2020年高考英语模拟试题二十pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(二十)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ACamp Ballibay for Fine&Performing ArtsCamp Ballibay is a summer arts camp that offers engaging programs in theater,art,dance,rock,and media for young artists at all levels.Three hours from New
2、 York City,on a beautiful Pennsylvania mountaintop,is thesummer camp for creative,independent-minded kids.With never more than 160 kids,and always at least 40 adults,it s an idealcommunity for fun and learning:warm,diverse?and accepting.80%of the kids come for more than one summer,and 25%of the camp
3、community has been coming for more than 5 years.We offer 3&4 week general programs,where teens design their own programdays,choosing from any and all of our activities.We also have 2&3 week programswith a visual arts focus,2 week rock music camps,and 2 week intensive danceprograms.Q&AWhat type of te
4、en attends your program?We provide a warm and safe space for a lot of special kids who dont necessarilyhave an easy time finding their“group”,because they are young artists,differentthinkers,free spirits,super-shy,etc.When the right kids come to Ballibay,they knowthey are among“their people”,often w
5、ithin minutes of arriving on campus.What is special about your program?Ballibay is a unique environment for personal and artistic growth.We believestrongly in non-competition.There are no contests,no awards,no pressure to do orto be anything or anyone in particular.We attract the artist,and the diff
6、erent thinker.1.How many of the teens have come to Camp Ballibay before?A.Half of them.B.Most of them.C.75%of them.D.A quarter of them.2.What can the teens who attend general programs do?A.They can choose either visual arts or dance programs.B.They can stay for two weeks learning everything.C.They c
7、an decide for themselves what they want.D.They can design anything based on their interests.3.According to Q&A,which of the following best describes Camp Ballibay?A.A friendly atmosphere with no pressure.B.An attractive place with many challenges.C.A competitive environment for artistic growth.D.A u
8、nique summer camp for exploration of arts.文章大意:这是一篇应用文。文章介绍了巴利拜营地,它的特点以及课程。这是一个欢迎任何能力阶段的孩子的夏令营,并且提供可以供孩子们自主选择的课程。1.B 细 节 理 解 题。根 据 文 章 第 四 段 中 80 of the kids come for more than onesummer(80%的孩子不止一个夏天来这里)可知,大多数孩子之前都来过巴利拜营地。故选 B。2.C 细节理解题。根据文章第五段中 we offer34 week general programs,where teensdesign the
9、ir own program days,choosing from any and all of ouractivities(我们提供 3周和 4 周的普通课程,青少年可以在其中设计自己的课程日,从我们的任何和所有活动中进行选择)可知,他们可以选择自己想要的课程。故选 C。3.A 推理判断题。根据文章倒数第二段中 We provide a warm and safe space for a lot ofspecial kids(我们为许多特殊的孩子提供了一个温暖安全的空间)以及文章最后一段中Ballibay is a unique environment for personal and ar
10、tistic growth.We believe stronglyin non-competition.There are no contests,no awards,no pressure to do or to beanything or anyone in particular(Ballibay 是一个独特的个人和艺术成长的环境。我们坚信不竞争。没有竞赛,没有奖励,没有压力去做或成为任何特别的人或事)由此判断出,CampBallibay 没有压力,且氛围友好。故选 A。BHe really did look like a tourist,with a camera around his
11、neck and a bottle ofsunscreen cream sticking out of his bag.The fat man sat on the terrace(平台),sipping lemonade and pretending to look at a tourism brochure.His sunglassesmasked his eyes,but I knew he wasnt looking at the brochure:he hadnt turned apage for the last ten minutes.As I brought him his d
12、ishes,he coughed up a thankyou and looked at me briefly.I tried not to stare at the tiny scar across his lefteyebrow.I walked back inside with my empty tray,shaking my head.He looked familiar,butI couldnt quite place him.Then it hit me.The car accident.The mysterious strangerwho helped me out of my
13、crashed car,just before it exploded.I rushed back to histable.He was gone.I moved his saucer and found his tip,along with a card:I am deeply grateful toyou.The night o your car accident,I was on my way to rob a jewelry store.Savingyour life brought things back in a right way.I now live an honest lif
14、e,thanks to you.God bless you!Mr.D.I shivered(震颤).The night of my car accident,I was heading for an interview in anillegal dance club.Seeing human kindness through his heroic gesture turned my lifearound and brought faith back into my life.I unfolded the tip he left.Among thesingles was a grand(千块)w
15、ith a pen mark underlining“In God We Trust.”I saida silent prayer for him and got back to work,smiling.4.Why did the fat man look like a tourist?A.Because he used money not the same as the locals.B.Because he carried what tourists usually have on.C.Because he doesnt look like a native citizen.D.Beca
16、use he ordered strange food and drinks.5.How did the writer knew the man didnt read the brochure?A.He was drinking all the time.B.He sat still with his sunglasses.C.The page remained unturned.D.He was staring at the writer.6.What can we infer from the last paragraph?A.They kept in touch with each ot
17、her since then.B.The writer had been searching for the man.C.The man became a rich man years later.D.The writer didnt go to that interview.7.What is their attitude towards each other?A.Sympathetic.B.Grateful.C.Worried.D.Trusty.文章大意:本文为记叙文。一个要去抢劫的陌生人在车祸中救了作者的命,改变了双方的生活,让这个要抢劫的人恢复正常的生活,让作者看到了人性的善良,重拾生
18、活的信心。后来两人在作者工作的地方重遇,他给作者留下小费和卡片来感谢作者,作者也为他祈祷。4.B 细节理解题。根据第一段“He really did look like a tourist,with a camera around hisneck and a bottle of sunscreen cream sticking out of his bag.The fat man sat on theterrace(平台),sipping lemonade and pretending to look at a tourism brochure.”他看起来真的像个游客,脖子上挂着相机,包里还带
19、着一瓶防晒霜。胖子坐在露台上,喝着柠檬水,假装在看旅游手册。由此可知,胖子带着旅客常带的东西,故选 B。5.C 细节理解题。根据第一段中的“he hadnt turned a page for the last ten minutes.”他已经十分钟没有翻页了。可知他是假装在看宣传册。故选 C。6.D 推理判断题。根据第二段“The car accident.The mysterious stranger who helped meout of my crashed car,just before it exploded.”可知,那个神秘的陌生人在我的车爆炸前帮我从撞坏的车中出来。最后一段“T
20、he night of my car accident,I was heading for aninterview in an illegal dance club.”车祸发生的那天晚上,我正要去一家非法舞蹈俱乐部参加面试.。由此可推断出作者去面试前发生车祸而没有去面试。故选 D。7.B 推理判断题。第三段“I moved his saucer and found his tip,along with a card:I amdeeply grateful to you.T.thanks to you.God bless you!Mr.D.”可知,我移了他的盘子,发现了他给的小费,还有一张卡片:
21、“我非常感激你。愿上帝保佑你!D 先生”。第四段“Thenight of my car accident,I was heading for an interview in an illegal dance club.Seeing human kindness through his heroic gesture turned my life around andbrought faith back into my life.I said a silent prayer for him and got back to work,smiling.”车祸当晚,我正前往一家非法舞蹈俱乐部接受面试。他
22、的英雄行为让我看到了人性的善良,使我的生活发生了变化,并使我对生活重挫拾信心。.我默默地为他祈祷,由此可知,这个人救了作者的命并让其对生活重拾信心,作者为此感谢他。由此可推断出他们想互感激。故选 B。CAfrican penguins(Spheniscus demersus)bear the unfortunate nickname“jackasspenguins”because they communicate through honking,donkey-like sounds.Laughat them if you like,but a new study suggests that t
23、heir jackass language act actuallyfollows the same basic rules as ours.In the study published in the journal Biology Letters,researchers recorded nearly600 vocalizations(发声)from 28 adult male penguins living in Italian zoos.(Malestend to vocalize a lot during the mating period,which is why the resea
24、rchers turnedto this population.)The scientists knew from previous research that African penguinsbonk using three distinct types of sound,similar to human syllables(音 节),whengreeting one another,mating,or defending territory.But the researchers wanted toknow whether those“syllables”followed two comm
25、on linguistic(语言学的)rules.One of those rules,called Zipfs law in short,was proposed in 1945 by the linguistGeorge Zipf.The law states that the more frequently a word is used in any language,the shorter it tends to be(think of words like“the,”“to”and“of”in English).Previous studies have analyzed more
26、than 1,000 world languages for evidence of Zipfs 1aw and the rule holds up in all of them.The other rule,known as the Menzerath-Altmann law,says that the longer a wordor phrase is,the shorter its component syllables are,while shorter words are morelikely to have longer syllables.The word“onomatopoei
27、a,”for example,is made of sixvery short syllables,while“couch”is made of one longer one.Previous studies haveshown that nonhuman primates(灵 长 类 动 物)follow both these rules when theycommunicate with each other but what about jackass penguins?The researchers in the new study found that,yes,the songs o
28、f the male jackasspenguin conform to both Zipfs and Menzerath-Altmanns laws.The shortest callstended to be the most common,and the longest phrases were made up of theshortest syllables.This jackass study provided the first nonprimate evidence thatthese common linguistic patterns extend into the anim
29、al kingdom,the authors wrote,and thats nothing to hem and haw at.8.Why did the researchers choose adult male jackass penguins?A.They can vocalize different kinds of sounds.B.They are more accessible than other penguins.C.They communicate with each other through honking.D.They make sounds frequently
30、during the mating period.9.What does the author try to express by mentioning the words“the”,“to”and“of”in English?A.George Zipfs idea is reasonable.B.These words are extremely simple.C.Previous studies ate very meaningful.D.English is quite similar to other languages.10.Which of the following fully
31、explains what the Menzerath-Altmann law means?A.Egg and food.B.Contradictory and shout.C.Learn and earn.D.Discrimination and prescription.11.What conclusion has the new study made?A.Many languages follow the same linguistic rules.B.How Jackass penguins communicate wi1h each other.C.Jackass penguins
32、obey linguistic rules similar to those of humans.D.ZipFs law and Menzerath Alumann law are commonly applied rules.文章大意:本文是说明文。文章讲述了非洲企鹅遵守与人类相似的语言规则。8.D 细节理解题。根据第二段中的 Males tend to vocalize a lot during the mating period,which is why the researchers turned to this population.(雄性在交配期间往往会发出很多声音,这就是为什么研
33、究人员转向这个种群)可知,在交配期间,雄性经常会发出声音,这就是研究人员选择成年雄性企鹅的原因。故选 D。9.A 推理判断题。根据第三段中的 The law states that the more frequently a word is usedin any language,the shorter it tends to be(think of words like“the,”“to”and“of”in English).Previous studies have analyzed more than 1,000 world languages forevidence of Zipfs
34、law and the rule holds up in all of them.可知,定律表明,一个词在任何语言中使用的频率越高,它的长度就越短(比如英语中的“the”、“to”和“of”)。之前的研究分析了超过 1000 种世界语言,以寻找齐普夫定律的证据,而这一定律在所有语言中都成立。由此可知,作者提及英语中的“the”,“to”和“of”的目的是要表达 George Zipf 的想法是合理的。故选 A。10.B 细节理解题。根据第四段中的 The other rule,known as the Menzerath-Altmann law,says that the longer a w
35、ord or phrase is,the shorter its component syllables are,whileshorter words are more likely to have longer syllables.The word“onomatopoeia,”forexample,is made of six very short syllables,while“couch”is made of one longer one.可知,Menzerath-Altmann 定律的内容是:一个单词或短语越长,组成它的每一个音节越短,而较短的词更可能拥有较长的音节。例如,“拟声词”一
36、词由六个非常短的音节组成,而“沙发”由一个较长的音节组成。结合选项可知,contradictory 和 shout 这两个词能够解释该定律。故选 B。11.C 细节理解题。根据第一段中的 Laugh at them if you like,but a new study suggeststhat their jackass language act actually follows the same basic rules as ours.可知,你可以嘲笑它们,但一项新的研究表明,它们愚蠢的语言行为实际上遵循着与我们相同的基本规则。由此可知,一项新的研究表明,非洲企鹅遵循与人类相似的语言规则。
37、故选 C。DFor two centuries,the famous University of Cambridge debating society hashosted many outstanding figures,from world leaders to scientists to comedians.On Nov 21,2019,the Cambridge Union hosted its first-ever non-human guest.Designed by IBM,Project Debater is a machine that uses Artificial Inte
38、lligence(AI)toform a spoken argument.It can even listen to and answer opposing statements,much like a real person.Speaking with a voice similar to Siri,Project Debater uses AI to search journals,newspapers and other information sources.It then filters out useless information,picks the strongest argu
39、ments,and arranges them into a persuasive argument.In the Cambridge test debate,it argued the topic:AI will do more harm than goodin the long term.According to IBM,it is the first machine that can debatecomplicated topics with humans.Before the debate,more than 1,100 arguments for the positives and
40、negatives ofAI were submitted to the IBM website.The machine then analyzed these sourcesand formed the basis of its arguments in minutes.Project Debater then showed offits AI by arguing for both sides of the debate.Over a four-minute speech,it argued first that,“AI can only make decisions that ithas
41、 been programmedtosolve,whilehumans canbeprogrammedfor allsituations.”In support of AI,it then argued that AI would create new jobs and“bring a lotmore efficiency”to the workplace.According to New Scientist,on both occasions,Project Debater repeated pointsand didnt always sufficiently support them.S
42、peaking to Cambridge Independent,Noam Slonim,the projects lead engineer,said,“The AI is not perfect,but its going in the right direction.”12.What can we learn about the University of Cambridge debating society?A.It has hosted many debating parties for centuries.B.It designed Project Debater with IBM
43、.C.It has invited many famous hosts to join it.D.It has never hosted a non-human guest before.13.What do we know about Project Debater?A.In the Cambridge test debate,it argued for both sides.B.AI helps it to find the useful information sources.C.Before the debate the arguments were submitted to it.D
44、.It would create many new jobs in the future.14.Whats the probable purpose of debate?A.To find out how AI works.B.To create a debating machine.C.To do an experiment about AI.D.To prove AI is better than humans.15.How does Noam Slonim feel about AI?A.Worried.B.Hopeful.C.Doubtful.D.Nervous.文章大意:本文是新闻报
45、道。由 IBM 设计的机器人 Project Debater 使用人工智能进行辩论。在测试辩论赛中,该机器人就辩题“人工智能是否最终弊大于利”代表正方两方进行辩论。该项目的首席工程师 Noam Slonim 表示“人工智能并不完美,但它的方向是正确的。”12.D 细节理解题。根据第二段中“On Nov 21,2019,the Cambridge Union hosted itsfirst-ever non-human guest.”可知,剑桥辩论学会迎来了首位非人类嘉宾,也就是说剑桥辩论学会第一次用机器人进行辩论。所以剑桥大学辩论协会从来没有接待过非人类的客人。故选 D 项。13.A 细节理解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
