.B. Traveling.C. Collecting stone
8、s.7. What is the mans opinion of Lindas stones?A Priceless.B. Impressive.C. Imaginative.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Good afternoon, everyone. Im glad to introduce Ms Linda Smith, who is famous for painting stones. Linda, when did you begin painting stones?W: Actually, I started around six months ago. I
9、happened to find some smooth stones on the beach and I brought them home and began to paint on them. I was amazed that they looked so beautiful, so I continued.M: How many have you painted so far?W: About a hundred.M: What kind of pictures do you paint?W: It depends on the shape. I usually paint an
10、animal or a scene from a place that I have been to. Look at this painting of a Swiss village. On this stone, you can see my neighbors cat.M: They are so colorful! They look so detailed, even though they are on such a tiny stone.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does this dialogue take plac
11、e?A. In the police station.B. At the womans house.C. In the street.9 What did the woman do when the thief ran away?A. She ran after him.B. She shouted loudly.C. She called the police.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】M: Good evening. Id like to ask you a few questions about the robbery.W: Of course, officer. Com
12、e in.M: Tell me what happened.W: Well, last night I left work early. When I reached home, I saw that the lights were on in the study.M: What did you do then?W: I looked through the study window and saw a man.M: What did he look like?W: He was about 30, he was tall, and he had red hair.M: Did he see
13、you?W: Yes, then he ran out of the room and I went to call the police.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. When did the two speakers last meet?A. Eight months ago.B. Two years ago.C. Three years ago.11. What did the woman do when she was in China?A. She was a journalist.B. She was an editor.C. She
14、 was a computer programmer.12. Where does the woman come from?A. Canada.B. China.C. Britain.【答案】10. C 11. B 12. C【解析】【原文】M: Hi, Jenny! Im so happy to see you again.W: Me, too. Its been almost three years since we met in Canada.M: So, how has everything been going?W: I really dont know where to start
15、. I worked as a computer programmer in Canada for eight months and then I went to China and did some editing work for China Daily for about two years.M: Really? What are you doing at the moment?W: Ive just come back to Britain. Im on my way to an interview for a journalism job at the moment.M: Oh! G
16、ood luck!W: Thank you!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why would the man prefer to rent an apartment near the elementary school?A. He teaches there.B. He once lived there.C. His son studies there.14. Which price would the man prefer?A. $480B. $550C. $60015. Which kind of apartment would the ma
17、n prefer?A. An empty one.B. One with furniture in it.C. One without a kitchen.16. What can you learn from the conversation?A. The woman lost the keys to the two apartments.B. The man might take a look at the two apartments.C. The man isnt interested in either of the two apartments.【答案】13. C 14. B 15
18、. B 16. B【解析】【原文】W: Good afternoon! Welcome to the Service Center. What can I do for you?M: Good afternoon. Id like to rent a two-bedroom apartment.W: OK, do you have a specific location in mind?M: Well, Id like to live near the elementary school, or at least within 2 miles.W: Do you teach at the sc
19、hool?M: No. I teach at the university, but my son goes to school there.W: OK. What price range can you afford?M: $500 to $580 a month.W: Would you prefer an apartment with furniture or an empty one?M: With furniture, and wed like to be able to cook at home.W: Okay. Here are the photos of two apartme
20、nts that I think will fit your needs. You can choose between them.M: Thank you. Ah. The one on the Broadway Avenue looks nicer than the one on Main Street. When can I have a look?W: You can look around now if youd like. Let me get the key for you. If you are satisfied, we can sign an agreement today
21、.M: Great! Thanks. How much do you charge for the service?W: $100.M: All right.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Who designed the White House?A. George Washington.B. John Adams.C. James Hoban.18. Who were the first people to live in the White House?A. John Adams and his wife.B. George Washingto
22、n and his wife.C. The third president of the US and his wife.19. How many rooms does the White House have?A. 123B. 132C. 23220. Whats the speaker describing?A. The history of the White House.B. The structure of the White House.C. Some presidents who have lived in the White House.【答案】17. C 18. A 19.
23、B 20. A【解析】【原文】Hello, everyone, and welcome to the White House! Ill be your guide today. The building known as the White House is the home of the president of the United States and his family. The president also has his office here. In 1790, Americas first president, George Washington, wanted to bui
24、ld a new presidential home. A competition was held to find a designer to build it. Architect James Hoban won the contest. He planned a building of grayish-white sandstone. The color gave the house its name. Work started in 1792. But the house was not ready before the end of President Washingtons ter
25、m. Americas second president, John Adams, and his wife moved into the house on Nov 1, 1800. By then, the building had six completed rooms. Many of the rooms were still empty when John Adams left office a few months later. Other presidents tried to complete the White House. But the British burned it
26、down during the War of 1812. The White House was rebuilt after that war. Since then, it has been enlarged, repaired and almost totally rebuilt. Today, the White House has 132 rooms. Visitors can walk through some of the public ones.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读选择(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、
27、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项黑。ATeen Volunteer Team at the New Rochelle Public Library(NRPL)WhoTeens who want to (not because their parents are making them do it)!Teens Entering 7th-12th grade.Teens who are reliable, creative, flexible committed and motivated.Teens who are team players.WhatThere are lots
28、of ways to volunteer at the library: from keeping the shelves neat to signing out toys and puppets, from shooting photo and video for the library at library programs and events to giving one-on-one computer and tech skill training to seniors, from improving library service to teens and developing a
29、better collection of books for teens to planning for summer reading. The possibilities are See our complete “menu” of opportunities:Adopt-a-Shelf(6 positions, 4 hrs/week)Local History Volunteer Intern(1 or 2 positions, hours task-based)Childrens Room Assistant(4 positions, 3-4 hrs/week, weekend hour
30、s only)Teen Photo Video Team(5 positions, hours task-based)Teen Advisory Group(open positions, hours vary)WhyBesides helping others, volunteering at NRPLTeaches you job skills and values.Enables you to associate with teens from other schools.Is a real plus on your college applications.Is an opportun
31、ity to give back to the community.Is Fun.HowFill out an application. You can pick one up in person at the library, or find it online at www.nrpl.org, or at our Facebook page: facebook. com/nrplteens.If your application is approved, well call you to set up an interview.For More Info or to apply for a
32、 position: Ken Petrilli, Teen Services Librarian 813-3735.21. Which one is fit for volunteering for NPRL?A. Tim, a boy student from Grade SixB. Jack, a devoted and trustworthy boy.C. Lily, who likes working as an individual.D. Mary, who is urged by her mum to volunteer.22. What can a volunteer do fo
33、r NRPL?A. Sort out and straighten book.B. Collect and recycle used books.C. Teach young readers tech skills.D. Order food for on-duty librarians.23. What benefit can an NPRL volunteer get?A. Awareness of the value of reading.B. Chances to repay the community.C. Admission into a teens association.D.
34、Recommendations in college applications.【答案】21. B 22. A 23. B【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了新罗谢尔公共图书馆(NRPL)招聘少年志愿者的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据Who中的“Teens who are reliable, creative. flexible committed and motivated.”(可靠的,有创造力的,灵活的,全心全意的,积极的青少年。)由此可知,杰克,一个全心全意的,可靠的男孩适合NPRL。故选B项。22题详解】细节理解题。根据what中的“There are lots of
35、ways to volunteer at the library: from keeping the shelves neat to signing out toys and puppets, from shooting photo and video for the library at library programs and events to giving one-on-one computer and tech skill training to seniors, from improving library service to teens and developing a bet
36、ter collection of books for teens to planning for summer reading.”(在图书馆做志愿者有很多种方式: 从保持书架整洁到为玩具和木偶登记,从为图书馆的节目和活动拍摄照片和视频,到提供一对一的电脑,以及对老年人的技术技能培训,从改善对青少年的图书馆服务、为青少年开发更好的藏书到计划夏季阅读)由此判断出,志愿者能通过分类和整理书籍为NRPL服务。故选A项。【23题详解】细节理解题。根据Why中的“Besides helping others, volunteering at NRP is an opportunity to give b
37、ack to the community.”( 除了帮助他人,在NRP做志愿者是一个回馈社区的机会)可知,NPRL志愿者能得到的好处是可以获得回报社区的机会。故选B项。BVegetarian foods are not equally healthy, according to a new research at ESC Congress 2020. Dr. Matina said, “This finding was more clear in women. A recent research has shown that women tend to eat more plant-based
38、 foods and less animal-based products than men. But our study suggests this does not ensure healthier food choices and in turn better health condition.Most studies see plant-based diets simply as vegetarian or “low in meat”, thus treating all plant foods as equal. However, this study examined the ty
39、pe of plant-based foods eaten, in addition to the overall amount. Healthy plant-based products were made up of fruits, vegetables and coffee while unhealthy plant-based products included juices, potatoes and any kind of sweets.The study examined the link between the quantity(数量)and quality of plant-
40、based foods and heart health over a 10-year period. In 2011, the study selected 146 fat adults living in Athens with normal blood pressure and blood sugar. Diet was studied using a questionnaire about usual habits in the year. It listed 156 foods and drinks commonly had in Greece. Within ten years,
41、nearly half of these fat participants developed high blood pressure and high blood sugar, though most of them preferred plant-based foods. The rest who ate quality plant- based foods, however , didnt have these health problems.Regarding the quality of plant-based foods, healthier choices were linked
42、 with keeping normal blood pressure and blood sugar. On the contrary, eating unhealthy plant-based foods was connected with developing high blood pressure and high blood sugar. These relationships were stronger in women compared to men.24. What did Dr. Matina say about the study?A. Vegetarian foods
43、are unhealthy.B. Men tend to choose healthier foods.C. Women tend to eat less plant-based foods.D. Not all plant-based foods can keep you fit.25. What do we know about the participants in this study?A. Most of them living in Greece ate fatty foods.B. They all had low blood pressure and blood sugar.C
44、. About half of them made healthier food choices.D. Men were more likely to become worse in health condition.26. What is the result of eating quality plant-based foods?A. It can help keep good health.B. It has nothing to do with health.C. It only benefits womens health.D. It can make women stronger
45、than men.27. Which of the following is the best title for the text?A. Are All Vegetarian Diets Healthy?B. A Balanced Diet Is Good for Your HealthC. Plant-based Foods or Animal-based Products?D. The More Vegetarian Foods You Eat, the Healthier You Are【答案】24. D 25. C 26. A 27. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍研究
46、表明不是所有的素食都是健康的。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段“A recent research has shown that women tend to eat more plant-based foods and less animal-based products than men. But our study suggests this does not ensure healthier food choices and in turn better health condition.(最近的一项研究表明,与男性相比,女性倾向于吃更多的植物性食品,而更少的动物性产品。但我们的
47、研究表明,这并不能确保人们选择更健康的食物,从而获得更好的健康状况。)”可知,并不是所有的植物性食物都能让你保持健康。故选D。【25题详解】细节理解题。根据文章第三段“Within ten years, nearly half of these fat participants developed high blood pressure and high blood sugar, though most of them preferred plant-based foods. (在10年内,这些肥胖参与者中有近一半患上了高血压和高血糖,尽管他们中的大多数人更喜欢植物性食物。)”可知,这项研究的
48、参与者其中大约一半的人选择了更健康的食物。故选C。【26题详解】细节理解题。根据文章第四段“Regarding the quality of plant-based foods, healthier choices were linked with keeping normal blood pressure and blood sugar. (关于植物性食品的质量,健康的选择与保持正常的血压和血糖有关。)”可知,吃高质量的植物性食物可以帮助保持健康。故选A。27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Vegetarian foods are not equally healthy, accordi
49、ng to a new research at ESC Congress 2020. (根据ESC 2020大会上的一项新研究,素食并不同样健康。)”及全文内容可知,研究表明,不是所有的素食都是健康的。所以“Are All Vegetarian Diets Healthy?(所有的素食都是健康的吗?)”作为文章标题最为合适。故选A。CI dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean. Growing up in Australia, I had the good fortune of h
50、aving the sea at my side. The first time I went to Halfmoon Bay, I suddenly had the feeling of not being able to feel the ground with my feet anymore.For my 10th birthday, my sister and I were taken out to the Great Barrier Reef. There were fish in different colors, caves and layers of coral. They m
51、ade such an impression on me. When I learned that only one percent of Australias Coral Sea was protected, I was shocked. Australian marine (海洋的) life is particularly important because the reefs have more marine species than any other country on earth. But sadly, only 45% of the worlds reefs are cons
52、idered healthy.This statistic is depressing, so its important for us to do everything to protect them. The hope that the Coral Sea remains a complete ecosystem has led me to take action. Ive become involved with the Protect Our Coral Sea activity, which aims to create the largest marine park in the
53、world. It would serve as a place where the oceans species will all have a safe place forever.Together, Angus and I created a little video and we hope it will inspire people to be part of the movement. Angus also shares many beautiful childhood memories of the ocean as a young boy, who grew up sailin
54、g, admiring the beauty of the ocean, and trying to find the secrets of ocean species.28. What can we learn about the author from the underlined sentence in Para. 1?A. He seldom went surfing at the sea.B. He forgot his experiences about the ocean.C. He never went back to his hometown.D. He had a wond
55、erful impression of Halfmoon Bay.29. What is Australian marine life like according to the second paragraph?A. It is escaping from the Coral Sea gradually.B. It depends on reefs for living greatly.C. It may be faced with danger.D. It is protected better than that in other oceans.30. Whats the purpose
56、 of The Protect Our Coral Sea activity?A. It is intended to contribute to a complete ecosystem.B. It is intended to prevent more marine species being endangered.C. It is intended to set up a large nature reserve for reefs.D. It is intended to raise more teenagers environmental awareness.31. Why do A
57、ngus and the author create a little video?A. To urge more people to take action to protect the marine species.B. To inspire more people to explore the secret of the ocean.C. To share their childhood experiences about the ocean.D. To bring back to people their memory of ocean species.【答案】28. D 29. C
58、30. B 31. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要向我们介绍了澳大利亚的海洋生物正面临着巨大的危机,作者为此做了一些努力,他和朋友拍摄了一些视频去激励人们采取行动保护海洋生物。【28题详解】句意猜测题。根据第一段中的“I dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean. (我想不起我有没有过意识到大海的美的时候)和I had the good fortune of having the sea at my side.(我很幸运大海就在我的身边)”可知,作者认为大海很美,自己很
59、幸运能经常看到海,故划线句应是对半月湾的赞美。D项符合文意。故选D。【29题详解】推理判断题。根据第二段“When I learned that only 1 percent of Australians Coral Sea was protected, I was shocked. (当我听说仅仅1%的的澳大利亚珊瑚海受到保护时,我很震惊)”可知,只有1%的的澳大利亚珊瑚海受到保护,故推断澳大利亚的海洋生物的生命可能面临危险。故选C。【30题详解】推理判断题。根据第三段“Ive become involved with the Protect Our Coral Sea activity,w
60、hich aims to create the largest marine park in the worldIt would serve as a place where the oceans species will all have a safe place forever(我已经加入保护我们珊瑚海的活动,它的目标是创造世界上最大的海洋公园。在这里,海洋生物将永远有一个安全的地方)”可推知,这项活动的目的是创造一个为海洋生物提供永久安全的地方,阻止更多的海洋物种灭绝。故选B。【31题详解】细节理解题。根据第四段“Together,Angus and I created a little
61、 video and we hope it will inspire people to be a part of the movement(我和Angus一起拍摄了一个小视频。我们希望激励更多的人成为这个运动的一员)”可知,拍摄视频是为了激励人们去采取行动保护海洋生物。故选A。DStudies have suggested early rising and success might be linked. People who wake up early are more in keeping with the traditional corporate schedule and tend
62、to have more positive personalities, which might lead to better grades in school or higher wages on the job.Is getting up early for everyone? No. Theres been lots of research about how some people are biologically more likely to feel more alert (机敏的)in the morning, while others are at their best at
63、night. You might be more alert and have better cognitive (认知的)ability in the afternoon, for instance. So, if you dont naturally feel alert in the morning but decide to wake up early anyway, you might be disturbing your actual top performance times. Of course, people may have personal reasons for mak
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564533.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
医学考试-中医主治医师基础知识-1-2.pdf
