Unit 2 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 后续 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第三 单元 难点 易错题 精练
- 资源描述:
-
1、Unit 2单元话题读后续写专项练习(名校最新真题)1(2022江苏苏州高二期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was Christmas 1961. I was teaching in a small town in Ohio where my twenty-seven third graders eagerly looked forward to the great day of gifts giving. Each day the children produced some new wonderstrings of popcorn, h
2、and-made decorations, and German bells made from wallpaper samples, which we hung from the ceiling. Through it all she remained distant, watching from a far, seemingly miles away. I wondered what would happen to this quiet child, once so happy, now so suddenly withdrawn. I hoped the celebrations wou
3、ld appeal to her. But nothing did. We made cards and gifts for mothers and dads, for sisters and brothers, for grandparents, and for each other. At home the students made the popular fried marbles(炸玻璃弹珠)and competed with one another to bring in the prettiest ones. “You put them in a hot frying pan,
4、Teacher. And you let them get real hot, and then you watch what happens inside. But you dont fry them too long or they break.” So, as my gift to them, I made each of my students little bags for carrying their fried marbles. And I knew they had each made something for me: bookmarks carefully cut, col
5、ored, and sometimes glued together; cards and special drawings; liquid embroidery doilies(桌垫), to name but a few. The day of gift-giving finally came. We were amazed at our handiwork as the presents were exchanged. Through it all, she sat quietly watching. I had made a special bag for her, red and g
6、reen with white lace. I wanted very much to see her smile. She opened the package so slowly and carefully. I waited but she turned away. I thought I had failed to break the wall she had built around herself. After school, the children left in little groups, talking about the great day yet to come wh
7、en long-hoped-for gifts would appear beside their trees at home. She stayed, watching all of the other students get dressed and go out of the door. I sat down in a child-sized chair to take a rest, hardly aware of what was to happen. 【注意】1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。She came to me with
8、 outstretched hands, bearing a small white box. _In a flash I knewshe had made the fried marble chain for her mother, who had passed away three weeks before._【答案】Possible version:She came to me with outstretched hands, bearing a small white box. The little box was unwrapped and slightly soiled, as t
9、hough it had been held many times by unwashed, childish hands. She said nothing. “For me?” I asked with a weak smile, suddenly feeling very insecure for my thirty-old years. She said not a word, but nodded her head. I took the box and gingerly opened it. There inside, glistening green, a fried marbl
10、e hung from a golden chain. In a flash I knewshe had made the fried marble chain for her mother, who had passed away three weeks before. I held out the chain. She took it in both her hands, reached forward, and secured the simple clasp at the back of my neck. She stepped back then as if to see that
11、all was well. I looked down at the shiny piece of glass and the tarnished golden chain, then back at the giver. I meant it when I whispered, “Oh, Maria, it is so beautiful. She would have loved it.” Neither of us could stop the tears. She stumbled into my arms and we wept together. And for that brie
12、f moment I became her mother, for she had given me the greatest gift of all: herself.【分析】本文以人物为线索展开,主要讲述圣诞节前,作者和她的27名三年级的学生们都忙着准备圣诞节礼物,只有Maria离的远远的。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“她带一个小白盒子张开双手向我走来。”可知,第一段可描写Maria来到我面前之后发生的事情。由第二段首句内容“立马我就知道了,她给她3周前去世的妈妈做了炸玻璃球链。”可知,第二段可描写我看到礼物之后的反应。2.续写线索:Maria带一个小白盒子来到我面前我确认是给我
13、的礼物我打开礼物我看到礼物我知道这是她给妈妈做的圣诞节礼物我意识到她把我当成了妈妈我很感动。3.词汇激活行为类打开:unwrap/ unfold伸出:outstretched/reached forward情绪类不安的:insecure/worried小心的:gingerly/carefully【点睛】【高分句型1】The little box was unwrapped and slightly soiled, as though it had been held many times by unwashed, childish hands.(由as though引导的方式状语从句)【高分句
14、型2】I meant it when I whispered, “Oh, Maria, it is so beautiful. She would have loved it.”(由when引导的时间状语从句)2(2022江苏南京高二期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I was 9 years old when I found out my father was ill. It was 1994 but I can remember my mothers words as if it were yesterday: “Kerrel, I dont
15、want you to take food from your father, because he has AIDS. Be very careful when you are around him. ”AIDS wasnt something we talked about in my country when I was growing up. From then on, I knew that this would be a family secret. My parents were not together any more, and my dad lived alone. For
16、 a while he could take care of himself. But when I was 12, his condition worsened. My fathers other children lived far away, so it fell to me to look after him. We couldnt afford all the necessary medication for him, and because Dad was unable to work, I had no school supplies and often couldnt even
17、 buy food for dinner. I would sit in class feeling completely lost. The teachers words muffled (低沉) as I tried to figure out how I was going to manage.I did not share my burden with anyone. I had seen how people reacted to AIDS. Kids laughed at classmates who had parents with the disease. And even a
18、dults could be cruel. When my father was moved to the hospital, the nurses would leave his food on the bedside table even though he was too weak to feed himself.I had known that he was going to die. But after so many years of keeping his condition a secret, I was completely unprepared when he reache
19、d his final days. 注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在相应位置作答。Sad and hopeless, I called a woman at the nonprofit National AIDS Support. _Now, I am also working at the nonprofit organization. _【答案】Sad and hopeless, I called a woman at the nonprofit National AIDS Support. Over the years, the memory of that day
20、was still fresh. Identifying with me, she kept me on the phone for hours, drawing me from the border of breakdown and telling me everything was bound to turn better. That day, she saved me, let me out of grief and rekindled my confidence in life. That day, an idea struck me that ignorance was terrif
21、ying than AIDS. That day, I knew I had to do something. (75words)Now, I am also working at the nonprofit organization. The seed secretly buried in my heart many years ago has eventually come up. I am completely buried in my work, bringing AIDS to light. Websites, social media and speech stages are a
22、ll my battlefield to publicize the knowledge of AIDS and fight against prejudice to the victims. I am delighted to see more and more people come to believe in me, leaving ignorance behind. Father did not want to call attention to AIDS. I do. (76 words)【分析】本文以一个9岁小男孩照顾生病的父亲为线索展开,讲述了父亲患上艾滋病以后,单独生活,无人照
23、顾,在医院里,小男孩在绝望的情况下拨通了艾滋病救助组织的电话,得到救助。最后,他也参加了这个组织,改变人们对艾滋病患者的偏见。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“难过绝望,他拨通了艾滋病救助组织的电话”可知,第一段可描写小男孩寻求帮助的经过。由第二段首句内容“现在我也工作在这个组织里”可知,第二段可描写作者通过自己的工作,救助像他父亲一样被艾滋病折磨的患者。2.续写线索:绝望之下求助安慰帮助工作普及知识改变偏见信任3.词汇激活行为类帮我摆脱:draw me from/help me out of重拾信心:rekindle my confidence/regain my confidence
24、忙于:be buried in/be busy doing情绪类害怕的:terrifying/ fearful高兴的:delighted/pleased【点睛】高分句型1. That day, an idea struck me that ignorance was terrifying than AIDS. (运用了分隔式同位语从句)高分句型2. I am delighted to see more and more people come to believe in me, leaving ignorance behind. (运用了现在分词作状语)3(2022江苏金沙中学高二阶段练习)阅
25、读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Karie double-checked the words on her spelling test. If she got 100 percent today, shed win her classs First-quarter Spelling Challenge and a brand new dictionary. Plus, Ms. Smith had promised to do a handstand(倒立) if anyone got a perfect score.Two more words to g
26、o. Q-u-i-c-k-+-y. H-o-n-e-s-try. Wait! Shed spelled honesty, not honestly! She erased the t-y and wrote l-y before handing in her paper.“Ill correct these while youre at the break,” Ms. Smith said.After the break Karie moved restlessly in her seat, tapping her pencil.Ms. Smith walked to the front of
27、 the room and cleared her throats. Then, as if she were an Olympic gymnast(体操运动员), Ms. Smith threw both her feet into the air. “Congratulations, Karie! You did it,” she announced while upside down. The whole class erupted! Ms. Smith presented Karie with her prize. Karie smiled broadly as she read th
28、e note on the dictionary to Kaire, for her perfect performance.“Everything OK?” Mom asked as Karie burst through the front door after school. “Everythings PERFECT!” Karie shouted, showing Mom her spelling test and prize. Mom hugged her “Put the test on the fridge so Dad can see it when he gets home.
29、”“And Casper, too.“ Karie lifted up her cat. ”Can you spell quickly. Casper? And honestly, and.” Karies stomach tumbled(翻滚) to the floor. Honestly? H-O-N-E-S-L-Y!“Karie, whats the matter?” asked Mom. “I dont feel so good,”Karie said, putting Casper down and squeezing the test paper into her backpack
30、.“Probably too much excitement.” Mom rubbed her back. “How about some tea?” Karie swallowed. “How do you know? Tea is exactly what I needed.”Karie dragged herself to her bed after some tea. How could she tell the whole class she didnt deserve the prize? That Ms. Smith did the handstand for nothing?注
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780931.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下语文素材资料-全册知识树_冀教版.ppt
