分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型44 流行热词-2022年高考英语最新热点时文阅读.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:774609
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:196.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    44 流行热词-2022年高考英语最新热点时文阅读 流行 2022 年高 英语 最新 热点 时文 阅读
    资源描述:

    1、2022年高考最新热点时文阅读-流行热词题型主要内容1阅读理解介绍了中国的流行热词“躺平”,及其背后所反映的社会问题与现象。2阅读理解介绍了韦氏词典增加的新词条3阅读理解阐述了什么是元宇宙及元宇宙存在的个人数据安全隐患4七选五介绍了“大数据”对我们生活的影响。5语法填空讲述在竞争力越来越大的中国,“内卷”这个词淋漓尽致体现出了人们的现状,尤其是现在的孩子们的学习上以及作者的建议。01(2022福建福州高二期末)Chinas young people have created yet another word to reflect their growing disappointment wit

    2、h the stressful work culture. The new lifestyle hot word, tang ping, is an action rather than a feeling deciding to just go by, using a minimum effort at an unsatisfactory job.Wendy said that her lying-down philosophy could be summed up as “Putting the peacefulness of the body and soul first.” “Acco

    3、rding to the mainstream standard, a good lifestyle must include working hard, trying to get good results on work evaluations, struggling to buy a house and a car, and having babies,” she said, “However, I am looking forward to lying down entirely quitting my job and living off my savings.” Tang ping

    4、 has come under fire from Chinese state media. “No matter what, young people must have confidence in the future,” read a newspaper. “China is the worlds most populous country, with rich labor resources and a huge market advantage. The only happy life is a hard-working life. “The lying-down community

    5、 obviously isnt good for the countrys economic and social development,” said Guangming Daily. However, the newspaper added that tang ping shouldnt be ignored without reflection: if China wants to encourage hard work in the young generation, it should first try to improve their quality of life.“The s

    6、tate is worried about what would happen if everyone stopped working,” said Huang Ping, a literature professor. “But humans arent merely tools for making things,” he said. To lie down is a reasonable choice rather than a negative attitude. For some young people, its a way for them to reduce pressure.

    7、 “When you cant catch up with societys development say, high house prices tang ping is actually the most practical choice.” he said. Lying down can be seen as the opposite of involution (内卷), referring to societies becoming trapped in continual cycles of competition. “In a relatively good social env

    8、ironment, people may feel involuted, but at least theyre trying” he said. “If its worse, people will tang ping.”Alternatively, the more motivated among the young generation have accepted FIRE“Financial Independence, Retire Early” in the hope of someday escaping the severe competition once and for al

    9、l.1What is Wendys goal in life?ATo keep up with societys development.BTo depend on her savings to live.CTo get promoted in her company.DTo be highly evaluated at work.2What do state media think the young should do?AImprove their quality of life.BReflect on Chinas development.CBase their future on ha

    10、rd work.DLive a happy life by lying down.3What does Professor Huang think of the “lying down” style?AIt means low quality of life for the young.BIt prevents the development of society.CIt motivates the young to welcome their future.DIt removes the heavy life pressure from the young.4What can be infe

    11、rred from the last two paragraphs?AA healthy society doesnt involve competition.BYoung people prefer involution to tang ping.CSevere competition is the main cause of lying down.DMore active young people favour severe competition.02(广东省惠州市2021-2022学年高二上学期期末质量检测英语试题)As long as humans keep on human-ing

    12、, words will keep on words-ing. This week, Merriam-Webster announced it had added 455 new entries (词条) to the dictionary including terms across cultural, political, and technical fields. A number of pandemic-specific terms, including “long COVID” and “super-spreader”, feel especially fitting of the

    13、times.So how are new words picked? Throughout the year, Merriam-Webster editors search written materials to find words that have appeared online and in print. According to the publishers guidelines, new words are added depending on how often they are used and whether they are used among ordinary peo

    14、ple.Here are some of the examples:dad bod (informal): a physique regarded as typical of an average father; especially: one that is slightly overweight and not extremely muscular.long COVID: a condition that is marked by the presence of symptoms (such as fatigue, cough, shortness of breath, headache)

    15、 which go on for an extended period of time (such as weeks or months) following a persons initial recovery from COVID-19 infection.super-spreader: an event or location at which a significant number of people contract the same communicable disease often used before another noun (as in a “super-spread

    16、er event”). The term super-spreader originally referred to a highly contagious (传染性的) person capable of passing on a disease to many others, and now can also refer to a single place or occasion where many others are infected.Heres hoping “dad bod” comes up at the next Scripps National Spelling Bee,

    17、a popular competition in America. You can see more of the 455 new words on the Merriam-Websters website.5What can we know from the first two paragraphs?AThese new words are decided by publishers.BThese new words all come from the Internet.CThese new words are often used by ordinary people.DThese new

    18、 words are mostly created during pandemics.6How does the author develop the text?ABy listing examples.BBy making contrast.CBy presenting numbers.DBy drawing a conclusion.7Why does the author write this text?ATo explain some special terms.BTo recommend Merriam-Webster.CTo introduce Merriam-Websters n

    19、ew entries.DTo explore the development of English words.8Where is the text probably from?AA website.BA poster.CAn advertisement.DA guideline.03(2022湖北华中师大一附中高二期末)The term “Metaverse” is the latest buzzword (流行语) to capture the tech industrys imagination so much so that one of the best-known internet

    20、 platforms is rebranding to signal is embrace of the futuristic idea.Facebook CEO Mark Zuckerbergs announcement that hes changing his companys name to Meta Platforms Inc. might be the biggest thing to happen to the metaverse since science fiction writer Neal Stephenson coined the term for his 1992 n

    21、ovel! “Snow Crash”. But Zuckerberg and his team are hardly the only tech visionaries with ideas on how the metaverse, which will employ a mix of virtual reality and other technologies, should take shape.What is the metaverse? Zuckerberg has described it as a “virtual environment” you can go inside o

    22、f instead of just looking at on a screen. Essentially, its a world of endless, interconnected virtual communities where people can meet, work and play, using virtual reality headsets and glasses, smartphone or other devices. The metaverse also could be a game -changer for the work-from-home shift am

    23、id the coronavirus pandemic. Instead of seeing co-workers on a video call, employees could join them in a virtual office.Zuckerbergs embrace of the metaverse in some ways contradicts a central tenet (信条) of its biggest enthusiasts. They envision the metaverse as online cultures liberation from tech

    24、platforms like Facebook that assumed ownership of peoples accounts, photos, posts and traded off what they collected from that data. “We want to be able to move around the internet with ease, but we also want to be able to move around the/Internet in a way were not tracked and monitored, said Steve

    25、Jang, who focuses on cryptocurrency (数字货币) technology. There is a growing concern about Facebook trying to lead the way into a virtual world that could require even more personal data and offer greater potential for abuse and misinformation when it hasnt fixed those problems in its current platforms

    26、.9Why is Zuckerberg changing the name of his company?ABecause he plans to quit his present business.BBecause he has founded the metaverse.CBecause he will engage in the metaverse.DBecause he wants to draw public attention.10What can be inferred about the central belief of Metaverse fans?AUsers shoul

    27、d be responsible for their personal data.BCryptocurrency technology should be monitored.CTech platforms should possess users data.DThe Metaverse should be tracked.11What can people do in the Metaverse?ADo everything in the real world.BHave meetings in the virtual office.CDefeat the pandemic.DSee co-

    28、workers on a video-call.12What do some people think of Zuckerberg s decision?AFacebook will gain peoples trust.BFacebook will make the internet a better world.CFacebook may not abuse information.DFacebook may not play a good leading role.04(2022重庆高一阶段练习)Big data influences our lifeNowadays big data

    29、is a buzzword (流行词). _13_. Such large sets of data can be collected and analyzed to uncover information that can help organizations make informed decisions. A process like this is known as big data analytics. Here are some aspects about the society has been changed because of it. _14_ Cities are get

    30、ting bigger, busier, and more crowded. Removing road traffic completely is almost impossible. _15_ For example, public agencies use data insights to map out regular routes, create alternative routes in case something goes wrong, and develop intelligent transport systems to keep the roads clear. Ente

    31、rtainment takes advantage of it accordingly. We may not realize this, but the entertainment (娱乐) services we use every day such as music and video streaming apps, are largely designed on the basis of big data. _16_. At a higher level, big data helps entertainment production houses predict the genre

    32、of shows that viewers from different age groups want so that they can create favored content.Finance extends its range largely. In the field of finance (金融), many of the innovations (创新) that we now take for granted are resulted from big data. In the past financial services such as insurance (保险业) a

    33、nd banking were built on an inflexible, one-size-fits-all mode, which meant not only that people with low credit scores were rejected in some ways, but also that some clients couldnt get what they needed. _17_ Big data has influenced many other sectors as well, like agriculture, science, education,

    34、and manufacturing, and it remains to reveal its full potential in the future.ATransportation benefits from it greatly.BRoads increase in number greatly.CBut big data is able to assist in keeping it under control.DThese platforms use data to discover what customers like most to offer them relevant co

    35、ntent.ENow big data has made it easier to offer customized services to them.FThe coming of big data analytics has helped launch campaigns and identify opportunities.GIt refers to a large volume of data that come in diverse forms sources.05(2022云南高二期末)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Recently, Chinese

    36、 people from all walks of life_18_(discover)their daily lives are filled with an academic term; involution(内卷). In agricultural economics, involution originally means that_19_(add) work is put into agricultural production for higher output,_20_yet doesnt increase proportionally(成比例地).Our society is

    37、becoming increasingly competitive when population outgrows resources. Accordingly,_21_we used to achieve easily requires more efforts now. The level of competition we have in our society is often compared to millions of troops_22_(cross) a single wooden bridge. The_23_(major) of us are trying hard t

    38、o get ahead of the troops.Netizens now use involution to describe their current conditions, especially in the study of children. Parents feel stressed_24_(provide) their children with the best, and children must keep_25_in the race. Though great efforts have been made, they find it much_26_(hard) to

    39、 go to the schools that they have been looking forward to.Too much pressure is bound to do harm to children physically and mentally. Parents should cool down firstly and relieve their own anxiety, taking_27_(measure) to rid their children of heavy burden from involution.参考答案:1B2C3D4C【解析】这是一篇新闻报道。主要介

    40、绍了中国的流行热词“躺平”,及其背后所反映的社会问题与现象。1细节理解题。由第二段“However, I am looking forward to lying down entirelyquitting my job and living off my savings.(然而,我期待“完全躺平”辞掉工作,靠积蓄谋生)”可知,Wendy打算依赖她的存款生活。故选B项。2细节理解题。由第三段“The only happy life is a hard-working life.(唯一幸福的生活是勤劳的生活)”可知,媒体认为年轻人应该通过努力工作,创造未来。故选C项。3细节理解题。由第四段“To

    41、lie down is a reasonable choice rather than a negative attitude. For some young people, its a way for them to reduce pressure.(躺平是一种合理的选择,而不是消极的态度。 对于一些年轻人来说,这是他们减压的一种方式)”可知,黄教授认为躺平生活方式消除了年轻人沉重的生活压力。故选D项。4推理判断题。由尾段“Alternatively, the more motivated among the young generation have accepted FIRE“Finan

    42、cial Independence, Retire Early” in the hope of someday escaping the severe competition once and for all.(或者,年轻一代中更有动力的人接受了 FIRE“财务独立,提早退休”希望有一天能一劳永逸地摆脱激烈的竞争)”可知,竞争压力大才是大家选择躺平模式的主要原因。故选C项。5C6A7C8A【解析】这是一篇说明文。主要介绍了韦氏词典增加的新词条。5细节理解题。根据第二段最后一句“According to the publishers guidelines, new words are added

    43、 depending on how often they are used and whether they are used among ordinary people.(根据出版商的指南,新词的添加取决于它们的使用频率以及是否在普通人中使用)”可知,这些新词只有常被普通人使用才能被添加。故选C。6推理判断题。根据第三段“Here are some of the examples(这有一些例子)”可知,作者是通过列举例子来写这篇文章的。故选A。7推理判断题。根据第一段中“As long as humans keep on human-ing, words will keep on words

    44、-ing. This week, Merriam-Webster announced it had added 455 new entries (词条)to the dictionary including terms across cultural, political, and technical fields.(只要人类继续人类语言,语言就会继续。本周,韦氏大词典宣布增加了455条新词条词典包括跨文化、政治和技术领域的术语。包括“长期新冠病毒”和“超级传播者”在内的一些大流行特定术语,感觉特别适合这个时代)”可知作者写这篇文章,就是为了介绍韦氏词典的新词条。故选C。8推理判断题。根据最后

    45、一段中“You can see more of the 455 new words on the Merriam-Websters website.(你可以在韦氏词典的网站上看到更多的455个新词)”可知这篇文章出自网站。故选A。9C10A11B12D【解析】这是一篇说明文。本文阐述了什么是元宇宙及元宇宙存在的个人数据安全隐患。9细节理解题。根据第二段“Facebook CEO Mark Zuckerbergs announcement that hes changing his companys name to Meta Platforms Inc.But Zuckerberg and hi

    46、s team are hardly the only tech visionaries with ideas on how the metaverse (Facebook首席执行官马克扎克伯格宣布将公司名称改为元平台公司但是扎克伯格和他的团队并不是唯一一个对元宇宙有想法的技术幻想家)”可知,扎克伯格和他的团队将从事元宇宙技术方面的研究,转型元宇宙领域。因此将公司改名为元平台公司。因此,扎克伯格要更改公司名称的原因是C项“Because he will engage in the metaverse.(因为他将从事元宇宙)”符合题意,故选C项。10推理判断题。根据第四段“They envisio

    47、n the metaverse as online cultures liberation from tech platforms like Facebook that assumed ownership of peoples accounts, photos, posts and traded off what they collected from that data. (他们认为,元宇宙是网络文化从Facebook等技术平台上解放出来的产物,这些技术平台拥有人们的账户、照片、帖子,并对他们从这些数据中收集到的信息进行交易)”可知,Facebook等技术平台拥有人们的账户、照片、帖子等信息

    48、,而元宇宙就是要让网络用户从这些平台中解放出来,用户对个人数据负责,由此推知,A项“Users should be responsible for their personal data.(用户应对其个人数据负责)”是元宇宙粉丝的核心信念,故选A项。11推理判断题。根据第三段“What is the metaverse? Zuckerberg has described it as a “virtual environment you can go inside of-instead of just looking at on a screen. Essentially, its a worl

    49、d of endless, interconnected virtual communities where people can meet, work and play, using virtual reality headsets and glasses, smartphone or other devices. (什么是元宇宙?扎克伯格称之为“虚拟环境”“你可以进入而不仅仅是在屏幕上看。本质上,这是一个由无数相互关联的虚拟社区组成的世界,人们可以使用虚拟现实耳机和眼镜、智能手机或其他设备在这里见面、工作和玩耍)”可知,进入元宇宙,人们可以使用虚拟现实耳机和眼镜、智能手机或其他设备在这里见

    50、面、工作和玩耍,由此推知,B项“Have meetings in the virtual office.(在虚拟办公室开会)”也是可以在元宇宙中做的事情,故选B项。12推理判断题。根据最后一段“There is a growing concern about Facebook trying to lead the way into a virtual world that could require even more personal data and offer greater potential for abuse and misinformation when it hasnt fix

    51、ed those problems in its current platforms. (人们越来越担心,Facebook试图引领人们进入一个可能需要更多个人数据的虚拟世界,并在其当前平台尚未解决这些问题的情况下,带来更大的滥用和错误信息的可能性)”可知,Facebook现有平台尚未解决个人数据安全方面的问题,扎克伯格进军元宇宙的决定可能会带来更大的问题,由此推知,D项“Facebook may not play a good leading role. (Facebook可能不会起到很好的领导作用)”是人们的态度,故选D项。13G14A15C16D17E【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了

    52、大数据对我们生活的影响。13根据上文“Nowadays big data is a buzzword (流行词). (如今,大数据是一个流行词)”可知,上文介绍的是当下的流行语大数据,G项“它指的是来自不同来源的大量的数据。”能够承接上文,介绍了什么是大数据,选项中的“It”代指上文提到的“big data”。故选G项。14空处是段落主题句,根据本段内容“Removing road traffic completely is almost impossible.(完全移动道路交通几乎是不可能的)”及“For example, public agencies use data insights

    53、to map out regular routes, create alternative routes in case something goes wrong, and develop intelligent transport systems to keep the roads clear.(例如,公共机构使用数据洞察来绘制常规路线,在出现问题时创建替代路线,并开发智能交通系统来保持道路畅通)”可知,本段是描述大数据给交通带来的好处。故A项“交通运输从中获益良多。”符合语境。故选A项。15根据上文“Cities are getting bigger, busier, and more c

    54、rowded. Removing road traffic completely is almost impossible.(城市越来越大,越来越繁忙,越来越拥挤。完全消除道路交通几乎是不可能的)”可知,上文介绍的是当下交通面临的困境,C项“但大数据能够帮助控制交通。”能够承接上文,介绍了大数据能够帮助管控交通,且下文的例子“For example, public agencies use data insights to map out regular routes, create alternative routes in case something goes wrong, and de

    55、velop intelligent transport systems to keep the roads clear.(例如,公共机构使用数据洞察来绘制常规路线,在出现问题时创建替代路线,并开发智能交通系统来保持道路畅通)”正是大数据如何帮助管控交通的例子。故选C项。16根据上文“We may not realize this, but the entertainment (娱乐) services we use every day such as music and video streaming apps, are largely designed on the basis of big

    56、 data.(我们可能没有意识到这一点,但我们每天使用的娱乐服务,如音乐和视频流应用程序,基本上都是基于大数据设计的)”可知,上文介绍的是大数据在娱乐方面的应用,D项“这些平台使用数据发现客户最喜欢的内容,为他们提供相关内容。”能够承接上文,介绍了大数据如何应用于我们每天使用的娱乐服务,可以通过平台使用数据发现客户最喜欢的内容,并为客户推送相关内容。故选D项。17根据上文“In the past financial services such as insurance (保险业) and banking were built on an inflexible, one-size-fits-al

    57、l mode, which meant not only that people with low credit scores were rejected in some ways, but also that some clients couldnt get what they needed.(过去,保险和银行等金融服务建立在一种僵化、一刀切的模式上,这意味着信用评分低的人不仅在某些方面遭到拒绝,而且客户无法获得他们所需要的东西)”可知,上文介绍的是过去金融业服务面临的困境,E项“现在,大数据让他们更容易为客户提供定制服务。”能够承接上文,将过去与现在进行对比,说明了大数据在金融业起到的作用

    58、。故选E项。18have discovered19additional20which21what22crossing23majority24to provide25up26harder27measures【解析】本文是说明文。文章主要讲述在竞争力越来越大的中国,“内卷”这个词淋漓尽致体现出了人们的现状,尤其是现在的孩子们的学习上。作者建议父母们应该首先冷静下来并且放松自己的紧张情绪,采取措施让孩子们摆脱内卷所带来的繁重压力。18考查时态和主谓一致。句意:最近,各行各业的中国人都发现她们的日常生活充满了一个专业术语:内卷。根据句子结构和意思可知,句子的时间状语是“Recently”,所以这里考查

    59、现在完成时的谓语动词。主语是“Chinese people”,所以助动词用have。故填have discovered。19考查形容词。句意:在农业经济上,内卷原来的意思是,为了更高的产量投入额外的劳动却没有成比例的提升。根据句子结构和意思可知,这里考查形容词修饰后面的名词“work”,做定语。故填additional。20考查定语从句。句意:见第2题。根据句子结构和意思可知,这里考查定语从句。先行词是“output”,在非限制性定语从句“yet doesnt increase proportioally”中作主语,指物。故填which。21考查主语从句。句意:因此,我们过去很容易就能实现的事

    60、情现在需要付出更多的努力。根据句子结构和意思可知,这里考查主语从句。从句“we used to achieve easily”中缺少动词“achieve”的宾语,指物,“什么”的意思。故填what。22考查非谓语动词。句意:我们在现代社会的竞争水平经常被比作百万大军过独木桥。根据句子结构和意思可知,这里考查现在分词做后置定语,修饰前面的名词“millions of troops”,和动词“cross”是逻辑上的主谓关系。故填crossing。23考查固定短语。句意:我们大部分人都在努力跑在大军的前面。根据句子结构和意思可知,这里考查固定短语“the majority of”表示“大部分”的意思

    61、。故填majority。24考查非谓语动词。句意:父母们因要给孩子们提供最好的条件而感到有压力,并且孩子们必须要在这场比赛中不掉队。根据句子结构和意思可知,这里考查动词不定式做原因状语,修饰系表结构“feel stressed”。故填to provide。25考查固定短语。句意:见第7题。根据句子结构和意思可知,这里考查固定短语“keep up”表示“保持不掉队”的意思。故填up。26考查形容词。句意:虽然他们也很努力,但是他们发现考上他们期待的大学很难。根据句子结构和意思可知,这里考查形容词比较级做宾语补足语,被“much”修饰,对形式宾语“it”补充说明。故填harder。27考查固定短语。句意:父母们应该首先冷静下来并且放松自己的紧张情绪,采取措施让孩子们摆脱内卷所带来的繁重压力。根据句子结构和意思可知,这里考查固定短语“take measures”表示“采取措施”的意思。故填measures。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:44 流行热词-2022年高考英语最新热点时文阅读.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-774609.html
    相关资源 更多
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题四世界政治格局的演变练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题五现代科技文化与经济全球化练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx九年级历史下册第五单元“冷战”后的世界专题三社会主义国家的建立和发展练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第6课工业化国家的社会变化英国工业革命时期的城市病素材新人教版20191205336.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命诺贝尔奖相关介绍素材新人教版20191205339.docx
  • 九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx九年级历史下册第二单元第二次工业革命和近代科学文化第5课第二次工业革命海厄特素材新人教版20191205340.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第6课经济大危机与罗斯福新政练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代第5课尤和土耳其的民族解放运动练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第二单元动荡与变革的时代单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第9课世界反法西斯战争的胜利练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战第8课第二次世界大战的全面爆发与扩大练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx九年级历史下册第三单元第二次世界大战专题一两次世界大战练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第3课凡尔赛_华盛顿体系的建立练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战第1课两大军事集团的争斗练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战直击中考练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx九年级历史下册第一单元第一次世界大战单元提升练习北师大版.docx
  • 九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx九年级历史下册 第一单元《殖民地人民的反抗与资本主义制度的扩展》检测题 新人教版.docx
  • 九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx九年级历史上学期期中测试卷(1-21课)-【帮课堂】2023-2024学年九年级历史上册同步学与练(部编版).docx
  • 九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx九年级历史上册第三单元近代社会的曙光提升训练题.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国拓展练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第12课 阿拉伯帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第四单元 封建时代的亚洲国家 第11课 古代日本同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第19课 法国大革命和拿破仑帝国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第18课 美国的独立同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第六单元 资本主义制度的初步确立 第17课 君主立宪制的英国同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第15课 探寻新航路同步练习 新人教版.docx
  • 九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx九年级历史上册 第五单元 走向近代 第14课 文艺复兴运动拓展练习 新人教版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1