《高优指导》2017版高三英语(重庆大学版)一轮复习(课件 考点规范练):考点规范练7(必修3 THEME A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高优指导 高优指导2017版高三英语重庆大学版一轮复习课件 考点规范练:考点规范练7必修3THEME A WORD版含解析 指导 2017 版高三 英语 重庆大学 一轮 复习 课件 考点
- 资源描述:
-
1、考点规范练7(必修3Theme A)考点规范练第14页.阅读理解(2016重庆一诊)In 1996,John Tierney suggested in The New York Times article that“recycling is garbage”.He wrote,“The money spent on recycling programs should have been spent on real social and environmental problems.Recycling programs not only increase energy use and pollu
2、tion,but also cost more money than the disposal(处理) of plain old garbage.Recycling may be the most wasteful activity in modern America.”Environmental groups were quick to express their disagreement.They wrote reports on how recycling programs in cities can reduce pollution and cost less than regular
3、 garbage pickup and disposal.Michael Shapiro,an official of the US Environmental Protection Agency(EPA),said that “recycling can be good value for money,although theres still room for improvements”.But in 2002,New York City,a pioneer of recycling,found that its recycling program was losing money,so
4、it stopped glass and plastic recycling.Other major cities watched closely to see how New York was dealing with its remaining program(the city never stopped paper recycling).But then it closed its last landfill(垃圾填埋地),and private companies out of New York raised prices due to the increased workload o
5、f carrying away and disposing New Yorks garbage.As a result,glass and plastic recycling became profitable for the city again,and New York brought the program back.According to Cecil Adams of The Chicago Reader,the lessons learned by New York are relevant everywhere.He believes that,if managed correc
6、tly,recycling programs should cost cities less than garbage disposal.Even though the benefits of recycling over disposal are many,keep in mind that it better serves the environment to “reduce and reuse” before recycling is even considered as a choice.【语篇导读】有人发文认为回收再利用垃圾是一种非常浪费的行为,而有人却提出了不同的观点。1.Why
7、did John Tierney think “recycling is garbage”?A.Because he didnt like the environmental groups.B.Because he didnt think recycling was a new idea.C.Because he found few people would like to recycle.D.Because he considered recycling a wasteful activity.答案:D解析:细节理解题。根据第一段的“Recycling programs not only i
8、ncrease energy use and pollution,but also cost more money.be the most wasteful activity”可知,John Tierney认为回收再利用垃圾比直接处理垃圾更浪费。2.Which argument was put forward by the environmental groups?A.Recycling programs save money.B.Recycling technologies are mature.C.Recycling programs cause pollution.D.Recycling
9、 technologies are valueless.答案:A解析:细节理解题。根据第二段的第二句“They wrote reports on how recycling programs in cities can reduce pollution and cost less than regular garbage pickup and disposal”可知,环保组织认为回收再利用垃圾的成本更低。3.Why did other cities watch closely to see how New York was doing?A.Because New York was doing
10、extremely well.B.Because they felt worried about the waste of money.C.Because they didnt want to have a recycling program.D.Because New York was running a new recycling program.答案:B解析:推理判断题。根据第三段的“But in 2002,New York City,a pioneer of recycling,found that its recycling program was losing money,so i
11、t stopped glass and plastic recycling.Other major cities watched closely to see how New York was dealing with its remaining program”可推知,因为纽约2002年在垃圾回收再利用上有亏损,所以其他城市也担心会出现同样的情况,所以就密切关注纽约的动态。4.Which of the following would the author most probably recommend?A.Always bring your own shopping bag when you
12、 go shopping.B.Always put your shopping bag into the dustbin after use.C.Never go shopping where shopping bags are offered for free.D.Never use a shopping bag which is not recycled.答案:A解析:推理判断题。根据最后一段中的“keep in mind that it better serves the environment to reduce and reuse before recycling is even c
13、onsidered as a choice”可知,作者所推荐的就是“减少使用和重复使用”,因此选A项。.完形填空(2015山东青岛高三联考)In an old city of Hungary,there used to be a boy who was very rich and clever but nothing could make him feel happy.He had almost everything a boy could ever want,so he was only 1 in the most rare objects.One day his parents bough
14、t him a very strange 2.When the boy went to see his reflection(影像)in it,he looked very 3.He tried smiling,4his reflection continued with its sad expression.The boy went off to buy sweets and lots of toys.5,he came home as happy as he could be,but he 6 looked sad in that mirror,“What a(n)7 mirror!Its
15、 the first time Ive seen a mirror that didnt 8 properly!” That afternoon he went out to buy some toys and on his way he saw a little girl who was9.The boy went over to see what had 10 to her.The little girl said that she couldnt find her parents.Together the two children set off 11 them.As the littl
16、e girl wouldnt stop crying,the boy spent all of his money buying her sweets to 12 her up.After much walking,they 13 her parents who were looking for her,very worried.Then the boy said14 to the family.When seeing the time,he 15 to head for home without toys and 16.In his room,to his great surprise,he
17、 found a(n)17 face in the mirror.And so he understood the 18 of that mirror.The mirror could only reflect the 19 feelings of its owner.He felt really happy at having 20 that little girl.【语篇导读】一个男孩几乎可以拥有他想要的一切东西,可一面神奇的镜子告诉他,他并不快乐。有一天男孩帮助一个小女孩找到父母后,他在镜子里看到了快乐的自己。1.A.confidentB.interestedC.skilledD.ric
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-795528.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
