《学考优化指导》2016秋英语人教版必修1练习:第一单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 学考优化指导
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Hi,have you finished your lesson?W:Not yet.Is there something wrong?M:Well,I want to catch the last bus home,but I need to lock the door
2、s on this floor before I leave,so.1.What does the man need to do now?A.Lock the doors.B.Catch the last train.C.Finish his lesson.答案:AW:He chose a terrible location for his new bar.It will probably shut down.M:It all depends.Advertising might help.2.Why does the woman say the bar would shut down?A.Be
3、cause of its location.B.Because of its advertisements.C.Because of its management.答案:A M:I would like a cup of coffee and some dessert.W:Some sugar in your coffee,sir?M:No,thanks.Do you have free wireless Internet?W:Yes,we have.3.What does the man want to do?A.Have a cup of tea.B.Go online.C.Look at
4、 the menu.答案:BW:OK.Ive got a new map.Lets check the route from here to the airport.M:Where are we?Oh,here we are.So we need to drive on the A120 and then turn left.W:No,well need to turn right.Were coming from that direction,remember?4.Where will the speakers finally go?A.To the A120.B.To the airpor
5、t.C.To their home.答案:BW:How do you feel about the concert?Do you think it will be a success?M:Oh,yes.The guys and I have been working on this show for the last three months.5.How does the man feel?A.Confident.B.Impatient.C.Worried.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选
6、项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Shall we go to watch the volleyball game tonight?M:Yes,but which teams are playing?W:China National Team against the Russian Team.M:If I remember correctly,the two teams have played with each other quite
7、often before in international games.W:Youre right,and I have noticed that the scores have been very close,although our team was often beaten.M:I bet theyll have another close match tonight.6.What will the speakers do tonight?A.Play a game.B.Watch a match.C.Visit a volleyball player.答案:B7.What does t
8、he man think of the result?A.China will lose.B.Russia will lose.C.It will be a close match.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。W:Im sorry,your laundry hasnt come back yet.M:But I brought it in half a month ago.W:I know,but theres been a problem at the factory and everythings delayed.M:Well,I trust my suit is ready.
9、Here is the ticket.W:Ill go and check for you.Yes,your suit is ready.Here it is.M:Oh,good.But look,that big dirty spot I told you about is still there.W:Well,I dont think they can remove it.Its in the material.M:What kind of excuse is that?You should have told me before.W:Im sorry,sir.You can send i
10、t back if you like.But itll take a week.M:A week?But I need it for Saturday evening.No,Ill take it now.How much is it?W:Ten dollars.M:Ten dollars?For that?No way,you cant expect me to pay that much.8.Where does the conversation take place?A.At the cleaners.B.In a restaurant.C.In a clothes shop.答案:A9
11、.When will the man need to use the suit?A.On Saturday evening.B.One week later.C.Half a month later.答案:A10.How does the man sound in the end? A.Satisfied.B.Angry.C.Sorry.答案:B听第8段材料,回答第11至13题。M:Do you think it is necessary for me to prepare some topics to talk about at English Corner?W:Yes,because it
12、 is the first time that you have been going there.You should prepare something in case you are too nervous.But after three or four times,you wont have to do that anymore.M:Why not?W:If you prepare some topics in advance,your conversation at the corner will always be limited by the sentences you have
13、 prepared.If someone asks you a question outside of them,youll have nothing to say.So remember not to become too dependent on what youve prepared.M:What if I cant understand peoples questions?W:That happens to everyone at English Corner.So dont worry.You can always ask them to repeat the question.M:
14、Wont it be embarrassing if I still cant understand?W:Itll be OK.If it happens,the person will try to explain the question to you in another way.11.What will happen if the man always prepares topics for English Corner? A.Hell have good conversations with others. B.Hell be limited by what he has prepa
15、red. C.Hell become even more nervous.答案:B12.Whats the mans concern? A.He cant understand peoples questions. B.He has nothing to say. C.People may not understand him.答案:A13.What is the woman like? A.Patient.B.Strict.C.Humorous.答案:A听第9段材料,回答第14至16题。M:When you are in a restaurant and you want the waite
16、r to bring you the bill,what do you do to attract his attention?W:I just make eye-contact with him and nod my head.Then I ask him when he comes to the table.Why do you ask?M:I went out with my friends to a nice restaurant last night.I noticed that many people shouted for the bill.W:That seems a litt
17、le impolite for such a fancy restaurant.M:Thats what I thought.Anyway,what did you do yesterday evening?W:Well,it was warm,so I went outside.I walked along the river for a couple of miles.Actually,quite a few other people had the same idea.I ran into Jack there.M:You did?How is he these days?W:He se
18、emed okay.We didnt stop and chat because we were on opposite banks of the river.We just waved at each other.14.How does the woman ask for the bill in a restaurant? A.By shouting at the waiter.B.By nodding to the waiter.C.By ringing a bell.答案:B15.What did the woman do yesterday evening?A.She chatted
19、online.B.She ate out.C.She took a walk.答案:C16.What do we know about her meeting with Jack?A.They just waved at each other.B.They talked for a long time. C.They walked back home together.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。It was the first day of our two-week family vacation to Europe.A year ago when my moms 50th
20、birthday was coming,she said to us,“What about travelling in Europe?” She wasnt interested in parties,new cars or celebrations.She wanted to travel.Of course,my brother Michael and I were excited when she put forward the idea.Michael,23,was finishing up an engineering degree.And I had already borrow
21、ed a lot of money for my college education.We werent going to be able to have a trip like this on our own for quite some time.Obviously,we thought this was the best idea our mother had ever had.But we received phone calls and emails from my mother every day as the date of travelling was near.“Dont f
22、orget to make copies of your passports.” “Make sure to call the bank.” “And seriously,Cara,pack sweaters.Youre going to be cold.” It had been seven years after I left home.And except during the holidays,my brother and I hadnt spent much time together with our family for a long time.17.How long was t
23、he family vacation?A.Two weeks.B.One week.C.Four days.答案:A18.What did the speakers mother like?A.Parties.B.New cars.C.Travelling.答案:C19.What was Michaels job at that time?A.An engineer.B.A teacher.C.A student.答案:C20.What did the mother ask Cara to pack?A.Umbrellas.B.Sweaters.C.Food.答案:B 第二部分阅读理解(共两节
24、,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIn Europe,many people make friends between their countries through town twinning.Town or city twinning means two towns in different countries agree and decide to become “twins” with a sister city relationship.The people find pen friend
25、s in the twin town.They exchange newspapers and stamps.The school teachers discuss teaching methods with the teachers in the twin town.Officials visit the twin town for celebrations.Ordinary people travel to the twin town,too,but not very often if it is far away.Sometimes,schools even exchange their
26、 classes for two or three weeks!For example,German middle school students study for a while at the school in their twin town in Britain,staying with British families.A few months later,their British friends come to study in Germany.Many British towns are so pleased with the results of the twinning t
27、hat they set out to find more than one twin town!Tonbridge,a small town in Kent,for example,has twin town in both Germany and France.Richmond near London has relationships with Germany,France and even a town in a Balkan country!Town twinning can help make friends.It helps students improve their lang
28、uage skills,and also helps people to understand the differences between nations.21.Twin towns develop .A.between European countries and ChinaB.in the English-speaking countries onlyC.in the same countryD.between different countries答案:D解析:细节理解题。从第一段中的“Town or city twinning means two towns in differen
29、t countries .”可知姊妹城是在不同的国家之间开展的。22.How many countries are mentioned in the passage?A.4.B.5.C.6.D.7.答案:A解析:细节理解题。文中提到Germany,Britain,France和a Balkan country。23.One of the advantages of town twinning is .A.to earn more moneyB.to set up schoolsC.to improve students language skillsD.to develop industry
30、and agriculture答案:C解析:细节理解题。从文章中最后一段中的“It helps students improve their language skills.”可知缔结姊妹城的优点之一就是提高学生的语言技能。24.Which is the best title for the passage?A.Town TwinningB.Friendly TownsC.Exchanging Teachers and StudentsD.Peace and Understanding答案:A解析:主旨大意题。文章的第一段为全文的主旨,主要讲的是城市之间成为姊妹城的事。BTodays post
31、 is almost about signs in English.You will see signs on the road while driving or when walking down a street.Now lets take a closer look at the signs in the picture below,so you can fully understand what they mean in case you come across one of them.Starting with the top row,we have a:Yield sign Thi
32、s sign indicates (标示) that you need to slow down,but you may not have to come to a full stop.Crosswalk This is a sign that indicates people have the right of way to cross the street,so cars have to stop when they see a person waiting next to one of these signs.Second row:Do not enter This sign indic
33、ates you are not allowed to enter a road at that point.Buckle up(系好安全带)! There are often signs on roads in the United States reminding people that wearing seat belts(安全带) is mandatory (强制的) (seat belt laws differ depending on what state you are in,but all US states have seat belt laws).Third row:Be
34、alert (警惕的) for bears This is another sign that is used to indicate to drivers and pedestrians (行人) that they should be alert for wildlife in the area.PlaygroundThis is the sign used to alert drivers that there is a playground nearby,so it is a good idea to slow down and watch for children.25.Where
35、can you often see the signs?A.In a factory.B.On a farm.C.On the road.D.In the class.答案:C解析:细节理解题。由第一段第二句“You will see signs on the road.”可知我们能够在公路上见到这些标志。故选C项。26.What would you do when you see Yield sign?A.Slow down.B.Enter a road at that point.C.Have to come to a full stop.D.Should be alert for wil
36、dlife in the area.答案:A解析:细节理解题。由“Yield sign”部分第一句“This sign indicates that you need to slow down.”可知,见到这个标志开车的速度要放慢。故选A项。27.What can be learned from the passage?A.US states have the same law about seat belts.B.All the people in a car should buckle up in US.C.Pedestrians should walk slowly at a cross
37、walk.D.Drivers should stop the car at the sign of playground.答案:B解析:细节理解题。由Buckle up部分中的wearing seat belts is mandatory可知在美国车上的人们都必须系好安全带。故选B项。28.What does the underlined phrase “watch for” in the last line mean?A.See.B.Look at.C.Look for.D.Pay attention to.答案:D解析:词义猜测题。由该词所在句子中的there is a playgroun
38、d(操场)可知,提醒司机要注意孩子。故选D项。CAt Harton Collegean English boarding (寄宿) school for boys,there are many rules.Fifteen-year-old Bob Sanders often breaks them.The boys can go into the town in the afternoon after class.But they must return to the school at six oclock.One afternoon Bob walked to the town.He lo
39、oked at the shops and then went to the cinema.After the film,he looked at his watch.It was after eight oclock.He was a little worried.He walked back to Harton College as fast as possible.When he arrived,he ran quickly to the main entrance.It was locked.He went round the school building to another do
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-789591.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
