湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(44)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 44 答案
- 资源描述:
-
1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(44)及答案阅读理解主旨大意题、标题概括题。 (2015年河南周口模拟)A small piece of fish each day may keep the heart doctor away. Thats the finding of a study of Dutch men in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed at least an ounce of salt-water fish per da
2、y compared to those who never ate fish.The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific support to the long held belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.Heart disease is the number-one killer in the United States, with more than 550,
3、000 deaths occurring from heart attacks each year. But previous research has shown that the level of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do. There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a d
4、ay, and among the Japanese, whose daily fish consumption averages more than 3 ounces.For 20 years, the Dutch study followed 852 middle-aged men, 20 percent of whom ate no fish. At the start of the study, average fish consumption was about two-thirds of an ounce each day, with more men eating lean fi
5、sh than fatty fish.During the next two decades, 78 of the men died from heart disease. The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood pressur
6、e, or blood cholesterol(胆固醇)levels.1. In which section of a newspaper can we read this passage?A. Ads B. Movies C. Briefs. D. Health and Diet.2. The passage is mainly about .A. The high incidence of heart disease in some countriesB. The changes in peoples dietC. The effect of fish eating on peoples
7、healthD. The daily fish consumption of people in different cultures3. The underlined phrase “this relationship” in Paragraph 5 refers to the connection between and the level of heart disease.A. Then amount of fish eaten B. regular fish-eatingC. the kind of fish eaten D. people of different areas4. F
8、rom the passage we know the author is most probably . A. a heart doctor B. a science researcher C. a supporter of healthy eating D. a university student语篇解读 本文主要介绍的是有关吃鱼对人身体的影响的一个研究报告。1. D 推理判断题。本文是一个研究报告,应该出自报纸中的健康和饮食版面,故选D项。2. C 主旨大意题。根据第一句话A small piece of fish each day may keep the heart doctor
9、away. 可知,是关于吃鱼对人身体的影响的一个研究报告。3. B 词义猜测题。根据最后一段This relationship was true regardless of other factors such as age, high blood pressure, or blood cholesterol levels.可知,研究的是经常吃鱼与心脏病的关系。4. C 推理判断题。根据第一段A small piece of fish each day may keep the heart doctor away.可知,每天吃鱼可以让身体健康,由此可判断出作者是一个健康饮食的支持者。故事类阅读
10、理解。 One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I promised you a gift, and here it is. ”What an honor! I turned four
11、a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. Mum wept and told me that the poor li
12、ttle thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year,” Dad said, pointing at the socks I hung in the living room. “If
13、 your baby brother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say, “What? Hes all right?” He hung up and shouted upstairs. “The ho
14、spital said we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I ran downstairs. My socks still hung there flat. Bu
15、t I knew they were not empty; they were filled with love!1What happened to the author on September 11th, 1958?A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift.C. He became four years old. D. He received a doll. 2. What does the underlined word “ominous” in Paragraph 3 probably mean?A. Impossible
16、. B. Boring. C. Difficult. D. Fearful. 3. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment.4. What is the passage mainly about? A. A sad Christmas day. B. Life with a lovely baby. C. A special Christmas gift.
17、 D. Memories of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。 1. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。2. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕“弟弟”离“我”而去。3. C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his
18、eyes filled with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。4. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness
19、, and self-respect? The collection of happiness actions broadly categorized(把归类) as honor help you create this life of good feelings. Heres an example to show how honorable actions create happiness. Say a store clerk fails to charge us for an item. If we keep silent, and profit from the clerks mista
20、ke, we would drive home with a sense of sneaky(卑鄙的) excitement. Later we might tell our family or friends about our good fortune. On the other hand, if we tell the clerk about the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty. We would leave the store with a quiet sense of
21、 honor that we might never share with another soul. Then, what is it to do with our sense of happiness? In the first case, where we dont tell the clerk, a couple of things would happen. Deep down inside we would know ourselves as a type of thief. In the process, we would lose some peace of mind and
22、self-respect. We would also demonstrate(演示) that we cannot be trusted, since we advertise our dishonor by telling our family and friends. We damage our own reputations by telling others. In contrast, bringing the error to the clerks attention causes different things to happen. Immediately the clerk
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
