分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(21)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564733
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:57KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 21 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(21)及答案阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Last July, my 12-year-old car died on Californias Santa Ana Freeway. It was an hour before sunset, and I was 25 miles from home. I couldnt reach anyone to pick me up, so I decided to take a bus. Not knowing the routes, I figured Id just he

    2、ad east. A bus pulled up, and I asked the driver how far she was going. “Four more lights,” she said. There was another bus I could take from there. This clearly was going to be a long night. She dropped me off at the end of her route and told me which bus to look for. After waiting 30 minutes, I be

    3、gan to think about a very expensive taxi ride home. Then a bus pulled up. There was no lighted number above its windshield(挡风玻璃). It was out of service. But the door opened, and I was surprised to find that it was the same driver. “I just cant leave you here,” she said. “This isnt the nicest place.

    4、Ill give you a ride home.” “Youll drive me home in the bus?” I asked, perplexed(困惑). “No, Ill take you in my car,” she said. “Its a long way,” I protested. “Come on, ” she said. “I have nothing else to do.” As we drove from the station in her car, she began telling me a story. A few days earlier, he

    5、r brother had run out of gas. A good Samaritan picked him up, took him to a service station and then back to his car. “Im just passing the favor along, ” she said. When I offered her money as a thank-you, she wouldnt hear of it. “That wouldnt make it a favor, ” she said. “Just do something nice for

    6、somebody. Pass it along.” 1. Why did the writer say that he would have a long night?A. He wondered how long he had to wait for the next bus. B. No driver would give him a ride. C. He didnt know the routes. D. He perhaps would have to take a taxi. 2. Judging from its context, the place where the writ

    7、er waited for the second bus was _. A. very quiet and peaceful B. dark without street lightsC. neither clean nor beautiful D. a little unsafe3. Why did the writer change his mind after waiting for 30 minutes at the end of the route?A. No bus would come at the time. B. A taxi ride would be more comfo

    8、rtable. C. He became impatient and a bit worried. D. He knew the driver would never return. 4. The bus driver drove the writer home later because _. A. she happened to go in the same direction B. she wanted to do something good for other peopleC. her brother told her to do so D. she wanted to earn m

    9、ore money5. The bus driver hoped that the writer _. A. would do as she did B. would keep her in memoryC. would give the money to others D. would do her a favor1. A。推理判断题。根据Four more lights, she said. There was another bus I could take from there. This clearly was going to be a long night可知答案为A。2. D。

    10、推理判断题。根据I just cant leave you here, this isnt the nicest place. Ill give you a ride home(晚上这里不安全,我将送你回家)可知答案为D。3. C。推理判断题。根据After waiting 30 minutes, I began to think about a very expensive taxi ride home作者在这里等了很久都不见有车来,因此他应该是着急了,所以有搭的士车回家的想法,即答案选C。4. B。推理判断题。从司机的回答Just do something nice for somebod

    11、y. Pass it along 可知他只是想帮助别人,即答案选B。5. A。事实细节题。从司机和作者的对话中可知她只是想为他人做些好事,比较四个选项可知此题最佳答案为A。 阅读理解。The pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2013, the 188m LoB is already beginning to tale sh

    12、ape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it

    13、 is about giving people the right tools for learning,“The aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through, many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as

    14、 the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public b

    15、een able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what i

    16、t calls an example of an “enlarged reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the which is the early stages of development is an online library of figures of the city being built up by a content company in Cahoots, in which users with the encouraged to add

    17、 to and comment on the material. Gambles says: “Technology will enable us to make the librarys and services open to citizens as sever before.”1.The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_ A. the equipment B. the project C. the digital media D. the physical library2.While visi

    18、ting the Virtual LoB, the public can_ A. get a general idea of the LoB B. meet more world-famous experts C. learn how to put up a library building D. understand how the specialists work on the project3.Which of the following is true of the LoB when it opens?a. It offers better learning toolsb. It re

    19、aches users in different waysc. It provides users with smart phoned. It allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c ,e C. b, c, d D. b, d, e4.This ext more from .A. a put book B. a library guideC. a handbook D. newspaper report【参考答案】14、BA A

    20、D2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy. “Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Mi

    21、chel Claes,the lead author of the study.“Canadians focus on independence and negotiation. On the other hand,Italians,for example,exercise more control. We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.” Claes said Canada,France and Italy were selected for the study because they

    22、share important cultural and social factors.“We chose FrenchCanadians because they share the same language as France,and originally came from France and share certain values. Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained. The researche

    23、rs examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old. Canadian students reported less control and more free actions,according to the study. Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.Claes explains

    24、that the differences lie in education in Canada,France and Italy. “North America has its own educational values,which promote individualization. Tolerance and comprehension are encouraged. Italy,on the other hand,promotes respect of authority,control,and the need for permission.” he said.Children fr

    25、om all three countries described their mothers as warm and communicative. Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties. But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold. “We were surprised by

    26、this,” Claes admitted.“It seems as though the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”8Professor Michel Claes believes th

    27、at Canada,France and Italy _. Ahave the same family spirit Bhave some similar cultural traditions Chave experienced some similar social changes Dhave experienced similar cultural developments9How did the researchers carry out the study ? ABy collecting answers of parents from Canada,France and Italy

    28、. BBy collecting answers of children from Canada,France and Italy. CBy questioning parents and their children from Italian Canadian families. DBy questioning children from FrenchCanadian families.10. According to Michel Claes,what mainly leads to the differences in parentchildren relationships among

    29、 Canada,France and Italy? AEducational opportunities. BTraditional ideas. CEducational values. DHistorical events.11Which of the following is NOT a finding of the study? AFrench children have troubled relationships with their parents. BCanadian children have close relationships with their parents. C

    30、Italian children have good relationships with their parents. DKids from Canada,France and Italy have closer ties with their moms.参考答案14、BBCA 【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Please follow the following suggestions:Make sure youre well prepared before filming your movie, as not being prepared

    31、might just waste your resources, such as your video tapes. Before shooting a scene, make sure that your video camera is charged up and is ready to run. Having a spare battery is a good idea. If you are bad at introductions and conclusions, then think of the end first, and begin the movie in the same

    32、 place, or vice-versa(反之亦然). Add music, but not illegally. In other words, you can put music in, but dont give out copies. If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission. No matter where you are there is always independent musicians that would love to h

    33、ave their songs in your movie. and lighting is very important: Good sound (easily understanding the person speaking without hearing the photographer breathing, or street noise, for example) is critical. Good lighting makes the video/movie watchable. Excellent Predicting lighting include: Dusk or ear

    34、ly morning, a foggy or overcast day, and shade (but only when there is a darker background.) A white poster board can be used to bounce(弹回) light to the shaded side of the face. Here are a few camera pointers to consider: Vary the shots for interest, but vary the type of shots, between wide, medium

    35、and close-up(特写). Too many close-ups in a row is in disorder. Start with a wide Establishing Shot (so the audience knows where the action is taking place and what time of day, year or millennium(千年期)it is), then vary medium and close-up shots. Keep strange point of view (POV) shots to a minimum unle

    36、ss you are trying to surprise the viewer. 2801. Which one is the best title for this passage?A. To add music, but not illegally. B. Some camera pointers to consider.C. Some advice on filming a movie. D. To try to surprise the viewer.2. The word charged up may mean_.A. To count cost. B. To put electr

    37、icity into a battery.C. To accuse. D. To check out.3. Why do we add music illegally? BecauseA. Music is illlegal. B. Music is owned by the government.C. Any music isn t allowed into it. D. It is involved in the copyright problems.4. Why is lighting very important?A. Lighting gives people electricity

    38、. B. It makes films appear watchable.C. Lighting gives people light. D. Lighting can make more films.5. The reasons for not using too many close-ups in rows is_.A. It makes no sense. B. It is very tiring.C. It can be used once. D. It can cause confusion.本文为说明文。就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插入音乐、照明、想好开头和结尾等方面

    39、的建议。 1. C。主旨大意标题题。本文大意为:就拍摄电影提出相关的建议,如在摄像机充电、插入音乐、照明、想好开头和结尾等方面的建议。故答案选C;其余选项只表达了文章的部分内容。 2. B。词义猜测题。联系上下文理解到本句句意为“在拍摄电影之前要确保摄像机充好电预备使用”;特别是联系Before shooting a scene和Before shooting a scene理解到此处意思为“充电”。故答案选B。 3. D。推理判断题。据信息句If you do, you will have to use non-copyrighted material or contact someone to get permission.推断这因为牵涉到版权问题。故答案选D。 4. B。细节理解题。从倒数第二段信息句Good lighting makes the video/movie watchable理解得知照明使得电影更具有观赏性。故答案选B。 5.D。细节理解题。从最后一段信息句Too many close-ups in a row is in disorder.理解到过多地使用特写镜头会引起混乱。故答案选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(21)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564733.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1