湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练(一)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练一及答案 WORD版含解析 湖北 枣阳市 2017 高考 英语 九月 填空 阅读 训练 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练(一)及答案完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was successful at my job. I worked very hard , but it _1_ me and my family a fabulous (极好的) lifestyle. Id worked for the same company for twenty years and had worked my way up to department director. _2_, one afternoo
2、n last May, I was called to the office, and it was _3_ explained to me that they were letting me go. I just sat there _4_ they talked on and all I could think was, “Ive _5_.” Id been so well respected; _6_ I was of no value.For six weeks, I was in a very _7_ place. I wandered around my house like a
3、zombie (僵尸).I could _8_ things needed doing, but would not do anything. My beliefs in looking forward and seeing the positive(积极的) in everything _9_ me.Then, in late June, my youngest sons football team made the city cup final. The year before, hed been very sad when I _10_ the same final, so he was
4、 _11_ when I told him Id go. Not only did they win, but the look on his face as he saw me _12_ him on was unbelievable. From then in , I spent the summer enjoying my sons and their passions (激情) . I attended match after match and performances of my elder sons band I _13_ went to another city to watc
5、h him play. These moments were so _14_. My life had been so much devoted to _15_ for so long, and I felt 16_ that my sons were happy to welcome me into their world.17_, being unemployed gave me back a sense of purpose I was someones mum! I felt a sense of being _18_ again. Now I feel more positive a
6、bout my professional _19_ and Im getting on better with my family than I ever have. Losing my job made me realize just how _20_ it is to achieve real balance in life.( ) 1. A. promised B. afforded C. showed D. left【答案】B ( ) 2. A. Therefore B. Anyhow C. Otherwise D. However【答案】D ( ) 3. A. quickly B.
7、gently C. partly D. easily【答案】B ( ) 4. A. until B. after C. as D. so【答案】C ( ) 5. A. failed B. finished C. tried D. changed【答案】A ( ) 6. A. suddenly B. finally C. immediately D. shortly【答案】A ( ) 7. A. secret B. quiet C. lonely D. dark【答案】D ( ) 8. A. see B. get C. suggest D. understand【答案】A ( ) 9. A. d
8、efended B. directed C. deserted D. disturbed【答案】C ( ) 10. A. watched B. missed C. lost D. won【答案】B ( ) 11. A. disappointed B. worried C. honoured D. delighted【答案】D ( ) 12. A. cheering B. taking C. leading D. passing【答案】A ( ) 13. A. just B. even C. still D. almost【答案】B ( ) 14. A. hopeful B. meaningfu
9、l C. difficult D. strange【答案】B ( ) 15. A. work B. family C. matches D. performances【答案】A ( ) 16. A. successful B. thoughtful C. thankful D. peaceful【答案】C ( ) 17. A. Naturally B. Doubtfully C. Disagreeably D. Unexpectedly【答案】D ( ) 18. A. employed B. comforted C. valued D. encouraged【答案】C ( ) 19. A. e
10、ducation B. experience C. relationship D. future【答案】D ( ) 20. A. important B. interesting C. simple D. surprising【答案】A 1. 【解析】afford sb. sth.提供某人某物。该句的意思是我的工作给予了我和我的家人一种极好的生活方式。2. 【解析】根据前后文可知是表示转折,然而一天下午我被叫到办公室。3. 【解析】由于是要辞退作者,所以要用柔和的语气向作者表明她被辞退了。4.【解析】as 引导一个时间状语从句,当他们在给我讲话的时候我坐在那里。5.【解析】当他们告诉我我被解雇
11、了的时候,我所想到的一切只是我失败了,与句首的成功形成对比。6.【解析】作者一直认为很成功,现在却被告知被解雇了,所以说作者突然觉得自己很没用。7.【解析】被解雇后作者生活在黑暗的日子里,感到绝望和无助。8.【解析】我能看到有些事情需要我去做,但是我就是不愿意做,这与作者被解雇后的心情是一致的,同时也与后面的变化形成了对比。9.【解析】由于作者被解雇,作者原有的遇事情能够向前看,并且看到事情中的积极的一面,这种人生信仰也抛弃了作者,用desert生动形象,有拟人化的手法。10.【解析】watch“看”;miss“错过”;lose“失去比赛”;win“赢得比赛”。B项符合语境。11.【解析】当作
12、者告诉孩子要去看他们的球队的比赛时,孩子当然是表现的很高兴。12.【解析】cheer sb. on 为某人喝彩,为某人加油。13.【解析】even甚至,用来表示程度的加剧,深化。作者甚至去另外的一个城市里去看孩子的表演。14.【解析】这些时刻与作者解雇后的心情相比是极其有意义的。15. 【解析】在事业后的这一段经历中,通过和孩子相处,作者认识到她过去太致力于工作了。16. 【解析】作者很感激,在自己忽略孩子们之后孩子还是很欢迎她进入孩子们的世界,这让作者感到很是感激。17. 【解析】出人意料的是,失业让我重新有了一种人生的目的感。18. 【解析】我再次觉得我的人生有价值有意义。与前文形成对应。
13、19.【解析】在经历了失业这一人生挫折之后,作者变得对自己的职业前景更为主动,和乐观。20.【解析】在经历了失业后,作者认识到保持工作和生活的一种平衡是非常的重要。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013沈阳市二模,B)A recent research shows that the “short sleepers” had been more or less average in their sleep needs until the men were in their teens. But at the age of 15 or so, the m
14、en voluntarily began cutting down their nightly sleep time because of pressures from school, work, and other activities. These men tended to view their nightly periods of unconsciousness as interruptions in their daily routines.In general, these “short sleepers” appeared ambitious, active, energetic
15、, cheerful, and very sure about their career choices. They often held several jobs at once, or worked fullor parttime while going to school. And many of them had a strong urge to appear “normal” or “acceptable” to their family, friends and so on.When asked to recall their dreams, the “short sleepers
16、” did poorly. More than this, they seemed to prefer not remembering. In similar situation, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed, and then to keep busy in the hope that the trouble would go away.The sleep patterns of the “short sleepers” were sim
17、ilar to, but less extreme than, sleep patterns shown by many mental patients.The “long sleepers” were quite different indeed. The research shows that these young men had been lengthy sleeps since childhood. They seemed to enjoy their sleep, protected it, and were quite concerned when they were occas
18、ionally robbed of their desired 9 hours of nightly bed rest. They tended to recall their dreams much better than did the “short sleepers”文章大意:本文是一篇研究报告。报告中对“睡眠少”的人和“睡眠多”的人进行了对比分析,研究出了他们睡眠时间不同的原因,及其在梦境回忆、性格特点等方面的差异。1According to the report, _.Amany “short sleepers” needed less sleep before they were
19、teenagersBmany “short sleepers” were forced to reduce their nightly sleep timeCmany “long sleepers” were quite concerned when they slept 9 hoursDmany “long sleepers” had kept their sleeping habits since childhood答案:D细节理解题。根据文章最后一段第二句“The research shows that these young men had been lengthy sleeps si
20、nce childhood.”可知,答案D符合文义。2Many “short sleepers” were likely to hold the view that _.Asleep could make people appear active and cheerfulBsleep was the least important on their daily routinesCthey were acceptable to all their friends and familyDthey were less extreme than many mental patients答案:B推理判断
21、题。根据文章第一段最后一句“These men tended to view their nightly periods of unconsciousness as interruptions in their daily routines.”可推知,他们将睡眠看成日常生活的障碍,故答案B符合文义。3It can be concluded from the third paragraph that _.A“short sleepers” dealt with the psychological trouble themselvesB“short sleepers” were unwilling
22、 to face psychological problemsC“short sleepers” shortened the sleeping time because of pressuresD“short sleepers” would rather remember than forget their dreams答案:B细节理解题。根据文章第三段最后一句“In similar situation, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed.”可推
23、知,答案B符合文义。4What is the purpose of writing this passage?ATo introduce the result of a recent research.BTo advise people to sleep for a longer time.CTo show the disadvantages of short sleeping.DTo explain the advantages of long sleeping.答案:A写作意图题。根据文章第一段的开篇点题和对文章的整体理解可知,本文是一篇研究报告,写作的主要目的是:介绍研究的成果,故答案A
24、符合文义。【2014高考英语湖北省汉阳市联考试题】B.The power of humor and laugher is numerous. They entertain us and make us feel good. But, above all, we have discovered that humor and laughter are the best medicine. They relieve pain, reduce stress and anxiety, and are anti-aging and longevity facilitators(促进者).They are
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564665.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
教改路上,携手追梦.pdf
