42 大国风采 大国担当2022年中考英语时事热点话题题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 42 大国风采 大国担当2022年中考英语时事热点话题题型专练 大国 风采 担当 2022 年中 英语 时事 热点话题 题型
- 资源描述:
-
1、42 大国风采 大国担当2022年中考英语时事热点话题题型专练一、完型填空 “Have you gotten vaccinated (接种疫苗)?” You must have heard the question a thousand times. This question has become a 1 way to greet others in China since the country rolled out (推出) mass (大规模的) COVID-19 vaccinations in December.China is also providing 2 for other
2、countries. It is sending COVID-19 vaccines to 28 countries and providing help for 69 countries in need. 3 of these countries are developing nations, such as Pakistan, Mongolia and Mexico. The leaders of these countries are taking the lead in 4 vaccine shots, including Indonesian President Joko Widod
3、o and Chilean President Sebastian Pinera.According to the World Bank, some wealthier nations have already 5 many vaccine doses (剂). They are for 6 own citizens (公民). Some of them have ordered enough vaccines to vaccinate the 7 two or three times. For countries that have not yet developed or gotten a
4、 vaccine, China may be the only helper. China is one of the few nations that can 8 vaccines on a large scale (大批量). China has joined COVAX, an organization founded 9 the World Health Organization, to make sure that all members get the vaccine in the future. China has decided to 10 10 million vaccine
5、s to COVAX.1AcommonBstrangeCspecial2AmasksBmoneyCvaccines3AFewBMostCNone4AgivingBreceivingCrefusing5Alocked upBlooked upCgiven up6AitsBourCtheir7AcitizensBmembersCleaders8AdiscoverBproduceCcreate9AbyBforCwithin10AmakeBofferCsell【答案】1-5 ACBBA6-10CABAB【分析】这篇短文主要讲述了中国在研发出新冠疫苗之后向其他需要帮助的国家输送疫苗并提供援助。1句意:在
6、中国,这个问题已经成为一种常见的问候方式。common普通的;strange奇怪的;special特殊的。根据“Have you gotten vaccinated (接种疫苗)?” You must have heard the question a thousand times.”可知,此处是表达非常普遍的问候语。故选A。2句意:中国也在为其他国家提供疫苗。masks面具;money金钱;vaccines疫苗;根据“It is sending COVID-19 vaccines to 28 countries and providing help for 69 countries in n
7、eed.”可知,此处是中国向很多国家提供疫苗。故选C。3句意:这些国家大多是发展中国家,如巴基斯坦、蒙古和墨西哥。Few很少;Most最多;None没有。根据“such as Pakistan, Mongolia and Mexico.”可知,此处是大部分国家是发展中国家,故选B。4句意:这些国家的领导人正在带头接受注射疫苗。giving给;receiving接收;refusing拒绝。根据“including Indonesian President Joko Widodo and Chilean President Sebastian Pinera.”可知,此处是国家领导人带头接受疫苗注射
8、。故选B。5句意:一些较富裕的国家已经锁定了许多疫苗剂量。locked up锁定;looked up查阅;given up放弃;根据下文“Some of them have ordered enough vaccines to vaccinate the two or three times.”可知,此处是一些发达国家已经锁定了许多疫苗剂量。故选A。6句意:他们是为了自己的公民。its它的;our 我们的;their他们的。此处是他们是为他们的公民准备的,主语是they,此处用形容词性物主代词their,故选C。7句意:他们中的一些国家订购了足够的疫苗给市民接种两三次。citizens公民;m
9、embers成员;leaders领导。根据“They are for own citizens (公民).”可知,此处是为他们的公民接种。故选A。8句意:中国是少数几个能够大规模生产疫苗的国家之一。discover发现;produce生产,制造;create有创造性的;根据“For countries that have not yet developed or gotten a vaccine, China may be the only helper.”可知,此处是中国是少数能够生产疫苗的国家之一。故选B。9句意:中国加入了世界卫生组织成立的COVAX组织,以确保所有成员今后都能接种疫苗。
10、by靠; for 为了;within在里面;根据“the World Health Organization,”可知,此处是这个组织创立用介词by,故选A。10句意:中国决定向COVAX提供1000万种疫苗。make使,制作; offer提供;sell买;短语offer sth. to sb.“向某人提供某物”,此处是向COVAX提供疫苗。故选B。二、阅读单选A Governments and businesses worldwide are creating smartphone apps to help track the spread of COVID-19. Tracking the
11、spread of a disease is an important step in stopping its outbreak(爆发). By tracking down people who have been in contact with COVID-19 patients, health researchers can warn them, and keep COVID-19 from spreading further. This is called “contact tracing”(接触者追踪). As governments remove COVID-19 limits,
12、theyll need to be able to quickly find and control new outbreaks. Contact tracing will be an important part of the process. But because COVID-19 spreads so quickly to so many people, its almost impossible to trace all contacts with phone calls. Thats why many people hope that digital contact tracing
13、 with smartphones will help. Most contact tracing apps collect information about where people have gone and the people theyve had contact with. The apps can tell users when one of their recent contacts has been found to have COVID-19. Some systems also tell governments or health care workers. Now ma
14、ny apps have been developed all over the world. But some people worry the apps are being made too quickly and may not protect peoples private information. What do you think of this kind of app?11Contact tracing apps are mainly used on _.AsmartphonesBcomputersCcarsDtelephones12To prevent COVID-19 fro
15、m spreading further, wed better _.Abring smartphonesBcontrol all peoples movementsCtrack down people who have been in contact with COVID-19 patientsDtell governments or health care workers13What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to?AUsers.BGovernments.CResearchers.DHealth care wor
16、kers.14Whats the disadvantage of the contact tracing apps?ATo control the spread of the COVID-19.BTo make health care workers in danger.CTo trace all contacts with patients.DTo make peoples private information public probably.15The passage may be _.Aa storyBa science articleCa noticeDa speech【答案】11-
17、15ACBDB【分析】本文主要介绍了政府为了追踪新冠肺炎病毒而创建的应用程序的用处,以及人们对这种程序的担心。11细节理解题。根据“Governments and businesses worldwide are creating smartphone apps to help track the spread of COVID-19”可知,主要用于智能手机,故选A。12细节理解题。根据“By tracking down people who have been in contact with COVID-19 patients, health researchers can warn the
18、m, and keep COVID-19 from spreading further”可知,通过追踪与新冠肺炎病毒患者有过接触的人,可以防止新冠肺炎病毒进一步传播,故选C。13词义猜测题。根据“As governments remove COVID-19 limits, theyll need to be able to quickly find and control new outbreaks”可知,此处指政府可以快速的找到和控制疫情,所以they指代“Governments”,故选B。14细节理解题。根据“But some people worry the apps are being
19、 made too quickly and may not protect peoples private information”可知,它的缺点就是可能会公开人们的私人信息,故选D。15推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了为了追踪新冠肺炎病毒而创建的应用程序,这属于科学范畴,故选B。 BHave you gotten vaccinated? This question has become a common way to greet others in China since the country produced a number of COVID-19 vaccines(疫苗) i
20、n December last year. China plans to vaccinate 40 percent of its population by June, 2021. At the same time, China is also providing vaccines for other countries. It is exporting(出口) COVID-19 vaccines to 28 countries and giving help to 69 countries in need, Xinhua reported. Most of these countries a
21、re developing nations, such as Pakistan, Mongolia and Mexico. The leaders of these countries are taking the lead in receiving vaccine shots. They include Indonesian President Joko Widodo and Chilean President Sebastian Pinera. According to the World Bank, to vaccinate(接种) their citizens, small and m
22、edium-sized developing nations could have ended up a year behind larger developing nations and developed countries. Some wealthier nations have already stored many vaccine doses(剂) for their own citizens. Some of them have ordered enough vaccines to vaccinate their populations two or three times, Th
23、e Washington Post reported. For countries that have not yet developed or gotten a vaccine, China may be the only answer, AP noted. China is one of the few nations that can produce vaccines on a large scale(大批量). China joined COVAX in October 2020, a mechanism(机制) organized by the World Health Organi
24、zation, to make sure that all members get the vaccines in the future. China has decided to offer 10 million vaccines to COVAX, Xinhua reported.16From Paragraph 2, we know that _.Asome people have questioned the safety of Chinese vaccinesBChina has only sent vaccines to nearby Asian countriesCChinese
25、 vaccines have been welcomed in many countriesDChina offers vaccines to all other countries for free17As for COVID-19 vaccines, small and medium-sized developing nations _.Ahave received help from western countriesBhave fallen behind in vaccinating their citizensChave stored enough vaccines for thei
26、r citizensDhave started to develop their own vaccines18What is the correct order for the following events according to the passage?a. China produced COVID-19 vaccines. b. 40 percent of Chinese receive vaccine shots. c. Many leaders in less developed countries received vaccine shots. d. China joined
27、COVAX.Aa-d-c-bBd-a-c-bCd-a-b-cDa-d-b-c19What can be inferred(推断) from the passage?AThe COVID-19 will oon end.BChinese COVID-19 vaccines are cheaper and safer than others.CChina is the only country to develop COVID-19 vaccines.DChina might offer COVID-19 vaccines all over the world.20Where is the tex
28、t most probably from?AA news website.BA learning website.CA travel website.DA geography website.【答案】16-20CBBDA【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了中国的疫苗已经帮助了一些国家,并且还会帮助越来越多的国家和地区。16主旨大意题。根据第二段中“The leaders of these countries are taking the lead in receiving vaccine shots. They include Indonesian President Joko Widodo
29、and Chilean President Sebastian Pinera.”可知,中国疫苗在许多国家都很受欢迎。故选C。17细节理解题。根据文中“According to the World Bank, to vaccinate(接种) their citizens, small and medium-sized developing nations could have ended up a year behind larger developing nations and developed countries.”可知,至于新型冠状病毒肺炎疫苗,中小型发展中国家在为本国公民接种疫苗方面
30、已经落后。故选B。18细节理解题。通读全文可知,下列事件的顺序应是:(d) China joined COVAX in October 2020,中国在2020年10月加入了COVAX;(a) China produced COVID-19 vaccines in December last year. 去年12月中国生产了大量新型冠状病毒肺炎疫苗;(c) Many leaders in less developed countries received vaccine shots. 许多欠发达国家的领导人接种了疫苗;(b) China plans to vaccinate 40 percen
31、t of its population by June, 2021. 中国计划到2021年6月,为40% 的人口接种疫苗。故选B。19推理判断题。根据文中“China joined COVAX in October 2020, a mechanism(机制) organized by the World Health Organization, to make sure that all members get the vaccines in the future. China has decided to offer 10 million vaccines to COVAX, Xinhua
32、reported.”可推知,中国可能会在世界各地提供新型冠状病毒肺炎疫苗。故选D。20篇章结构题。短文主要介绍了中国的疫苗已经帮助了一些国家,并且还会帮助越来越多的国家和地区。故文章可能来自一个新闻网站。故选A。 CAccording to China Daily, China plans to vaccinate (接种疫苗) 40 percent of its population by June. The vaccine capacity (疫苗容量) will reach 2.1 billion doses (剂) by the end of 2021. At the same tim
33、e, China has reached out to other countries in need. The country is exporting (出口) COVID-19 vaccines to 27 countries and providing free vaccine aid for 53 countries, including Pakistan, Cambodia, Laos and Mongolia.However, global vaccination is highly unbalanced (不平衡的), Zhang Wenhong, director of th
34、e Department of Infectious Disease at the Huashan Hospital of Fudan University, said on March 1st. Full vaccine coverage (覆盖率) can be achieved only in the United States, Europe and a few other countries, such as China and Russia. Small and medium-sized developing countries could reach wide vaccine c
35、overage a year behind larger developing and developed countries, according to the World Bank.For those countries that have not yet got a vaccine, China may be the only solution (解决办法). China is one of the few nations that can produce a large number of vaccines. Whats more, China has joined COVAX whi
36、ch is organized by the World Health Organization to make sure that all members get the vaccine in the future. China has decided to offer 10 million vaccines to COVAX, Xinhua reported.“We must make sure that no country in need of the vaccines is left behind and no individuals (个人) waiting for vaccine
37、s arent noticed,” said Foreign Minister Wang Yi, who pointed out that nothing matters more than the people and nothing is more valuable than human lives.21How many countries in the world can get Chinas vaccine?A27.B40.C53.D80.22In which country can full vaccine coverage be achieved?APakistan.BMongol
38、ia.CRussia.DJapan.23Why is China considered to be the only solution?ABecause it has reached out to other countries in need.BBecause it is a large developing country.CBecause it can achieve full vaccine coverage.DBecause it can produce vaccines on a large scale and it has joined COVAX.24What can we k
39、now from Wang Yis words?AChina values human lives a lot.BNo individuals are waiting for vaccines.CCOVAX has gotten million vaccines from China.DChina will provide free vaccine to all the members of COVAX.【答案】21-24DCDA【分析】文章讲中国政府在极力为本国人民接种疫苗的同时,中国也向其他有需要的国家伸出了援助之手。21细节理解题。根据“The country is exporting
40、COVID-19 vaccines to 27 countries and providing free vaccine aid for 53 countries, including Pakistan, Cambodia, Laos and Mongolia.”可知中国向27个国家出口疫苗,向53个国家提供免费疫苗,一共有80个国家能得到中国的疫苗。故选D。22细节理解题。根据“Full vaccine coverage can be achieved only in the United States, Europe and a few other countries, such as C
41、hina and Russia.”可知只有在美国、欧洲和中国、俄罗斯等少数国家才能实现疫苗的全面覆盖。故选C。23细节理解题。根据“For those countries that have not yet got a vaccine, China may be the only solution. China is one of the few nations that can produce a large number of vaccines. Whats more, China has joined COVAX which is organized by the World Healt
42、h Organization to make sure that all members get the vaccine in the future.”可知中国被认为是唯一的解决办法是因为它可以大规模生产疫苗,并已加入COVAX。故选D。24细节理解题。根据“who pointed out that nothing matters more than the people and nothing is more valuable than human lives”可知王毅的话强调没有什么比人命更重要,中国非常重视人命。故选A。 DIn the fight against the COVID-1
43、9 (新型冠状病毒). Chinese people have come up with many creative (创造性的) ways to solve different problems. They have shown their wisdom (智慧) during hard times.Amazing China speedIn cities like Wuhan that had large numbers of infected (被感染的) people, more hospital beds were needed. The quickest way to solve
44、this was to build makeshift (临时的) hospitals.On January 23 and 25, the government decided to build Huoshenshan Hospital and Leishenshan Hospital in Wuhan. More than 4,000 workers worked day and night, and nearly 1,000 large machines and transportation helped with the project.Within less than 15 days,
45、 the two hospitals were set up. They provided about 2,600 beds in total. The speed shocked many people around the world.All for masks (口罩)During that period, medical things such as masks were in great need. To increase production (扩大生产), over 3, 000 Chinese factories have transformed their productio
46、n lines to make medical things. For example, a factory that used to make clothes spent 55 hours transforming their production lines and is now able to make 1,200 protective (防护的) medical suits every day. Several car factories in China have also turned their production lines into mask-making lines.Sh
47、aring workersThe idea of “sharing workers” became popular during the period. As most people were staying at home, many workers in restaurants, cinemas and shopping malls had no work and were not getting paid. However, online everyday and medical things continued (继续) to grow, making the workers from
48、 Dingdong (叮咚), Freshhema (盒马鲜生) and other online shops too busy.As of February 10, over 1, 800 workers had started their new short-term (短期的) jobs as delivery (送货) workers with Dingdong and Freshhema, Xinhua reported.25Which of the following statements shows the China speed?AGovernment finished two
49、 hospitals in about two weeks.BOne factory could transform their production lines fast.CAbout 1,000 workers worked together to finish the project.DDingdong and Freshhema could send things to people in a short time.26What does the underlined word “transformed” mean in paragraph 5?AmovedBsoldCturned i
50、ntoDbought27Why did people come up with “sharing workers”?ABuilding hospitals needed more workers.BSome online shops were too busy with delivery.CThe online shops wanted to take the place of other stores.DDingdong and Freshhema wanted to make more money.28If there is the fourth part, which of the fo
51、llowing may be the proper topic?AProtecting wildlife.BTaking care of your mind.CLonger national holiday.DWorking and studying online.【答案】25-28ACBD【分析】本文是新闻报道,从中国速度、口罩的生产以及在线配送等方面展示了中国在抗击新冠疫情方面的大智慧。25细节推理题。根据第四段“Within less than 15 days,the two hospitals were set up. They provided about 2,600 beds in
52、 total. The speed shocked many people around the world”,可推断两家医院的建成充分地展示了中国的速度;Government finished two hospitals in about two weeks符合题意,故选A。26词义猜测题。根据下文“Several car factories in China have also turned their production lines into maskmaking lines”,可知这些中国工厂把改造的生产线投入了生产医疗用品,因此猜测划线单词transformed和turned in
53、to同义,表示“转变”,故选C。27推理判断题。根据第六段“As most people were staying at home,many workers in restaurants,cinemas and shopping malls had no work and were not getting paid. However, online everyday and medical things continued to grow, making the workers from Dingdong, Freshhema and other online shops too busy”,
54、可推知人们想出共享工作人员的原因是一些在线商店非常忙碌,故选B。28推理判断题。根据第一段“They have shown their wisdom during hard times”,结合短文内容,分别讲了惊人的中国速度、口罩的生产以及在线配送,所以如果有第四部分应该会讲到中国人在此期间的创举,即在线工作和学习,故选D。 EWhat do people around the world think of China? According to a global(全球的)survey published on Sept 15, 2020, Chinas national image is i
55、mproving.The survey was done by the China International Publishing Group and Kantar, a leading data and consulting company. More than 11,000 people from 22 countries, including the US and France took part in it. In the 2019 report, China scored 6.3 points out of 10, rising from 5.8 points in 2013. G
56、enerally, developing countries had better impressions(印象)of China than developed countries, giving China an average(平均的) score of 7.2. The top three countries had the best impression of China were Mexico, Saudi Arabia and Indonesia.China is seen as the second most influential country following the U
57、S. The Belt and Road Initiative was the most popular of all proposals(提议) made by China, CCTV News reported. Chinas performance in fighting the COVID-19 pandemic has been recognized(公认) by the world. Over the past few months, many countries have closed their borders(边境)and stopped exports(出口)of medi
58、cine and medical equipment. However, China has helped countries that need help. China has sent 34 medical expert teams to 32 countries and offered help to 150 countries and four international organizations. China is the only major economy(经济)to show positive growth in 2020 and its GDP growth is expe
59、cted to reach 8.2 percent in 2021, according to the World Economic Outlook. But the US is expected to be 3.1 percent. As for the future, China is expected to make more contributions(贡献)to the global economy. Its national image will continue to improve.29What score did China get in 2020 according to
60、the the survey?A5.8.B6.3.C7.2.30What does the underlined word “influential” in Paragraph 3 probably mean?A“有影响的”B“有潜力的”C“有进步的”31Why has China been recognized by the world?ABecause China did best in fighting the COVID-19.BBecause China tried its best to help other countries.CBecause China had the bes
61、t medicine and medical equipment.32What can you refer from the last paragraph?AChina will be the most powerful economic country.BOnly China will make contributions to the global economy.CChinas economy will continue to show more positive growth.33Whats the best title of the passage?AChinas best-know
62、n achievements.BChinas better national image.CChinas rapidest development.【答案】29-33CABCB【分析】根据一项国际调查,中国的国家形象在逐步提升,很多调查对象认为中国是世界上第二大最具影响力的国家。在疫情期间,中国也对其他国家施以援手,相信在未来中国的国家形象会继续提升。29细节理解题。根据第二段“Generally, developing countries had better impressions(印象)of China than developed countries, giving China an
63、average(平均的)score of 7.2.”可知,发展中国家对中国的印象更好,给了中国7.2分。故选C。30词句猜测题。根据第三段“China is seen as the second most influential country following the US.”可知,中国被认为是仅次于美国的全球第二大影响力国家;“influential”在此表示“有影响力的”。故选A。31细节理解题。根据第四段“Chinas performance in fighting the COVID-19 pandemic has been recognized(公认)by the world.”
64、和“However, China has helped countries that need help.”可知,中国在抗击新冠疫情的表现杰出,而且在疫情期间,中国对其他国家不遗余力的帮助,这是世界越来越认同中国的原因。故选B。32推理判断题。根据最后一段“As for the future, China is expected to make more contributions(贡献)to the global economy. Its national image will continue to improve.”可知,中国未来将对世界经济做出更多的贡献,其国家形象也将继续改善。由此推
65、知,中国经济将继续呈现积极的增长势头。故选C。33最佳标题题。通读全文可知,本文介绍了中国的国家形象在逐步提升,中国是仅次于美国第二具有影响力的国家;新冠肺炎期间中国不仅表现突出,而且还帮助其他国家;中国经济未来也将继续呈现积极的增长势头,其国家形象将进一步提升。综上可知,本文主要在论述中国的国家形象。故选B。F At the beginning of 2021, the Chinese government said it would provide free COVID-19 vaccines to all Chinese citizens. Since then, millions of
66、 people have gotten the vaccine. Lets make a closer look. The vaccine is given by injection. Its suggested to get two doses. You should wait about two weeks after the first dose to get the second one.Can people of all ages get vaccinated?The vaccines have been tested among three different age groups
67、: 3 to 17, 18 to 59, and 60 and above. The 18-to-59 age group has the most datathe vaccines have been proven to be safe to this group. The other two groups are expected to be included soon.Is there anyone who shouldnt get vaccinated?Experts say the vaccines are safe for most people. But people who h
68、ave serious diseases such as cancer or diabetes, or people who are allergic to any of the vaccines ingredients, should not get it. People who want to get the vaccine should not get any other vaccines during the same period.Word Bankvaccine 疫苗injection 注射diabetes 糖尿病allergic 过敏Do I still I need to we
69、ar a mask in public places after Ive been vaccinated?Yes. It takes a few weeks for the body to build immunity after vaccination. This means its possible for a person to get infected just after vaccination. Theres also a small chance that your body wont build immunity. So before the population become
70、s immune to the virus, its highly encouraged to keep wearing masks, practicing social distancing and washing your hands after getting vaccinated.34Who is sure to be safe after getting the COVID-19 vaccine right now?AAll Chinese citizens.BPeople aged 3 to 17.CPeople aged 18 to 59.DPeople aged 60 and
71、above.35What can the missing sentence “” be?AHow is the vaccine given?BCan people with serious diseases get vaccinated?CHow does the vaccine work?DIt is not easy to get the vaccine.36What do we know about people who want to get a COVID-19 vaccine?AThey will have allergic reactions at first.BThey nee
72、d to get two doses within a week.CThey only need to pay a small amount of money.DThey shouldnt get other vaccines at the same time.37Which person can get vaccinated according to the experts advice?AA 22-year-old young man with diabetes.BA 58-year-old man who has just got a flu vaccine.CA 29-year-old
73、 young mother who has a 3-year-old kid.DA 39-year-old woman who is allergic to vaccines ingredients.38The writer develops the last paragraph by _.Atelling a storyBgiving reasonsCcomparing two factsDshowing numbers【答案】34-38CADCB【分析】这篇短文主要介绍了2021年初,中国开始为全体民众免费接种新冠疫苗,并解释了常见问题和注意事项。34细节理解题。根据文中“8-to-59
74、age group has the most datathe vaccines have been proven to be safe to this group.”可知,18到59岁的人们,接种COVID-19疫苗后是安全的。故选C。35细节理解题。根据下文“The vaccine is given by injection. Its suggested to get two doses. You should wait about two weeks after the first dose to get the second one.”可知,这里是介绍疫苗如何接种。选项A符合题意,故选A
75、。36细节理解题。根据文中“People who want to get the vaccine should not get any other vaccines during the same period.”可知,对想接种COVID-19疫苗的人不应该同时接种其他疫苗。故选D。37推理判断题。根据文中“But people who have serious diseases such as cancer or diabetes, or people who are allergic to any of the vaccines ingredients, should not get it
76、.” 但患有癌症或糖尿病等严重疾病的人,或对疫苗的任何成分过敏的人,都不应该接种疫苗。选项A“一个29岁的年轻母亲有一个3岁的孩子。”可以接种疫苗,故选C。38细节理解题。根据问题“Do I still I need to wear a mask in public places after Ive been vaccinated?” 我接种疫苗后还需要戴口罩吗?及下文“Yes. It takes a few weeks for the body to build immunity after vaccination. its highly encouraged to keep wearing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
