江苏省苏州市苏州大学附属中学2021-2022学年高二第一次月考(10月)英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省苏州市苏州大学附属中学2021-2022学年高二第一次月考10月英语试卷 WORD版含解析 江苏省 苏州市 苏州大学 附属中学 2021 2022 学年 第一次 月考 10 英语 试卷 WORD
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省苏州市苏州大学附属中学高二第一次月考(10月)英语试卷(检测时间: 120 分钟 总分:150分)第一部分 听力(共20题 每题1.5分 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the man want to go?A. The woods. B. The sea
2、side. C. A park.2. Whos the woman most probably?A. The mans teacher.B. The mans classmate.C. The mans neighbour.3. How often will Jocelyn take dance lessons next month?A. Three times a week.B. Twice a week.C. Once a week.4. Why did the woman arrive late?A. Her car broke down.B. She went there by bik
3、e.C. She was stuck in traffic jams.5. Whats the reason why the man moved to a new house?A. Because its near his workplace.B. Because it has a good view of hills.C. Because its cheap and comfortable.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
4、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题6 Whats wrong with the car?A. It stopped sometimes.B. The engine is overheated. C. The tire needs some air.7. Whats the relationship between the speakers probably?A. Repairer and customer.B. Husband and wife.C. Boss and secretary.听下面一段较长对话,回答以下小题8. What
5、is womans favorite music?A. Jazz music. B. Rock music. C. Classical music.9. What will the woman arrange this Friday evening?A.A course of classical music.B. A party for her music teacher.C. A drum performance for her husband.听下面一段较长对话,回答以下小题10. Whats the woman doing?A. Making a survey.B. Making a t
6、ravel plan. C. Making new friends.11. When was the man supposed to reach Lhasa originally?A. At 4:00 a.m. B. At 7:00 a.m. C. At 11:00 p.m.12. What was the man disappointed with about the hotel?A. Its breakfast. B. Its location. C. Its room.听下面一段较长对话,回答以下小题13. Where is the conversation take place pro
7、bably?A. In a company. B. In a shopping mall. C. In a cinema.14. How did Paul feel when seeing Deborah?A. Puzzled. B. Embarrassed. C. Excited.15. Why is Deborah in Manchester?A. She is working there.B She is travelling there.C. She is attending a meeting.16. What is Deborah going to do next?A. To ha
8、ve a dinner. B. To see a movie. C. To buy a new skirt.听下面一段独白,回答以下小题。17. Where did the woman realize her wallet was missing?A. At the gym. B. At the bakery. C. At the golf court.18. What is not included in the womans wallet?A. Her Visa card.B. Her drivers license.C. Her membership card.19. Who found
9、 the womans wallet at last?A. A worker who cuts the grass.B. A kid who washes the golf cart.C. A guy who works in a restaurant.20. How did the woman reward the guy at first?A. To buy him a beer. B. To give him money. C. To treat him to a round of golf.第二部分 阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅
10、读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANational Museum of Singapore 130th Anniversary CelebrationsPeople are now celebrating the 130th birthday of one of Singapores beloved and iconic cultural institutions-National Museum of Singapore!Come and discover the fascinating history in the museum!Come and enjoy
11、live music performances, craft activities for children, giveaways, some retail therapy, food and more!HighlightsFree admission to all galleries during the whole week!MonThu, 12 Oct | 10 a.m.7 p.m. (last admission 6:30 p.m.)FriSun, 1315 Oct | 10 a.m.10 p.m. (last admission 9 p.m.)Reservation is requi
12、red. You can click here to get more ticket information.Birthday Cake CuttingSat, 14 Oct | 2:45 p.m.Glass Passage, Level 2Sing “Happy Birthday” to the National Museum and witness the cake-cutting ceremony with museum staff and volunteers!Special “Happy Birthday to You” singing and choir performance b
13、y The Joyful Voices.Birthday Cupcake GiveawaySat & Sun, 14 & 15 Oct | 4 p.m.Gallery Theatre Foyer, BasementEnjoy a Cedele cupcake when you visit the museum on our birthday weekend!Heres how:1) Follow the National Museum of Singapore on Facebook or Instagram.2) Snap and post a photo of yourself in th
14、e museum with your birthday wishes.3) Show us your post at the giveaway booth to get your cupcake, while stocks last.The National Museum birthday cake and cupcakes are supported by Cedele.Family ActivitiesPRESENCE Pictures Playscape (游戏场景):Little Artists for Virtual RealityFrom Mon,9 Oct | 10 a.m.7
15、p.m.(last registration at 6 p.m.)Concourse Gallery, Level 1The creative Playscape has PRESENCE Pictures signature activity, Little Artists for Virtual Reality (VR),an art-meets-tech programme that enables young minds to think big and create VR worlds just by drawing. With a special programme designe
16、d for the National Museum, kids can draw their imaginary future museum and cartoon Museum Buddy, animate (使活灵活现) it by using their own body movements, and interact with their final artworks in VR! Young visitors may also participate in a drop-in activity to experience the basics of creating a VR art
17、work. Click here to get a detailed schedule and the pricing.1. Where is this passage probably taken from?A. A website.B. A magazine.C. A travel brochure.D. A newspaper.2. This Thursday, Simon will be off duty at 6:30 p.m, which means thatA. he can have free access to the gallery as long as he has bo
18、oked a ticketB. he cannot take part in any activity organized for the anniversaryC. together with other visitors, he can cut birthday cakes offered by the museumD. he can enjoy a Cedele cupcake when he visits the museum3. According to the passage, how can children create a VR world in the National M
19、useum of Singapore?A. By creating an art-meets-tech programme.B. By moving their bodies to create an imaginary world.C. By interacting with their final artworks.D. By holding a ceremony with museum staff and volunteers.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍新加坡国家博物馆130周年庆典的时间,地点和庆祝活动等。【1题详解】推理判断题。根据
20、第一栏和最后一栏中的click here可知,本文摘自网站。这里是说通过点击链接,即可获取更多信息。由此判断出,短文来自于网站。故选A.【2题详解】细节理解题。根据第一栏MonThu,12Oct | 10a.m.7p.m. (last admission 6:30 p.m.) 的信息点可知,周四允许游客进入博物馆的最后时间是6:30p.m.,正巧是Simon的下班时间,因此根本不可能赶上任何博物馆活动,故选B。【3题详解】细节理解题。根据With special programme designed for the National Museum, kids can draw their im
21、aginary future museum可知,孩子们是使用一个特殊软件来体验VR,而不是自己去创造一个软件,因此A错。根据animate(使活灵活现) it by using their own body movements可知,孩子们可以通过移动他们的身体来构建虚拟世界,因此B正确。C选项虽然在原文有所提及,但答非所问,题目问的是“孩子们如何创造一个虚拟世界”,而C选项却说“与最终作品进行互动”,D选项与博物馆职员及志愿者举行仪式去创造虚拟世界,根本没提到,故选B。BOn the way to his home the child turned many times and beat th
22、e dog,declaring with childish gestures that he held him in contempt(茂视)as an unimportant dog.the dog apologized for being this quality of animal and expressed regret in fine form,but he continued stealthily to follow the child.When the child reached his door-step,the dog was a few yards behind,movin
23、g slowly toward him.He became so anxious with shame when ho again faced the child that he forgot the dragging rope . He tripped(绊倒) upon it and fell forward.The child sat down on the step and the two had another interview. During it the dog greatly exerted himself to please the child. He performed a
24、 few playful jumps with such abandon(尽情地) that the child suddenly saw him to be a valuable thing. He made a swift,greedy charge(猛冲)and seized the rope.He dragged his captive(俘虏) into a hall and up many long stairways in a dark building. The dog made willing efforts, but he could not walk very skillf
25、ully up the stairs because he was very small and soft,and at last the pace of the child grew so energetic that the dog became panic-stricken. In his mind he was being dragged toward somewhere unknown. His ayes grew wild with the terror of it. He began to wiggle his head wildly and to brace his legs.
26、The child redoubled his efforts.They had a battle on the stairs.The child was victorious because he was completely absorbed in his purpose,and because the dog was very small.He dragged his acquirement to the door of his home,and finally with victory across the doorway.No family member was in.The chi
27、ld sat down on the floor and made overtures to(向.示好) the dog.These the dog instantly accepted.He smiled with affection upon his new friend.In a short time they were firm and abiding(矢志不渝)comrades.4. What might have happened before the first paragraph?A. The child had wanted to own the dog for a long
28、 time.B. The dog had been someone else s pet but lost his way.C. The child had been looking for the lost dog for a long time.D. The dog had been driven out of home by the childs family.5. What directly made the boy change his mind?A. The dogs apology.B. His first interview with the dog.C. His pity o
29、n the dog.D. The dogs pleasing performance.6. What can we know from paragraph 4 and 5?A. The boy was naughty.B. The dog was foolish.C. The boy was a devoted friend.D. The dog was a faithful friend.7. Which of the following best describe the change of the dogs feeling?A. Frightened-relieved-anxious-h
30、appy.B. Worried-angry-scared-delighted.C. Guilty-anxious-nervous-pleased.D. Angry-regretted-scared-puzzled.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了小狗走失后偶遇一个男孩,最终成功跟随小男孩回家的故事。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“On the way to his home the child turned many times and beat the dog, declaring with childish gestures
31、 that he held him in contempt(茂视)as an unimportant dog. the dog apologized for being this quality of animal and expressed regret in fine form, but he continued stealthily to follow the child.(在回家的路上,孩子多次转过身来打那条狗,用孩子气的手势宣称他蔑视那条狗,认为它是一条不重要的狗。狗为自己是这样的动物而道歉,并以良好的形式表示遗憾,但它继续偷偷地跟着孩子。)”可知,孩子试图摆脱狗,而且他们在此之前并
32、不认识,可见他们是无意间遇到的。从而推断,这条狗曾是别人的宠物,但迷路了。小狗是丢失后才遇到男孩的。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“He performed a few playful jumps with such abandon(尽情地) that the child suddenly saw him to be a valuable thing.(它尽情地跳了几下,孩子突然觉得它很有价值。)”可知,小狗努力的取悦男孩,使得男孩改变了主意。故选D。【6题详解】推理判断题。文章四五两段在描述男孩拖拉小狗上楼梯的过程,看得出小男孩精力充沛,一直不懈的努力着,尽管当时小狗是有点害
33、怕的,但小男孩没有停止自己的行为,可见这个男孩子有点调皮。故选A。【7题详解】推理判断题。狗的心情和它的遭遇是一致的,第一段狗尽管被嫌弃但还是跟着,心情是有点罪恶感的,从apologized可以看出;第二段出现了anxious and shamed,可见狗的心情是紧张羞愧;第三段狗取悦小孩;四五段就是狗被带上楼梯的过程,从panic-stricken可以看出,狗因为未知的地方感到害怕;最后一段狗和小孩已经交好,推断出心情愉悦。故选C。CFacial expressions are the primary way people exhibit emotion and read the feeli
34、ngs of others. Happiness, sadness, disgust, fear and surprise can be communicated through facial expressions alone. But when part of the face is masked, it becomes more difficult to recognize these cues.If you cannot read someone else s emotional state, your ability to empathize with them may be com
35、promised. Likewise, if your own mask is hiding your emotional state, others may not be able to empathize with you. Wearing a mask can also make you feel more distracted and self-conscious, further weakening your connection to others.Fortunately, you can regain some control over communication by work
36、ing with what you have left-the eyes. If you want to increase understanding with a masked individual, you should look them in the eyes, which may be easier said than done. Eye contact generates self- consciousness, consumes extra brain power and becomes uncomfortable after only three seconds. But be
37、ar in mind, eye contact can also make you appear more intelligent and trustworthy.You might be surprised how much information is conveyed by the body itself. For instance, when someone is happy, they stand up straighter, when they are sad, they drop their head; and when they are angry, their whole b
38、ody tenses up. Learning how people use their bodies to convey emotion may help reduce the uncertainty you feel when communicating with someone in a mask.Become aware of your own body language, too. When engaged in a conversation, you can appear more attentive by turning your body toward the individu
39、al, leaning in or nodding. To let another person know you want to start speaking , straighten your posture, or nod more frequently. Finally, he ware that imitating the posture of another person can increase how much they like you and even agree with you.By all means, continue the proper measures to
40、keep yourself safe, but dont neglect your relationships as a consequence. Social distance doesnt have to mean socially distant.8. What will happen if you wear a mask?A. Your fear wont be known by others.B. Others will have difficulty understanding you.C. You will lose the ability to empathize with o
41、thers.D. Others wont focus on your face.9. Why is eye contact difficult?A. It may lead to misunderstanding.B. It requires more brain power.C. It may cause people to believe you less.D. It will result in social distance.10. What does paragraph 4 and 5 mainly talk about?A. Body language is a double-ed
42、ged sword.B. Body language can convey shocking information.C. We should make good use of body language.D. Be careful with your body language when talking.11. What is the best title of this passage?A. How do people use their bodies to convey emotion?B. Facial expressions, the primary way of human con
43、nection.C. Facial expressions, eye contact, body language, which is the best?D. How do we keep socially distant to keep ourselves safe?【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了面部表情在人们沟通中的重要作用,以及除了面部表情之外,人们还应该利用眼神交流和肢体语言的方式去沟通。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“If you cannot read someone else s emotional stat
44、e, your ability to empathize with them may be compromised. Likewise, if your own mask is hiding your emotional state, others may not be able to empathize with you.(如果你不能读懂别人的情绪状态,你同情他们的能力可能会受到影响。同样地,如果你自己的口罩隐藏了你的情绪状态,其他人可能无法与你共情)”可知,如果你戴上口罩,其他人很难理解你。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“Eye contact generates self-
45、 consciousness, consumes extra brain power and becomes uncomfortable after only three seconds.(目光接触会使人产生自我意识,消耗额外的脑力,3秒钟后就会感到不舒服)”可知,眼神交流很困难,是因为它需要更多的脑力。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第四段段首句“You might be surprised how much information is conveyed by the body itself.(你可能会惊讶于身体本身传递了多少信息)”以及第五段“Become aware of you
46、r own body language, too. (也要注意自己的肢体语言)”可知,第四段为了证明肢体语言的传递能力举了很多具体的例子,第五段是让读者注重自身运用肢体语言。由此可知,第四段和第五段主要讲了我们应该充分利用身体语言。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Facial expressions are the primary way people exhibit emotion and read the feelings of others. Happiness, sadness, disgust, fear and surprise can be communicated
47、 through facial expressions alone. But when part of the face is masked, it becomes more difficult to recognize these cues.(面部表情是人们表达情感和解读他人感受的主要方式。快乐、悲伤、厌恶、恐惧和惊讶都可以仅通过面部表情来传达。但当部分面部被遮住时,识别这些线索就变得更加困难)”结合文章主要介绍了面部表情在人们沟通中的重要作用,以及除了面部表情之外,人们还应该利用眼神交流和肢体语言的方式去沟通。故A选项“人们如何使用他们的身体来传达情感?”最符合文章标题。故选A。DIf M
48、ars were the popular kid in school Venus (金星)would be the unwelcome one sitting in the corner, largely ignored. Venus has nearly the same mass and size as Earth, but being closer to the sun, it gets nearly twice as much heat from the sun.However, instead of having a climate that is just a warmer ver
49、sion of Earths, Venuss surface and atmosphere are unbearable: clouds of sulphuric acid blanket the planet, while at ground level, it is hot enough to melt lead. Despite this, there is now a sign that Venus may harbour life.Jane Greaves at Cardiff University, UK, and her colleagues recently detected
50、phosphine (磷化氢)in Venuss atmosphere, with one potential explanation that it is the by-product of biology. That is because the only way this gas is made on Earth is in laboratories or by microbes(微生物).Though this doesnt mean it was produced by life on Venus, attempts to find non biological explanatio
51、ns for its presence have so far failed.Our best way of confirming or rejecting the possibility of life on Venus is to go and have a proper look. While Mars has been the focus of interplanetary exploration efforts lately, the phosphine discovery lets people look at Venus in a new light. As NASA admin
52、istrator Jim Bridenstine tweeted: Its time to prioritize Venus.”In the months and years to come, computer simulations will be used to further study the possible chemistries of the atmosphere on Venus. More laboratory experiments will be conducted to try to identify other ways the phosphine there cou
53、ld be produced. However, there is no guarantee that these efforts will reveal the true nature of this substance on Venus. A newly-proposed strategy is to directly sample the atmosphere and surface of Venus. By doing so, we would be able to take direct measurements of phosphine.The discovery of phosp
54、hine in Venuss atmosphere is a great accomplishment. The scientific efforts may be just what we need to finally refocus on this neglected world. Possibly, the quiet kid in the corner may get the last laugh.12. In theory, whats Venus expected to be like?A. It is almost as large as Earth.B. It has nea
55、rly the same mass as Earth.C It has a warmer Earth-like climate.D. It has the unbearable surface and atmosphere.13. What can the discovery of phosphine on Venus indicate?A. There might exist signs of life.B. This kind of gas is very common.C. Many products can be made with it.D. Experiments were onc
56、e conducted there.14. What is paragraph 5 mainly about?A. The importance of observations.B. The power of computer simulations.C. The approaches to exploring phosphine.D. The necessity to analyse phosphine.15. Which can best describe the authors attitude to the exploration of Venus?A. Casual.B. Suppo
57、rtive.C. Cautious.D. Doubtful.【答案】12. C 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。本文讲述了对金星的探究。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Venus has nearly the same mass and size as Earth, but being closer to the sun, it gets nearly twice as much heat from the sun.(金星的质量和大小几乎与地球相同,但由于离太阳更近,它从太阳获得的热量几乎是地球的两倍)”可知,在理论上,金星是与地球质量相同的更温暖的星球
58、,故选C。【13题详解】推理判断题。根据第三段“Jane Greaves at Cardiff University, UK, and her colleagues recently detected phosphine (磷化氢)in Venuss atmosphere, with one potential explanation that it is the by-product of biology. That is because the only way this gas is made on Earth is in laboratories or by microbes(微生物)
59、.( 英国卡迪夫大学的Jane Greaves和她的同事们最近在金星的大气中发现了磷化氢,一种可能的解释是,它是生物学的副产品。这是因为在地球上制造这种气体的唯一方法是在实验室里或通过实验室微生物。)”可知,通过在金星上发现了磷化氢,说明了那里可能存在生命的迹象,故选A。【14题详解】主旨大意题。根据第五段第一句“In the months and years to come, computer simulations will be used to further study the possible chemistries of the atmosphere on Venus.( 在未来的
60、几个月或几年里,计算机模拟将被用于进一步研究金星大气的化学成分。)”和最后一句“By doing so, we would be able to take direct measurements of phosphine.(通过这样做,我们可以直接测量磷化氢。)”可知,第5段主要是关于探索磷化氢的方法,故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“The discovery of phosphine in Venuss atmosphere is a great accomplishment. The scientific efforts may be just what we need t
61、o finally refocus on this neglected world. ( 在金星大气层中发现磷化氢是一项伟大的成就。科学的努力也许正是我们最终重新关注这个被忽视的世界所需要的。)”可知,作者认为在金星大气层中发现磷化氢是一项伟大的成就,因此作者对探索金星的态度是支持的,故选B。第二节 七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Give yourself a test. Which way is the wind blowing? How many kinds of wildflowers
62、can be seen from your front door? If your awareness is as sharp as it could be, youll have no trouble answering these questions.Most of us observed much more as children than we do as adults. A childs day is filled with fascination, newness and wonder. _16_ But distinctions that were sharp to us as
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564933.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
