江苏省苏州市第六中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 苏州市 第六 中学 2021 2022 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语期中考试第一部分 听力(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)1. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Neighbors. C. Friends.2. How does the woman feel?A. Worried. B. Angry. C. Surprised.3. When does the bank close on Saturday?A. At 3:00. B. At 4:00. C. At 5:00.4. What does the woman
2、advise the man to do?A. Run to a meeting. B. Call her. C. Buy a house.5. Who is Chris Paine?A. A writer. B. A book seller. C. A computer engineer.第二节 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What is the conversation about?A. Climbing upstairs. B. Delivering a box. C. Asking for a favor.7. What is the man doing when th
3、e woman calls?A. He is moving a box. B. He is working upstairs. C. He is waiting for the delivery.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What does the woman want to do?A. Take some pictures. B. Surf on the Internet. C. Buy a new camera.9. What can we learn about the woman?A. She likes the life in the Stone Age.B.
4、 She isnt familiar with the Internet. C. She doesnt like MA-205.10. What is the man probably going to do next?A. Order a camera. B. Reduce the budget. C. Change the model.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. Where does the conversation probably take place?A. At a store. B. At a library. C. At an office.12. Wh
5、at does the man need to find out first?A. Who the publisher is.B. What the magazine is about. C. When the magazine was published.13. Where will the man find the magazine he wants?A. On the third floor. B. On the second floor. C. On the first floor.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. When did the man leave th
6、e band?A. Two weeks ago. B. Three weeks ago. C. Four weeks ago.15. What role did the man probably play in the band?A. A guitarist. B. A pianist. C. A singer.16. Why did the man leave the band?A. He didnt like the band leader. B. He was too busy to make it. C. He needed more practice.17. What suggest
7、ion does the woman give to the man?A. Organizing a new band. B. Giving up performing. C. Joining a new band.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What does the speaker think of the new program at school?A. Its confusing. B. Its simple. C. Its educational.19. Where should plastic bags be put?A. Into white cans
8、. B. Into blue cans. C. Into pink cans.20. What is the main purpose of the speech?A. To tell students how to collect rubbish.B. To compare different recycling programs at school.C. To encourage students to join the recycling program.第二部分 阅读 (共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的
9、 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ACourtyard Stay with Your DogsAs autumn approaches, we are inviting you to join us on our August dog eventCourtyard Stay with Yoga & Hike from August 21st to August 22nd near Qinglong Lake in Fangshan district. This event will continue to raise fund for our Pre-treatment Guidanc
10、e Project (PGP). Check out our full itinerary below:Day 1: Saturday, August 21stAt 9 am in the morning, you will be picked up by car or bus and head to Fangshan district. We have arranged a private courtyard house for a comfortable stay for the Saturday night. We will enjoy some local dishes for lun
11、ch, while enjoying the peaceful views of the Qinglong Lake. After lunch, we will go together for a light hike to the nearby mountain and water tracks with our dogs. For dinner, enjoy the coziest, home-style BBQ with both vegetable and meat options. Day 2: Sunday, August 22ndAfter breakfast, we will
12、join a yoga teacher for a deeply relaxing yoga session, with the company of the morning sun. You can choose to hike a bit more afterwards in the forest park. We will be checking out around 4 pm in the afternoon, returning to our homes.Reservation: Please add our event manager, Diana, on Wechat to re
13、serve a spot for yourself and your dog, a full payment will be required upon signing up. If you dont have a dog but would still like to hang out with dogs, you are more than welcome to join too!Pricing:Early Bird Fee: 1400 RMB per human for the first four participants only before 7th August.Children
14、 Price: 800 RMB (413 years old).Full Price: 1600 RMB per human.All surplus funds and donations will go to our Pre-treatment Guidance Program.Please bring your ID, your dogs ID and vaccine prooffor any potential security check. We cant wait to see you soon!1. Who would be most interested in the weeke
15、nd activity?A. Taxi drivers.B. Yoga coaches.C. Pet dog owners.D. The PGP members.2. According to the itinerary, on August 22nd, you can _.A. join a teacher to do some yogaB. have some local dishes for lunchC. enjoy the coziest, home-style BBQD. go together for a hike to the water tracks3. The purpos
16、e of the countryside stay activity is to_.A. promote the Qinglong LakeB. raise fund for a public projectC. teach skills of BBQ and keeping dogsD. provide access to dogs for people without pets【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个周末的狗狗活动,介绍了活动内容安排和价格等信息。【1题详解】推理判断题。根据第一段中“As autumn approaches,
17、we are inviting you to join us on our August dog eventCourtyard Stay with Yoga & Hike from August 21st to August 22nd near Qinglong Lake in Fangshan district.(随着秋季的临近,我们诚邀您参加8月21日至22日在房山区青龙湖附近举办的狗狗活动“Yoga & Hike”)”可推知,宠物狗的主人会对周末活动最感兴趣。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Day 2: Sunday, August 22nd部分中“After breakfast,
18、we will join a yoga teacher for a deeply relaxing yoga session, with the company of the morning sun.(早餐后,在晨曦的陪伴下,我们将与瑜伽老师一起进行一场深度放松的瑜伽课程)”可知,根据行程,8月22日,你可以和老师一起做瑜伽。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第一段中“This event will continue to raise fund for our Pre-treatment Guidance Project (PGP). (本次活动将继续为我们的预处理指导项目筹集资金)”可知,
19、这一农村活动的目的是为公共项目筹集资金。故选B。BWhen a snowboarding accident resulting in a spinal (脊柱的) injury removed him from his beloved outdoor activities, Christian Bagg was determined to climb back up the mountain. “I just wanted to go outside with my friends and not have them worry or wait for me,” Bagg says. “I j
20、ust wanted to have fun with them, and I just wanted to join them.”Bagg started out by designing wheelchairs that offered greater versatility (多功能性) than traditional models. He then turned his attention to a line of purpose-built bikes for people with physical limitations. Eventually, he designed the
21、 Bowhead Reach named for the site at the headwaters of the Bow River where his crash happened. With its main wheel placed at the back part, heavy-tread tires ( 厚胎面轮胎) and a powerful electric motor, the tricycle can go pretty much anywhere.One of Baggs first customers was J.P. Middleton, a volunteer
22、firefighter who, like Bagg, had suffered a lifechanging spinal injury while skiing in 2018. One day, as he was visiting with his dad outside the hospital, someone on an unusual bike shot past them. “It looked like the vehicle in the movie Mad Max,” Middleton said. “When I saw this bike, I thought, I
23、 gotta get myself one of these things It was a ray of hope for me.” Middleton credits the bike with giving him a big part of his life back. He also gets a kick out of the amazed looks he gets from those who pass by. “This bike will turn more heads than a Lamborghini,” he joked.With 200 orders in the
24、 coming year, he sees a bright future. His passion has also let him gain the rewards of making a real difference for others whove been where hes been. “Thats whats fun to watch the work you do change peoples lives ,” Bagg says.4. Whats the function of the first paragraph?A. To arouse the readers con
25、cern for Bagg.B. To describe an unforgettable experience.C. To add some background information.D. To show the main idea of the text.5. What can we learn about the Bowhead Reach?A. It was created for disabled people.B. It was named after Baggs hometown.C. It was not suitable for mountain roads.D. It
26、was designed right after Baggs injury6. Why is J.P. Middleton mentioned in the last but one paragraph? A. To show the danger of extreme sports.B. To prove the success of Baggs design.C. To stress the power of families love.D. To provide the readers with another story.7. Why does Christian Bagg like
27、his current career?A. It enriches his life.B. It earns him a reputation.C. It brings him material rewards.D. It helps others lead a better life.【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章介绍了Bagg自身受伤后,专门为残疾人士设计了Bowhead Reach并取得了成功。【4题详解】推理判断题。第一段介绍了Bagg受伤的原因及他想重返户外活动的决心,结合第二段前两句“Bagg started out by des
28、igning wheelchairs that offered greater versatility (多功能性) than traditional models. He then turned his attention to a line of purpose-built bikes for people with physical limitations.(Bagg最初设计的轮椅比传统的多功能性更强。然后,他将注意力转向一系列专为身体有缺陷的人设计的自行车)”可知,Bagg专为身体有缺陷的人设计自行车正是因为自己受伤却又想重返户外活动,由此可知,第一段的作用是交代了一些背景信息。故选C
29、。【5题详解】推理判断题。根据第二段的第二句“He then turned his attention to a line of purpose-built bikes for people with physical limitations.(然后,他将注意力转向一系列专为身体有缺陷的人设计的自行车)”可推知,Bagg设计的Bowhead Reach是为残疾人士创造的。故选A。【6题详解】推理判断题。倒数第二段详细叙述了Middleton接触并使用the Bowhead Reach的过程,结合倒数第三句“Middleton credits the bike with giving him a
30、 big part of his life back.(Middleton认为这辆自行车让他恢复了大部分生活)”可知,Bagg设计的Bowhead Reach对Bagg很有帮助,由此可推知这段列举Middleton的事例是为了证明Bagg设计的成功。故选B。【7题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“Thats whats fun to watch the work you do change peoples lives ,” Bagg says.(“看到你的工作改变了人们的生活,这就是乐趣所在,”Bagg说)”可知,Bagg喜欢现在所从事的事业是因为它可以帮助他人过上更好的生活。故选D。C
31、The European Union (EU) has announced a broad new transport plan which aims to cut back on carbon emissions over the next three decades. The European Commission presented its “Sustainable and Smart Mobility Strategy on Wednesday. According to the Commission, its strategy focuses on making Europes tr
32、ansport system “sustainable, smart and resilient.By 2030, aims for the strategy include: at least 30 million zero-emission cars on the road, “market-ready zero-emission marine vessels, and the large-scale application of automated mobility. Other targets for the next decade include the development of
33、 more cycling infrastructure. And by 2035, it wants “zero-emission large aircraft to be market-ready. Further ahead, the Commission says “nearly all cars, vans, buses as well as new heavy-duty vehicles will be zero-emission” by the middle of this century.“By carrying out this strategy, well create a
34、 more efficient and resilient transport system, which is on a firm pathway to slash emissions in line with our European Green Deal goals,” said Adina Valean, the commissioner for transport. The European Green Deal refers to the European Commissions plan for the European Union to be climate neutral b
35、y 2050.While authorities in Europe were eager to play up the strategy and emphasize the potential effects of its goals, some environmental organizations offered a different viewpoint. In a statement reacting to the plans, the European Unit of Greenpeace said the Commissions proposal didnt “suggest s
36、etting a reduction target for air travel, nor the number of privately owned cars.While it does suggest that collective travel (e.g. via air, rail and bus) under 500 km in theEU be carbon neutral by 2030, it nevertheless falls short of binding measures, such as a ban on short-distance flights where t
37、heres a greener alternative like rail,” the group added. It also fails to set an end date for the sale of new cars with internal combustion engines.Elsewhere, the European Cyclists Federation, Cycling Industries Europe and Confederation of the European Bicycle Industry gave what they described as a
38、“careful welcome” to the strategys positive statements about cycling. They stated that “a lot more work was required to “identify how more ambitious change can be built into the Commissions action plans”. The associations then went on to express their regret that the strategy had “not yet set specif
39、ic milestones for cycling as a transport mode in the transport system of the future”.8. What does the new transport plan mainly focus on?A. Various means of transportation.B. Peoples traffic safety awareness.C. Chief functions of future vehicles.D. Environmental benefits of transport.9. What does th
40、e underlined word “slash in Paragraph 3 probably mean?A. removeB. affectC. reduceD. limit10. What can we know about the Commissions proposal?A. It fails to satisfy the real needs of the public.B. It meets opposition from some organizations.C. It increases the governments financial burden.D. It sets
41、many economic targets that are unrealistic.11. What is the associations attitude towards the new strategy?A Casual.B. Cautious.C. Positive.D. Friendly.【答案】8. D 9. C 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。欧盟宣布了一项广泛的新交通计划,旨在未来30年减少碳排放。文章对此进行了报道。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句“The European Union (EU) has announced a broad n
42、ew transport plan which aims to cut back on carbon emissions over the next three decades.”(欧盟宣布了一项广泛的新交通计划,旨在未来30年减少碳排放。)可知,新的运输计划主要着眼于运输的环境效益。故选D。9题详解】词句猜测题。根据第二段第一句“By 2030, aims for the strategy include: at least 30 million zero-emission cars on the road, “market-ready zero-emission marine vessel
43、s, and the large-scale application of automated mobility.”(到2030年,该战略的目标包括:至少3000万辆零排放汽车上路,零排放船舶“市场化”,以及大规模应用自动化机动。)可知,该战略的目标包括实现零排放,再根据第三段第一句中的“By carrying out this strategy, well create a more efficient and resilient transport system”(通过实施这一战略,我们将创建一个更高效、更有弹性的运输系统)可知,这个运输系统是为了减少排放。所以slash意为“减少”。故选
44、C。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句“While authorities in Europe were eager to play up the strategy and emphasize the potential effects of its goals, some environmental organizations offered a different viewpoint.”(虽然欧洲当局迫切要强调这一战略,强调其目标的潜在影响,但一些环保组织提出了不同的观点。)可知,委员会的建议遭到一些组织的反对。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“Elsewher
45、e, the European Cyclists Federation, Cycling Industries Europe and Confederation of the European Bicycle Industry gave what they described as a “careful welcome” to the strategys “positive statements about cycling”.”(在其他地方,欧洲自行车联合会、欧洲自行车工业联合会和欧洲自行车工业联合会对该战略的“关于自行车的积极声明”表示了“谨慎的欢迎”。)和第二句“They stated t
46、hat “a lot more work was required to “identify how more ambitious change can be built into the Commissions action plans”.”(他们说,需要“做更多的工作”来“确定如何在委员会的行动计划中纳入更有雄心的变化”。)可知,协会对新战略的态度是谨慎的。故选B。DImagine an albatross (信天翁) with a hacksaw for a mouth. Set that strange creature about 50 million years in the pa
47、st and youve got the image of a pelagornithid a group of ancient birds that included some of the largest flying birds of all time.Now paleontologists (古生物学家) have uncovered in that group what may be the largest known flying birds ever, with wingspans of roughly six meters. By comparing a pair of pol
48、ar fossils ( 化 石 ) to the remains of related birds, paleontologists have been able to identify the early history of huge fliers that were some of the first birds capable of flying across seas.During the 1980s, University of California Berkeley paleontologist Peter Kloess says, scientists searching f
49、or Antarctic fossils found some delicate bird bones a jaw and part of a foot from an ancient bird. Those bones made a long journey to California, and Kloess and his colleagues have researched them recentlyThe bird jaw, which came from a rock formation laid down over 37 million years ago, looks almos
50、t like a woodcutting tool rather than a bone. The jaw has a series of large and small spikes (尖刺), outgrowths of the beak (鸟喙) that are similar to teeth. Because of that feature, the paleontologists immediately identified the jaw as belonging to a pelagornithid, also known as bony-toothed birds that
51、 have a very long fossil record. The oldest pelagornithids evolved about 56 million years ago, and the most recent flew through the skies about two million years ago.The foot bone came from another large Antarctic pelagornithid, but its real importance was in its age. The fossil was found in a rock
52、layer in the La Meseta Formation, about 50 million years old. This falls within a time called the Eocene, when life had recovered from the asteroid-induced mass extinction and was thriving again. Together, the foot bone and the jaw indicate that large bony-toothed birds thrived in the Antarctic for
53、millions of years.Paleontologists have found bony-toothed birds from places all over the world, from New Zealand to South Carolina. The newly-described Antarctic fossils, though, are the oldest known and hint that these birds quickly diversified into a range of sizes within six million years of thei
54、r origin. Previous studies have calculated that the largest of the bony-toothed birds could be near the limit of how big a bird could get and still fly, meaning these birds are the strongest competitors for the largest flying birds to ever fly.Matched with the new data on the age of the fossils, Klo
55、ess says, “we can say that giant pelagornithids appeared earlier than previously known and that Antarctica saw a range of pelagornithid sizes from the early to late Eocene.” Small to large, bony-toothed birds were an important part of ancient Antarctic ecosystems.Those impressive wings would have al
56、lowed the pelagornithids to range far and wide, flying long distances on outstretched wings. That helps explain why fossils from various species of pelagornithids have been found all over the world during their extended evolutionary period.12. Why does the author mention the albatross in Paragraph 1
57、?A. To show its long evolutionary process.B. To help readers imagine an ancient bird.C. To compare it with a strange ancient bird.D. To show its relationship with an ancient bird.13. What helped the paleontologists identify the bird jaw?A. Its special location.B. Its unique appearance.C. Its living
58、environment.D. Its extremely large size.14. What can we learn about bony-toothed birds?A. They all had a very short lifespan.B. They all faced considerable threats.C. They developed many survival skills.D. They evolved into various bird species.15. What does the text mainly talk about?A. A recent re
59、search into Antarctic fossils.B. A brief introduction to rare bird species.C. The discovery of the largest flying birds.D. The origin of ancient bony-toothed birds.【答案】12. B 13. B 14. D 15. C【解析】【导语】本篇文章是一篇说明文。文章主要介绍了研究人员发现了生活在南极洲的一只巨鸟的 5000 万年前的骨头。通过对一些化石的研究,科学家们推测远古海鸟pelagornithid,可能是有史以来最大的飞鸟。【12
60、题详解】推理判断题。根据文章第一段“Imagine an albatross (信天翁) with a hacksaw for a mouth. Set that strange creature about 50 million years in the past and youve got the image of a pelagornithid, a group of ancient birds that included some of the largest flying birds of all time.”(想象一只信天翁,嘴就像一把钢锯。把这个奇怪的生物放在大约 5000 万年
61、前,你就会看到一个远古海鸟的图像,这是一群古老的鸟类,其中包括一些有史以来最大的飞鸟。)可知,作者是想通过“信天翁”的形象来帮助读者构想“远古海鸟”这一古鸟的形象,从而引出下文科学家们对于其发现的过程。B项“To help readers imagine an ancient bird.”(帮助读者想象一只古老的鸟。)符合题意,故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段“The bird jaw, which came from a rock formation laid down over 37 million years ago, looks almost like a woodcu
62、tting tool rather than a bone. The jaw has a series of large and small spikes (尖刺), outgrowths of the beak (鸟喙) that are similar to teeth. Because of that feature, the paleontologists immediately identified the jaw as belonging to a pelagornithid, also known as bony-toothed birds that have a very lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564921.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
