江苏省金陵中学2021届高三上学期12月调研英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省金陵中学2021届高三上学期12月调研英语试题 WORD版含解析 江苏省 金陵 中学 2021 届高三 上学 12 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省金陵中学2020-2021学年高三第一学期12月调研考试英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考试号座位号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节, 满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A
2、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15 B.9.18 C.9.15答案是C。1. What is the mans favorite thing about the caf?A The music. B. The coffee. C. The cookies.2. Where does the conversation take place?A. In Italy. B. In Greece. C. In England.3 Why
3、did the woman cancel her social media accounts?A. To focus on her studies.B. To protect her personal information. C. To spend time with her family.4. What will the man do next?A. Play football. B. Clean his room. C. Visit his friends.5. What does the woman want from the man?A. A book. B. An iPad. C.
4、 A towel.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How many computers are working now?A. 33. B. 34. C. 35.7. What will the woman do next?A. Use a computer. B. Teach a clas
5、s. C. Get a key.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What is the woman worried about?A. Her childrens tastes. B. Her childrens behavior. C. Her childrens health.9. What does the man suggest the woman do?A. Just take it easy. B. Talk with her children. C. Observe other teenagers.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What happ
6、ened to the woman?A. She failed a test. B. She met a rude driver. C. She was in a car accident.11. How does the woman feel?A. Sad. B. Scared. C. Understanding.12. What will the woman do before bed?A. Use her computer. B. Watch television. C. Drink some tea.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What is the main
7、 topic of the conversation?A. The mans family.B Things to do in Santa Fe.C. Tips on traveling cheaply.14. Why is the mans father going on the trip?A. To go sightseeing.B. To attend a meeting.C. To visit his favorite artist.15. Who will the man go to museums with?A. His sister. B. His grandmother. C.
8、 His mother.16. What will the woman tell the man by email?A. Names of a few restaurants.B. Popular hiking places in Santa Fe. C. Recipes for some Tex-Mex dishes.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Why does the speaker introduce the class to fruit carving?A. He thinks vegetables are beautiful.B. He wants eve
9、ryone to have a treat to eat.C. He wants people to appreciate Thai culture.18. Who first carved birds out of fruit in Thailand?A. A servant. B. A king. C. A writer.19. Where did the idea of carving fruit begin?A. In Thailand. B. In Japan. C. In China.20. When does fruit carving play an important rol
10、e in Thailand?A. On the Floating Lantern Festival.B. During the New Year holiday.C. On Christmas.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AI-drive 360Looking for things to do in after youve visited Disney World? Families should head for I-drive360: an 18-acre ent
11、ertainment complex centred around a 400-foot tall observation wheel-the Coca-Cola Orlando eye that offers breathtaking views of Central Florida. There two on-site museums make I-Drive360 stand out. Skeletons: Museum of Osteology features 500 complete animal skeletons (骨骼) that provide remarkable loo
12、k into the world of wildlife. Sea Life Orlando is an interactive underwater adventure allowing you to observe sea species up close from inside a thrilling 360-degree ocean tunnel.Lake Eola ParkLocated in the heart of downtown Orlando, Lake Eola Park is continuously rated one of the best things to do
13、 in Orlando by both visitor and locals alike. Whether you want a leisurely walk or a heart-pumping jog, you can taste the peaceful scenery along the 1.5-kilometre pathway that lines the lake. Feeling romantic?Wonder WorksWonder Works was actually built to look as though it was dropped upside-down on
14、 an otherwise ordinary Orlando city block! No, your eyes arent playing tricks on youhere everything is upside down! Kids of all find the 100-plus hands-on exhibits inside the striking structure just as mind-blowing, from the natural disasters-themed displays to a 36-foot-high indoor ropes course.Col
15、lege Park NeighborhoodVoted Orlandos Best Neighborhood” its here youll find the Dubsdread Golf Course (the only public golf course in the city), and some of the best food Orlando has to offer. In the fall, College Park plays host to a popular Jazz Festival, with as many as 10 bands playing on three
16、stages dotted throughout the neighborhood.1. What makes I-drive360 most famous?A. The Coca-Cola Orlando Eye.B. Its size and ideal location.C. Its two on-site museums.D. The 360-degree ocean tunnel.2. If you have a mood for a walk, where would you go?A. I-Drive360.B. Lake Eola Park.C. Wonder Works.D.
17、 College Park Neighborhood.3. What can we know about Wonder Works?A. It has earned a lot of money.B. Many hands are working there.C. No adult will be admitted into it.D. It is educational and entertaining.4. What do the four attractions have in common?A. They are all Orlando-based.B. They are closel
18、y located.C. They all are seaside ones.D. They are all for children.【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】本文属于应用文,该宣传手册介绍了奥兰多市的四处游览胜地。【1题详解】细节理解题。根据第一段There two on-site museums make I-Drive360 stand out.可知,I-Drive360内两个博物馆让这个地方更出名,故C切题。【2题详解】细节理解题。根据第二段Whether you want a leisurely walk or a heart-pumping jog,
19、you can taste the peaceful scenery along the 1.5-kilometre pathway that lines the lake.可知,Lake Eola Park可以供游客散步或者慢跑,同时还能欣赏到湖边景色,故B切题。【3题详解】推理判断题。根据第三段here everything is upside down! Kids of all find the 100-plus hands-on exhibits inside the striking structure just as mind-blowing可知,Wonder Works里面所有的
20、东西都是颠倒的,让游客很惊讶,另外孩子还可以在里面发现超过100种需要自己亲自动手操作的展览品,足以让人大开眼界,因此可以推出,该景点让孩子在玩的时候也能学到东西,故D切题。【4题详解】细节理解题。根据I-drive 360部分an 18-acre entertainment complex centred around a 400-foot tall observation wheel-the Coca-Cola Orlando eye that offers breathtaking views of Central Florida.,Lake Eola Park部分中Located in
21、 the heart of downtown Orlando,Wonder Works部分中Wonder Works was actually built to look as though it was dropped upside-down on an otherwise ordinary Orlando city block!以及College Park Neighborhood部分中Voted Orlandos Best Neighborhood,”可知,这四个景点都在Orlando,故选A。BAs parents, you are understandably very afraid
22、 of your children getting hurt and getting into trouble, as you send your kids out into the world where they learn from other kids and from external media. This makes you feel unsafe because you cant control the information and ideas that your children are exposed to. When your child lies to you, it
23、 hurts and makes you angry, because it shakes the foundation of trust you have in your child.Your kids honesty becomes the connector between whats happening to him on the outside world and what happens at home. You need him to tell you honestly what happened today. For example, if you say to your ch
24、ild, “Were you out last night?” and he says, “Yes, I was. I hung out with my friends and Im really sorry. I shouldnt have done it.” This is an opportunity for your child to admit his mistake. But for the teen who says, “No way; I wasnt out! That wasnt me,” youre dealing with denial. For the child wh
25、o admits his mistake, you might set the limit of not allowing him to sleep over at a friends house until you can see hes being honest about coming home. But if theres total denial, he may lose his privileges to go out and to sleep over at a friends house for a longer period of time.To prevent future
26、 lies, the important things is that youre monitoring your childand he knows that youre doing it. Remember, youll do a better job when you respond objectively instead of reacting emotionally. Facing kids lies, a good parent is supposed to set rules and follow through. Additionally, having a conversat
27、ion about the lie is where the learning happens for your child and is where you can influence better choices for more consistently responsible behavior.5. What makes parents feel insecure about their kids?A. Nobody trusts their kid in the world because of lying.B. Lying always causes their kids to g
28、et hurt or troubled.C. Their kids are exposed to information beyond their control.D. Their kids learn little from other kids and external media.6. How should parents react when their kids lie about going out at night?A. Banning their going out longer.B. Taking no notice of it.C. Forbidding their mee
29、ting friends.D. Bursting into anger.7. What is the key to preventing potential lies?A. Emotional reaction.B. Immediate blame.C. Loose rules.D. Open conversations.8. Whats the purpose of the passage?A. To persuade kids out of telling lies.B. To offer advice on handling kids lying.C. To introduce the
30、consequences of kids lying.D. To explain the reasons for kids lying.【答案】5. C 6. B 7. D 8. B【解析】这是一篇说明文。文章对如何处理孩子的谎言进行了建议。【5题详解】细节理解题。根据第一段第二句“This makes you feel unsafe because you cant control the information and ideas that your children are exposed to. ”(这让你感到不安全,因为你无法控制你的孩子接触到的信息和思想。)可知,他们的孩子接触的信
31、息超出了他们的控制范围,这让父母对他们的孩子没有安全感。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段第二句“Remember, youll do a better job when you respond objectively instead of reacting emotionally. ”(记住,当你客观地做出反应而不是带有情绪时,你会做得更好。)可知,当孩子们撒谎关于晚上出去玩的事情撒谎的时候,父母应该不要在意。故选B。【7题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“Additionally, having a conversation about the lie is where t
32、he learning happens for your child and is where you can influence better choices for more consistently responsible behavior.”(此外,与孩子进行关于谎言的对话可以让孩子学到东西,也可以影响孩子做出更好的选择,让他们做出更负责任的行为。)可知,预防潜在风险的关键在于建立谈话。故选D。【8题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“To prevent future lies, the important things is that youre monitoring your
33、childand he knows that youre doing it.”(为了防止未来的谎言,重要的是你要监视你的孩子他知道你在这么做。)可知,文章的主要目的是提供处理孩子说谎的建议。故选B。CWill a parent ever forget the first time they hug their baby? A survey of 125 full-term and premature(早产的)newborns at Nationwide Childrens Hospital in Columbus, Ohio, found early, gentle displays of a
34、ffection from parents and caregivers have lasting effects on how baby brains react to gentle touch. That means early exposure to hugs could help pre-term babies experience affection as pleasant while also increasing positive brain responses.Nearly every parent has no doubt heard about the benefits o
35、f kangaroo care and skin-to-skin contact, but this new information proves those hours spent sleeping on mam or dads chest can even counteract negative experiences among weak premature babies.The survey found the more supportive touch a premature baby received from their parents or hospital staff, th
36、e stronger their brain responses were. According to one of the authors, Dr. Nathalie Maitre, the survey indicates skin-to-skin care is absolutely vital for babies spending a long period of time in neonatal(新生儿的)intensive care units. When a baby is stuck in the NICU, mom and dad arent always availabl
37、e for hugging duty.“When parents cannot do this, hospitals need to consider someone professional to provide a carefully planned touch experience, sometimes missing from a hospital setting,Maitre tells Science Daily.Knowing that a gentle hug can help counteract the prick(刺痛)of a needle is just one mo
38、re reason for parents to pet their baby as much as possible not that anyone needs another reason.We parents often feel like our hearts are growing bigger each time we hug our little ones, but the truth is their brains are growing even faster than our bonds.9. What does the research find?A. More hugs
39、 benefit newborns more.B. Gentle hugs benefit children as well.C. How to measure advantages of hugs.D. What is needed for premature newborns.10. What does the underlined word “counteract” in Paragraph 2.mean?A. give rise to.B. weaken.C. increase.D. lead a.11. What does Dr. Nathalie Maitre suggest in
40、 Paragraph 3?A. Parents need more guidance to touch their babies.B. Some hospitals fail to offer such touch experiences.C. More effort should be made to improve medical care.D. Parents didnt follow the doctors professional direction.【答案】9. A 10. B 11. B【解析】这是一篇说明文。研究表明早期拥抱可以帮助早产儿体验到愉悦的情感,同时增加积极的大脑反应
41、。【9题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“That means early exposure to hugs could help pre-term babies experience affection as pleasant while also increasing positive brain responses.”(这意味着早期拥抱可以帮助早产儿体验到愉悦的情感,同时增加积极的大脑反应。)可知,研究发现更多的拥抱对新生儿更有好处。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据第一段最后一句“That means early exposure to hugs could help pre-
42、term babies experience affection as pleasant while also increasing positive brain responses.”(这意味着早期拥抱可以帮助早产儿体验到愉悦的情感,同时增加积极的大脑反应。)可知,拥抱对早产儿很有好处,所以此处是指在妈妈或爸爸怀里的几个小时可以削弱虚弱的早产儿的负面体验。故选B。【11题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“When parents cannot do this, hospitals need to consider someone professional to provide a car
43、efully planned touch experience, sometimes missing from a hospital setting”(当家长无法做到这一点时,医院需要考虑请专业人士提供精心策划的触摸体验,有时医院设置中会缺少这种体验)可知,有些医院并没有提供这种触摸体验。故选B。DFrench baby-milk maker Lactalis and health authorities have ordered a major international recall ( 召回) of several food products for babies. The Lactal
44、is Group is one of the worlds largest manufacturers of dairy products. It said French health officials warned the company that 26 babies had been sickened with salmonella (沙门氏菌) since December 1,2017.The French Ministry of the Economy ordered the suspension of marketing and export of several baby pr
45、oducts made at a Lactalis factory in Craon, France. It said all the products were manufactured after February 15, 2017, the French health ministrys website says the recall affects nine countries in four continents: Britain and Greece in Europe; Morocco and Sudan in Africa; Peru and Colombia in South
46、 America; and Pakistan, Bangladesh and China in Asia. The United States, a major market for Lactalis products, is not affected.A company spokesman told the Associated Press Monday that the recall is “precautionary (预防的)” and involves “several million” products. Lactalis noted in a statement that the
47、 26 cases of infection were linked to products with the brand names Picot SL, Pepti Junior 1 , Milumel Bio 1 and Picot Riz. The statement included an apology and provided financial support to the families whose children were sickened. The company said it had taken measures to clean the area of the f
48、actory where the bacteria spread.Infection with salmonella can cause sickness. Signs of infection include abdominal ( 腹 部 ) pain , diarrhea ( 腹泻) and higher-than-normal body temperature. The sickness is more dangerous among some populations, including the very young.The Lactalis Group is a privately
49、-held company. Its headquarters is in western France. Lactalis has 75, 000 employees in 85 countries and earnings of about 17 billion euros a year. Its famous brands include President and Galbani cheeses, as well as Parmalat milk.12. Why are the dairy products of Lactalis ordered to be returned?A. B
50、ecause they may have been polluted by salmonella.B. Because they have claimed the lives of some babies.C. Because their marketing strategy has been adjusted.D. Because they are being boycotted by consumers.13. What can we learn about infection with salmonella from the passage?A. 26 baby cases have b
51、een found by now.B. The symptoms include a high body temperature.C. The very young tend to suffer less.D. Nine countries were infected, including America.14. What measures have been taken to address the issue?A. Recalling the products made before Feb.15, 2017.B. Cleaning all the areas of the relevan
52、t factories.C. Pausing the promotion of products in Australia.D. Covering the medical expenses of the sick children.15. Where does the text probably come from?A. A book review.B. A research paper.C. A news report.D. A doctors diary.【答案】12. A 13. B 14. B 15. C【解析】这是一篇新闻报道。法国婴儿奶粉制造商拉克塔利斯和卫生当局下令在国际范围内大
53、规模召回几种婴儿食品。【12题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“ It said French health officials warned the company that 26 babies had been sickened with salmonella (沙门氏菌) since December 1,2017.”(该公司表示,法国卫生官员警告该公司,自2017年12月1日以来,已有26名婴儿感染沙门氏菌。)可知,拉克塔利斯的乳制品被勒令退回是因为它们可能被沙门氏菌污染了。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第四段第一句“Infection with salmonella ca
54、n cause sickness. Signs of infection include abdominal ( 腹 部 ) pain , diarrhea ( 腹泻) and higher-than-normal body temperature. ”(沙门氏菌感染会导致疾病。感染的症状包括腹痛、腹泻和高于正常体温。)可知,沙门氏菌感染的症状包括很高的体温。故选B。【14题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“The company said it had taken measures to clean the area of the factory where the bacteria s
55、pread.”(该公司表示,已采取措施清理工厂内细菌传播区域。)可知,为了解决这个问题所采取的措施有清洁相关工厂的所有区域。故选B。【15题详解】推理判断题。根据第一段第一句“French baby-milk maker Lactalis and health authorities have ordered a major international recall ( 召回) of several food products for babies. ”(法国婴儿奶粉制造商拉克塔利斯和卫生当局下令在国际范围内大规模召回几种婴儿食品。)可知,此处为导语,根据第二段第二句“It said all
56、the products were manufactured after February 15, 2017, the French health ministrys website says the recall affects nine countries in four continents”(法国卫生部网站说,召回的所有产品都是在2017年2月15日之后生产的。召回影响到4大洲的9个国家)等可知,这篇文章为新闻报道。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Well, to pick u
57、p where we left off last time, I believe now we might all agree that self-improvement is of great benefit for each of us. However, there are lots of stops along the road to self-improvement, which often calls for patience, emotional (情绪的) strength and kindness. _16_Fight fairly. When arguing with an
58、other person, stick to the subject. Present the facts briefly, and dont bring up unrelated incidents that happened 4 weeks from last Tuesday. Listen to the other persons point of view. It is just as important as yoursHold your temper. Life will always set barriers on your way. _17_ You can become a
59、nicer person by dealing with stress in a proper, adult manner rather than becoming annoyed at people who have troubled you._18_ Nice people always put themselves in the other persons shoes. If the service is a little slow, maybe its because the waitress has been standing for 8 hours and her back and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
