分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780408
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:150.51KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 错综 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第二 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 1单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、A(2022广西南宁高二期末)The Best Language Learning AppsDuoLingoPrice: FreeDuoLingo turns learning language into a game. Each lesson is broken down by subject matter, and users must complete exercises that integrate (综合) reading, writing, listening and speaking to advance to the next level. The app records yo

    3、ur progress and uses smart phone notifications to encourage regular use.Its chat robot may help test what youve learned. Youll even see suggested phrases if youre at a loss for words.BabbelPrice: $12.95$83.40What sets Babbel apart is its course customization, letting you make lesson plans to focus o

    4、n vocabulary and conversation topics relevant to your specific needs.Babbel draws on (利用) what youve already known about your native tongue, and new lessons are introduced through conversation. Babbel reintroduces vocabulary and grammar through reading, speaking and listening exercises over time to

    5、make sure youve got everything kept in mind.MemrisePrice: FreeMemrise uses an understanding of brain science and learning to make sure youre truly absorbing new linguistic (语言的) concepts. Courses are broken into different levels, which are all available for offline use on the app.To keep the program

    6、 sharp, Memrise collects information from its graduates and integrates performance data to improve lessons.Rocket LanguagesPrice: $99.95 and upIf you want to learn about a language and its place in the world, take a look at Rocket Languages. Relying on speech exercises and vocabulary flashcard drill

    7、s, their curriculum is built for people who have grasped various languages to pick up new languages quickly.And unlike other language programs, there are culture lessons here showing you how the language changed over time and what kind of role it plays today.1What do DuoLingo and Memrise have in com

    8、mon?ACourses are available for offline use.BThey are accessible to learners for free.CWhat learners have learned can be recorded.DLearners can learn languages just using flashcards.2What do we learn about Babbel?AIt is available at a very high price.BIt provides customized lessons for learners.CIt i

    9、s best for face-to-face learners.DIt is mainly designed for cultural enthusiasts.3Which App is most suitable if you want to learn about the development of the language?ADuoLingo.BBabbel.CMemrise.DRocket Languages.B(2022河南南阳市第二完全学校高级中学高二期末)A 99-year-old Australian swimmer appears to have broken a wor

    10、ld record for his age group in the 50m freestyle. The likely new world record holder, George Corones, clocked 56.12 seconds at an official event in Queensland-a new benchmark for the 100-104 age category. He faded the previous record of 1:31.19, which was set by British swimmer John Harrison in 2014

    11、, by 35 seconds. It will now be affirmed by the sports governing body. Corones, who is qualified for the record because he turns 100 in April, said he was “quite delighted” and “over the world” by the result. He said he had been overwhelmed by the “roaring” crowd on the Gold Coast on Wednesday. The

    12、event, in which he was the only entrant(新成员), had been specifically staged for him to challenge the record. Corones was a keen swimmer in his youth but only began to learn swimming again at the age of 80. He gave it up at the beginning of the World War II, and he didnt think he would have a swim of

    13、any description until he retired. Then he started swimming again for exercise. Racing undeniably(不可否认的) challenged him physically, but it was manageable with preparation. On average he swims three times a week, and also fits in gym sessions. “At this age it takes a while to get going you get exhaust

    14、ed much more easily, but if you do it properly, the rewards are enormous,” he said. Corones will challenge the 100m freestyle record on Saturday night, believing he can beat the current mark of 03:23.10, which was also set by Harrison. “Im not a young man by any means, but I am really looking forwar

    15、d to it and confident I can do it very well,” he said.4What is the authors purpose of writing paragraph 1?ATo show who John Harrison is.BTo introduce the topic of the text.CTo emphasize the importance of age.DTo explain the reason for writing the text.5What can we learn about Corones from the text?A

    16、His record has been confirmed officially.BHe broke his own record at 100.CHe was a professional swimmer in his youth.DHe is a freshman for the 100-104 age category.6What does Corones plan to do next?APrepare for his 100th birthday party.BChallenge the 100m frog record.CChallenge Harrison again.DCele

    17、brate his success.7Which can best describe the Coroness story?AIts never too late to learn.BHe who laughs last laughs best.COne good turn deserves another.DLaziness in youth spells regret in old age.C(2022湖南高二期末)A bike repairer at Beijings Peking University has won respect from many for remaining de

    18、dicated to his work over the course of the past 16 years. Lin Qinggang, from Xingtai city, north Chinas Hebei Province, started his business in 2006. Before that point, he had been a migrant worker at a construction site and a bicycle salesman in Beijing. In 2017. Peking University built a repair sh

    19、op for Lin, which had been transformed from a 32-square-meter container. Lin tells people that he starts work at 8:30 a. m, but that for most of the time, hes available as early as 8 a.m. Because students always come over to Lins shop to have their bicycles repaired before and after lunch and dinner

    20、 breaks, the man is often busy during these hours. This means he has to finish his meals quickly. “During the busiest time before the COVID-19 pandemic hit, I never had lunch on time, usually having supper at about 8 or 9 p.m., and sometimes even at 10 p.m.,” Lin recalled, saying that he once repair

    21、ed 180 bicycles on his busiest day. Lins services has won recognition from teachers and students at Peking University, who would often share food with him during holidays such as the Mid-Autumn Festival and the Dragon Boat Festival. Such gestures of goodwill have deeply touched Lin. “Some of the ser

    22、vices that I provided were for free, but the students insisted on giving me money or paying me extra. I think this is the way they expressed their encouragement,” Lin said. When Lin just started the business, some young people had doubted his abilities as a bike repairer. He just worked very hard to

    23、 prove himself. Eventually, most of the people changed their opinions. Lin has repaired nearly 500,000 bicycles in 16 years. He has gained the trust of teachers and students at Peking University with all the good qualities he possesses, including his dedication and reliability.8What caused Lin Qingg

    24、angs never having lunch or supper on time?AThat students often shared food with him.BThat the COVID-19 pandemic hit Beijing.CThat he was too busy during that time.DThat he wanted to win respect from people.9Which of the following is TRUE about Lin Qinggang according to the text?AHe always repaired b

    25、ikes for students free of charge.BHe was deeply moved by peoples kindness.CStudents often paid him extra money because they had sympathy for him.DPeople always believed in his abilities as a bike repairer.10Which of the following best describes Lin Qinggang?ADedicated and dependable.BWell-educated a

    26、nd ambitious.CCheerful and creative.DIndifferent and selfish.11Why did Lin Qinggang win recognition of teachers and students at Peking University?ABecause he repaired nearly 500,000 bicycles for them.BBecause he was always engaged with his work and forgot his meals.CBecause he was grateful for them

    27、and trusted them.DBecause of his hard work and good qualities he possessed.D(2022河南南阳市第二完全学校高级中学高二期末)A five-year-old dog named Millie is helping to keep the streets of Hereford, England, clean with her 80-year-old owner Alfie Kitson. Kitson only has to point at a bit of rubbish on the floor and say,

    28、 “Put that in the bin,” and Millie will do what he bids.Millie was just eight months old when she was found abandoned in a rubbish bag tied to a tree branch in Spain, where Kitson and his family lived for 20 years. After giving her a new home, Kitson later spotted a soldier and his dog doing the tri

    29、ck in a park and set about trying to get Millie to do the same.He began putting a box, of similar size to a public bin, in their Spanish garden, and bit by bit, he raised its height as she understood to drop things in the box. And luckily, the bins in Hereford were just the right size for Millie to

    30、showcase her talent when she moved to Britain with Kitson and his wife.“Obviously, environmental concerns are a hot topic at the moment, so if we can help clear up rubbish and plastic off the street, then were doing our bit to help,” Kitson said. “We rescued her because our house felt empty without

    31、an animal. Dogs and cats are a big part of the life of anyone who loves animals. She is the family, and we are glad we can show her off to neighbors as she is really an amazing dog.”Hereford office worker Samuel Tiler regularly spots Millie working her magic in the city center.“The first time I saw

    32、her do it, I thought I might be going mad. I thought, Is that really a dog tidying up peoples litter?” he said of the dog. “I just wish people could be more thoughtful as it shouldnt take a dog to clear up after them,” Tiler added. “If youve got a dog taking responsibility for the environmentsurely

    33、we can do the same.”12What does the underlined word “bids” in paragraph 1 probably mean?ACommands.BPromises.CMisses.DWitnesses.13When did Kitson begin to teach Millie the trick?ABefore he bought his new home in Spain.BWhen Millie was less than eight months old.CAfter he saw a man training his dog.DA

    34、fter he moved to his new home in Britain.14Why did Kitson take Millie home?ATo show off to his neighbors.BTo guard his house.CTo accompany him and his wife.DTo clean up the rubbish in the park.15What can we learn from Tilers words?ADogs are really friendly to humans.BHumans have to pay the price for

    35、 their mistakes.CMore dogs should be trained to help keep the environment tidy.DHumans should do their part in keeping the environment clean.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022吉林长春市第六中学高二阶段练习)People of all ages and nationalities are opening Twitter, Facebook, and

    36、 LinkedIn accounts to connect with friends, celebrities, and those who share similar interests as them. _16_ Small businesses and corporations are also using it to develop closer relationships with their fans and attract new customers. _17_ For starters, it can be an effective way to conduct market

    37、research. In the past, companies often spent millions on studies to determine what their customers wanted. However, they often had difficulties locating people who were interested in their products or services. Nowadays social media has simplified this process as many customers will follow or like t

    38、he companies they purchase products from. Furthermore, online advertising campaigns through social media allow companies to specifically target people who like similar products as the ones they are selling. _18_ It allows fans and customers to leave comments about companies, their products, or their

    39、 services. In turn, these companies can evaluate this feedback and respond in a way that shows they truly care. However, companies shouldnt jump into social media without a carefully-planned strategy, as this can cause more harm than good. A common mistake is putting new hires or outside consultants

    40、 in charge of social media accounts. _19_ Another mistake is using conservative, corporate language in posts and updates. On social media, people are looking for personalities they can connect with, so companies shouldnt shy away from using humor or being colorful. Finally, social media accounts sho

    41、uld always provide value and other share-worthy content to fans, for that is the primary reason they became followers. _20_ASocial media has swept across the globe.BSocial media isnt just for individuals though.COne company called Zippos does this extremely well.DThe person controlling these account

    42、s must be knowledgeable.EThere are many ways that organizations can benefit from social media.FSocial media also gives companies greater control over their brand image.GOnly by following these tips, organizations can take their businesses to the next level.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

    43、阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022山东高青县第一中学高二期末)Ye Ziyi, a young 32-year-old Beijinger, becomes the first Chinese winner of the International Earth and Sky Photo Contest. She has _21_ to more than 40 countries to capture the _22_ of the starry sky with her camera.Before becoming a photogr

    44、apher, Ye had a _23_ job in an advertising company. But her _24_ to astronomy made her decide to become a full-time photographer. However, making a _25_ out of her hobby has not been easy, but she has never _26_ pursuing her dream, and she hopes more people will be able to _27_ the power of nature a

    45、nd pay more attention to the issue of light pollution _28_ her works.The purest view of the sky is always _29_ in the corners of the world and star seekers need to overcome a lot of _30_, including suffering unpredictable weather, climbing high mountains and knowing how to avoid being _31_ by wild a

    46、nimals.To get good _32_ of the Milky Way, she once went to Nam Co Lake in Xizang alone at 2:00 am while the temperature was -5. While taking her photos, _33_, Mother Nature suddenly grew changeable and the clear night sky suddenly clouded over and brought two storms. The next day, she _34_ from seve

    47、re high-altitude diseases. But when she looked at the beautiful Milky Way photos she took, she felt it was all _35_.21AescapedBgatheredCtraveledDadvanced22AbeautyBadventureClifeDcolor23AtoughBwell-paidCdead-endDtroublesome24AkindnessBjusticeCfriendshipDdevotion25AtechniqueBstyleCcareerDprocess26Aima

    48、ginedBregrettedCwaitedDpromised27ArealizeBadmitCexpectDignore28Ainstead ofBas forCapart fromDdue to29AshownBburiedChiddenDkept30AcompetitionsBchallengesCconflictsDconversations31AdiscoveredBwatchedCsearchedDattacked32ApicturesBnotesCdiariesDchances33AotherwiseBthereforeChoweverDmeanwhile34AborrowedB

    49、sufferedCrecoveredDlearned35AworthwhileBconvenientCunfortunateDexpensive第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2022四川省德阳中学校高二期末)阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。A young Tibetan herdsman, _36_name transliterates (音译) as Dingzhen in Chinese, has become a _37_(nation) heartthrob in China after millions of netiz

    50、ens(网民) became fans of his “clean eyes and pure smile.”About two weeks ago a photographer went to Litang, a remote county in Sichuan Province, _38_ (take) some pictures, and he _39_(accident) shot a video of Dingzhen. In the video, Dingzhen was captured walking in front of his home and _40_(smile) s

    51、hyly towards the camera. The photographer posted the video on Dduyin, and soon_41_ gained over two million likes and more than 100,000 comments.Some netizens commented that “the young mans eyes are full of stars and are as pure as the blue sky behind him”, while some regarded his smile _42_“purest o

    52、ne in the world”.Dingzhens sudden _43_(popular) made him get a large number of fans on Chinas social media platforms. On Weibo, hashtags (话题) about Dingzhen have been read hundreds of millions of times. When Dingzhen registered a new acceunt on Douyin on November 19, he gained nearly 2 million _44_(

    53、follower) overnight, and his first video _45_ (view) about 14 million times in a day.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022浙江舟山教育学院高二期末)假定你是李华,你在澳大利亚的笔友Alex得知你校和新西兰的姐妹学校刚刚开展了为期两周的云交流活动。Alex对此很感兴趣,写信询问相关事宜,请你给他写一封回信。内容包括:1. 介绍双方的云交流活动(如学习,文化,才艺表演等方面);2. 谈谈收获:注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:云交流Cloud

    54、 Communication_第二节(满分25分)47(2022福建南平高二期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Camis First Soccer GameCamis knees shook as she ran onto the field.“OK!” called Wood, the coach of Diamond Team.“Remember three things. One, use your feet, not your hands. Two, aim for the goal. Three, which way are we goi

    55、ng, Diamonds?”Cami pointed, trying yelling “That way!”with her teammates, but only a weak voice came out. It was her first soccer game ever, about which Cami had been more excited than starting first grade. She had even tried to wear her soccer shoes to bed last night. But now she was scared, for th

    56、ere were too many kids, too many parents, and too many rules.Twe-eet! The game was on! Mothers and fathers cheered. Cami ran, too, but not very close to the others. Her best friend, Rosa, kicked the ball. It popped (砰) out beside Cami, who froze, standing rooted to the spot. The group headed toward

    57、her, flowing past on either side. Mom and Dad cheered Cami on, but she just stood there, facing her goal.At last, the whistle blew for halftime. After taking a short rest, Rosa yelled at Cami to pull her back onto the field. Camis team faced the other way for the second half. “Cami, you play defense

    58、,” Coach said.”Try to stop the ball from getting by you, OK?” Cami nodded and looked behind her at the Diamond goalkeeper. She clapped her gloves and smiled.However, Cami was too nervous to smile back. “Which way are we going, Diamonds?” Coach asked. This time Cami joined in. “That way!”Twe-eet! Aga

    59、in, the players ran back and forth, up and down. But Cami still didnt move. Dad shouted, “Go, Cami!” Mom cried, “Come on, Cami!” Cami swallowed hard. Her feet felt as if they were buried deep in beach sand. The players pounded toward her. Who had the ball? Then she saw Rosa out in front, dribbling (

    60、运球). But something was not right. Cami frowned.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。It was at that moment that Cami found Rosa was going the wrong way._Before the referee (裁判) blew the whistle,Diamond Team had scored. _参考答案:1B2B3D【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了几款最好的语言学习应用程序。1细节理解题。根据DuoLingo部分中“Price: Free(价格:免费)”和

    61、Memrise部分中“Price: Free(价格:免费)”可知,DuoLingo和Memrise这两款语言学习应用程序的共同点是,它们都是免费使用的,故选B。2细节理解题。根据Babbel部分中“What sets Babbel apart is its course customization, letting you make lesson plans to focus on vocabulary and conversation topics relevant to your specific needs.(Babbel与众不同之处在于它的课程定制,让你制定课程计划,将重点放在与你的具

    62、体需求相关的词汇和会话主题上)”可知,Babbel为学习者提供定制的课程。故选B。3细节理解题。根据Rocket Languages部分中“And unlike other language programs, there are culture lessons here showing you how the language changed over time and what kind of role it plays today.(与其他语言程序不同,这里有一些文化课程,向你展示语言是如何随着时间的推移而变化的,以及它在今天扮演着什么样的角色)”可知,如果你想了解语言的发展,Rocke

    63、t Languages这个应用程序最合适你,故选D。4B5D6C7A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了99岁的澳大利亚游泳运动员乔治科罗恩斯轻时热衷于游泳,但直到80岁才重新开始学习游泳,并有望打破了他所在年龄组的世界纪录。4推理判断题。根据第一段“A 99-year-old Australian swimmer appears to have broken a world record for his age group in the 50m freestyle. The likely new world record holder, George Corones, clocked 5

    64、6.12 seconds at an official event in Queensland-a new benchmark for the 100-104 age category. He faded the previous record of 1:31.19, which was set by British swimmer John Harrison in 2014, by 35 seconds. It will now be affirmed by the sports governing body.(在50米自由泳比赛中,一名99岁的澳大利亚游泳运动员似乎打破了他所在年龄组的世界

    65、纪录。可能成为新的世界纪录保持者的乔治科罗恩斯,在昆士兰的一场官方活动中以56.12秒的成绩创下了100-104岁年龄组的新纪录。他打破了英国游泳运动员约翰哈里森在2014年创造的1分31秒19的世界纪录,落后了35秒。这项裁决现在将得到这项运动的管理机构的确认。)”结合下文对Corones的介绍可推断,作者写第一段的目的是引入主题,为下文继续介绍乔治科罗恩斯作出铺垫。故选B。5细节理解题。根据第二段“The event, in which he was the only entrant(新成员), had been specifically staged for him to challen

    66、ge the record. (他是唯一的新成员,这是专门为他设计的挑战纪录的活动。)”可知,乔治科罗恩斯是100-104岁年龄组的新成员。故选D。6细节理解题。根据第五段“Corones will challenge the 100m freestyle record on Saturday night, believing he can beat the current mark of 03:23.10, which was also set by Harrison. (科罗恩斯将在周六晚挑战100米自由泳纪录,他相信自己可以打破哈里森创造的03:23.10的纪录。)”可知,乔治科罗恩斯接

    67、下来打算再次挑战哈里森。故选C。7推理判断题。根据全文可知,文章主要介绍了99岁的澳大利亚游泳运动员乔治科罗恩斯轻时热衷于游泳,但直到80岁才重新开始学习游泳,并有望打破了他所在年龄组的世界纪录。所以“Its never too late to learn.(活到老,学到老。)”最能描述科罗恩斯的故事。故选A。8C9B10A11D【导语】本文是一篇新闻报道。文章讲述了一位修自行车人,蔺庆刚,16年里为北大的师生修理了约500,000辆自行车,用自己的敬业与可靠赢得了北大师生的尊敬与认可。8细节理解题。根据第二段第一句“Because students always come over to L

    68、ins shop to have their bicycles repaired before and after lunch and dinner breaks, the man is often busy during these hours. (因为学生们总是在午餐和晚餐休息的前后时间段来修理自行车,蔺师傅在这段时间经常很忙。)”,以及第三段“During the busiest time before the COVID-19 pandemic hit, I never had lunch on time, usually having supper at about 8 or 9 p

    69、.m., and sometimes even at 10 p.m., Lin recalled, saying that he once repaired 180 bicycles on his busiest day. (在新冠肺炎疫情爆发前最忙的时候,我从来没有按时吃过午饭,晚饭通常在晚上8、9点左右吃,有时甚至在晚上10点,林回忆说,他说他曾经在最忙的一天修理过180辆自行车。)”可知,学生们总是在午餐、晚餐前后的间隙时间来修理自行车,这段时间蔺师傅就会很忙,因此不能按时吃饭。故选C项。9细节理解题。根据第四段“Lins services has won recognition fro

    70、m teachers and students at Peking University, who would often share food with him during holidays such as the Mid-Autumn Festival and the Dragon Boat Festival. Such gestures of goodwill have deeply touched Lin. (蔺的服务得到了北大师生的认可,他们经常在中秋节和端午节等节假日与他分享食物。这些善意的举动深深打动了蔺。)”可知,北大师生的善意感动了蔺。故选B项。10细节理解题。根据最后一段

    71、第二句“He has gained the trust of teachers and students at Peking University with all the good qualities he possesses, including his dedication and reliability. (他以他所拥有的一切优秀品质,包括他的敬业和可靠,赢得了北大师生的信任。)”可知,蔺是一个敬业、可靠的人。故选A项。11细节理解题。根据最后一段“Lin has repaired nearly 500,000 bicycles in 16 years. He has gained t

    72、he trust of teachers and students at Peking University with all the good qualities he possesses, including his dedication and reliability. (蔺在16年里修理了近50万辆自行车。他以他所拥有的一切优秀品质,包括他的敬业和可靠,赢得了北大师生的信任。)”可知,蔺师傅16年如一日为北大师生修自行车,他的敬业可靠等可贵的品质赢得了大家的认可。故选D项。12A13C14C15D【导语】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了一对夫妻收留了一只被遗弃的狗,并训练它帮助捡起垃圾

    73、投进垃圾桶里。起初,他们收养它是为了这只狗能够使空荡荡的家活泼起来,却最终被发掘了“环境保护”的天赋。12词义猜测题。分析划线单词句可知,句中的“and”表达并列顺承关系,由此可推知,“what he bids”应是指代前文提及的Kiston的话“Put that in the bin(把它扔进垃圾桶)”这个命令话语。由此可推知,“bids”应是“指令;命令”含义。故选A项。13细节理解题。根据文章第二段内容“After giving her a new home, Kitson later spotted a soldier and his dog doing the trick in a

    74、park and set about trying to get Millie to do the same.(在给Millie一个新家后,Kitson后来发现一个士兵和他的狗在公园里玩这个把戏,于是开始试图让Millie也这么做)”可知,在看到一个士兵用这种方法训练狗之后,Kitson也开始用这种方法训练Millie。故选C项。14推理判断题。根据文章第四段内容“We rescued her because our house felt empty without an animal.(我们救了“她”,因为没有动物,我们的房子感觉空荡荡的)”可知,Kitson带Millie回家是因为家里有了

    75、动物的话,就不会空荡荡的了。由此可推知,他带Millie回家应是因为动物可以陪伴自己和家人。故选C项。15推理判断题。根据文章末尾段落Tiler的话“I just wish people could be more thoughtful as it shouldnt take a dog to clear up after them, Tiler added. If youve got a dog taking responsibility for the environmentsurely we can do the same.(“我只是希望人们能更体贴一些,因为不应该让一只狗来清理它们,”

    76、Tiler补充道。“如果你让一只狗承担起保护环境的责任,我们肯定也能做到。”)”可知,在Tiler看来,人类的垃圾不应该是狗来清理,如果狗都能保护环境,那么人类更应该自己承担起保护环境的责任。故选D项。16B17E18F19D20G【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述小企业和公司如何通过Twitter、Facebook和LinkedIn这些社交媒体与粉丝建立更密切的关系,吸引新客户。16根据后文“Small businesses and corporations are also using it to develop closer relationships with their fans

    77、and attract new customers.(小企业和公司也在利用它与粉丝建立更密切的关系,吸引新客户。)”可知,这些社交媒体不仅仅是对个人开放,而且也为小企业和公司服务。B项“然而,社交媒体并不仅仅针对个人。”符合句意。故选B。17此处是段落首句。根据下文“For starters, it can be an effective way to conduct market research.(首先,这可能是进行市场研究的有效方式。)”以及“Furthermore, online advertising campaigns through social media allow comp

    78、anies to specifically target people who like similar products as the ones they are selling.(此外,通过社交媒体开展的在线广告活动允许公司专门针对那些喜欢与他们销售的产品类似的产品的人。)”可知,本段介绍了公司利用社交媒体所获得的好处。E项“公司可以通过多种方式从社交媒体中受益。”适合做段首句。故选E。18根据空后“It allows fans and customers to leave comments about companies, their products, or their service

    79、s.(它允许粉丝和客户对公司、产品或服务发表评论。)”可知,它会让顾客对公司,产品或服务进行评价,因而前文中需告诉读者代词it指的是社交媒体以及社交媒体对企业的影响。F项“社交媒体也让企业对其品牌形象有了更大的控制。”符合语境。故选F。19根据上文“A common mistake is putting new hires or outside consultants in charge of social media accounts. (一个常见的错误是让新员工或外部顾问负责社交媒体账户。)”可知,让新员工或外部顾问负责社交媒体账户事错误的,所以要说明他们不能很好的处理问题。D项“控制这些

    80、账户的人必须知识渊博。”符合语境,说明学识渊博的人正好弥补了新员工所带来的不足,符合语境。故选D。20根据段首句“However, companies shouldnt jump into social media without a carefully-planned strategy, as this can cause more harm than good. (然而,如果没有精心策划的策略,公司不应该跳进社交媒体,因为这可能弊大于利。)”可知,这段主要围绕怎样精心策划一些策略,才能让公司在社交媒体上受益。空处为段落总结句,G项中的“these tips”和前面的“a carefully

    81、-planned strategy”相呼应,而且总结了只有遵循这些技巧,组织才能将其业务提升到一个新的水平。故选G。21C22A23B24D25C26B27A28D29C30B31D32A33C34B35A【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了国际天地摄影大赛的首位中国冠军叶子怡(音译)的追梦之路。21考查动词词义辨析。句意:她曾前往40多个国家,用相机捕捉星空之美。A. escaped逃脱;B. gathered聚集;C. traveled旅行;D. advanced前进。根据空格后的more than 40 countries可知,此处应该是指到40多个国家旅行拍照,所以用travel表示

    82、“旅行”符合语境,故选C项。22考查名词词义辨析。句意:同上。A. beauty美丽;B. adventure冒险;C. life生活;D. color颜色。根据上文“Ye Ziyi, a young 32-year-old Beijinger, becomes the first Chinese winner of the International Earth and Sky Photo Contest.(32岁的北京人叶子怡成为了国际天地摄影大赛的首位中国冠军。)”可知,摄影大赛的作品应该是捕捉美景,所以此处用beauty表示捕捉星空的“美”符合语境。故选A项。23考查形容词词义辨析。句

    83、意:在成为摄影师之前,叶在一家广告公司有一份收入不错的工作。A. tough坚固的;B. well-paid高薪的;C. dead-end无出路的;D. troublesome麻烦的。根据空格后的job可知,用well-paid修饰job表示“高薪的”的工作,符合语境。故选B项。24考查名词词义辨析。句意:但对天文学的热爱让她决定成为一名全职摄影师。A. kindness善良;B. justice公平;C. friendship友谊;D. devotion忠诚、热爱。根据下文“made her decide to become a full-time photographer(让她决定成为一名

    84、全职摄影师)”可知,肯定是有热爱之情,才会决定成为全职摄影师,所以此处用devotion表示“热爱”符合语境。故选D项。25考查名词词义辨析。句意:然而,把自己的爱好变成职业并不容易。A. technique技巧;B. style样式;C. career事业;D. process步骤、程序。根据上文“become a full-time photographer(成为一名全职摄影师)”可知,摄影已经成为她的事业了,所以此处用career表示“事业”符合语境。故选C项。26考查动词词义辨析。句意:但她从不后悔追求自己的梦想。A. imagined想象;B. regretted后悔;C. wait

    85、ed等待;D.promised承诺。根据空格后的“pursuing her dream(追求梦想)”可知,此处用regretted与前面的never连用表示“从不后悔”追求自己的梦想,符合语境。故选B项。27考查动词词义辨析。句意:她希望更多的人能够通过她的作品认识到自然的力量,关注光污染问题。A. realize认识到、意识到;B. admit承认;C. expect期望;D. ignore忽略。根据空格后的the power of nature可知,此处用realize表示“认识到”自然的力量,符合语境。故选A项。28考查介词短语辨析。句意:同上。A. instead of 代替;B. a

    86、s for关于;C. apart from除了;D. due to由于。根据上文“pay more attention to the issue of light pollution(多关注光污染问题)”可知,应该是由于她的作品而关注污染问题,所以此处用due to表示“由于”符合语境。故选D项。29考查动词词义辨析。句意:最纯净的天空总是隐藏在世界的角落里,寻找星星的人需要克服很多挑战,包括遇到不可预测的天气,攀登高山,知道如何避免被野生动物攻击。 A. shown展示;B. buried埋葬;C. hidden隐藏;D. kept保持;根据下文的star seeker可知,此处对应的词应该

    87、是“隐藏”,故选C项。30考查名词词义辨析。句意:同上。A. competitions竞争;B. challenges挑战;C. conflicts冲突;D. conversations对话。根据下文“including suffering unpredictable weather, climbing high mountains(包括遇到不可预测的天气,攀登高山)”可知,这些都是需要克服的一些困难或挑战,所以此处用challenges表示“挑战”符合语境。故选B项。31考查动词词义辨析。句意:同上。A. discovered发现;B. watched观看;C. searched搜查;D.

    88、attacked袭击。根据空格后的by wild animals可知,此处用attacked表示被野生动物“袭击”符合语境。故选D项。32考查名词词义辨析。句意:为了拍摄好银河系,她曾在气温零下5的凌晨2点独自前往西藏的纳木错湖。A. pictures照片;B. notes笔记;C. diaries日记;D.chances机会。根据下文“While taking her photos(在拍照片的时候)”可知,此处应该是拍银河系的照片,所以用pictures表示“照片”符合语境。故选A项。33考查副词词义辨析。句意:然而,在拍摄照片的过程中,大自然突然变得多变,晴朗的夜空突然乌云密布,并带来了两

    89、场风暴。A. otherwise否则;B. therefore因此;C. however然而;D. meanwhile与此同时。根据下文“Mother Nature suddenly grew changeable and the clear night sky suddenly clouded over and brought two storms.(大自然母亲突然变得多变,晴朗的夜空突然阴云密布,带来了两场风暴。)”可知,此处表转折关系,所以用however表“然而”符合语境。故选C项。34考查动词词义辨析。句意:第二天,她患上了严重的高原疾病。A. borrowed借;B. suffer

    90、ed遭受、患病;C. recovered恢复;D. learned学习。根据空格后的“severe high-altitude diseases(严重的高原疾病)”可知,此处用suffer与from搭配表示“患”高原疾病,符合语境。故选B项。35考查形容词词义辨析。句意:但当她看到自己拍摄的美丽的银河照片时,她觉得这一切都是值得的。A. worthwhile值得做的;B. convenient便利的;C. unfortunate不幸的;D. expensive昂贵的。根据上文“when she looked at the beautiful Milky Way photos she took(

    91、当她看到自己拍摄的美丽的银河照片时)”可知,看到自己拍的美丽照片,所有的付出都是值得的,所以用worthwhile表示“值得的”符合语境。故选A项。36whose37national38to take39accidentally40Smiling41it42as43popularity44followers45was viewed【导语】这是一篇记叙文。讲述了一名年轻的藏族牧民网络走红的故事。36考查定语从句。句意:一名年轻的藏族牧民,他的名字音译为Dingzhen,在数百万网民成为他“干净的眼睛和纯洁的微笑”的粉丝后,他成为了中国的万人迷。分析可知,此处引导非限制性定语从句,先行词为Tibe

    92、tan herdsman,关系代词whose作定语限定后文name,引导从句,意为“他的”。故填whose。37考查形容词。句意:一名年轻的藏族牧民,他的名字音译为Dingzhen,在数百万网民成为他“干净的眼睛和纯洁的微笑”的粉丝后,他成为了中国的万人迷。修饰后文名词heartthrob应用形容词。故填national。38考查非谓语动词。句意:大约两周前,一位摄影师去四川偏远的Litang县拍照,偶然地拍到了Dingzhen的一段视频。分析可知,此处为非谓语,动词不定式作状语表目的,符合句意。故填to take。39考查副词。句意:大约两周前,一位摄影师去四川偏远的Litang县拍照,偶然

    93、地拍到了Dingzhen的一段视频。修饰动词用副词。故填accidentally。40考查非谓语动词。句意:在视频中,Dingzhen被拍到走在家门口,对着镜头羞涩地微笑。分析可知,此处为非谓语,动词smile和主语之间是主动关系,故用其现在分词和前文walking并列作状语。故填smiling。41考查代词。句意:摄影师将这段视频发布在了抖音上,很快就获得了200多万个赞和10万多条评论。根据句意可知,此处应用代词it指代前文的事物the video,作主语。故填it。42考查介词固定搭配。句意:有网友评论说,“这个年轻人的眼睛里满是星星,就像他身后的蓝天一样纯洁”,也有人认为他的笑容是“世

    94、界上最纯洁的笑容”。regard as“将视为”是固定搭配。故填as。43考查名词。句意:Dingzhen的突然走红让他在中国的社交媒体平台上拥有了大量的粉丝。根据前文名词所有格Dingzhens可知,此处应用其名词形式popularity(不可数)作主语。故填popularity。44考查名词复数。句意:11月19日,Dingzhen在抖音注册了一个新账号,一夜之间就有了近200万粉丝,他的第一个视频在一天内被观看了1400万次。根据前文数词2 million可知,此处可数名词follower应用复数形式。故填followers。45考查时态和语态。句意:11月19日,Dingzhen在抖音

    95、注册了一个新账号,一夜之间就有了近200万粉丝,他的第一个视频在一天内被观看了1400万次。分析可知,此处为谓语,动词view和主语之间是被动关系,根据句意和前文gained可知,此处描述过去发生的事情,应用一般过去时的被动语态。主语为单数,主谓一致,故填was viewed。46Dear Alex,Learning you are keen on the “Cloud Communication” between our school and a New Zealand sister school, Im writing to give you a rough sketch of it.Th

    96、e past two weeks have witnessed the smooth process of our cloud exchange project and the growth of our friendship. What impressed us most were the talent shows, where we each displayed extraordinary versatility and unique culture. Despite the short time, weve harvested a giant leap in both language

    97、and cultural interaction.I hope you will experience such activities in person.Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。现要求考生给澳大利亚的笔友Alex回信,介绍你校和新西兰的姐妹学校刚刚开展了为期两周的云交流活动情况。主要内容包括介绍双方的云交流活动(如学习,文化,才艺表演等方面)以及谈谈收获。【详解】1.词汇积累热衷于:be keen on be fond of进程:process progress 非凡的:extraordinary marvelous尽管:despite in spite of

    98、2.句式拓展简单句变复合句原句:The past two weeks have witnessed the smooth process of our cloud exchange project and the growth of our friendship. 拓展句:What we have witnessed in the past two weeks are the smooth process of our cloud exchange project and the growth of our friendship.【点睛】【高分句型1】 Learning you are kee

    99、n on the “Cloud Communication” between our school and a New Zealand sister school, Im writing to give you a rough sketch of it.(运用了现在分词作状语)【高分句型2】What impressed us most were the talent shows, where we each displayed extraordinary versatility and unique culture. (运用了what引导的主语从句和where引导的定语从句)47It was

    100、at that moment that Cami found Rosa was going the wrong way. Hesitating for a while, Cami eventually let out a yell at Rosa, “Rosa, not that way! Go to the opposite!”, pointing to the right direction. Thanks to Camis reminding, Rosa realized that she went to a wrong direction. Turning back, she kick

    101、ed the ball and ran toward the opposite goal as fast as possible. However, the rivals rushing to her tried to block and tackle her. It was time for Cami to do something rather than stand motionlessly. She felt even more bravery than before. She also sped up, caught up with Rose and ran beside her, h

    102、oping to help the ball get into the goal. However, it was not easy to get the ball through for the rivals defended so hard. Time fleeing, the game was about to come to an end.Before the referee (裁判) blew the whistle, Diamond Team had scored. It was Cami who got the ball into the goal! It turned out

    103、that at that critical moment, Rosa suddenly passed the ball to Cami.Cami dribbled the ball through hard defense in cooperation with her teammates and with the guidance of her coach. When seeing that, the audience burst into thunderous applause and cheers. Her teammates were delighted to jump into th

    104、e air. Everyone including her parents praised Cami for her outstanding performance. It hit Cami that the most effective way to overcome fear was to face it and move forward instead of standing still no matter what obstacles she may meet.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了主人公Cami第一次参加足球比赛的经历。她一开始十分紧张、害怕而不敢在球场上有所作为,直到

    105、看到队员跑错了方向,她才决心要付出行动,与队员一起合作拿下这场比赛。最终,她在队员的配合下进了球,赢得了比赛,也克服了她恐惧的心理。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“It was at that moment that Cami found Rosa was going the wrong way.”可知,第一段可描写Cami告知Rosa她跑错方向了,并一起努力冲破对方的防守,争取拿下比赛。由第二段首句内容“Before the referee (裁判) blew the whistle, Diamond Team had scored.”可知,第二段可描写是Cami最终进球,获得了大家

    106、的掌声和欢呼声,使得她信心倍增,她也克服了恐惧的心理。2.续写线索:看到Rosa跑错方向告诉Rosa共同合作进球欢呼感悟3.词汇激活行为类跑:run/rush/dash意识到:realize/come to realize/be aware of站着不动:stand motionlessly/stand still/stand rooted to the spot情绪类勇敢:bravery/courage开心的:delighted/joyful【点睛】高分句型1 It was Cami who got the ball into the goal! (运用了强调句型))高分句型2 When seeing that, the audience burst into thunderous applause and cheers.(运用了时间状语从句的省略)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第二册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780408.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(综合卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(精练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(突破训练).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(研优卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(最新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(新).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(巩固).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(实用).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(完整版).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(培优A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(名师推荐).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(典型题).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(B卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案(A卷).docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案解析.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【达标题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【能力提升】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合题】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【综合卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【突破训练】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【研优卷】.docx
  • 人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx人教版小学数学五年级下册重点题型专项练习含答案【满分必刷】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1