分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十四).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:566983
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:767KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西 龙泉 高中 2011 届高三 考前 英语 阅读 日日 十四
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十四)第1篇 Happiness is contagious,_researchers reported on Thursday.People with the most social connections spouses, friends, neighbors and relatives were also the happiest, the data showed. “Each additional happy person makes you happier,” Christakis said.“Imagi

    2、ne that I am connected to you and you are connected to others and others are connected to still others. It is this fabric of humanity, like an American patch quilt.”Each person sits on a differentcolored patch. “Imagine that these patches are happy and unhappy patches. Your happiness depends on what

    3、 is going on in the patch around you,” Christakis said.“It is not just happy people connecting with happy people, which they do. Above and beyond, there is this contagious process going on.”And happiness is more contagious than unhappiness, they discovered.“If a social contact is happy, it increases

    4、 the likelihood that you are happy by 15 percent,” Fowler said. “A friend of a friend, or the friend of a spouse or a sibling (兄弟姐妹), if they are happy, increases your chances by 10 percent,” he added.A happy thirddegree friend the friend of a friend of a friend increases a persons chances of being

    5、happy by 6 percent.“But every extra unhappy friend increases the likelihood that youll be unhappy by 7 percent,” Fowler said.The finding is interesting and it is useful, too, Fowler said.“Among other benefits, happiness has been shown to have an important effect on reduced mortality (死亡率), pain redu

    6、ction, and improved cardiac (心脏的) function. So better understanding of how happiness spreads can help us learn how to promote a healthier society,” he said.The study also fits in with other data suggested in 1984 that having $ 5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 pe

    7、rcent.“A happy friend is worth about $ 20,000,” Christakis said.语篇解读美国科学家的一项最新研究成果表明,快乐感可以互相传递。这项研究成果为我们构建更为健康、和谐的社会提供了依据和方法。1According to the research, your happiness _.A. has nothing to do with your workmates or schoolmatesB. has something to do with anyone who has a close relationship with youC.

    8、depends on those who are in favour of you or are against youD. has little to do with what social connections you have解析推理判断题。根据第二段、第三段内容可知,快乐感会不断传递和扩散,你的配偶、朋友、邻居、亲戚等的快乐指数会直接影响你的快乐程度,故选B。答案B2The underlined word “contagious” in the first paragraph means _.A. infectious B. beautifulC. effective D. prio

    9、r解析词义猜测题。第一句是全文的主题句。由文章第二、三、四段可知,快乐感可以在人们之间传播,故contagious的意思是“有感染力的,有传染性的”。答案A3It can be inferred that_.A. happiness spreads as fast and widely as unhappinessB. unhappiness spreads faster and more widely than happinessC. happiness spreads faster and more widely than unhappinessD. the spread of unhap

    10、piness has not been studied by researchers解析推理判断题。根据第六段“And happiness is more contagious than unhappiness,they discovered.”一句可推知选C。答案C4Which of the following will increase your chances of becoming happier most?A. Being in a party with a happy atmosphere.B. A happy experience of your brother or your

    11、parents.C. A happy trip to a foreign country of your friends.D. Happiness of your friend s friend.解析事实细节题。根据第七、第八段讲述的别人的快乐感对你的影响几率可知,排在最前的是“If a social contact is happy”,故选A。答案A5What does Christakis mean by saying “A happy friend is worth about $ 20,000” ?A. A happy friend can help you bring in a we

    12、alth of $ 20,000.B. A happy friend is a wealth which is worth about $ 20,000.C. A happy friend increases your chances of being happy by 2%.D. A happy friend increases your chances of being happy by 8 %.解析句意理解题。结合上一段中的“that having $5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about

    13、2 percent”可知,一个快乐的朋友带给你的快乐相当于大约$20,000带给你的快乐,也就是$5,000的四倍,即一个快乐的朋友给你带来快乐的几率为8%,故选D。答案D长难句解读The study also fits in with other data suggested in 1984 that having $ 5,000 extra increased a persons chances of becoming happier by about 2 percent.该句为主从复合句,主句为The study also fits in with other data,suggeste

    14、d in 1984为过去分词作定语修饰data,后面that引导的是同位语从句,说明data的内容。该从句的主语为having $5,000 extra,a persons chances为宾语,of becoming happier为定语修饰chances,by about 2 percent为程度状语。第2篇The Parthenon in Athens is a building with a long and complex history. Built nearly 2,500 years ago as a temple celebrating the Greek goddess A

    15、thena, it was for thousands of years the church of the Virgin Mary of the Athenians, then a mosque (清真寺), and finally a ruin. The building was changed and the sculptures much damaged over the centuries. By 1800 only about half of the original sculptural decoration remained.Between 1801 and 1805, Lor

    16、d Elgin, the British ambassador to the Ottoman Empire, which controlled Athens, acting with the full knowledge and permission of the Ottoman authorities,removed about half of the remaining sculptures from the fallen ruins and from the building itself.Lord Elgin loved Greek history and transported th

    17、e sculptures back to Britain. The arrival of the sculptures in London had a huge effect on the European public, greatly increasing interest in ancient Greek culture and influencing contemporary artistic trends. These sculptures were acquired from Lord Elgin by the British Museum in 1816 and since th

    18、en they have all been on display to the public, free of charge.Since the early 1980s, however, the Greek government has argued for the permanent removal to Athens of all the Parthenon sculptures in the British Museum. They have also challenged the British Museum Board of Trustees legal title to the

    19、sculptures.The British Museum, however, insists that it exists to tell the story of cultural achievement throughout the world, from the dawn of human history over two million years ago until the present day. The museum considers itself an important resource for the world: the breadth and depth of it

    20、s collection allows the world public to reexamine cultural identities and explore the complex network of interconnected world cultures.It also says that, within the context of this unparalleled collection, the Parthenon sculptures are an important representation of ancient Athenian civilization. Eac

    21、h year millions of visitors admire the artistry of the sculptures and gain insights on how ancient Greece influenced and was influenced by the other civilizations that it encountered.1. For most of its history people went to the Parthenon to_.A. admire the goddess AthenaB. pray to their godC. search

    22、 for sculpturesD. learn about its complex history答案B2. The underlined “it” (in Paragraph 4) refers to “_”A. the British MuseumB. the Greek governmentC. the ParthenonD. the British Museum Board of Trustees答案A3. What can we infer from the passage?A. The sculptures introduced ancient Greek culture to t

    23、he west.B. Ancient Greek culture has greatly influenced world culture.C. The British Museum has made much money from the Parthenon sculptures.D. The British Museum is the place most capable of preserving these sculptures.答案B4. What can we learn about Lord Elgin from the passage?A. He is greatly admi

    24、red in Greece.B. He worked for the Ottoman Empire.C. He saved the Parthenon sculptures from being destroyed.D. He had a deep interest in Greek culture.答案D5. The authors main intention in writing this passage is to tell_.A. the history of the Parthenon and its sculpturesB. what people can see in the

    25、British MuseumC. why the British Museum refuses to return the sculpturesD. the influence of Greece on British culture答案C第3篇If you travel to a new exhibit at the San Francisco Conservatory of Flowers, you will have chances to see some meat-eating plants. Take bladderworts, a kind of such plant, for e

    26、xample. They appear so small and grow in a quiet pond. But these are the fastest-known killers of the plant kingdom, able to capture a small insect in 1/50 of a second using a trap door!Once the trap door closes on the victim, the enzymes(酶) similar to those in the human stomach slowly digest the in

    27、sect. When dinner is over, the plant opens the trap door and is ready to trap again.Meat-eating plants grow mostly in wet areas with soil that doesn t offer much food value. In such conditions, these amazing plants have developed insect traps to get their nutritional needs over thousands of years. N

    28、orth America has more such plants than any other continent.Generally speaking, the traps may have attractive appearance to fool the eye, like pitcher plants, which get their name because they look like beautiful pitchers (a container like a bottle) full of nectar(花蜜)The Asian pitcher plant, for exam

    29、ple, has bright colors and an attractive half-closed lid. Curious insects are tempted to come close and take a sip, and then slide down the slippery (光滑的)slope to their deaths.Hair-like growths along the pitcher walls ensure that nothing cab escape, and the digestive enzymes can get to work. A tiny

    30、insect can be digested in a few hours, but a fly takes a couple of days.Some of these pitchers are large enough to hold two gallons. Meateating plants only eat people in science fiction movies, but sometimes a bird or other small animals will discover that a pitcher plant isn t a good place to get a

    31、 drink.语篇解读本文是一篇说明文,介绍了一些特别的植物靠捕食动物获得生长所需养分的“食肉植物”。1From the first paragraph, we can know that bladderworts can _.A. capture 50 small insects in a secondB. capture an insect in the shortest timeC. be found floating on a quiet lakeD. digest an insect in 1/50 of a second解析细节理解题。第一段指出,bladderworts能在1/5

    32、0秒的时间内捕获一只小昆虫,是植物中已知的捕获动物速度最快的,因此选B。答案B2If the trap door of a meateating plant is closed, the plant _.A. is fooling insects into taking a sipB. is producing nectarC. is tempting insects to come closeD. is enjoying a dinner解析细节判断题。第二段说,一旦“陷阱门”将猎物关起来,类似于人胃里的那些消化酶就开始慢慢地消化它了,由此判断D正确。答案D3Meateating plant

    33、s can grow in wet and poor soil because they _.A. can get nutrition from animalsB. don t need much food valueC. can make the most of such conditionsD. have developed digestive enzymes解析推理判断题。这些植物生长在潮湿贫瘠的土壤中,为获得生长所需的养分,在数千年的进化中,它们演化出了捕获昆虫的“陷阱”,由此推出它们主要从动物中获取养分,而不是从土壤中获取养分。答案A4Which of the following i

    34、s the picture of the Asian pitcher plant?解析推理判断题。根据第四、五、六段可知亚洲捕虫草主要有这些特征:状如水瓶,颜色鲜亮,有半掩的盖子,综合此三项可知,只有A项最合适。答案A5According to the passage, which of the following is true?A. South Asia has the most meateating plants.B. Some of the meateating plants can even eat a human.C. Hairlike growths in the plants

    35、help trap insects.D. The traps of these plants have a dull color.解析细节理解题。依据文章第三段最后一句可知,北美洲的食肉植物最多,故A错。从最后一段中的第二句可知,食肉植物是不吃人的,所以B项错。从文章倒数第二段可知,这些须状的东西可以防止小昆虫逃跑,故C项正确。从文章第四段可知,食肉植物为了吸引昆虫一般有漂亮的外形,故D项错。答案C 第4篇After years of research and testing, the hybrid car was developed and put on the market. It s a

    36、n interesting and exciting new improvement in today s world as we look for better ways to protect the quality of the air we breathe and conserve our natural resources.The quality of our air is affected by many different things. But one of the largest sources of air pollution is the burning of fossil

    37、 fuels such as coal and gasoline which is used to power a car s engine. The EPA has set national standards to help control the level of harmful pollutants sent off into the air, and the automobile industry has acted by producing a hybrid car that uses less gas and therefore causes less pollution.A h

    38、ybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered. Some people tend to think that since the hybrid car is partially electric, you have to plug it in to charge it. But thats not how it works. The 144volt battery pack is actually recharged th

    39、rough the energy that is produced when the cars brakes are used. This is referred to as “regenerative braking” , because it generates electricity.Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time, this helps it use less gas than a regular car. When the driver stops at a traffic light,

    40、the engine automatically shuts off to save fuel. Then, as soon as the driver puts the car in gear and touches the gas pedal, the engine starts back up.Have you ever ridden in a car with someone who ran out of gas? That probably wouldn t happen if you were riding in a hybrid car. It flashes a waming

    41、on its computer screen that says, “I am low on gas”. When it completely runs out, the warning reads,“YOU ARE NOW OUT OF GAS!” Then the electric power supply kicks in to let the driver travel a few more miles to a gas station.语篇解读本文主要介绍了一种新型汽车hybrid cars的优点和生产这种汽车的原因。1Which of the following is true a

    42、ccording to the passage?A. The hybrid car will be put on the market.B. Hybrid cars run faster than regular cars.C. When the hybrid car stops at a traffic light, the driver will get a warning.D. The burning of fossil fuels is one of the largest sources of air pollution.解析细节判断题。根据第二段的“But one of the l

    43、argest sources of air pollution is the burning of fossil fuels such as coal and gasoline which is used to power a cars engine.”可知答案。答案D2According to the passage, the word “hybrid” refers to _.A. a hightech discoveryB. energy savingC. a new inventionD. a combination of two things解析词义猜测题。由文章的第三段的第一句“A

    44、 hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered.”可知答案。答案D3“Regenerative breaking” is an important process of the hybrid car because _.A. it allows the car to come to a quick stopB. it gives the driver a smoother rideC. it produces energ

    45、y to charge the batteryD. it can control the speed of the car解析细节理解题。由文章的第三段的“The 144volt battery pack is.because it generates electricity.”可知答案。答案C4Which of the following is right about the EPA?A. They designed hybrid cars.B. They outlawed (宣布为不合法) the burning of fossil fuels.C. They set important

    46、guidelines that help control pollution.D. Their main purpose is to protect endangered plants and animals.解析细节理解题。由文章的第二段的第三句可知答案。答案C5Which of the following is the reason for developing hybrid cars?A. They use less gas than regular cars.B. They re safer to drive than most cars.C. Theyre more modern than other cars.D. They cost less than regular cars.解析细节理解题。由第四段的第一句“Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time,this helps it use less gas than a regular car.”可知答案。答案A高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十四).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566983.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1