江苏省扬州高级中学2020-2021学年高一上学期10月月考试题英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州高级中学2020-2021学年高一上学期10月月考试题英语试题 WORD版含解析 江苏省 扬州 高级中学 2020 2021 学年 上学 10 月月 考试题 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年江苏省扬州中学高一上学期10月月考试题英语试题(本试卷满分150分,考试时间120分钟)选择题部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman do?A. Make a call.B. Go to the park.C. Go out for dinner.【答案】B【解析】【原文】M:
2、 If youd like to go out for dinner, Ill phone the restaurant.W: Thank you, but I have promised my sister that I will take her to the park.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers probably?A. At home.B. In a store.C. In a restaurant.【答案】C【解析】【原文】W: What a nice meal! I especially liked the beef. So
3、 are we leaving now?M: Yes, but let me get the bill first.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does John think of Dr. Smiths speech?A. Moving.B. Interesting.C. Disappointing.【答案】C【解析】【原文】W: John, what do you think of Dr Smiths speech? I think it is very interesting.M: To be honest, it disappointed me. It is no
4、t as moving as I expected.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did Tony move to a new apartment?A. He didnt like his neighbor.B. He didnt like holding parties.C. He didnt like his old apartment.【答案】A【解析】【原文】W: I heard Tony moved to a new apartment. Didnt he like his old one?M: Yes, he did. But his neighbor hold
5、s a party every evening.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the man going to do?A Read a book.B. Write a novel.C. Borrow a book.【答案】A【解析】【原文】W: What are you going to do today? It looks like rain, so you might want to take your umbrella if you are going out.M: Im not going out. Im going to stay at home to fin
6、ish the novel I borrowed from the library.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,完成以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How often does the man go to the evening classes?A. Twice a week.B. Three ti
7、mes a week.C. Four times a week.7. Why does the man take the evening classes?A. To go abroad.B. To make friends.C. To change his job.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】W: Hello! What have you been doing recently?M: Well, Ive been going to evening classes three times a week.W: Why do you do that?M: Well, you know
8、I dont like my job, and Ive been looking for another one. So I decided to get an Accounting Diploma.W: Well, good for you!M: And I quite enjoy it. My classmates are really friendly, and my teachers are excellent. The most important thing is that I feel Im improving.听下面一段较长对话,完成以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】
9、8. Whats the man?A. A designer.B. A customer.C. A salesman.9. How much is the necklace?A. 200 dollars.B. 300 dollars.C. 400 dollars.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】M: Good morning. Can I help you?W: Yes. Can I look at the ring at the price of 400 dollars?M: Sure. Let me get it for you. Here you are.W: This is
10、really nice. Do you have any necklaces that can go well with this?M: Actually, we have a few to choose from. They are over here.W: Theres no price tag on this necklace.M: Oh! Im sorry. Ill check the price for you. It is 300 dollars.W: OK. Thats nice. I think it goes very well with the ring.M: Sure.
11、You look beautiful with them on.W: Thank you. I will take them.M: OK. I will pack them for you.听下面一段较长对话,完成以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How is Teds homework this time?A. Very poor.B. Well done.C. So-so.11. Where is Ted going now?A. The gym.B. The library.C. The bookstore.12. What is the relationship be
12、tween the speakers?A. Mother and son.B. Boss and secretary.C. Teacher and student.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】W: Ted, I have finished correcting your homework.M: Thank you. Are there any mistakes this time?W: Yes, everywhere.M: Oh, Id better kill myself.W: Come on, Ted. I was just joking.M: What do
13、 you mean then?W: You made no mistake this time. Im very glad you have made such great progress.M: Oh, really? Thanks a lot, Miss Smith. Thank you so much for your help.W: Youre welcome.M: Im going to the gym now. I dont want to take up too much of your time.W: Thats all right. Now heres your exerci
14、se book.M: You know, Miss Smith, you are one of the best teachers Ive ever met.W: Its very kind of you to say so. Come to me any time you need help.M: Many thanks. Ive do that.听下面一段较长对话,完成以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Whats wrong with the man?A. He is out of work.B. He cant find a job.C. He lacks suppor
15、t at work.14. What is the mans wifes attitude toward his problem?A. Optimistic.B. Worried.C. Careless.15. Who is ill in hospital?A. The mans wife.B. The mans father.C. The mans father-in-law.16. What does the woman promise to do?A. Offer a job to the man.B. Lend the man some money.C. Ask her friends
16、 to help the man.【答案】13. A 14. B 15. C 16. C【解析】【原文】W: Hi, Alan. You dont look too well. Whats going on?M: I just lost my job.W: Oh, thats too bad. So, have you been looking for another job?M: I just started, but the job market is very bad now. Im not optimistic about it.W: Thats really tough. What
17、does your wife think about this?M: Shes trying to be supportive, but I can tell shes worried about our financial situation, too. And worse still.W: Worse still? What happened?M: My wifes father is in hospital.W: Im so sorry to hear that.M: Uh, Im now really feel down.W: Hey Alan, cheer up. Well, I h
18、ave some friends who might be able to help you find a job. Ill see what they can do.M: Its too kind of you. Thank you so much.听下面一段独白,完成以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the monologue mainly about?A. The history of the school.B. The courses for the term.C. The plan for the day.18. Where can the visi
19、tors learn about the subjects for new students?A. In the school hall.B. In the science lab.C. In the classroom.19. What can students do in the practical areas?A. Take science courses.B. Enjoy excellent meals.C. Attend workshops.20. When are the visitors expected to ask questions?A. During the lunch
20、hour.B. After the welcome speech.C. Before the tour of the labs.【答案】17. C 18. B 19. C 20. A【解析】【原文】Welcome to our school. Thank you for choosing our school and for joining the happy family, which has been educating students since 1916. We are so happy that you have taken time off to be with us today
21、. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9:00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be seated by 8:45 am. Following the speech, its the guide tour of the exhibition at 9:30; here you can see the pr
22、oud history of our school and our achievements in the field of education. Then the guide tour of science labs at 10:20 am; here you can see the subjects that new students will be studying. You will also notice that our labs have excellent equipment. At 11:00 am, you will be guided to the tour to pra
23、ctical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life.Lunch will be at 12:00. It has been specially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any question that you have in your minds. We are so happy that you could
24、be with us today.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。A阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在题卡上将该项涂黑。Thanks for signing up for the 2016 Black Friday Turkey Trot! This email will provide some basics about the race and some great news!
25、First, your race packet (参赛物品包) is ready and can be picked up at the Fleet Feet Sports Tulsa location youve specified during registration. Hours for pickup. Tuesday, 10 am to 8 pm (Fleet Feet Kings Point) Tuesday, 10 am to 7 pm (Fleet Feet Blue Dome) Wednesday, 10 am to 5 pm (both stores, closing ea
26、rly for Thanksgiving) Packets can also be picked up on the race day at BOK Center, beginning at 8:30 am. Race Start Times 1) 5 mile, 8:30 am 2) 1 mile fun run, 9:30 am Parking There is surface parking to the east of the BOK Center, and some surface parking to the west of the Convention Center. Many
27、lots will be pay-lots. Please pay attention to the signs. We suggest arriving early to find parking. Racing Timing The 5 km run will be timed using the BIB-TAG system. Your race number will have a timing device attached to the back of the race number; dont remove or bend this device. Simply wear the
28、 Bib on the front of your body on the outside of your clothing so it is visible and facing forward. You dont need to return the Bib, which is disposable. The Turkey Trot is also a kick-off event for our weekend long “FITNATIC” celebration-we also have a huge number of events and specials all weekend
29、. For more information, please visit . See you on Friday.21. Where should a runner go to pick up his packet at 8:30 am on Friday?A. Kings Point.B. Convention Center.C. Blue DomeD. BOK Center22. How long will the FITNATIC celebration last?A. Seven days.B. Five daysC. Two daysD. One day.23. What is th
30、e purpose of the passage?A. To attract sports fans to apply for the activity.B. To inform the race participants of the activity.C. To describe details related to the activity.D. To collect money for the parking-lots.【答案】21. D 22. C 23. B【解析】【分析】本文属于应用文。主要介绍了Black Friday Turkey Trot参赛运动员要注意的一些信息。【21题
31、详解】细节理解题。根据Hours for pickup. 部分第四行Packets can also be picked up on the race day at BOK Center, beginning at 8:30 am.可知跑步者8点半在BOK Center拿自己的包。故D正确。【22题详解】推理判断题。根据倒数第二段第一句The Turkey Trot is also a kick-off event for our weekend long “FITNATIC” celebration可知“FITNATIC” celebration是在周末进行的,周末是两天时间。故C正确。【2
32、3题详解】推理判断题。根据第一段第二句This email will provide some basics about the race and some great news! 可知这封信是为了通知运动员关于本次比赛的基本信息以及比赛时间,停车地点等相关的信息。故B正确。BBeing deaf in a hearing world can lead to painful feelings of isolation (孤独).Waitress Kelsey recently shared an experience on a social media sharing site that qu
33、ickly zoomed (陡直上升) to the top of the “ front page of the Internet”. In her brief post, Kelsey explained that she waits tables at a bar during the evenings, and one night she noticed a deaf man sitting alone in her section (区域).When Kelsey isnt working at the bar she makes a good hourly pay doing si
34、gn language interpretation (翻译), so she sensed an opportunity to use her skill to make this customer feel a little less alone in the world. She approached his table and began chatting with him in sign language.When the table next to his noticed their silent conversation they asked Kelsey how long sh
35、ed been signing. They had a brief conversation about her goal of becoming certified (合格的) to interpret sign language in a medical or mental health setting.She didnt think much about the whole exchange until the customers had left the restaurant and she was tidying up the tables. There, on the table
36、of the customers whod seen her American sign language conversation with the deaf man, was a handwritten note on the receipt.“Thank you for what you do; it absolutely matters!” the note said. “Good luck with finishing your degree!” Not only that, but theyd left her a $100 tip.Kelsey was moved by the
37、kind note, especially because she wasnt doing anything out of the ordinary. To her, she was just conversing with someone in a language that only they understood. Yet to the deaf man and the people seated next to him shed bridged a gap and helped someone who probably feels lonely a lot of the time.Ke
38、lsey shared the note on the Internet to spread more love and light in the world.24. What do we know about Kelseys work at the bar?A. It is her part-time job.B. It goes beyond her ability.C. It requires her to work all day long.D. It offers her a chance to learn sign language.25. What can we infer ab
39、out the deaf man?A. He left Kelsey $100 as a tip.B. He could use sign language.C. He found it hard to communicate with Kelsey.D. He was a friend of the customers at the next table.26. What did the people at the table next to the deaf man think of Kelsey?A. She is wasting time working as a waitress.B
40、. She needs to study further for a degree.C. She should use the Internet as a tool.D. She is so kind to serve those in need.27. What lesson can we learn from Kelseys experience?A. Practice makes perfect.B. It is never too late to learn.C. Kindness is repaid with kindness.D. When in Rome, do as Roman
41、s do.【答案】24. A 25. B 26. D 27. C【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了手语翻译 Kelsey在酒吧兼职,用手语跟耳聋顾客交流时感动了邻桌顾客而为其留下100美元小费的故事。【24题详解】细节理解题。根据第二段中In her brief post, Kelsey explained that she waits tables at a bar during the evenings, and one night she noticed a deaf man sitting alone in her section.(在她简短的帖子中,Kelsey解释说她晚上在酒
42、吧里当服务员,一天晚上她注意到一个耳聋顾客独自坐在她的区域)及第三段中When Kelsey isnt working at the bar she makes a good hourly pay doing sign language interpretation, so she sensed an opportunity to use her skill to make this customer feel a little less alone in the world.(当Kelsey不在酒吧工作的时候,她通过做手语翻译获得了不错的时薪,所以她觉得有机会利用她的技能让这位顾客在这个世界
43、上感到不那么孤独)可知,这份酒吧工作是Kelsey的兼职工作。故选A。【25题详解】推理判断题。根据第三段中She approached his table and began chatting with him in sign language.可知,她走近他的桌子,开始用手语和他聊天。由此可推知,那位耳聋顾客也会手语。故选B。【26题详解】细节理解题。根据第五段中“Thank you for what you do; it absolutely matters!” the note said.可知,“谢谢你所做的一切,这绝对重要!”字条上写着。由此可知,这桌客人认为Kelsey为有需要的人
44、提供服务,很善良。故选D。【27题详解】推理判断题。 根据倒数第三段中Not only that, but theyd left her a $100 tip.可知,不仅如此,他们还给了她100美元小费。结合上文,Kelsey 与耳聋客人手语交流,邻桌客人为其留下100美元小费,说明了好心有好报的道理。故选C。COn February 6, 2020, American astronaut Christina Koch arrived back on Earth after 328 days in space. Her time in space is just one of the reco
45、rds set by herself. Thats the longest spaceflight ever made by a woman, and just one of the many things Ms. Koch achieved in space. Ms. Koch took off from Earth for the International Space Station (ISS) on March 12, 2019. While in space, she made 5, 248 trips around the Earth, travelling 2, 237 mill
46、ion kilometers, which is roughly the same as 291 trips to the Moon and back. During her 11 months on the ISS, Ms. Koch took part in six spacewalks, spending over 42 hours in all outside the station. In October of 2019, Ms. Koch led the first ever all-female spacewalk with Jessica Meir. But for most
47、astronauts, space travel isnt about setting records. Its about doing science. Ms. Koch took part in a wide variety of special experiments, including studying how crystals (晶体) grow in space, how atoms (原子) behave in extreme cold and learning more about growing plants in low gravity. Growing plants i
48、n space could be an important way to provide food on future trips. She also tested a new way of separating liquids from gases. This experiment could lead to simple methods of cleaning water and air in space, which could be very important for future space travel. Ms. Koch isnt just a scientist and an
49、 astronaut. She is also being studied. Shes part of a NASA program studying how astronauts are affected by being in space for long periods of time. Her trip was only 12 days shorter than the American record set by Scott Kelly in 2016. As they did with Mr. Kelly, NASA scientists are looking carefully
50、 at ways Ms. Kochs body has been affected by her time in space. That research is important for the longer space trips NASA hopes to make in the future, such as for a base on the moon or a trip to Mars.28. Which of the following is an achievement Ms. Koch has made?A. Making the longest spaceflight by
51、 herself.B. Leading the first women-only spacewalk.C. Cleaning water and air successfully in space.D. Staying outside the ISS continuously for 42 hours.29. What does the author want to tell us with so many detailed figures in Paragraph 2?A. Koch made historic breakthroughs in space.B. Koch went thro
52、ugh a life-threatening space trip.C. Koch completed admirable tasks in the space travel.D. Koch is the most experienced astronaut in NASA.30. Which statement agrees with the text?A. Astronauts are competing to set new records.B. Kochs team produced their own food in space.C. NASA has founded a scien
53、tific base on the moon.D. Kochs research is significant for space exploration.31. What can be the best title for the text?A. Record-Setting Astronaut Koch Returns to EarthB. US Astronauts Carried out Experiments in SpaceC. Spacewalks Have Successfully Been Done on the ISSD. NASA is Studying Astronau
54、ts for Longer Space Trips【答案】28. B 29. C 30. D 31. A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录的太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大贡献。【28题详解】细节理解题。根据第二段In October of 2019, Ms. Koch led the first ever all-female spacewalk with Jessica Meir.“在2019年10月, Koch女士与Jessica Meir 一起领导了第一次只有女性的太空旅行。所以可知,Koch女士领导了第一次只有女性的太空
55、旅行。故选B。【29题详解】推理判断题。根据第一段最后一句Thats the longest spaceflight ever made by a woman, and just one of the many things Ms. Koch achieved in space.可知,这次最长时间的太空旅行只是Koch女士在太空中完成的任务之一。然后在接下来的第二段就用大量的数字列举了她在太空旅行中完成了很多令人敬佩的任务。故选C。【30题详解】推理判断题。根据第三段This experiment could lead to simple methods of cleaning water a
56、nd air in space, which could be very important for future space travel.可知,Koch女士的实验可以导致一种简单的清洗太空中的水和空气的方法,所以可知,她的研究对于未来的空间探索具有重要意义。故选D。【31题详解】标题判断题。主要介绍了美国宇航员Koch女士做了创记录的太空飞行之后返回了地球,以及她为太空飞行所做出的巨大贡献。所以最佳题目:创纪录的宇航员Koch返回地球。故选A。DIt is said that many brain training products is able to keep us mentally
57、fit. Some products even claim that brain training can prevent dementia (痴呆) in old age. Many such products are only money-making rubbish. Also, there is no scientific proof that games or other brain exercises can have this effect. That is what the German Institute for Quality and Efficiency in Healt
58、h Care (IQWiG) pointed out.As we get older, our thinking gets slower and it is harder for us to learn new things. Many people try to stay mentally fit by, for example, learning a new language or doing crossword puzzles. Computer games that aim to keep the brain active are also becoming increasingly
59、popular. “Doing exercises like trying to find symbols on a computer screen as fast as possible can actually improve your reaction time,” explains Professor Peter Sawicki, the Institutes Director. “But scientific studies have shown that brain training only leads to an improvement in one aspect that i
60、t is aimed at. So if you learn to find symbols quickly, it does not mean that you will be able to improve your memory.”Research has not shown that brain training can keep up or enhance (加强) peoples overall (全面) mental abilities as commonly thought. “So there is no need to feel bad if you do not enjo
61、y brain training: there are no health reasons for doing it,” says Sawicki. “But if you think brain training exercises are interesting, you can try out different things. For example, completing the order of letters can improve your logic skills. And practicing word association techniques can help you
62、 to remember things better. You can do all of these things at home on your own.”32. What can we learn about the brain training products according to the passage?A. They are expensive.B. They are effective.C. They are harmful to the brain.D. They are unreliable33. According to Peter Sawicki brain tra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564535.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高一英语as与which引导的定语从句区别课件(共15张PPT).ppt
