江苏省连云港市东海县2021-2022学年高二英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 连云港市 东海县 2021 2022 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、20212022学年度第二学期期中考试高二英语试题说明:1.本试卷共10页,满分150分,考试时间120分钟。2.在答题卡/纸的规定区域内填写学校、班级、姓名、考号等,否则无效。3.请将所有答案按照题号填涂或填写在答题卡/纸相应的答题处,否则不得分。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman do next
2、?A. Sit next to the man.B. Buy a map for the man.C. Direct the way for the man.【答案】C【解析】【原文】W: Where are we going? Youve been driving around in circles for the last thirty minutes.M: Well, youre sitting next to me. Look at the map. I cant do two things at once.W: OK.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the m
3、an dressed up?A. Hes going to a party.B. Hes going to a wedding.C. Hes going for Halloween.【答案】A【解析】【原文】W: Why are you guys all dressed up as pilots? Halloween is still a couple of months away.M: I already told you. This is the last weekend before my best friends wedding. Well have a party tonight.3
4、. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will the man pay?A. Three dollars.B. Five dollars.C. Seven dollars.【答案】C【解析】【原文】M: How much are the sweets?W: Let me see. The two-pound box is five dollars. You are holding a three-pound box. So its two dollars more.M: OK, Ill take it.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the s
5、peakers?A. In the bedroom.B. In the kitchen.C. In the living room.【答案】B【解析】【原文】W: Be careful with that dish. It should go in the top cupboard in front of you, above the gas stove.M: When weve dried all these dishes, Ill go and make the bed while you clean the living room.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What ar
6、e the speakers mainly talking about?A. The womans sister.B. Their friend Julie.C. A dress.【答案】C【解析】【原文】M: Thats a very pretty dress youre wearing! Did you just buy it from the department store?W: Thanks! Its actually my sisters dress. Her friend Julie made it for her. Julies very talented.第二节(共15小题;
7、每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How long will the speakers be off work?A. Three weeks.B. Two weeks.C. One week.7. Whats the probable relationship between the speakers?A. Co
8、usins.B. Friends.C. Husband and wife.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Id like to visit my friend in Seattle before we drive up to Vancouver next week.W: How long would you like us to stay there?M: It would be nice to spend one week with him. I havent seen him in ages. Plus, we can help him out with his farm.
9、W: That sounds nice. But darling, we only have three weeks of vacation, and I promised our cousins we would stay with them for two weeks.M: Maybe we should fly there instead of driving.W: Good idea! I know you dont like planes, but it would save a lot of time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Wh
10、at will the speakers do tonight?A. Join a sports event.B. Go camping.C. Watch a soccer match.9. What will the weather be like tonight?A. Warm.B. Cold.C. Windy.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Hey, Lindsay. Are you going to watch the game tonight?W: You mean the one on TV?M: No, I mean the soccer match betwee
11、n our school and Riverdale High. W: Oh, yeah. Thats tonight. I even made a sign that says “Go, Tigers!”M: Awesome. What are you going to wear?W: Im going to wear our school uniforms.M: Thats a good idea. Do you think it will be cold tonight? W: The forecast says it will be nice.M: Great. I can wear
12、a shirt with my shorts.W: It rained yesterday, so there will be lots of mosquitos. If youre wearing shorts, you should bring a jacket to prevent mosquitos.M: Youre right. Thanks for reminding me!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers now?A. At the Space Museum.B. At the Transp
13、ort Museum.C. At the Aerospace Museum.11. How does the man probably feel?A. Disappointed.B. Surprised.C. Happy.12. What will be likely to impress the man?A. Trucks.B. Buses.C. Beautiful cars.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】W: So here we are at the Transport Museum. Here you will find cars, buses, truck
14、s and trains of all ages, from the very oldest to the very newest.M: I want to see the rocket the one that landed on the moon. W: You wont find that here. That is at the Space Museum. And there are no planes here, either. They are at the Aerospace Museum.M: Oh no! Ive been telling everyone I was goi
15、ng to see the moon rocket.W: You should be happy to see these things. There are some very interesting things here. Some of the trains are famous. Youll be surprised how big they are.M: But they are old things. I like new things.W: Well, this is a museum. But I think you will like the beautiful cars,
16、 especially those driven by movie stars.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What does the man do?A. He is a tour guide.B. He is a hotel clerk.C. He is a real estate agent.14. What did the woman originally order?A. A family room.B. A family house.C. A family apartment.15. Why does the womans husba
17、nd need a separate room?A. He likes to be private.B. He sleeps loudly.C. He uses a laptop.16. How much extra will the woman pay per night?A. 100 yuan.B. 200 yuan.C. 300 yuan.【答案】13. B 14. A 15. B 16. A【解析】【原文】M: Good morning, and welcome to the Hainan Beach Hotel on Chinas most beautiful island.W: T
18、hank you. It is lovely to be here. There are three of us two adults and a teenage boy. We booked a family room. M: Yes, a family room can sleep four, so that should be no problem.W: Are there separate sections in the room? My husband is a noisy sleeper, so we need some distance between us. M: No, yo
19、u are all in one area. We do offer a family apartment, which has a separate room, or a family house, which has two rooms. These are available.W: The family house sounds good. My son is at an age where he likes to be private. Also, he likes to use his laptop.M: But the cost is quite high. Please look
20、 at the rates on this card. The apartment is 100 yuan per night extra. The house is 500 yuan extra, but I can reduce the price by 200 yuan. W: I think well go for the apartment.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Which two places does London Bridge connect?A. Cannon Street and Southwark.B. Southwar
21、k and the City of London.C. The City of London and Tower Bridge.18. Where is the monument to the Great Fire of London?A. On the south side of London Bridge.B. On the west side of London Bridge.C. On the north side of London Bridge.19. When did the construction of London Bridge finish?A. In 1973.B. I
22、n 1972.C. In 1967.20. What is London Bridge well-known as around the world today?A. A very long bridge.B. An ancient structure.C. A popular tourist attraction.【答案】17. B 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】London Bridge is a bridge that sits over the River Thames, connecting the City of London and Southwark. It
23、 is located in central London, between Cannon Street Railway Bridge and Tower Bridge. On the south side of the bridge is the London Bridge station, while the monument (纪念碑) to the Great Fire of London stands on the north side of the bridge. The 283-meter-long bridge was designed by architect William
24、 Holford and an engineering firm called MHA. It was constructed from 1967 to 1972 by local construction company Mowlem, and opened by Queen Elizabeth II on March 17th, 1973. As a cultural structure, London Bridge is often shown in films and news. Its cultural influence can be found in music and lite
25、rature as well, such as the famous poem “The Waste Land” by T.S. Eliot and a great number of songs written in recent history. Apart from serving millions of Londoners on a daily basis, London Bridge is also one of the most well-known tourist attractions around the world today.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节
26、 (共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Olympic Winter Games Beijing 2022 closed on February 20. More than an event, the Games are also for exchanging goodwill and friendship. The design details of various elements such as themedals, emblem(图案) and mascots(吉祥物) ser
27、ve this purpose. Lets take a look at these Chinese elements through the designs.MedalsThe front side of the Winter Olympic medals was based on the ancient Chinese jade concentric circle pendants, with five rings representing “the unity of heaven and earth and the unity of peoples hearts”. The opposi
28、te side of the medals was inspired from a piece of Chinese jadeware(玉器) called “Bi”, a double jade disc with a round hole in the center.EmblemInspired by the Chinese character “冬” for “winter”, the upper part of the emblem resembles a skater and its lower part a skier. The ribbon-like decoration in
29、between mainly symbolizes the host countrys rolling mountains, Games venues, ski courses and skating rinks.The blue color in the emblem represents dreams, the future and the purity of ice and snow, while red and yellowthe colors of Chinas national flag present passion, youth and vitality.MascotsBing
30、 Dwen Dwen, the cute mascot of the Olympic Winter Games Beijing 2022, attracts attention with the pandas full-body “shell” made out of ice. The inspiration came from traditional Chinese snack “ice-sugar gourd,” (tanghulu), while the shell also resembles a space suitembracing new technologies for a f
31、uture of countless possibilities. “Bing” is the Chinese character for ice, which symbolizes purity and toughness. Dwen Dwen is a common nickname in China for children that suggests they are lovely, healthy and clever.21. Which of following is an inspiration of the emblem?A. A Chinese snack.B. Chines
32、e jadeware.C. A Chinese character.D. Chinese children.22. What does “Dwen Dwen” refer to in Chinese?A. A space suit.B. New technologies.C. Pure and tough ice.D. Health and cuteness.23. What is the purpose of displaying Chinese elements?A. To make this years Games more interesting.B. To draw peoples
33、attention to Chinese culture.C. To show the power and development of China.D. To promote kindness and friendship worldwide.【答案】21. C 22. D 23. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章描述了北京冬奥会中三个颇具中国特色代表中国元素的的奖牌,徽章及吉祥物。【21题详解】细节理解题。根据第三段“Inspired by the Chinese character “冬” for “winter” (灵感来自于汉字“冬天”的冬字)”可知,冬奥会的徽章灵感来自于汉
34、子“冬”。故选C。【22题详解】细节理解题。根据最后一段“Bing” is the Chinese character for ice, which symbolizes purity and toughness. Dwen Dwen is a common nickname in China for children that suggests they are lovely, healthy and clever.(“冰”在中文里是冰的意思,象征着纯洁和坚韧。“墩墩”在中国是孩子们的昵称,暗示他们可爱、健康、聪明。)”可知,冰墩墩在汉语中代表着纯洁,健康和可爱。故选D。【23题详解】推理判
35、断题。根据第一段“The Olympic Winter Games Beijing 2022 closed on February 20. More than an event, the Games are also for exchanging goodwill and friendship. The design details of various elements such as the medals, emblem(图案) and mascots(吉祥物) serve this purpose. (2022年北京冬奥会于2月20日闭幕。奥运会不仅仅是一项活动,也是为了交流善意和友谊。
36、奖牌、会徽、吉祥物等各种元素的设计细节都是为了达到这个目的。)”可知,冬奥会上展示这些中国元素的目的是为了促进交流善意和友谊。故选D。BTo this paper-cutting artist, Shi Qinling, scissors are like what brushes are to painters, or what pens are to writers. Always having a pair of scissors on her also allows her to create art whenever inspiration hits. “Some people li
37、ke to pen their feelings in diaries. I prefer to cut them out,” says the 35-year-old, who is currently working at the Fenglin community cultural activity center in Shanghai.Shi developed an interest in handicraft when she was a child who often found herself alone at home. Out of boredom, she would p
38、lay with paper, folding and cutting them into different shapes. This interest later developed into a passion, one that she decided to pursue by majoring in arts and crafts design during her time in university.After graduation, however, she found herself working at a ship design company as she was un
39、sure about what she wanted to do with her future. About a year later, the Shanghai Arts and Crafts Research Institute offered her a position in their paper-cutting department. Realizing that she still had a love for the craft, she switched her career.In 2010, she started learning paper-cutting from
40、Xi Xiaoqin, the national inheritor of the intangible cultural heritage for paper-cutting. Three years later, one of her works, The Fighting Fish, won third place at the Baihua Cup, a competition for Chinese arts and crafts. Six years later, Shi was named a Shanghai paper-cutting inheritor and become
41、 the citys “youngest inheritor” of the paper-cutting heritage.24. What can we learn about Shi from Paragraph 1?A. Scissors are important for her for self-protection.B. Scissors are significant for her for artistic expression.C. She creates art by drawing whenever she has inspiration.D. She is a pape
42、r-cutting artist as well as a painter and writer.25. Why did Shi work at a ship design company after graduation?A. She was at a loss what to do in the future.B. She majored in ship design in university.C. She was sure that she loved to design ships.D. She wanted to be an inheritor of the company.26.
43、 What does the underlined word “switched” in Paragraph 3 probably mean?A. Adopted.B. Hatched.C. Changed.D. Reformed.27. What can we infer from Shis experience?A. Interest is the best teacher.B. Pride goes before a fall.C. Its never too late to learn.D. All roads lead to Rome.【答案】24. B 25. A 26. C 27
44、. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了剪纸艺术家史秦岭从事剪纸的经过以及取得的成就。【24题详解】细节理解题。根据第一段中“To this paper-cutting artist, Shi Qinling, scissors are like what brushes are to painters, or what pens are to writers. Always having a pair of scissors on her also allows her to create art whenever inspiration hits.(剪刀对于这位剪纸艺术家史秦岭
45、来说,就像画笔对于画家,笔对于作家一样。总是带着一把剪刀也能让她在灵感来袭时创造艺术)”可知,剪刀对Shi的艺术表达意义重大。故选B。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“After graduation, however, she found herself working at a ship design company as she was unsure about what she wanted to do with her future.(然而,毕业后,她发现自己在一家船舶设计公司工作,因为她不确定自己未来想做什么)”可知,Shi毕业后在船舶设计公司工作是因为她不知道将来要做什么。
46、故选A。【26题详解】词句猜测题。根据第三段中“After graduation, however, she found herself working at a ship design company as she was unsure about what she wanted to do with her future. About a year later, the Shanghai Arts and Crafts Research Institute offered her a position in their paper-cutting department.(然而,毕业后,她发
47、现自己在一家船舶设计公司工作,因为她不确定自己未来想做什么。大约一年后,上海工艺美术研究院给她提供了一个剪纸部门的职位)”以及画线词上文“Realizing that she still had a love for the craft, she”可知,Shi一开始在船舶设计公司工作,后来意识到自己喜欢剪纸,所以改变了职业。故画线词意思是“改变”。故选C。【27题详解】推理判断题。根据第二段“Shi developed an interest in handicraft when she was a child who often found herself alone at home. Ou
48、t of boredom, she would play with paper, folding and cutting them into different shapes. This interest later developed into a passion, one that she decided to pursue by majoring in arts and crafts design during her time in university.(当她还是个经常独自在家的孩子时,她就对手工产生了兴趣。无聊的时候,她会玩纸,把它们折成不同的形状。这种兴趣后来发展成一种热情,她决
49、定在大学期间主修工艺美术设计)”结合文章主要讲述了剪纸艺术家史秦岭从事剪纸的经过以及取得的成就。可推知,兴趣是最好的老师。故选A。CIn May 2020, as the first wave of the COVID-19 pandemic swept Texas, I went to an Austin nature store and bought several bird feeders. Various birds, drawn by seed and other food, came soon afterward. I wasnt alone. Feeders have long
50、been a popular way to connect with nature and draw in native or nonnative species. But over the past two years, bird feeding has suddenly increased in popularity.The benefits of all of this supplying have tended to go unquestioned. After all, habitat destruction from human activity is a leading caus
51、e of bird population declines, so feeding birds seems like an obvious way to help make up for that loss. But a recent review paper raises a troubling possibility: bird feeding could be reshaping some local environments. “If youre throwing millions of tons of additional nonnatural resources into an e
52、nvironment, youre going to get massive, massive impacts,” says lead study author Jack Shutt, a conservation ecologist at Manchester Metropolitan University in England. “And theyre not always going to be the ones that youre expecting.”Bird feeding carries a few well-recognized risks. The first among
53、them is disease spread. In 2005 scientists concluded that shared feeders in the U.K. may have helped dove trichomoniasis (滴虫病) jump into European Greenfinches, as a result, it killed up to half a million birds. In the U.S., trichomoniasis outbreaks connected with dirty feeders are common bird killer
54、s. “Youve got different species pecking (啄食) at the same bit of plastic, which is covered in various bird bodily liquid,” says study co-author Alexander Lees, an bird expert at Manchester Metropolitan University. “Its a cause of disaster.”Whats necessary, Lees says, is taking the potential impacts s
55、eriously enough to carry out further study, which would allow experts to make much more recommendations about where to feed and where to avoid it. Such studies could also help researchers make targeted recommendations about what sorts of food to offer.28. What do people tend to believe about bird fe
56、eding?A. It can protect native species.B. It can attract nonnative species.C. It can prevent more birds being killed.D. It can prevent bird population declining.29. Which of the following statements would Shutt and Lees agree to?A. Bird feeding should be prohibited.B. Bird feeding is a commercial ac
57、tivity.C. Bird feeding can be a disaster for birds.D. Bird feeding will not influence ecosystem.30. What might experts do in the future in Lees opinion?A. Call on people to stop feeding birds.B. Encourage more people to feed birds.C. Help people feed birds more scientifically.D. Advocate birds pecki
58、ng at the same plastic.31. What is the best title for the text?A. Bird feeding: Spreading diseasesB. Bird Feeders: Good or bad for birdsC. Bird Feeders: Of great benefit to birdsD. COVID-19: A terrible disaster for birds【答案】28 D 29. C 30. C 31. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现,鸟类喂养可能会导致鸟类疾病的传播,对鸟类是一种灾
59、难。【28题详解】细节理解题。根据第二段关键句“The benefits of all of this supplying have tended to go unquestioned. After all, habitat destruction from human activity is a leading cause of bird population declines, so feeding birds seems like an obvious way to help make up for that loss.”(所有这些供应的好处往往是毋庸置疑的。毕竟,人类活动对栖息地的破坏
60、是鸟类数量下降的主要原因,因此喂养鸟类似乎是弥补这一损失的一种公认的方式。)可知,人们倾向于认为喂养鸟类是弥补鸟类数量下降的一种公认的方式,由此可知,关于喂养鸟类,人们往往认为它可以防止鸟类数量下降。故选D项。【29题详解】推理判断题。根据第二段关键句“But a recent review paper raises a troubling possibility: bird feeding could be reshaping some local environments. If youre throwing millions of tons of additional nonnatura
61、l resources into an environment, youre going to get massive, massive impacts, says lead study author Jack Shutt, a conservation ecologist at Manchester Metropolitan University in England.”(但最近的一篇评论文章提出了一个令人不安的可能性:喂养鸟类可能会改变一些当地环境。该研究的主要发起人,来自英国曼彻斯特城市大学的保护生态学家杰克舒特说:“如果你向环境中投入数百万吨额外的非自然资源,你将产生巨大的影响。”)可
62、知,舒特认为喂养鸟类可能会对鸟类和当地环境造成不良影响;根据第三段关键句“Youve got different species pecking (啄食) at the same bit of plastic, which is covered in various bird bodily liquid, says study co-author Alexander Lees, an bird expert at Manchester Metropolitan University. Its a cause of disaster.”(“你的行为会让不同物种啄食同一块塑料,塑料上覆盖着各种鸟类
63、的体液。”研究的合著者,来自曼彻斯特城市大学鸟类专家亚历山大李斯说。“这是灾难的原因。”)可知,李斯认为喂养鸟类可能会给鸟类带来灾难,由此可知,舒特和李斯认为喂养鸟类对鸟类来说可能是一场灾难。故选C项。30题详解】推理判断题。根据最后一段关键句“Whats necessary, Lees says, is taking the potential impacts seriously enough to carry out further study, which would allow experts to make much more recommendations about where
64、to feed and where to avoid it.”(李斯说,必要的是认真对待潜在的影响,进行进一步的研究,这将使专家们能够就在哪里喂养和在哪里避免喂养提出更多的建议。)可知,李斯认为专家们应该进行进一步的研究,为人们在哪里喂养鸟类和在哪里避免喂养鸟类提出更多的建议,帮助人们更科学地喂养鸟类,由此可知,在李斯看来,专家们将来会帮助人们更科学地喂养鸟类。故选C项。【31题详解】主旨大意题。通读文章,结合第二段关键句“The benefits of all of this supplying have tended to go unquestioned. After all, habit
65、at destruction from human activity is a leading cause of bird population declines, so feeding birds seems like an obvious way to help make up for that loss. But a recent review paper raises a troubling possibility: bird feeding could be reshaping some local environments.”(所有这些供应的好处都倾向于是毋庸置疑的。毕竟,人类活动
66、对栖息地的破坏是鸟类数量下降的主要原因,因此喂养鸟类似乎是弥补这一损失的一种公认的方式。但最近的一篇评论文章提出了一个令人不安的可能性:喂养鸟类可能会改变一些当地环境。)可知,文章主要介绍了人们倾向于相信鸟类喂养可以防止鸟类数量下降,但一项研究表明,鸟类喂养可能会导致鸟类疾病的传播,对鸟类是一种灾难,由此可知,文章主要讨论的是鸟类喂养对鸟类的利弊,“Bird Feeders: Good or bad for birds”意为“鸟类喂食者:对鸟类是好是坏”,选项能够概括文章主要内容。故选B项。DPerhaps unsurprisingly, buffoonery(滑稽) was one of f
67、ew careers acceptable for women to pursue in the Middle Age. And it was not uncommon for women to enjoy this career.However, in the 17th century, comedians were forced to societys edge as their tendency to truth-telling was no longer tolerated among high society and women, bearing the weight of gend
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565531.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
