江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(6)(答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 新沂市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 练习 答案
- 资源描述:
-
1、江苏省新沂市2015高考英语阅读理解一轮练习(6)(答案)阅读理解。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Ever since they were first put on the market in the early 1990s, genetically modified (GM, 转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the world,mainly on the basis of their promise to end the
2、 worldwide food crisis. But can GM technology solve world hunger problems? Even if it would,is it the best solution?Despite what it promises,GM technology actually has not increased the production potential(潜力)of any crop. In fact studies show that the most widely grown GM crop, GM soybeans, has suf
3、fered reduced productivity. For instance, a report that analysed nearly two decades of research on major GM food crops shows that GM engineering has failed to significantly increase US crop production.Something else, however, has been on the rise. While GM seeds are expensive, GM companies tell farm
4、ers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂). On the contrary, US government data show that GM crops in the US have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops. “The promise was that you could use less chemicals and boost production. But nei
5、ther is true,” said Bill Christison, President of the US National Family Farm Coalition.At the same time, the authors of the book World Hunger: Twelve Myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production, but by problems in food
6、 distribution and politics. These indeed deserve our efforts and money. Meanwhile, the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food, according to a 2008 World Bank report.As a matter of fact,scientists see better ways to feed the world. Another World Bank rep
7、ort concluded that GM crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger, because better ways out are available, among which “green” farming is supposed to be the first choice.主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。13The author develops the second paragraph mainly_.A. by classification B
8、. by comparison C. by example D. by process答案:C。写作手法题中的段落行文题。根据第二段第三行的for instance(例如)可知,C项(by example通过举例)正确,排除by classification“通过分类”/by comparison“通过类比”/by process“根据事物发展流程”。14What does the underlined word “boost” in the third paragraph probably mean?A. Control. B. Evaluate. C. Obtain. D. Increas
9、e.答案:D。词义猜测题。 control控制;evaluate评估,评价;obtain获得;increase增加,提高,根据前后文可知,boost在此相当于increase(增加生产量)。15GM companies promise farmers that they will benefit from_.A. practising “green” farming B. use of less chemicalsC. fair distribution of their cropsD. using more crops for fuel答案:B。事实细节题。通过题干中promise和bene
10、fit from分别定位到文章第三段第二行和第四行引号部分就可选出答案。16Which of the following best describes the attitude of the author towards GM technology?A. Optimistic. B. Defensive. C. Disapproving. D. Casual.答案:C。态度观点题。通读全文可知,本文主要讲转基因技术并不是解决世界饥饿问题最好的方式。A乐观的;B保护的;C不赞成的;D随便的,漫不经心的。显然C项是作者对于转基因技术的态度。 【2014高考英语吉林省长春市调研试题】A阅读下列短文,
11、从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Paddling (涉水;划水)out to catch the next wave at a competition in Christchurch, New Zealand, James Tuhikarama had a heart attack, which knocked him off his surfboard (冲浪板).He almost choked to death in the water, lost consciousness, and was soon floating facedown
12、in the ocean.For a few moments, no one noticed as he drifted away from the main competition area. About that time, Hira Edmonds, 25, a lifeguard and a senior instructor for a surf-safety company, was teaching 14 other lifeguards the finer points of emergency rescue on the second floor of a building
13、overlooking New Brighton beach. Edmonds had watched dozens of surfers ride the waves that day. As he glanced out of the window, he saw someone in a wet suit facedown in the water. It doesnt take much to realize someones in trouble, says Edmonds. Lifeguards are never really off duty. Edmonds called t
14、he team, grabbed first aid equipment, and rushed down to the water. The lifeguards dragged Tuhikarama, 47 and a father of two, to the beach. More than a dozen rescuers took turns pumping oxygen and pressing his chest to start his breathing again. For nearly an hourfar longer than a single lifeguard
15、would have been able to continue the lifesaving techniquethe team continued all these. An ambulance finally arrived and took Tuhikarama to the hospital, where he spent a week unconscious in Intensive Care Unit (ICU) while his brain and heart healed.A month after he recovered, Tuhikarama reunited wit
16、h six of the teenage lifeguards who saved him. Being spotted by a group of lifeguards was the only thing that saved me, he says. Ive been given a second chance.56. What was James Tuhikarama doing when he had a heart attack?A. Surfing the internet.B. Taking part in a competition.C. Paddling a boat in
17、 the ocean.D. Swimming in the swimming pool.57. What can we learn from the text?A. James called for help before he drifted away.B. James had two sons watching him on the beach then.C. No one was willing to help James except the lifeguards.D. James met the lifeguards after he came out of hospital. 58
18、. Which of the following is TRUE according to the text?A. Lifeguards are always off duty.B. James didnt know who saved his life.C. It took James several days to come back to life.D. Hira was learning to rescue lives when he spotted James. 59. Where will you probably read this text?A. In a newspaper.
19、B. In a textbook.C. In a fashion magazine.D. In a science fiction.A篇:【语篇解读】 这是一篇记叙文,讲述了一个参加冲浪比赛的人落水被救的故事。56.B【命题立意】 细节理解题。【试题解析】 由文章第一段第一句可知,James在参加冲浪比赛。57.D【命题立意】 推理判断题。 【试题解析】 从文章最后一段的 “A month after he recovered, Tuhikarama reunited with six of the teenage lifeguards who saved him.”可知。58.C【命题立意】
20、 细节理解题。【试题解析】 由第二段最后一句话中“he spent a week unconscious in Intensive Care Unit (ICU) while his brain and heart healed.”可知。59.A【命题立意】 推理判断题。【试题解析】 根据文章可以判断该文章应该出现在报纸上,是一个新闻报道。阅读理解-B- (2011湖北卷,B)Howling is a behaviour commonly observed among a wolf pack.As pack animals,wolves work together to hunt and re
21、ly on howling as an important means of communication among each other.There are different explanations of a wolfs howl and it appears that there may be more to discover.One theory is that wolves howl to bond better together.Its almost as if howling together helps the pack stay together.Perhaps somet
22、hing similar to people feeling a sense of involvement with each other when singing a song together. But this theory may be wrong,explains Fred HHarrington,a professor who studies wolf behaviour.Indeed,there have been times when wolves have been seen one moment howling in a chorus,and the next,quarre
23、ling among each other.It appears that usually the lowestranking members of the pack may actually be “punished” for joining in the chorus at times.So is howling a way to strengthen a social bond or just a way to reconfirm status among its members? Why do wolves howl for sure?What is clear,however,is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
