2020年高考英语模拟卷六pdf含解析20200605164.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 pdf 解析 20200605164
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟卷及答案解析(六)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。It can be tough to pull kids away from their computers and mobiledevices these days.While they re playing games,wouldnt it be great ifthey could be learning at the same time?Good educational apps offerfun challenges that teach specific grade-
2、level skills.Here are four thatcombine fun and learning.Understanding Math($3.99;iOS)Understanding Math goes beyond basic comprehension to gain adeeper understanding of the whys and hows of math.The app tracksyour childs progress to determine strengths and weaknesses in differentskill areas,and you
3、can customize(订 制)your childs learningexperience to suit the needs.Word Creativity Kit($2.99;iOS)Word Creativity Kit aims not only to make creative writing fun butalso build up grammar rules.The app presents a series of words fromseven categories,such as space or fantasy.Kids add their own words tof
4、inish the complete thoughts that these words have inspired.Barefoot World Atlas($4.99;iOS)Barefoot World Atlas helps kids learn about geography and worldcultures with a touch of the screen.Each region features a set of sub-topicsfrom wildlife and natural features to native people,landmarks,andarchit
5、ecture.Thesefactsandillustrationsaredeliveredinphotographs,sounds,and hundreds of mini videos.My Grades&Homework($0.99;iOS)A combination of grades and homework tracker,My Grades&Homework can help your child stay organized and on top of theprogress in school.A convenient calendar and course list form
6、at andoffer a glance at your child s assignment schedule that he or she mightnot normally get from standard homework planners.1.Which app is beneficial to childrens writing skills?A.Understanding Math.B.Word Creativity Kit.C.Barefoot World Atlas.D.My Grades Homework.2.What is the common part of the
7、four apps?A.They need purchasing when downloaded.B.They help children improve their grades.C.They make studies fun because of mini videos.D.They inform parents of their childrens progress.3.What is the purpose of the text?A.To wish readers to bing in more similar apps for children.B.To encourage par
8、ents to allow their students to play apps.C.To design the educational apps to combine fun and learning.D.To introduce four educational apps for readers to buy and use.【文章大意】这是一篇应用文。文章推荐了四个有趣的学习 app 供读者购买和使用。1.B 细节理解题。根据文章第二部分的 Word Creativity Kit aims not only tomake creative writing fun but also bu
9、ild up grammar rules.可知,WordCreativity Kit 能帮助孩子写作和建立语法规则。故选 B 项。2.A 推理判断题。根据 Understanding Math($3.99;iOS),WordCreativity Kit($2.99;iOS),Barefoot World Atlas($4.99;iOS)和 MyGrades&Homework($0.99;iOS)每个 app 之后出现的价格可以推断,下载这些应用时需要付费。A.They need purchasing when downloaded.(当下载时需要购买)符合以上推测。故选 A 项。3.D 推理判
10、断题。根据文章第一段的 Good educational apps offer funchallenges that teach specific grade-level skills.Here are four thatcombine fun and learning.和每个应用后面的价格可以推断出,本文主要介绍一些有趣的教育 app 让读者购买。D.To introduce four educationalapps for readers to buy and use.(介绍四个教育 app 给读者购买和使用)符合以上推测。故选 D 项。BThere are always stories
11、in the life that can hardly be forgotten andwill restore our hope for holidays every time we recollect.Johnny and I,along with our two young sons,Barry and Doyle,livedin a village in southern Alabama in 1979.We had bought the boys abicycle for the New Year,and had hidden it in the garage,whereJohnny
12、 would assemble(组装)it on New Year5 s Eve after the kids fellasleep.But that day,Johnny had to go to Brookley Air Force Base inMobile,an hour away,to repair a jet.I had my hands busy with baking,preparing for holiday dinner and caring for two energetic boys.Just as I was making the chocolate cake,a n
13、eighbor knocked onthe door.It was Beatrice,who was the only person on our road with atelephone.The base had called to say that a heavy tool had comeapart suddenly,hitting Johnnys arm and breaking the bone.My brotherOtto took me to the base hospital while my mother stayed with thechildren.We got ther
14、e to find Johnny with a cast(石膏)on his arm,anxious toget home regardless of the doctors orders.It was New Years Eve,Johnny argued,and he had the bike to assemble for his boys.Thedoctor said hed consider dismissing him the next morning if Johnnycould find someone to drive him home.On New Years mornin
15、g,Johnnycalled the base and was told everyone was off duty;there was no oneto drive him home.Johnny kept making calls.At last,a big blue car withthe Air Force sign rolled up.I was putting dinner on the table when hearing the car.We werethrilled to see Johnny assisted by a uniformed Air Force officer
16、.WithOttos help,Johnny assembled the boys gift,and they all had a goodtime that afternoon.Our hearts were full of gratitude to the people whohad gone the extra mile to bring us together.4.What had Johnny planned to do on New Years Eve?A.Repair a jet.B.Buy his sons a bike.C.Prepare a surprise gift.D.
17、Assemble a bike with his sons.5.Why did Beatrice come to the authors house?A.To relay a message.B.To make a phone call.C.To lend out her telephone.D.To take the author to thehospital.6.How can we describe Johnny?A.DiligentB.StubbornC.ConsiderateD.Complicated7.What can serve as the title for the text
18、?A.A Hard-won New Year PresentB.A Treasured NewYear MemoryC.An Unexpected New Year DinnerD.A Life-changingNew Year Experience【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的丈夫意外受伤,但却没有忘记给孩子们准备新年的惊喜。这次事故他们受到了很多帮助,对此心存感激。4.C 细节理解题。根据文章第一段的 We had bought the boys a bicycle forthe New Year,and had hidden it in the garage,where J
19、ohnnywould assemble(组装)it on New Year5 s Eve after the kids fell asleep.可知,作者夫妇已经买好自行车,Johnny 准备在孩子们入睡时组装的目的是给孩子惊喜。故选 C 项。5.A 细节理解题。根据文章第二段的 It was Beatrice,who was the onlyperson on our road with a telephone.The base had called to saythat a heavy tool had come apart suddenly,hitting Johnnys armand
20、breaking the bone.可知,Beatrice 是作者家附近唯一有电话的人,她来的目的是告诉作者的丈夫受伤了。A.To relay a message.(为了传达一个消息)符合以上说法。故选 A 项。6.C 推理判断题。根据文章第三段的 We got there to find Johnny with a cast(石 膏)on his arm,anxious to get home regardless of the doctorsorders.It was New Years Eve,Johnny argued,and he had the biketo assemble fo
21、r his boys.可知,尽管 Johnny 受了伤,但是他仍然着急回家给孩子们准备新年的惊喜,所以 Johnny 是个贴心的父亲。故选 C 项。7.B 主旨大意题。根据文章第一段的 There are always stories in the life thatcan hardly be forgotten and will restore our hope for holidays everytime we recollect.和下文多次出现 New Year 的可知,这篇文章主要讲述了一个关于新年的难忘回忆。B.A Treasured New Year Memory(一个珍贵的新年回
22、忆)可以作为本篇标题。故选 B 项。CPlastics remain one of the most-used materials for making manythings.Things made of plastics can be very strong and last a long time.Plastics are also much lighter than metal and can easily be formed intodifferent shapes.Plastics can take hundreds of years to break down ontheir ow
23、n.And very few kinds are highly recyclable.A team of researchers working at the US Department of Energy saysit has created a kind of plastic that could lead to products that are 100percent recyclable.It recently reported the discovery in a study in thejournal Nature Chemistry.The researchers say the
24、 new material is a plastic polymer(聚 合体)called polydiketoenamine,or PDK.The team reports the materialcan be broken down in parts at the molecular(分子的)level.It can thenbe built up again to form plastics of different shapes,textures andcolor1s.The researchers say this process can be repeated over ando
25、ver again without the plastic material losing any performance orquality.Most plastics were never made to be recycled,”lead researcherPeter Christensen said in a statement.But we have discovered a newway to assemble plastics that takes recycling into consideration from amolecular perspective.”Many pl
26、astics have different chemicals added to them to makethem more useful and powerful.The problem is that these chemicalsattach to the monomers(单体),which remain in plastics even after thematerial gets processed at a recycling plant.The research teamreported that,with the newly discovered PDK material,t
27、he monomerscould be recovered and separated from any chemical additives.Next,the researchers plan to develop PDK plastics with a widerange of thermal and mechanical properties.These plastics could beused for many kinds of cloth,as well as things such as 3D printedmaterials and foams.In addition,the
28、team is trying to include plant-based materials in the process.8.What is the first paragraph mainly about?A.Plastics are never highly recyclable.B.Plastics are widely used in our lives.C.Plastics have both advantages and disadvantages.D.Plastics take hundreds of years to be broken down.9.What does t
29、he underlined word“It”in paragraph 3 refer to?A.The new material.B.The research team.C.The molecular level.D.The producing process.10.Why do many plastics have different chemicals added tothem?A.To make them easy to break down.B.To make them easy to get processed.C.To make it possible for them to be
30、 recycled.D.To make them stronger and more widely used.11.What can we infer from the last paragraph?A.PDK plastics will be soon put to good use.B.PDK plastics may have a promising prospect.C.The researchers are busy developing PDK plastics.D.Plant-based materials have been used in the new plastics.【
31、文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个研究团队正在研究一种新型的塑料,这种塑料更容易降解,更耐用且可以循环利用。8.C 主旨大意题。根据文章第一段的 Things made of plastics can be verystrong and last a long time.And very few kinds are highlyrecyclable.可知,塑料结实耐用,更易成型;需要上百年才能降解,且几乎不能循环利用;所以本段既讲了塑料的优点也讲了缺点。C.Plastics haveboth advantages and disadvantages.(塑料既有优势也有劣势)可以总结本
32、段。故选 C 项。9.A 词义猜测题。根据前句 The team reports the material can be brokendown in parts at the molecular(分子的)level.(研究队说这种材料能被降解成分子大小的微粒)和画线词后面的 can then be built up again toform plastics of different shapes,textures and colors.(然后再次组合形成不同形状,颜色和质地的塑料)可知,it 代指的是前文提到的新材料,尤其从 can be 和 can then be 这两个并列句可以推出前后
33、讲的是同物。故选 A 项。10.D 细节理解题。根据文章倒数第二段的 Many plastics have differentchemicals added to them to make them more useful and powerful.可知,加入其它化学物质的目的是让塑料更有用,更耐用。D.To makethem stronger and more widely used.(让它们更坚固,使用面更广)符合以上说法。故选 D 项。11.B 推理判断题。根据文章最后一段的 These plastics could be used formany kinds of cloth,as w
34、ell as things such as 3D printed materialsand foams.可知,这种新型塑料在将来可以被用在很多领域,例如布料,3D 打印和泡沫。B.PDK plastics may have a promising prospect.(PDK塑料可能有一个光明的前景)符合以上说法。故选 B 项。DBeing ableto takeadvantageof trulyunlimited data is asmartphone users dream,but everyone Ive talked to about 5G is moreexcited about th
35、e usage unlocked by next-generation wirelessdevices.From smart home security to self-driving cars,all the Internet-connected equipment in your life will be able to talk to each other atlightning-fast speed with reduced delay.5 G is one of those forerunners,along with artificial intelligence,ofthis c
36、oming data age,”said Steve Koenig,senior director of marketresearch for the Consumer Technology Association.Self-drivingvehicles are emblematic in this data age-they show application ofdata completely.With one single task,driving,you have large amountsof data coming from the vehicle itself,and a var
37、iety of sensors(传 感器)are collecting a lot of information to model its environment as itmoves.Its pulling in data from other vehicles about conditions downthe road.Theres lots of data behind that task,which is why we need thespeed and lower latency(延迟).AR glasses and virtual(虚拟的)reality headphones ha
38、vent yet beeninside the mainstream,but tech companies are joyfully saying that suchequipment will eventually replace our smartphones.With 5G,that couldactually happen.This is notable because companies such as Apple arereportedly developing AR glasses to improve-or even replace-smartphones.Ericsson s
39、howed at Februarys Mobile World Congress in 2019 howsmart glasses could become faster and lighter with a 5G connection,because instead of being weighed down with components,the glassescould rely on outside equipment for processing power.But dont get too excited.Theres still a lot of work to be done
40、in themeantime,including some necessary testing to make sure the radioplays nicely with basic systems and service construction so that 5G isn,tconcentrated only in big cities.12.What does the first paragraph focus on?A.Potential of 5G.B.The super speed of 5G.C.Usage of smart equipment.D.The future o
41、f smartequipment.13.Which word can replaceemblematicunderlined inparagraph 2?A.availableB.productiveC.representativeD.popular14.What is tech companiesattitude towards the replacement ofsmartphones?A.Uncertain.B.Optimistic.C.Cautious.D.Disapproving.15.Why does much work still need to be done accordin
42、g to the lastparagraph?A.To make radio play nicely.B.To construct big 5G cities.C.To do 5G trials effectively.D.To expand 5G coveragefully.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了 5G 的潜能,工作原理,前景以及科技公司对 5G 的态度。12.A 主旨大意题。根据文章第一段的 From smart home security to self-driving cars,all the Internet-connected equipment in your
43、 life willbe able to talk to each other at lightning-fast speed with reduceddelay.可知,所有可以连接网络的设备都能够享受高速运行的服务,故 A.Potential of 5G.(5G 的潜能)符合以上说法。故选 A 项。13.C 词 义 猜 测 题。根 据 画 线 词 后 的 they show application of datacompletely.(它们淋漓尽致地显示了数据的应用)可推测,自驾车辆在数字时代是最具代表性的。故选 C 项。14.B 推理判断题。根据文章第三段的 but tech compan
44、ies are joyfullysayingthatsuchequipmentwilleventuallyreplaceoursmartphones.中的 joyfully 可以推断,科技公司对智能手机被替代这件事是乐观的。故选 B 项。15.D 细节理解题。根据文章最后一段的 to make sure the radio plays nicelywith basic systems and service construction so that 5G isn tconcentrated only in big cities.可知,还需做大量工作的目的是让 5G 不仅仅局限于大城市。D.To
45、 expand 5G coverage fully.(为了全面覆盖 5G)符合以上说法。故选 D 项。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The importance of self-improvement often goes unnoticed.Truth is-you cant run away from yourself.The idea should be to focus oncontinuous self-development at every stage of life._16
46、_Increase Self-awareness.The first step of self-improvement asks you to become more self-aware.Self-awareness is an ongoing journey.As life goes on,you meetwith different experiences and challenges._17_ To be on the pathof self-improvement,it s important to never lose touch with yourself.Enhance Str
47、engths.Self-improvement letsyou identifyyour personalstrengths._18_ It gives you a better understanding of what you are workingand where you are likely to be promising.It helps you set life goals andmake them happen.Step Out of the Comfort Zone.Choosing to work on improving yourself requires you to
48、step out ofyour comfort zone.It lets you face your fears,try new things,andchallenge yourself.There will be times when youll discover a new sideof your personality._19_ Dont let failures get you frustrated.Andnever get self-satisfied and too comfortable in familiar spacesbecause life begins outside
49、your comfort zone._20_People whore invested in their continuous self-improvement comewith an extremely positive attitude towards learning.Instead of beingignorant and escaping from their problems,they make it a point tolearn from their mistakes to grow and succeed.This is a wonderfulquality to have
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
