分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练30(必修5 MODULE 6) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:624351
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:28.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练30必修5MODULE 6 WORD版含解析 2021 山东 新高 英语 外研大 一轮 复习 限时 规范 30 必修 MODULE WORD 解析
    资源描述:

    1、限时规范练30(必修5Module 6)核心素养关键词:培养学生人与社会、关注饮食健康的素养能力意识一、阅读理解Many people believe eating healthily is expensive and more costly than buying junk foods.But our new research,published in the BMC Public Health,shows this isnt the truth.Most of the Australian family food budget is being spent on junk foods an

    2、d drinks that are high in fat,sugar and salt.Less than 7% of Australians eat healthily.The Australian adults get at least 35% of their energy from junk foods and drinks.As a result,two-thirds of adults (63%) and one-quarter of children are overweight.We used the Australian Health Survey 2011-2013 an

    3、d the suggestions of the Australian Dietary Guidelines to model healthy diets for a family of two adults and two children every two weeks.We collected food prices in supermarkets and stores in high- and low-socioeconomic (社会经济地位低的) areas in Brisbane,and compared the diet prices with family incomes.I

    4、n both areas,a family of two adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets.About 58% of the food budget for present diets is spent on junk foods,including takeaway foods (14%),and sugary drinks (4%).In the low-socioeconomic area,a family of

    5、 two adults and two children spend $640.20 every two weeks on their present diets,but could buy a healthy diet for $560.93 every two weeks.In the high-socioeconomic area,these numbers are $661.92 and $580.01.Supermarket food prices were about 3% higher in the high-socioeconomic location.Takeaway foo

    6、ds were also relatively more expensive,but sugary drinks were priced similarly in both areas.Present diets cost more than healthy diets,so causes other than price must be helping to drive preferences for unhealthy choices.1.What did the researchers find?A.Australians have a preference for sweet food

    7、s.B.Most Australian kids have fat problems.C.Half Australians live on junk foods.D.Most Australians eat unhealthily.2.How did the researchers get the result?A.By making a comparison.B.By doing the study online.C.By carrying out interviews.D.By asking personal questions.3.What can we learn from Parag

    8、raph 5?A.Australian foods are healthier.B.A healthy diet is actually cheaper.C.Health foods are becoming more expensive.D.People choose junk foods for their low prices.4.What might a following paragraph be about?A.The harm of junk foods.B.How we can eat healthily.C.Why people choose junk foods.D.The

    9、 advantages of a healthy diet.二、完形填空This is a real story about an old man in China.Sixty-three-year-old Zhuang Guorong is a 1 rural primary school art teacher,who has had a life of 2 for more than 40 years.Every year,the strong,younger-than-his-actual-age pensioner goes to “the farmers home” of Chen

    10、yang Community to paint or3 other villagers how to 4.“The farmers home”,a public building,5 the venue (聚集地点) for a branch of the Sheyang Farmers Painting Institute.The institute is a government 6 cultural organization in Sheyang County,in the north of Jiangsu Province,east China.Zhuang works at the

    11、institate part time,and each year he 7 up to ten paintings,which are then 8 by the local government.He9 around 5,000 yuan thats about 740 US dollars a year by doing this 10.As well as earning himself some money,Zhuang says the job gives him an opportunity to11 his views of life to his fellow country

    12、men,12 the elderly. “This painting is about a nursing home.We now live in a(n)13 society.We can no longer 14the traditional way of taking care of our elderly just with our children doing it.15,professional nursing homes are important for elderly peoples welfare.And all of my paintings are based on o

    13、ur real lives.”1.A.smartB.famousC.strictD.retired2.A.paintingB.writingC.farmingD.designing3.A.askB.teachC.examineD.answer4.A.exerciseB.communicateC.learnD.draw5.A.belongs toB.looks likeC.serves asD.stands for6.A.decoratedB.supportedC.controlledD.reported7.A.createsB.collectsC.copiesD.exhibits8.A.pub

    14、lishedB.put upC.boughtD.handed in9.A.chargesB.makesC.spendsD.donates10.A.testB.talkingC.workD.research11.A.giveB.offerC.sendD.express12.A.especiallyB.similarlyC.equallyD.generally13.A.freeB.openC.ageingD.technological14.A.ask forB.rely onC.think ofD.turn down15.A.HoweverB.InsteadC.BesidesD.Therefore

    15、三、概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Paperless office was first coined in 1975.Four decades later,were still chasing the paperless office dream.Take the financial industry for exampleit is one of the slower industries to hug digital transformation.Many financial institutions today still send out trade co

    16、nformations by mail.I can tell you from firsthand experience that going paperless is by no means impossible.The Centric Digital office is a paperless work environment where all the office operations go digital,which has amazed our business partners.Actually companies need to stress the benefits of a

    17、 digital culture for communications.Going paperless can save time and money.You could say goodbye to costly repairs,office supply orders,wasted employee time and so on.Besides,forbidding paper in the office forces information to be 100% digital,where you can make endless amounts of backups(备份),which

    18、 easily increase transparency(透明).Not to mention,top talents want to work for digital companies.You might think the secret to a paperless company is purely technology.Well,not really.Thanks to products like iPads,smartphones and cloud services,the ability to go paperless is highly accessible.Yet,eve

    19、n with all this technology,companies continue to rely on paper.Its not because they dont have access to the technology,but because theyre lacking the politics,organizational structure and strong desire to change.In order to go paperless,companies need to change the way they think and operate.The dec

    20、ision needs to be made and cried out and everyone needs to work together to make it.Yes,the paperless office has been a very long time in the makingbut it no longer has to be.With numerous amounts of software,services,apps and technology available today,the only thing we need to do is to make the de

    21、cision to go paperless and see it through.限时规范练30(必修5Module 6)一、【篇章导读】本文是说明文。一项研究表明:健康饮食比垃圾食品的花费要更加便宜。1.D细节理解题。根据第三段中的“Less than 7% of Australians eat healthily.”可知,大多数澳洲人饮食不健康。2.A细节理解题。根据第四段可知,研究者们通过使用来自Australian Health Survey的调查数据,然后搜集各超市的食品价格,最后再和家庭收入进行对比,得出研究结论。3.B细节理解题。根据第五段中的“a family of two

    22、adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets”可知,研究结果表明,垃圾食品的花费已经超过健康食品,健康食品其实更便宜。4.C推理判断题。根据最后一段可知,作者认为,目前人们在垃圾食品上的消费已经超过了健康食品,这说明人们选择垃圾食品不是因为价格,而是因为别的。由此判断接下来文章最有可能讨论人们选择垃圾食品的原因。二、【篇章导读】本文是记叙文。63岁的庄国荣退休后在政府资助的“农民之家”教村民作画,他的画作内容反映了中国老龄化社会的

    23、养老场景,传达了老人也可以快乐生活的思想。1.D由上文中的“Sixty-three-year-old”和下文中的pensioner可知,庄国荣是一位“退休的(retired)”小学美术老师。2.A由上文中的art teacher以及下文的描述可知,庄国荣的“绘画(painting)”生涯超过40年。3.B由文中的描述可知,庄国荣去陈洋社区的“农民之家”作画或“教(teach)”其他村民如何“画画(draw)”。4.D见上题解析。5.C由上下文的描述可知,“农民之家”“充当(serves as)”射阳农民绘画机构的一个分支点。6.B该机构是由政府“支持(supported)”的文化组织。7.A由

    24、该空后的ten paintings可知,他每年“创作(creates)”的画作多达十幅。8.C由下文中的5,000 yuan可知,这些画作被当地政府“购买(bought)”了。9.B由文中的“5,000 yuan”,“about 740 US dollars”以及下文中的“earning himself some money”可知,他做这份“工作(work)”每年能“挣(makes)”大概五千元。10.C见上题解析。11.D由文中的“his views of life to his fellow countrymen”可知,不仅能挣钱,这份工作还给了庄国荣一次机会向他的老乡们“表达(expre

    25、ss)”他对生活的看法,“尤其是(especially)”告诉老人们该如何生活。12.A见上题解析。13.C由下文中的“taking care of our elderly”可知,我们生活在一个“老龄化的(ageing)”社会。14.B我们不能只“依靠(rely on)”传统的方法来照顾老人,即只依靠孩子们来赡养老人。15.D上下文之间表示因果关系,故用“因此(Therefore)”。三、Were still in pursuit of the paperless office dream forty years after its first invention.(要点1)To reach the goal,corporations should highlight the advantages of going paperless in economy,efficiency and attracting talented staff.(要点2)They should also be determined to shift their politics and operation.(要点3)Therefore,it wont be long before we attain the goal if we make up our minds.(要点4)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版山东新高考英语外研大一轮复习限时规范练30(必修5 MODULE 6) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-624351.html
    相关资源 更多
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx
  • 九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx
  • 九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1