分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(57)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564743
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 57 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(57)及答案 阅读理解。It was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries. Then one day. Some visitors from the city arrived. The told the villagers there were some people elsewhere who li

    2、ked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place. This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was catch them. Agreement wa

    3、s reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a batter future. But the dream didnt last long. The change was hardly noticed at first, but it seemed as

    4、 if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately. The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money earned to buy

    5、pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left. Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the cro

    6、ps and spreading diseases. Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning. ( ) 1. From paragraph I we learn that the villagers _. A. worked very hard for centuries

    7、B. dreamed of having a better life C. were poor but somewhat content D. lived a different life from their forefathers ( ) 2. Why did the villagers agree to sell frogs? A. the frogs were easy money B. They needs money to buy medicine C. they wanted to please the visitors D. the frogs made too much no

    8、ise ( ) 3. What might be the cause of the childrens sickness? A. the crops didnt do well B. there were too many insects C. the visits brought in diseases D. the pesticides were overused ( ) 4. What can we infer from the last sentence of the text? A. Happiness comes from peaceful life in the country

    9、B. Health is more important than money C. The harmony between man and nature is important D. good old day will never be forgotten 1. C.细节理解题.第一段中有 The people were poor. However, they were not unhappy.和 C 项意思一致. 2. A.细节理解题.根据第三段和本段第一句 This seemed like money for nothing.句中 for nothing 是免费的意思,说明青蛙容易得到,

    10、并能赚到钱,村民才答应买. 3. B.推理判断题.根据倒数第二段中 They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases.可以推断出庄稼收成不好, 孩子生病与青蛙减少, 害虫增多有关.4. C.推理判断题.最后一句 These sounds of the night now have a much

    11、 deeper meaning. 现 在夜晚的这些声音具有更深刻的意义. 该句是一个中介句, 说明人们过度捕杀造成生态失衡, 由此也影响了人类,因此,可以推断人与自然的和谐是重要. 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Researchers have just offered evidence in a study that says obesity appears to spread through social ties, much like a virus. When one person gains weight, their close frie

    12、nds often follow. But the finding might also offer hope.If friends help make obesity acceptable, then might also be influential in losing the fat. The researchers note that support groups are already an effective tool in dealing with other socially influenced problems, like alcoholism.The findings a

    13、ppeared in the New England Journal of Medicine, The researchers used information collected from 12,000 people. It was collected between 1971 and 2003 as part of the Framingham Heart Study.The information was highly detailed. There was even contact information for close friends of the people in the s

    14、tudy.The researchers examined more than 40,000 social ties. They found that a persons chances of becoming severely overweight increased by 57% if a friend had become obese.A sister or brother of a person who became obese had a 40% increased chance of becoming obese. The risk for a wife or husband wa

    15、s a little less than that.Nicholas Christakis of Harvard Medical School was a lead investigator in the study. He says there is a direct causal relationship between a person getting fat and being followed in weight gain by a friend.The study found that the sex of the friends was also an influence. In

    16、 same-sex friendships a person had a 70% increased risk of becoming obese.Men had a 44% increased risk of becoming obese after weight gain in brother. In sisters, it was 67%.The researchers also considered the effect of where people lived in relation to each other. James Fowler of the University of

    17、California, San Diego, was the other lead investigator. He says a friend who lives a few hundred kilometers away has as much influence as one in the same neighborhood. He says the study demonstrates the need to consider that a major part of peoples health is tied to their social connections.Both inv

    18、estigators say their research shows that obesity is not just a private medical issue, but a public health problem.1. What does the underlined sentence in Para. 2 mean?A. Obesity has a negative influence on a close friend.B. Friends might also play a part in losing weight.C. One might have a positive

    19、 influence on ones friend.D. Friends usually dont follow each other to lose weight.2. Who is mostly likely to gain weight?A. A man who has a fat brotherB. A husband who has a fat wifeC. A wife who has a fat husbandD. A woman who has a fat female friend3. Which of the following statements doesnt the

    20、passage agree with?A. You are sure to lose weight if you have a skinny friend.B. If one gains weight, ones friends are likely to get fat.C. A persons health is closely linked with his /her social relationship.D. Even if the friend lives far away, the influence still remains.4. The reason why the stu

    21、dy involves both family members and friends is that_.A. researchers fail to find a more different sampleB. researchers have different ideas for family members and friendsC. researchers can meet these people regularlyD. researchers can compare the results【参考答案】14、BDAD2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(

    22、A、B、C和D)中,选出最佳选项。 An estimated 80 percent of American adults think music lessons, though at times boring and challenging in the eyes of some kids, improve childrens ability to learn or their performance in school. They say that the satisfaction for learning to play a new song helps a child express c

    23、reativity.Researchers at Harvard University , however, have found that theres one thing musical training does not do. Samuel Mehr, the leading researcher of the new study, said it is wrong to think that learning to play a musical instrument improves a childs intellectual development. The evidence co

    24、mes from studies that measured the mental ability of two groups of 4-year-olds and their parents. One group attended music class; the comparison group went to a class that places importance on the optical arts-arts that can be seen.“We found no evidence for any advantage on any of these tests for th

    25、e kids participating in these music classes,” said Mehr.Samuel Mehr says researchers have carried out many studies in an effort to learn whether musical training can make children smarter. Only one study seems to show a small percentage increase in IQ, intellectual scores among students after one ye

    26、ar of music lessons.He does not believe that IQ is a good measure of a childs intelligence. Therefore, the researchers in his study compared how well children in the musical training group did on mental processing tasks, then the results were compared to those of children who did not take lessons.Mu

    27、sic lessons may not offer children a fast easy way to gain entry to the best schools later of their life, but the training is still important.Mr Mehr notes that the works of writer William Shakespeare are not taught , so the children will do better in physics. He says Shakespeare is taught because i

    28、t is important for cultural reasons.“And I dont think music needs to be any different than that.”1. What attitude do most American grown-ups have towards music lessons?A. Approving B. UninterestedC. DoubtfulD. Uncertain2. The underlined word“optical”in Paragraph 2 probably means .A. colorful B. visu

    29、alC. traditionalD. serious3. How did Samuel Mehr draw his conclusion in the new study?A. By studying previous research resultsB. By measuring the IQ of the kids.C. By referring to some documentsD. By comparing two different groups4. The study shows that .A. early music training has negative effectsB

    30、. musical lessons should be stopped at schoolC. playing musical instrument makes kids more creative D. musical training doesnt improve kids intelligence参考答案14、ABDD 阅读理解。Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies sug

    31、gest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,l

    32、ooking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the

    33、TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TV

    34、s in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. (

    35、 ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivate

    36、d 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs?A. More time should be

    37、spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children

    38、 C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(57)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564743.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1