《测控指导》2015-2016学年高二英语外研版选修7单元测评:第三模块测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 测控指导 测控指导2015-2016学年高二英语外研版选修7单元测评:第三模块测评 WORD版含解析 测控 指导 2
- 资源描述:
-
1、第三模块测评(总分:150分时间:120分钟)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I hear youre moving into a new flat soon.W:Yes,but it is more expensive.My present neighbor plays the piano all night long.1.Why is the w
2、oman moving?A.The present flat is too expensive.B.There is too much noise from the neighbor.C.She wants to save money to buy a piano.答案:BM:Hmm.You are a good guitar player.How long have you been playing?W:Since the beginning of last term.What about you?M:Me?Oh,Ive been playing about two years now,bu
3、t Im still not as good.2.How does the man think the woman plays the guitar?A.Worse than he.B.As well as he.C.Better than he.答案:CW:Its already 9:00.I wonder if Tom will come.M:We are supposed to be here at 8:30.He told me he would start at 8:00.W:Maybe something is wrong with him.3.How long has the s
4、peaker been waiting?A.Half an hour.B.An hour.C.An hour and a half.答案:AM:Juana,Im terribly sorry.I really didnt mean to hurt you.Shall we have beer and forget all the thing?W:OK,we can drop it this time,but dont do it again.4.What can we learn from the conversation?A.The man had forgotten the whole t
5、hing.B.The woman refused the mans offer.C.The man had hurt the womans feelings.答案:CM:Another piece of meat pie?W:No,thanksreally.Im on a diet.M:Pleasedo.Youve hardly eaten anything.W:Itsdelicious,but I dont think I ought to.5.Why wont the woman eat any more?A.She is losing weight.B.She isnt feeling
6、well.C.She has had enough.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:You are not looking very cheerful.Whats the matter with you?M:Oh,nothingspecial.Im just thinking a lot.W:Abou
7、t the job?M:Abouteverything,about catching the same train every morning,sitting in the same office all day,watching the same television program.W:You need a holiday.M:It wasnt always like this,you know.W:What do you mean?M:Well,our great-great-grandfathers had more fun,didntthey?Imean,they hunted fo
8、r their food and grew their own vegetables and did things for themselves.We do the same sort of jobs for years and years.Theres no variety in our lives.W:You need a holiday.Thats whats the matter with you.6.What does the man want?A.Less work.B.More fun.C.A holiday.答案:B7.How does the man feel?A.Dissa
9、tisfied.B.Excited about the holiday.C.Tired.答案:A8.What is the mans attitude to his older generation?A.Hateful.B.Discontented.C.Envious.答案:C听第7段材料,回答第9至11题。M:Have you seen Kate recently,Vicky?W:Yes,Ihave.I saw her a couple of days ago.She hasnt been very well in the last couple of weeks.M:Has she see
10、n a doctor since shes been ill?W:Yes,shehas.The doctor told her to take it easy for a while,but she hasnt been taking his advice.Shes as busy as usual.M:Do you think it useful for me to ask her to have a rest when I go to see her?Or shall we go together?W:I think you can go yourself and show your co
11、ncern to her since she sometimes would take your advice.So its unnecessary for me to go with you.Whatsmore,Ive got some other things to do at the moment.9.When did the woman see Kate?A.A couple of days ago.B.Two weeks ago.C.A week ago.答案:A10.What do we know about Kate?A.The doctors advice does her n
12、o good.B.She hasnt got well though she has seen a doctor.C.Shes too busy to see a doctor.答案:B11.Who will go to see Kate?A.The woman.B.The man.C.Both of them.答案:B听第8段材料,回答第12、13题。W:Goodmorning.This is Burts Bicycle Rental.M:Goodmorning.A friend of mine suggested I call out to hire some bikes.W:Oh,yes
13、,a lot of people do so these days.M:Yes,were just on holiday here for a few days and they said it would be a good idea to see the island by bike.W:Well,it certainly is.And most people rent a motorbike because you can get around faster and even go to the beach if you like.M:If I wanted to hire two mo
14、torbikes tomorrow morning for two days,would there be any problem?W:None at all.May I have your name,please?M:ItsGreen,Arthur Green.W:And your telephone number?M:Im at the Holiday Sun Hotel.My number is 0708112.Im in room 1203.By the way,is your bike rental shop at No.100 Teckman Street?W:Thats righ
15、t.M:OK,then.Ill see you tomorrow morning.W:Bye.Till then.12.Why does the man hire some bikes?A.To visit the island with his friend.B.To go to visit the bicycle rental shop.C.To go traveling abroad.答案:A13.What does the woman advise the man to do?A.See her tomorrow.B.Go to the beach.C.Hire a motorbike
16、.答案:C听第9段材料,回答第14至16题。W:Can I talk to you for a moment,Tom?M:Ofcourse,Julia.Sitdown.What is it?W:Ive decided to leave.M:Leave?W:Yes.M:Oh,no.Is it because we are moving out of London?W:Well,yes.But there are some other reasons.M:Isee.You never liked working here.W:No,no.Ive enjoyed working here.But.M
17、:But what?W:Well,I havent had time for other things.Ive worked here for four years.And Id love to do something different.M:What do you mean,something different?W:I want to travel.Youknow,I have never been to other countries.M:Havent you?W:No,Ihavent.I want to live abroad and learn to speak a differe
18、nt language.M:Well,what can I say?Im really sorry.But I understand.W:Thankyou,Tom.14.Why does Julia want to leave her present job?A.She does not like the job.B.She wants to travel and teach English.C.She wants to do something different.答案:C15.What can we learn from the dialogue?A.Thecompany will mov
19、e out of London.B.Julia will go abroad soon.C.Tom will refuse to let Julia leave.答案:A16.Who is Tom?A.Julias husband.B.Julias brother.C.Julias boss.答案:C听第10段材料,回答第17至20题。It was very difficult to find a job in the northeast of England and John lost his job.He found it impossible to get a new one.He ha
20、s spent all his money.So he decided to go down to the south of the country,where it was said that things were better,and that it was easier to find a job.The best way to go was by train.So he went to the railway station and got into a train which was going to London.He was the only passenger in his
21、car,when another man came in carrying a gun and said to him,“Your money or your life?”“I havent got a penny,” John answered.“But why are you shaking so much?” The man with the gun asked angrily.“Because I thought you were the ticket collector,and I havent even got a ticket,” answered John.17.Where d
22、o you think John lived?A.In the northeast of England.B.In the southwest of England.C.In London.答案:A18.Which of the following is NOT mentioned in the text?A.It was easier to find jobs in the south.B.John has lost his job before going to the south.C.He didnt want to get a job in the northeast of Engla
23、nd.答案:C 19.How many people were there in Johns car when the man with a gun came in?A.The car was full.B.Only five people were there.C.He was alone in the car.答案:C20.Why was John shaking before the man with a gun?A.Because he was afraid of the gun.B.Because he thought the man was the ticket collector
24、.C.Because he found the man was very strong.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AReaders of many different periods have considered Du Fu to be the greatest poet of the Chinese tradition.Such a general agreement can partially be explained by the immense var
25、iety of his works,which hold up quite well to different tastes and historical changes in fashion.Like Shakespeare in English tradition,Du Fus poetry came to be so deeply bound up with the constitution of literary value that generation after generation of poets and critics rediscovered themselves and
26、 their interests in some aspect of the poet.Chinese critics from the Song Dynasty referred to Du Fu as the “poet-historian”.Du Fu witnessed a typical political and social situation;the common people still lived in poverty while the emperor and his top officials enjoyed a foolishly luxurious life.He
27、composed many poems,which expressed his dissatisfaction with the government and his great pity for the common people.Du Fu used his poems to comment on current events and historical images.Du Fu became the historian by creating his responses to particular situations.Du Fu was talented.When he was yo
28、ung,he wanted to get a good job in the government.Unfortunately Du Fu was refused several times.He was in his fifties when he began to serve as a minor official in Changan(Xian).Du Fu was dismissed in the form of a transfer to the post of personnel administrator in Huazhou and so left Changan.And in
29、 759 he arrived in Chengdu.He set up a modest cottage with some money he borrowed from his friend who served as a local governor.In the cottage he had a simple and peaceful life for three years,writing about 240 poems.Du Fu left Chengdu after 762 and wandered in the southern provinces and eventually
30、 died of illness in 770.After his death,the people in Chengdu built a shrine(神殿)on the site of his garden to honor him,which is known as part of Du Fu Thatched Cottage now.21.Why does the author compare Du Fu to Shakespeare?A.Du Fus poetry was written following Shakespeares style.B.Du Fus poetry ref
31、erred to the social change critically.C.Du Fu and Shakespeare were best friends.D.Shakespeare read a lot of Du Fus poems.答案:B解析:推理判断题。根据文章第一段“.hisworks,whichholdupquitewelltodifferenttastesandhistoricalchangesinfashion.LikeShakespeareinEnglishtradition.”可以推知,杜甫的诗歌和莎士比亚的诗歌一样都是以讽刺的手法反映了社会的变化,是后代诗人和批评家
32、所追求的东西。22.DuFuwhenhewasyoung.A.didntwanttobeanofficialB.wasworriedabouttheeducationC.wasntlikedbytheemperorD.wasntofferedanopportunitytoworkinthegovernment答案:D解析:细节理解题。根据文章第三段第二、三句话“Whenhewasyoung,hewantedtogetagoodjobinthegovernment.UnfortunatelyDuFuwasrefusedseveraltimes.”可知,杜甫是一个具有天分的人,想在政府部门谋求一个
33、职务,但遭到了拒绝。故答案选D项。23.WhatdidDuFudescribeinmostofhispoems?A.Theluxuriouslifethattheemperorandhistopofficialsenjoyed.B.Hishappylife.C.Hisresponsestoparticularsituations.D.Hisdissatisfactionwiththegovernmentandhisgreatpityforthecommonpeople.答案:D解析:细节理解题。根据文章第二段中的“.whichexpressedhisdissatisfactionwiththe
34、governmentandhisgreatpityforthecommonpeople.”可知,答案选D项。24.Whatsthetitleofthepassage?A.DuFutheMostImportantPoliticianintheTangDynastyB.TheOriginofDuFuThatchedCottageC.DuFuOneoftheGreatestPoetsintheTangDynastyD.DuFuWasNotaSkilledSurvivorinGovernmentPolitics答案:C解析:主旨大意题。本文主要介绍著名的唐朝诗人杜甫的事迹,应选C项。B(2014大纲全
35、国)Which boy hasnt dreamed of being a cool secret agent(特工)?The wonderful fighting abilities and the world-saving adventures are much more colourful than most peoples everyday lives.Well,Cody Banks is just like any other boy,except that he is not just dreaming.He has a big secret his friends never kn
36、ow about.He was trained to be a spy(间谍) by a special CIA programme,which was made to look like a summer camp.He learned high-speed driving,hand-to-hand fighting and the use of high-tech tools.After proving he could become a young hero by saving a baby from a runaway car,Banks gets his first real tas
37、k.He must make friends with a popular girl at school,NatalieConnors.Then,he must spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology(技术).Banks must stop a group of bad people from forcing Natalies father into using the technology to endanger the world.The CIA may have taught him f
38、irst-class self-defencemoves,but they didnt show him how to talk to girls.Banks has zero ability when it comes to dealing with girls.How can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party? Will he finally become Natalies boyfriend and find out whatever he can ab
39、out her fathers work?AgentCodyBanks has everything that young people are interested in:bigexplosions,breath-taking performances and funny girl-dating experiences.It was listed No.2 in the American box office last week.“This story is interesting and fun for the whole family to enjoy,and especially co
40、ol for young boys,” said Paul Perkins,a film reviewer in the US.25.What is Banks first real task?A.To test a high-tech tool.B.To save a baby from a car.C.To study a new technology.D.To watch a scientist secretly.答案:D解析:细节理解题。根据第二段的信息可知,他的第一个任务是和一个女孩交朋友,进而监视她的爸爸一个已掌握了一种危险技术的科学家。因此选D项。26.Banks wanted
41、to go to Natalies birthday party to .A.meet her fatherB.know more peopleC.make friends with herD.steal some information答案:C解析:细节理解题。根据第三段最后两句可知,他参加那个女孩的生日派对的目的是和女孩交朋友并且了解她父亲的工作。因此选C项。D项“偷窃信息”曲解了原文。27.What is considered as a great danger in the text?A.The technology developed by Natalies father.B.An
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-793973.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级上册语文课件-8很短的信很大的意义(冀教版)(共18张PPT).pptx
