新教材2020-2021学年高中英语外研选择性必修三配套课件:单元素养评价UNIT 3 WAR AND PEACE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研选择性必修三配套课件:单元素养评价UNIT 3WAR AND PEACE 新教材 2020 2
- 资源描述:
-
1、 单元素养评价(三)Unit 3(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Its rather difficult to decide on a new car or a second-hand one.W:I think youll possibly save money in the long run if you buy a new one.
2、1.What are the two speakers talking about?A.Where to buy a car.B.How to choose a used car.C.What kind of car to buy.答案:CText 2W:It seems to have cleared up.M:Yes,its not like what the weather report said at all.2.What may the weather be like now?A.Cloudy.B.Rainy.C.Sunny.答案:CText 3M:You can sit in my
3、 place if you like a window seat.W:Oh,its very kind of you,but mine is right over a wing.I would be able to see anything.Thanks anyway.3.Where does the conversation probably take place?A.In a train.B.In a plane.C.In a restaurant.答案:BText 4W:John and I will celebrate our fortieth wedding anniversary
4、next month.M:Oh,congratulations!W:Thanks a lot.We want to hold a big party to celebrate it.4.What is the woman going to do next month?A.Marry John on the 14th.B.Hold a big party with John.C.Attend Johns wedding.答案:BText 5M:Im locked out of my car.We parked it here and went into town but then my wife
5、 couldnt find the keys.W:Do you need emergency service?M:No,thanks.We should be OK.We have a spare set of keys at home.5.What is the mans problem?A.He gets lost in town.B.He fails to find his wife.C.He cant get into his car.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选
6、项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Mary,lets go and have lunch together.W:OK,Im really feeling hungry.M:By the way,Im thinking of going to New Zealand for 3 weeks around Christmas.W:Have you booked a flight?M:Not yet.Im planning to in two weeks time.W
7、:You really should book your flight right now.M:Why?Its only the beginning of December.W:Because the later you book,the more expensive it will be.At Christmas time,the price could be double the usual fare.M:Then Im going to book my flight tomorrow morning.6.How long will the man probably stay in New
8、 Zealand?A.One week.B.Two weeks.C.Three weeks.答案:C7.What advice does the woman give to the man?A.Go to New Zealand after Christmas.B.Book his flight as soon as possible.C.Save more money for his trip.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Good morning,sir.Could I help you?M:Good morning.I want to see some tradi
9、tional Chinese paintings.W:Well,we have landscape painting,figure painting and flower-and-bird painting.Which do you like best?M:Id like a flower-and-bird painting.W:Good.How about these 3 pictures?This one is of pine trees.And this is of bamboo.That one is of flowers.M:Oh,I like them very much,espe
10、cially the one of pine trees.W:A smart choice!In traditional Chinese thinking,pine trees symbolize long life.M:That sounds very interesting.How much is it?W:Eight thousand yuan.M:Its a lot of money,but the picture is excellent.Ill take it.W:All right.8.Which kind of painting does the man like best?A
11、.Landscape.B.Figure.C.Flower-and-bird.答案:C9.Which picture will the man buy?A.The one of bamboo.B.The one of pine trees.C.The one of flowers.答案:B听第8段材料,回答第1012题。Text 8M:Jenny,you look so strong,quite different from what you used to be.How I envy you!W:I think youve heard the saying,“A sound mind dwel
12、ls in a sound body.”I have always tried my best to keep fit for both my study and work.M:Right you are!Can you give me some tips as to how to keep fit?W:To my mind,the best way to keep fit is to go in for sports.M:What kind of sports do you participate in?W:I go swimming once a week.I do this even i
13、n cold winter.M:I used to swim in high school,but I dont have time anymore.W:Thats too bad.Exercise is really important for your health.M:I know.Im getting a little fat.I am short of breath when going upstairs.W:Thats a bad sign.I think you need more exercise.Well,I m going swimming tonight.Do you w
14、ant to go with me?M:OK.I really need to get in shape again.10.How does the woman keep fit?A.Taking exercise.B.Eating vegetables.C.Eating less.答案:A11.What did the man often do when he was at school?A.Did nothing but study.B.Swam from time to time.C.Swam twice a week.答案:B12.What can you infer the man
15、will do this evening?A.Go to swim by himself.B.Go upstairs with the woman.C.Swim with the woman.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9M:I dont know what Im going to do if I lose my job.W:Dont worry.I dont think youre going to lose your job over one mistake.M:It was a rather big mistake.When you work as an inves
16、tment adviser,one small mistake can cost the company millions.W:But it wasnt just you who was involved,right?You were only doing what your boss told you to do.M:Thats true,but my boss is dishonest.He said it was completely my fault.W:Lets think about what if that really happens.M:I can live on my sa
17、vings for about 3 months.But I really dont want to live that kind of life.W:Well,when is your contract on your apartment up?M:Next month.W:If you really lose your job,you neednt rent that apartment.I think you can share a room with my brother for free until you find another job.M:Thats very kind of
18、you but I hope that wont happen.13.What does the man think of his boss?A.Hard-working.B.Dishonest.C.Greedy.答案:B14.When will the man leave his apartment according to the contract?A.Next month.B.In two months.C.In three months.答案:A15.What does the woman advise the man to do?A.Go back to school.B.Buy c
19、heap things.C.Share a room with her brother.答案:C16.What is TRUE according to the conversation?A.The woman made a mistake.B.The man made a mistake.C.The company suffered little loss.答案:B听第10段材料,回答第1720题。Text 10M:It was San Franciscos biggest party.As many as 800,000 people crowded together on the Gol
20、den Gate Bridge.They wanted to be a part of the history of the bridge.The crowd broke all the records.There were many more people than anyone had expected.The party was for the 50th anniversary of the bridge opening.The Golden Gate Bridge was famous when it was built.Today,it is a beautiful landmark
21、 of San Francisco.The party began with a walk across the bridge that started at sunrise.One woman said,“This is thegreatest day in the history of San Francisco.Theres no better day to walk the bridge.”The bridge walk lasted four hours.Many people felt the bridge move in the wind as the crowd walked
22、across.The sunrise walk was just the beginning of a full day of games,concerts and a parade of old cars.Some of the people and cars crossed the bridge on the opening day fifty years ago.Many of the older folks walked across the bridge when it was opened in 1937.Some came back with their grandchildre
23、n.17.Why did so many people gather on the Golden Gate Bridge?A.They wanted to run across the bridge.B.They wanted to celebrate the 50th birthday of the bridge.C.They wanted to attend the official opening ceremony of the bridge.答案:B18.When did the bridge walk begin?A.When the sun was rising.B.When th
24、e sun was setting.C.When the moon was rising.答案:A19.How long did the party last?A.It lasted half a day.B.It lasted four hours.C.It lasted the whole day.答案:C20.Which is NOT the activity at the party?A.Walking.B.Concerts.C.Dancing.答案:C第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选
25、项中选出最佳选项。A Zachariah Fike has an unusual hobby.He finds old military(军队的)medals for sale in antique stores and on the Internet.But unlike most collectors,Zac tracks down the medals rightful owners,and returns them.His effort to reunite families with lost medals began with a Christmas gift from his m
26、other,a Purple Heart with the name Corrado A.G.Piccoli,foundin an antique shop.Zac knows the meaning of a Purple Hearthe earned one himself in a war as a soldier.So when his mother gave him the medal,he knew right away what he had to do.Through the Internet,Zac tracked down Corrados sister Adeline R
27、ockko.But when he finally reached her,the woman flooded him with questions:“Who are you?What antique shop?”However,when she hung up,she regretted the way she had handled the call.So she called Zac back and apologized.Soon she drove to meet Zac in Watertown,N.Y.“At that point,I knew she meant busines
28、s,”Zac says.“To drive eight hours to come to see me.”The Piccolis grew up the children of Italian immigrants in Watertown.Corrado,a translator for the army during WW,was killed in action in Europe.Before hearing from Zac,Adeline hadnt realized the medal was missing.Like many military medals,the one
29、Zacs mother had found was a family treasure.“This medal was very precious to my parents.Only on special occasions(场合)would they take it out and let us hold it in our hands,”Adeline says.As a child,Adeline couldnt understand why the medal was so significant.“But as I grew older,”Adeline says,“and mis
30、sed my brother more and more,I realized that was the only thing we had left.”Corrado Piccolis Purple Heart medal now hangs at the Italian American Civic Association in Watertown.Zac recently returned another lost medal to a family in Alabama.Since he first reunited Corrados medal,Zac says his record
31、 is now 5 for 5.【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了一位获得过紫心勋章的老战士收集丢失的紫心勋章并物归原主的故事。21.Where did Zac get a Purple Heart medal for himself?A.In the army.B.In an antique shop.C.From his mother.D.From Adeline Rockko.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中he earned one himself in a war as a soldier.可知,他作为一名战士在一次战争中为自己赢得了紫心勋章。22.What did Zac
32、realize when Adeline drove to meet him?A.She was very impolite.B.She was serious about the medal.C.She suspected his honesty.D.She came from a wealthy family.【解析】选B。推理判断题。根据第三段的描述,尤其是At that point,I knew she meant business可知,Zac意识到Adeline非常重视那枚勋章。23.What made Adeline treasure the Purple Heart?A.Her
33、parents advice.B.Her knowledge of antiques.C.Her childhood dream.D.Her memory of her brother.【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段“But as I grew older,”Adeline says,“and missed my brother more and more,I realized that was the only thing we had left.”可知,Adeline珍惜这枚勋章的原因是她对哥哥的怀念。B As an international body charged with
34、 the mission of keeping world peace and development,the United Nations cannot operate without financial support from its member countries.And as a firm defender of multilateralism(多边主义)and a beneficiary of globalization,China knows how important it is to safeguard the current world order in which th
35、e UN plays an important role.China is aware how important it is that it does its bit to ensure the UN can accomplish its missions,and knows that this is a responsibility it must undertake for the benefit of all.And Chinese people can take pride in the fact that the country has overtaken Japan to be
36、the second-largest contributor to the UN regular budget.Since how much a country pays to the regular budget of the United Nations is a standard on how powerful the country is,at least financially.It is therefore natural that Chinas contribution to the UN budget should rise from 2.05 percent in 2005
37、to 12.01 percent this year.That hike is an indicator of what the country has achieved over the past 14 years.With the countrys further development,there is no doubt that its financial contribution to the UN will continue to rise.China will pay as it should.However,the more money a country pays,the m
38、ore responsibility it shoulders and more say it is entitled to enjoy as a major player on the world stage.But the reality is that the rights and international standing China enjoys are still disproportional(不相称的)to what it does for the UN and its contribution to the development of the world economy.
39、As a responsible member of the international community,China is struggling for reform of the UN and the global governance system so they are more effective and representative of the international community as a whole.Although peace and development remain the themes of the times,uncertainty and insta
40、bility are on the rise.With this in mind,all countries should make combined efforts to deepen understanding,increase trust and promote cooperation.China is committed to building a community with a shared future for humanity and will continue to work with the UN to realize that vision.【文章大意】这是一篇议论文。阐
41、述了中国在维护联合国及当今世界秩序中所发挥的重要作用。而且中国将继续致力于构建人类命运共同体,与联合国一起为实现这一愿景而继续努力。24.What can we learn from the first paragraph?A.China is against multilateralism and globalization.B.The UN needs financial help from its member countries.C.China doesnt agree with the UN on keeping the current world order.D.The UN mu
42、st undertake the responsibility to ensure Chinas benefit.【解析】选B。细节理解题。根据第一段“As an international body charged with the mission of keeping world peace and development,the United Nations cannot operate without financial support from its member countries.”可知,作为一个肩负着维护世界和平与发展使命的国际机构,如果没有各个成员国的财政支持,联合国无法运
43、行。25.What does the underlined word“hike”in Paragraph 2 probably mean?A.Walk.B.Rise.C.Budget.D.Contribution.【解析】选B。词义猜测题。根据第二段“It is therefore natural that Chinas contribution to the UN budget should rise from 2.05 percent in 2005 to 12.01 percent this year.”可知,中国对联合国预算的贡献率从2005年的2.05%上升到今年的12.01%是自然
44、的。所以第二段的“hike”一词与rise意思相近,表示“上升”。26.What can we infer from Paragraph 3?A.If a country pays more money,it can take on less responsibility.B.Chinas contribution to world economy equals the rights it enjoys.C.China is making great efforts to improve the situation of the UN.D.The global governance syste
45、m is very satisfying now.【解析】选C。推理判断题。根据第三段最后一句可知,作为国际社会中负责任的一个成员国,中国正在为联合国的改革和全球治理体系而奋斗,使之更具效力,更能代表整个国际社会。所以通过关键词“struggling for reform of the UN”“more effective”“representative”可以判断出中国正在努力改善联合国的状况。27.What is the main idea of the text?A.China is keeping world peace and development instead of the UN
46、.B.China contributes most to the UN regular budget.C.China enjoys more say as a great power on the world stage.D.China is working with the UN in search for common good.【解析】选D。主旨大意题。通读全文尤其是最后一段“China is committed to building a community with a shared future for humanity and will continue to work with
47、 the UN to realize that vision.”可知,文章阐述了中国在维护联合国及当今世界秩序中所发挥的重要作用。而且中国将继续致力于构建人类命运共同体,与联合国一起为实现这一愿景而继续努力。所以短文的主旨是中国正与联合国合作,寻求共同的利益。C(2020杭州高二检测)Every March,the country celebrates the achievements of women in American history.Even though these achievements go back a long way,most schools didnt start f
48、ocusing on women pioneers and their achievements until recently.Today,most schools teach kids about the many contributions women have made to our country.How did this change come about?On March 19,1911,a German woman named Clara Zetkin organized the very first International Womens Day.Inspired by Am
49、erican working women,the event took on the causes of peace in an effort to end World War as wellas womens rights.However,peoples interest in International Womens Day still dwindled over the years.It gained momentum(势头)again in the 1960s when the womens movement caused women to wonder why they werent
50、 included in the history books.By the 1970s,more female historians began to look back at womens contributions in history.In 1978,a California school district started Womens History Week to promote the teaching of womens history.School officials picked the week of March 8 to include International Wom
51、ens Day.It was so popular that,in 1981,Congress passed a resolution,making the week a celebration for the entire country.The concept of studying womens history continued to grow in popularity.In 1987,a group of women asked Congress to expand the celebration.That same year,Congress declared the entir
52、e month of March National Womens History Month.Today,schools and communities across the country celebrate the month with special lessons and activities designed to teach the ways women have helped shape the US.The women who have worked hard to make Womens History Month a reality would like to see wo
53、mens history studied all year,not just every March.In 1996,the National Womens History Museum was founded.It is a non-profit organization dedicated to preserving and celebrating the various historic contributions of women.The organization is working with Congress to open a permanent(永久的)museum site
54、in Washington,D.C.【文章大意】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要介绍了“妇女历史月”的由来以及发展现状。28.What was ignored in school education in the past according to the text?A.Popularizing American history.B.Introducing the history of World War.C.Sharing Americans global contributions.D.Teaching about American womens achievements.【解析】选D。细
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-770019.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级英语上册 Unit 3 How many(第三课时)同步作业(pdf无答案)牛津译林版.pdf
