分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The internet Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:579641
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:4
  • 大小:19.25KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit The internet Section Reading and Thinking课后习题含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材
    资源描述:

    1、Unit 3 The internetSectionReadingandThinking课后训练提升一、单句语法填空1.There are (count) stars in the sky for us to observe.答案countless2.The most (update) information can be downloaded from the Internet.答案updated3.The old couple raised a pet dog and kept company.答案them4.By taking part in after-school activitie

    2、s,you can develop your ability (make) new friends.答案to make5.The Internet bridges the digital divide and makes it (access) to people.答案accessible6.I got the (inspire) of writing this book from a novel.答案inspiration二、选词填空no longerout of workin the distancenow thatkeep sb companyhave access togo throu

    3、ghbe of benefit to1.It our health to take proper exercise regularly.答案is of benefit to2.When youre difficulties,it often helps to talk to someone.答案going through3. youve known about it,I neednt tell you again.答案Now that4.They live here;theyve moved to their new house.答案no longer5.Its said that some

    4、pets will as long as you want them.答案keep you company6.The people living in these apartments can that swimming pool for free.答案have access to7.She was when the factory closed.答案out of work8.I saw a car moving towards us.答案in the distance三、完形填空When I opened the box at my 12th birthday party,I couldnt

    5、 believe my eyes.I had really gotten a cell phone!As soon as I got to my 1 the next morning I 2 off my phone and asked everyone for their 3.It felt like I didnt even 4 in that class any more.I wouldnt pay much attention to the teachers because I was too busy on my 5.Luckily I didnt get 6 using it.I

    6、was pretty 7 that the teacher didnt 8 that I stopped paying attention to her 9 a week later we took a test and I failed.To make matters 10,my mom had to 11 the paper.It was hard to show my mom the 12.She was used to seeing As and Bs on my tests.Well,eventually,I showed her and she couldnt 13 it.She

    7、was angry but most of all,she was disappointed.Weeks passed and my parents started to 14 the fact that I had a phone.They would say,“We have noticed that you never pay attention to us.Its like you have your own little 15 now and we dont communicate as much as before.”I acted like they were wrong,but

    8、 then I started to wonder if it was true that I was spending too much 16 on the phone.A week later I tried 17 a whole day without a cell phone and it didnt go that badly.I had so much 18 because I was actually spending time with my family and paying attention to them.From that day,I had a different

    9、point of view towards cell phones.Phones really take you away from the rest of the world.Im not saying that phones are 19 and you should not use them,but you do have to spare some time to spend with your family and should not get 20 with your phone all day.My phone took away time from my homework an

    10、d from my family.It also affected my grades.I will keep using my phone,but I will have it under better control.1.A.officeB.schoolC.storeD.home答案B解析根据下一段中出现的inthatclass可知,作者到的地方是学校(school)。故选B项。2.A.tookB.putC.turnedD.showed答案D解析根据下文作者没心思听课和向同学要他们的电话号码可知,作者在炫耀他的手机。故选D项。showoff“炫耀”。3.A.numberB.nameC.he

    11、lpD.address答案A解析根据常识可知,作者有了手机以后必然是向班里其他的同学要他们的电话号码(number)。故选A项。4.A.comeB.handC.giveD.exist答案D解析根据下文“Iwouldntpaymuchattentiontotheteachers.”可知,由于有了手机,作者从此就不再专心听讲,把心思一直放在手机上,就好像他在班里不存在似的。故选D项。5.A.jobB.testC.phoneD.desk答案C解析根据对上下文的理解可知,此处作者说的是电话(phone)。故选C项。6.A.caughtB.allowedC.troubledD.appreciated答案

    12、A解析根据上文所出现的关键词Luckily,可推断他在课堂上使用手机的时候,幸运的是没有被老师抓现行。此处考查get/becaughtdoing结构。故选A项。7.A.proudB.doubtfulC.sureD.angry答案C解析根据上文作者玩手机时没被老师抓到可知,他确定(sure)老师没有注意到他没专心听讲。故选C项。8.A.mentionB.noticeC.preventD.punish答案B解析参见上题解析。mention“提到”;notice“注意到”;prevent“阻止”;punish“惩罚”。9.A.untilB.beforeC.thoughD.because答案A解析根据

    13、前后内容的逻辑关系可知,此处要用until,构成“not.until”,意思是“直到才”。故选A项。10.A.clearerB.easierC.worseD.better答案C解析根据上文可知作者考试不及格,而后面又提到了作者的母亲也知道了这件事,可判断事情变得更糟糕了。故选C项。tomakemattersworse为固定搭配,意为“更加糟糕的是”。11.A.readB.signC.doD.make答案B解析根据常识,学生考试的试卷一般都是需要家长签名(sign)的。故选B项。12.A.boxB.bookC.homeworkD.paper答案D解析上文提到了作者考试不及格,但试卷要拿回家里给家

    14、长签名,故此处必然是作者把试卷(paper)拿给妈妈看。故选D项。13.A.believeB.receiveC.seeD.achieve答案A解析根据上文可知作者以前考试都是得“A”或“B”,但这次考试竟然不及格了,因此他妈妈是不相信的(believe)。故选A项。14.A.ignoreB.dislikeC.acceptD.enjoy答案B解析根据下文“Wehavenoticedthatyouneverpayattentiontous.asmuchasbefore.”可知,父母认为手机对作者影响很大,他们不喜欢(dislike)作者拥有手机。故选B项。15.A.secretB.ideaC.wo

    15、rldD.dream答案C解析根据上文可知作者的家长认为,自从作者有了手机,他很少与家人沟通了,好像有了自己的小世界(world)。故选C项。16.A.timeB.forceC.moneyD.control答案A解析根据上文可知,作者花在玩手机上的时间(time)太多了。故选A项。17.A.studyingB.workingC.goingD.thinking答案C解析根据下文“itdidntgothatbadly”可知,此处应选going。18.A.troubleB.worryC.funD.improvement答案C解析由上下文可知,作者认为没有了手机以后跟家人一起的时间更多了,因此他们之间

    16、的乐趣(fun)也更多了。故选C项。19.A.goodB.badC.necessaryD.useful答案B解析根据空格后的一句shouldnotusethem可知此题选B项。20.A.interestedB.pleasedC.annoyedD.stuck答案D解析根据下文“Iwillkeepusingmyphone,butIwillhaveitunderbettercontrol.”可知,作者认为可以使用手机,但不能受其控制。故选D项。getstuckwith意为“无法摆脱”。四、语篇填空The Internet has become a part of young peoples life

    17、.A report 1.(show) that 38% of students often use the Internet.Most of them get useful 2.(inform) on the Internet or use the Internet to help with their studies.But some students dont use it in 3. good way.Some play computer games too much;some visit websites that 4.(their) shouldnt visit.Bad things

    18、 may happen if students spend too much time on the Internet.5. is important for students to use the Internet 6.(proper).Now we have a textbook,7. uses many examples 8.(teach) students some good ways to use the Internet.It gives useful 9.(advise).Some students also make friends on the Internet.But if you want to have a face-to-face 10.(meet) with your online friends,let your parents know and meet in a proper place.答案1.shows2.information3.a4.they5.It6.properly7.which8.to teach9.advice10.meeting

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The internet Section Ⅱ Reading and Thinking课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-579641.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1