分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型一轮复习人教版必修一Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero单元测试.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:818328
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:30.83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    一轮复习人教版必修一Unit Nelson Mandelaa modern hero单元测试 一轮 复习 人教版 必修 Unit hero 单元测试
    资源描述:

    1、Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero单元测试.阅读理解ALiving among trees, plants and flowers can fill your life with beauty. If you are a woman, it can also help you live longer. Researchers found that women who live in homes surrounded by plants appear to have lower death rates than women who live in areas w

    2、ith less greenery.James and his team looked at information from one of the largest and oldest investigations of womens health: the Nurses Health Study. The study began 40 years ago and expanded in 1989. It now has information on nearly 200,000 women.For the new study, the Harvard team looked at the

    3、death rates of more than 100,000 women between the years 2019 and 2019. Then the researchers compared the death rates of these women to the greenery around their homes. The researchers considered other risk factorsthings such as the age of the women, their economic status, race and ethnicity. They a

    4、lso looked at whether or not the women smoked. The study found that the death rate among women who lived in the greenest spaces was 12 percent lower than those from the least green areas.Peter James said he and his team were surprised to find such a strong link between high vegetation levels and low

    5、 death rates. He adds they were also surprised to find how high levels of plant life can affect a womans mental health. The study suggests that living among vegetation lowered levels of depression. Researchers say women in greener areas spent more time with other people, exercised more and were less

    6、 exposed to air pollution.One of the biggest effects of greenery appeared to be a lowered risk of respiratory_disease and cancer. The study found that women living in areas with the most greenery had a 34 percent lower rate of dying from a respiratory disease and a 13 percent lower rate of dying fro

    7、m cancer.语篇导读本文为说明文。人们一直以来都认为植物对环境有益,却很少有人知道植物对延长人类的寿命也有效果。本文简要介绍了一项研究报告,该报告发现植物可以有效地延长女性寿命。1What is the text mainly about?APlants may help women live longer.BGreenery plays a significant role in peoples life.CThe Nurses Health Study has studied the information on nearly 200,000 women.DLiving among

    8、vegetation can lower peoples levels of depression.解析 A主旨大意题。浏览文章特别是根据第一段第一、二句可知,本文主要是有关植物可以延长女性寿命的话题,故选A项。B项范围太大,C、D两项都只是文章的部分内容。2What do the underlined words “respiratory disease” refer to?ALung disease. BBreathing disease.CNervous system disease. DMental disease.解析 B词义猜测题。结合第四段最后一句可知,研究人员发现生活在植被多的

    9、地方的女性锻炼更多,接触被污染的空气较少,可以推测出染上呼吸系统疾病的可能性较小,故选B项。3Which part of newspaper does the text belong to?ASports news. BHealthy report.CScience and technology. DEconomics report.解析 B推理判断题。本文介绍了植物有助于延长女性寿命,与健康相关。所以最可能是报纸上的健康报道版块,故选B项。4How does the author convince the readers of the importance of plants?ABy exa

    10、mples. BBy analyzing the data.CBy reasoning. DBy comparing.解析 D推理判断题。根据第三段最后一句和最后一段最后一句可知,研究人员对比了生活在植被较多的地区的女性和植被较少的地区的女性的死亡率数据,故选D项。BThe Origins of Famous BrandsOur lives are full of brand names and trademarked products that we use every day. Although many brand names are simple acronyms(首字母缩略词) or

    11、 versions of their founders names, some of the companies we trust every day actually have fascinating and surprising back stories.StarbucksIt seems fitting that the most famous coffee brand in the world would take its name from one of the worlds greatest works of literature. The inspiration for the

    12、name of the coffeehouse came from Herman Melvilles Moby Dick. The founders original idea was to name the company after the Captain Ahabs ship, but they eventually decided that Pequot wasnt a great name for coffee, so they chose Ahabs first mate, Starbucks, as the name instead.GoogleGoogle was origin

    13、ally called BackRub, for it searched for links in every corner of the Web. In 2019, when the founders of the company were searching for a new name showing a huge amount of data for their rapidly improving search technology, a friend suggested the word “googol”. When a friend tried to register the ne

    14、w domain name, he misspelled “googol” as “google”NikeOriginally founded as a distributor for Japanese running shoes, the company was originally named BRS, or Blue Ribbon Sports. In 1971, BRS introduced its own soccer shoe, a model called Nike, which is also the name for the Greek goddess of victory.

    15、 In 1978, the company officially renamed itself as Nike, Inc.The right name is essential to a companys success, and a great origin story is just as crucial as a great product. An attractive origin story is one more thing that keeps customers guessing, wondering, and buying its products.语篇导读本文为说明文,介绍

    16、了几种世界著名品牌的名字来源。5What is the name of the Captain Ahabs ship?AMoby Dick. BStarbucks.CPequot. DHerman Melville.解析 C细节理解题。根据第二段最后一句可知,the Captain Ahab的船的名字是Pequot,故选 C项。6Why did the founders of the Google change its name?AThey mistook their name.BThey wanted new customers.CThe companys original name was

    17、 too long.DThe companys search technology was improving rapidly.解析 D细节理解题。根据第三段第二句中的rapidly improving search technology可知,谷歌创始人之所以改名是因为它迅速提高的搜索技术,故选D项。7When did the Nike get its name eventually?AIn 1971 BIn 1978.CIn 2019. DIn 1987.解析 B细节理解题。根据第四段最后一句可知,在1978年,该公司最终正式改名为Nike,故选B项。8Where does the orig

    18、in story of one company lie in?AIt can change the companys image.BIt can add myth to the company.CIt explains the development of the company to customers.DIt makes customers imagine and purchase its goods.解析 D推理判断题。根据第五段第二句可知,它能使顾客充满想象然后购买该公司的产品,故选D项。.语法填空(2019陕西部分学校高三摸底)When I was a university stud

    19、ent, I 1was attracted (attract) by the Chinese. So I got a job as a teacher in Wuhan three years ago. 2Thinking (think) back, I realize it was the students I met in the first year and Chinese university life in general 3that gave me the deepest impression.During my school days, I would rarely give u

    20、p my spare time to any activity 4connected (connect) with study. Unless exams were approaching, my weekends were devoted to having fun or perhaps a parttime job. My Chinese students, 5on the other hand, seemed to spend their entire waking hours studying. I understand that competition in Chinese univ

    21、ersities is extremely fierce. Nonetheless, their energy and motivation put 6me (I) to shame.My first year in China was also my first year as a teacher. It was both challenging 7and rewarding. One thing I know for certain is that my year in Wuhan help me change for the 8better (good). Thanks to the p

    22、oliteness and 9warmth (warm) of Chinese students, I overcame my fear of speaking in public and became more selfconfident. Most 10importantly (important), I met dozens of nice people and made many excellent friends.语篇导读本文为夹叙夹议文。作者三年前来到武汉,并成为一名老师。中国学生以及中国的大学生活令作者印象深刻。在中国的教学经历也使作者自身有所提升。1was attracted解

    23、析 考查时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,所填词作谓语。主语I与动词attract为动宾关系;结合时间状语从句When I was a university student可知,此处陈述的是过去的情况,故用一般过去时的被动语态。2Thinking解析 考查非谓语动词。动词think与I为逻辑上的主谓关系,且非谓语动词所表示动作几乎与谓语realize所表示动作同时发生,故用现在分词。3that解析 考查特殊句式。谓语动词realize之后所接的是省略that的宾语从句,而该从句属于强调句型,所强调的是the students I metin general,包含人和事物,故填that。4

    24、connected解析 考查非谓语动词。动词connect与activity是逻辑上的动宾关系,故用connect的过去分词形式作后置定语。5on解析 考查介词。由语境可知,此处表示两种情况的对比。on the other hand另一方面,为固定搭配。6me解析 考查代词。所填词在动词后,故用人称代词I的宾格。7and解析 考查连词。此处表示“这既具有挑战性又有意义”。bothand不仅而且。8better解析 考查比较等级。结合下文的I overcame my fear of speaking in public and became more selfconfident可知,此处指的是“

    25、在武汉的这一年使我变得更好”,故用比较级。9warmth解析 考查词性转换。thanks to为介词短语,其后可接名词作宾语,又结合politeness and可知,空处应填warm的名词形式。10importantly解析 考查词性转换。修饰整个句子,应用副词,表示“最重要的是”。.短文改错Dear Ms Smith,I appreciate your help very . On the first day of Camp, you came up to while I was sitting alone. After that, you always gave me attention

    26、and me to join in activities. As result, I gradually got to know the other campers. Because the help you gave me that summer, my life changed. I gained so much confidence that I / back to school as a new person. My grades improved. I became very active made new friends. Today, I got a letter that sa

    27、id I had been to a college. I am proud of it. I just want to thank you for helping me a different person. Yours,Wu Dong 解析 此处副词作状语。very well 意为“非常好”;very much意为“非常”。 解析 主语是you,是“你”与“我”的关系,而非主语动作反及本身,不用反身代词。 解析 名词前应用形容词而非副词作定语。 解析 此处动词与gave并列作谓语,时态应保持一致。 解析 as a result因此,为固定搭配。 解析 because是连词,其后应跟句子;b

    28、ecause of是介词短语,其后应跟名词或起名词作用的短语。 解析 return 意为 “come or go back”,其本身已含“back”之意,故不可与“back”连用。 解析 上下文是并列关系而不是转折关系,故用and。 解析 I与admit为动宾关系,故用被动语态。 解.完形填空I lived in Dallas, Texas nearly all my life with my mom, dad and older sister. We were_1_ to respect others, value education, and get all that we could o

    29、ut of life. My parents always say, “_2_ hard and the world is yours.” They are never without a_3_ word of advice or a bit of encouragement when life gets tough.My parents always_4_ me to go to college. However, when I_5_ at 16 years old that Id rather get married to a man than go to college, they_6_

    30、 stopped telling me they loved me and I could do anything I wanted to._7_,_they persuaded me. I graduated from high school and currently_8_the University of Oklahoma studying medicine. I want to make the_9_ a better place to live in.Every time I call home to tell them about a_10_ I received in Chemi

    31、stry Lab or Microeconomics or_11_ class it is that Im working hardest for at the moment, they tell me how_12_ of me they are. I know there are college kids out there that have no one to call home to when they get an “A” on a project and I feel incredibly_13_ to have my parents.Dont get me wrong: wev

    32、e had our share of_14_. I was the angry teenager and they were the awful_15_ that wouldnt let me stay out all night or let me get my tongue pierced. But somehow, we_16_ to work through those issues. They never_17_ loving me or believing in me.I_18_ everything I am to my parents. Without their consta

    33、nt love and_19_,_I wouldnt believe I can change the world. My parents taught me to always_20_ for what I believe in. So Im working toward something really great and only hope I can continue to make them proud.语篇导读本文为夹叙夹议文。在父母对子女的教育过程中,对子女的爱和鼓励是极其重要的。作者用自己的亲身经历证明了这一点。1A.broughtBraisedCintroduced Dpro

    34、duced解析 B从全文可以看出本文的主题是父母对子女的教育。raise养育,故选B项。2A.Educate BTrainCWork DPractise解析 C句意:父母总是教育我们:努力工作,世界是你们的,故选C项。3A.meaningful BharmfulCstressful Dhelpful解析 Dhelpful有益的,有用的,与后面的a bit of encouragement照应,故选D项。4A.reminded BexpectedCsupposed Ddesigned解析 B从下文的they persuaded me可知,他们期望“我”上大学。expect期望,期待,故选B项。5

    35、A.hesitated BjudgedCfixed Ddecided解析 D从语境可知此处应用decided,作者在16岁时决定结婚而不是上大学,故选D项。6A.never BeverCseldom Dhardly解析 A虽然“我”作出了违背他们意愿的决定,但他们从来没有停止告诉“我”他们爱“我”,而且“我”可以做任何“我”想做的事,故选A项。7A.Carefully BHopefullyCThankfully DDelightfully解析 Cthankfully幸亏,谢天谢地。由下文作者在学业上取得成绩,并且很感激父母的支持和爱让她能为理想而奋斗可知,作者很庆幸父母用无条件的支持感化了她,

    36、说服了她不放弃学业,从而能有机会为理想而奋斗,故选C项。8A.serve BattendCadmit Djoin解析 B从persuaded一词可以看出作者没有放弃学业,因此此处表示她高中毕业了,目前在上大学。attend a university上大学,故选B项。9A.neighbourhood BplanetCglobe Dworld解析 D作者主修医学,她希望使这个世界成为一个更适合人们生活的地方。globe指地球或地球仪,world指世界,故选D项。10A.grade BproblemCfailure Dvalue解析 A从本段不难看出作者时常把学业上取得的成绩告诉父母。grade成绩

    37、,等级,故选A项。11A.whenever BwhereverCwhichever Dhowever解析 Cwhichever修饰class,无论哪一门课,故选C项。12A.modest BproudCashamed Dnervous解析 B本句含有一个感叹句式的宾语从句,父母对子女取得的成绩当然会感到高兴和自豪。be proud of以自豪,故选B项。13A.annoyed BpraisedCrelaxed Dblessed解析 D此处作者把自己在这方面的情况和那些得了A而无人可告知的同学相比,认为自己有这样的父母是非常幸福的。blessed幸福的,故选D项。14A.lessons Bpro

    38、blemsCmoments Dexperiences解析 B从本段首句Dont get me wrong(不要误解“我”)可知,作者与父母之间也并不是一点问题或矛盾都没有的。这一点从本段的work through those issues也可以知晓,故选B项。15A.teachers BdirectorsCparents Dcouples解析 C不难看出句中的they指的就是作者的父母,故选C项。16A.managed BtriedCsucceeded Dconducted解析 A但是“我们”设法成功地解决了那些问题。联系But的转折含义可以看出应该用manage to do sth(成功地做

    39、了某事)。succeed后接in doing sth,故选A项。17A.concluded BbeganCprevented Dstopped解析 D联系文章的中心可知,他们并不因为这些问题或分歧就停止对“我”的爱。第二段第二句也有暗示,故选D项。18A.pay BoweCjoin Ddevote解析 Boweto sb把归功于某人,此处作者表示自己的一切都应归功于父母,故选B项。19A.agreement BexcitementCencouragement Dstatement解析 C和文章首段呼应,再次阐述父母的爱和鼓励的重要性,故选C项。20A.fight BlookCdefend Dprotect解析 A联系文章开头的Work hard and the world is yours可知,作者的父母一直都在教育作者去为理想而奋斗。fight for为而奋斗,故选A项。析 help sb (to) do sth结构中,不定式作宾补。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:一轮复习人教版必修一Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero单元测试.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-818328.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(有一套).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(夺冠).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(全优).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【网校专用】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【夺冠】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【名师系列】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【名师系列】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【典优】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(精练).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(精练).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(夺分金卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(培优A卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(培优A卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【能力提升】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【综合卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【研优卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【巩固】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【巩固】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【基础题】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【培优】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【培优】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【A卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【A卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附下载答案.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附下载答案.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习重点.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习重点.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(网校专用).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(精选题).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(精选题).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(满分必刷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(满分必刷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(模拟题).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(模拟题).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(必刷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(必刷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺分金卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺分金卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺冠系列).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺冠系列).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(名师推荐).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(名师推荐).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1