江西省重点九江六校2021-2022学年高二英语下学期期末联考试题(PDF版附答案).pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省 重点 九江 2021 2022 学年 英语 学期 期末 联考 试题 PDF 答案
- 资源描述:
-
1、书【“”()】“”。,、。,。:,、。,。,。,。,。(,),。,。(;,)。,、,。,。?(;,)。,、,。,;,。,。?【“”()】,。?,。?,。?,。?(,)(;,),、,。,【“”()】,“”,(),(),()(),?,(),“”,“,”,【“”()】,(),?,?,(),“”“”,“”?【“”()】?,(),()“”()(),?【“”()】?(;,),。,(),“”,?,(,)(;,),、,。,“,”,【“”()】“,”“,”,(;,),。(),()(),()(),【“”()】,()(),()(,)(;,),。,。、。:(),。:()。:,。:;,()。,(,)。,。:;。:;,;
2、,。英语参考答案第 1页(共 4 页)高二英语参考答案第一部分:1-5 BCABC6-10 AABCB11-15 ACBAC16-20 CBACB第二部分:第一节:21-25 ABBCD26-30 CDCBA31-35 DBADC第二节:36-40 BADFC第三部分:第一节:41-45 DBACA46-50 BCACD51-55 DBCAB56-60 ADCBD第二节:61.to spend62.hours63.a64.with65.be seen66.are67.where68.importance69.travelling/traveling70.has increased/has be
3、en increasing第四部分:第一节:Dear Mr.Jones,Im going back home in next week,so Im writing to express my gratitude to you.During my stay here as a exchange student,your wonderful teaching impressed me deep.Not only youandeeplydidprepare your lessons carefully in advance,you also behaved like a director in cl
4、ass,encouraged us to discuss inencouraginggroups and share our ideas.Which moves me most is that you always talked to me patiently when I turned to you forWhathelp.With your encouragement,I became more confident,joined in class activities much actively,but gained a lot ofmoreandknowledge in the end.
5、I sincerely invite you to visit China one day.Im sure youll have an unforgettable experience and fell in lovefallwith them.it第二节:NoticeA piece of land has been confirmed as the labor practice base for us students.Every class has a piece of landwhere you can decide what to plant.It is also up to each
6、 class to decide when to plant your favourite.As is known to us all,most of the time,we are staying in the classroom learning our lessons,tired and stressed.Participating in some labor activities after class gives us a good chance to get close to nature.In addition,we canrelax ourselves in the proce
7、ss of doing labor work.More meaningfully,we may have a good understanding offarmers who work in the wild field and treasure their labor more.With the weather getting warmer and warmer,its really time to get our work done so that we can have a goodharvest in autumn.Lets do it.The Students Union英语参考答案
8、第 2页(共 4 页)【参考答案解析】21.A 考查细节理解。根据第二段内容 The fantastic ruins of Angkor are a must-see on any Cambodia tour,withsunrise at Angkor Wat being a wish list experience for many.可知 A 正确。22.B 考查细节理解。根据第四段的内容 Phnom Penh,Cambodias capital,is a lively metropolis(大都会)oftraditional markets,modern developments.Trip
9、s to the Royal Palace and its Silver Pagoda,as well as the NationalMuseum,offer striking Khmer architecture and exploration of Cambodian culture.可知 B 正确。23.B 考查推理判断。根据本文可知柬埔寨 Cambodia 既有文明古迹吴哥窟,也有自然田园风景、美丽海景,可见柬埔寨给游客们提供了多样化的风景选择,因而 B 正确。24.C 考查词义猜测。根据前文,焦俊英因小儿麻痹症而导致残疾,这激发了他要成为一个医生的儿时梦想。25.D 考查推理判断。根
10、据第二段内容可知焦俊英给村民们提供了综合性服务,因而 D 正确。26.C 考查推理判断。根据第三段内容The recognition by the villagers is a great trust and encouragement for me.As long as the villagers still need me,I am willing to always protect their health.Jiao says.可知村民们很信任焦俊英,认为他很可靠。因而 C 正确。27.D 考查主旨大意。本文主要主要介绍了一位乡村医生,尽管身有残疾,但心系村民健康提供贴心服务的激励和治愈
11、故事。因而 D 为最佳。28.C 考查代词指代。根据前文 Many people believe that turning a novel into a film is a great idea,but someobviously think otherwise.可知 the latter 是指 many people believe that turning a novel into a film is not a good idea.因而 C 正确。29.B 考查细节理解。根据第三段内容 The main challenge that filmmakers face while turni
12、ng a classic work into amovie is its imaginary world.可知 B 正确。30.A 考查推理判断。根据第三段内容 For example,the filmmakers used visual effects to successfully adapt“Harry Potter”movies so visually appealing that their perception of“Harry Potter”changed.Therefore,literaryworks can be translated into films through t
13、echnical means.可知作者以 Harry Potter 为例说明能够通过技术手段改编文学著作,因而 A 正确。31.D 考查情感态度。根据第三段最后一句话和最后一段可知作者认为是可以把文学著作搬到屏幕上来并体现原著的,因而 D 正确。32.B 考查细节理解。根据第一段内容 British rules under a new digital watchdog aimed at giving consumers morechoice online or face the threat of big fines.可知 B 正确。33.A 考 查 细节 理 解。根 据 第 二段 内 容 I
14、t didnt specify when the rules would take effect,saying only thatlegislation(立法)would come in due course.可知 A 正确。34.D 考查推理判断。根据第四段内容 The new UK watchdog would enforce rules that make it easier for people toswitch between iPhones and Android devices or between social media accounts without losing the
15、ir data andmessages.以及第五段内容 smartphone users would get a wider choice of search engines and more control over howtheir data is used.可知 D 正确。35.C 考查推理判断。根据最后一段内容可知大公司目前还没有回应和评论,因而 C 正确。41.D 根据后文 48 前后内容可知,Della 不能说话,因而 D 正确。42.B Archer 想在网上搜索 APP 去帮助 Della,因而 B 符合语境。calculate 计算,estimate 评估。43.A 从前文得
16、知 Della 不能说话,因而 Archer 想帮助她表达她的需要等,A 正确。44.C 能够和 Della 像和别人一样交流一直是 Archer 的梦想,因而 C 符合语境。45.A 从后文可知搜索结果令人苦恼,因而 upsetting 令人苦恼的符合语境。46.B 网上 APP 昂贵而且不能提供他寻找的一切东西,因而 B 正确。47.C 根据前文这就是 Freespeech 诞生的过程,也就是怎么诞生的,因而 C 正确。48.A 通过按代表单词的按钮交流,stand for 代表符合语境。49.C 使用者通过按顺序按按钮组成句子,in order 按顺序符合语境。50.D 这个 APP 为
17、不能说话的人打开了一个新世界,D 符合语境。51.D 和一个不能说话的兄弟或姐妹一同长大,与一般人不同,但没有证据表明是令人失望的或感到难为情的,因而 D 符合本文。52.B 因为这个 APP“我”第一次能够和“我”的妹妹交流。英语参考答案第 3页(共 4 页)53.C 前文是指第一次,因而这是“我”以前从未体验过的特别时刻,因而 C 正确。54.A 根据后文为 APP 的缺点,因而上下文构成转折关系,A 符合语境。55.B 因为 APP 有缺点,所以 Archer 通过把源代码向公众公开而转向其他程序员求助,因而 turn to 正确。56.A 通过把源代码公开,因而 A 正确。57.D A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-713111.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
