分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型Welcome Unit 单元话题阅读理解练习-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:784455
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:745.49KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Welcome Unit 单元话题阅读理解练习-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元 话题 阅读 理解 练习 2023 2024 学年 英语 必修 一册
    资源描述:

    1、Welcome Unit 单元话题阅读理解练习(2023秋河北保定高一统考期末)I knew that my first day of high school would be challenging. There would be higher expectations than middle school and the teachers would be stricter. I missed my classmates a lot, hoping this year would be a good year.On Monday morning, I was preparing for m

    2、y first day of high school. My backpack was filled with materials I needed, such as pencils, notebooks and a binder. I walked into the school feeling nervous. Even though I had walked through school gates every day in middle school, this felt different. According to the curriculum schedule (课程表), my

    3、 first class was math. The math teacher was actually very nice and I like her from the start. Then came the next three classes, which made me feel it was not so difficult to study in high school.After lunch, I had a biology class. While I was waiting for the teacher in my seat, my friend from middle

    4、 school walked in and sat next to me. It made me feel good to know that I knew someone in this class. My biology teacher gave us some advice about high schoolstay organized and focused.I knew this year was going to be a different year. Realizing that I was growing up to be an adult, I set some goals

    5、 in my mind. Clearly, the first day of high school was not bad, I was happy with most of my teachers, classmates and classes. I felt I was ready to head towards a successful future.1How did the author feel when walking into the high school?AWorried.BHappy.CSad.DAmazed.2What does paragraph 3 mainly t

    6、alk about?AWhere the high school was.BHow the author got to school.CWhat the morning classes were like.DHow high school classes were organized.3Why did the author feel good in the biology class?AThe biology teacher was nice.BStudents in the class were all friendly.CThe class was easier than expected

    7、.DThere was an old friend in the class.4How does the author feel about his/ her future?AAnxious.BHopeless.CConfident.DStressed.(2022秋四川绵阳高一四川省绵阳江油中学校考阶段练习)In Woods Chans class at a high school in California, students chat with each other in Spanish, Arabic (阿拉伯语) and Mam, a Mayan language from Guate

    8、mala. The students have only been in the US for a few weeks or months. Many students were from different countries last year. Woods Chan became concerned when she started hearing the Spanish-speaking students laugh when their classmates spoke Mam or Arabic.Woods Chan came up with an idea. She asked

    9、her students to take turns teaching a little bit of their home language each day. Students taught their partners how to count from 1 to 10, how to introduce themselves and how to say basic phrases or words like “Cool”. Then, they recorded themselves saying those phrases in short videos and wrote voc

    10、abulary words on the whiteboard.Woods Chan saw the difference in her students. She said they grew more confident after seeing their own language on the whiteboard and hearing it in the videos. They started making friends with each other across cultural lines. Other students who were not in that clas

    11、s would come in and see something written in Mam on the whiteboard and say, “Hey, thats Mam! I speak Mam!”The project also helped students understand their partners better. Orlando, a 17-year-old student from El Salvador, said he never knew Arabic or Mam, even existed before he came to the US and he

    12、ard his classmates talk. Now, he thinks it would be good for all students in his school to learn a little of their partners home languages. “When I first got here,” he said in Spanish, “I thought, No one talks like me. Im the only one, and I felt lonely. Now, I dont feel so bad anymore.”Knowledge of

    13、 other languages can help Woods Chans students beyond the classroom, too. Languages like Mam are becoming more and more common in the US. Some Oakland graduates have gone on to become Mam-English interpreters (口译员) to help fill a lack of interpreters in all kinds of settings.5What made Woods Chan th

    14、ink of the idea?ASome of her students making fun of other languages.BHer students hardly using their home languages.CHer students being interested in learning a new language.DHer students having difficulty communicating with each other.6What was the students feeling of seeing their home languages wr

    15、itten on the whiteboard?AAngry but accepting.BExcited and proud.CWorried but supportive.DRelaxed and creative.7What effect did Woods Chans project have on Orlando?AIt made him feel less lonely at school.BIt encouraged him to get a job as an interpreter.CIt helped him understand his home language bet

    16、ter.DIt enabled him to work better in foreign language classes.8What can be the best title for the text?ASchool Is Not the Only Place to LearnBAll Her Students Are Language TeachersCShe Replies to Her Students Needs QuicklyDLanguage Is Not a Block to Communication(2023秋四川德阳高一统考期末)Stand in front of a

    17、 mirror and look at it. How much do you really know about the person in it?Its not an easy job to know ourselves. To help students do this important task, schools across China are providing more classes and activities on self-knowledge.Liu Yue; a teacher from a Middle School, has recently given her

    18、students a useful tool. “Its called the Johari Window, developed by two US psychologists,” said Liu. “It has four areas about ones self: open area, hidden area, blind spot and unknown area. Using this tool, students did a good job seeing themselves through a new lens (透镜).”“I really want to know mor

    19、e about my blind spot,” said Yang Manfei. “So I did a survey with my friends.” The results showed that she easily gets anxious and impatient because of procrastination (拖延). “Thats a bad habit Ive never realized!” Yang said. “I find the unknown area most amazing,” said Sun Boyin. “It means everyone

    20、has lots of potential.” When Sun entered middle school, he was not good at math. “But I set a goal and did lots of math exercises. Now Im much better at math. The unknown part of my math ability is getting clearer!” Sun said.When it came to the hidden area, most students kept silent. “Im scared to s

    21、how my secrets deep down,” said Li Yixuan. “Then one classmate stood up and said his favorite cartoon is Tom and Jerry. I thought: Am I brave enough to show my childish hobby? Perhaps not. I want my classmates to see me as a mature (成熟的) person, not a silly kid. But then I realized that I dont find

    22、that classmate silly. I think he has the courage to be himself.”9What is the area that both you and people around you know about?AOpen area.BBlind spot.CUnknown area.DHidden area.10How did Yang Manfei feel before knowing the result of her survey?AAmazed.BWorried.CCurious.DImpatient.11What did Sun Bo

    23、yin do about his unknown area?AHe made his efforts to find out his potential.BHe became impatient to deal with it quickly.CHe considered it too disappointing to face.DHe collected advice about it from others.12What does Li Yixuan say about the hidden area?AStudents should keep silent.BStudents shoul

    24、d be themselves.CStudents should hide secrets.DStudents should be mature.(2023高一课时练习)Are you worried about moving up to senior high school? It can be a completely new experience, but you neednt worry. Weve put together a guide to how to survive the first week.Youre not alone.Remember that everybody

    25、else in your grade is in the same boat. They may not realise it, but theyre just as nervous as you are. Moving up to senior high school is an opportunity, not a problem. Things are different, and all you need to do is be polite and learn the new rules. Teachers and schoolmates are ready to help.If y

    26、ou are unsure what to do or are worried about something, youd better ask for help. Teachers are probably the best people to turn to because they are experienced in helping new students. Some senior high schools also have a “buddy system(结伴制)”. If your school has this, then you will be paired with an

    27、 older student. They will look out for you and help you if you have any problem or question. All changes.There are lots of differences between junior high school and senior high school. Youll have a homework diary or a planner. You will have your lessons with different teachers in different rooms. Y

    28、ou will have homework for different subjects on different days, so make sure you get organised. Make sure that you have a copy of your school timetable so you know which rooms your classes will be in and when you will have your different subjects.Other pointsIf you have elder brothers or sisters at

    29、senior high school, then ask them for hints.Be yourself. It sounds simple, but people will know you much better if you just act naturally.Going to bed early makes a difference and youll find it easier to get up in the morning!13Which of the following is closest in meaning to the underlined part?AOth

    30、er students feelings are similar to yours.BOther students have to learn boating with you.COther students will help you solve your problems.DOther students will teach you politeness and new rules.14Why do new students turn to teachers when having problems?AParents are too busy to help them.BTeachers

    31、can treat every student equally.CTeachers wont scold them as parents do.DTeachers are good at helping them solve problems.15What does the author advise students to do?AHelp others.BAct naturally.CChange themselves.DPay attention to their classmates.16Whats the purpose of the passage?ATo tell student

    32、s about a new experience.BTo tell students how to make full use of time.CTo help students who are going to senior high.DTo tell students that teachers are the best helpers.(2023高一单元测试)In America, when the eighth graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school.

    33、 It is a hard time for them, but it can be an exciting one as well. To make it easier, students need to get familiar with their school.Even though theyve done this already in the middle school, its still important to find where their classrooms are. Most schools take students to the high school for

    34、a visit at the end of their eighth grade year. And, most schools also have a freshman (新生) speech for parents and students before the first year begins. Sometimes the main office will give away a map of the school. This can help students and parents to find different places in the school.One way to

    35、know your high school more and make new friends is to join a club or play a sport. Schools often offer chances to join different clubs and sports. Fall activities begin in August before the first day of school. If you are not interested in sports, there are clubs for any interest, such as drama, dan

    36、ce, chess, photography, community service, etc. These clubs allow students from different grades. By joining an activity, students can find new friendships, not to mention improving their chances in future college applications (申请). The school office will have a list of activities offered at the sch

    37、ool and information on how to join them.Whats more, to have a great start to a high school year, students can write down some of their worries, and ask for help from teachers and school workers.17According to the text, most students feel when entering the high school.AexcitedBnervousClonelyDdisappoi

    38、nted18When do many schools take students to visit their new high school?ABefore the eighth grade year starts.BRight after the high school year starts.CAt the end of their eighth grade year.DAt the beginning of the new term in the high school.19What can we conclude about the school clubs?AThere are f

    39、ewer students from higher grades in the school clubs.BThe school clubs in high school only welcome sports fans.CSummer activities begin before school starts.DThe school office can help new students join school clubs.(2022秋上海高一校联考阶段练习)All Miss White had been told about the new boy was that hed spent

    40、most of his life in some kind of orphanage, and that the gray-haired “aunt and uncle” with whom he now lived were really foster parents (养父母), paid by the Welfare Department of the City of New York. A less devoted teacher might have pressed for more details, but Miss White was content with the rough

    41、 outline. It was enough to fill her with a sense of mission that shone from her eyes, from the first morning he joined the fourth grade.He arrived early and sat in the back row, his backbone very straight, his ankles crossed precisely under the desk and his hands folded on the center of its top, and

    42、 while the other children were filling in, he received a long, expressionless stare from each of them.“We have a new classmate this morning,” Miss White said, “His name is Vincent Sabella, and he comes from New York City. I know well all do our best to make him feel at home.”This time they all swung

    43、 around to stare at once, which caused him to duck his head slightly and shift his weight from one side to the other. Ordinarily, the fact of someones coming from New York might have held a certain status, for to most of the children the city was a frightening, adult place that swallowed up their fa

    44、thers every day. But anyone could see at a glance that Vincent Sabella had nothing to do with it. Even if you could ignore his twisted black hair and gray skin, his clothes would have given him away: ridiculously new pants, ridiculously old sports shoes and a yellow sweatshirt, much too small, with

    45、the faded remains of a Mickey Mouse design stamped on its chest.The girls decided that he wasnt very nice and turned away, but the boys remained in their inspection, looking him up and down with faint smiles. This was the kind of kid they were accustomed to thinking of as “tough,” the kind whose sta

    46、re has made all of them uncomfortable at one time or another in unfamiliar neighborhoods; here was a unique chance for revenge.20What can you learn about Miss White and Vincent from the first two paragraphs?ASince nobody had ever seen Vincents parents, he now lived all by himself.BMiss White knew Vi

    47、ncent so well that shed like to focus every bit of attention on him.CVincent sat in the back row so as to arouse attention caused by his late arrival.DMiss White made an attempt to do her part to make Vincent feel welcome.21Why does the author mention “New York” in the third and the fourth paragraph

    48、s?ATo state a certain distinction between Vincent and peoples imagination.BTo demonstrate childrens desire to go to see their fathers.CTo illustrate Vincents distant origin.DTo emphasize Vincents low social status from his shabby clothes.22Which of the following words can best describe Vincent?ANerv

    49、ous and uneasy.BDevoted but shy.CSilent and genuine.DSensitive but unfortunate.23What can you infer from the text about Vincents new classmates?AThey used to consider people like Vincent to be very tough.BThey were either unconcerned or unfriendly toward him.CThey barely noticed the new boy sitting

    50、in the back of the classroom.DThey were very curious about the newcomer in a kind and considerate manner.(2022秋广西柳州高一柳州市第三中学校考阶段练习)Its school time again! Youre probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little afraid on the first day of school be

    51、cause of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stay for a little while. Lets find out more about going to a new school.Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the things youll be doin

    52、g that year. Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so youll know whats allowed and whats not. Please pay close attention.You might alrea

    53、dy know a lot of people in your class on the first day, but its a great day to make new friends, so try to say hello to kids you know and new ones that you dont. Make the first move and youll be glad you did, and so will your new friends! Seeing old friends can make the first day an exciting one.You

    54、 can make the day special by wearing clothes that you really like. Maybe you got a great T-shirt on one of your vacations, or a pair of shoes.It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else youll be needing. But make sure th

    55、at you pack them the night before in case you dont have time in the morning.24What do most teachers usually do at the beginning of a new school year according to the passage?AAllow their students to pay attention to them.BAsk their students to write an introduction of themselves.CGo over what their

    56、students have learned.DIntroduce themselves to their students.25How do you probably feel if you happen to see an old friend on the first day of school?ANervous.BLucky.CExcited.DCurious.26What does the last paragraph mainly talk about?AWhat to know about a new school.BHow to prepare for the first day

    57、 of school.CWhat to do on your first day of school.DHow to make friends on your first day of school.27According to the passage you usually do everything on the first day of school EXCEPT .Aintroducing yourselfBlearning about the school rulesCmaking new friendsDgoing over your new lessons(2022秋广东湛江高一

    58、湛江二十一中校考期中)You may not know a lot of people when you start senior high school. Maybe your friends from junior high school are going to a different senior high school. Even if you know other freshmen (一年级学生), you still feel jittery that you dont know any upperclassmen. How are you going to make frien

    59、ds among this sea of unknown faces?Most senior high schools hold the freshman orientation (迎新会) before school actually starts. It is helpful because you not only learn your way around the building but also get to meet some of your teachers and fellow freshmen. That way, when you show up on your firs

    60、t day of school, you may already recognize a few familiar faces.When you talk to people at orientation, youll probably find that a lot of them are feeling just like you are. Theyre all new to the school and dont know what to expect. Talking about a common concern with your classmates can help you de

    61、velop friendships.The work in senior high school is something freshmen are probably worried about. It builds on what you learned in junior high school, giving you a more advanced (高深的) knowledge of many subjects. So you may find you have more work to do or that its a bit more challenging. If you eve

    62、r find your work too difficult, teachers can give you extra help.Senior high school also has more after-school activities than junior high school, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.Junior high school taught you

    63、the basics of time management and social skills while providing you with a little extra support and guidance. Senior high school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.28What does the underlined word “jittery” mean in Paragraph 1?AProud.BConfident.CAnxious.DBored.29

    64、What are freshmen probably worried about?AThe learning task.BThe freshman orientation.CThe ability to make friends.DThe relationship with teachers.30What do after-school activities mainly help students to do?ADevelop friendships.BDevelop their interests.CBuild up their strength.DImprove their learni

    65、ng ability.31What is the last paragraph mainly about?AWhat you learned in junior high school.BThe importance of being more independent.CHow to improve yourself in senior high school.DThe difference between junior high school and senior high school.参考答案:1A 2C 3D 4C【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者高中第一天,从一开始的担忧到后

    66、面逐渐适应,开始对未来充满自信。1细节理解题。根据第一段“I knew that my first day of high school would be challenging. There would be higher expectations than middle school and the teachers would be stricter. I missed my classmates a lot, hoping this year would be a good year.(我知道我高中的第一天会充满挑战。那里的期望会比中学高,老师也会更严格。我很想念我的同学,希望今年会是

    67、一个好年头)”可知,当作者走进这所高中的时候感觉担心。故选A。2主旨大意题。根据第三段“According to the curriculum schedule (课程表), my first class was math. The math teacher was actually very nice and I like her from the start. Then came the next three classes, which made me feel it was not so difficult to study in high school.(根据课程表,我的第一节课是数

    68、学。数学老师其实很好,我从一开始就喜欢她。然后是接下来的三节课,这让我觉得在高中学习并没有那么难)”可知,第三段主要讲了早上的课是什么样的。故选C。3细节理解题。根据倒数第二段“After lunch, I had a biology class. While I was waiting for the teacher in my seat, my friend from middle school walked in and sat next to me. It made me feel good to know that I knew someone in this class.(午饭后,

    69、我有一节生物课。当我在座位上等老师的时候,我的中学朋友走了进来,坐在我旁边。知道我认识这个班里的人让我感觉很好。)”可知,作者在生物课上感觉很好因为班里有一位老朋友。故选D。4细节理解题。根据最后一段“I felt I was ready to head towards a successful future.(我觉得我已经准备好走向一个成功的未来)”可知,作者对未来感到自信。故选C。5A 6B 7A 8B【导语】这是一篇记叙文。这篇文章讲述了一位高中老师Woods Chan让班里来自不同国家讲不同语言的学生们当小老师教同学们自己的母语,从而增强了孩子的自信心,促进了学生间文化,语言,情感交流

    70、的故事。5细节理解题。根据第一段“Woods Chan became concerned when she started hearing the Spanish-speaking students laugh when their classmates spoke Mam or Arabic. (当Woods Chan开始听到说西班牙语的学生在听到他们的同学说阿拉伯语或阿拉伯语时发出的笑声时,她开始担心起来)”可知,Woods Chan的学生嘲笑别人的语言使她想到了这个主意。故选A。6推理判断题。根据第三段“She said they grew more confident after se

    71、eing their own language on the whiteboard and hearing it in the videos. (她说,他们在白板上看到自己的语言,在视频中听到自己的语言后,变得更加自信了)”可知,学生们变得自信和愿意交朋友了。以及第三段最后一句“Other students who were not in that class would come in and see something written in Mam on the whiteboard and say, Hey, thats Mam! I speak Mam!” (其他没有上过这门课的学生会

    72、进来,看到白板上用Mam语写的东西,然后说:“嘿,那是Mam语!我说Mam语!”)”可推知学生很兴奋。由此可知,学生们看到自己的母语写在黑板上感觉兴奋和自豪。故选B。7细节理解题。根据第四段最后一句“I thought, No one talks like me. Im the only one, and I felt lonely. Now, I dont feel so bad anymore.”(我想“没有人像我这样说话。我感到很孤独”,现在,我不再感觉那么糟糕了)”可知,Woods Chan的项目让Orlando在学校不那么孤单了。故选A。8主旨大意题。这篇文章讲述了一位高中老师Woo

    73、ds Chan让班里来自不同国家讲不同语言的学生们当小老师教同学们自己的母语,从而增强了孩子的自信心,促进了学生间文化,语言,情感交流的故事。故B选项“她所有的学生都是语言老师”符合文章标题。故选B。9A 10C 11A 12B【导语】这是一篇记叙文,文章主要讲述一位中学老师给学生提供的认识自我的工具乔哈里视窗,以及三位学生的反馈。9细节理解题。根据第三段中“It has four areas about ones self: open area, hidden area, blind spot and unknown area.(一个人的自我有四个区域:开放区域、隐藏区域、盲区和未知区域)”

    74、以及最后三段对盲区、未知区域和隐藏区域的描述可知,开放区域是你自己和周围人都知道的,故选A。10推理判断题。根据第四段中“I really want to know more about my blind spot, said Yang Manfei. So I did a survey with my friends.(我真的很想更多地了解我的盲点,Yang Manfei说。所以我和朋友们做了一个调查。)”可知,Yang Manfei非常想知道自己的盲点,所以应是对调查结果很好奇,故选C。11细节理解题。根据倒数第二段中“But I set a goal and did lots of ma

    75、th exercises. Now Im much better at math. The unknown part of my math ability is getting clearer! Sun said.(但我设定了一个目标,做了很多数学练习。现在我的数学好多了。我数学能力的未知部分越来越清晰了!Sun说)”可知,对于未知区域,Sun Boyin努力发掘自己的潜力。故选A。12细节理解题。根据最后一段中Li Yixuan说的话“But then I realized that I dont find that classmate silly. I think he has the c

    76、ourage to be himself.(但后来我意识到,我并不觉得那个同学傻。我认为他有勇气做自己)”可知,Li Yixuan认为学生应该勇敢做自己。故选B。13A 14D 15B 16C【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些帮助新生适应高中生活的建议。13词义猜测题。根据“Youre not alone”中第二句“They may not realise it, but theyre just as nervous as you are.”(他们可能没有意识到,但是他们和你一样紧张。)可知,前文in the same boat表示“处境相同”,故选A项。14细节理解题。根据“Teac

    77、hers and schoolmates are ready to help”中第二句“Teachers are probably the best people to turn to because they are experienced in helping new students.”(老师可能是最好的求助对象,因为他们在帮助新生方面经验丰富。)可知,当你遇到困难时,老师可能是最好的求助对象,因为他们在帮助新生方面经验丰富。故选D项。15细节理解题。根据“Other points”中第二句“Be yourself. It sounds simple, but people will k

    78、now you much better if you just act naturally.”(做你自己。这听起来容易,但如果你正常地表现,人们会更好地了解你。)可知,作者建议学生们正常表现。故选B项。16推理判断题。根据第一段第三句“Weve put together a guide to how to survive the first week.”(我们整理了一份如何度过高中第一周的指南。)并结合下文提出的具体建议可知,文章给出了一些建议来帮助新生更好地适应高中生活。故选C项。17B 18C 19D【导语】本文是一篇说明文,在美国,当八年级的学生离开初中时,他们非常担心进入高中,文章介绍

    79、了让高中新生尽快适应高中生活的几点建议。17推理判断题。根据第一段中的“In America, when the eighth graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school.(在美国,当八年级学生离开初中时,他们经常担心升入高中。)”可知,大多数学生进入高中时感到非常紧张。故选B。18细节理解题。根据第二段中的“Most schools take students to the high school for a visit at the end of their

    80、eighth grade year.(大多数学校会在学生八年级结束时带他们去高中参观。)”可知,大多数学校让学生在八年级末参观高中。故选C。19细节理解题。根据倒数第二段中的“The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.(学校办公室会有一份学校提供的活动清单,以及如何参加这些活动的信息。)”可知,学校办公室可以帮助新生加入学校社团。故选D。20D 21A 22A 23B【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Vincent S

    81、abella来到一所新学校读书,他的老师和同学对他的看法和态度。20推理判断题。根据第一段“A less devoted teacher might have pressed for more details, but Miss Price was content with the rough outline. It was enough to fill her with a sense of mission that shone from her eyes, from the first morning he joined the fourth grade.(一个不那么认真的老师也许会要求了

    82、解更多的细节,但普赖斯小姐对这个粗略的提纲很满意。从他上四年级的第一天早上起,她的眼睛里就充满了使命感。)”可知,普莱斯老师对文森特了解不多,但这并没有阻止她想关心他。故选D项。21细节理解题。根据第三段“We have a new classmate this morning,”Miss Price said, “His name is Vincent Sabella, and he comes from New York City.(“今天早上我们有一个新同学,”普莱斯小姐说,“他的名字叫文森特萨贝拉,来自纽约市。”)”以及第四段“Ordinarily, the fact of someo

    83、nes coming from New York might have held a certain status, for to most of the children the city was a frightening, adult place that swallowed up their fathers every day. But anyone could see at a glance that Vincent Sabella had nothing to do with it.( 通常,有人从纽约来这一事实可能具有某种地位,因为对大多数孩子来说,这座城市是一个可怕的、成人的地

    84、方,每天吞噬着他们的父亲。但任何人一眼就能看出文森特萨贝拉与此无关。)”可知,作者在第三段和第四段提到“纽约”,是为了说明文森特和人们的想象中的形象之间有某些区别。故选A项。22推理判断题。根据第四段“This time they all swung around to stare at once, which caused him to duck his head slightly and shift his weight from one side to the other.(这一次,他们都转过身来盯着他看,这使他稍稍低下头,把重心从一边移到另一边。)”可推知,文森特紧张不安。故选A项。2

    85、3推理判断题。根据最后一段“The girls decided that he wasnt very nice and turned away, but the boys remained in their inspection, looking him up and down with faint smiles.(女孩们觉得他不太好,就转身走开了,但男孩们仍在检查中,微笑着上下打量着他。)”可知,文森特的新同学要么对他漠不关心,要么对他不友好。故选B项。24D 25C 26B 27D【导语】这是一篇说明文。主要介绍了在新学期的第一天我们可能遇见的事情,以及我们可以为新学期做的准备。24细节理

    86、解题。根据第二段的“Most teachers kick off the new school year by introducing themselves and talking about all the things youll be doing that year.(大多数老师都是通过自我介绍和谈论新学年要做的事情来开始新学年的)” 可知,在新学期开始时大多数的老师会向学生介绍自己。故选D。25细节理解题。根据第三段“Seeing old friends can make the first day an exciting one.(见到老朋友会让第一天充满激情)”可知,见到老朋友会很

    87、高兴。故选C。26主旨大意题。根据最后一段“It also can make you feel good to be prepared and have all the things you need, such as pencils, folders, and whatever else youll be needing. But make sure that you pack them the night before in case you dont have time in the morning.(它也能让你感觉很好,因为你准备好了所有你需要的东西,比如铅笔、文件夹和其他任何你需要的

    88、东西。但是一定要在前一天晚上把他们装好,以防早上没有时间)”可知,本段主要告诉学生要开学前的一天把东西都收拾好,为新学校做准备。故选B。27细节理解题。根据第二段的“Some teachers give students a chance to tell something about themselves to the rest of the class, too. When teachers do the talking on the first day, they often go over classroom rules and school rules so youll know w

    89、hats allowed and whats not.(一些老师也给学生一个机会,让他们向全班同学介绍自己。当老师在第一天做演讲时,他们通常会复习课堂规则和学校规则,这样你就知道什么是允许的,什么是不允许的)”以及第三段的“You might already know a lot of people in your class on the first day, but its a great day to make new friends.(第一天你可能已经在班里认识了很多同学,但今天是结交新朋友的好日子)”可知,开学第一天你可能会自我介绍、学习校规、结交新朋友,但是并不会复习新课。故选D。

    90、28C 29A 30B 31D【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了高中新生入学时所面临的一些问题并给出了合理的建议,同时本文还介绍了高中与初中的差异。28词句猜测题。根据划线词下文“that you dont know any upperclassmen(你不认识任何学长)”及常识可知,你因为不认识任何学长感到焦虑和紧张。由此可知,划线词jittery的意思是“紧张不安的”,和anxious意思相近。故选C。29细节理解题。根据第四段中“The work in senior high school is something freshmen are probably worried abo

    91、ut.(高中的功课可能是新生们最担心的事情)”可知,新生们担心的事情可能是高中的学习任务。故选A。30细节理解题。根据倒数第二段“Senior high school also has more after-school activities than junior high school, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.(高中的课外活动也比初中多,比如俱乐部、音乐和戏剧团体以及运

    92、动队。这是探索你的兴趣和尝试新事物的好时机)”可知,课外活动主要是帮助学生培养兴趣。故选B。31主旨大意题。根据最后一段“Junior high school taught you the basics of time management and social skills while providing you with a little extra support and guidance. Senior high school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.(初中教会了你基本的时间管理和社交技巧,同时也给了你一些额外的支持和指导。高中给了你学习如何更加独立和负责任的机会)”可知,最后一段主要是关于初中和高中的区别。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Welcome Unit 单元话题阅读理解练习-2023-2024学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-784455.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1