分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型专题1.2 Unit 1 Discovering Useful Structures(备作业)-【上好课】2021-2022学年高一英语同步备课系列(人教版2019必修第三册).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:830785
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:198.70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    上好课 专题1.2 Unit Discovering Useful Structures备作业-【上好课】2021-2022学年高一英语同步备课系列
    资源描述:

    1、必修第三册练习Unit 1 Festivals and CelebrationsDiscovering Useful Structures一、单句语法填空(一)1. We had no trouble finding the way _(lead) to Central Gallery. 2. China is a _(develop) country with ambition and creation. 3. There was fireworks _(follow) the sudden burst of light. 4. The meeting _(hold) now should

    2、be secret to anyone else. 5. Climbing mountains was _(tire), but its good for health. 6. Those _(sit) at the end of the classroom are teachers from other schools. 7. One of my hobbies is _(play) chess. 8. I found a wallet _(lie)on the ground on the way back home. 9. The boy _(ride) a bike before me

    3、is my cousin. 10. The news was so _(surprise) that many couldnt believe it. (二)1. The man _(wear) a sad look said, “Ive lost my wallet. ”2. This hardworking student finally worked out the _(puzzle) problem. 3. Do you know the boy _(play) basketball? 4. The man _(talk) to my father is my uncle. 5. Th

    4、e boy _(stand) in front of the cinema caught my attention. 6. Her job is _(keep) the lecture hall as clean as possible. 7.One of his bad habits is _(smoke) while having dinner. 8. The apartment _(build) for the athletes is to be completed next month. 二、用动词-ing形式完成句子1. I dont think _ . 我认为她的笑话无趣。2. H

    5、er life story _. 她的人生故事听起来很感人。3. My hobbies are _ . 我的业余爱好是唱歌和游泳。4. What I am tired of is _ . 我厌烦的事情就是等很长时间地铁。5. No one is allowed to speak loudly _ . 在阅览室不允许大声喧哗。6. You should adapt to _ . 你应该适应这种快速变化的局势。7. The old man _ looks energetic. 在公园里锻炼的老人看起来精力充沛。8. The stadium _ will be the largest in our

    6、city. 现在正在设计的体育馆将是我们城市里最大的体育馆。9. The children _ are my classmates. 聚集在校门口的那些孩子是我的同学。10. I collect stones in a variety of colors and shapes, _ , and from round to square. 我收集各种颜色和形状的石头, 从黑色到白色, 从圆形到方形。三、阅读理解1Food festivals around the worldStilton Cheese RollingMay Day is a traditional day for celebra

    7、tions, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include these rolling in their annual plans. Teams of four, dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their chee

    8、se, or go into their competitors lane (赛道). Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All the competitors are served with beer or port wine, the traditional acco

    9、mpaniment for Stilton cheese.Fiery Foods Festival-The Hottest Festival on EarthEvery year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addiction-food that is not just spicy, but hot

    10、 enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Food and BBQ Festival which is held over a period of three clays every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepper-officially the hottest pepper in the world-or any one of the tho

    11、usands of products that are on show. But one things for sureif you dont like the feeling of a burning tongue, this festival isnt for you!La TomatinaThe Worlds Biggest Food FightOn the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts Ea Tomatinathe worlds largest food fight. A week-lon

    12、g celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the weeks events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoesofficial fightstarters get things going by casting tomatoes at the crowd.The battle lasts little more than half an hour, in which time around 50,0

    13、00 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends againand for a much-needed wash!Melbourne Food and Wine FestivalAustralias cultural capital has hosted this 20 years, a showcase of the continents c

    14、ulinary(烹调用的) mastery through cooking demonstrations, special tours and food tastings throughout the city. Meet celebrity chefs and artisan food crafters, go to gals dinners and discover Down Unders most fantastic flavors(1)In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must_. A

    15、wear various formal clothesBroll a wooden cheese in their own laneCkick or throw their cheeseDuse a real cheese weighing about four kilos(2)Where is the Fiery Food and BBQ Festival held according to the passage? AIn Australia.BIn the Caribbean.CIn the USADIn Mexico.(3)The celebration of La Tomatina

    16、lasts_. Athree daysBseven daysCless than three daysDmore than seven days2 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 Since the 800s, November 1st is a holiday known as All Saints Day. The evening before is known as Halloween. During the festival, poor people would beg for food and families would give them “so

    17、ul cakes” in return for their promise to pray for the familys dead relatives. Halloween, however, has a special meaning for children today, who dress in funny or ghostly clothes and knock at neighborhood doors shouting “Trick or Treat!” Princesses, ghosts_and_witches all hold bags open to catch the

    18、candies or cakes that the neighbors drop in. Today school dances and neighborhood parties called“block parties”are popular among the young people and old. They dress up as historical or political figures and go to costume parties. Teenagers enjoy costume dances at their schools and the more outrageo

    19、us the costume is, the better it is. Certain tricks such as soaping car windows and knocking at the neighbors windows are expected. But parties and pranks are not the only things that Halloweeners enjoy doing. Some collect money to buy food and medicine for poor children around the world. Halloween

    20、originated as a celebration connected with evil spirits. Black is one of the traditional Halloween colors, probably because Halloween festivals and traditions took place at night. In the weeks before October 31, Americans decorate windows of houses and schools with silhouettes (轮廓) of witches and bl

    21、ack cats. Pumpkins are also a symbol of Halloween. Carving pumpkins into some kinds of lanterns is a Halloween custom also dating back to Ireland. When the Irish brought their customs to the United States, they carved faces on pumpkins instead of turnips (芜菁) because in the autumn they were more ple

    22、ntiful than turnips. Today the lanterns in the windows of a house on Halloween night let costumed children know that there are candies (糖果) waiting for them if they knock and say “Trick or Treat!”(1)The underlined words “Princesses, ghosts and witches” in Paragraph 2 refer to _. Apeople existing in

    23、the imagination of childrenBthe grownups dressing up to please childrenCthe children dressing up on this special holidayDthe actors or actresses invited to celebrate the holiday(2)Children celebrate Halloween in the following ways EXCEPT _. Aplaying little tricks on their neighborsBdressing up and a

    24、ttending costume partiesCdoing destructive things which are usually not allowedDdoing some good deeds to help those in trouble(3)According to the passage, why did the Irish choose pumpkins instead of turnips? ABecause pumpkins were much cheaper.BBecause in the autumn there were more pumpkins.CBecaus

    25、e pumpkins were suitable to make lanterns.DBecause the Irish wanted to make some changes.(4)Whats the meaning of the underlined word “outrageous” in the third paragraph? AUnusual.BAttractive.CFunny.DExpensive.3When the leaves begin to change colors, it means one thing for many travelers : Fall festi

    26、val season is here. If youre interested in visiting a fall festival in America, here are some of the countrys best fall festivals for you to choose from. Wellfleet OysterfestWellfleet Oysterfest is a two-day event held in Wellfleet, Mass. The meeting on Cape Cod is one that the locals look forward t

    27、o all year long. Feed on oysters(牡蛎) and other seafood, while you watch the fastest oyster-eaters in the world compete in the famous Oyster Shuck-Off, a competition for taking the outer covering of oysters. The competition is taken very seriously.Harvest on the HarborIt takes place in Portland, Main

    28、e. The festival celebrates all that is best about Maines food and wine. This celebration is held every October, and includes the Maine Lobster Chef of the Year Competition and Savory Samplings at the Marketplace. Travelers can taste the best local food that Maine has to offer. Killington Hay Festiva

    29、lIf you re looking for a fall festival that includes hay sculptures(干草雕塑), take part in the yearly Killington Hay Festival. When you begin to see the giant hay sculptures, youll know youve arrived. Past sculptures have changed from a 20-foot-tall kangaroo to a family of penguins (企鹅). (1)What can we

    30、 learn about the meeting on Cape Cod? AIt takes place twice a year.BIts loved by the locals.CIt lasts three days in all.DIts not open to travelers.(2)Who would most probably go to Harvest on the Harbor? APeople who want to go to a festival in November.BThe fastest oyster-eaters worldwide.CPeople who

    31、 want to try Maines local food.DThe best cooks around the world.(3)What do the festivals have in common? AThey all take place in fall.BThey are all liked by eaters.CThey all last for two days.DThey all serve seafood.4 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项 Thanksgiving is an important festival in North Am

    32、erica. We interviewed several students from the US and Canada. Here is what they have told us about their Thanksgiving experiences. Josie from New York, USA In America, Thanksgiving is celebrated every year at the end of November. It is to remember the first group of people from Europe to live in Am

    33、erica. When they first arrived, they found the environment strange. But they learned to survive after some native American friends showed them how to grow and find food. Thanksgiving is meant to be a traditional celebration. Todd from California, USA Thanksgiving is the first day of Christmas shoppi

    34、ng. That means we have four weeks to buy Christmas presents for our families and friends. For me and my friends, the most important part of the festival is the big football game on TV. The match is watched by millions of people all over America. Thanksgiving is seen as an exciting day for football!I

    35、an from Saskatoon, Canada In Canada, Thanksgiving is held on the second Monday in October. On the Sunday before Thanksgiving Day, many people go to church. Thanks are given for all the good things that happened to them during the year. I always give thanks for the nice big turkey Im going to have at

    36、 the family dinner! Like all festivals, Thanksgiving is about food!Katie from Maritimes, Canada On Thanksgiving Day, we have dinner with all our cousins, aunts and uncles. It is always very busy. Sometimes we have two Thanksgiving dinners because we go to both our grandparents houses. The dinner is

    37、usually attended by more than twenty people at each house! My mother and my aunts do all the cooking but the washingup is done by me and my cousins. And thats not an easy job! But I dont mind because Thanksgiving is meant to be a time to give thanks. (1)People in the USA and Canada _. Aall have the

    38、same opinion of ThanksgivingBhave different opinions of ThanksgivingCfeel that Thanksgiving is about foodDhave no interest in Thanksgiving(2)When is Thanksgiving celebrated every year in Canada? AOn the second Monday in October.BOn the second Monday in November.CAt the end of October.DAt the end of

    39、November.(3)Where does the person who thinks that Thanksgiving is a traditional celebration come from? ANew York.BCalifornia.CSaskatoon.DMaritimes.(4)What is the main idea of this passage? AStudents learn to give thanks on Thanksgiving.BMany students like spending Thanksgiving at home.CStudents have

    40、 different experiences on Thanksgiving.DThanksgiving is an important festival in North America.四、任务型阅读If one thing on your wish-list is a stress-free holiday, then here are some shopping tips prepared for you, which will save both your time and money. Dont be tough on your brains. Dont be afraid to

    41、look for clues and ask for ideas. First, see whether the folks on your to-buy-for list have already dropped some valuable hints of their dreamed items. If you strike out, encourage your lucky recipients to post items they wish someone would buy for them. You can also find inspiration in the many onl

    42、ine gift guides. Gifts for Dads, Gifts for Golfers and such. Then youll get the idea. You really can enlist your own personal helpers. Dont feel guilty about thatafter all, Santa employs helpers too. Many stores have free professional shoppers who can pick out presents for you. Were not talking just

    43、 high-end stores such as Blooming-dales and Nordstrom. Theyre all hungry to win your business away from online retailers. But youll likely need an appointment, so call ahead or search stores websites for personal shopping. Youll typically find a link on the home page under Contact Us or Services. Ha

    44、ve gifts delivered. Time is money, and for not a lot of money you can save a lot of time by having your gifts delivered right to your door. Some mom-and-pop shops offer delivery service while chain stores tend to charge for that, but it still might be worth paying for the convenience. First go to po

    45、stmates. com or download the free app and see whether its available in your area. Then type the name of a store into the search bar, click on the store, and enter the item you want. A. Make an appointment ahead. B. Cant figure out what to buy?C. Do you wish for a stress-free holiday?D. Get someone e

    46、lse to do shopping for you.E. They are typically organized by recipient, interest, and/or price range. F. Others like Macys and J. Crew will also let you leave the shopping to them. G. For local stores that dont offer this convenience, try the Post-mates delivery service. 五、完型填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(

    47、A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a little girl of seven years old, my mother enjoyed reading books. She asked my father to bring many 25 from the town library. My father usually brought as many books as the librarian 26 at a time. My mother would not like anyone to 27 her and liked finishing a st

    48、ory without any breaks.One day, my father managed to get the best 28 that the librarian recommended. After my mother knew that, she 29 bought some hot dogs because she thought that it was great for us all to enjoy the 30 , accompanied by some family chats. My mother could 31 wait to give out the hot

    49、 dogs and she was lost in the new novel. My father felt it 32 for her not to join in the family chats.Now it was time to 33 something in our family. On a festival season, some guests 34 us at our home. We had a great time enjoying the festival food and the great family 35 , but something was botheri

    50、ng my father and that was the 36 of my mothers reading the novel. She sat on a sofa and kept reading her new novel without 37 others. My aunt noticed the behavior of my mother and decided to solve the problem in her own way.My aunt took my mothers novel away and didnt give it to her until she 38 tha

    51、t she would never get crazy for reading novels in her life. Now, my father is still active after his retirement and my mother is still 39 reading the book but when she is alone.25AbooksBcardsCpicturesDmessages26AlikedBexpectedCorderedDallowed27AignoreBhelpCbotherDcall28AbrochureBmagazineCnewspaperDn

    52、ovel29AoccasionallyBambitiouslyCspeciallyDcertainly30AteaBholidayCsnackDconvenience31AshortlyBpatientlyChardlyDcalmly32AimproperBimpoliteCillegalDimpatient33AappreciateBcreateCchangeDexplore34AinterviewedBvisitedCcomfortedDinvited35AdecisionBtripCbusinessDgathering36AreasonBfactCtaskDeducation37Asta

    53、ring atBchatting withCcommenting inDcalling on38ApromisedBrefusedCwishedDbelieved39Alack ofBfond ofCcautious aboutDconcerned with六、语法填空阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Double 11 falls November 11th each year. Double eleven in Chinese is the name of that date. Also the number 1 (mean) singleness

    54、in Chinese culture, so the date with the (many) ones 11. 11 is considered to be Singles Day. Many choose to be singles choose this day to celebrate their lifestyle. Double 11 (become) an online shopping festival in 2009. Tmall (formerly Taobao Mall), a B2C platform (belong) to Alibaba, has taken ful

    55、l advantage. In 2009, Zhang Yong, president of Tmall, saw the opportunity. He wanted (raise) sales and customer awareness of the Tmall brand. Only 27 (shop) took part in the first Double 11 festival. At that time, the online shopping festival was a new idea and a challenge for all people, its sales

    56、performance showed great potential in the Chinese market. Each year Tmall has a different theme on Double 11. In 2019, Tmalls Double 11 theme is: Make your dream come true. Recently, the rapid expansion of the e-commerce market (make) Double 11 the busiest ever shopping festival in the world.参考答案一、(

    57、一)leadingdeveloping followingbeing heldtiring sittingplaying lyingriding surprising (二)wearingpuzzlingplayingtalkingstandingkeeping smokingbeing built 二、her joke is interesting sounds movingsinging and swimmingwaiting for a subway for a long timein the reading roomthe rapidly changing situationexerc

    58、ising in the parkbeing designed nowgathering at the school gate ranging from black to white三、阅读理解1【答案】(1)B(2)C(3)B【解析】本文是一篇说明文,介绍了英国/新墨西哥以及巴西的几个关于食物的传统节日。(1)考查细节理解。根据Stilton Cheese Rolling部分中的“roll a complete cheeseor go into their competitors lane”可知选手必须在自己的赛道里滚一个木头奶格。故选B。(2)考查推理判断。根据Fiery Foods Fe

    59、stival-The Hottest Festival on Earth部分中的 “They come from as far away as Australia, the Caribbean and China”可知比赛不在这三个地方举行,排除A、B; 再根据 New Mexico可知不在 Mexico举行。 New Mexico(新墨西哥州)位于美国,故选C。(3)考查细节理解。根据La TomatinaThe Worlds Biggest Food Fight部分中的 “A week-long celebration”可知庆祝活动持续一周,故选B。【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两

    60、个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。2【答案】(1)C(2)C(3)B(4)A【解析】本文是一篇说明文,介绍了万圣节, 尤其是孩子们欢度万圣节的一些方式。(1)考查推理判断。根据第二段中的“Halloween, however, has a special meaning for children today, who dress in funny or ghostly clothes and knock at neighborhood doors shouting Trick or Treat!”可知, “Princesses

    61、, ghosts and witches”是指打扮成这些形象的孩子们,然而,万圣节对今天的孩子来说有着特殊的意义,他们穿着滑稽或幽灵般的衣服,大喊大叫地敲邻居家的门“不招待就搞鬼!”。 故选C。(2)考查细节理解。根据全文内容看A、B和D项的活动在文章中都出现了, 而没有进行破坏性的活动, 故选C。(3)考查细节理解。由最后一段中的“. . . they carved faces on pumpkins instead of turnips because in the autumn they were more plentiful than turnips. ”他们在南瓜上而不是在萝卜上刻面

    62、孔,因为在秋天,它们比萝卜更多。故选B。(4)考查词义猜测。根据文章内容我们知道孩子们在节日时打扮成鬼怪神灵, 所以衣服应该是“不寻常的, 离奇的”, 所以选A。【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。3【答案】BCA【解析】本文是一篇应用文,介绍了在美国秋季举办的一些节日。【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。(1)考查细节理解。根据Wellfleet Oysterfest部分中的“The

    63、 meeting on Cape Cod is one that the locals lok forward to all year long. ”在科德角举行的会议是当地人一年到头孜孜以求的,所以卡德角的会议被当地人喜爱着,故选B。(2)考查细节理解。根据Harvest on the Harbor部分中的“ The festival celebrates all that is best about Maines food and wine.”这个节日庆祝缅因州所有最好的食物和葡萄酒;则想尝尝缅因州当地食物的人最有可能在港口去Harvest,故选C。(3)考查细节理解。根据第一段中的“If

    64、 youre intersted in visiting a fall festival in America, here are some of the countrys best fall festivals for you to choose from.”如果你对美国的秋季节日感兴趣,这里有一些美国最好的秋季节日供你选择。所以这些节日都发生在秋季,故选A。4【答案】(1)B(2)A(3)A(4)C【解析】本文是一篇记叙文,讲的是美国和加拿大的一些学生在感恩节的不同经历。(1)考查推理判断。从所采访的四个学生的内容可知, 美国人和加拿大人对感恩节持不同的观点和看法, 故选B。(2)考查细节

    65、理解。根据Ian from Saskatoon, Canada部分中的“In Canada, Thanksgiving is held on the second Monday in October. ”在加拿大,感恩节在十月的第二个星期一举行。可知选A。(3)考查细节理解。根据Josie from New York, USA部分中的“Thanksgiving is meant to be a traditional celebration. ”感恩节应该是一个传统的庆典。可知选A。(4)考查主旨大意。本文主要讲的是美国和加拿大的一些学生在感恩节不同的经历, 故选C。【点评】本题考点涉及细节理

    66、解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。四、【答案】B;E;D;F;G【解析】本文是一篇说明文,就节假日购物如何确定需要购买的物品给出了三点建议, 来帮助人们节省时间和金钱。(1)根据空后“ Dont be afraid to look for clues and ask for ideas.”以及后文中对需要购买物品的线索整理,可推断出,此处是指不知道要买什么东西,以此引起下文。故选B。(2) 根据空后“Gifts for Dads, Gifts for Golfers”

    67、可知,给父亲的礼品,给打高尔夫球的人的礼物都进行了分类整理。据此推断,网上礼品参考都是按一定范围组织的,比如按照收件人、兴趣等,故选E。(3)根据空后“You really can enlist your own personal helpers.”可知,你可以找你自己的私人助手,即让别人来帮你购物。故选D。(4)根据空前“Many stores have free professional shoppers who can pick out presents for you. ”本空则是列举了其他一些商店, 选项F中others对应上文中的many,承接自然,故选F。(5) 根据空前“it

    68、still might be worth paying for the convenience. ”可定位关键词convenience, G项中this convenience与之前后呼应。故选G。【点评】考查七选五,本文 是一篇生活类阅读,要求在理解细节信息的基础上,着重考查对上下文的理解和推理判断能力。五、完型填空【答案】25A;26D;27C;28D;29C;30C;31C;32A;33C;34B;35D;36B;37B;38A;39B【解析】本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲酷爱读书,以至于常常旁若无人地阅读,不与家人、朋友聊天交流,这让作者的父亲有些烦恼。在一次家庭聚会期间,家里的阿

    69、姨巧妙地帮助她改掉了这个不恰当的习惯。【点评】考查完形填空,本题考点涉及动词,名词,形容词,副词,固定短语等多个知识点的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在理解细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析推理,从而选出正确答案。25句意:她请求我的父亲从城市图书馆带回很多书籍。A:books“书”;B:cards“卡片”;C:pictures“图片”;D:messages “信息”。根据空后的“from the town library”可知,我的妈妈酷爱读书,每次都让爸爸从图书馆帮她借来很多书籍。故选A。26句意:我的父亲通常会带回来图书管理员允许每次可以借阅的最多数量的书。A:li

    70、ked“喜欢”;B:expected“期待”;C:ordered“命令”;D:allowed “允许”。根据上文“She asked my father to bring many _1_ from the town library.”可知,作者的母亲每次都让父亲带回来尽量多的书籍,只要是图书管理员按照相关规定,每次借阅数量的上限,就是母亲每次借阅书籍的数量。故选D。27句意:我的妈妈不想让任何人打扰她。A:ignore“忽视”;B:help“帮助”;C:bother“打扰”;D:call “打电话”。根据下文“and liked finishing a story without any b

    71、reaks”可知,作者的母亲酷爱阅读,而且喜欢一口气读完一本小说,旁人不能打断她的阅读。故选C。28句意:一天,我的父亲设法借来了图书管理员推荐的最好的小说。A:brochure“手册”;B:magazine“杂志”;C:newspaper“报纸”;D:novel “小说”。根据下文“and she was lost in the new novel.”可知,作者的父亲为母亲借来一本很棒的小说,以至于后来母亲为了阅读这本小说,根本顾不上和家人聊天。故选D。29句意:我的母亲知道以后,她特别带来一些热狗,因为她认为我们可以痛快地吃一顿。A:occasionally“偶尔”;B:ambitious

    72、ly“志向远大地”;C:specially“特别地”;D:certainly “确定地”。根据下文“because she thought that it was great for us all to enjoy the 6 , accompanied by some family chats.”可知,作者的母亲本打算全家一起享用美食,就餐期间还能亲密地聊天,所以特意买来一些热狗。故选C。30句意:我的母亲知道以后,她特别带来一些热狗,因为她认为我们可以痛快地吃一顿。A:tea“茶”;B:holiday“假期”;C:snack“小吃”;D:convenience “便利”。根据上文“she

    73、_5_ bought some hot dogs”可知,此处的“小吃”就是指上文提过的母亲买来的热狗。故选C。31句意:我的母亲迫不及待地拿出热狗,然后沉浸在这本小说的阅读当中。A:shortly“立刻”;B:patiently“耐心地”;C:hardly“几乎不”;D:calmly “平静地”。根据下文“she was lost in the new novel”可知,作者的母亲急切想了解新借来的小说,于是她很快拿出食物,埋头读书。故选C。32句意:我的父亲认为她不加入到家庭聊天中是不合适的。A:improper“不恰当的”;B:impolite“不礼貌的”;C:illegal“非法的”;D

    74、:impatient “不耐烦的”。根据下文“but something was bothering my father and that was the 12 of my mothers reading the novel.”可知,作者的父亲一直都对母亲旁若无人地阅读颇有微词,认为她只顾着阅读,不管周围的其他人,这种做法是不可取、不恰当的。故选A。33句意:现在是时候改变我们家的一些做法了。A:appreciate“感激”;B:create“创造”;C:change“改变”;D:explore “探索”。根据下文“and my mother is still _15_ reading the

    75、 book but when she is alone.”可知,我的母亲不再像以前那样痴迷于阅读无法自拔。她改变了原来的习惯。故选C。34句意:在某个节日期间,一些客人来我家作客。A:interviewed“面试,采访”;B:visited“参观,拜访”;C:comforted“安慰”;D:invited “邀请”。根据下文“We had a great time enjoying the festival food and the great family 11 ,”可知,作者家的亲戚朋友来到他家作客,举行家庭聚会,阖家欢乐。故选B。35句意:我们尽情举办聚会,庆祝这个节日,玩得好开心。A:

    76、decision“决定”;B:trip“旅行”;C:business“商业”;D:gathering “聚会”。根据下文“My aunt noticed the behavior of my mother and decided to solve the problem in her own way.”可知,作者的阿姨与其他客人来作者家作客,应该为家庭成员的聚会。故选D。36句意:那就是我妈妈读小说这件事。A:reason“理由”;B:fact“事实”;C:task“任务”;D:education “教育”。根据下文“She sat on a sofa and kept reading her

    77、 new novel without 13 others.”可知,一直以来,作者的母亲自顾自地阅读小说,不与他人交流聊天的习惯,已成为家里人众所周知的事实。故选B。37句意:她旁若无人地坐在沙发上,继续阅读她的新小说,没有与其他人聊天。A:staring at“凝视”;B:chatting with“与.聊天”;C:commenting in“在.发表评论”;D:calling on “号召”。根据上文“My mother would not like anyone to 3 her and liked finishing a story without any breaks.”可知,作者的母

    78、亲在阅读小说时,不愿意被别人打断,更不可能主动和别人聊天。故选B。38句意:我的阿姨把妈妈读的小说拿走,直到她承诺今后不再对阅读小说痴迷,才归还给了她。A:promised“允诺”;B:refused“拒绝”;C:wished“希望”;D:believed “相信”。根据上文“My aunt noticed the behavior of my mother and decided to solve the problem in her own way.”和“My aunt took my mothers novel away and didnt give it to her”可知,我的阿姨采

    79、用“雷霆”首段,釜底抽薪,把妈妈的小说拿走,直到她承诺不再如此痴迷阅读才肯归还,帮助她改掉了这一不恰当的习惯。故选A。39句意:如今,我的父亲退休后依然非常活跃,而我的母亲仍然喜欢独处的时候享受阅读。A:lack of“缺乏”;B:fond of“喜欢”;C:cautious about“对.谨慎”;D:concerned with “与.有关”。根据空格前的“still”可知,母亲仍然像往常那样酷爱读书,不过她只在独处时才会去阅读。故选B。六、语法填空【答案】on;means;most;who;became;belonging;to raise;shops;but;has made【解析】本

    80、文是一篇说明文,介绍了双十一购物节的来源、发展过程,每一年的双十一购物节都有着不一样的主题,而且随着电子商务市场的快速发展,双十一购物节也成为了全球范围内最火热的购物节。(1)句意:双十一在每年的十一月十一日。具体到哪一天用介词on。故填on。(2)句意:数字1在中国文化中被认为是“单身”的意思。分析句子可知,此处为一般事实,因此用一般现在时。故填means。(3)句意:所以1最多的十一月十一日就被认为是“光棍节”。分析句子可知,在这一天数字“1”的数量是最多的,且定冠词the后需修饰形容词最高级,故填most。(4)句意:许多单身的人选择在这一天来庆祝他们的生活方式。分析句子可知,先行词ma

    81、ny指代人,从句中缺少主语成分,因此需使用关系代词在从句中做主语,故填who。(5)句意:双十一在2009年时成为了网上购物节。分析句子可知,该句中的时间状语2009年,可判断谓语应用一般过去时。故填became。(6)句意:天猫,也就是之前的淘宝商城,阿里巴巴的零售平台,已经充分利用了这一天。分析句子可知,这句话的谓语动词为has taken full advantage,空处应填非谓语动词,belong与platform为主动关系,因此需使用现在分词。故用belonging。(7)句意:他想要提高天猫品牌的销售和顾客意识。分析句子可知,此处为固定搭配want to do sth.“想要做某

    82、事”,故填to raise。(8)句意:只有27家商店参与了第一节双十一购物节。分析句子可知,数词27后应使用名词复数形式。故填shops。(9)句意:当时,网上购物节是一个新的理念和挑战,但其销售业绩在中国市场显示出了巨大的潜力。根据前后句可判断这里是一个转折关系,故填but。(10)句意:迅速扩大的电子商务市场已经使双十一成为世界上最繁忙的购物节。分析句子可知,电子商务市场的扩展从过去开始,持续到现在已经完成,对现在造成了影响,并可能持续发展下去,因此需现在完成时。故填has made。【点评】考查语法填空,本题考点涉及介词,时态,主谓一致,定语从句,时态,非谓语动词,名词,连词等多个知识点的考查,是一篇文化类阅读,要求考生在理解细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,并结合相关语法知识,进行分析推理,从而写出正确的单词形式。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题1.2 Unit 1 Discovering Useful Structures(备作业)-【上好课】2021-2022学年高一英语同步备课系列(人教版2019必修第三册).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-830785.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(巩固).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(巩固).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(完整版).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(完整版).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(夺分金卷).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(基础题).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(基础题).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(培优b卷).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(名师推荐).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(名师推荐).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(典型题).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(典型题).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(b卷).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(b卷).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(a卷).docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案(a卷).docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案下载.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案下载.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【黄金题型】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【达标题】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【达标题】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【能力提升】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【能力提升】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【考试直接用】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【综合题】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【综合题】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【综合卷】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【综合卷】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【精练】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【精练】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【突破训练】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【突破训练】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【研优卷】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【满分必刷】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【满分必刷】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【模拟题】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【模拟题】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【最新】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【最新】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【新】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【新】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【巩固】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【巩固】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【实用】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【实用】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【完整版】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【完整版】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【夺分金卷】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【基础题】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【基础题】.docx
  • 人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【培优】.docx人教版数学六年级下学期期末综合素养提升卷含答案【培优】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1