2020-2021学年九年级英语上册 期末测试卷(含解析)(新版)牛津版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年九年级英语上册 期末测试卷含解析新版牛津版 2020 2021 学年 九年级 英语 上册 期末 测试 解析 新版 牛津
- 资源描述:
-
1、期末测试卷学校:_ 姓名:_ 考试时间:60分钟;考试分值:120分题号一二三四五六七总分得分一、单项选择(共15小题,每题1分,共15分)1. -Have you ever seen _ Chinese movie Wolf Warriors 2?-Sure. Its such an exciting film that I want to see second time. ()A. the; aB. an; /C. a; aD. the; the【答案】A【解析】考查冠词。第一个空,特指战狼2这部电影。用定冠词the。第二个空,a second time表示又一次、再一次的意思。2. I
2、find _ very important to study English well. ()A. it wasB. itC. thatD. this【答案】B【解析】根据题干,可知考查句型主语+find it+形容词 to do sth,某人发现做某事是的。it是形式宾语3. I dont know where to go this summer vacation?Why not visiting Suzhou ? There are many places of interest there. ()A. suggestB. wonderC. considerD. encourage【答案】
3、C【解析】suggest建议;wonder想知道;consider考虑;encourage鼓励;根据句意我不知道这个暑假要去哪里?为什么不_去苏州呢?那里有很多名胜古迹。可知空格处词义为考虑,consider doing sth考虑做某事。4. -Do you know the Pakistani girl Malala?-Of course, her _ makes the whole world shocked and she becomes the youngest winner of the Nobel Peace Prize. ()A. applicationB. agreement
4、C. attentionD. achievement【答案】D【解析】application应用;申请;agreement协议;同意;attention注意;achievement成就。根据语境可知她的成就让全世界为之震惊,她也成为了最年轻的诺贝尔和平奖获得者。5. Have you heard of the famous Huawei company? Sure. Its one of the greatest companies _ make us Chinese proud. ()A. whichB. thatC. whatD. who【答案】B【解析】根据题干,可知考查定语从句,先行词
5、是the greatest companies,指物,作主语,先行词被最高级修饰,关系代词只能用that。6. There a number of books in the library. The number of the books getting bigger and bigger. ()A. are; isB. are; areC. is; areD. is; is【答案】A【解析】a number of 很多,作主语时,动词用复数形式;the number of的数量,作主语时,用动词第三人称单数形式。结合题干,第一空用are,第二空用is。7. What will you do
6、with these old computers?We will have to use them unless new ones . ()A. buyB. will buyC. will be boughtD. are bought【答案】D【解析】根据语境可知除非买新的,否则我们将不得不使用它们,电脑应该是被使用,故用被动语态。unless引导的条件状语从句规则;若主句为一般将来时,那么从句常用一般现在时表将来主将从现,故使用一般现在时的被动语态。8. -Could you tell me _yesterday?-Yes. To take back my dictionary. ()A.
7、what did you come here forB. why you came hereC. how did you come hereD. when you came here【答案】B【解析】在英语中,宾语从句是主语语序,因此答案A、C都不正确;从To take back my dictionary这里表示为了取回我的字典,这里表示目的,询问目的用why。9. The girl is so helpful that she devoted all her spare time she had _ others. ()A. to helpB. helpingC. to helpingD.
8、 helped【答案】C【解析】devote sth to doing sth固定搭配,表示 致力于做某事上devote后面跟to doing10. What about watching a horror movie after finishing the work? Are you kidding me? I dont want to get _ before going to sleep. ()A. scaredB. boredC. relaxedD. worried【答案】A【解析】scared害怕的;bored无聊的;relaxed放松的;worried担心的。根据工作结束后看部恐怖
9、电影怎么样?可知我可不想在睡觉前就害怕。11. A lot of people wont realize the importance of health _ they lose it. ()A. beforeB. whenC. sinceD. until【答案】D【解析】before在以前;when在时候;since自以来;until 直到为止,四者都是连词notuntil直到才,由题干许多人直到失去健康才意识到健康的重要性。可知,空格是用until, 因此答案应是until。12. Tell us something about Sydney, OK? Im sorry. _ Jack _
10、 I have ever been there. ()A. Either;orB. Neither;norC. Both;andD. Not only;but also【答案】B【解析】根据Im sorry,推出两个人都没去过A或者或者B两者都不 C两者都 D不仅而且,选项B正确。13. It _ that the man with blood on his shirt had nothing to do with this murder. ()A. turned outB. turned onC. turned downD. turned off【答案】A【解析】turn out结果是,tu
11、rn on打开;turn down调低;tuen off关上根据语境可知原来衬衫上有血的那个人与这起谋杀案无关。14. You cant see my WeChat moments(微信朋友圈)_we become good friends. ()A. becauseB. ifC. thoughD. unless【答案】D【解析】because因为,引导原因状语从句; if 如果,引导条件状语从句;though虽然,引导让步状语从句;unless:如果不,除非,引导条件状语从句;根据句意如果我们没有成为朋友,你不能看到我的微信朋友圈和语法可知,要填除非,如果不,其它选项语意不通。15. Put
12、ting on a happy face not only helps to make friends, but also makes us feel better. . ()A. Id love toB. Im with you on thatC. You are welcomeD. Its my pleasure【答案】B【解析】根据 Putting on a happy face not only helps to make friends,but also makes us feel better,结合选项,A我很愿意 B我同意你的看法 C不客气D乐意效劳,可知选项 B 符合题意。句意
13、:换上一张快乐的脸不仅有助于广交朋友,而且也会使我们心情舒畅我同意你的看法。二、完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的四个选项中选出一个最佳答案. (共15小题,每小题1分,共15分)I have had thousands of classes since I started school nine years ago. But only one (1) was the most important. It happened last term just after I had got a (2) result in an exam. I was sad and had lost m
14、y confidence. I decided to go to a class which can tell me how to be (3) . The speaker walked into the room. But he did not start talking (4) a teacher. Instead,he held up a twenty yuan note(钞票)!Who wants this?he asked. Unsurprisingly,(5) of us in the class held up our hands. The speaker smiled. The
15、n he put up the note on the blackboard and asked the same question. Again,we all put up our hands. The speaker smiled again,but (6) nothing. Suddenly,he threw the note onto the floor!Then he asked the same (7) a third time. I didnt (8) what the speaker was doing. Why was he asking the same question
16、again and again?I didnt know what to do. I wanted the note,(9) I put my hand up again. After a while,he (10) the note and started to laugh. You have all just told me how to become successful,(11) said to us with the note in his hand. The note is worth(值得)twenty yuan. It is (12) worth twenty yuan,eve
17、n though I throw it on the floor. You are like the note. No matter (13) happens to you,you still have your worth(价值). When I heard those words,I was deeply moved. Suddenly,I (14) I was worth a lot. I may have done badly in an exam,but it doesnt (15) I cant do well in the future. If I believe in myse
18、lf,I will be successful!(1)A. classroomB. subjectC. classD. school(2)A. sameB. goodC. luckyD. bad(3)A. comfortableB. successfulC. famousD. rich(4)A. likeB. forC. aboutD. by(5)A. bothB. neitherC. allD. none(6)A. saidB. boughtC. sawD. wanted(7)A. studentB. teacherC. questionD. way(8)A. rememberB. unde
19、rstandC. noticeD. find(9)A. soB. thoughC. ifD. or(10)A. took outB. threw awayC. picked upD. put down(11)A. youB. heC. sheD. they(12)A. neverB. sometimesC. hardlyD. always(13)A. whenB. whoC. whatD. how(14)A. realizedB. forgotC. dreamedD. decided(15)A. knowB. meanC. thinkD. complain(1)【答案】C【解析】考查名词。四个
20、选项都是名词classroom教室;subject课程;class班级、课;school学校根据上文I have had thousands of classes since I started school nine years ago所说,自从九年前我开始上学以来,我上过无数堂课,故知此处指的是课堂。句意:但是只有一堂课是最重要的。(2)【答案】D【解析】考查形容词。四个选项都是形容词same相同的;good好的;lucky幸运的;bad坏的、差的根据下文I was sad and had lost my confidence所说,我非常沮丧并丧失了信心,可知考试结果很不好句意:这件事发生
21、在上学期,也就是我刚刚考试成绩不好之后。(3)【答案】B【解析】考查形容词。四个选项都是形容词。comfortable舒适的;successful 成功的;famous著名的;rich富有的;根据前文描述可知,因为考试成绩不好,所以此时我最想的就是成功。(4)【答案】A【解析】考查介词。四个选项都是介词。like像一样;for 为了;about关于;by通过。根据句子其他部分可知句意:但是他并没有像一个老师一样开始讲课。(5)【答案】C【解析】考查代词。四个选项都是代词。both两人;neither没有人;all所有人;none没有人;根据Unsurprisingly,可知,我们所有人都举起了
22、手。(6)【答案】A【解析】考查一般过去时四个选项都是动词过去式said说;bought购买;saw看见;waited等待;根据上文The speaker smiled again所说,演讲者再次微笑;而根据转折连词but可知,他什么也没说。(7)【答案】C【解析】考查名词。四个选项都是名词。student学生;teacher老师;question问题;way方式、道路。根据上文Who wants this?he asked所说,演讲者问过一个问题,即谁想要它。因此,在此他又一次问这个问题。(8)【答案】B【解析】考查否定句。四个选项都是动词原形。remember记得;understand 明
23、白;notice注意;find 发现,感到。根据下文Why was he asking the same question again and again可知,我不明白这个演讲者正在做什么。(9)【答案】A【解析】考查连词。四个选项都是连词。so因此;though尽管、虽然;if如果;or或者。空格前后两句有因果关系,即前因后果,故用so连接。句意:我想要这张钞票,于是我再次举起了手。(10)【答案】C【解析】考查一般过去时及短语pick up。四个选项都是动词过去式短语took out掏出;threw away扔掉;picked up捡起;put down放下。根据上文Suddenly,he
24、 threw the note onto the floor所说,他把钞票扔在地板上,所以,这次他从地板上捡起钞票(并且大笑)。(11)【答案】B【解析】考查人称代词。四个选项都是人称代词you你、你们;he他;she她;they他们根据上文After a while,he (40)the note and started to laugh所说,过了一会儿,他把钞票捡起,开始大笑因此说这句话的人是他,即演讲者句意:他把钞票拿在手中对我们说。(12)【答案】D【解析】考查副词。四个选项都是副词never从不;sometimes有时;hardly几乎不;always 总是根据上文The note
25、is worth twenty yuan所说,钞票价值20元。故本句说:它总是值20元。(13)【答案】C【解析】考查状语从句及no matter+特殊疑问词结构。四个选项都可引导状语从句。when何时;who谁;what何事(物);how如何。从句中缺少主语,且该主语指事物,故用what引导。no matter what不管什么。句意:无论你发生了什么事情。(14)【答案】A【解析】考查一般过去时。四个选项都是动词过去式。realized意识到;forgot忘记;dreamed梦想到;decided决定。根据句子其他部分可知句意:突然我意识到自己的价值(价值很大)。(15)【答案】B【解析】
26、考查否定句。四个选项都是动词原形know知道;mean意味着;think认为;complain抱怨;结合语境可知句意:它并不意味着我在将来不能做好。三、阅读理解阅读下列短文,从所给的A. B. C. D四个选项中选出最佳答案. (共15小题,每小题2分,共30分)ARenault Mnage: This 2seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better beprepared for a big fuel( 燃料) bill each w
27、eek. Its fantastic look willmake you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:E 85,000Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol( 汽 油 ). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perf
28、ect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:E 35,000Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes(消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Brita
29、in. Price:E 51,999Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesnt have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you cant complain and youll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Kore
30、a. Price:E 8,000(1)John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose? A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery. C. Renault Mnage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20. 【答案】B【解析】推断题。根据Fiat 500It has 4 seats and it is perfect
31、 for a familyCompany: Fiat, Italy Land Rover Discovery:With 7 seats,this car is suitable for all driving conditionsCompany: Land Rover, Britain可知Fiat 500和Land Rover Discovery都符合John的要求。(2)Which of the following cars are greener? A. Hyundai i20 and Fiat 500. B. Renault Mnage and Fiat 500. C. Land Rov
32、er Discovery and Hyundai i20. D. Renault Mnage and Land Rover Discovery. 【答案】A【解析】细节理解题根据Fiat 500:It has the most efficient and cleanest petrol powered engine Hyundai i20:It really saves fuel 可知Hyundai i20和Fiat 500是更加绿色环保的。(3)If you choose a Land Rover Discovery, you will . A. spend less money on fu
33、elB. take 5 people at most each timeC. be more friendly to the environmentD. be able to drive on rough roads【答案】D【解析】细节理解题。根据Land Rover Discovery:It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things可知如果你选择Land Rover Discovery,你可以在粗糙的路面上驾驶。(4)Hyundai i20
34、 can . A. hold seven peopleB. save fuelC. provide a comfortable driving experienceD. make long distance driving comfortable. 【答案】B【解析】细节理解题根据 Hyundai i20:It really saves fuel可知Hyundai i20可以节约燃料。(5)Which of the following is true? A. Each car above has 4 seats. B. The four cars are made by European co
35、mpanies. C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above. D. Both Renault Mnage and Fiat 500 consume lots of fuel. 【答案】C【解析】细节理解题。根据Renault Mnage: Price:E 85,000Fiat 500:Price:E 35,000Land Rover Discovery: Price:E 51,999Hyundai i20 :Price:E 8,000可知 Land Rover Discovery是四种车中第二贵的。B One d
36、ay a lonely girl found two weak birds while she was walking in the woods (树林). She took them home and put them in a small cage. She fed them with love and the birds grew strong. Every morning they greeted her with a beautiful song. The girl loved them very much and wanted their singing to last forev
37、er. One day the girl left the cages door open. The larger and stronger of the two birds flew out of the cage. The girl watched worriedly as it circled (盘旋) high above her. She was afraid that it would fly away and she would never see it again. So when it flew close,she grasped (抓) at it wildly. She
38、was very happy that she held it tightly within her hand! Suddenly,she felt something had happened to the bird. She opened her hand and was surprised to find the bird was dead. Her love for the bird killed it. She noticed the other bird jumping in the cage. She could feel that it wanted to be free. I
39、t hoped to fly into the clear,blue sky. She lifted (举起) it from the cage and flew it into the air. The bird circled once,twice,three times When the bird was flying happily in the sky,she was so glad. Just then the bird flew closer and sat softly on her shoulder. It sang the sweetest song she had eve
40、r heard. The fastest way to lose love is to hold it tight. The best way to keep love is to let it fly!(1)The girl loved the two birds very much because . A. they greeted her every morningB. they didnt eat much foodC. they liked staying in the cage quietlyD. they were hungry but very strong【答案】A【解析】推
41、理判断题,文中写道The girl loved them very much and wanted their singing to last forever,小女孩很喜欢它们并且想要一直听他们唱歌,因此可以推测小女孩是因为想要听它们唱歌,所以对他们喜爱有加。(2)One day the girl forgot to close the door to the cage and of the two birds flew out of the cage. A. the sickB. the femaleC. the larger and strongerD. the white and blu
42、e【答案】C【解析】推理判断题,文中写道The 1arger and stronger of the two birds flew out of the cage,两个之中更大更强壮的那一只飞了出来。(3)The girl held the bird tightly in her hand because she was afraid that . A. it would be killedB. it was feeling coldC. the other bird felt lonelyD. it would fly away【答案】D【解析】推理判断题,小女孩之所以去抓鸟,是因为She
43、was afraid that it would fly away and she would never see it again小女孩害怕这只鸟都飞走了,就再也见不到它,所以伸手去抓,但是本意并没有想把它杀了。(4)The girl felt that the other bird when it was jumping in the cage. A. wanted to see what happenedB. wanted to eat somethingC. wanted to sing a beautiful song againD. wanted to be free【答案】D【解
44、析】推理判断题,文中写道She noticed the other bird jumping in the cageShe could feel that it wanted to be free,笼子里的小鸟在跳,小女孩感觉得到它想出来重获自由,所以选择D。(5)What does the story want to tell us? A. The birds are easily killed. B. The cage is used to keep birds. C. To keep love is to let it fly. D. We should protect the enda
45、ngered birds. 【答案】C【解析】主旨归纳题,文中最后一段写道The fastest way to lose love is to hold it tightThe best way to keep love is to let it fly!想要留住爱的最好的方式就是放手,这就是这篇文章的主旨。之前文章介绍的关于两只鸟的故事只是在说明解释这句话。CJane Eyre(简爱)tells the story of a good and independent woman, who does not depend on others and does not give up even
46、facing many difficulties. Jane is poor and an orphan(孤儿)and is treated badly by her rich aunt and cousins. She is sent away to a school where the pupils are treated very badly. Jane remains strong, because she knows she is good. And when she had the chance to run away, she does. Jane takes a job in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
