湖北省2021届高三英语12月一轮复习联考试题(三)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 2021 届高三 英语 12 一轮 复习 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省2021届高三英语12月一轮复习联考试题(三)(含解析)考试时间120分钟,满分150分注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2.回答选择题时,选岀每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。 写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小
2、题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。.1. Whats the possible relationship between the man and Jenny?A. Schoolmates. B. Husband and wife. C. Neighbors.2. Which room is the Human Resource Office in?A. Room 118. B. Room 120. C. Room 130.3. Who did the woman want to
3、call?A. James. B. Jackson. C. Charlie4. Where are the speakers going first?A. To a cafe. B. To an airport. C. To a service station.5. How is the weather now probably?A. Its windy. B. Its sunny. C. Its rainy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面3段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒
4、钟;听完后,各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. How does the man sound at first?A. Nervous. B. Thrilled. C. Disappointed.7. What color does the woman think old trains were?A. Black. B. Green. C. Red.听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man want the woman to do?A. Help him stop smoking.B. Go jogging wit
5、h him.C. Have a talk with his friends.9. Why does the man plan to stop smoking?A. The woman asks him to give up smoking.B. His parents ask him to do so.C. He suffers from bad breath.10. Whats the womans attitude towards the man?A. Supportive. B. Doubtful. C. Sympathetic.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is
6、the conversation mainly about?A. A job position. B. A work project. C. Cultural differences.12. What did the woman do in Japan?A. She went to college.B. She traveled around.C. She worked for a company.13. What does the woman think is her advantage?A. That she has worked in East Asia.B. That she can
7、speak more than one language.C. That she has much work experience in top companies. 听第9段材料,回答第14至17题。14. What is the relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Roommates. C. Host and guest.15. What did Diane see the cat do?A. Go outside. B. Run past her quickly. C. Get behind the bookcase.16
8、. Where was the cat hiding?A. In the bedroom. B. In the living room. C. In the laundry room.17. What does the man imply about the cat?A. She never tries to go outside.B. She is afraid of the outside world.C. She always comes back by herself.听第10段材料,回答第18至20题。18. How did Purinton and Moultroup reconn
9、ect each other?A. Through a TV program.B Through an organization.C. Through a DNA tool.19. Where did the daughter Moultroup grow up?A. In Florida. B. In California. C. In Vermont.20. What can we know about the reunion?A. It happened during the Christmas holiday.B. It was a big family get-together.C.
10、 Purinton and Moultroup hugged with tears.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AChildren Films for International Childrens DayInternational Childrens Day is around the corner and we have selected some childrens movies for you to enjoy this special day with your kids. Free online access to thes
11、e films will be available for a limited period of time (from June 1st-June 7th), and feel free to pick them up. The films are all provided by www.1905,com.A Journey to the Seaside (2019 )A driver, Shen Tong, played by actor Sha Yi, receives an order sending an 8-year-old boy and his dog from Beijing
12、 to Zhoushan in Zhejiang province. Shen reluctantly accepts the order just for the payment. On the way, he and the boy go through many experiences together, which changes their attitudes. At the end of the journey, Shen finds there might be some relations between him and the boy. This is a journey t
13、hat heals two lonely hearts-one of an adult, the other a child.Little Tigers (2013)Winning many awards, the film features some children helping to deliver important messages during the War of Resistance against Japanese Aggression (1931-1945). The main actors, chosen from about 30,000 children in au
14、ditions, had little acting experience but successfully portray the characters with natural and vivid performances.Animal Rescue Squad (2019)A ship carrying highly poisonous raw material is robbed by pirates. Besides a parrot, all crew members mysteriously died. Despite this, the ship is still headin
15、g to port at a full speed, which will cause a huge disaster. A girl who can talk to animals happens to learn about the accident and tries to save the sea, the port and the people with her animal friends.Click here to watch the films 1. For whom is the passage written?A. Children.B. Teachers.C. Paren
16、ts.D. School.2. In which film are the leading actors not professional?A. A Journey to the Seaside.B. Little Tigers.C. Animal Rescue Squad.D. None of the films.3. Where is the passage probably from?A. A brochure.B. A magazine.C. A textbook.D. A website.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了三部儿童电影的情况。【
17、1题详解】推理判断题。根据第一段中“International Childrens Day is around the corner and we have selected some childrens movies for you to enjoy this special day with your kids.( 六一国际儿童节即将来临,我们为您挑选了一些儿童电影,让您和孩子一起享受这个特殊的日子)”可推知,本文是写给家长看的。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Little Tigers (2013)部分中“The main actors, chosen from about 30,0
18、00 children in auditions, had little acting experience but successfully portray the characters with natural and vivid performances.(影片的主要演员是从3万多名参加试镜的孩子中挑选出来的,他们几乎没有任何表演经验,但却以自然生动的表演成功地塑造了角色)”可知,Little Tigers这部电影里使用的不是专业演员。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“Click here to watch the films BChildren from three com
19、munities affected by the latest mass shootings in the United States are starting a new school year. Singer Lady Gaga is trying to make their return to school a little happier and easier.The Grammy-winning singer recently announced she would pay for several schoolroom projects in the cities of El Pas
20、o, Texas, Dayton, Ohio, and Gilroy, California. In El Paso, there are new books for third-grade students, many of whom do not have any books at home. In Dayton, students with disabilities will have special chairs to help them stay calm. In Gilroy, fifth-graders are getting fun new tools for their sc
21、ience lessons.Gagas aim is to bring a measure of hope to places affected by an especially violent week of mass killings. She wrote on her Facebook page, “I want to channel my confusion, frustration, and anger into hope.”The money for the projects came from the singers Born This Way Foundation, in pa
22、rtnership with the nonprofit group Donors Choose. The Donors Choose website says it “connects teachers in high-needs communities with donors who want to help.”A public school teacher from New York City started the organization in 2000. He had wanted his students to read the famous American book Litt
23、le House on the Prairie. But, he only had enough money to buy a single copy of the book for the classroom.Gaga chose to fully finance is a $462 request for books at El Pasos Whitaker Elementary School. Rebeca Blanco-Grijalva wrote in her appeal on Donors Choose that she teaches third grade at a poor
24、 school. She described her students as “voracious readers.” But many of them do not have any books of their own to read at home.Gaga wrote on Facebook that the money for these and other projects will give teachers “the support they need to inspire their students to work together and bring their drea
25、ms to life.”4. How did Gaga help the students in Dayton?A. Providing new books for students.B. Getting fun new tools.C. Changing her annoyance into hope.D. Supplying disabled students with special chairs.5 Which information about Gaga is wrong?A. Gaga has won the Grammy Award.B. Gagas goal is to bri
26、ng hope to the students affected by mass shootings.C. Gaga carried out the project only by herself.D. Gaga is a famous singer in America.6. What does the underlined word “voracious” mean?A. Dull.B. Curious.C. Strict.D. Desired.7. How do you like Gaga in the passage?A. Talented and sweet.B. Determine
27、d and responsible.C. Brave and kind.D. Courageous and wise.【答案】4. D 5. C 6. D 7. B【解析】这是一篇新闻报道。主要介绍了美国著名歌手Lady Gaga帮助在枪击事件中受到影响的孩子复学的事情。【4题详解】细节理解题。根据第二段关键句“In Dayton, students with disabilities will have special chairs to help them stay calm.”(在Dayton,残疾学生将有特殊的椅子帮助他们保持冷静。)可知,Gaga为Dayton的残疾学生提供了特殊的椅
28、子。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第四段关键句“The money for the projects came from the singers Born This Way Foundation, in partnership with the nonprofit group Donors Choose.”(这些项目的资金来自这位歌手的Born This Way Foundation,与非盈利组织Donors Choose合作。)可知,Gaga是和非盈利组织Donors Choose合作完成了这些项目,由此可知,她并不是独自完成了这个项目。故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据画线词后
29、句“But many of them do not have any books of their own to read at home.”(但他们中的许多人家里没有自己的书可以阅读。)可知,孩子们在家里是没有书可以读的,再根据句中But可知,上下文是转折关系,即他们是渴望读书,但家里没有书可以读。由此可知,划线词的意思是“渴望的”。D项desired意为“渴望的”符合以上说法。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章第二段内容可知,Gaga为在枪击事件中受到影响的孩子提供帮助,这表明她是一个有社会责任感的人;再根据文章第三段Gaga的话“I want to channel my conf
30、usion, frustration, and anger into hope.”(我想把我的困惑、沮丧和愤怒转化为希望。)可知,Gaga为孩子们提供帮助是有决心的,结合后文可知,她真的做到了,不止是说说而已,这表明她是一个有决心的人,Determined and responsible意为“有决心和责任感的”,符合对她的描述。故选B项。CHumans have favoured red apples for generations, but rising temperatures could mean the end of a rosy red apple.The ancestors of
31、the modern apple were wild trees growing in what is now Kazakhstan. Today, wild apple trees still grow there, perfuming the air with fallen fruit and feeding the bears that move slowly through the forest, although the wild apples numbers have become smaller by 90% in the last 50 years due to human d
32、evelopment and their future is uncertain.Apple colour arises from the expression level of certain genes in the skin, scientists have found. Interestingly, colour also depends on temperature. To get an apple thats fully red, temperatures must stay cool, David Change, an expert at Plant and Food Resea
33、rch in New Zealand, explains. As temperatures warm, he suggests, it could become more difficult for apples to turn red.Colour probably didnt win other features of an apple when growers were evaluating a new tree, however. Instead, they focused on the taste and use for the apple: some are good for ci
34、der, some for pies, some for sauce, and some for eating. It didnt much matter exactly what the fruit looked like and whether it looked the same from tree to tree, because farmers were growing fruit for themselves and for their local market, and function mattered more than looks.Bunker says that all
35、changed about a hundred years ago. The redder apples might not be better than the yellower onesin fact they might be worse-but, red sells; thats the problem”.It happens to every single apple on the market, says Bedford. Thats just the nature of our desire to have apples the way we want them to look.
36、ever since man has been making choices theyve been making them redder and redder. 8 Whats the main idea of the passage?A. Humans have been preferring red apples.B. Rising temperatures make apples no longer red.C. The ancestors of modern apple still exist.D. Growers pay less attention to change the c
37、olour of apples.9. What can be inferred from paragraph 3?A. Scientists have found ways to change the colour of apples.B. Apples will become red in winter because of the low temperature.C. Apple colour is greatly influenced by temperature.D. The higher the temperature is , the redder apples will be.1
38、0. Which of the following statements will NOT win the favor of growers?A. The colour of the apple.B. The taste of the apple.C. The use of the apple.D. The function of the apple.11. What does Bedfords words mean?A. Every single apple on the market looks nice.B. We humans desire to change the appearan
39、ce of apples.C. Humans have been choosing various apples.D. Humans in fact prefer the apples which look redder.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了不断上升的气温使得红色苹果不再那么红。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段主旨句“Humans have favoured red apples for generations, but rising temperatures could mean the end of a rosy r
40、ed apple.”(人类世世代代都喜欢吃红苹果,但气温上升可能意味着红色苹果不会那么红)可知,B项:Rising temperatures make apples no longer red.(不断上升的气温使得红色苹果不再那么红。)符合题意。故选B。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段“Interestingly, colour also depends on temperature.”(有趣的是,苹果的颜色也取决于温度。)和“To get an apple thats fully red, temperatures must stay cool, David Change, an ex
41、pert at Plant and Food Research in New Zealand, explains.”(新西兰植物和食品研究所的专家David Change解释说,要得到完全变红的苹果,温度必须保持凉爽。)可推知,苹果的颜色受到温度的极大影响。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段“Colour probably didnt win other features of an apple when growers were evaluating a new tree, however.”(然而,当种植者在评估一棵新树时,颜色可能并没有胜过苹果的其他特征。)可知,苹果的颜色
42、不会赢得苹果种植者们的青睐。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“It happens to every single apple on the market, says Bedford. Thats just the nature of our desire to have apples the way we want them to look.ever since man has been making choices theyve been making them redder and redder. ”(贝德福德说:“市场上的每一个苹果都会遇到这种情况。”这正是我们想要苹果看
43、起来像我们想要的那样的本质自从人类做出选择以来,他们就一直让苹果变得越来越红。”)由此判断出,一直以来其实人们都更喜欢颜色更红的苹果,故选D。DEvery three decades or roughly once a generation, Hollywood experiences a great shift: The transition from silent films to sound ones in the 1920s. The rise of broadcast television in the 1950s. The “I Want My MTV” cable boom of
44、 the 1980s.It is happening again. The long-promised streaming(流媒体)revolution - the next great change in how the world gets its entertainment - is finally here.Streaming services, of course, have been challenging Hollywood for years. Netflix began streaming movies and television shows in 2007 and has
45、 grown into a giant, spending $12 billion on programming last year to entertain more than 158 million subscribers worldwide. There are also other 271 online video services available in the United States, according to the research firm Parks Associates, one for seemingly every preference - Aero Cinem
46、a for aviation documentaries, Shudder for horror movies, Horse Lifestyle for horse-themed content.While all this was happening, however, the three biggest old-line media companies- Disney, NBC-Universal and Warner Media - largely stayed on the sidelines. Charging into the streaming fight would mean
47、putting billions of dollars in profit from existing cable networks like USA, Disney Channel and TBS at risk. Building video platforms of the size needed to compete with Netflix and Amazon would be very expensive. And mastering the potential technology would require a high speed at which theyll learn
48、. Better to wait for their time. When it became clear that protecting their existing business model was more risky than hugging tomorrow, no matter how costly in the near term, they would act.That time is now. And everything is changing.12. The function of paragraph one is to_.A. show the main idea
49、of the passageB. make an argumentC. introduce the topic of the passageD. give an example13. The following are firms providing online video services EXCEPT_.A. NetflixB. Parks AssociatesC. Aero CinemaD. Shudder14. Traditional media companies attitude towards streaming services is_.A. positive.B. oppo
50、sed.C. cautious.D. unknown.15. Which of the following statement is NOT true?A. Streaming services will bring great benefits for the three biggest old-line media companies immediately.B. The competition with companies like Netflix and Amazon will be fierce and expensive.C. Providing streaming service
51、s needs to learn and master some potential technology as soon as possible.D. There is also the possibility that the three old-line media companies will swift to provide streaming services in the future.【答案】12. C 13. B 14. C 15. A【解析】本文是一篇说明文。介绍了流媒体时代的到来。【12题详解】推理判断题。第一段内容主要介绍了:每三十年,或者大约一代人一次,好莱坞就会经历
52、一个巨大的转变:20世纪20年代从无声电影向有声电影的转变。 广播电视在20世纪50年代的兴起。 上世纪80年代的“我想要我的MTV”电缆热潮。引出第二段的“It is happening again. The long-promised streaming(流媒体)revolution - the next great change in how the world gets its entertainment - is finally here.(它又发生了。 长期承诺的流媒体革命-世界如何获得娱乐的下一个巨大变化-终于来到了这里。)”这一文章的主题,因此推断第一段的的作用是引出本文的主题
53、。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段内容“There are also other 271 online video services available in the United States, according to the research firm Parks Associates(根据研究公司ParkAssociates的说法,也有其他271种在线视频服务)”可知Parks Associates是一家研究公司,不能提供网上视频服务。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第四段最后一句话“When it became clear that protecting their
54、 existing business model was more risky than hugging tomorrow, no matter how costly in the near term, they would act.”(当他们清楚地意识到,保护现有的商业模式比拥抱未来风险更大时,无论短期内代价有多高,他们都会采取行动。)可推断,老牌的三大媒体公司对流媒体的态度是谨慎的。故选C。【15题详解】细节理解题。根据第四段第二句话“Charging into the streaming fight would mean putting billions of dollars in pr
55、ofit from existing cable networks like USA, Disney Channel and TBS at risk.”(在流媒体大战中收费将意味着美国、迪士尼频道和TBS等现有有线电视网的数十亿美元利润将面临风险。)可知,A项流媒体可以为三大老牌媒体公司带来巨大利润的说法不正确。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。5 things you may not know about Grain RainThe traditional Chinese lunar c
56、alendar divides the year into 24 solar terms. Grain Rain, as the last term in spring, starts on April 20 and ends on May 4.Grain Rain originates from the old saying, Rain brings up the growth of hundreds of grains, which shows that this period of rainfall is extremely important for the growth of cro
57、ps. The Grain Rain signals the end of cold weather and a rapid rise in temperature. _16_ .Key time for agricultureGrain Rain brings a marked increase in temperature and rainfall and the grains grow faster and stronger Its a key time to protect the crops from insect pests._17_Grain Rain falls between
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
