2021版高考英语一轮复习限时规范练41Unit21HumanBiologyA北师大版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 41 Unit21HumanBiologyA 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练41 Unit 21 Human Biology A核心素养关键词:培养学生人与社会、历史地理的素养能力意识限时规范练第82页一、阅读理解AThe island of Cuba is no bigger than Pennsylvania.Yet when it comes to nature,the island is one of the most important places on the planet.That is the message of Cuba!,an exhibit that opened in November at the American Museum
2、 of Natural History (AMNH),in New York City.“The biodiversity (生物多样性) of Cuba is part of Cuban identity,” Ana Luz Porzecanski says.She is the director of the Center for Biodiversity and Conservation at AMNH and one of the two curators (a person in charge of a museum exhibit) of the exhibit.Detailed
3、recreations of four habitats transport typical parts of Cubas landscapes and seascapes to New York.They include ancient caves and a network of reefs.One area features live anole lizards,a Cuban tree frog,and a Cuban boa.Cuba boasts more than 6,500 species of plants,161 kinds of reptiles,65 types of
4、amphibians,42 species of mammals,and 367 bird species.One of those is the bee hummingbird.Weighing far less than an ounce (about 28 grams),it is the smallest bird on Earth.Much of the wildlife found in Cuba exists only there.That gives scientists a unique opportunity to study how plants and animals
5、develop and survive.“Cuba is a very exciting place for us to look at all these different processes,” says Christopher Raxworthy.He is in charge of one department of the museum and a cocurator of the exhibit.“But that also creates great challenges for conservation.”Climate change is threatening Cubas
6、 wildlife.Some species may even disappear.The country is taking steps to protect its plants and animals.But AMNH hopes Cuba! will show how important the countrys natural world is to everyone.【篇章导读】本文是说明文。美国自然历史博物馆举办的展览Cuba!展示了古巴丰富的生物多样性。1.What can be known about Cuba!?A.It shows Cubas rich biodivers
7、ity.B.It compares the islands on the planet.C.It features Cubas social development.D.It opens in a museum in Pennsylvania.答案A解析细节理解题。由第一段中的“whenitcomestonature,theislandisoneofthemostimportantplacesontheplanet.ThatisthemessageofCuba!”以及第二段中的“ThebiodiversityofCubaispartofCubanidentity”可知,Cuba!是在纽约的美国
8、自然历史博物馆举办的一次展览,主要展示了古巴丰富的生物多样性。2.What does the underlined word “boasts” in Paragraph 4 probably mean?A.Increases.B.Needs.C.Has.D.Expects.答案C解析词义猜测题。由划线词后的“6,500speciesofplants,161kindsofreptiles,65typesofamphibians,42speciesofmammals,and367birdspecies”可知,古巴拥有6500种植物、161种爬行动物、65种两栖动物、42种哺乳动物和367种鸟类,这
9、也照应了上文中提到的古巴丰富的生物多样性。3.What is the best title for the text?A.Cuba fights climate changeB.Travel from Cuba to AmericaC.Wildlife conservation faces threatD.AMNHs Cuba exhibit explores biodiversity答案D解析标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了在纽约的美国自然历史博物馆举办的展览Cuba!展示了古巴丰富的生物多样性。D项作标题符合文章主旨。BWhen Anthony and Jacqueline Ric
10、hs dog Monty died last November at the age of 14,the couple,who are in their sixties and have had dogs for forty years of married life,were devastated.Today there is another dog Ollie at their home.He came to them after the death of his 81-year-old owner and they already “love him to pieces”.Its a s
11、imple enough equation bereaved (丧失亲人的) owner plus bereaved pet equals comfort and new joy for both parties.The benefits of animal companionship for older people are now well documented;it is the practicalities that often prove the stumbling block.This month Dr June McNicholas,a health psychologist a
12、t Warwick University,will carry out a study which aims to identify those factors that may prevent the elderly from keeping pets and which suggests possible solutions.“Old people with pets are generally more active,” she says.“Obviously,walking a dog is good exercise and can also be a way of preservi
13、ng social contacts or making new friendships,but even just getting up and down to see to the cat or going to the shops for food is better than nothing.Research has also found that those who have animals are likely to keep their homes warmer in winter and to feed themselves more regularly.Self-care i
14、s often tied in with pet care,which is especially important for those who live alone.”In an earlier project McNicholas studied the role of animals in helping people widowed (寡居的) after long marriages.Among 200 subjects,she found that symptoms of uncontrolled tearfulness and feelings of hopelessness
15、and helplessness were all lowered among pet owners.McNicholas says,“In the early stages,the animal was a continuing link with the loved one.The bereaved often want to talk about the person theyve lost,but other people dont,so instead they talk to the dog,which responds to the name.We have no way of
16、knowing whether animals are actually sympathetic,but they respond to changes in behaviour and body language in a way that gives comfort.【篇章导读】本文是议论文。文章主要讲述了养宠物的好处。4.What does the underlined word “devastated” in Paragraph 1 mean?A.Grateful.B.Relaxed.C.Sorrowful.D.Confused.答案C解析词义猜测题。由第一段中的“Montydied”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-626584.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024届一轮复习之圆锥曲线 学生版.pdf
