分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 253

类型导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT3 UNDER THE SEA(新人教版选修7).ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765699
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:253
  • 大小:3.71MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT3 UNDER THE SEA新人教版选修7 2013 届高三 英语 全程 复习 方略 UNIT3 SEA 新人 选修
    资源描述:

    1、.句式填空1.a time+when引导的定语从句It was a time when(那个时期)the killer whales,or“killers”as they were then called,helped the whalers catch the baleen whales that were on their annual migration.2.be about to+动词原形 表示即将发生的事情This was the call that announced there was about to be a whale hunt(捕鲸行动马上就要开始).3.see.bein

    2、g done 看到正在被As we drew closer,I could see a whale being attacked(看到一头鲸受到攻击)by a pack of about six other killers.4.It+be+adj.+to do sth.The sea was rough that day and it was difficult to handle the boat(很难操纵船只).5.where引导的状语从句The water was quite shallow but where the reef ended,there was a steep drop(

    3、到了珊瑚礁的尽头,就有一个陡坡)to the sandy ocean floor.教材设题1.On the afternoon I arrived at the station,as I _ my accommodation,I heard a loud noise coming from the bay.A.was sorting out B.is sorting outC.sorted out D.sort out【解析】选A。通过语境可知,此处应该用与过去有关的时态,故排除选项B和D,sorted out强调过去某时发生的动作,was sorting out表示过去某个时刻正在进行的动作

    4、,故选A。2.We ran down to the shore in time to see an enormous animal opposite us _ itself out of the water and then crashing down again.A.to throw B.throw C.throwing D.thrown【解析】选C。考查现在分词作宾补的用法。animal 与throw之间是主动关系,故排除D项;通过and then后面的crashing down again 我们也可以判断出宾补所表示的动作正在进行,故选C。3.And then Old Tom was o

    5、ff and back to the hunt _ the other killers were still attacking the whale.A.why B.what C.that D.where【解析】选D。the hunt 作先行词,在定语从句中充当地点状语,所以用where来引导。4._ such extraordinary beauty,I think every cell in my body woke up.A.Seeing B.To see C.See D.Seen【解析】选A。考查非谓语动词。I与see 之间是主动关系,排除D,B项表示目的,C项是动词原形,都可以排除,

    6、所以选A。5.There were other creatures that I didnt want to get too close toan eel with its strong sharp teeth,with only its head _ from a hole,watching for a tasty fish(or my tasty toe!).A.showed B.to show C.shown D.showing【解析】选D。考查with 复合结构。head与show之间是主动关系,排除showed与shown,to show表示将来,所以选D。1.Recent year

    7、s have _ the rapid development of the Internet and its influence on society and people.A.watched B.observedC.witnessed D.realized【解析】选C。考查动词词义辨析。句意:因特网的迅速发展以及对社会和人们带来的影响在最近几年得到见证。watch观看,注视;observe观察,注意到;realize意识到,实现;witness证明,见证。2.They urged that the library _ open during the vacation.2011南京模拟A.mu

    8、st be kept B.is kept C.would be kept D.be kept【解析】选D。句意:他们要求图书馆假期也开放。urge从句中的谓语动词用(should+)动词原形,被动语态的形式是be+过去分词,故选D。3.They _ drinking although they are drivers,which is very dangerous both to themselves and the passengers.A.give up B.devote themselves toC.quit D.abandon themselves to【解析】选D。句意:尽管他们是司

    9、机,但是他们依然沉溺于饮酒。这对乘客以及司机自己都是很危险的。abandon oneself to沉溺于;give up放弃;quit停止做某事;devote oneself to专心致志于。根据句意选D。4.Julia lay on the floor _,too _ to move.A.trembled;scaring B.trembling;scaring C.trembling;scared D.trembled;scared【解析】选C。句意:朱丽叶躺在地上,浑身发抖,不敢动弹。tremble与Julia是逻辑上的主动关系,所以用trembling;scared是形容词,表示“害怕的

    10、”,故选C。5.完成句子1)You witnessed the accident(亲眼看到这起事故)yesterday.Could you please describe it to us?(witness)2)Ive always been scared to take risks(我一直不敢冒险).(scare)1.Many people are not _ the danger of their childrens bad habits,which lead to failing to make their dreams come true.2011济南模拟A.well aware to

    11、 B.very aware ofC.aware that D.well aware of【解析】选D。句意:很多人并未清楚地意识到他们孩子的坏习惯所带来的危险,这些坏习惯会导致孩子们的梦想无法实现。空格后不是句子,所以排除C;aware 后接of排除A;aware的修饰语不能用very,排除B;故选D。2.完成句子1)在高科技的帮助下,过去这些年发现了越来越多的新物质。With the help of high technology,more and more new substances have been discovered in the past years.2)你自己去拿饮料喝吧。G

    12、o ahead and help yourself to a drink.3)互联网对我们有很大帮助。The Internet is of great help to us.1.There was _ time _I hated to go to school.A.a;that B.a;whenC.the;that D.the;when【解析】选B。句意:有一段时间我不喜欢去上学。a time 表示“一段时间”,相当于a period of time,后接when引导的定语从句。根据题意,选择B。2.Today,we will begin _ we stopped yesterday so t

    13、hat no point will be left out.2010重庆,32A.when B.where C.how D.what【解析】选B。句意:今天,我们将从昨天停下的地方开始讲,目的是不漏掉要点。只有where能引导地点状语从句,故选B。3._ unemployment and crime are high,it can be assumed that the latter is due to the former.2009江苏,31A.Before B.Where C.Unless D.Until【解析】选B。考查状语从句。句意:在失业率和犯罪率高的地方,人们可以这样认为,是失业导

    14、致犯罪。根据上下文逻辑关系,可知应该用地点状语从句,故选B。1.After the earthquake,the first thing the local government did was to provide _ for the homeless families.2010湖北,22A.accommodation B.occupation C.equipment D.furniture【解析】选A。句意:地震之后,当地政府首先要做的是为无家可归的家庭提供住所。由homeless知,要解决的应是“住所”,故A为正确答案。occupation占用,工作,职业;equipment设备,器材;

    15、furniture 家具。2.Just as the clothes a person wears,the food he eats and the friends with whom he spends his time,his house _ his personality.2010湖北,28A.resembles B.strengthensC.reflects D.shapes【解析】选C。考查动词词义辨析。句意:就好像一个人穿什么,吃什么,以及和什么样的人交往能反映人的个性一样,一个人的住房也是如此。要选一个表示“反映”的词,就是reflect;resemble=look like;s

    16、trengthen加强,巩固;shape塑造。3.完成句子1)The trees are clearly reflected(清楚地映在)in the pond.(reflect)2)Take time to reflect on your future plans(仔细考虑你未来的计划).(reflect).单词拼写1.The scientist abandoned(放弃)his research for lack of money.2.The hotel provides accommodation(住宿)for fifty people.3.The annual(每年的)death ra

    17、te in the United States is increasing.4.The frightened people fled(逃离)from the burning building.5.That kind of work does need teamwork and sharp(敏捷的)thinking.6.At least two witnesses(目击者)saw her steal my telescope the day before yesterday.7.This school offers no accommodations,so we will go to anoth

    18、er one opposite(在对面)the street.8.She has a very narrow(狭隘的)mind,for which she often becomes the target to be talked about.9.The old man dragged(拖着)his tired feet as he walked slowly.10.She gave the class a vivid(生动的)description of the beautiful seaside.根据句意,用所给词组的适当形式填空reflect on;help out;be aware o

    19、f;scare.into;in the meantime;witness to;upside down;abandon oneself to;be opposite to;urge sb.to do1.Looking for his lost magazine,the man turned the whole room upside down.2.The young policeman witnessed to seeing the girl enter the chairmans office.3.She was aware of the fact that she had made a s

    20、erious mistake,and she couldnt forgive herself.4.Never scare children into working hard at their lessons.5.Supper wont be ready in an hour.In the meantime,lets see the table.6.I was in financial trouble last year;it was my fathers friend that helped me out.7.Your elder sister is reflecting on what t

    21、o do next;dont interrupt her.8.The newly-opened supermarket is just opposite to the post office.9.As a parent,its your duty to urge your child to finish his homework on time.10.Its wrong of you to abandon yourself to such a kind of amusement.单项填空1.One _ to the accident said that the car was racing a

    22、t full speed and that the driver appeared to be drunk.A.witness B.judgeC.companion D.journalist【解析】选A。句意为:这个事故的一位目击证人说汽车在全速前进,司机好像喝醉了酒。witness目击证人;judge法官,判断;companion同伴;journalist记者。结合语境,A为正确答案。2.I was not feeling well and my parents _ me to go to the hospital and have a medical examination.A.deman

    23、ded B.urgedC.suggested D.hoped【解析】选B。句意为:我不舒服,父母督促我去医院做检查。urge sb.to do sth.督促某人干某事,其他三个单词都不可以与sb.to do sth.连用。【举一反三】The angry public _ immediate action against the illegal addition of chemicals to various food.A.wanted B.orderedC.urged D.suggested【解析】选C。句意:愤怒的公众要求立即采取措施禁止向各种食品中添加化学物质。3.You should _

    24、 the likely result before you decide to do something.A.pick out B.reflect onC.make use of D.test out【解析】选B。句意:在决定做事情之前,你应该思考一下可能发生的结果。reflect on思考;pick out挑选出;make use of利用;test out充分检验。【举一反三】This article _ the opinions of the common people.A.was reflected B.reflectedC.responded D.was responded【解析】选

    25、B。句意:这篇文章反映了普通人的观点。reflect反映;respond回答,回应。结合语境,用一般过去时态,故选B。4.I shall never forget those days _ I lived on the farm with the farmers,_ has a great effect on my life.A.when;who B.that;whichC.which;that D.when;which【解析】选D。句意:我永远也忘不了我和农民们生活在农场的那些日子,它对我的生活有着重大的影响。题干中when引导定语从句,修饰先行词days;which引导非限制性定语从句,指

    26、代主句内容。5.Its very _ of you to notice that detail straightaway.A.sharp B.enthusiasticC.eager D.aware【解析】选A。sharp敏锐的,灵敏的,敏捷的。句意:你太敏锐了,一下就注意到了细节。6.They failed several times,and finally _ the hope of finding an effective way of solving the problem.A.abandoned B.releasedC.discouraged D.resigned【解析】选A。句意:他

    27、们失败了几次,最后他们放弃了寻找解决问题的有效办法的希望。abandon为放弃,故选A。7.The driver was _ the new limit to speed,so he was at a loss when word came that he was forbidden to drive for speeding.A.good at B.unaware ofC.aware of D.interested in【解析】选B。句意:这个司机不知道新的限速令,因此当因超速驾驶而被禁止开车的消息传来时,他感到不知所措。be unaware of不清楚;be good at擅长;be aw

    28、are of意识到;be interested in对感兴趣。8.All these criticisms were _.A.dragging her away B.dragging her onC.dragging her through D.dragging her down【解析】选D。句意:所有的这些批评使她情绪低落。drag sb.down使某人情绪低落;把拖垮。9.When we were young,we were scared _ stay outside after 10:00 pm,because we were scared _ being robbed.A.to;to

    29、B.to;ofC.of;to D.of;of【解析】选B。be scared to do不敢做某事;be scared of doing sth.恐惧做某事。解决此题的关键在于题干空格后的动词形式。10.We _ there when it _ to rain.2011永州模拟A.would get;beganB.were getting;would beginC.were about to get;beganD.had got;had begun【解析】选C。句意:我们正要去那里这时开始下雨了。be about to do.when.正要这时。11.Did you enjoy yoursel

    30、f last night?Its very nice of you.I appreciate _ to the party.A.to be invited B.to have invitedC.being invited D.having been invited【解析】选D。appreciate后只能接动名词,动作发生在谓语动词之前又是被动,故用having been done形式。12.The little girl who got lost decided to remain _ she was and wait for her mother.A.where B.what C.how D

    31、.who【解析】选A。where引导地点状语从句。句意:这个迷路的小女孩决定呆在原地等她妈妈。13.A family of five is really a heavy burden,so we all have to work hard to _.A.find out B.work outC.help out D.carry out【解析】选C。help out帮助(某人)摆脱困境或危难。find out查明白,搞清楚;work out计算出,解决;carry out实施,执行。14.The hotel is not big enough and it hasnt a(n)_ for 500

    32、 Japanese youths.A.collection B.abilityC.accommodation D.reception【解析】选C。accommodation住所,住宿;collection收集;ability能力;reception接待。15.Have you moved into the new house?Not yet,the rooms _.A.are being painted B.are paintingC.are painted D.are being painting【解析】选A。考查进行时的被动语态。答句意为“房屋正在被粉刷”。.阅读理解(A)2011银川模拟

    33、Unless humans act now,seafood may disappear by 2048,concludes the lead author of a new study that paints a grim picture for ocean and human health.According to the study,the loss of ocean biodiversity(生物多样性)is speeding up,and 29 percent of the seafood species that humans consume have already died ou

    34、t.If the long-term trend continues,in 30 years there will be little or no seafood available for human beings.The increasing pace of diversity loss thus endangers the“ecosystem services”that many human populations depend on for survival,the study says.The research also found that biodiversity loss is

    35、 tightly linked to declining water quality,harmful algal blooms,ocean dead zones,fish kills,and coastal flooding.“Biodiversity is a limited resource,and we are going to end up with nothing left if nothing changes,”said Boris Worm,an assistant professor of marine conservation biology at Dalhousie Uni

    36、versity in Halifax,Canada.Worm led the international team of scientists and economists that examined the role of marine biodiversity in maintaining ecosystem services.They examined the impact of species loss at local,regional,and global scales and in a variety of ecosystems.Everywhere they looked,th

    37、ey got the same result:the greater the loss of diversity,the greater the impact on ecosystem services.“The good news is that areas managed for improved diversity can and do recover,raising the possibility that the problem can be reversed(彻底改变)if humans take action.”Worm said.“Where we protect marine

    38、 areas around the world we see an increase in species diversity.We also see more productivity as well as more money being earned from those ecosystems,”he said.1.What would be the best title for the text?A.Seafood promotes human healthB.Biodiversity is important for human survivalC.Ocean biodiversit

    39、y is improvingD.The future of ecosystem services【解析】选B。主旨大意题。第一段中提到生物多样性正在减少,然后在第二、三、四段都提到生物多样性对生态系统、对人类的重要性。故选B。2.The underlined word“grim”in Paragraph 1 most probably means_.A.horrible B.clearC.simple D.colorful【解析】选A。词义猜测题。由第一段最后两句的对生物多样性减少的描述,可知其描述的画面是不容乐观的,可怕的。故应选A。grim在此意为“险恶的;令人害怕的”。【方法技巧】如何科

    40、学猜测词义词义猜测题通常指对超纲词义的推断以及对熟词生义的猜测,即需要通过上下文得出其在特定场合的含义。猜测词义的方法一般有下列几种:通过构词法(如:派生、合成、转化等)猜测。通过已有的同义词或反义词猜测,即在上下文中找出该词的其他表示方法,由此推断其含义。通过同位语猜测。通过解释说明性的词语(如that is;that is to say;or;namely;in other words)以及标点符号(如破折号、括号等)引出的对该词的解释性词、句来猜测。通过该词的修饰语(尤其是定语从句)来猜测。通过具体语境中体现出来的某种关系(如因果关系、转折关系、同类关系等)猜测。3.Which of t

    41、he following is NOT true according to the text?A.The loss of biodiversity threatens our food supplies.B.Its urgent to save biodiversity in the coming 30 years.C.Biodiversity loss is closely related to flooding.D.Biodiversity loss has a great effect on ecosystem services.【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知A、B正确,又根据

    42、第二段以及第四段可知D正确。C项是以偏概全,与第二段最后一句不符。4.What can be inferred from the last paragraph?A.Biodiversity has been improved in a vast area of ocean.B.Its not so difficult to improve biodiversity.C.Theres no need to worry about the decline in biodiversity.D.Its hopeful to improve biodiversity if action is taken

    43、.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知如果人类采取行动,有可能彻底改变生物多样性减少这一问题。(B)Researchers are placing robotic dogs in the homes of lonely people to determine whether they can improve the quality of life for humans.Alan Beck,an expert in human-animal relationship,and NancyEdwards,a professor of nursing,are leading the ani

    44、mal-assisted study concerning the influence of robotic dogs on old peoples depression,physical activity,and life satisfaction.“No one will argue that an older person is better off beingmore active,challenged,or stimulated(刺激).”Edwards points out.“The problem is now how we promote that,especially for

    45、 those without friends or help.A robotic dog could be a solution.”In the study,the robot,called AIBO,is placed for six weeks in the houses of some old people who live alone.Before placing AIBO in the home,researchers will collect baseline data for six weeks.These old people will keep a diary to note

    46、 their feelings and activities before and after AIBO.Then,the researchers will review the data to determine if it has inspired any changes in the life for its owner.“I talk to him all the time,and he responds to my voice,”says a seventy-year-old lady,“When Im watching TV,hell stay in my arms until h

    47、e wants to get down.He has a mind of his own.”The AIBOs respond to certain orders.The researchers say they have some advantages over live dogs,especially for old people.Often the elderly are disabled and cannot care for an animal by walking it or playing with it.A robotic dog removes exercise and fe

    48、eling concerns.“At the beginning,it was believed that no one would relate to the robotic dog,because it was metal and not furry.”Beck says,“But its amazing how quickly we have given up that belief.”“Hopefully,down the road,these robotic dogs could become a more valuable health helper.They will recor

    49、d their masters blood pressure,oxygen levels or heart rhythms.AIBOs may even one day have games that can help stimulate older peoples minds.”5.The purpose of Beck and Edwards study is to _.A.understand human-animal relationshipB.make lonely old peoples life betterC.find the causes of old peoples lon

    50、elinessD.promote the animal-assisted research【解析】选B。根据第一段的第一句话中的“to determine whether they can improve the quality of life for humans.”可知是为了让老人们过得更好。6.In the research,the old people were asked to _.A.note the activities of AIBOsB.keep AIBOs at home for 12 weeksC.record the feelings and activitiesD.a

    51、nalyze the collected information【解析】选C。根据第二段中的第三句话“These old people will keep a diary to note their feelings and activities.”得出答案。7.What is the advantage of an AIBO over a live dog?A.It is easier to keep at home.B.It can help the disabled people.C.It responds to all the human orders.D.It can watch T

    52、V with its owner.【解析】选A。根据第四段中提到机器狗比起真正的狗来有一些优势,然后后面举的例子可以推出“机器狗”容易“养活”。实际上就是说对老年人来说拥有一只机器狗比养一只活狗要容易得多。8.The author seems to suggest that the future robotic dogs may _.A.cure certain diseasesB.keep old people activeC.change peoples beliefsD.look more like real dogs【解析】选B。在最后一段谈到机器狗的未来发展时,作者在最后一句话中提到

    53、了“AIBOs may even one day have games that can help stimulate older peoples minds.”可推出它们可以使老年人更活跃。.单词拼写1.The scientist abandoned(放弃)his research for lack of money.2.The hotel provides accommodation(住宿)for fifty people.3.The annual(每年的)death rate in the United States is increasing.4.The frightened peop

    54、le fled(逃离)from the burning building.5.That kind of work does need teamwork and sharp(敏捷的)thinking.6.At least two witnesses(目击者)saw her steal my telescope the day before yesterday.7.This school offers no accommodations,so we will go to another one opposite(在对面)the street.8.She has a very narrow(狭隘的)

    55、mind,for which she often becomes the target to be talked about.9.The old man dragged(拖着)his tired feet as he walked slowly.10.She gave the class a vivid(生动的)description of the beautiful seaside.根据句意,用所给词组的适当形式填空reflect on;help out;be aware of;scare.into;in the meantime;witness to;upside down;abandon

    56、 oneself to;be opposite to;urge sb.to do1.Looking for his lost magazine,the man turned the whole room upside down.2.The young policeman witnessed to seeing the girl enter the chairmans office.3.She was aware of the fact that she had made a serious mistake,and she couldnt forgive herself.4.Never scar

    57、e children into working hard at their lessons.5.Supper wont be ready in an hour.In the meantime,lets see the table.6.I was in financial trouble last year;it was my fathers friend that helped me out.7.Your elder sister is reflecting on what to do next;dont interrupt her.8.The newly-opened supermarket

    58、 is just opposite to the post office.9.As a parent,its your duty to urge your child to finish his homework on time.10.Its wrong of you to abandon yourself to such a kind of amusement.单项填空1.One _ to the accident said that the car was racing at full speed and that the driver appeared to be drunk.A.wit

    59、ness B.judgeC.companion D.journalist【解析】选A。句意为:这个事故的一位目击证人说汽车在全速前进,司机好像喝醉了酒。witness目击证人;judge法官,判断;companion同伴;journalist记者。结合语境,A为正确答案。2.I was not feeling well and my parents _ me to go to the hospital and have a medical examination.A.demanded B.urgedC.suggested D.hoped【解析】选B。句意为:我不舒服,父母督促我去医院做检查。u

    60、rge sb.to do sth.督促某人干某事,其他三个单词都不可以与sb.to do sth.连用。【举一反三】The angry public _ immediate action against the illegal addition of chemicals to various food.A.wanted B.orderedC.urged D.suggested【解析】选C。句意:愤怒的公众要求立即采取措施禁止向各种食品中添加化学物质。3.You should _ the likely result before you decide to do something.A.pick

    61、 out B.reflect onC.make use of D.test out【解析】选B。句意:在决定做事情之前,你应该思考一下可能发生的结果。reflect on思考;pick out挑选出;make use of利用;test out充分检验。【举一反三】This article _ the opinions of the common people.A.was reflected B.reflectedC.responded D.was responded【解析】选B。句意:这篇文章反映了普通人的观点。reflect反映;respond回答,回应。结合语境,用一般过去时态,故选B。

    62、4.I shall never forget those days _ I lived on the farm with the farmers,_ has a great effect on my life.A.when;who B.that;whichC.which;that D.when;which【解析】选D。句意:我永远也忘不了我和农民们生活在农场的那些日子,它对我的生活有着重大的影响。题干中when引导定语从句,修饰先行词days;which引导非限制性定语从句,指代主句内容。5.Its very _ of you to notice that detail straightawa

    63、y.A.sharp B.enthusiasticC.eager D.aware【解析】选A。sharp敏锐的,灵敏的,敏捷的。句意:你太敏锐了,一下就注意到了细节。6.They failed several times,and finally _ the hope of finding an effective way of solving the problem.A.abandoned B.releasedC.discouraged D.resigned【解析】选A。句意:他们失败了几次,最后他们放弃了寻找解决问题的有效办法的希望。abandon为放弃,故选A。7.The driver wa

    64、s _ the new limit to speed,so he was at a loss when word came that he was forbidden to drive for speeding.A.good at B.unaware ofC.aware of D.interested in【解析】选B。句意:这个司机不知道新的限速令,因此当因超速驾驶而被禁止开车的消息传来时,他感到不知所措。be unaware of不清楚;be good at擅长;be aware of意识到;be interested in对感兴趣。8.All these criticisms were

    65、_.A.dragging her away B.dragging her onC.dragging her through D.dragging her down【解析】选D。句意:所有的这些批评使她情绪低落。drag sb.down使某人情绪低落;把拖垮。9.When we were young,we were scared _ stay outside after 10:00 pm,because we were scared _ being robbed.A.to;to B.to;ofC.of;to D.of;of【解析】选B。be scared to do不敢做某事;be scared

    66、 of doing sth.恐惧做某事。解决此题的关键在于题干空格后的动词形式。10.We _ there when it _ to rain.2011宣城模拟A.would get;beganB.were getting;would beginC.were about to get;beganD.had got;had begun【解析】选C。句意:我们正要去那里这时开始下雨了。be about to do.when.正要这时。11.Did you enjoy yourself last night?Its very nice of you.I appreciate _ to the par

    67、ty.A.to be invited B.to have invitedC.being invited D.having been invited【解析】选D。appreciate后只能接动名词,动作发生在谓语动词之前又是被动,故用having been done形式。12.The little girl who got lost decided to remain _ she was and wait for her mother.A.where B.what C.how D.who【解析】选A。where引导地点状语从句。句意:这个迷路的小女孩决定呆在原地等她妈妈。13.A family

    68、of five is really a heavy burden,so we all have to work hard to _.A.find out B.work outC.help out D.carry out【解析】选C。help out帮助(某人)摆脱困境或危难。find out查明白,搞清楚;work out计算出,解决;carry out实施,执行。14.The hotel is not big enough and it hasnt a(n)_ for 500 Japanese youths.A.collection B.abilityC.accommodation D.re

    69、ception【解析】选C。accommodation住所,住宿;collection收集;ability能力;reception接待。15.Have you moved into the new house?Not yet,the rooms _.A.are being painted B.are paintingC.are painted D.are being painting【解析】选A。考查进行时的被动语态。答句意为“房屋正在被粉刷”。.阅读理解2011银川模拟Unless humans act now,seafood may disappear by 2048,concludes

    70、the lead author of a new study that paints a grim picture for ocean and human health.According to the study,the loss of ocean biodiversity(生物多样性)is speeding up,and 29 percent of the seafood species that humans consume have already died out.If the long-term trend continues,in 30 years there will be l

    71、ittle or no seafood available for human beings.The increasing pace of diversity loss thus endangers the“ecosystem services”that many human populations depend on for survival,the study says.The research also found that biodiversity loss is tightly linked to declining water quality,harmful algal bloom

    72、s,ocean dead zones,fish kills,and coastal flooding.“Biodiversity is a limited resource,and we are going to end up with nothing left if nothing changes,”said Boris Worm,an assistant professor of marine conservation biology at Dalhousie University in Halifax,Canada.Worm led the international team of s

    73、cientists and economists that examined the role of marine biodiversity in maintaining ecosystem services.They examined the impact of species loss at local,regional,and global scales and in a variety of ecosystems.Everywhere they looked,they got the same result:the greater the loss of diversity,the g

    74、reater the impact on ecosystem services.“The good news is that areas managed for improved diversity can and do recover,raising the possibility that the problem can be reversed(彻底改变)if humans take action.”Worm said.“Where we protect marine areas around the world we see an increase in species diversit

    75、y.We also see more productivity as well as more money being earned from those ecosystems,”he said.1.What would be the best title for the text?A.Seafood promotes human healthB.Biodiversity is important for human survivalC.Ocean biodiversity is improvingD.The future of ecosystem services【解析】选B。主旨大意题。第

    76、一段中提到生物多样性正在减少,然后在第二、三、四段都提到生物多样性对生态系统、对人类的重要性。故选B。2.The underlined word“grim”in Paragraph 1 most probably means _.A.horrible B.clearC.simple D.colorful【解析】选A。词义猜测题。由第一段最后两句的对生物多样性减少的描述,可知其描述的画面是不容乐观的,可怕的。故应选A。grim在此意为“险恶的;令人害怕的”。【方法技巧】如何科学猜测词义词义猜测题通常指对超纲词义的推断以及对熟词生义的猜测,即需要通过上下文得出其在特定场合的含义。猜测词义的方法一般

    77、有下列几种:通过构词法(如:派生、合成、转化等)猜测。通过已有的同义词或反义词猜测,即在上下文中找出该词的其他表示方法,由此推断其含义。通过同位语猜测。通过解释说明性的词语(如that is;that is to say;or;namely;in other words)以及标点符号(如破折号、括号等)引出的对该词的解释性词、句来猜测。通过该词的修饰语(尤其是定语从句)来猜测。通过具体语境中体现出来的某种关系(如因果关系、转折关系、同类关系等)猜测。3.Which of the following is NOT true according to the text?A.The loss of

    78、biodiversity threatens our food supplies.B.Its urgent to save biodiversity in the coming 30 years.C.Biodiversity loss is closely related to flooding.D.Biodiversity loss has a great effect on ecosystem services.【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知A、B正确,又根据第二段以及第四段可知D正确。C项是以偏概全,与第二段最后一句不符。4.What can be inferred from

    79、the last paragraph?A.Biodiversity has been improved in a vast area of ocean.B.Its not so difficult to improve biodiversity.C.Theres no need to worry about the decline in biodiversity.D.Its hopeful to improve biodiversity if action is taken.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知如果人类采取行动,有可能彻底改变生物多样性减少这一问题。.任务型读写20

    80、11淮北模拟阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Educating girls quite possibly harvests a higher rate of return than any other investment available in the developing world.Womens education may be all unusual field for economists(经济学家),but increasing womens contribution to development is actually as

    81、 much an economic as a social issue.And economics,with its focus on incentives(鼓励),provides an explanation for why so many girls are deprived of(剥夺)an education.Parents in low-income countries fail to invest in their daughters because they do not expect them to make an economic contribution to the f

    82、amily:girls grow up only to marry into somebody elses family and bear children.Girls are thus seen as less valuable than boys and are kept at home to do housework while their brothers are sent to school the prophecy(预言)becomes self-fulfilling,trapping women in a vicious circle(恶性循环)of neglect.An edu

    83、cated mother,on the other hand,has greater earning abilities outside the home and faces an entirely different set of choices.She is likely to have fewer but healthier children and can insist on the development of all her children,ensuring that her daughters are given a fair chance.The education of h

    84、er daughters then makes it much more likely that the next generation of girls,as well as of boys,will be educated and healthy.The vicious circle is thus transformed into a virtuous circle.Few will argue that educating women has great social benefits.But it has enormous economic advantages as well.Mo

    85、st obviously,there is the direct effect of education on the wages of female workers.Wages rise by 10 to 20 percent for each additional year of schooling.Such big returns are impressive by the standard of other available investments,but they are just the beginning.Educating women also has a significa

    86、nt impact on health practices,including family planning.单词拼写1.The scientist abandoned(放弃)his research for lack of money.2.The hotel provides accommodation(住宿)for fifty people.3.The annual(每年的)death rate in the United States is increasing.4.The frightened people fled(逃离)from the burning building.5.Th

    87、at kind of work does need teamwork and sharp(敏捷的)thinking.6.At least two witnesses(目击者)saw her steal my telescope the day before yesterday.7.This school offers no accommodations,so we will go to another one opposite(在对面)the street.8.She has a very narrow(狭隘的)mind,for which she often becomes the targ

    88、et to be talked about.9.The old man dragged(拖着)his tired feet as he walked slowly.10.She gave the class a vivid(生动的)description of the beautiful seaside.根据句意,用所给词组的适当形式填空reflect on;help out;be aware of;scare.into;in the meantime;witness to;upside down;abandon oneself to;be opposite to;urge sb.to do1

    89、.Looking for his lost magazine,the man turned the whole room upside down.2.The young policeman witnessed to seeing the girl enter the chairmans office.3.She was aware of the fact that she had made a serious mistake,and she couldnt forgive herself.4.Never scare children into working hard at their les

    90、sons.5.Supper wont be ready in an hour.In the meantime,lets see the table.6.I was in financial trouble last year;it was my fathers friend that helped me out.7.Your elder sister is reflecting on what to do next;dont interrupt her.8.The newly-opened supermarket is just opposite to the post office.9.As

    91、 a parent,its your duty to urge your child to finish his homework on time.10.Its wrong of you to abandon yourself to such a kind of amusement.单项填空1.One _ to the accident said that the car was racing at full speed and that the driver appeared to be drunk.A.witness B.judgeC.companion D.journalist【解析】选

    92、A。句意为:这个事故的一位目击证人说汽车在全速前进,司机好像喝醉了酒。witness目击证人;judge法官,判断;companion同伴;journalist记者。结合语境,A为正确答案。2.I was not feeling well and my parents _ me to go to the hospital and have a medical examination.A.demanded B.urgedC.suggested D.hoped【解析】选B。句意为:我不舒服,父母督促我去医院做检查。urge sb.to do sth.督促某人干某事,其他三个单词都不可以与sb.to

    93、 do sth.连用。【举一反三】The angry public _ immediate action against the illegal addition of chemicals to various food.A.wanted B.orderedC.urged D.suggested【解析】选C。句意:愤怒的公众要求立即采取措施禁止向各种食品中添加化学物质。3.You should _ the likely result before you decide to do something.2011泉州模拟A.pick out B.reflect onC.make use of D.

    94、test out【解析】选B。句意:在决定做事情之前,你应该思考一下可能发生的结果。reflect on思考;pick out挑选出;make use of利用;test out充分检验。【举一反三】This article _ the opinions of the common people.A.was reflected B.reflectedC.responded D.was responded【解析】选B。句意:这篇文章反映了普通人的观点。reflect反映;respond回答,回应。结合语境,用一般过去时态,故选B。4.I shall never forget those days

    95、 _ I lived on the farm with the farmers,_ has a great effect on my life.A.when;who B.that;whichC.which;that D.when;which【解析】选D。句意:我永远也忘不了我和农民们生活在农场的那些日子,它对我的生活有着重大的影响。题干中when引导定语从句,修饰先行词days;which引导非限制性定语从句,指代主句内容。5.Its very _ of you to notice that detail straightaway.A.sharp B.enthusiasticC.eager D

    96、.aware【解析】选A。sharp敏锐的,灵敏的,敏捷的。句意:你太敏锐了,一下就注意到了细节。6.They failed several times,and finally _ the hope of finding an effective way of solving the problem.A.abandoned B.releasedC.discouraged D.resigned【解析】选A。句意:他们失败了几次,最后他们放弃了寻找解决问题的有效办法的希望。abandon为放弃,故选A。7.The driver was _ the new limit to speed,so he

    97、was at a loss when word came that he was forbidden to drive for speeding.A.good at B.unaware ofC.aware of D.interested in【解析】选B。句意:这个司机不知道新的限速令,因此当因超速驾驶而被禁止开车的消息传来时,他感到不知所措。be unaware of不清楚;be good at擅长;be aware of意识到;be interested in对感兴趣。8.All these criticisms were _.A.dragging her away B.dragging

    98、her onC.dragging her through D.dragging her down【解析】选D。句意:所有的这些批评使她情绪低落。drag sb.down使某人情绪低落;把拖垮。9.When we were young,we were scared _ stay outside after 10:00 pm,because we were scared _ being robbed.A.to;to B.to;ofC.of;to D.of;of【解析】选B。be scared to do不敢做某事;be scared of doing sth.恐惧做某事。解决此题的关键在于题干空格

    99、后的动词形式。10.We _ there when it _ to rain.2011永州模拟A.would get;beganB.were getting;would beginC.were about to get;beganD.had got;had begun【解析】选C。句意:我们正要去那里这时开始下雨了。be about to do.when.正要这时。11.Did you enjoy yourself last night?Its very nice of you.I appreciate _ to the party.A.to be invited B.to have invi

    100、tedC.being invited D.having been invited【解析】选D。appreciate后只能接动名词,动作发生在谓语动词之前又是被动,故用having been done形式。12.The little girl who got lost decided to remain _ she was and wait for her mother.A.where B.what C.how D.who【解析】选A。where引导地点状语从句。句意:这个迷路的小女孩决定呆在原地等她妈妈。13.A family of five is really a heavy burden,

    101、so we all have to work hard to _.A.find out B.work outC.help out D.carry out【解析】选C。help out帮助(某人)摆脱困境或危难。find out查明白,搞清楚;work out计算出,解决;carry out实施,执行。14.The hotel is not big enough and it hasnt a(n)_ for 500 Japanese youths.A.collection B.abilityC.accommodation D.reception【解析】选C。accommodation住所,住宿;

    102、collection收集;ability能力;reception接待。15.Have you moved into the new house?Not yet,the rooms _.A.are being painted B.are paintingC.are painted D.are being painting【解析】选A。考查进行时的被动语态。答句意为“房屋正在被粉刷”。.阅读理解(A)2011银川模拟Unless humans act now,seafood may disappear by 2048,concludes the lead author of a new study

    103、 that paints a grim picture for ocean and human health.According to the study,the loss of ocean biodiversity(生物多样性)is speeding up,and 29 percent of the seafood species that humans consume have already died out.If the long-term trend continues,in 30 years there will be little or no seafood available

    104、for human beings.The increasing pace of diversity loss thus endangers the“ecosystem services”that many human populations depend on for survival,the study says.The research also found that biodiversity loss is tightly linked to declining water quality,harmful algal blooms,ocean dead zones,fish kills,

    105、and coastal flooding.“Biodiversity is a limited resource,and we are going to end up with nothing left if nothing changes,”said Boris Worm,an assistant professor of marine conservation biology at Dalhousie University in Halifax,Canada.Worm led the international team of scientists and economists that

    106、examined the role of marine biodiversity in maintaining ecosystem services.They examined the impact of species loss at local,regional,and global scales and in a variety of ecosystems.Everywhere they looked,they got the same result:the greater the loss of diversity,the greater the impact on ecosystem

    107、 services.“The good news is that areas managed for improved diversity can and do recover,raising the possibility that the problem can be reversed(彻底改变)if humans take action.”Worm said.“Where we protect marine areas around the world we see an increase in species diversity.We also see more productivit

    108、y as well as more money being earned from those ecosystems,”he said.1.What would be the best title for the text?A.Seafood promotes human healthB.Biodiversity is important for human survivalC.Ocean biodiversity is improvingD.The future of ecosystem services【解析】选B。主旨大意题。第一段中提到生物多样性正在减少,然后在第二、三、四段都提到生物

    109、多样性对生态系统、对人类的重要性。故选B。2.The underlined word“grim”in Paragraph 1 most probably means _.A.horrible B.clearC.simple D.colorful【解析】选A。词义猜测题。由第一段最后两句的对生物多样性减少的描述,可知其描述的画面是不容乐观的,可怕的。故应选A。grim在此意为“险恶的;令人害怕的”。【方法技巧】如何科学猜测词义词义猜测题通常指对超纲词义的推断以及对熟词生义的猜测,即需要通过上下文得出其在特定场合的含义。猜测词义的方法一般有下列几种:通过构词法(如:派生、合成、转化等)猜测。通过已

    110、有的同义词或反义词猜测,即在上下文中找出该词的其他表示方法,由此推断其含义。通过同位语猜测。通过解释说明性的词语(如that is;that is to say;or;namely;in other words)以及标点符号(如破折号、括号等)引出的对该词的解释性词、句来猜测。通过该词的修饰语(尤其是定语从句)来猜测。通过具体语境中体现出来的某种关系(如因果关系、转折关系、同类关系等)猜测。3.Which of the following is NOT true according to the text?A.The loss of biodiversity threatens our foo

    111、d supplies.B.Its urgent to save biodiversity in the coming 30 years.C.Biodiversity loss is closely related to flooding.D.Biodiversity loss has a great effect on ecosystem services.【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知A、B正确,又根据第二段以及第四段可知D正确。C项是以偏概全,与第二段最后一句不符。4.What can be inferred from the last paragraph?A.Biodivers

    112、ity has been improved in a vast area of ocean.B.Its not so difficult to improve biodiversity.C.Theres no need to worry about the decline in biodiversity.D.Its hopeful to improve biodiversity if action is taken.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知如果人类采取行动,有可能彻底改变生物多样性减少这一问题。(B)When I met him,I had a lot of anger

    113、 inside of me.Ive lived my whole life in Spanish Harlem,but in my neighborhood,there are shoot-ups all the time.I know kids who have been shot or beaten up.I have friends who ended up in prison.I could have ended up that way,too,but Mr.Clark wouldnt let that happen.Mr.Clark worked long hours,making

    114、sure I did my work.My grades rose.In fact,the scores of our whole class rose.One day,he took our class to see The Phantom of the Opera,and it was the first time some kids had ever been out of Harlem.Before the show,he treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths ful

    115、l.We did not want to let him down.Mr.Clark was selected as Disneys 2000 Teacher of the Year.He said he would draw three names out of a hat;those students would go with him to Los Angeles to get the award.But when the time came to draw names,Mr.Clark said,“Youre all going.”On graduation day,there wer

    116、e a lot of tears.We didnt want his class to end.In 2001,he moved to Atlanta,but he always kept in touch with us.He started giving lectures about education,and wrote a bestselling book based on his classroom rules,The Essential 55.In 2003,Mr.Clark took some of us on a trip to South Africa to deliver

    117、school supplies and visit the orphanages(孤儿院).It was the most amazing experience of my life.Its now my dream to one day start a group of womens clubs,helping people from all backgrounds.本文主要讲述了一个叫Mr.Clark的老师对我及我的同学的一些好的影响。5.Without Mr.Clark,the writer _.A.might have been put into prisonB.might not h

    118、ave won the prizeC.might have joined a womens clubD.might not have moved to Atlanta【解析】选A。细节理解题。第一段的后两句话的意思是:我也有被关进监狱的可能性,所以A项正确。6.The Essential 55 is _.A.a show B.a speechC.a classroom rule D.a book【解析】选D。词义猜测题。由第四段的“.and wrote a bestselling book based on his classroom rules.”得知这是一本书。7.How many stu

    119、dents names were finally drawn out of a hat by Mr.Clark?A.None.B.Three.C.Fifty-five.D.All.【解析】选A。细节理解题。由文章第三段最后一句话可知A项正确。8.In the text,the writer intends to tell us that _.A.Mr.Clark went to South Africa because he liked travelingB.Mr.Clark helped to set up a group of womens clubsC.a good teacher ca

    120、n help raise his or her students scoresD.a good teacher has a good influence on his or her students【解析】选D。主旨大意题。文章主要讲述一个好老师给“我”人生的一个好的影响。.单词拼写1.The scientist abandoned(放弃)his research for lack of money.2.The hotel provides accommodation (住宿)for fifty people.3.The annual(每年的)death rate in the United

    121、States is increasing.4.The frightened people fled (逃离)from the burning building.5.That kind of work does need teamwork and sharp(敏捷的)thinking.6.At least two witnesses(目击者)saw her steal my telescope the day before yesterday.7.This school offers no accommodations,so we will go to another one opposite(

    122、在对面)the street.8.She has a very narrow(狭隘的)mind,for which she often becomes the target to be talked about.9.The old man dragged(拖着)his tired feet as he walked slowly.10.She gave the class a vivid(生动的)description of the beautiful seaside.根据句意,用所给词组的适当形式填空reflect on;help out;be aware of;scare.into;in

    123、the meantime;witness to;upside down;abandon oneself to;be opposite to;urge sb.to do1.Looking for his lost magazine,the man turned the whole room upside down.2.The young policeman witnessed to seeing the girl enter the chairmans office.3.She was aware of the fact that she had made a serious mistake,a

    124、nd she couldnt forgive herself.4.Never scare children into working hard at their lessons.5.Supper wont be ready in an hour.In the meantime,lets see the table.6.I was in financial trouble last year;it was my fathers friend that helped me out.7.Your elder sister is reflecting on what to do next;dont i

    125、nterrupt her.8.The newly-opened supermarket is just opposite to the post office.9.As a parent,its your duty to urge your child to finish his homework on time.10.Its wrong of you to abandon yourself to such a kind of amusement.单项填空1.One _ to the accident said that the car was racing at full speed and

    126、 that the driver appeared to be drunk.A.witness B.judgeC.companion D.journalist【解析】选A。句意为:这个事故的一位目击证人说汽车在全速前进,司机好像喝醉了酒。witness目击证人;judge法官,判断;companion同伴;journalist记者。结合语境,A为正确答案。2.I was not feeling well and my parents _ me to go to the hospital and have a medical examination.A.demanded B.urged C.su

    127、ggested D.hoped【解析】选B。句意为:我不舒服,父母督促我去医院做检查。urge sb.to do sth.督促某人干某事,其他三个单词都不可以与sb.to do sth.连用。【举一反三】The angry public _ immediate action against the illegal addition of chemicals to various food.A.wanted B.orderedC.urged D.suggested【解析】选C。句意:愤怒的公众要求立即采取措施禁止向各种食品中添加化学物质。3.You should _ the likely res

    128、ult before you decide to do something.2011九江模拟A.pick out B.reflect onC.make use of D.test out【解析】选B。句意:在决定做事情之前,你应该思考一下可能发生的结果。reflect on思考;pick out挑选出;make use of利用;test out充分检验。【举一反三】This article _ the opinions of the common people.A.was reflected B.reflectedC.responded D.was responded【解析】选B。句意:这篇

    129、文章反映了普通人的观点。reflect反映;respond回答,回应。结合语境,用一般过去时态,故选B。4.I shall never forget those days _ I lived on the farm with the farmers,_ has a great effect on my life.A.when;who B.that;whichC.which;that D.when;which【解析】选D。句意:我永远也忘不了我和农民们生活在农场的那些日子,它对我的生活有着重大的影响。题干中when引导定语从句,修饰先行词days;which引导非限制性定语从句,指代主句内容。5

    130、.Its very _ of you to notice that detail straightaway.A.sharp B.enthusiasticC.eager D.aware【解析】选A。sharp敏锐的,灵敏的,敏捷的。句意:你太敏锐了,一下就注意到了细节。6.They failed several times,and finally _ the hope of finding an effective way of solving the problem.A.abandoned B.releasedC.discouraged D.resigned【解析】选A。句意:他们失败了几次,

    131、最后他们放弃了寻找解决问题的有效办法的希望。abandon为放弃,故选A。7.The driver was _ the new limit to speed,so he was at a loss when word came that he was forbidden to drive for speeding.2011聊城模拟A.good at B.unaware ofC.aware of D.interested in【解析】选B。句意:这个司机不知道新的限速令,因此当因超速驾驶而被禁止开车的消息传来时,他感到不知所措。be unaware of不清楚;be good at擅长;be a

    132、ware of意识到;be interested in对感兴趣。8.All these criticisms were _.A.dragging her away B.dragging her onC.dragging her through D.dragging her down【解析】选D。句意:所有的这些批评使她情绪低落。drag sb.down使某人情绪低落;把拖垮。9.When we were young,we were scared _ stay outside after 10:00 pm,because we were scared _ being robbed.A.to;to

    133、 B.to;of C.of;to D.of;of【解析】选B。be scared to do不敢做某事;be scared of doing sth.恐惧做某事。解决此题的关键在于题干空格后的动词形式。10.We _ there when it _ to rain.2011抚州模拟A.would get;beganB.were getting;would beginC.were about to get;beganD.had got;had begun【解析】选C。句意:我们正要去那里这时开始下雨了。be about to do.when.正要这时。11.Did you enjoy yours

    134、elf last night?Its very nice of you.I appreciate _ to the party.A.to be invited B.to have invitedC.being invited D.having been invited【解析】选D。appreciate后只能接动名词,动作发生在谓语动词之前又是被动,故用having been done形式。12.The little girl who got lost decided to remain _ she was and wait for her mother.A.where B.what C.how

    135、 D.who【解析】选A。where引导地点状语从句。句意:这个迷路的小女孩决定呆在原地等她妈妈。13.A family of five is really a heavy burden,so we all have to work hard to _.A.find out B.work outC.help out D.carry out【解析】选C。help out帮助(某人)摆脱困境或危难。find out查明白,搞清楚;work out计算出,解决;carry out实施,执行。14.The hotel is not big enough and it hasnt a(n)_ for 5

    136、00 Japanese youths.A.collection B.abilityC.accommodation D.reception【解析】选C。accommodation住所,住宿;collection收集;ability能力;reception接待。15.Have you moved into the new house?Not yet,the rooms _.A.are being painted B.are paintingC.are painted D.are being painting【解析】选A。考查进行时的被动语态。答句意为“房屋正在被粉刷”。.阅读理解2011银川模拟U

    137、nless humans act now,seafood may disappear by 2048,concludes the lead author of a new study that paints a grim picture for ocean and human health.According to the study,the loss of ocean biodiversity(生物多样性)is speeding up,and 29 percent of the seafood species that humans consume have already died out

    138、.If the long-term trend continues,in 30 years there will be little or no seafood available for human beings.The increasing pace of diversity loss thus endangers the“ecosystem services”that many human populations depend on for survival,the study says.The research also found that biodiversity loss is

    139、tightly linked to declining water quality,harmful algal blooms,ocean dead zones,fish kills,and coastal flooding.“Biodiversity is a limited resource,and we are going to end up with nothing left if nothing changes,”said Boris Worm,an assistant professor of marine conservation biology at Dalhousie Univ

    140、ersity in Halifax,Canada.Worm led the international team of scientists and economists that examined the role of marine biodiversity in maintaining ecosystem services.They examined the impact of species loss at local,regional,and global scales and in a variety of ecosystems.Everywhere they looked,the

    141、y got the same result:the greater the loss of diversity,the greater the impact on ecosystem services.“The good news is that areas managed for improved diversity can and do recover,raising the possibility that the problem can be reversed(彻底改变)if humans take action.”Worm said.“Where we protect marine

    142、areas around the world we see an increase in species diversity.We also see more productivity as well as more money being earned from those ecosystems,”he said.1.What would be the best title for the text?A.Seafood promotes human healthB.Biodiversity is important for human survivalC.Ocean biodiversity

    143、 is improvingD.The future of ecosystem services【解析】选B。主旨大意题。第一段中提到生物多样性正在减少,然后在第二、三、四段都提到生物多样性对生态系统、对人类的重要性。故选B。2.The underlined word“grim”in Paragraph 1 most probably means _.A.horrible B.clearC.simple D.colorful【解析】选A。词义猜测题。由第一段最后两句的对生物多样性减少的描述,可知其描述的画面是不容乐观的,可怕的。故应选A。grim在此意为“险恶的;令人害怕的”。【方法技巧】如何科

    144、学猜测词义词义猜测题通常指对超纲词义的推断以及对熟词生义的猜测,即需要通过上下文得出其在特定场合的含义。猜测词义的方法一般有下列几种:通过构词法(如:派生、合成、转化等)猜测。通过已有的同义词或反义词猜测,即在上下文中找出该词的其他表示方法,由此推断其含义。通过同位语猜测。通过解释说明性的词语(如that is;that is to say;or;namely;in other words)以及标点符号(如破折号、括号等)引出的对该词的解释性词、句来猜测。通过该词的修饰语(尤其是定语从句)来猜测。通过具体语境中体现出来的某种关系(如因果关系、转折关系、同类关系等)猜测。3.Which of t

    145、he following is NOT true according to the text?A.The loss of biodiversity threatens our food supplies.B.Its urgent to save biodiversity in the coming 30 years.C.Biodiversity loss is closely related to flooding.D.Biodiversity loss has a great effect on ecosystem services.【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知A、B正确,又根据

    146、第二段以及第四段可知D正确。C项是以偏概全,与第二段最后一句不符。4.What can be inferred from the last paragraph?A.Biodiversity has been improved in a vast area of ocean.B.Its not so difficult to improve biodiversity.C.Theres no need to worry about the decline in biodiversity.D.Its hopeful to improve biodiversity if action is taken

    147、.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知如果人类采取行动,有可能彻底改变生物多样性减少这一问题。5.Whats the main purpose of the international team led by Worm?A.To control the loss of ocean biodiversity.B.To make clear that ocean biodiversity had nothing to do with humans.C.To examine the role ocean biodiversity plays in maintaining ecosyste

    148、m services.D.To protect ecosystems.【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后一句可知。.阅读表达阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求)1I thought I might be the only person in the world who hadnt done an eBay deal.So,I decided to try my hand at online auction(网上拍卖).Buying for beginners2Sign up on www.eB.uk.Most items(e.g.tables,compute

    149、rs,and books)ready for auction will come with a picture and a short description;others may be marked with“BUY IT NOW”and have a fixed price.You can buy these right away.3If the item is being auctioned,you offer the highest price you are prepared to pay and eBay bids(出价)for you.The bid will be increa

    150、sed little by little until it goes beyond your highest bid,then you are e-mailed and asked if you would like to bid again.Auction lasts for up to 10 days and when it finishes eBay sends an e-mail telling you whether you have won the item.How to pay4Sellers decide how they would like to be paid and y

    151、ou need to check this before placing a bid,because you might not want to post a check or postal orders.The easiest way is through PayPal,an online payment system that _ from your credit card.Selling made simple5If you plan to sell on eBay,it helps to include a picture of the item.I follow my friends

    152、 advice and put up the items I wanted to sell for a 10-day auction,starting on a Friday.This way,buyers had two weekends to bid.The big things in life6Its easy to post a small item,but furniture is a big part of eBay and this has to be collected or sent by mailmen.Check the ways of delivery before y

    153、ou bid.1.What is the best title for the text?(no more than 10 words)How to use an online auction system/How to buy and sell on eBay/Tips on having an auction online 2.Complete the following statement with proper words.(no more than 2 words)It will help you to succeed to put/include a picture of the

    154、item you want to sell on eBay.3.Please fill in the blank in Paragraph 4 with proper words or phrases.(no more than 5 words)takes money away4.Would you like to sell or buy on eBay?Why or why not?(no more than 30 words)Yes.Because its very interesting to have an auction online and the items may be che

    155、aper than those in shops./No.Because I dont know whether or not the real item is in good condition and I cant make sure of the safety of my money paid through PayPal.5.What does the word“it”(line 6,paragraph 3)probably refer to?(no more than 3 words)Auction.单词拼写1.The scientist abandoned(放弃)his resea

    156、rch for lack of money.2.The hotel provides accommodation(住宿)for fifty people.3.The annual(每年的)death rate in the United States is increasing.4.The frightened people fled(逃 离)from the burning building.5.That kind of work does need teamwork and sharp(敏捷的)thinking.6.At least two witnesses(目击者)saw her st

    157、eal my telescope the day before yesterday.7.This school offers no accommodations,so we will go to another one opposite(在对面)the street.8.She has a very narrow(狭隘的)mind,for which she often becomes the target to be talked about.9.The old man dragged(拖着)his tired feet as he walked slowly.10.She gave the

    158、 class a vivid(生动的)description of the beautiful seaside.根据句意,用所给词组的适当形式填空reflect on;help out;be aware of;scare.into;in the meantime;witness to;upside down;abandon oneself to;be opposite to;urge sb.to do1.Looking for his lost magazine,the man turned the whole room upside down.2.The young policeman wi

    159、tnessed to seeing the girl enter the chairmans office.3.She was aware of the fact that she had made a serious mistake,and she couldnt forgive herself.4.Never scare children into working hard at their lessons.5.Supper wont be ready in an hour.In the meantime,lets see the table.6.I was in financial tr

    160、ouble last year;it was my fathers friend that helped me out.7.Your elder sister is reflecting on what to do next;dont interrupt her.8.The newly-opened supermarket is just opposite to the post office.9.As a parent,its your duty to urge your child to finish his homework on time.10.Its wrong of you to

    161、abandon yourself to such a kind of amusement.语法和词汇知识1.One to the accident said that the car was racing at full speed and that the driver appeared to be drunk.A.witnessB.judgeC.companionD.journalist【解析】选A。句意为:这个事故的一位目击证人说汽车在全速前进,司机好像喝醉了酒。witness目击证人;judge法官,判断;companion同伴;journalist记者。结合语境,A为正确答案。2.I

    162、 was not feeling well and my parents me to go to the hospital and have a medical examination.A.demandedB.urgedC.suggestedD.hoped【解析】选B。句意为:我不舒服,父母督促我去医院做检查。urge sb.to do sth.督促某人干某事,其他三个单词都不可以与sb.to do sth.连用。【举一反三】The angry public_ immediate action against the illegal addition of chemicals to vario

    163、us food.A.wanted B.orderedC.urgedD.suggested【解析】选C。句意:愤怒的公众要求立即采取措施禁止向各种食品中添加化学物质。3.You should_ the likely result before you decide to do something.2011汉中模拟A.pick outB.reflect onC.make use ofD.test out【解析】选B。句意:在决定做事情之前,你应该思考一下可能发生的结果。reflect on思考;pick out挑选出;make use of利用;test out充分检验。【举一反三】This ar

    164、ticle_ the opinions of the common people.A.was reflectedB.reflectedC.respondedD.was responded【解析】选B。句意:这篇文章反映了普通人的观点。reflect反映;respond回答,回应。结合语境,用一般过去时态,故选B。4.I shall never forget those days_ I lived on the farm with the farmers,_ has a great effect on my life.A.when;whoB.that;whichC.which;thatD.whe

    165、n;which【解析】选D。句意:我永远也忘不了我和农民们生活在农场的那些日子,它对我的生活有着重大的影响。题干中when引导定语从句,修饰先行词days;which引导非限制性定语从句,指代主句内容。5.Its very_ of you to notice that detail straightaway.A.sharpB.enthusiasticC.eagerD.aware【解析】选A。sharp敏锐的,灵敏的,敏捷的。句意:你太敏锐了,一下就注意到了细节。6.They failed several times,and finally_ the hope of finding an eff

    166、ective way of solving the problem.A.abandonedB.releasedC.discouragedD.resigned【解析】选A。句意:他们失败了几次,最后他们放弃了寻找解决问题的有效办法的希望。abandon为放弃,故选A。7.The driver was _ the new limit to speed,so he was at a loss when word came that he was forbidden to drive for speeding.A.good atB.unaware ofC.aware ofD.interested in

    167、【解析】选B。句意:这个司机不知道新的限速令,因此当因超速驾驶而被禁止开车的消息传来时,他感到不知所措。be unaware of不清楚;be good at擅长;be aware of意识到;be interested in对感兴趣。8.All these criticisms were_.A.dragging her awayB.dragging her onC.dragging her throughD.dragging her down【解析】选D。句意:所有的这些批评使她情绪低落。drag sb.down使某人情绪低落;把拖垮。9.When we were young,we were

    168、 scared _ stay outside after 10:00 pm,because we were scared _ being robbed.A.to;toB.to;ofC.of;toD.of;of【解析】选B。be scared to do不敢做某事;be scared of doing sth.恐惧做某事。解决此题的关键在于题干空格后的动词形式。10.We _ there when it _ to rain.2011永州模拟A.would get;beganB.were getting;would beginC.were about to get;beganD.had got;h

    169、ad begun【解析】选C。句意:我们正要去那里这时开始下雨了。be about to do.when.正要这时。11.Did you enjoy yourself last night?Its very nice of you.I appreciate _ to the party.A.to be invited B.to have invitedC.being invited D.having been invited【解析】选D。appreciate后只能接动名词,动作发生在谓语动词之前又是被动,故用having been done形式。12.The little girl who g

    170、ot lost decided to remain _ she was and wait for her mother.A.where B.what C.how D.who【解析】选A。where引导地点状语从句。句意:这个迷路的小女孩决定呆在原地等她妈妈。13.A family of five is really a heavy burden,so we all have to work hard to _.A.find out B.work outC.help out D.carry out【解析】选C。help out帮助(某人)摆脱困境或危难。find out查明白,搞清楚;work

    171、out计算出,解决;carry out实施,执行。14.The hotel is not big enough and it hasnt a(n)_ for 500 Japanese youths.A.collection B.abilityC.accommodation D.reception【解析】选C。accommodation住所,住宿;collection收集;ability能力;reception接待。15.Have you moved into the new house?Not yet,the rooms_.A.are being painted B.are paintingC

    172、.are painted D.are being painting【解析】选A。考查进行时的被动语态。答句意为“房屋正在被粉刷”。.阅读理解2011银川模拟Unless humans act now,seafood may disappear by 2048,concludes the lead author of a new study that paints a grim picture for ocean and human health.According to the study,the loss of ocean biodiversity(生物多样性)is speeding up,

    173、and 29 percent of the seafood species that humans consume have already died out.If the long-term trend continues,in 30 years there will be little or no seafood available for human beings.The increasing pace of diversity loss thus endangers the“ecosystem services”that many human populations depend on

    174、 for survival,the study says.The research also found that biodiversity loss is tightly linked to declining water quality,harmful algal blooms,ocean dead zones,fish kills,and coastal flooding.“Biodiversity is a limited resource,and we are going to end up with nothing left if nothing changes,”said Bor

    175、is Worm,an assistant professor of marine conservation biology at Dalhousie University in Halifax,Canada.Worm led the international team of scientists and economists that examined the role of marine biodiversity in maintaining ecosystem services.They examined the impact of species loss at local,regio

    176、nal,and global scales and in a variety of ecosystems.Everywhere they looked,they got the same result:the greater the loss of diversity,the greater the impact on ecosystem services.“The good news is that areas managed for improved diversity can and do recover,raising the possibility that the problem

    177、can be reversed(彻底改变)if humans take action.”Worm said.“Where we protect marine areas around the world we see an increase in species diversity.We also see more productivity as well as more money being earned from those ecosystems,”he said.1.What would be the best title for the text?A.Seafood promotes

    178、 human healthB.Biodiversity is important for human survivalC.Ocean biodiversity is improvingD.The future of ecosystem services【解析】选B。主旨大意题。第一段中提到生物多样性正在减少,然后在第二、三、四段都提到生物多样性对生态系统、对人类的重要性。故选B。2.The underlined word“grim”in Paragraph 1 most probably means_.A.horrible B.clearC.simple D.colorful【解析】选A。词义

    179、猜测题。由第一段最后两句的对生物多样性减少的描述,可知其描述的画面是不容乐观的,可怕的。故应选A。grim在此意为“险恶的;令人害怕的”。【方法技巧】如何科学猜测词义词义猜测题通常指对超纲词义的推断以及对熟词生义的猜测,即需要通过上下文得出其在特定场合的含义。猜测词义的方法一般有下列几种:通过构词法(如:派生、合成、转化等)猜测。通过已有的同义词或反义词猜测,即在上下文中找出该词的其他表示方法,由此推断其含义。通过同位语猜测。通过解释说明性的词语(如that is;that is to say;or;namely;in other words)以及标点符号(如破折号、括号等)引出的对该词的解释

    180、性词、句来猜测。通过该词的修饰语(尤其是定语从句)来猜测。通过具体语境中体现出来的某种关系(如因果关系、转折关系、同类关系等)猜测。3.Which of the following is NOT true according to the text?A.The loss of biodiversity threatens our food supplies.B.Its urgent to save biodiversity in the coming 30 years.C.Biodiversity loss is closely related to flooding.D.Biodiversi

    181、ty loss has a great effect on ecosystem services.【解析】选C。细节理解题。根据第一段可知A、B正确,又根据第二段以及第四段可知D正确。C项是以偏概全,与第二段最后一句不符。4.What can be inferred from the last paragraph?A.Biodiversity has been improved in a vast area of ocean.B.Its not so difficult to improve biodiversity.C.Theres no need to worry about the de

    182、cline in biodiversity.D.Its hopeful to improve biodiversity if action is taken.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第一句可知如果人类采取行动,有可能彻底改变生物多样性减少这一问题。.任务型阅读根据短文内容,从下框的AF选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。A.Causes of overusing fluorideB.Negative effects of fluorideC.Safe use of fluorideD.The experts background information E

    183、.No need to worry about fluoride poisoningF.Solutions to improper use of fluorideI have heard that fluoride can help stop dental decay,but I recently read that it is poisonous.Which of these is true?How can children use fluoride safely?1This question is answered by Dr Marcia M.Rich who practises gen

    184、eral dentistry in Newholt.She is also a lecturer at the University and a writer for the monthly magazine Your Dentist Cares.2My answer to the first question is to stress that fluoride works well and is safe when users follow instructions.Young children have a tendency to swallow toothpaste,which is

    185、why they should only have a tiny amount of fluoride toothpaste on their toothbrushes.If this simple measure is taken,parents can be confident that children will be protected against tooth decay,and come to no harm.3Almost all medicines have an adverse effector even be deadlyif they are not taken as

    186、directed.So you are rightfluoride can be poisonous if it is swallowed in very large quantities.It is for the reason that fluoride supplements can only be obtained on prescription from the doctor or dentist.Please be assured that fluoride overdoses are rarein fact,I have never heard of any fatal inci

    187、dents related to fluoride poisoning.4Scientific studies have shown that fluoride can help to prevent cavities as long as it is used correctly.If fluoride is abused,there is a risk of illness or even deaths in extreme cases.If a deadly amount of fluoride is taken,immediate first-aid could save a life

    188、.A person who has swallowed a large amount of fluoride will probably start vomiting.If so,the patient should be given milk or antacid and taken to the nearest hospital for emergency treatment.5Taking too much fluoride while teeth are growing can lead to a condition called dental fluorosis.The most likely cause is the swallowing of fluoride toothpaste by young children.It can also be caused by inappropriate use of fluoride drops or other fluoride supplements,for example when fluoride is already present in drinking water.答案:15.DCEFA

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT3 UNDER THE SEA(新人教版选修7).ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765699.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1