吉林省东北师范大学附属中学2019-2020学年高一英语下学期第六次大练习试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 东北师范大学 附属中学 2019 2020 学年 英语 下学 第六 练习 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省东北师范大学附属中学2019-2020学年高一英语下学期第六次大练习试题(含解析)客观题 (56分)I. 阅读理解(每小2分;满分16分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAfter a nail salon turns away a physically challenged woman, a stranger makes a truly beautiful gesture, Beauty isnt about having a pretty face. Its about having a pretty mind, a pretty heart, a
2、nd a pretty soul, oh, and pretty nails! That may well be Angela Peters motto. Last July, Peters, 36, rolled her wheelchair into a nail salon at the Walmart shopping center in Burton, Michigan, with the idea of painting her fingers. But Peters was turned away. The salon told her that they were afraid
3、 it would be too difficult to properly paint her nails given that her hands shook. What was meant to be a day of happiness for Peters was now a disappointment.Ebony Harris, 40, saw everything and approached Peters. Harris offered to do her nails. They shopped for nail polish. They settled on a brigh
4、t blue-a color that would catch every eye. They then made their way into a neighbouring Subway, found a table for two, and set up shop. Harris gently took Peters hand into hers and carefully began painting her nails. Watching it al with awe and admiration was Subway employee Tasia Smith. What struck
5、 her most was the ease and gentleness displayed by Harris as she painted Peters nails, all the while chatting as if they were old friends.Peters, who runs a poetry website, , harbors no bitterness towards the nail salon that turned her away. The salon says they refused to offer Peters service becaus
6、e they were too busy. When people do us wrong, we must forgive, Peters wrote on her website. I just want to educate people that people with different disabilities, like being in a wheelchair, can have our own business and get our nails done like anyone else. 1. Why did Peters go to the Walmart shopp
7、ing centre?A. To go shopping.B. To eat at a Subway.C. To meet her friend Harris.D. To have her nails painted.2. What caused Peters disappointment?A. She was disabled.B. She was refused.C. The salon was busy.D. She had no nail polish.3. How do you find Ebony Harris?A. Mean.B. Optimistic.C. Caring.D.
8、Stubborn.4. What can we infer from the passage?A. Its better to use websites to educate peopleB. The salon had its acceptable reason to decline a disabled woman.C. Those who did something wrong should not be forgiven.D. People with different challenges should be treated equally.【答案】1. D 2. B 3. C 4.
9、 D【解析】这是一篇记叙文。身有残疾的Peters被美甲沙龙拒绝后,遇到了体贴的Harris,她认真给Peters做了美甲。通过这个故事,文章告诉我们要平等对待身体残疾的人。【1题详解】细节理解题。根据第一段的Last July, Peters, 36, rolled her wheelchair into a nail salon at the Walmart shopping center in Burton, Michigan, with the idea of painting her fingers.可知Peters去沃尔玛购物中心是为了给手指涂指甲油。D. To have her
10、nails painted. (给她的手指涂指甲油)符合以上说法,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第一段的The salon told her that they were afraid it would be too difficult to properly paint her nails given that her hands shook. What was meant to be a day of happiness for Peters was now a disappointment. (但是Peters被拒绝了。美容院告诉她因为她的手在颤抖,他们担心给她的指甲刷指甲油会太
11、难。对Peters来说这本应该是快乐的一天,但现在却变成了失望)可知因为被美容院拒绝,Peters很失望。B. She was refused. (她被拒绝了)符合以上说法,故选B项。【3题详解】推理判断题。根据第二段的Ebony Harris, 40, saw everything and approached Peters. Harris offered to do her nails. (40岁的Harris看到了发生的一切,她走向Peters,并主动要求给她涂指甲油)和Harris gently took Peters hand into hers and carefully bega
12、n painting her nails. (Harris轻轻地握着Peters的手,开始仔细地给她涂指甲油)可推测Harris是一个非常体贴的人。C. Caring.(体贴的)符合以上说法,故选C项。【4题详解】推理判断题。根据最后一段的Peters wrote on her website. I just want to educate people that people with different disabilities, like being in a wheelchair, can have our own business and get our nails done lik
13、e anyone else. (Peters在网页上写道:“我只想教育人们,不同残疾的人,例如坐在轮椅里,可以拥有自己的事业,也可以像其他人一样做美甲。”)可推测这篇文章通过这个故事要告诉我们,各种残疾人都应该受到平等的对待D. People with different challenges should be treated equally. (应该平等对待有各种困难的人)符合以上推测,故选D项。BAs we grow old, we realize that we have so little time to read and there are so many great books
14、that weve yet to get around to. Yet rereaders are everywhere around us. For certain fans, re-reading The Lord of the Rings is a traditional practice annually. One friend told me that Jane Austens Emma can still surprise him, despite his having read it over 50 times.New sudden clear understandings ca
15、n be gained from the process of re-reading. Journalist Rebecca Mead, a long-time English woman in New York, first came across George Eliots Middlemarch at 17. Since then, she has read it again every five years. With each rereading, it has opened up further; in each chapter of her life, it has resona
16、ted (引起共鸣) differently. Mead evidenced the large number of ways in which really good books not only stand the test of repeated reading, but also offer fresh gifts each time we crack their spines. These kinds of books grow with us.Scientists have also recognized the mental health benefits of re-readi
17、ng. Research conducted with readers in the US found that on our first reading, we are concerned with the “what” and the “why”. Second time round, were able to better appreciate the emotions that the plot continues to express. As researcher Cristel Russell of the American University explained, return
18、ing to a book “brings new or renewed appreciation of both the great book and its readers.”Its true that we often find former selves on the pages of old books (if were fond of making notes on the pages). These texts can carry us back to a time and place, and remind us of the kind of person that we we
19、re then. Were changed not only by living experience but also by reading experience. More than the movie director, the writer calls upon our imaginations, using words to lead us to experience mixed feelings in literature. Re-reading a book takes up more time, but as Mead confirms, the rewards make it
20、 extremely worthwhile.5. The two books are mentioned in Paragraph 1 mainly to_.A. attract the attention of readersB. introduce the topic of the passageC. provide some background informationD. show the similarity between rereaders6. The underlined expression “crack their spines” in Paragraph 2 refers
21、 to_.A. recite themB. reread themC. recall themD. retell them7. It can be learned from the passage that_.A. reading benefits people both physically and mentallyB. readers mainly focus on feelings on their first readingC. we know ourselves better through rereading experienceD. writers inspire the sam
22、e imaginations as film directors do8. The purpose of the passage is to_.A. call on different understandings of old booksB focus on the mental health benefits of readingC. bring awareness to the significance of rereadingD. introduce the effective ways of rereading old books【答案】5. B 6. B 7. C 8. C【解析】
23、本文是说明文。每次再读好书的时候我们都会得到一些新鲜东西,得到与以往不同的感受,能更好地了解自己。重读还能给心理健康带来好处。【5题详解】推理判断题。根据第一段As we grow old, we realize that we have so little time to read and there are so many great books that weve yet to get around to.随着我们渐渐变老,我们意识到我们读书的时间很少,有很多好书我们没有去读。随后介绍了再读The Lord of the Rings和Emma的感受,提到这两本书目的是介绍这篇文章的主题重
24、读好书的好处,故选B。【6题详解】猜测词义题。第二段介绍在重新阅读的过程中,可以突然获得新的清晰的理解。随后介绍了Rebecca Mead重读Middlemarch的感受,本句提到Mead证明了真正的好书不仅经得起反复的考验的许多方法,but also offer fresh gifts each time(而且提供新鲜礼物)与上句并列,是重读的另一好处。所以句中crack their spines指的是重读好书,故选B。【7题详解】推理判断题。根据第三段Scientists have also recognized the mental health benefits of re-readi
25、ng. 和Second time round, were able to better appreciate the emotions that the plot continues to express. As researcher Cristel Russell of the American University explained, returning to a book “brings new or renewed appreciation of both the great book and its readers.”科学家们还认识到重读带来的心里健康的好处。重读能够更好地理解情节
26、继续表达的情感,重读一本书会给这本伟大的书和它的读者带来新的或更新的欣赏。综上可知通过反复阅读,我们能更好地了解自己。故选C。【8题详解】推理判断题。文章介绍了重读好书能收获新东西,新感受,更好地了解自己。重读还能给心理健康带来好处。根据最后一段Re-reading a book takes up more time, but as Mead confirms, the rewards make it extremely worthwhile. 提到重读一本书会占用更多的时间,但是这样做的回报是非常值得的。综上可知本文是让我们认识到重读的重要性,故选C。II. 完形填空(每小题2分;满分40分
27、)Despite the weather or the distance Paul Wilson will make sure low-income students in his neighborhood arrive at their college classes on time.A retired engineer, 76-year-old Wilson has been _9_ free rides to college students for the past eight years. Since he first started _10_ his car to the youn
28、g people, Wilson has _11_ an astonishing 64, 000 miles, and has had countless pleasant and often humorous _12_ with the students he transports to and from school. The students who hes _13_ have gone on to become physicians, teachers and engineers, but what theyve also got out of their time in school
29、 is finding a role model and a friend in Wilson. Some students _14_ call him “Grandpa”.Tina Stern _15_ rides from Wilson for all her four years in college, and the trips meant much more to her than just free _16_. “Its not just a ride; youre not just sitting there in _17_ silence or with your headph
30、ones on.” Stern said. “He asks you questions and actually _18_ the answers, so the next time you ride with him, hell _19_ those things.”Wilson first worked as a driver through a student-support programme of the non-profit organization, On Point for College. Although the _20_ asks the members only to
31、 drive students to and from their classes, Wilson often goes _21_ to ensure the welfare and safety of the students. If they have problems with registration, Wilson is there to _22_ them. If they run out of certain daily necessities, Wilson will drive to the nearest store and purchase whats needed. I
32、f a student gets hungry on the long drives to and from school, Wilson never _23_ to buy them a meal.For many students, Wilsons help is not only appreciated, its also entirely _24_ for them to be able to complete their college education. Some students dont have a reliable car, while others have to _2
33、5_ vehicles with parents who work six days a week. For them, riding with Wilson has _26_ them to complete their education but according to Wilson, he benefits just as much from the _27_. “I just love driving and I love these kids, “Wilson said. “Its such a(n) _28_ to be a part of these kids lives, e
34、ven just for a few hours, getting to know them and hearing their stories.”9. A. linkingB. sendingC. offeringD. limiting10. A. donatingB. lendingC. deliveringD. volunteering11. A. pavedB. coveredC. measuredD. wandered12. A. argumentsB. interviewsC. cooperationD. conversations13. A. metB. drivenC. add
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-772308.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
