湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类选编及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类选编及参考答案 WORD版含解析 湖北 咸宁市 2017 高考 英语 一轮 综合 阅读 选编 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类选编及参考答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Im an operating engineer, running crane(起重机) in New York City. I was in the countryside, playing golf when we got the call that a plane had 1 the World Trade Centre. We checked out of the hotel immediately and started 2 our way d
2、owntown. When I got home, I called the rescue center and they told me to come 3 and get on the 4 list.The next morning I went down to the 5 at about 5 a.m., and four hours later I 6 the call to come down to West Street. I called my wife and told her not to 7 me, and that I would stay in 8 with her.
3、I took the subway. It stopped at West Fourth Street, so I had to 9 the rest of the way.And somewhere in there I became frightened that I was going into something I 10 . I once worked there in 1966 for the 11 of the World Trade Centre. On halfway on September 12, I was frightened to see the World Tra
4、de Centre was a huge pile, maybe ten stories 12 . And it was burning. I started to ask 13 in which my crane might be 14 a whistle blew suddenly warning us of some danger. I saw people running away and I really didnt know what to do. So I did the same, too. It was as if they had let the bulls go in 1
5、5 and we were running through the street. People falling down, people 16 them up as they came by, and carrying them, just to get them out of the way, because something was extremely 17 . I didnt even look back. We stopped running when we got to the Battery Tunnel, and I caught my 18 and said, “Oh, m
6、y God, Im going to 19 .”Then I settled down a little bit, thinking about what we should do next. As we started again we 20 into a fire chief officer and we asked, “What can we do to help you?”1.A. landedB. reachedC. hitD. passed2.A. findingB. makingC. fightingD. losing3.A. awayB. nearC. inD. down4.A
7、. volunteerB. soldierC. policeD. fireman5.A. companyB. hotelC. centerD. home6.A. answeredB. madeC. heardD. got7.A. missB. forgetC. stopD. expect8.A. peaceB. touchC. silenceD. anger9.A. walkB. completeC. cancelD. smooth10.A. builtB. metC. designedD. had11.A. constructionB. planC. destructionD. use12.
8、A. thickB. longC. tallD. deep13.A. waysB. numbersC. positionD. directions14.A. asB. whyC. whenD. because15.A. AmericaB. SpainC. JapanD. Australia16.A. pushingB. givingC. holdingD. picking17.A. dangerousB. distinctC. safeD. important18.A. viewB. sightC. breathD. sense19.A. leaveB. dieC. remainD. work
9、20.A. turned B. ran C. gotD. put【参考答案】完形填空15 CBDAC 610 DDBAA 1115 ACDCB 1620 DACBB阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013临沂市三模,D)Maps of the worlds population show that the majority of people today live near water. We live along coastlines, around bays, up the course of rivers and streams and on i
10、slands. We also vacation at the beach and find comfort fishing on a lake. Nothing makes small children happier than the chance of playing in water.More surprisingly, this human favor for water makes evolutionary(进化的)sense. Sure, we need drinking water to live, but we have also benefited from whats s
11、wimming under the waves.Neuroscientist Crawford of the University of North London has proposed that our ancient ancestors attached to the sea, and that their devotion paid off by allowing the human species to develop large and complex brains.Crawford claims that when humans separated from apes(类人猿)a
12、nd appeared in the forests of Africa, they stuck close to rivers and beaches and started catching fish, clams and crabs. That seafood was packed with omega3 fatty acids, essential fatty acids that promote brain cell growth.Its no coincidence, Crawford claims, that human brain growth began to increas
13、e rapidly once we left the woods and headed for the beach.Scientists have also discovered that people who eat fish regularly are less likely to suffer from depression than those who eat less seafood. Biochemist Hibbelin of the National Institutes of Health has shown that across cultures there is a d
14、irect link between amount of fish eaten each week and rates of depression. More interestingly, Hibbelin and researcher Laura have found that fish is commonly used as a symbol of happiness and good health in various religions and cultures.We know that fish and the sea are good for us, and so we seek
15、them out. We vacation on the coast and see the waves come and go, feeling happiness has taken over our brain. When we move inland, or go home from vacation, we lose touch with our sea roots and feel unhappy.文章大意:这是一篇说明文。喜欢水并寻找有水的地方是人类的天性。1To explain humans favor for water, the author _.Alists some e
16、xamplesBcompares some factsCanalyzes some numbersDraises some questions答案:A写作手法题。为了说明人们对水的偏爱,作者在第一段里列举了许多例子。2Human beings have benefited a lot from seafood because _.Aseafood has enough water and is freshBfishes in the sea have large and complex brainsCour ancestors had nothing to eat but seafoodDit
17、 is abundant in fatty acids promoting brain cell growth答案:D细节理解题。从第四段最后一句“That seafood was packed with omega3 fatty acids, essential fatty acids that promote brain cell growth. ”可知答案。3According to Crawford, human brain developed fast when we _.Awent to the coast to spend our holidaysBleft the woods
18、and headed for the beachCseparated from apes and appeared in the forests of AfricaDdiscovered seafood was packed with omega3 fatty acids答案:B细节理解题。根据第五段从“Crawford claims, that human brain growth began to increase rapidly once we left the woods and headed for the beach.”可知答案。4Whats the main idea of Pa
19、ragraph 6?AScientists help people overcome depression.BFish is a kind of symbol in some religions.CEating fish regularly may reduce our depression.DHappiness is linked with good health.答案:C主旨大意题。第六段的中心句是第一句“.Scientists have also discovered that people who eat fish regularly are less likely to suffer
20、 from depression”,其余句子都是围绕这个中心内容的。5What can we infer from the passage?AIts good to our health to swim under the waves.BHuman has the largest and most complex brains.CBeach is the best destination of vacation.DIts human nature to seek out bodies of water.答案:D推理判断题。从第一段和最后一段的内容可以推知,喜欢水并寻找有水的地方是人类的天性。【
21、2014高考英语安徽省合肥市质量检测】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并标在答题卷的相应位置。用答题卡的考生, 先把选出的最佳选项标在试卷的相应位置, 再转涂到答题卡上。For the first time, researchers have discovered that some plants can kill insects in order to get additional nutrients. New research shows that they catch and kill small insects with their own
22、sticky hairs near the roots and then absorb nutrients through their roots when the insects are killed and fall to the ground.Professor Mark Chase, of Kew and Queen Mary, University of London, said, The cultivated (改良的) tomatoes and potatoes still have the hairs. Tomatoes in particular are covered wi
23、th these sticky hairs. They do trap small insects on a regular basis. They do kill insects.The number of these carnivorous plants is thought to have came up to 50 percent and many of them have until now been wrongly regarded as among the most harmless plants. Among them are species of petunia (矮牵牛),
24、 some special tobacco plants and cabbages, some varieties of potatoes and tomatoes, etc. Researchers at Royal Botanical Gardens Kew, which carried out the study, now believe there are hundreds more killer plants than previously realized.It is thought that the technique was developed in the wild to g
25、et necessary nutrients in poor quality soil and even various plants grown in your vegetable garden still have the ability.The researchers, publishing their finding in the Botanical Journal of the Linnean Society, said, “We may be surrounded by many more murderous plants than we think.” “We are accus
26、tomed to thinking of plants as being immobile and harmless, and there is something deeply frightening about the thought of meat-eating plants,” they added.72. Tomatoes and potatoes kill insects to _ .A. get more sticky hairsB. make themselves grow betterC. make their roots strongerD. avoid falling d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新教材2021-2022高中语文人教版选择性必修上册课件:第1单元 .pptx
