2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高一英语上学期期中测试卷03 牛津译林版 2020 2021 学年 英语 学期 期中 测试 03 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年高一英语上学期期中考测试卷03(译林牛津版)第I卷(选择题)第一部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you getting enough protein(蛋白质)? The question provides its own answer: If you are worrying about the amount of protein in your diet, then you are almost certainly eating more tha
2、n enough.You merely need to visit a western supermarket today to see that many people regard protein as some kind of excellent medicine one food companies are profitably adding to anything they can. “When the Box says Protein, Shoppers say Ill take it” was the headline of a 2013 article in The Wall
3、Street Journal.The intensity of our protein obsession can only be understood as part of a wider series of diet battles that go back half a century. If we now thirst for protein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats and carbohydrates have each in turn been made to s
4、eem poisonous (有毒的) in the public mind.In the current nutrition wars, protein has emerged as the last macronutrient left standing. David L. Katz, an American doctor and public health scholar who is the director of the Yale-Griffin Prevention Research Center said, “First they told us to cut fat. But
5、instead of whole grains and lentils, we ate low-fat junk food.” Then food marketers heard the message about cutting carbohydrates and sold us protein-enriched junk foods instead.For decades now, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of nutrients, rather than read wh
6、ole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high protein” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.1How does the author begin the article?
7、ABy raising a question.BBy giving an assumption.CBy describing a phenomenon.DBy illustrating a typical case.2How many kinds of macronutrients does food provide us with according to paragraph 3?ATwoBThreeCFourDFive3What is the authors attitude towards protein according to the text?ACold.BCrazy.CSensi
8、ble.DCritical.【文章大意】本文是一篇说明文。主要讲述人们受市场营销的影响,在饮食中对于蛋白质等营养素的痴迷,实质上并未改变我们的饮食,作者告诉我们应该从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。1A 细节理解题。根据文章开头“Are you getting enough protein(蛋白质)?”可知,作者通过提出一个问题来引出文章,故选A。2B 细节理解题。根据文章“If we now thirst for protein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats
9、and carbohydrates have each in turn been made to seem poisonous (有毒的) in the public mind.” 如果现在我们渴望蛋白质的程度,就仿佛它是水一样,那可能是因为其他两大主要营养素脂肪和碳水化合物已经在公众的脑海中,先后被渲染成了似乎有毒的形象。可知蛋白质,脂肪和碳水化合物总共三个营养素,故选B。3D 推理判断题。根据文章最后一段“For decades now, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of n
10、utrients, rather than read whole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high protein” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.” 近几十年来,人们
11、倾向于从营养素的角度,而不是从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。正是各类饮食习惯的风潮以及精明的市场营销策略的结合使我们走到今天这般田地。无论我们是沉迷于“低脂”或者“低碳水”又或者“高蛋白”的概念我们其实只是在以新的形式重复相同而老套的营养学错误。可见作者不赞同沉迷于营养素,所以他对蛋白质是持批判的态度,故选D。BImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older people company and helps them remember to take their med
12、icine. That is the shared dream of the toy maker Hasbro and scientists at Brown University in Providence, Rhode Island. The researchers received a $ 3-million-dollar from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or AI, to Hasbros “
13、Joy for All” robotic cat.The cat has already been for sale for two years. Though priced at over 1,000 dollars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion”(陪伴) for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers are working to decide whi
14、ch activities older adults may need the most. They hope to make the cat perform a small number of activities very well. Such activities include finding lost objects and reminding the older people to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hundred dolla
15、rs.It is an idea that has appealed (有吸引力) to Jeanne Elliott. Her 93-year-old mother Mary Derr lives with her in South Kingstown. Derr has dementia (痴呆). The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott
16、is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a talki
17、ng cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move its head in a special way to successfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can
18、even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.4Whats the purpose of the project?ATo reduce the pain of the elderly.BTo increase the sales of a medicine.CTo help make the robotic cat smarter.DTo invent a robotic cat for the elderly.5What can we know about the cat?AIt will
19、be on sale in two years.BIt may be cheaper in the future.CIts abilities will be made simpler for the elderly.DIt can tell the activities that older adults need the most.6What does the example in Paragraph 3 show?AThe cat gives much help to the elderly.BThe cat works well to talk with the patient.CTh
20、e cat can make the dementia patient less painful.DThe cat should be designed to satisfy patients need.7What can we infer from the last paragraph?AEach family can afford such a cat in the future.BA talking cat is quite popular among the elderly.CFeelings of sadness among the elderly are unavoidable.D
21、The feeling of being needed is important to the elderly.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍一款人工智能机器猫,可以给老人提供更多的帮助并且让人感到猫也需要他们,甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。4C 细节理解题。根据文章“Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat.” 现在这个项目的目标是开发猫的额外能力。可知这个项目的目的就是让机器猫更智能,故选C。5B 推理判断题。根据文章“They also want to keep the
22、cost down to just a few hundred dollars.”他们还想把成本控制在几百美元以内。可知未来机器猫可能会更便宜些,故选B。6A 推理判断题。根据文章“The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to
23、 remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.” Elliot今年买的猫已经成为Derr真正的伙伴。Elliot工作时,这只猫和Derr呆在一起,让她放松。Elliot说,如果有一只机器猫能帮她妈妈记住吃药,并在她走路时提醒当心。可知举例说明猫可以给老人提供更多帮助,故选A。7D 推理判断题。根据文章“In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human
24、feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.”最后,他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。通过这样做,研究人员希望他们甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。可知对于老人被需要的感觉很重要,故选D。CIn 2013 Tallinn(爱沙尼亚首都塔林) became the worlds first capital city to
25、offer people free public transport. Last year Estonia(爱沙尼亚) set the aim to become the first country with free public transport nationwide. Buses are now free of charge in 11 of its 15 counties.Tallinns city government came up with the idea of free transport in 2008. Even though the city paid more th
26、an 70% of public-transport costs, ticket prices were still too high for poorer people. Crowdedness had also become a problem. Since 1991, the number of people owning cars has doubled.Opponents(反对者) thought the idea unaffordable and critics(批评者) predicted the transport system would become overcrowded
27、 and lack money.Surprisingly, public transport has improved, despite a 12 million hit to the systems finances from lost ticket sales. Tallinns population has grown, leading to an increase in local tax intake. Additional revenu(财政收入) comes from tourists, who still have to buy tickets. The use of publ
28、ic transport in Tallinn has gone up by 10%, while the number of cars in the city has gone down by 10%, meaning less congestion.Now other countries are looking at Estonias experience. Tallinn officials say they have had interest from France, Sweden, Poland, Italy and Germany. Other places have alread
29、y introduced free public transport for certain groups or at certain times. In England 1/3 of all bus trips are fare-free especially for pensioners(领养老金者); Wales runs free travel at weekends to improve tourism. But so far full fare-free travel is rare. The city of Hasselt in Belgium ran free public t
30、ransport for 16 years before reintroducing fares because of increasing costs.8Which of the following places offers full fare-free public transport?AHasseltBEstoniaCWalesDTallinn9What idea did the opponents and critics share about Tallinns free public transport?AThe government wouldnt have enough mon
31、ey to carry it out.BIt wouldnt help with the citys over crowdedness.CIt would lead to the heavy loss from ticket sales.DYears later the city would reintroduce fares from people.10What does the underlined word in paragraph 4 mean?ApollutionBpopulationCcrowdednessDincome11Why do you think so many coun
32、tries show interest in Estonias experience?AIt offers more job opportunities for people.BIt helps to solve the traffic problem in cities.CIt encourages people to stop driving.DIt attracts more tourists to take buses.【文章大意】这是一篇说明文,主要介绍了爱沙尼亚首都塔林实施免费公共交通政策,各方对此的反应和效果。8D 细节理解题。根据第一段“In 2013 Tallinn(塔林)
33、became the worlds first capital city to offer people free public transport.”可知,2013年,塔林成为世界上第一个为人们提供免费公共交通的首都,故D项正确。9A 细节理解题。根据第三段“Opponents branded the idea unaffordable and critics predicted the transport system would become overcrowded and lack money.”可知,反对者称这一想法使政府难以承受,批评人士预计,交通系统将变得过于拥挤,而且缺乏资金,
34、由此可知,反对者和批评者认为政府没有足够的资金实施免费公共交通政策,故A项正确。10C 词义猜测题。根据画线词前的“while the number of cars in the city has gone down by 10%”可知,市中心的汽车数量下降了百分之十,车少了就减轻了拥挤,由此可知画线词词义为“拥挤”,故C项正确。11B 细节理解题。根据第二段内容可知,免费公共交通政策的推行主要是出于两个目的,其中一个就是缓解城市交通拥挤的问题,第四段中提到实施之后确实缓解了交通拥挤这个问题,所以其他国家和地区开始对爱沙尼亚的经验表现出兴趣,故B项正确。DIn my mind, there i
35、s a moving story about a skinny young boy who loved football with all his heart.Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he got absolutely nowhere. Despite his hard training at all the games, this hopeful athlete sat on the bench and hard
36、ly ever played.This teenager lived alone with his father, and the relationship between the two of them was very special. Even though the son was always on the bench, his father was always in the stands cheering. He never missed a game. This young man was still the smallest of the class when he enter
37、ed high school. But his father continued to encourage him.The young man loved football and was determined to try his best at every practice, and perhaps hed get to play when he became a senior. All through high school he never missed a practice nor a game but remained a benchwarmer. Besides, his fai
38、thful father was always in the stands, always with words of encouragement for him. When the young man went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on”. Everyone firmly believed that he could never make the cut, but he did.The news that he had survived the cut thrilled him
39、so much that he rushed to the nearest phone and called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games. This persistent young athlete never missed practice during his four years at college, but actually he never got the real chance to play in a game
40、.It was at the end of his senior football season that the coach met him with a telegram. The young man read the telegram and he became totally silent. Swallowing hard, he mumbled to the coach, “My father died this morning. Is it all right if I miss practice today?” The coach put his arm gently aroun
41、d his should and said, “Take the rest of the week off, son. And dont even plan to come back to the game on Saturday.”Saturday arrived, and the game was not going well. In the third quarter, when the team was ten points behind, a silent young man quietly slipped into the empty locker room and put on
42、his football gear. As he ran onto the sidelines, the coach and his players were surprised to see their faithful teammate back so soon. “Coach, please let me play. Ive just got to play today,” said the young man. The coach pretended not to hear him. There was no way he wanted his worst player in this
43、 close play-off game. But the young man insisted, and finally feeling sorry for the kid, the coach gave in. “All right,” he said. “You can go in.” Before long, the coach, the players and everyone in the stands could not believe their eyes. This little unknown, who had never played before, was doing
44、everything right. The opposing team could not stop him. He ran, passed, blocked, and tackled like a star. His team began to succeed. The score was soon tied. In the closing seconds of the game, this kid got a pass and ran all the way for the winning touchdown.Finally, after the stands had emptied, t
45、he coach noticed that this young man was sitting quietly in the corner all alone. The coach came to him and said, “Kid, you were unbelievably fantastic! Tell me what got into you? How did you do it?”He looked at the coach, tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
