分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型2024年高考英语模拟试题(新高考版)(二)(全析全解版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:767603
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:47.47KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024 年高 英语 模拟 试题 新高 全析全解版
    资源描述:

    1、2024年高考英语模拟试题(二)(新高考卷)全析全解(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)注意回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。录音部分结束前,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5

    2、小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Where does the conversation probably take place?AAt the cinema.BAt the hotel.CAt the customs【答案】C【原文】M: Welcome. Passport and form, please.W: Sure. Here you go.M: Thank you. Whats the purpose of yo

    3、ur visit?W: Im here for work. Im on a business trip.2How much money will the man get back?A$10.B$ 4.C$ 6.【答案】B【原文】W: Hi, are you ready to pay?M: Yes, could I get these two shirts?W: Sure. The total is six dollars.M: OK. Ive got ten.3How does the woman feel finally?AEncouraged.BDefeated.CDepressed.【答

    4、案】A【原文】M: How was your exam?W: I really messed up, Uncle. I couldnt answer a lot of the questions. I already know that I failed.M: Everybody makes mistakes. Auntie and I will always support you!W: Thank you, Uncle. I will try again.4What does the man want?APig dolls.BShip models.CSome chips.【答案】C【原文

    5、】M: Hey mom, are you at the supermarket now?W: Hello? Sweetie, the sound isnt very clear.M: Dont forget to bring me some chips, and I dont want a small bag. I want a big one.W: A pig ship? What is it? A model? I cant hear you clearly. You can text me.5What made the woman wait so long for her clothes

    6、?AThe breaking-down of the company.BHer not being informed in time.CThe wrong delivery of her package.【答案】C【原文】W: Hi, Ben. I will go to the front desk to fetch my package. My new clothes finally came!M: Did it take a long time?W: Yeah. They made a mistake and sent it to the wrong address.M: I want t

    7、o send a package too. So Ill go with you.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6How long will the speakers wait for?A60 minutes.B45 minutes.C55 minutes.7What will the speake

    8、rs do next?AFind another restaurant.BWait in line.CDo some shopping.【答案】6B 7C【原文】M: Wow, look! So many people are waiting in line. This place is always packed on Fridays.W: I dont want to stand here for an hour. Lets go somewhere else.M: Its Friday night. Everywhere has a line. Lets just eat here. W

    9、e can use a waitlist app.W: A waitlist app? How does that work?M: You just choose the restaurant, and the app will put you on the waitlist and give you a number.W: Thats easy. Does it say how many groups are ahead of us?M: Yeah, 10 groups. So, its a 45-minute wait for our table, but we dont have to

    10、stick around here.W: Great. What are we waiting for? Lets do some shopping to kill time.听第7段材料,回答第8至10题。8Who is the cake made for?AThe mans daughter.BThe man.CThe woman.9What will they do first according to the recipe?ABrush the pan.BMix the flour.CHeat the oven.10What will the man finally do?AWrite

    11、 a message on the cake.BCut out a piece of cake.CPut some fruit on the cake.【答案】8A 9C 10A【原文】M: Hey Jen, thank you for helping me bake a cake for my daughter.W: No problem. Its so sweet of you to make her a cake.M: Yeah, but Ive never made a cake before. So, hopefully, itll be OK!W: Im sure it will.

    12、 Whats first on the recipe?M: Well, it says to heat the oven first to 180 degrees.W: Ill do that while you start mixing the flour.M: OK, I also need eggs, butter, and 2 cups of sugar? Is that too much?W: Nope! 2 cups is perfect. Now we just put the mixture in the pan and bake it for 30 minutes.M: Th

    13、ats it? Well, that was a piece of cake!W: Do you want to write a special message on it?M: Yes. Its “Happy every day!”听第8段材料,回答第11至14题。11Why was Mikes brother crying?AMike didnt let his brother play with his toys.BMike didnt play with his brother.CMike didnt give his brothers things back.12What does

    14、the woman think of Mikes behavior?AUnselfish.BUnfriendly.CUnusual.13What does the woman advise Mike to do?ATo make an apology.BTo share things.CTo be more careful.14What is the probable relationship between the speakers?AMother and son.BFather and daughter.CBrother and sister.【答案】11A 12B 13B 14A【原文】

    15、W: Mike, do you know why your brother is crying?M: I dont know. Maybe because I wouldnt let him play with my toys.W: Thats not very kind. What do we say in our family?M: Sharing is caring.W: Thats right. Sharing is caring. That means you two need to take turns with your toys.M: But he always plays t

    16、hem alone! He never gives them back.W: Youre his big brother. You need to set an example for him.M: But sometimes he even breaks them!W: Ill ask him to be more careful. And you can ask him nicely to give them back next time.M: But.W: No buts, Mister! If you dont listen to my words, Ill tell your fat

    17、her.听第9段材料,回答第15至17题。15What do we know about this manned flight mission?AIt has the longest staying time.BIt is the hardest to operate.CIt travels at the fastest speed.16What do Taikonauts do to pass the time?APlay cards.BPlay tennis.CPlay instruments.17What does the womans final words mean?AWomen a

    18、re less suitable in this mission.BWomen are as excellent as men.CWomen undertake more than men do.【答案】15A 16C 17B【原文】W: Hey, are you watching a video of the Chinese space station? Shenzhou-12, right?M: Close. Shenzhou-13.W: Its hard to keep up with China speed! So how long are they in orbit this tim

    19、e?M: Six months, the longest stay of any single manned fight mission in Chinas history.W: So do you watch them conduct experiments or spacewalks or what?M: Pretty much. They even give lessons in the space station!W: I wonder what the Taikonauts do to pass the time up there?M: They go for jogs play m

    20、usical instruments, and even play ping-pong.W: Zero-gravity ping-pong! I gotta try that! Whos that lady floating by?M: Thats Wang Yaping. Shes become somewhat of a celebrity down here on earth.W: Well, women hold up half the sky, so its only fitting that they should work in it too.听第10段材料,回答第18至20题。

    21、18Which pet may an outgoing person prefer?AA bird.BA dog.CA cat.19What may a cat owner be like?AClever.BSociable.CCareful.20What does the speech mainly talk about?APet peoples personalities.BMore outgoing dog people.CLess sociable cat people.【答案】18B 19A 20A【原文】M: Are you a dog person or a cat person

    22、? What psychological factors make a person choose one type of pet over the other?An outgoing person prefers dogs. This should really come as no surprise. Owning a dog is a social experience, because you always have to walk them and interact with other dog owners. If you really like talking to other

    23、people, a dog might be for you. Cats on the other hand tend to stay at home, which means that taking care of a cat requires much less social interaction.Cat people are smarter. While studies show that dog lovers are more outgoing and lively, cat lovers score higher on intelligence tests, and are sai

    24、d to be more open-minded. They are also more curious about the world, even though they might not leave the house to see it as much!Do you love a dog or a cat? Are you a different kind of pet person like a turtle person or a bird person? Does your personality match with some features we talked about

    25、earlier? I hope my speech will be helpful to you. Thank you for listening!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Dead Sea might be the most famous saline body in the world, but its by no means the only one. Here, we uncover some other salt lakes around the w

    26、orld.Dead SeaThe most famous of the lot, the Dead Seaalso known as the Salt Seais a natural place to start. Its technically not a sea at all, but a land salt lake. Its waters are mainly drawn from the Jordan River, and the high salinity (盐度) means no life can survive here, so dont expect any colorfu

    27、l fish. However, much amusement results from the seas buoyancy (浮力): Bring some reading material to the waters and lie backnature will do the rest.Lake AssalSurrounded by black volcano rocks, Lake Assal takes the title of being the lowest point in Africa. Vast salt fields mark its edges; the lake ha

    28、s long been at the centre of the areas salt trade, on which the regions African locals still rely. Though the area might not be suitable to live in, the waters are rich in minerals and related to health benefits. Great Salt LakeThe biggest salt lake in the western hemisphere, and the one that gave S

    29、alt Lake City its name, the Great Salt Lake finds its home in northern Utah. What makes the lake well-known is not only the lakes blue and green waters and white-sand beaches, but also Great Salt Lake State Park and Antelope Island State Park, both offering super hiking and biking trails, and great

    30、long views.Don Juan PondDon Juan Pond might not win any prizes for its beautyat four inches deep, its little more than a pond, but it is worth visiting. Its salinity content of almost 40 percent makes it one of the saltiest bodies of water on Earth, meaning it doesnt freeze even when Antarctic tempe

    31、ratures drop to -50. And with suggestions that water in a similar form could exist on Mars, theres more than one reason for scientists to study this fascinating dry, cold environment.21What can visitors probably do in Lake Assal?ARead books.BHave a hike.CEnjoy small fishes.DTake a bath in the lake.2

    32、2What is the Great Salt Lake famous for?AIts great parks.BIts scientific value.CIts highest salinity.DIts specific location.23Which lake is valuable for space exploration?ADead Sea.BLake Assal.CDon Juan Pond.DGreat Salt Lake.【答案】21D 22A 23C【解析】本文是应用文。文章介绍了世界各地的四个著名的盐湖。21推理判断题。根据Lake Assal部分中的“Surrou

    33、nded by black volcano rocks, Lake Assal takes the title of being the lowest point in Africa. Vast salt fields mark its edges; the lake has long been at the centre of the areas salt trade, on which the regions African locals still rely. Though the area might not be suitable to live in, the waters are

    34、 rich in minerals and related to health benefits.(被黑色的火山岩包围着,是非洲最低点的称号。广阔的盐田标志着它的边缘,该湖长期以来一直是该地区食盐贸易的中心,该地区的非洲当地人仍然依赖于此。虽然该地区可能不适合居住,但水中富含矿物质,对健康有益。)”可知,这个盐是非洲最低点,且湖水含有丰富的矿物质,对身体有益,由此可推知,游客或许可以在Assal湖洗澡。故选D。22细节理解题。根据Great Salt Lake部分中的“What makes the lake well-known is not only the lakes blue and g

    35、reen waters and white-sand beaches, but also Great Salt Lake State Park and Antelope Island State Park, both offering super hiking and biking trails, and great long views.(使湖闻名的不仅是湖的蓝色和绿色的海水和白色的沙滩,还有大盐湖州立公园和羚羊岛州立公园,都提供超级徒步旅行和自行车道,以及绝佳的远景。)”可知,大盐湖以它的公园们而闻名,故选A。23细节理解题。根据Don Juan Pond部分中的“Its salinity

    36、 content of almost 40 percent makes it one of the saltiest bodies of water on Earth, meaning it doesnt freeze even when Antarctic temperatures drop to -50. And with suggestions that water in a similar form could exist on Mars, theres more than one reason for scientists to study this fascinating dry,

    37、 cold environment.(其含盐量近40%,使其成为地球上含盐量最高的水体之一,这意味着即使南极气温降至-50,它也不会结冰。有迹象表明火星上可能存在类似形式的水,科学家们研究这个迷人的干燥寒冷环境的原因不止一个。)”可知,唐璜塘对太空探索很有价值。故选C。BAs a reporter, I talk to strangers for a living and love the challenge of getting them to open up. Yet heres a confession: Ive been married for eight happy years, b

    38、ut until six months ago, I could be the stereotypical inattentive husband. Its not that my wife and I never had pleasant conversations. But more often than I care to admit, I was just going through the motions, nodding when I was supposed to. I was the guy whod defensively snap (厉声说), “Of course I d

    39、id!” when my wife would ask, “JB, did you even hear what I just said?”In January, I began to lose my voice repeatedly. Doctors told me I needed surgery, or else my throat would be permanently damaged. Total silence would be required for the first few weeks of my recovery.Two hours after the surgery,

    40、 my eyes filled with tears as my two-year-old son stood by me looking puzzled because I wouldnt answer his questions. I wanted to talk but couldnt. But before I got home, I had settled into a Zen-like peace about my silence. Soon I noticed another “side effect”: As my wife talked to me to keep up my

    41、 spirits, I wasnt just hearing her; I was listening to her.Over the next few weeks, I found myself unwilling to miss a word she said. I began to hear a sweetness in her voice that I hadnt recalled for long. I found myself understanding her better on topics Id previously dismissed as “things I just d

    42、ont get as a guy”.I also realized my toddler (学步的儿童) wasnt just chattering nonstop but that he often had surprisingly thoughtful things to say for his age.Even while walking my dog in the woods near our home, I began hearing pleasant patterns in bird songs. The rustling leaves sounded crisper to me.

    43、 Before my surgery, Id have spent those walks on my phone.After several months, I was fully recovered. Now conversation in our house is better, but not because Im talking more. Im just listening better and becoming less and less surprised that I like what I hear.24What does the author want to tell u

    44、s most in the first two paragraphs?AHe was fond of talking to strangers.BHe enjoyed taking challenges.CSometimes he ignored his wifes words.DHe often quarreled with his wife.25Why did the author have to keep silent?ATo avoid argument.BTo hear more.CTo ensure recovery.DTo show unhappiness.26After the

    45、 surgery, how did the author feel about his inability to talk at first?APeaceful.BUpset.CPuzzled.DUncertain.27What is the text mainly about?AEasier said than done.BFull set, partial to listen to the dark.CKnowledge is power.DListen well and you can hear the world.【答案】24C 25C 26B 27D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要

    46、讲述了作者在手术后不能说话,但意外地发现了倾听的好处的故事。24推理判断题。根据第一段中的“Yet heres a confession: Ive been married for eight happy years, but until six months ago, I could be the stereotypical inattentive husband. (不过,我得坦白:我已经幸福地结婚八年了,但直到六个月前,我可能还是那种典型的粗心大意的丈夫。)”以及第二段中的“But more often than I care to admit, I was just going thr

    47、ough the motions, nodding when I was supposed to. (但更多的时候,我只是走过场,在该点头的时候点头。)”可知,作者是一个粗心大意的丈夫,在与妻子说话的时候,只是走过场,而非用心交流。由此可知,在前两段中作者想告诉我们,有时他会忽视妻子的话。故选C项。25细节理解题。根据第三段中的“Doctors told me I needed surgery, or else my throat would be permanently damaged. Total silence would be required for the first few we

    48、eks of my recovery. (医生告诉我,我需要手术,否则我的喉咙会永远受损。在我康复的最初几个星期里,我需要保持完全的沉默。)”可知,作者要完全保持沉默是为了确保康复。故选C项。26推理判断题。根据第四段“Two hours after the surgery, my eyes filled with tears as my two-year-old son stood by me looking puzzled because I wouldnt answer his questions. I wanted to talk but couldnt. (手术后两个小时,我的眼睛里

    49、充满了泪水,我两岁的儿子站在我身边,一脸困惑,因为我不愿回答他的问题。我想说话,但说不出口。)”可知,因为无法说话,作者很难和儿子交流。由此推知,作者感到心烦意乱。故选B项。27主旨大意题。通读全文,尤其是尾段中的“Now conversation in our house is better, but not because Im talking more. Im just listening better and becoming less and less surprised that I like what I hear. (现在我们家的谈话好多了,但不是因为我说话多了。我只是听得更好

    50、,越来越不惊讶我喜欢我听到的东西。)”可知,作者之前不认真倾听妻子的话,却因为手术后不能说话,意外地发现了倾听的好处。由此可知,作者想要告诉读者倾听的重要性,D项“好好倾听,你会听到全世界的声音”符合文章大意。故选D项。CThe Mogao Grottoes were a center of Buddhist life and some of the worlds great cultures for hundreds of years. However, by the late Qing Dynasty they had been abandoned and nearly forgotten

    51、 and many of the caves had become damaged by the elements. Around 1900, with the discovery of a library of thousands of ancient documents, the caves received new interest from Chinese and foreign researchers. Unfortunately, this resulted in tens of thousands of items from the caves being taken to fo

    52、reign museumsIn the 1940s, many researchers and artists visited the area to study traditional Chinese art. Copies of some of the artwork painted by respected artists such as Zhang Daqian and GuanShanyue helped people all over the country learn about Dunhuang. These artists were also inspired by the

    53、artwork they saw in the caves and it began to influence their painting styles. Others staved in the desert for much longer, Chang Shuhong stayed for the rest of his life struggling to record the cultural treasures and protect them from the weather. As a result of their efforts the Dunhuang Academy w

    54、as formed to protect and study the Mogao Grottoes.In 1987, the Mogao Grottoes were named a UNESCO World Heritage Site. While the caves are open to the public, access is now limited in order to protect the artwork. However, the caves can be seen online in digital form so that people around the world

    55、can study and enjoy them.Despite its remoteness, the Mogao Grottoes continue to draw visitors. And just as the sand and desert have survived largely unchanged through the centuries, this small art gallery in the desert has also survived largely unchanged providing an amazing look at a world long ago

    56、 past.28When did the Mogao Grottoes regain the worlds attention?AHundreds of years ago.BIn the late Qing Dynasty.CIn the late eighties of the 20th century.DAround the beginning of the 20th century.29What is the authors purpose in mentioning the artists in the 1940s?ATo learn about their works.BTo sh

    57、ow how hard they worked.CTo compare their different styles.DTo appreciate their contributions.30When people have no access to visiting the caves, .Athey can do researches onlineBthey can enjoy the digital versionsCthey can watch copies in art galleriesDthey can study them in foreign museums31Which o

    58、f the following can be a suitable title for the text?AThe Mogao Grottoes Center of Buddhist LifeBThe Mogao Grottoes Art Gallery in the DesertCRespected artists Protectors of the Mogao GrottoesDAn Amazing Tourist Attraction The Mogao Grottoes【答案】28D 29D 30B 31B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了莫高窟的概况、历史以及现状。28细节理解

    59、题。根据第一段中“However, by the late Qing Dynasty they had been abandoned and nearly forgotten and many of the caves had become damaged by the elements. Around 1900, with the discovery of a library of thousands of ancient documents, the caves received new interest from Chinese and foreign researchers.(然而,到

    60、了清末,它们已经被遗弃,几乎被遗忘,许多洞穴都被自然破坏了。1900年左右,随着一个藏有数千份古代文献的图书馆的发现,这些洞穴引起了中外研究人员的新兴趣)”可知,大约在20世纪初,莫高窟重新引起了中外研究人员的新兴趣。故选D。29推理判断题。根据第二段“In the 1940s, many researchers and artists visited the area to study traditional Chinese art. Copies of some of the artwork painted by respected artists such as Zhang Daqian

    61、 and GuanShanyue helped people all over the country learn about Dunhuang. These artists were also inspired by the artwork they saw in the caves and it began to influence their painting styles. Others staved in the desert for much longer, Chang Shuhong stayed for the rest of his life struggling to re

    62、cord the cultural treasures and protect them from the weather. As a result of their efforts the Dunhuang Academy was formed to protect and study the Mogao Grottoes.(20世纪40年代,许多研究人员和艺术家来到这里研究中国传统艺术。张大千和关山月等受人尊敬的艺术家所画的一些艺术品的复制品帮助全国各地的人们了解敦煌。这些艺术家也受到他们在洞穴中看到的艺术品的启发,并开始影响他们的绘画风格。其他人在沙漠中度过了更长的时间,而常书洪在沙漠中

    63、度过了他的余生努力记录这些文化宝藏,并保护它们不受天气的影响。在他们的努力下,保护和研究莫高窟的敦煌研究院成立了)”可知,20世纪40年代,许多研究人员和艺术家通过他们的努力,让人们了解了敦煌。由此推知,文章提及20世纪40年代的艺术家们是为了赞赏他们在传承莫高窟文化上的贡献。故选D。30细节理解题。根据第三段中“While the caves are open to the public, access is now limited in order to protect the artwork. However, the caves can be seen online in digita

    64、l form so that people around the world can study and enjoy them.(虽然洞穴对公众开放,但为了保护艺术品,现在限制进入。然而,这些洞穴可以在网上以数字形式看到,以便世界各地的人们可以研究和欣赏它们)”可知,为了保护艺术品,现在莫高窟被限制进入,然而,人们可以在网上以数字形式看到,研究和欣赏它们。故选B。31主旨大意题。通读全文可知,文章在第一段讲述了莫高窟重新获得人们关注的原因;第二段提及20世纪40年代的艺术家们在传承莫高窟文化上所做的努力,赞赏了他们的贡献;第三段讲述莫高窟被列为联合国世界文化遗产;第四段讲述了莫高窟的艺术价值。

    65、因而,本文主要介绍了沙漠中的艺术长廊莫高窟。由此可知,选项B可以概括文章主旨,符合题意,故选B。DIn our information-driven society, shaping our worldview through the media is similar to forming an opinion about someone solely based on a picture of their foot. While the media might not deliberately deceive us, it often fails to provide a comprehen

    66、sive view of reality. Consequently, the question arises: Where, then, shall we get our information from if not from the media? Who can we trust? How about experts- people who devote their working lives to understanding their chosen slice of the world? However, even experts can fall prey to the allur

    67、e of oversimplification, leading to the “single perspective instinct” that hampers (阻碍) our ability to grasp the intricacies (错综复杂) of the world.Simple ideas can be appealing because they offer a sense of understanding and certainty. And it is easy to take off down a slippery slope, from one attenti

    68、on-grabbing simple idea to a feeling that this idea beautifully explains, or is the beautiful solution for, lots of other things. The world becomes simple that way. Yet, when we embrace a singular cause or solution for all problems, we risk oversimplifying complex issues. For instance, championing t

    69、he concept of equality may lead us to view all problems through the lens of inequality and see resource distribution as the sole panacea. However, such rigidity prevents us from seeing the multidimensional nature of challenges and hinders true comprehension of reality. This “single perspective insti

    70、nct” ultimately clouds our judgment and restricts our capacity to tackle complex issues effectively. Being always in favor of or always against any particular idea makes you blind to information that doesnt fit your perspective. This is usually a bad approach if you would like to understand reality.

    71、 Instead, constantly test your favorite ideas for weaknesses. Be humble about the extent of your expertise. Be curious about new information that doesnt fit, and information from other fields. And rather than talking only to people who agree with you, or collecting examples that fit your ideas, cons

    72、ult people who contradict you, disagree with you, and put forward different ideas as a great resource for understanding the world. If this means you dont have time to form so may opinions, so what?Wouldnt you rather have few opinions that are right than many that are wrong?32What does the underlined

    73、 word “allure” in Para.2 probably mean?ATemptation.BTradition.CConvenience.DConsequence.33Why are simple ideas appealing according to the passage?AThey meet peoples demand for high efficiency.BThey generate a sense of complete understanding.CThey are raised and supported by multiple experts.DThey re

    74、flect the opinions of like-minded individuals.34What will the author probably agree with?ASimplifying matters releases energy for human brains.BConstant tests on our ideas help make up for our weakness.CA well-founded opinion counts more than many shallow ones.DPeople who disagree with us often have

    75、 comprehensive views.35Which of the following can be the best title of the passage?AEmbracing Disagreement: Refusing OvercomplexityBSimplifying Information: Enhancing ComprehensionCUnderstanding Differences: Establishing RelationshipsDNavigating Complexity: Challenging Oversimplification【答案】32A 33B

    76、34C 35D【解析】本文是说明文。短文主要讲述了在信息驱动的社会中,塑造我们的世界观经常无法提供全面的现实视角。简单的想法可能很吸引人,但是我们会冒着过度简化复杂问题的风险,最终会影响我们的判断力,限制我们有效解决复杂问题的能力。我们应该与持有不同观点的人交谈并试图理解他们的观点,形成正确的观点。32词义猜测题。根据第二段“leading to the “single perspective instinct” that hampers(阻碍)our ability to grasp the intricacies of the world. (导致“单一视角本能”, 阻碍我们掌握世界的复杂

    77、性)”可知,专家受到过度简化的allure,也会导致单一视觉,不能掌握世界的复杂性,因此推断此处表示受到了过度简化的诱惑,allure在这里指的是“诱惑”。故选A。33细节理解题。根据第三段的“Simple ideas can be appealing because they offer a sense of understanding and certainty. (简单的想法可能很有吸引力,因为它们提供了一种理解和确定性)”可知,简单的想法具有吸引力是因为它们产生一种完全理解的感觉。故选B。34推理判断题。根据倒数第二段“Instead, constantly test your fav

    78、orite ideas for weaknesses. Be humble about the extent of your expertise. Be curious about new information that doesnt fit, and information from other fields. And rather than talking only to people who agree with you, or collecting examples that fit your ideas, consult people who contradict you, dis

    79、agree with you, and put forward different ideas as a great resource for understanding the world.(相反,要不断测试你最喜欢的想法的弱点。对自己的专业知识要谦虚。对不合适的新信息和来自其他领域的信息保持好奇。而不是只与那些同意你的人交谈,或者收集符合你想法的例子,咨询那些反驳你、不同意你的人,并提出不同想法的人,作为理解世界的重要资源)”可推断,作者认为要不断测试自己的想法,要谦虚,要保持好奇,不要只是与同意自己观点的人交谈,要与那些与持有与自己不同观点的人交流,接受不同的观点,作为理解世界的重要资源

    80、。因此推断作者认为理由充分的观点比肤浅的观点更有价值。故选C。35主旨大意题。根据第一段内容“In our information-driven society, shaping our worldview through the media is similar to forming an opinion about someone solely based on a picture of their foot. While the media might not deliberately deceive us, it often fails to provide a comprehensi

    81、ve view of reality.(在我们这个信息驱动的社会中,通过媒体塑造我们的世界观就像仅仅根据一个人的脚的照片来形成对他们的看法一样,它经常无法提供全面的现实视角)”,第二段的“However, even experts can fall prey to the allure of oversimplification, leading to the “single perspective instinct” that hampers(阻碍)our ability to grasp the intricacies of the world.(然而,即使是专家也会受到过度简化的诱惑,导

    82、致“单一视角本能”,阻碍我们掌握世界的复杂性)”以及倒数第三的“And rather than talking only to people who agree with you, or collecting examples that fit your ideas, consult people who contradict you, disagree with you, and put forward different ideas as a great resource for understanding the world. (与其只与那些同意你的人交谈,或者收集符合你想法的例子,不如

    83、咨询那些反驳你、不同意你的人,并提出不同想法的人,作为理解世界的重要资源)”以及全文内容可知,本文作者主要提出“单一视角本能”最终会影响我们的判断力,限制我们有效解决复杂问题的能力,我们应该接受不同的观点,作为理解世界的重要资源。因此D项“驾驭复杂性:挑战过度简化”为最佳标题。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The slightest wrong choice of words can change someones mindset. Words are the most powerf

    84、ul weapon one can ever have, whether it comes to writing or speaking. You dont know which word will hurt someone and negatively impact their mind. 36 Words that seem like a joke can seem deadly to others minds and life. A person should have control over his tongue. 37 Spoken words cant be taken back

    85、, so one should use them wisely. Speech should always be constructive, not destructive. Grasping the points below will surely help you in improving your vocal quality. Stay silent when you are angry. Never speak when you are in a bad mood because at that moment, your mind is going through bad though

    86、ts. If those bad thoughts get mixed with your words, it can spoil others mood. 38 Thats why you should always be silent when you are angry. Whenever you are mad at something, first try to calm yourself. 39 A wise person always thinks twice before speaking. He frames a sentence wisely according to th

    87、e situation so that no one feels hurtful. Your words should be clear enough to describe the situation. Even the greatest lecturer prepares a few terms before addressing a vast crowd. A good lecturer has the power to convince anyone through their wordplay. Never judge a person until or unless he spea

    88、ks. Dont pre-judge someone before you have a conversation with that person. Let him utter a word before you get to the conclusion of framing his image in your mind. 40 AAvoid speaking too fast.BThink well before you speak.CSome words could be poisonous to others.DIt would be best if you were very ca

    89、reful while using words.EHe should be well aware of what he is about to speak.FHow a person thinks can be determined by how he uses words in any situation.GAppreciate his thought process and, if necessary, try to correct him most politely rather than criticizing him.【答案】36D 37E 38C 39B 40F【解析】本文是说明文

    90、。文章主要就如何谨言提出三条建议。36根据上文“The slightest wrong choice of words can change someones mindset. Words are the most powerful weapon one can ever have, whether it comes to writing or speaking. You dont know which word will hurt someone and negatively impact their mind. (最轻微的措辞错误都会改变一个人的心态。文字是一个人所能拥有的最强大的武器,无

    91、论是写作还是口语。你不知道哪个词会伤害别人并对他们的思想产生负面影响。)”可知,这里说明使用词语时应该谨慎。选项D“如果你用词时非常小心,那就最好了。”和上文意思一致。故选D。37根据上文“A person should have control over his tongue. (一个人应该控制自己的舌头。)”可知,这里建议说话前要想好要说什么。选项E“他应该清楚自己要说什么。”和上文意思一致。故选E。38根据下文“Thats why you should always be silent when you are angry. Whenever you are mad at somethi

    92、ng, first try to calm yourself. (这就是为什么当你生气的时候你应该一直保持沉默。每当你对某事感到愤怒时,首先试着让自己平静下来。)”可知,生气时可能会说出伤害别人的话。选项C“有些话可能对其他人有害。”和下文意思一致。故选C。39根据下文“A wise person always thinks twice before speaking. (聪明人说话总是三思而后行。)”可知,这一段建议人们说话前要先想清楚。选项B“说话前要想清楚。”和下文意思一致。故选B。40根据上文“Never judge a person until or unless he speaks

    93、. Dont pre-judge someone before you have a conversation with that person. Let him utter a word before you get to the conclusion of framing his image in your mind. (除非一个人说话,否则永远不要评判他。在与某人交谈之前,不要预先判断他。让他说一句话,然后你才能得出在脑海中塑造他的形象的结论。)”可知,这一段建议人们在别人说话之前不要预先做出评判,因为你不知道他会说什么。选项F“一个人的思维方式可以由他在任何情况下如何使用词语来决定。”

    94、和上文意思一致。故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Growing up and playing hockey (冰球) with her brothers in the area, Manon Rheaume learned pretty quickly that, despite her 41 , she was often cut from teams 42 because she was a girl. Although it was 43 for

    95、the youngster, she continued to work hard and 44 her skills to prove she could 45 with the boys.It didnt take long for her to make a 46 for herself. In 1984, she became the first girl to 47 in the well-known Quebec City International pee-wee Hockey Tournament.When the Tampa Bay Lightning, a National

    96、 Hockey League (NHL) team, came calling the following year, it was a 48 Rheaume could not pass up. When Rheaume arrived in Tampa Bay, she remembers there was a big bouquet (花束) of flowers waiting for her in her dressing room, along with a 49 . “It was from a radio station in Montreal and the card 50

    97、 Go further, good 51 to you, were all on your 52 and youre not alone,” she said. “when I got that, I realized a lot of people were 53 me to be successful.”Although her experience with the NHL was brief, Rheaume encouraged countless girls to 54 their hockey dreams. Rheaume said, “Hard work and never

    98、giving up is what makes you 55 .”41AcompetenceBpatienceCdifferenceDinfluence42AhardlyBsimplyCphysicallyDirresponsibly43AconfusingBsurprisingCembarrassingDdisappointing44ArecoverBassessCsharpenDexpect45AcomplainBcompeteCcelebrateDcorrespond46AnameBplanCfaceDrule47AworkBengageCstarDvolunteer48AdreamBr

    99、oleCsignalDchance49AcertificateBticketCcardDpicture50AemergedBreadCexplainedDlisted51AluckBmomentCgiftsDnews52AwayBmindCsideDschedule53ApressingBsponsoringCadvisingDsupporting54Astick toBput offCmakeupDset aside55AdynamicBpopularCsuccessfulDreliable【答案】41A 42B 43D 44C 45B 46A 47B 48D 49C 50B 51A 52C

    100、 53D 54A 55C【解析】本文是一篇记叙文,主要讲的是打冰球的Manon Rheaume虽然是个女生,但是她并没有放弃,而是努力提高自己,最终进入了Tampa Bay Lightning队的励志故事。41考查名词词义辨析。句意:Manon Rheaume从小就和她的兄弟们一起在这个地区打冰球,她很快就明白了,尽管她很有能力,但她经常因为是女孩而被球队除名。A. competence能力;B. patience耐心;C. difference不同;D. influence影响。根据下文“she became the first girl to_7_ in the well-known Qu

    101、ebec City International pee-wee Hockey Tournament”可知,Manon Rheaume是有能力的,尽管她有能力,但是她是个女孩,所以她被球队除名。故选A。42考查副词词义辨析。句意:Manon Rheaume从小就和她的兄弟们一起在这个地区打冰球,她很快就明白了,尽管她很有能力,但她经常因为仅仅是女孩而被球队除名。A. hardly几乎不;B. simply仅仅;C. physically身体上;D. irresponsibly不负责任地。根据下文“because she was a girl”可知,队伍不要她,仅仅是因为她是个女生。故选B。43考

    102、查形容词词义辨析。句意:尽管这对小女孩来说很失望,但她继续努力学习,提高自己的技能,以证明她可以和男孩们竞争。A. confusing令人困惑的;B. surprising令人惊讶的;C. embarrassing令人尴尬的;D. disappointing令人失望的。根据上文“she was often cut from teams”可知,球队不要她加入,所以这是很让她失望的。故选D。44考查动词词义辨析。句意:尽管这对小女孩来说很失望,但她继续努力训练,提高自己的技能,以证明她可以和男孩们竞争。A. recover恢复;B. assess评价;C. sharpen(使)改善,提高;D. e

    103、xpect期待。根据上文“she continued to work hard”可知,她努力训练,是为了提高自己的技能。故选C。45考查动词词义辨析。句意:尽管这对小女孩来说很失望,但她继续努力学习,提高自己的技能,以证明她可以和男孩们竞争。A. complain抱怨;B. compete竞争;C. celebrate庆祝;D. correspond相一致,符合。根据上文“she continued to work hard and_4_ her skills to prove”和下文“with the boys”可知,她努力提高自己的技能,是为了证明自己可以和男生竞争。故选B。46考查名词词

    104、义辨析。句意:没过多久她就出了名。A. name名字;B. plan计划;C. face脸;D. rule规则。根据下文“she became the first girl to_7_ in the well-known Quebec City International pee-wee Hockey Tournament”可知,她出了名,成为第一个参加著名的魁北克市国际少年曲棍球锦标赛的女孩,make a name意为“出名”。故选A。47考查动词词义辨析。句意:1984年,她成为第一个参加著名的魁北克市国际少年曲棍球锦标赛的女孩。A. work工作;B. engage参加;C. star主

    105、演;D. volunteer自愿做。根据下文“in the well-known Quebec City International pee-wee Hockey Tournament”可知,她是参加这个比赛。故选B。48考查名词词义辨析。句意:第二年,当美国国家冰球联盟(NHL)的Tampa Bay Lightning队造访时,这是一个Rheaume不能错过的机会。A. dream梦;B. role角色;C. signal信号;D. chance机会。根据上文“When the Tampa Bay Lightning, a National Hockey League (NHL) team,

    106、 came calling”可知,美国国家冰球联盟(NHL)的Tampa Bay Lightning队造访,这是一个她不能错过的机会。故选D。49考查名词词义辨析。句意:当罗奥姆到达坦帕湾时,她记得在更衣室里有一大束花在等着她,还有一张卡片。A. certificate证书;B. ticket票;C. card卡片;D. picture图片。根据第10空前的“the card”可知,这个花束里有一张卡片。故选C。50考查动词词义辨析。句意:她说:“卡片来自蒙特利尔的一家广播电台,卡片上写着继续前进,祝你好运,我们都在你身边,你并不孤单。”“当我意识到这一点时,我意识到很多人都支持我取得成功。”

    107、A. emerged出现;B. read读;C. explained解释;D. listed列清单。根据下文“Go further, good_11_ to you, were all on your_12_ and youre not alone”可知。根据“”可知,这是她在读卡片上的内容。故选B。51考查名词词义辨析。句意:她说:“卡片来自蒙特利尔的一家广播电台,卡片上写着继续前进,祝你好运,我们都在你身边,你并不孤单。”“当我意识到这一点时,我意识到很多人都支持我取得成功。”A. luck运气;B. moment时刻;C. gifts礼物;D. news新闻。根据空前“Go furthe

    108、r”和下文“to you”可知,写卡片的人鼓励她继续前进,并祝她好运。故选A。52考查名词词义辨析。句意:她说:“卡片来自蒙特利尔的一家广播电台,卡片上写着继续前进,祝你好运,我们都在你身边,你并不孤单。”“当我意识到这一点时,我意识到很多人都支持我取得成功。”A. way方法;B. mind智慧;C. side一边;D. schedule时间表。根据下文“youre not alone”可知,写卡片的人说一直站在她身边,on your side意为“站在你这一边的”。故选C。53考查动词词义辨析。句意:她说:“卡片来自蒙特利尔的一家广播电台,卡片上写着继续前进,祝你好运,我们都在你身边,你并

    109、不孤单。”“当我意识到这一点时,我意识到很多人都支持我取得成功。”A. pressing压;B. sponsoring赞助;C. advising打广告;D. supporting支持。根据上文“were all on your_12_ and youre not alone”可知,写卡片的人说会站在她身边,所以是支持她的。故选D。54考查动词短语辨析。句意:虽然她在NHL的经历很短暂,但她鼓励了无数女孩坚持自己的冰球梦想。A. stick to坚持;B. put off推迟;C. make up编造;D. set aside留出。根据下文“their hockey dreams”可知,此处表

    110、示她鼓励了无数女孩坚持自己的冰球梦想。故选A。55考查形容词词义辨析。句意:Rheaume说:“努力工作和永不放弃是你成功的原因。”A. dynamic精力充沛的;B. popular流行的;C. successful成功的;D. reliable可靠的。根据上文“Hard work and never giving up”可知,努力工作和永不放弃就会成功。故选C。第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Wang Anshi (1021 - 1086), a poet and reformer of Song D

    111、ynasty, is still remembered after a long period of time. This year marked the 1, 000th anniversary of Wangs birthday. To commemorate the occasion, China Post 56 (issue)a collection of stamps in December(2021). When le was young, Wang became familiar 57 the hardships of the peasants. After he passed

    112、the imperial civil service exams and became 58 official, Wang wanted to change their conditions and initiated a series of reforms. He implemented new laws to ease farmers burdens, loaned grain to farmers and allowed them to repay their debts after the autumn harvest. He attached great importance to

    113、59 (train)talents in different fields, for example, in laws. 60 (unlucky), these policies harmed the interests of the upper classes and his reforms eventually failed. Wangs 61 (brave) to innovate have inspired many people. The former Chinese Premier Wen: Jiabao- quoted Wang in his speech: A true ref

    114、ormer should fear neither strange astronomical 62 (phenomenon)nor comments. US politician Henry AWallace had a book 63 (record)Wangs reform policies. When the Unitech States faced sudden economic depression during the Roosevelt administration of the 1930s, Wallace applied Wangs economic principles a

    115、nd helped the country get through the crisis successfully. During his lifetime, Wang 64 (pen)more than 1, 000 poems. Often short and plainspoken, these poems contain profound topics, 65 won him wide acclaim(称赞)both at home and abroad.【答案】56issued 57with 58an 59training 60Unluckily 61bravery 62phenom

    116、ena 63recording 64has penned/penned 65which【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了宋朝诗人、改革家王安石的人物故事。56考查动词时态。句意:为纪念这一时刻,中国邮政于2021年12月发行了一套邮票。分析句子可知,此处为谓语动词的填入,由时间状语in December(2021)可知,此处应为一般过去时。故填issued。57考查固定短语。句意:当他还小的时候,王安石就熟悉了农民的艰辛。分析句子可知,此处为固定短语be familiar with“对熟悉”,所以此处为介词with的填入。故填with。58考查冠词。句意:在他通过科举考试成为官员后,他想

    117、改变他们的状况,并发起了一系列的改革。根据句意以及空后official为单数名词可知,此处为表示泛指“一个官员”为泛指概念,结合official为首音节元音单词,所以为不定冠词an的填入。故填an。59考查动名词。句意:他非常重视培养不同领域的人才,例如法律。分析句子可知,此处为固定短语attach importance to doing“重视做某事”,所以此处为动名词形式。故填training。60考查副词。句意:不幸的是,这些政策损害了上层阶级的利益,他的改革最终失败了。分析句子可知,此处为单个副词位于句首作状语,修饰整个句子。故填Unluckily。61考查名词。句意:王安石的勇于创新激

    118、励了许多人。由空前Wangs为名词所有格可知,此处为名词形式,bravery为不可数名词。故填bravery。62考查名词复数形式。句意:中国前总理温家宝在讲话中引用了王安石的话:一个真正的改革者不应该害怕奇怪的天文现象和评论。由nor连接的comments为名词复数形式可知,此处也应为名词复数形式,phenomenon的复数形式为不规则变化,为phenomena。故填phenomena。63考查非谓语动词。句意:美国政治家亨利华莱士(Henry a . Wallace)有一本书记录了王安石的改革政策。分析句子可知,此处为非谓语动词作后置定语修饰book,book和record为主动关系,所以

    119、为现在分词形式。故填recording。64考查动词时态。句意:在他的一生中,王安石写了1000多首诗。分析句子可知,此处为谓语动词的填入,王安石是对历史产生巨大影响的人物,在描写该类名人的影响时可使用现在完成时强调其对当下造成的影响,也可以使用一般过去时描述过去发生的某件事情。故填has penned/penned。65考查定语从句。句意:这些诗短小精悍,主题深刻,为他赢得了国内外的广泛赞誉。分析句子可知,此处为关系代词which引导的非限制性定语从句,先行词为前面整句话在从句中作主语成分。故填which。第四部分 写作(共两节, 满分40分)假如你是李华,你的朋友David发现同学们都有自

    120、己爱好和特长,而他只会学习,他感到有点小嫉妒,有点不知所措,写信向你求助。请根据以下提示给他回信:1.表示安慰;2.提出建议。 注意:1.词数80字左右;2.可适当添加细节,以使行文连贯。Dear David,_Yours,Li Hua【参考范文】Dear David,I am sorry to hear that you feel a bit jealous of seeing your classmates having their own hobbies and specialties while you only learn.First of all, please remember

    121、that nothing is as important as focusing on your studies. However, I believe there are many other things besides academics to explore and discover. Why not take the initiative to talk to people? Your friends may have interesting hobbies which may inspire you. Additionally, you could find something t

    122、hat suits your interests on the internet or by reading books. Use this as an opportunity to explore and uncover the hidden potential that lies within you. I believe that youll eventually find what you are looking for.I hope my suggestions are helpful and I wish you the best of luck.Your friend,Li Hu

    123、a【解析】这是一封建议信。要求考生以李华的身份给你的朋友David写一封信,对于爱好和特长问题给他一些建议。1.词汇积累得知:hear be made aware看见:see spot重要的:important significant有益的:be helpful be beneficial2.句式拓展同义句改写原句:I believe there are many other things besides academics to explore and discover.拓展句:It is my belief that there are many other things besides

    124、academics to explore and discover.【点睛】【高分句型1】I am sorry to hear that you feel a bit jealous of seeing your classmates having their own hobbies and specialties while you only learn.(使用了that引导宾语从句、现在分词作宾补)【高分句型2】Your friends may have interesting hobbies which may inspire you.(使用了which引导限制性定语从句)第二节(满分2

    125、5分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Since the beginning of this school year, Josette Duran, coach of the local school girls volleyball team, has kept an unusual morning routine at the request of her son, Dylan.Every day, she packs him a lunch of two sandwiches, two bags of chips, two drinks, and

    126、 two servings of fruit. At first, Duran thought her son had perhaps hit another growth spurt (短时激增) and needed double the nutrition. She finally asked him if he was getting enough to eat and received a surprising answer about why Dylan needed the extra food. “There are some children lacking food at

    127、school. But its for Johnson alone. He only eats a fruit cup for lunch.”It turned out that Dylan had befriended a classmate, Johnson, whose family was tightening their belts. Johnsons single mother had recently lost her job and was very low on cash, so she could no longer afford to buy school lunches

    128、. After learning this, Duran was even more eager to help Johnson out and his mother because she herself could empathize (产生共鸣) with their situation. That hit home to her because a few years ago, she and her son were homeless.Her mind wandered back to the miserable scene when she was living in her ca

    129、r and she was washing her son in bathrooms. And to make things worse, they didnt have sufficient food. Now that they had overcome their hardship and were in a stable place, Duran wanted nothing more than to reach out and help others in need. She even left encouraging notes in the lunches for both bo

    130、ys.Duran shared the incident in an inspiring Facebook post in which she talked about how proud she was of her sons heart and how kind he was for doing that for another person. The efforts made by Duran who was by no means well off, got noticed by her players. A plan was under discussion to help thei

    131、r coach. Meanwhile, Johnsons mother also learned of Durans generosity, and she called Duran up and offered to pay her back in person.注意:1. 续写词数应为150字左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The next day, they met on the campus of Durans school._However, Duran refused to keep the money raised especially for her._【参考范

    132、文】The next day, they met on the campus of Durans school. After she gave Duran a grateful and affectionate hug, Johnsons mother took out an envelope containing the money she borrowed. Hardly had Duran caught sight of it when she shook her head, saying no in a determined way. “I dont think I did anyth

    133、ing special,” Duran explained sincerely. “I just think I did what a human being is supposed to do.” Actually, the kindness and sympathy didnt stop there. Durans team raised $400 to give to her to cover the cost of all the extra lunches she had made out of her own pocket.However, Duran refused to kee

    134、p the money raised especially for her. Instead, she donated it to the cafeteria at her sons school without a second thought. The money was enough to pay back the past due accounts of all her sons poor fellow students who bought school lunch. “Now everyone can eat,” Duran said with a shining smile, p

    135、roud that it all started with her 14-year-old sons close observation of someone other than himselfsomeone he could give a helping hand to, using a packed lunch made with lots of love.【解析】本文以人物为线索,讲述了Dylan的儿子在上学期间要求带更多的食物,刚开始作者认为她的儿子需要更多的食物,但是她的儿子告诉她,他们班上有一个叫做Johnson的孩子家庭很困难,没有钱吃饭,所以他想要帮助他。Dylan听到后,想

    136、到曾经生活的困难,她决定帮助Johnson的家庭。Johnson的母亲知道后,决定当面感谢作者。1.段落续写第一段首句内容“第二天,他们在杜兰学校的校园里见面了。”可知,第一段可描写Dylan和Johnson的母亲在学校见面后,Johnson的母亲想要还钱,但是Dylan 拒绝了。而且她还筹集了钱来帮助他们。第二段首句内容“然而,杜兰拒绝保留特别为她筹集的资金。”可知,第二段可描写Dylan把钱捐给了学校的餐厅,帮助那些吃不上饭的孩子。2.续写线索:儿子要求带更多的饭知道原因决定帮助见面捐钱3.词汇激活行为类偿还:pay back/repay帮助某人:give a helping hand t

    137、o sb./do sb. a favor筹集:raise/collect情绪类真诚的解释:explain sincerely/give an sincere explanation灿烂的笑容:a shining smile/a bright smile【点睛】【高分句型1】I just think I did what a human being is supposed to do.(由what引导了did的宾语从句)【高分句型2】The money was enough to pay back the past due accounts of all her sons poor fellow students who bought school lunch. (由who引导了限定性定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024年高考英语模拟试题(新高考版)(二)(全析全解版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-767603.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx
  • 人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx
  • 人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1