分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2023届长郡中学 郑州外国语学校 杭州第二中学三校高三4月联考英语试题答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:753493
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:146.29KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届长郡中学 郑州外国语学校 杭州第二中学三校高三4月联考英语试题答案 2023 届长郡 中学 郑州 外国语学校 杭州 第二 三校高三 联考 英语试题 答案
    资源描述:

    1、2023年全国高考英语模拟卷考生须知:本试卷分选择题部分和非选择题部分。选择题部分1至8页, 非选择题部分9-10页。满分150分, 考试用时120分钟。第一部分:听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time is it now?A. About 4:30. B. About 4:00. C. About 3:30. 2. What doe

    2、s the man mean?A. He will ask someone to help the woman. B. He is going to repair the pipe in person later. C. He is too busy to help the woman. 3. Why are they raising money?A. To help the poor man. B. To buy Jenny a giftC. To get some cash for the man. 4. What can we learn from the conversation?A.

    3、 The apartment is too small. B. The apartment is available. C. The apartment is in perfect condition. 5. What is the man related to Jimmy?A. His classmate. B. His teacher. C. His brother. 第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题

    4、, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What does the woman forget to bring?A. A sleeping bag. B. A flashlight. C. A tent. 7. Where does the conversation most probably take place? A. At home. B. In a store. C. At a campsite. 听第7段材料, 回答第8、9题。8. Why cant Kate help Paul?A. She is on

    5、the phone. B. She is watching a film. C. She is not at home. 9. What can we know about Paul?A. Paul wants to know more about the family. B. Paul wants to see whom he can help. C. English is not Paul s native language. 听第8段材料, 回答第10至13题。10. How did the man travel from Madrid to Barcelona?A. By car. B

    6、. By bus. C. By air. 11. What do we know about the flight that the man took?A. Its not a first-rate airline. B. It offers quality customer service. C. It says no to 10-kilogram baggage. 12 How much did the mans flight ticket cost?A. 60. B. 70. C. 80. 13. What did the man do to his baggage?A. He move

    7、d some items to his jacket pockets. B. He threw away some valueless things. C. He took his jacket out of his heavy bag. 听第9段材料, 回答第14至17题。14. What kind of a job did James Dean do?A. An actor. B. A host. C. An author. 15. When did James Deans mother passed away?A. In 1931. B. In 1936. C. In 1940. 16.

    8、 Which movie really made James Dean famous?A. Rebel Without a Cause B. East of Eden. C. Trouble Along the Way. 17. What do we know about people talking in the conversation?A. They are interviewing a movie star. B. They are talking about teenager problems. C. They are taking part in a program. 听第10段材

    9、料, 回答第18至20题。18. How much money will the award winners get?A. 1 million dollars. B. 1. 1 million dollars. C. 2 million dollars. 19. Whats the relationship between May-Britt and Edvard?A. Teacher and student. B. Husband and wife. C. Professor and assistant. 20. Who will get half of the prize money?A.

    10、 John. B. May-Britt. C. Edvard. 第二部分:阅读理解(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAll the taste of a 4-hour slow-cooked meal with none of the effortIndulge (尽情享受) in a slow-cooked meal in minutesIts now possible to enjoy all the amazing taste and flavour of a slow c

    11、ooked meal within minutes thanks to Parsley Box. Our new Slow Cooked range is perfect for indulgent nights in when you want something delicious, but convenient any day of the week. With Parsley Box, we do all the preparation and hours of cooking for you. Simply pop our meals in the microwave and the

    12、y are ready in less than 3 minutes. We also deliver direct to your door across the UK. That means less time cooking and shopping and more time for the things you love. Plus, our meals can be stored easily in your pantry or cupboard for up to 6 months saving you that all important fridge and freezer

    13、space, and saving money on energy costs too!Premium restaurant quality meals at an astonishing priceOur new meals are sure to warm you up. Weve taken restaurant classics like Coq Au Vin, Beef Bourguignon, Chicken Chasseur and Beef Stroganoff and made them with carefully selected cuts of meat and slo

    14、w cooked the meats in rich sauces to deliver bold dishes. Weve created an exclusive offer for you of 8 of our slow cooked meals, two portions of decadent potato dauphinoise and a FREE bottle of Cabernet Sauvignon (375ml) all for an exclusive introductory price of just 34. 99. Shop online today at: p

    15、arsleybox. com/RD23 or call our friendly customer service team on 0131 326 0131 and quote code RD23.1. What service can Parsley Box offer you?A. To put your meals in the microwave.B. To deliver meals direct to your door.C. To cook meals for you in your kitchen.D. To place the meals in your cupboard.

    16、2. Which one of the following is the reason for quality meals?A. Carefully selected vegetable.B. Use no sauces to cook the meat.C. Cook the meats slowly with sauces.D. Mix two portions of potato and wine.3. What is the purpose of the passage?A. To teach people to cook delicious meals.B. To encourage

    17、 people to order meals.C. To allow people to enjoy meals free of charge.D. To inspire people to make an advertisement.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了提供餐食的Parsley Box服务,介绍了服务和菜品特色。【1题详解】细节理解题。根据第二段“We also deliver direct to your door across the UK.(我们也在英国各地直接送货上门)”可知,Parsley Box可以提供直接送餐上门服务

    18、。故选B。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Weve taken restaurant classics like Coq Au Vin, Beef Bourguignon, Chicken Chasseur and Beef Stroganoff and made them with carefully selected cuts of meat and slow cooked the meats in rich sauces to deliver bold dishes.(我们借鉴了酒焖鸡、勃艮第牛肉、鸡肉和斯特罗加诺夫牛肉等餐厅经典菜肴,用精心挑选的肉块烹制而成,用丰富的酱汁慢炖,

    19、做出大胆的菜肴)”可知,优质膳食的原因是用调料慢慢煮肉。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第一段“Its now possible to enjoy all the amazing taste and flavour of a slow cooked meal within minutes thanks to Parsley Box. Our new Slow Cooked range is perfect for indulgent nights in when you want something delicious, but convenient any day of the week

    20、.(多亏了香芹盒,现在你可以在几分钟内享受到一顿慢炖大餐的美味和味道。我们的新慢煮系列是完美的放纵晚上,当你想要美味,但方便任何一天的一周)”以及最后一段“Shop online today at: or call our friendly customer service team on 0131 326 0131 and quote code RD23(今天在网上购物: 326 0131,报价代码RD23)”结合文章主要介绍了提供餐食的Parsley Box服务,介绍了服务和菜品特色。由此推知,文章的目的是鼓励人们点餐。故选B。BIt was a warm spring evening.

    21、As I often do after a long day, I went straight to my backyard and did some work in my flower garden. I had only just walked a few steps on the patio (露台) when I suddenly felt a horrifying blow to the right side of my neck. Totally confused, I reached up and, to my shock and horror, realized that I

    22、had been shot with an arrow.I grabbed the arrow with a death grip where it had pierced my neck and ran inside, screaming my husbands name. Ed ran to me and called an ambulance. I lay on the couch and prayed. I didnt know if there was any way I could survive.The arrow had come from a young man practi

    23、sing with a hunting bow in his backyard. Luckily, he was using a practice arrow. An arrow for hunting would have killed me.At the hospital, I tried hard to reassure my family and friends. I kept telling them I was fine, but the looks on their faces told me that they werent buying it. After a CT scan

    24、, the doctors and nurses began telling me how lucky I was. The arrow had gone between the carotid artery and the jugular vein. There was no bleeding at all. Although I didnt realize how incredible this was, I began arguing with them that I wasnt “lucky“, I was “blessed”. Someone told my son there wa

    25、s a post on the site asking for prayers for me. It turns out a friend had posted the prayer request on that website. The morning after my two-hour surgery to remove the arrow, the surgeon came in my room. He revealed that I had a brain tumour and the surgery had to be done. I remember going a bit nu

    26、mb but thinking, God works in mysterious ways. The brain surgery was successful and in less than a week I was back home. Nothing eventful happened for a couple of years. After an MRI in 2015, I was told that there was still no sign of a tumour growing back. Had it not been for that arrow, I would ha

    27、ve died from a brain tumour. And honestly, the arrow should have killed me. But it didnt. Coincidences? Luck? I think not. The gentleman who wrote the last comment on the prayer-request thread on summed it up in just two words. He simply wrote, “Amazing grace”.4. How did the author family feel when

    28、she told them she was fine at the hospital?A. DoubtfulB. ConcernedC. ConvincedD. Reassured5. What did the author think of all that happened to her?A. It is a blessing in disguise.B. No pleasure without pain.C. One good turn deserves another.D. What goes around comes around.6. Why did the gentleman w

    29、rite “amazing grace”?A. To appeal for attention.B. To describe his reaction.C. To call for others support.D. To comment on the whole issue.7. Which section of a magazine does the passage come from?A. HealthB. EntertainmentC. NatureD. Story【答案】4. B 5. A 6. D 7. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在花园里干活时被箭射中了,

    30、幸运的是CT扫描后箭头穿过颈动脉和颈静脉,根本没有出血。作者还因此查出得了脑瘤,进行了手术。【4题详解】细节理解题。根据第四段“At the hospital, I tried hard to reassure my family and friends. I kept telling them I was fine, but the looks on their faces told me that they werent buying it.(在医院里,我努力让家人和朋友放心。我一直告诉他们我很好,但他们脸上的表情告诉我,他们不相信我)”可知,作者告诉家人她在医院很好时,她的家人感到担忧。

    31、故选B。【5题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Nothing eventful happened for a couple of years. After an MRI in 2015, I was told that there was still no sign of a tumour growing back. Had it not been for that arrow, 1 would have died from a brain tumour. And honestly, the arrow should have killed me. But it didnt.(几年来没有什么

    32、大事发生。在2015年做了核磁共振检查后,我被告知仍然没有肿瘤复发的迹象。如果不是那支箭,我可能已经死于脑瘤了。说实话,那支箭本该要了我的命。但事实并非如此)”可推知,作者认为发生在她身上的一切是塞翁失马焉知非福。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“Coincidences? Luck? I think not. The gentleman who wrote the last comment on the prayer-request thread on summed it up in just two words. He simply wrote, “Amazing grace”

    33、.(巧合吗?运气吗?我不这么认为。这位先生在德克萨斯弓箭手的祈祷请求帖子上写了最后一条评论。我用两个词来概括。他只写了“奇异恩典”)”可推知,这位先生要写“奇异恩典”是为了对整个问题发表评论。故选D。【7题详解】推理判断题。根据文章主要讲述了作者在花园里干活时被箭射中了,幸运的是CT扫描后箭头穿过颈动脉和颈静脉,根本没有出血。作者还因此查出得了脑瘤,进行了手术。可推知,文章选自杂志的“故事”版面。故选D。CWe are all aware of the damaging pollution thats created by driving petrol and diesel (柴油) vehi

    34、cles. Many of the worlds cities are blocked with traffic, creating fumes containing gases such as nitrogen oxides. The solution for a cleaner, greener future could be electric vehicles. But how optimistic should we be? There was much excitement last year when the UK government announced it will ban

    35、the sale of new petrol and diesel cars from 2030. But is that easier said than done?The road to global traffic being totally electric is still a long way off. Currently, battery life is an issue a fully charged battery wont take you as far as a full tank of petrol. There are also limited numbers of

    36、charging points to plug an EV into. Of course, technology is always improving. Some of the biggest tech companies, like Google and Tesla, are spending huge amounts of money developing electric cars. And most of the big car manufacturers are now making them too. Colin Herron, a consultant on low-carb

    37、on vehicle technology, told the BBC: “The big leap forward will come with solid state batteries, which will appear first in mobile phones and laptops before they progress to cars.” These will charge more quickly and give cars a bigger range. Cost is another issue that may discourage people switching

    38、 to electric power. But some countries offer incentive, such as cutting prices by reducing import taxes, and not charging for road tax and parking. Some also provide exclusive lanes for electric cars to be driven on, overtaking traditional cars which might be stuck in jams. These kinds of measures h

    39、ave made Norway the country with the most electric cars per capita (人均) at more than thirty electric cars per 1000 inhabitants. But Colin Herron warns that “electric motoring” doesnt mean a zero-carbon future. “Its emission-free motoring, but the car has to be built, the battery has to be built, and

    40、 the electricity does come from somewhere.” Maybe its time to think about making fewer journeys or using public transport.8. What can we infer from the question at the end of paragraph 1?A. We should not be too optimistic about the future.B. Electric vehicles may not solve the traffic problems.C. It

    41、s not a good idea to replace petrol vehicles with electric ones.D. It is not easy to obtain a greener future by means of electric vehicles.9. What does the underlined word “incentive” mean in paragraph 3?A. compensationB. allowanceC. encouragementD. privilege10. Which statement is true according to

    42、the passage?A. Electric motoring will create a zero-carbon future.B. Electric cars might not get stuck in traffic jams in the future.C. There are four obstacles on the road to global traffic being totally electric.D. Putting solid-state batteries in electric cars first will be a “great leap forward”

    43、.11. What is the most suitable title for the text?A. Total Electric Traffic: a Long Way to GoB. Electric Vehicles: a Road to a Greener FutureC. Electric Power or Petrol: a Tough Decision to MakeD Petrol and Diesel Vehicles: a Main source of Gases【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了电动汽车的好处以

    44、及仍然面临的一些挑战。【8题详解】推理判断题。根据第二段“The road to global traffic being totally electric is still a long way off. Currently, battery life is an issue a fully charged battery wont take you as far as a full tank of petrol. There are also limited numbers of charging points to plug an EV into. (实现全球交通完全电动化还有很长的路要

    45、走。目前,电池寿命是个问题一块充满电的电池续航时间还不如一箱汽油续航时间长。电动汽车的充电点数量也有限)”可推知,通过电动汽车获得一个更环保的未来并不容易。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据画线词后文“such as cutting prices by reducing import taxes, and not charging for road tax and parking. Some also provide exclusive lanes for electric cars to be driven on, overtaking traditional cars which mig

    46、ht be stuck in jams.”可知,有些国家通过降低进口税来降低价格,不收取道路税和停车费。有些还为电动汽车提供专用车道,以超越可能陷入拥堵的传统汽车,这些都是鼓励人们购买的措施。故画线词意思是“鼓励”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第二段“Some also provide exclusive lanes for electric cars to be driven on, overtaking traditional cars which might be stuck in jams.(有些还为电动汽车提供专用车道,以超越可能陷入拥堵的传统汽车)”可知,B选项“电动汽车

    47、将来可能不会陷入交通堵塞”正确。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第二段“The road to global traffic being totally electric is still a long way off.(实现全球交通完全电动化还有很长的路要走)”结合文章介绍了电动汽车的好处以及仍然面临的一些挑战。可知,A选项“全电动交通:任重道远”最符合文章标题,故选A。DScientists have transfused lab-made red blood cells into a human volunteer in a world-first trial that exper

    48、ts say has major potential for people with hard-to-match blood types or conditions such as sickle cell (镰状细胞) disease. The research could someday mean an end to long searches for compatible (兼容的) donors or dangerous transfusion reactions. The experimental transfusion was done at Addenbrookes Hospita

    49、l in Cambridge, England, as part of a collaborative (合作的) effort among UK scientists to understand how lab-made blood transfusions could work.The scientists took whole blood from donors in a UK database and separated out the stem cells. These are the bodys raw materials the cells from which all spec

    50、ialized cells, like a red blood cell, can generate. The researchers grew red blood cells from those stem cells and transfused them into two healthy volunteers. The transfusions involved only a tiny amount of blood: the equivalent of one or two teaspoons. A standard blood transfusion would involve ma

    51、ny hundred times that amount. This stage of the trial involves two mini transfusions at least four months apart, one with a standard donation of red cells and the other with lab-made cells from the same donor. The researchers are closely monitoring the volunteers to determine whether the process was

    52、 safe. They say there have been with “no side effects” so far. Theyre also watching how long the lab-grown cells last compared with an infusion (灌输) of standard red blood cells. Red blood cells typically last about 120 days, but a transfusion from a standard donation contains cells that are a variet

    53、y of ages because the bone marrow (骨髓) continuously makes these cells. Previous tests have shown that manufactured cells function like normal cells and that these lab-made cells are likely to survive longer overall while in circulation. This study will determine for the first time whether thats true

    54、. Further trials will be necessary to determine whether there could be a clinical use of this lab-grown product. The research could eventually make a difference to people with sickle cell disease, those who develop antibodies (抗体) against most donor blood types, or those with genetic disorders in wh

    55、ich their body cant make red blood cells or the blood cells they make dont work well.12. What function is expected of the lab-made red blood cells transfusion?A. It may make it easier to get blood donors.B. It may grow red blood cells from the stem cells.C. It may end the dangerous transfusion react

    56、ions.D. It may develop antibodies against many donor blood types.13. What can be inferred about the experimental procedure?A. It is widely considered not safe despite many experiments.B. The two mini transfusions shouldnt be carried out closely together.C. The researchers transfused stem cells into

    57、volunteers to monitor them.D. A standard blood transfusion only need to involve a tiny amount of blood.14. Which of the following statements is TRUE?公众号:网课来了A. The process of lab-made blood transfusions proves safe so far.B. Lab-made cells survive longer overall than normal cells in circulation.C. T

    58、here are two mini transfusions with lab-made cells in the experiment.D. The stem cells, as the bodys raw materials, cant produce red1 blood cells.15. Whats the passage mainly about?A. A small amount of blood can make a difference.B. Lab-made cells outweigh normal cells in a transfusion.C. Lab-made c

    59、ells can contribute to blood-related diseases.D. Lab-made cell transfusions can replace normal blood donations.【答案】12. C 13. B 14. A 15. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述科学家们在世界上首次将实验室制造的红细胞输进一名人类志愿者体内,专家们认为这项试验对患有罕见血液病的人有巨大的潜力。文章介绍了研究开展的经过和发现。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Scientists have transfused lab-made red blood c

    60、ells into a human volunteer in a world-first trial that experts say has major potential for people with hard-to-match blood types or conditions such as sickle cell (镰状细胞) disease. The research could someday mean an end to long searches for compatible (兼容的) donors or dangerous transfusion reactions.(

    61、在世界首例试验中,科学家将实验室制造的红细胞输注到一名人类志愿者体内。专家说,这项试验对血型难以匹配或患有镰状细胞病等疾病的人具有重大潜力。这项研究有一天可能意味着长期寻找合适的供体或危险的输血反应的结束)”可知,实验室制造的红细胞输血功能是它可能结束危险的输血反应。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段“This stage of the trial involves two mini transfusions at least four months apart, one with a standard donation of red cells and the other with

    62、 lab-made cells from the same donor.(试验的这一阶段包括两次相隔至少4个月的小规模输血,一次是标准捐献的红细胞,另一次是来自同一捐赠者的实验室制造的细胞)”可知,两次微量输血不能紧密地同时进行。故选B。【14题详解】细节理解题。根据倒数第三段“The researchers are closely monitoring the volunteers to determine whether the process was safe. They say there have been with “no side effects” so far.(研究人员正在密

    63、切监视志愿者,以确定这个过程是否安全。他们说,到目前为止,还没有出现“副作用”)”可知,A选项“到目前为止,实验室制造的输血过程是安全的”正确。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Scientists have transfused lab-made red blood cells into a human volunteer in a world-first trial that experts say has major potential for people with hard-to-match blood types or conditions such as sickle

    64、 cell (镰状细胞) disease. The research could someday mean an end to long searches for compatible (兼容的) donors or dangerous transfusion reactions.(在世界首例试验中,科学家将实验室制造的红细胞输注到一名人类志愿者体内。专家说,这项试验对血型难以匹配或患有镰状细胞病等疾病的人具有重大潜力。这项研究有一天可能意味着长期寻找合适的供体或危险的输血反应的结束)”以及最后一段“The research could eventually make a difference

    65、 to people with sickle cell disease, those who develop antibodies (抗体) against most donor blood types, or those with genetic disorders in which their body cant make red blood cells or the blood cells they make dont work well.(这项研究最终可能会对镰状细胞病患者、对大多数供体血型产生抗体的人、或者那些身体不能制造红细胞或制造的血细胞不能正常工作的遗传疾病患者产生影响)”结合

    66、文章介绍了研究开展的经过和发现。可知,这篇文章主要讲了实验室制造的细胞可能有助于血液相关疾病。故选C。第二节:(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 ChatGPT, the hardworking upgrade on Siri and Alexa, can write essays, scripts, jokes, marketing pitches even contracts and scientific papers._16_ Specifically, can it write a T

    67、imes editorial arguing the pros and cons of using itself to write a Times editorial? Heres what it came up with, instantly. “It is our job to provide readers with informed and thought-provoking editorial content. On the one hand, ChatGPT has the potential to greatly improve the efficiency of our edi

    68、torial team. By using this tool, we can generate multiple drafts of an editorial in a fraction of the time it would take a human writer. Furthermore, _17_This could allow us to provide readers with a more diverse range of opinions and ideas, potentially leading to more engaging and informative edito

    69、rial content.However, there are also potential drawbacks._18_ If the data is biased, this could lead to the spread of false or misleading information, something we strive to avoid as a reputable newspaper. Additionally, using ChatGPT in our editorial process could potentially lead to a loss of jobs

    70、for human writers. _19_Woah! Thats quite enough of that, smarty-pants._20_No need for any more of that sort of talk. Thanks very much. Before the unfortunate picture becomes a reality, however, we think youll agree that the vaunted (自夸的) AI brainbox is doing rather well. Frighteningly well, indeed.

    71、It seems that our worries are reasonable. After all, it is not an experiment which can be conducted repeatedly.A. We think well stop you right there.B. But is it up to writing a Times editorial?C. And these drawbacks are very likely to be ignored.D. ChatGPT is skillful in presenting novel comments o

    72、n what is happening around.E. As a machine learning model, ChatGPT is only as good as the data it is trained on.F. This could have negative consequences for the employment prospects of journalists.G. ChatGPT has the ability to generate a wide variety of ideas and perspectives on a given topic.【答案】16

    73、. B 17. G 18. E 19. F 20. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了ChatGPT的功能以及优缺点。【16题详解】根据上文“ChatGPT, the hardworking upgrade on Siri and Alexa, can write essays, scripts, jokes, marketing pitches even contracts and scientific papers.(ChatGPT是Siri和Alexa的升级版,它可以写文章、剧本、笑话、营销宣传甚至是合同和科学论文)”以及后文“Specifically, can it wr

    74、ite a Times editorial arguing the pros and cons of using itself to write a Times editorial? Heres what it came up with. Instantly.(具体来说,它能写一篇纽约时报的社论,讨论用自己来写泰晤士报社论的利弊吗?这是它立即得出的结论)”可知,后文提到了ChatGPT可以写社论,B选项Times editorial对应后文Times editorial。故B选项“但这取决于写泰晤士报的社论吗?”符合语境,故选B。【17题详解】根据后文“This could allow us

    75、to provide readers with a more diverse range of opinions and ideas, potentially leading to more engaging and informative editorial content.(这可以让我们为读者提供更多样化的观点和想法,从而有可能产生更吸引人、更翔实的编辑内容)”可知,后文提到了为读者提供更多样化的观点和想法,说明本句是在说明ChatGPT可以产生各种各样的想法和观点。故G选项“ChatGPT有能力就给定的主题产生各种各样的想法和观点”符合语境,故选G。【18题详解】根据后文“If the

    76、data is biased, this could lead to the spread of false or misleading information, something we strive to avoid as a reputable newspaper.(如果数据有偏差,这可能会导致虚假或误导性信息的传播,这是我们作为一家有信誉的报纸努力避免的)”可知,后文提到了数据对ChatGPT的影响,即ChatGPT的好坏取决于它所训练的数据。故E选项“作为一个机器学习模型,ChatGPT的好坏取决于它所训练的数据”符合语境,故选E。【19题详解】根据上文“Additionally,

    77、using ChatGPT in our editorial process could potentially lead to a loss of jobs for human writers.(此外,在我们的编辑过程中使用ChatGPT可能会导致人类作家失去工作)”可知,本句为本段最后一句,应总结上文,说明ChatGPT对人类职业产生的负面影响。故F选项“这可能会对记者的就业前景产生负面影响”符合语境,故选F。【20题详解】根据上文“Woah! Thats quite enough of that, smarty-pants.(哇!够了,自作聪明的家伙)”以及后文“No need for

    78、any more of that sort of talk. Thanks very much. Before the unfortunate picture becomes a reality, however, we think youll agree that the vaunted (自夸的) AI brainbox is doing rather well. Frighteningly well, indeed. It seems that our worries are reasonable. After all, it is not an experiment which can

    79、 be conducted repeatedly.(不要再说那种话了。非常感谢。然而,在这幅不幸的图景成为现实之前,我们认为你会同意,被吹嘘的人工智能大脑箱做得相当好。确实好得可怕。看来我们的担心是有道理的。毕竟,这不是一个可以反复进行的实验)”可知,后文提到了不要再说那种话,说明要打断对方,故A选项“我们想我们会在这里打断你”符合语境,故选A。第三部分:语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The turning point of my life was my decis

    80、ion to give up a promising business career and study music. My parents, although sympathetic, and_21_my love of music, disapproved of it as a profession. This was_22_in view of the family background. My grandfather had taught music for nearly forty years. Though much respected, he earned_23_enough t

    81、o provide for his family. As a consequence of this example, the very mention of music as a profession carried with it a picture of a risky existence with_24_ financial rewards. My parents_25_college instead of a music school, and to college I went quite_26_ , for although I loved my violin, I had ma

    82、ny other interests. Before my graduation from college, the family met with severe financial reverses and felt it my _27_to leave college and take a job. Thus was I launched upon a business career which I always think of as the_28_ years. Now I do not for a moment mean to_29_business. My whole point

    83、is that it was not for me. I went into it for_30_ , and aside from the satisfaction of being able to help the family, money is all I got out of it. It was not enough. I felt that life was_31_me by. I continued to make money, and finally, bit by bit, _32_ enough to enable me to go abroad to study mus

    84、ic. I resigned from my position and, feeling like a man released from _33_, sailed for Europe. I stayed four years, and enjoyed every minute of it. “Enjoyed” is too _34_a word. I walked on_35_. I really lived and I was a free man.21. A. sharingB. approvingC. discoveringD. hiding22. A. pointlessB. ab

    85、surdC. tolerantD. understandable23. A. nearlyB. barelyC. mostlyD. possibly24. A. stableB. deservingC. uncertainD. fixed25. A. insisted uponB. attended toC. picked outD. entered for26. A. painfullyB. desperatelyC. casuallyD. happily27. A. honorB. dutyC. burdenD. turn28. A. unforgettableB. goldenC. wa

    86、stedD. deserted29. A. quitB. assessC. disrespectD. conduct30. A. moneyB. contentmentC. achievementD. glory31. A. droppingB. passingC. standingD. stopping32. A. raisedB. withdrewC. sparedD. accumulated33. A. prisonB. hospitalC. jungleD. school34. A. abstractB. simpleC. mildD. vague35. A. cloudB. boar

    87、dC. iceD. air【答案】21. A 22. D 23. B 24. C 25. A 26. D 27. B 28. C 29. C 30. A 31. B 32. D 33. A 34. C 35. D【解析】【导语】这是一篇记叙文,作者一直希望学习音乐,但是由于家中的财务情况没能实现,后来作者攒够了钱终于到欧洲去学习音乐,实现了自己的理想。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我的父母虽然同情我,也和我一样热爱音乐,但他们不赞成把音乐作为一种职业。A. sharing共享,共有;B. approving赞成;C. discovering发现;D. hiding躲藏。根据“altho

    88、ugh sympathetic”可知,父母对作者放弃音乐表示同情,故他们也和作者一样共有音乐的爱好,故选A。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:考虑到家庭背景,这是可以理解的。A. pointless无意义的;B. absurd荒谬的;C. tolerant宽容的,容忍的;D. understandable合情理的,可以理解的。根据“in view of the family background”及下文描述音乐作为职业收入不稳定可知,考虑到作者的家庭经济情况,父母的态度是可以理解的,故选D。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:虽然他很受尊敬,但他挣的钱几乎不足以养家糊口。A. near

    89、ly几乎,差不多;B. barely几乎不,勉强;C. mostly主要地;D. possibly可能。根据“Though much respected”表达的让步语气及下文“the very mention of music as a profession carried with it a picture of a risky existence(一提起音乐这个职业,人们就会联想到危险的生活)”可知,教音乐虽然受人尊重,但是收入几乎难以养家糊口,故选B。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:因此,一提到音乐作为一种职业,人们就会联想到收入不稳定的危险生活。A. stable稳定的;B.

    90、deserving值得的,应得的;C. uncertain不确定的;D. fixed固定的。根据“a risky existence”可知,此处指“收入不稳定的苦日子”,故选C。【25题详解】考查动词短语辨析。句意:我的父母坚持要我上大学,而不是音乐学校,我也挺开心地去上了大学,因为虽然我喜欢小提琴,但我还有许多其他的兴趣。A. insisted upon坚持;B. attended to照料,处理;C. picked out挑选;D. entered for报名参加。根据上文“disapproved of it as a profession”可知,父母不同意作者将音乐作为职业,所以应是坚持

    91、让作者上大学,故选A。【26题详解】考查副词词义辨析。句意同上。A. painfully痛苦地;B. desperately绝望地;C. casually偶然地,随意地;D. happily高兴地,开心地。根据“for although I loved my violin, I had many other interests”可知,虽然作者爱好音乐,但也有很多其他的爱好,所以作者去上大学也挺开心的,故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:在我大学毕业之前,家里遇到了严重的经济困难,我觉得我有责任离开大学去找份工作。A. honor荣誉;B. duty责任,职责;C. burden负担;

    92、D. turn转弯,机会。根据语境及下文“Thus was I launched upon a business career(就这样,我开始了自己的商业生涯)”可知,家里遇到了严重的经济困难,作者觉得有责任去找份工作,故选B。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:就这样,我开始了自己的商业生涯我一直认为这是虚度的岁月。A. unforgettable难忘的;B. golden黄金的,美好的;C. wasted浪费的;D. deserted被遗弃的。根据语境及下文“My whole point is that it was not for me.(我的意思是它不适合我)”可知,作者认为那些投

    93、身商界挣钱的日子不适合自己,是在虚度光阴,故选C。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我从来无意贬低经商。A. quit退出,放弃;B. assess评估;C. disrespect不尊重;D. conduct实施,组织。上文提到作者认为自己经商的日子是在虚度光阴,结合下文“My whole point is that it was not for me.(我的意思是它不适合我)”可知,作者说经商是虚度光阴,并不是不尊重经商,而是认为它不适合自己,故选C。公众号:网课来了【30题详解】考查名词词义辨析。句意:我做这份工作是为了钱,除了能够帮助家庭的满足感之外,钱是我从这份工作中得到的全部。A

    94、. money钱;B. contentment满足;C. achievement成就;D. glory荣誉,光荣。根据“money is all I got out of it”可知,作者经商是为了挣钱,故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:我感到生命从我身边悄悄消逝。A. dropping掉下,落下;B. passing经过,走过;C. standing站立;D. stopping停止。结合语境可知,作者除了挣到钱,还感到年华似水般渐渐流逝,pass by固定搭配,意为“流逝”,故选B。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:我不断地赚钱,终于一点一点攒够了出国学习音乐的钱。A. ra

    95、ised提高;B. withdrew撤回;C. spared传播;D. accumulated积累,(数额)逐渐增长。根据“bit by bit”可知,作者终于一点一点地攒够了出国学习音乐的钱,故选D。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我辞去了我的职位,感觉像从监狱里释放出来的人一样,乘船前往欧洲。A. prison监狱;B. hospital医院;C. jungle丛林;D. school学校。根据下文“I stayed four years, and enjoyed every minute of it.(我在那里待了四年,每一分钟都过得很愉快)”和“I really lived an

    96、d I was a free man.(我过着真正的生活,我是一个自由的人)”可知,作者辞去工作后学习音乐的日子很快乐,故此处指作者辞去工作后感到自己像出狱的犯人一样自由,故选A。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:“快乐”这个词太温和了。A. abstract抽象的;B. simple简单的;C. mild温和的;(感情或表情)不强烈的;D. vague模糊的。根据上下文可知,此处指“快乐”一词不能强烈地表达出作者的心情,mild符合语境,故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我是乐不可支,飘飘欲仙。A. cloud云;B. board木板;C. ice冰;D. air空气。根据

    97、语境及下文“I really lived and I was a free man.(我过着真正的生活,我是一个自由的人)”可知,作者乐不可支,walk on air是俚语表达,表示“极为兴奋和快乐”,故选D。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The United Nations World Tourism Organization (UNWTO) _36_(name) Chongqing Jingzhu village as one of the Best Tourism Villages of 2022. J

    98、ingzhu Village is next _37_Wulong Fairy Mountain, _38_is rich in natural resources and has a forest coverage rate of 75 percent. It is suitable _39_(visit) in both winter and summer. When _40_(cover) with snow in winter, the mountain is an excellent tourist attraction. In summer, the average tempera

    99、ture is 15C lower than that in the main city of Chongqing. The climate is cool and pleasant. Alongside its beautiful scenery, the village is working towards the _41_(preserve) of cultural heritage. Old houses built by local villagers, ancient firewood stoves, square tables and bamboo chairs, copper

    100、teapots are retained. They offer tourists a taste of _42_(tradition) rural life. The village runs a series of workshops. They teach and display intangible cultural heritage techniques. These include batik making, bamboo weaving, palm weaving, pottery making, tofu making _43_paper-cutting classes. To

    101、urists can soak up the charm of typical rural culture. In 2019, the village was included on the list of the first batch of key rural tourism villages in China. The old houses that were once on the verge of collapse _44_(transform) into distinctive homestays. The village has become _45_must-visit des

    102、tination for many tourists across the country.【答案】36. named 37. to 38. which 39 to visit 40. covered 41. preservation 42. traditional 43. and 44. have been transformed 45. a【解析】【导语】这是一篇说明文。联合国世界旅游组织(UNWTO)将重庆荆竹村评为2022年最佳旅游村之一,文章介绍了荆竹村的一些情况。【36题详解】考查时态。句意:联合国世界旅游组织(UNWTO)将重庆荆竹村评为2022年最佳旅游村之一。描述过去发生的动

    103、作用一般过去时。故填named。【37题详解】考查介词。句意:荆竹村紧邻武隆仙山,自然资源丰富,森林覆盖率达75%。表示“紧邻”短语为be next to。故填to。【38题详解】公众号:网课来了考查定语从句。句意:荆竹村紧邻武隆仙山,自然资源丰富,森林覆盖率达75%。非限制性定语从句修饰先行词Wulong Fairy Mountain,在从句作主语,指物,所以用关系代词which。故填which。【39题详解】考查非谓语动词。句意:它适合在冬季和夏季参观。此处为it be adj. to do sth.句型,不定式作真正主语。故填to visit。【40题详解】考查省略句。句意:当冬天被雪覆

    104、盖时,这座山是一个极好的旅游景点。在when引导的状语从句中,当从句主语和主句主语一致且从句含有be的某种形式时,可省略从句的主语和be,主语与谓语构成被动关系,相当于省略了the mountain is。故填covered。【41题详解】考查名词。句意:除了美丽的风景,这个村庄还在努力保护文化遗产。作介词的宾语应用名词preservation,不可数。故填preservation。【42题详解】考查形容词。句意:他们让游客体验传统的乡村生活。修饰名词life应用形容词traditional,作定语。故填traditional。【43题详解】考查连词。句意:这些课程包括蜡染、竹编、棕榈编、制陶

    105、、豆腐制作和剪纸课程。游客可以领略到典型乡村文化的魅力。此处前后文为并列关系,应用连词and。故填and。【44题详解】考查时态语态。句意:曾经濒临倒塌的老房子已经变成了特色鲜明的民宿。主语与谓语构成被动关系,且表示过去发生的动作对现在产生影响,应用现在完成时的被动语态,主语为The old houses,助动词用have。故填have been transformed。【45题详解】考查冠词。句意:这个村庄已经成为全国许多游客必去的目的地。destination为可数名词,此处为泛指,且must-visit 是发音以辅音音素开头的单词,故填a。第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满

    106、分15分)46. 高中三年即将结束,回顾丰富多彩的校园生活,哪一次校园活动给你留下了美好而深刻的印象呢?请你以“The Most Impressive School Activity”为题,根据以下提示写一篇短文,向校刊投稿。内容包括:1. 介绍活动过程;2. 分享个人感受注意:1. 写作词数应为80左右。2. 请按如下格式在答题纸的相应位置作答。The Most Impressive School Activity_【答案】One possible version:Its hard to believe that I am so close to reaching the end of hi

    107、gh school. Looking back, I find the past days has witnessed plenty of memorable activities. However, the one that stuck me as the most impressive was the coming-of-age ceremony.To honor the students who had turned 18, a grand ceremony was held in the 2nd term of the senior year. We students, wearing

    108、 traditional dress, gathered at the stadium as scheduled. First, our principal sincerely extended her congratulations on us becoming a grown-up. Then followed the Confucian-style coming-of-age ceremonies-Ji Li (for girls) and Guan Li (for boys). Finally, we made a solemn vow to shoulder the responsi

    109、bilities of an adult, which was definitely the highlight.Personally, the ceremony exerted a profound influence on us students. Not only did it fully expose us to traditional Chinese culture, but it motivated us to embrace the new identity and live up to our promise.【解析】【导语】本篇书面表达属于开放作文。高中三年即将结束,回顾丰富

    110、多彩的校园生活,哪一次校园活动给你留下了美好而深刻的印象呢?请你以“The Most Impressive School Activity”为题,根据以下提示写一篇短文,向校刊投稿。【详解】1.词汇积累举行:holdhost学期:termsemester难忘:memorableunforgettable传统的:traditionalconventional2.句式拓展简单句变复合句原句:We students, wearing traditional dress, gathered at the stadium as scheduled.拓展句:We students who worn tra

    111、ditional dress, gathered at the stadium as scheduled.【点睛】高分句型1 Its hard to believe that I am so close to reaching the end of high school. (运用了that引导宾语从句)高分句型2 Not only did it fully expose us to traditional Chinese culture, but it motivated us to embrace the new identity and live up to our promise. (

    112、运用了部分倒装)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Years ago, I became the secretary of Jack, a strict and bad-tempered man. One day, Jack threw the papers on my desk-his eyebrows knit into a straight line as he glared at me. “Whats wrong?” I asked. He jabbed (戳) a finger at the proposal. “N

    113、ext time you want to change anything, ask me first,” he said, turning on his heels and leaving me in great anger. How dare he treat me like that, I thought. I had changed one long sentence, and corrected grammar, something I thought I was paid to do. Its not that I hadnt been warned. Other women who

    114、 had worked my job before me called Jack names I couldnt repeat. One coworker took me aside the first day. “Hes personally responsible for two different secretaries leaving the firm,” she whispered. As the weeks went by, I grew to look down upon Jack. His actions made me question much that I believe

    115、d in, such as turning the other cheek and loving your enemies. One day another of his rude behaviors left me in tears. I stormed into his office, prepared to lose my job if needed, but not before I let the man know how I felt. I opened the door and Jack glanced up. “What?” he asked abruptly. Suddenl

    116、y I knew what I had to do. After all, he deserved it. I sat across from him and said calmly, “Jack, the way youve been treating me is wrong. Ive never had anyone speak to me that way. As a professional, its wrong, and I cant allow it to continue.”Jack smiled nervously and leaned back in his chair. I

    117、 closed my eyes briefly. God help me, I prayed. “I want to make you a promise. Whatever you do, I will be a friend,” I said. “I will treat you as you deserve to be treated, with respect and kindness. You deserve that. Everybody does.” I slipped out of the chair and closed the door behind me. Jack av

    118、oided me the rest of the week. _One year after our “talk,” I had my breast cancer surgery but was still scared. _【答案】One possible version:Jack avoided me the rest of the week. Proposals, files, and letters appeared on my desk while I was at lunch, and my corrected versions were not seen again. I bro

    119、ught cookies to the office one day and left a batch on his desk. Another day I left a note. “Hope your day is going great,” it read. Over the next few weeks, Jack reappeared. He was reserved, but there was no more rudeness. Coworkers cornered me in the break room. “What have done to Jack?” they aske

    120、d. I shook my head. “Nothing. Jack and I are just becoming friends.” Every time I saw Jack in the hall, I smiled at him. After all, thats what friends do.One year after our “talk,” I had my breast cancer surgery but was still scared. Those days, friends and loved ones visited, but no one knew what t

    121、o say, and many said the wrong things. One day, Jack stood awkwardly in the doorway of my ward. Without a word he placed a package beside me, inside which lay several bulbs (植物鳞茎). “Tulips,” he said. “If you plant them when you get home, theyll come up next spring. I just want you to know that I thi

    122、nk youll be there to see them when they come up.” Tears clouded my eyes! In a moment when I prayed for the right word, a man with very few words said all the right things. Thats what friends do!【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了Jack是个严厉且脾气不好的人,作者成为了他的秘书后受到了很多不公平的待遇,作者愤而打算辞职,但在此之前,作者向Jack坦诚说出了自己的感受。【详解】1.段落续写:由第

    123、一段首句内容“那一周剩下的时间里,Jack都躲着我。”可知,第一段可描写Jack再次出现在作者面前所产生的变化以及作者和Jack成为了朋友。由第二段首句内容“在我们谈话一年后,我做了乳腺癌手术,但仍然很害怕。”可知,第二段可描写Jack来探望作者,寥寥数语让作者得到了安慰,作者认为这才是朋友应该做的。2.续写线索:再次出现发生改变探望作者赠送礼物感悟3.词汇激活行为类出现:appear/turn up做手术:have my breast cancer surgery/be operated for my breast cancer放置:place/put情绪类微笑:smile at/show a smile to害怕:scared/fearful/frightened【点睛】高分句型1. Every time I saw Jack in the hall, I smiled at him.(由every time引导的时间状语从句)高分句型2. Without a word he placed a package beside me, inside which lay several bulbs (植物鳞茎).(由“介词+关系代词”引导非限制性定语从句)听力答案:1-5 CBBBC 6-10 CAACB 11-15 ACAAC 16-20 ACBBA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届长郡中学 郑州外国语学校 杭州第二中学三校高三4月联考英语试题答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-753493.html
    相关资源 更多
  • 人教版高中历史必修二第七单元 第二十一课 二战后苏联经济的改革 同步测试.docx人教版高中历史必修二第七单元 第二十一课 二战后苏联经济的改革 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修二第24课世界经济全球化趋势教学设计.docx人教版高中历史必修二第24课世界经济全球化趋势教学设计.docx
  • 人教版高中历史必修二第18课《罗斯福新政》优质教学设计(7页).docx人教版高中历史必修二第18课《罗斯福新政》优质教学设计(7页).docx
  • 人教版高中历史必修二模拟题精选:第八单元 世界经济的全球化趋势.docx人教版高中历史必修二模拟题精选:第八单元 世界经济的全球化趋势.docx
  • 人教版高中历史必修二 第四单元 中国特色社会主义建设的道路 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第四单元 中国特色社会主义建设的道路 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修二 第二单元 资本主义世界的市场的形成和发展 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第二单元 资本主义世界的市场的形成和发展 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修二 第七单元 苏联的社会主义建设 单元测试.docx人教版高中历史必修二 第七单元 苏联的社会主义建设 单元测试.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第四单元近代以来世界的科学发展历程.docx人教版高中历史必修三试题:第四单元近代以来世界的科学发展历程.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第五单元近代中国的思想解放潮流.docx人教版高中历史必修三试题:第五单元近代中国的思想解放潮流.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:第三单元古代中国的科学技术与文学艺术.docx人教版高中历史必修三试题:第三单元古代中国的科学技术与文学艺术.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:8.23美术的辉煌.docx人教版高中历史必修三试题:8.23美术的辉煌.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:7.21 现代中国教育的发展.docx人教版高中历史必修三试题:7.21 现代中国教育的发展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:7.20“百花齐放”“百家争鸣”.docx人教版高中历史必修三试题:7.20“百花齐放”“百家争鸣”.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:6.18 新时期的理论探索.docx人教版高中历史必修三试题:6.18 新时期的理论探索.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:6.16三民主义的形成和发展.docx人教版高中历史必修三试题:6.16三民主义的形成和发展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.13从蒸汽机到互联网.docx人教版高中历史必修三试题:4.13从蒸汽机到互联网.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.12破解生命起源之谜.docx人教版高中历史必修三试题:4.12破解生命起源之谜.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:4.11物理学的重大进展.docx人教版高中历史必修三试题:4.11物理学的重大进展.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:3.9辉煌灿烂的文学.docx人教版高中历史必修三试题:3.9辉煌灿烂的文学.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:2.7启蒙运动.docx人教版高中历史必修三试题:2.7启蒙运动.docx
  • 人教版高中历史必修三试题:1.1“百家争鸣”和儒家思想的形成.docx人教版高中历史必修三试题:1.1“百家争鸣”和儒家思想的形成.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 第12课 探索生命起源之谜 同步测试.docx人教版高中历史必修三第四单元 第12课 探索生命起源之谜 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 第11课 物理学的重大进展 同步测试.docx人教版高中历史必修三第四单元 第11课 物理学的重大进展 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第四单元 《近代以来世界的科学发展历程》单元测试题(解析版).docx人教版高中历史必修三第四单元 《近代以来世界的科学发展历程》单元测试题(解析版).docx
  • 人教版高中历史必修三第六单元 第18课 新时期的理论探索 同步测试.docx人教版高中历史必修三第六单元 第18课 新时期的理论探索 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第六单元 第17课 毛泽东思想 同步测试.docx人教版高中历史必修三第六单元 第17课 毛泽东思想 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第三单元测评.docx人教版高中历史必修三第三单元测评.docx
  • 人教版高中历史必修三第三单元 第10课 充满魅力的书画和戏曲艺术 同步测试.docx人教版高中历史必修三第三单元 第10课 充满魅力的书画和戏曲艺术 同步测试.docx
  • 人教版高中历史必修三第七单元 第20课 百花齐放、百家争鸣 同步测试.docx人教版高中历史必修三第七单元 第20课 百花齐放、百家争鸣 同步测试.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1