分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(67)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564750
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 67 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(67)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。What does it mean to say that we live in a world of persuasion? It means that we live among competing interests. Your roommates need to study for an exam may take priority (优先) over pizza. Your instructor may have good reasons no

    2、t to change your grade. And the object of your romantic/interest may have other choices.In such a world, persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view. When we persuade, we want to influence how others believe and behave. We may not always pre

    3、vail other points of view may be more persuasive, depending on the listener, the situation, and the merit of the case. But when we practice the art of persuasion, we try to ensure that our position receives the attention it deserves.Some people, however, object to the very idea of persuasion. They m

    4、ay regard it as an unwelcome interruption into their lives. Just the opposite, we believe that persuasion is unavoidable to live is to persuade. Persuasion may be ethical (合乎道义的) or unethical, selfless or selfish, inspiring or degrading. Persuaders may enlighten our mind or prey on our vulnerability

    5、. Ethical persuasion, however, calls on sound reasoning and is sensitive to the feelings and needs of listeners. Such persuasion can help us apply the wisdom of the past to the decisions we now must make. Therefore, the most basic part of education is learning to resist the one kind of persuasion an

    6、d to encourage and practice the other.Beyond its personal importance to us, persuasion is necessary to society. The right to persuade and be persuaded is the bedrock of the American political system, guaranteed by the First Amendment to the Constitution (美国宪法).1. According to the passage, persuasion

    7、 means _.A. changing others points of viewB. exercising power over other peopleC. getting other people to consider your point of viewD. getting people to agree with you and do what you want2. The underlined word in the second paragraph “prevail” means_.A. win B. fail C. speak D. listen3. The passage

    8、 states that some people object to persuasion because they think it is _.A. a danger to society B. difficult to do wellC. unwelcome behavior D. never successful4. The passage mainly discusses _.A. how people persuadeB. why people persuadeC. that persuasion is both good and badD. that persuasion is i

    9、mportant and it is all around us【答案与解析】1. C 细节题。将第二段中persuasion is the art of getting others to give fair and favorable consideration to our points of view与各选项进行比较可知。2. A 词义题。由破折号后面的句子other points of view may be more persuasive可知,我们不一定占上风,故选A。3. C 细节题。由第三段中第一二句Some peopleinto their lives可知。4. D 主旨题。

    10、根据第一段对we live in a world of persuasion的理解,第三段中we believe that persuasion is unavoidable-to live is to persuade 及最后一段中persuasion is necessary to society与各选项进行比较可确定选D。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Garlic is one of the most common flavors in our kitchen. It not only tastes wonderful, but also it

    11、s very good for your body. It is one of Mother Natures most precious gifts to cooks of all levels. Choose garlic heads that are firm to the touch, with no scars or soft cloves (蒜瓣). If you notice dark, powdery patches under the skin, pass it up because this is an indication of a common mold which wi

    12、ll eventually spoil the flesh. Store unpeeled heads of garlic in an open container in a cool, dry place away from other foods. Do not refrigerate or freeze unpeeled garlic. Properly stored garlic can keep up to three months. As garlic ages, it will begin to produce green sprouts in the center of eac

    13、h clove. These infant green sprouts can be bitter, so throw them before using the garlic for your recipe. However, if you plant the cloves and let them grow to a height of about six inches, you can use the sprouts like chives (韭黄) in salads and such. Garlic can also be purchased as peeled whole clov

    14、es, both stored in olive or vegetable oil. It is urgent that garlic in oil be stored under refrigeration to avoid potentially-deadly bacteria growth. If you use a lot of garlic and wish to cut your preparation time down, you can pre-peel and store your own in oil in the refrigerator, but the best fl

    15、avor will come from freshly-peeled cloves. Use garlic powder, garlic salt, and garlic juice only as a last resort. To peel a garlic clove, place it on a cutting board on its side, and gently press down quickly with the flat side of a butcher knife. The skin should then easily peel off. If you find t

    16、he skin clinging desperately to the clove, congratulations! You have fresh garlic. As garlic ages, the skin is gradually dried-up, making it easier to peel. 1. The passage is mainly about. A. how to select, store and peel garlic B. what garlic tastes and smellsC. where to keep the garlic D. when to

    17、reap the garlic2. A dark patch under the skin of garlic means. A. the cloves of garlic are soft B. the garlic has been kept for longC. something wrong with the garlic D. the garlic has been cooked3. The underlined word “sprouts” means. A. new parts growing on a plant B. newly seeds growing on a plan

    18、t C. parts belonging to a branching shape D. thin skin attached to garlic4. If you want to store garlic, . A. you can keep it in the refrigerator up to three monthsB. youd better keep the peeled in the refrigeratorC. you may keep frozen unpeeled garlicD. you can put garlic in vegetable oil5. Which o

    19、f the following is TRUE according to the passage? A. The sprouts of garlic tastes like chives. B. Garlic juice is better than the freshly-peeled. C. A cutting board is helpful for peeling garlic. D. Olive oil is needed when cooking garlic. 【参考答案】15、ACABC 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出

    20、最佳选项。【题文】CFor a while, my neighborhood was taken over by an army of joggers(慢跑者). They were there all the time: early morning, noon, and evening. There were little old ladies in gray sweats, young couples in Adidas shoes, middle-aged men with red faces. “Come on!” My friend Alex encouraged me to joi

    21、n him as he jogged by my house every evening. “Youll feel great.” Well, I had nothing against feeling great and if Alex could jog every day, anyone could. So I took up jogging seriously and gave it a good two months of my life, and not a day more. Based on my experience, jogging is the most overvalu

    22、ed form of exercise around, and judging from the number of the people who left our neighborhood jogging army, Im not alone in my opinion. First of all, jogging is very hard on the body. Your legs and feet take a real pounding(重击)running down a road for two or three miles. I developed foot, leg, and

    23、back problems. Then I read about a nationally famous jogger who died of a heart attack while jogging, and I had something else to worry about. Jogging doesnt kill hundreds of people, but if you have any physical weaknesses, jogging will surely bring them out, as they did with me. Secondly, I got no

    24、enjoyment out of jogging. Putting one foot in front of the other for forty-five minutes isnt my idea of fun. Jogging is also a lonely pastime. Some joggers say, “I love being out there with just my thoughts.” Well, my thoughts began to bore me, and most of them were on how much my legs hurt. And how

    25、 could I enjoy something that brought me pain? And that wasnt just the first week;it was practically every day for two months. I never got past the pain level, and pain isnt fun. What a cruel way to do it! So many other exercises, including walking, lead to almost the same results painlessly, so why

    26、 jog? I dont jog any more, and I dont think I ever will. Im walking two miles three times a week at a fast pace, and that feels good. I bicycle to work when the weather is good. Im getting exercise, and Im enjoying it at the same time. I could never say the same for jogging, and Ive found a lot of b

    27、etter ways to stay in shape.1. The underlined word “them”(Paragraph 3) most probably refers to _.A. heart attacks B. back problems C. famous joggers D. physical weaknesses2. What was the writers attitude towards jogging in the beginning?A. He felt it was worth a try. B. He was very fond of it.C. He

    28、was strongly against it. D. He thought it must be painful.3. Why did the writer give up jogging two months later?A. He disliked doing exercise outside. B. He found it neither healthy nor interesting.C. He was afraid of having a heart attack. D. He was worried about being left alone.4. From the write

    29、rs experience, we can conclude that_.A. not everyone enjoys jogging B. he is the only person who hates joggingC. nothing other than jogging can help people keep fitD. jogging makes people feel greater than any other sport参考答案14、 D A B A 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。GET YOUR DEGREE AT HOM

    30、E!Have you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career(事业)? It means a lot of Americans with an Associate Degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than those with just a High School Diploma(毕业证).Harcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized A

    31、ssociate Degree in 11 of todays growing fields-without having to go to college full time. With Harcourt, you study at home, in your spare time-so you dont have to give up your present job while you train for a better one. Choose from exciting majors like Business Management, Accounting, Dressmaking

    32、Design, Bookkeeping, Photography, Computer Science, Engineering, and more! Your training includes everything you need! Books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipment-everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition

    33、(学费) price you pay. Your education is nationally recognized! Nearly 2, 000 American companies-including General Electric, IBM, Mobile, General Motors, Ford, and many others-have used our training for their employees. If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that e

    34、mployees in your area will, too!Earn your degree in as little as two years! Get a career diploma in just six months! The career of your dreams is closer than you think! Even if you have no experience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! Step-by-step lessons make learning

    35、 easy. Prepare for promotions(提升), pay raises, even start a business of your own! Send today for FREE information about Harcourt at home training! Simply fill in your name and address on the coupon(票券) above. Then write in the name and number of the one program youre most interested in, and mail it

    36、today. Well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities(机会) in the field youve chosen. Act today! Mail coupon today! Or call the number below 1-800-372-1589. Call any time, 24 hours a day, 7 days a week. www. Harcourt-learning. com E-mail:Harcourtlearning. com.1.

    37、 This advertisement aims at calling on people to _.A. attend full-time universities B. work part time to further their education C. improve their education at home to get better jobs D. earn their degrees in different ways that suit them2. Which of the following is NOT clearly mentioned in this adve

    38、rtisement? A. The way how you will get your degree. B. Tuition price. C. The hot fields you will be preparing yourself for. D. The length of time it will take you to get a degree. 3. What does the writer of this ad intend to say by naming General Electric, IBM, Ford, etc.?A. To show that their train

    39、ing is widely used in the country. B. To show that the training program is fully supported by famous companies in the U. S.C. To prove the value of their training in every area. D. To show the importance of getting recognized by the most famous companies. 4. It seems to the writer that the greatest

    40、attraction for people to take their training is_. A. its convenience B. the degrees nation-wide recognition C. the economic benefit(利益) it will bring about D. the hot fields the training will help people to enter5. How many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the Harcourt Le

    41、arning Direct?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 文章是一则业余培训班的招生广告。1. C。推理判断题。根据 With Harcourt, you study at home, in your spare time so you dont have to give up your present job while you train for a better one(你可以在家,业余时间接受培训)可知答案选C。2. B。事实细节题。文章中提到in the low tuition price you pay,但没说具体多少学费,故答案选B。3.

    42、C。推理判断题。从Your education is nationally recognized 和If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!可知答案C正确。4. C。推理判断题。从Prepare for promotions, pay raises, even start a business of your own可推知答案C正确。5. D。事实细节题。文章共提到四种联系方式:(1)sending today for FREE information (2)fill the coupon (3)mail coupon (4)call,即答案选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(67)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564750.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1