分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(32)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564736
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 32 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(32)及答案【阅读理解】William Butler Yeats, a most famous Irish writer, was born in Dublin on June 13,1865. His childhood lacked the harmony (和睦) that was typical of a happy family. Later, Yeats shocked his family by saying that he remembered “little of childhood but its pain”. In fact

    2、, he inherited (继承) excellent taste in art from his familyboth his father and his brother were painters. But he finally settled on literature, particularly drama (戏剧) and poetry.Yeats had strong faith in the coming of new artistic movements. He set himself the fresh task in founding an Irish nationa

    3、l theatre in the late 1890s.His early theatrical experiments,however,were not received favorably at the beginning. He didnt lose heart,and finally enjoyed success in his poetical drama.Compared with his dramatic works, Yeatss poems attract much admiring notice.The subject matter includes love,nature

    4、,history,time and aging. Though Yeats generally relied on very traditional forms, he brought modern sensibility to them. As his literary life progressed, his poetry grew finer and richer, which led him to worldwide recognition.He had not enjoyed a major public life since winning the Nobel Prize in 1

    5、923.Yet,he continued writing almost to the end of his life. Had Yeats stopped writing at age 40,he would probably now be valued as a minor poet, for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the ages of 50 and 75. After Yeatss death in 1939, WH.

    6、Auden wrote, among others, the following lines:Earth,receive an honoured guest:William Yeats is laid to rest.Let the Irish vessel (船) lieEmptied of its poetry.本文介绍了爱尔兰著名作家威廉巴特勒叶慈,他在19世纪90年代成立了爱尔兰国家剧院,他以诗体戏剧及诗歌闻名,于1923年获得了诺贝尔奖。1Which of the following can describe Yeatss family?AIt filled Yeatss child

    7、hood with laughter. BIt was shocked by Yeatss choice.CIt was a typically wealthy family. DIt had an artistic atmosphere.答案:D。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:他从家人那儿继承了很好的艺术鉴赏能力,他的父亲和哥哥都是画家,证明他是在一个有艺术氛围的家庭中长大。2According to the passage,what do we know about Yeatss life?AYeats founded the first Irish theater.BYea

    8、ts stuck to modern forms in his poetry.CYeats began to produce his best works from the 1910s.DYeats was not favored by the public until the 1923 Noble Prize.答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二句话“He set himself.theatre in the late 1890s.”可知A项不对。根据第三段第三句话“Though Yeats.to them”可知,B项不对。根据第三段最后一句话可知,D项不对。由此可知C项正确。3What

    9、 kind of feeling is expressed in WH.Audens lines?AEnvy. BSympathy. CEmptiness. DAdmiration.答案:D。推理判断题。envy忌妒;sympathy同情;emptiness空虚;admiration敬佩,钦佩。Auden的诗词中有honored guest,最尊敬的客人,可知Auden是敬佩叶慈的。4What is the passage mainly about?A. Yeatss literary achievements.B. Yeatss historical influence.C. Yeatss

    10、artistic ambition.D. Yeatss national honor.答案:A。主旨大意题。本文主要讲述作家叶慈在文学方面所取得的成绩,他的诗体戏剧获得了很大的成功,他的诗歌赢得了广泛的认可,1923年,他获得了诺贝尔文学奖。 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Alibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers with big buyers across the world. Its business-

    11、to-business site, Alibaba. com allowed business to buy almost everything. Alibabas advantage wasnt hard to judge: size. Alibaba is just big, even by Chinese standards. Its market attracts 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a yearand Alibaba is iust the middleman. It en

    12、courages people to use its marketsnot charging small sellers a percentage of the sale. If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience. I moved to Beijing a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the crowded, polluted city of 2

    13、0 million people in search of new electronics, bathroom furnishings, and anything else my wife wanted. “Youre looking for what exactly? Why not try it? ”my Chinese teacher asked me one day. With that, my wonderful new relationship with Alibaba began. Alibabas original business-to-business model now

    14、is second to consumer buying. Chinese retail buying makes up 80% of Alibabas profit, and leading that group is Taobao, with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things youll ever find. TMall. com is Alibabas other big site, where you can find brand name goods from Nike a

    15、nd Unilever near the lowest prices. What I have a hard time explaining to friends and family back in the U. S. is how China has gone beyond traditional shoppingbigbox retailers especiallyin favor of online purchases on Taobao and a few other sites. In smaller towns than Beijing, where big retailers

    16、have not yet traveled, shopping online is shopping, and shopping is Taobao. I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how wide the marketplace is. Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping. Im not even a big buyer, because I need friends to

    17、help me search the Chineselanguage site. When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.1. Alibabas advantage mainly lies in _.A. its low price B. its not charging

    18、small sellers C. its business-to-business service D. its big size2. In paragraph 1, by referring to “Alibaba” as “the middleman”, the author means _. A. Alibaba stands out as the best online site. B. Alibaba is of middle size among all the online sites. C. Alibaba acts as a bridge between the buyers

    19、 and sellers. D. Alibaba will continue to develop.3. What can be inferred from the passage?A. Taobao has no obvious advantage over other similar online sites. B. Alibabas business-to-business service earns more money than retail. C. The authors Chinese teacher is also an online purchase lover. D. TM

    20、all. com provides more profit than Taobao.4. What is the passage mainly about? A. How the author purchases online in China. B. Alibaba influences peoples daily purchase i China. C. Shopping online in China is TaoBao. D. Shopping online goes beyond traditional shopping.参考答案14、DCCB 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列

    21、短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Its 10:30 pm, and 11-year-old Brandon Blanco is sound asleep at home. Suddenly, a loud noise wakes him up. Naturally, Brandon reaches for his cell phone. The message becomes clear: R U awake? Brandon s use of technology doesn t stop there. He also has a computer, a TV

    22、 and three video-game consoles (控制台 ) in his room. With so many choices, it s no surprise that when he isn t at school, he spends nearly every waking minute using one or more of these devices Brandon is hardly alone. According to a recent study by the Kaiser Family Foundation, kids aged 8 to18 are s

    23、pending more time than ever before using electronic devices. How much time? More than seven and a half hours a day on average, the study found. The jump is the result of a huge explosion in mobile devices, says Victoria Rideout, the lead author of the study. Today, nearly seven out of ten kids have

    24、cell phones. Just five years ago, it was four out of ten. Often, kids multitask, or use more than one device at a time. If youve got a chance to do something on your computer and take a phone call and have the TV on in the background, why not? media expert Cheryl Olson says. Most experts agree techn

    25、ology has much to offer kids. But some worry the kids could be missing out on other activities like playing outside or hanging out with friends. It s a matter of balance, says Olson. Youve got to work on it. Multitasking while doing homework is another concern. Some kids listen to music, watch TV or

    26、 use the phone while doing their homework. It s important to make sure that you can stop and concentrate on one thing deeply, says Rideout. With new and exciting devices hitting stores every year, keeping technology use in check is more important than ever. Kids should try, adds Rideout. But parents

    27、 might have to step in sometimes. 1. Why do children spend more time in using electronic devices? A. Because electronic devices are more exciting than before. B. Because more electronic devices are available to them. C. Because they have less other activities. D. Because they have less homework to d

    28、o.2. It is known from the passage that _. A. Brandon Blanco feels very annoyed about his late-night text B. the teenagers using mobile devices have increased by 30% in the past five years C. most experts think teenagers should not use electronic devices for their studies D. Cheryl Olson is not surpr

    29、ised about kids increasing use of mobile devices 3. Which of the following is an example of multitasking according to the passage?A. Playing video games on the Internet.B. Talking on the phone while staying with others.C. Watching TV while using the computer. D. Listening to music while relaxing.4.

    30、The underlined phrase in check in the last paragraph can be replaced by _.A. in order B. in control C. in store D. in sight 参考答案14、BDCB 阅读理解推理判断题。(2015年湖北襄阳四中、龙泉中学、荆州中学联考)Are you an optimist? Do you look at your glass and see it as half full? Do you believe that every cloud has a silver lining and t

    31、hat things generally turn out for the best? Do you believe that if something is meant to be, it will be? If you reply “yes” to all of these questions, then you are an optimist. You probably are enthusiastic, cheerful and outgoing. You may be successful at work and in love.But you may be misguided be

    32、cause things dont turn out for the best. You may believe that when on door closes another one opens(for example, you may fail to obtain a new job; another chance will come around soon). Wrong. When one door closes, another door slams(砰然关上)in your face. Thats bitter reality.Now a book has been publis

    33、hed which confirms what pessimists(悲观者)have suspected all along. its called The Positive Power of Defensive Pessimism. Its author argues that defensive pessimism can lead to positive results. Defensive pessimism is a strategy used to manage fear, anxiety and worry. Defensive pessimists prepare for t

    34、he tings by setting low outcomes for themselves. They carefully consider everything that may go wrong and plan for ways to handle these problems. And this gives them a sense of control. Lawrence Sanno, a psychology professor, says, “Whats interesting about defensive pessimists is that they tend to b

    35、e very successful people, so their low opinion of the situations outcomes is not realistic. They use it to motivate themselves to perform better.”So far,so good. This is not rocket science. Defensive pessimists prepare carefully and consider what might go wrong, whether at work, on date or even in a

    36、 sports game. It makes sense to have a back-up plan. There are many sayings in English urging caution. For example, “Dont put all your eggs in one basket.”And “Dont count your chickens until they hatch.” To have a confident and optimistic approach to lifes problems is good. But listen to what Woody

    37、Alien, the American comedian says ,”Confidence is what you have before you understand the problem.”There are pros and cons to being an optimist and a pessimist. Dont feel bad if you see the glass half empty. You are a realist But lighten up and hook up with someone who sees the same glass half full.

    38、1. Whats the passage mainly about?A. A book that has recently been published.B. How to become successful in lifeC. The dangers of being too optimistic.D. The benefits of defensive pessimism.2. The underlined sentence “ This is not rocket science”(Para.4)means .A. its not a dangerous thing to do B. i

    39、t is quite simple to understandC. the cost is not so highD. there is no real proof3. which of the following English expressions would a defensive pessimist believe?A. Dont put all your eggs in one basket.B. The glass is half full not half empty.C. Whatever will be, will be.D. Every cloud has a silve

    40、r lining.4. The writer would probably describe himself as .A. An optimist B. a defeatistC. a realist D. a scientist语篇解读 本文是一篇说明文,主要说明的是防御非观主义的积极力量。防御性悲观主义者自己准备设定低的结果,他们他细考虑处理这些问题的方法,这给了他们一个很好的控制感。1. D 主旨大意题。文章在第一时间提出了人应该乐观一点会更好,接着主要计论了要做一个有意识的悲观者,因为这样的悲观者才会对以后的事情做好充分的准备,会有详细的计划和安排。那样才能有更好的结果,故D项正确。2. B 推理判断题。 谚语This is not rocket science中的rocket science 指困难的事情,指那些很难以理角的事物。本句话的意思是指“这很好理解,不是那么难 理解的事物”。故选B项正确。3. A 推理判断题。根据文章倒数第二段第五、六句可知,该谚语是指那些表示谨慎的谚语,故选A项符合那些defensive pessimists 的特点。故A项正确。C 推理判断题。根据第二段的最后三句“当上帝关上一扇门的时候,他会为你打开另外一扇门”。但是实际上并不总是如此,说明他对待一切是很现实的。另由文章后几段的内容可知C 项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(32)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564736.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1