湖北省武汉市华中科技大学附属中学2021-2022学年高一入学测试英语模拟题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省武汉市华中科技大学附属中学2021-2022学年高一入学测试英语模拟题 WORD版含解析 湖北省 武汉市 华中科技大学 附属中学 2021 2022 学年 入学 测试 英语 模拟 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省武汉市华中科技大学附属中学2021-2022学年高一入学测试英语模拟题(笔试模拟题)Test 1 Reading: Text 1DrumsWhen we think of a drum we usually think of a musical instrument. The drum has also been used for years as an important tool for communication. The human voice is very good for communication, but it cannot be heard very far. As
2、early humans began to live in groups, runners were sent from village to village with important messages, but that took a lot of time. It was discovered that beating on hollow logs could be heard for greater distances, and so a new form of communication called “talking drums” was born.In many early c
3、ommunities, a large drum was set in the middle of the village to help send messages to nearby tribes. The drums could be hit with hands and sticks. Some of the larger drums could be heard up to sixteen miles away!A group in West Africa made an amazing talking drum system. Their drums were made of ro
4、und pieces of wood that were four to five feet long. A skin (often an elephant ear) was stretched over one end of the wood and was held in place by a rope. The skin was tightened or loosened to make higher and lower sounds. They had learned to use the drums so well that they could actually copy the
5、language that they spoke! The drums sounded like a person speaking in a voice loud enough to be heard far away.Most systems of drum communication used a series of beats that meant something. The messages usually told of danger, death, war, or other news of great importance. The message could be sent
6、 very far by a relay system. That is, one village would send a message and a nearby village would hear it. They would then repeat the message on their drums, sending it to their neighbors. Some relay systems worked so well that they could send a message about 200 miles very quickly.Although “talking
7、 drums” became a good system of communicating over distances, it had one very big problem. Their enemies could understand the drum messages, so they would know what was being said or planned. Communication by drums certainly wasnt perfect!Question 1-4True or False. Decide the following statements ar
8、e true (T) or false (F).1. The main idea of the passage is that drums can be heard over great distances.2. Drums are only used as a musical instrument.3. People in West Africa tightened the skin over the drum to make a lower sound.4. Drums made by people in West Africa could speak.Question 5-7Select
9、 the meaning which most closely matches the word, as it is used in the text. Circle the correct letter.5. communicationA. trafficB. speechC. intercourse6. stretchA. extendB. bounceC. run7. relayA. delayB. passC. beatQuestion 8-10Passive and active verb formsThese sentences are in the passive form an
10、d are adapted from the text. Rewrite the sentences below using the active form. 8. It was discovered that beating on hollow logs could be heard for greater distances, and so a new form of communication called “talking drums” was born._9. A skin (often an elephant ear) was stretched over one end of t
11、he wood and was held in place by a rope. _10. The message could be sent very far by a relay system. _【答案】1. T 2. F 3. F 4. F 5. C 6. A 7. B 8. They discovered that beating on hollow logs could be heard for greater distances and so they invented a new form of communication called “talking drums”. 9.
12、They stretched a skin (often an elephant ear) over one end of the wood and held it in place by a rope. 10. A relay system could send the message very far.【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了鼓在古代被用作通讯工具以及使用的方法。【1题详解】推理判断题。根据第一段关键句“It was discovered that beating on hollow logs could be heard for greater distances, a
13、nd so a new form of communication called “talking drums” was born.”(人们发现,在更远的距离内可以听到敲打空心圆木的声音,于是一种新的交流方式“会说话的鼓”诞生了。)和第二段关键句“The drums could be hit with hands and sticks. Some of the larger drums could be heard up to sixteen miles away!”(鼓可以用手和棍子击打。一些更大的鼓可以在16英里外被听到!)可知,文章主要告诉我们,鼓声可以在更远的距离内被听到,一些更大的鼓
14、可以在16英里外被听到,“The main idea of the passage is that drums can be heard over great distances.”意为“这段文章的主要讲的是鼓声可以在很远的地方听到。”题目内容与文章内容表述一致。故填T。【2题详解】推理判断题。根据第一段关键句“When we think of a drum we usually think of a musical instrument. The drum has also been used for years as an important tool for communication.
15、”(当我们想到鼓时,我们通常想到乐器。多年来,鼓也一直被用作重要的通讯工具。)可知,鼓不止是一种乐器,也被用作重要的通讯工具,“Drums are only used as a musical instrument.”意为“鼓仅被用作乐器。”题目内容与文章内容表述不一致。故填F。【3题详解】推理判断题。根据第三段关键句“A skin (often an elephant ear) was stretched over one end of the wood and was held in place by a rope. The skin was tightened or loosened t
16、o make higher and lower sounds.”(一张皮(通常是大象的耳朵)被伸展到木头的一端,并用绳子固定住。皮肤被绷紧或松弛,发出越来越高和越来越低的声音。)可知,当皮肤被紧绷时,发出的声音更高,当皮肤被松弛时,发出的声音更低,“People in West Africa tightened the skin over the drum to make a lower sound.”意为“西非人将鼓皮绷紧以发出较低的声音。”题目内容与文章内容表述不一致。故填F。【4题详解】推理判断题。根据第三段关键句“They had learned to use the drums so
17、 well that they could actually copy the language that they spoke! The drums sounded like a person speaking in a voice loud enough to be heard far away.”(他们已经学会了如何很好地使用鼓,以至于鼓可以模仿他们所说的语言!鼓声听起来像是一个人在说话,声音大到可以在很远的地方听到。)可知,鼓声听起来像是一个人在说话,而并非是鼓真的会说人类的语言了,“Drums made by people in West Africa could speak.”意为
18、“西非人制作的鼓可以说话。”题目内容与文章内容表述不一致。故填F。【5题详解】词义猜测题。根据文章第三段关键句“The drums sounded like a person speaking in a voice loud enough to be heard far away.”(鼓声听起来像是一个人在说话,声音大到可以在很远的地方听到。)可知,文章主要讲述的是鼓声可以作为一种人与人之间的交流方式,声音大到可以在很远的地方听到,由此可知,第一段中“The drum has also been used for years as an important tool for communica
19、tion.”意为“多年来,鼓也一直被用作重要的交流工具。”,故文章的“communication”意为“交流”,选项中“intercourse”意为“交际,交往”,和“communication”意思最为接近。故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据文章第三段关键句“The skin was tightened or loosened to make higher and lower sounds.”(皮肤被绷紧或松弛,发出越来越高和越来越低的声音。)可知,固定在鼓上的皮肤可以松弛和紧绷,由此可推断出,皮肤是被伸展开,覆盖了整个鼓面,由此可知,第三段中“A skin (often an elep
20、hant ear) was stretched over one end of the wood and was held in place by a rope.”意为“一张皮(通常是大象的耳朵)被伸展到木头的一端,并用绳子固定住。”,故文章的“stretch”意为“伸展”,选项中“extend”意为“延伸,扩展”,和“stretch”意思最为接近。故选A项。【7题详解】词义猜测题。根据文章倒数第二段关键句“That is, one village would send a message and a nearby village would hear it. They would then
21、repeat the message on their drums, sending it to their neighbors.”(也就是说,一个村庄会发送消息,而附近的村庄会听到。然后,他们会在通过他们的鼓重复这一信息,并将其发送给邻居。)可知,消息是通过鼓声,从一个村庄到另一个村庄接力传递的,由此可知,倒数第二段中“The message could be sent very far by a relay system.”意为“信息可以通过转送系统发送到很远的地方。”,故文章的“relay”意为“转送”,选项中“pass”意为“传递”,和“relay”意思最为接近。故选B项。【8题详解】
22、考查语态。句意:人们发现,在更远的距离内可以听到敲打空心圆木的声音,于是一种新的交流方式“会说话的鼓”诞生了。逗号前句子的逻辑主语是上文提到的“humans”,用“they”代替,谓语动词为“discovered”,宾语为“that”引导的从句“beating on hollow logs could be heard for greater distances”,逗号后用改为“which”引导的非限制性定语从句,“which”代指“人们发现在更远的距离内可以听到敲打空心圆木的声音”这件事,作从句主语,“gave birth to”代替“was born”,意为“使诞生”,作从句谓语,“a n
23、ew form of communication called “talking drums”作从句宾语,句首单词首字母大写。故答案是They discovered that beating on hollow logs could be heard for greater distances, which gave birth to a new form of communication called “talking drums”.【9题详解】考查语态。句意:一张皮(通常是大象的耳朵)被伸展到木头的一端,并用绳子固定住。“stretched”这一动作的实施者是上文提到的“A group i
24、n West Africa”,用“they”代替,作主语,谓语动词为“stretched”,其他成分“a skin (often an elephant ear) over one end of the wood and held it in place by a rope”不变,句首单词首字母大写。故答案是They stretched a skin (often an elephant ear) over one end of the wood and held it in place by a rope.【10题详解】考查语态。句意:信息可以通过转送系统发送到很远的地方。动作的发出者为“a
25、 relay system”,作主语,“could send”作谓语,“the message”为动作的承受者,作宾语,“very far”作状语,句首单词首字母大写。故答案是A relay system could send the message very far.Test 1 Reading: Text 2The Choking DogJoanne beat impatiently on the steering wheel of her Mercedes sports car. Now she was stuck in a traffic jam in central Birmingh
26、am at 5:30 p.m., and at 6:30 she was expected to hold a meeting of the tennis club.At last, the traffic was moving, and she switched quickly to the fast lane to get home.After she parked her car, she leapt out of the car and ran for the house. As she opened the door, she almost knocked down Sheba, h
27、er dog, who was standing behind it.She bent down to stroke the large Alsatian dogs head, “I have to go now.” Sheba was coughing or choking as if she was trying to vomit something. She was obviously in real discomfort, and her sad eyes gazed at Joanne helplessly. Joanne examined the dog closely, and
28、Sheba did look very sick. Joanne realized that it is necessary to take her to the vet immediately. Fortunately, the vets surgery is not far. Joanne quickly loaded the coughing and choking dog and took her to the vet.As soon as she arrived at Dr. Sternes place, he brought her immediately into his off
29、ice.“Something is stuck in her throat,” said Dr. Sterne.“Doctor, I have to go back to get changed for an emergent meeting. Ill be back in ten minutes to pick her up, OK?”“Sure,” said the doctor.Joanne hurriedly went back to her home. As she entered the door, the phone rang.“This is Dr. Sterne. Im co
30、ming with the police. Wait outside for us.” said the doctor with fear in his voice. Joanne was confused and also a little frightened.When she ran into the street, two policemen were getting out of their car. After briefly checking that she was the owner of the house, they ran into the house, without
31、 explaining anything. Joanne was completely confused and very frightened. Then the doctor arrived.“Wheres Sheba? Is she OK? shouted Joanne.“Shes fine, Joanne. I extracted the thing which was choking her.”“Why are the police in my house?”Just then, the two policemen reappeared from the house, half-ca
32、rrying a white-faced man who could hardly walk and with blood all over him.“How did he get in there?” “I think he must be a burglar,” said the doctor. “I knew he was there because when I finally removed what was stuck in Shebas throat, it turned out to be three human fingers. I dont think hes a very
33、 happy burglar.”Circle the correct letter of the answer.11. Why was Joanne impatient at the beginning of the story?A. She was lost.B. She had lost a client at work.C. She was stuck in a traffic jam.D. Her dog was sick.12. Why did Joanne take the dog to Dr. Sternes surgery?A. It was time for Shebas c
34、heckup.B. The dog couldnt breathe properly.C. She wanted to get her out of the house.D. The doctor had asked to see her.13. What happened as she arrived home for the second time?A. The police arrived.B. The phone rang.C. The dog died.D. A burglar was just escaping.14. The story says that the dog “ga
35、zed at Joanne helplessly”. “gazed” means A. staredB. criedC. barkedD. laughedDirect speech and reported speechChange the following direct speech into reported speech. 15. “Something is stuck in her throat,” said Dr. Sterne._Answer questions in complete sentences and in your own words.16. Use two or
36、three sentences to describe what happened between the dog and the burglar._17. What are the consequences of burgling?_18. Why did the doctor ask Joanne to wait outside her house?_【答案】11. C 12. B 13. B 14. A 15. Dr. Sterne said that something was stuck in her throat 16. The dog, Sheba was sleeping al
37、one at home when a burglar, who wanted to steal valuable property, came in through the window. The dog woke up and jumped at the burglar with a yell and bit him by the hand. As a result, the dog choked on the burglars fingers. 17. The burglar was not only bitten by a dog, but also caught by the poli
38、ce. 18. Because the doctor knew that the thief was hiding in Joannes house.【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Joanne发现自己的狗Sheba因吃东西噎住而看兽医,结果医生发现噎住狗的东西竟是人的手指,立即报警,结果警察在Joanne家发现了受伤的窃贼。【11题详解】细节理解题。根据第一段中“Now she was stuck in a traffic jam in central Birmingham at 5:30 p.m., and at 6:30 she was expected to hold a m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566359.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020版新高考语文二轮复习京津鲁琼版课件:专题六 3 针对提升三 不怕设问形式多规范答题能解决 .ppt
