分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型专题04 阅读理解新闻类-五年(2016~2020)高考英语真题分项详解(浙江).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828769
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:20.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题04 阅读理解新闻类-五年20162020高考英语真题分项详解浙江 专题 04 阅读 理解 新闻 2016 2020 高考 英语 真题分项 详解 浙江
    资源描述:

    1、五年(20162020)浙江省高考英语试题分项解析04阅读理解新闻类1.(2019年6月,浙江高考)Money with no strings attached. Its not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, “Give What You Can, Take What You Need.”People quick

    2、ly caught on. And while many took dollars, many others pinned their own cash to the board. “People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的) backgrounds gave and took,” said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. “We even had a bride in her wedding dress come up to the board an

    3、d take a few dollars.” Most of the bills on the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip(片段) shows one man who had found a $ 20 bill pinning it to the board.“What I can say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles,” Bridges sai

    4、d. “Theres a certain feeling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most.” Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could.While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only go

    5、al was to show generosity and sympathy. He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet.“After all, everyone has bad days and good days,” he said. “Some days you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping

    6、 hand.”1.What does the expression “money with no strings attached” in paragraph 1 mean?A.Money spent without hesitation.B.Money not legally made.C.Money offered without conditions.D.Money not tied together.2.What did Bridges want to show by mentioning the bride?A.Women tended to be more sociable.B.T

    7、he activity attracted various people.C.Economic problems were getting worse.D.Young couples needed financial assistance.3.Why did Bridges carry out the project?A.To do a test on peoples morals.B.To raise money for his company.C.To earn himself a good reputation.D.To promote kindness and sympathy.【答案

    8、】1.C 2.B 3.D【解析】这是一篇新闻报道。短文报道了上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上用别针别满了美元,上面写着“给予你所能给与的,拿走你所需要的”。这样的活动吸引了各种各样的人,组织者希望通过这样的活动来提倡仁慈和同情。1.词义猜测题。根据第一段中But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, “Give What You Can, Take What You Need.”可

    9、知,但是上个月在洛杉矶的联合车站,一块牌子上用别针别满了美元,上面写着“给予你所能给与的,拿走你所需要的”。所以通过下文的语境,判断出第1段中的money with no strings attached是“无条件提供的钱”的意思。故C项正确。2.推理判断题。根据第二段照片没给“People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的) backgrounds gave and took,” said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. “We even had a br

    10、ide in her wedding dress come up to the board and take a few dollars.”可知,发起该项活动的泰勒布里奇斯说:“所有年龄、种族和社会经济背景的人都会付出和索取。”甚至有一位穿着婚纱的新娘来到了牌子前,拿走了一些钱。所以泰勒布里奇斯提到新娘是想说明这项活动吸引了各种各样的人。故B项正确。3.细节理解题。根据倒数第二段While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity a

    11、nd sympathy.可知,尽管这段视频看起来像是一项新的广告活动的一部分,但是布里奇斯说这次活动唯一的目标是表现出慷慨和同情。所以布里奇斯开展这个活动是为了提倡仁慈和同情。故D项正确。2.(2017年11月,浙江高考)Its surprising how much simple movement of the body can affect the way we think. Using expansive gestures with open arms makes us feel more powerful, crossing your arms makes you more deter

    12、mined and lying down can bring more insights(领悟).So if moving the body can have these effects, what about the clothes we wear? Were all well aware of how dressing up in different ways can make us feel more attractive, sporty or professional, depending on the clothes we wear, but can the clothes actu

    13、ally change cognitive(认知) performance or is it just a feeling?Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on peoples powers of attention. The idea is that white coats are associated with scientists, who are in turn thought to have close attention to detail.What they found

    14、was that people wearing white coats performed better than those who werent. Indeed, they made only half as many errors as those wearing their own clothes on the Stroop Test(one way of measuing attention). The reserchrs call the effect enclothed cognition, suggesting that all manner of different clot

    15、hes probably affect our cognition in many differnt ways.This opens the way for all sorts of clothes-based experiments. Is the writer who wears a fedora more creative? Is the psychologist wearing little round glasses and smoking a cigar more insightful? Does a chefs hat make the restaurant food taste

    16、 better?From now on I will only be editing artcles for PsyBlog while wearing a white coat to help keep the typing error count low. Hopefully you will be doing your part by reading PsyBlog in a cap and gown(学位服).4.What is the main idea of the text?A.Body movements change the way people think.B.How pe

    17、ople dress has an influencee on their feelings.C.What people wear can affect their cognitive performance.D.People doing different jobs should wear different clothes.5.Adam and Galinskys experiment tested the effect of clothes on their wearers_.A.insightsB.movementsC.attentionD.appearance6.How does t

    18、he author sound in the last paragraph?A.Academic.B.Humorous.C.Formal.D.Hopeful.【答案】4.C 5. C 6. B 【解析】本文讲述了Adam和Galinsky所做的一个关于穿着白大褂人们注意力的实验。实验显示穿白大褂的人表现更为出色,他们的错误率是穿普通衣服的人的一半。得出结论:着装影响人的认知表现。4.主旨大意题。根据第二段but can the clothes actually change cognitive performance or is it just a feeling及下文所做的实验可知,本文主要

    19、讲述着装对人认知表现的影响。故选C。5.事实细节题。根据第三段Adam and Galinsky tested the effect of simply wearing a white lab coat on peoples powers of attention.中的attention及第四段Indeed, on the Stroop Test (one way of measuring attention)的attention.可知,Adam和Galinsky的实验是测试着装对人们注意力的影响。A. insights 洞察力; B. movements 移动;C. attention 注意

    20、力; D. appearance 外表。故选C。6.推理判断题。作者全文在讲述着装影响人的认知表现这一理论,最后一段作者说自己以后要穿白大褂上班编辑文章,以减少打字错误。他希望读者也能带上学士帽、穿上学位服阅读PsyBlog的文章。由此可推断出作者是用一种幽默的语气调侃着装认知理论。A. Academic 学士的; B. Humorous 幽默的;C. Formal 正式的; D. Hopeful 有希望的。故选B。3.(2017年6月,浙江高考) FLORENCE, ItalySvetlana Cojochru feels hurt. The Moldovan has lived here

    21、seven years as a caregiver to Italian kids and elderly, but in order to stay shes had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.Italy is the latest Western European country trying to control a growing imm

    22、igrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits, or in some cases, citizenship.Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs, such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合). O

    23、thers say its only natural that newcomers learn the language of their host nation, seeing it as a condition to ensure they can contribute to society.Other European countries laid down a similar requirement for immigrants, and some terms are even tougher. The governments argue that this will help for

    24、eigners better join the society and promote understanding across cultures.Italy, which has a much weaker tradition of immigration, has witnessed a sharp increase in immigration in recent years. In 1990, immigrants numbered some 1.14 million out of Italys then 56.7 million people, or about 2 percent.

    25、 At the start of this year, foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million, or 7.5 percent, with immigrants children accounting for an ever larger percentage of births in Italy.Cojochru, the Moldovan caregiver, hoped obtaining permanent residence(居住权) would

    26、 help her bring her two children to Italy; they live with her sister in Moldova, where salaries are among the lowest in Europe. She was skeptical that the language requirement would encourage integration.Italians always see me as a foreigner, an outsider, even though shes stayed in the country for y

    27、ears and can speak the local language fluently, she said.7.Why does Cojochru have to take a language test?A.To continue to stay in Italy.B.To teach her children Italian.C.To find a better job in Italy.D.To better mix with the Italians.8.Some people worry that the new language requirement may _.A.red

    28、uce Italys population quicklyB.cause conflicts among peopleC.lead to financial difficultiesD.put pressure on schools9.What do we know about Cojochru?A.She lives with her sister now in Italy.B.She enjoys learning the Italian language.C.She speaks Italian well enough for her job.D.She wishes to go bac

    29、k to her home country.【答案】7.A 8.B 9.C【解析】这是一篇新闻报道。首先向我们呈现出这样一种现象:一位叫Svetlana Cojochru的摩尔多瓦人移民到意大利,但为了能够继续留在意大利,她必须进行语言测试;接着向我们阐述对外来民进行语言测试的原因以及对此的不同声音,然后介绍了意大利的移民史,最后告诉我们Cojochru的居住现状:工资水平很低,而且虽然在意大利生活多年,但意大利本地居民仍会把她当作外国人来看。7.细节理解题。根据第一段第二句“but in order to stay shes had to prove her language skills

    30、by taking a test”可知,Cojochru为了能够继续留在意大利才要参加语言考试的。故选A。8.推理判断题。根据第三段第一句“such measures will become more a vehicle for intolerance than integration”,可知一些人担心对语言水平的要求可能会造成人与人之间的不包容。由此判断出有些人担心新的语言要求可能会引起人与人之间的冲突。故选B。9.细节理解题。根据最后一段最后一句“even though she s stayed in the country for years and can speak the local language fluently”可知Cojochru的意大利语已经说的很流利了,足够应付工作。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题04 阅读理解新闻类-五年(2016~2020)高考英语真题分项详解(浙江).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828769.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(预热题).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(预热题).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(综合题).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(综合题).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(突破训练).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(突破训练).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(满分必刷).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(满分必刷).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(最新).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(最新).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(实用).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(实用).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(完整版).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(完整版).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(夺分金卷).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(基础题).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(基础题).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(名师推荐).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(名师推荐).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(b卷).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带答案(b卷).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带下载答案.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题带下载答案.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题完整参考答案.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题完整参考答案.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题完整.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题完整.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题学生专用.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题学生专用.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(黄金题型).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(黄金题型).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(综合题).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(精练).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(精练).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(研优卷).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(研优卷).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(满分必刷).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(满分必刷).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(实用).docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案(实用).docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【黄金题型】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【考试直接用】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【综合卷】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【综合卷】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【满分必刷】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【满分必刷】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【模拟题】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【模拟题】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【新】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【新】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【实用】.docx
  • 人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【完整版】.docx人教版数学五年级上学期期末质量监测试题含答案【完整版】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1