分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 58

类型专题10 阅读理解应用文(解析版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:831272
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:58
  • 大小:176.62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题10 阅读理解应用文解析版 专题 10 阅读 理解 应用文 解析
    资源描述:

    1、专题10 阅读理解应用文(解析版)全国各地历年高考真题全收录一、 2023年高考真题(一) 2023新高考全国卷A第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABike Rental & Guided ToursWelcome to Amsterdam, welcome to MacBike. You see much more from the seat of a bike! Cycling is the most economical, sustainable and fun way to explore the c

    2、ity, with its beautiful canals, parks, squares and countless lights. You can also bike along lovely landscapes outside of Amsterdam.Why MacBikeMacBike has been around for almost 30 years and is the biggest bicycle rental company in Amsterdam. With over 2,500 bikes stored in our five rental shops at

    3、strategic locations, we make sure there is always a bike available for you. We offer the newest bicycles in a wide variety, including basic bikes with foot brake (刹车), bikes with hand brake and gears (排挡), bikes with child seats, and childrens bikes.PricesHand Brake, Three GearsFoot Brake, No Gears1

    4、 hour7.505.003 hours11.007.501 day (24 hours)14.759.75Each additional day8.006.00Guided City ToursThe 2.5-hour tour covers the Gooyer Windmill, the Skinny Bridge, the Rijksmuseum, Heineken Brewery and much more. The tour departs from Dam Square every hour on the hour, starting at 1:00 pm every day.

    5、You can buy your ticket in a MacBike shop or book online.1. What is an advantage of MacBike?A. It gives children a discount.B. It of offers many types of bikes.C. It organizes free cycle tours.D. It has over 2,500 rental shops.2. How much do you pay for renting a bike with hand brake and three gears

    6、 for two days?A. 15.75.B. 19.50.C. 22.75.D. 29.50.3. Where does the guided city tour start?A. The Gooyer, Windmill.B. The Skinny Bridge.C. Heineken Brewery.D. Dam Square.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了在阿姆斯特丹进行自行车租赁和雇佣导游的操作方式,价格等细节。【1题详解】推理判断题。根据文章第二段“We offer the newest bicycles in a wide

    7、 variety, including basic bikes with foot brake (刹车), bikes with hand brake and gears (排挡), bikes with child seats, and childrens bikes. (我们提供种类繁多的最新自行车,包括有脚刹的基本自行车、有手刹和带排挡的自行车、带儿童座椅的自行车和儿童自行车)”可推知,MacBike的优势是它提供许多类型的自行车。故选B。【2题详解】细节理解题。根据定价表可知,租一辆带手刹和三档的自行车一天需要14.75欧元,额外增加天数每天8欧元。所以租一辆带手刹和三档的自行车两天需

    8、要14.75+8=22.75欧元。故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段“The tour departs from Dam Square every hour on the hour, starting at 1:00 pm every day. (旅游团每小时从大坝广场出发,每天下午1点开始)”可知,导游城市之旅从大坝广场开始。故选D。(二) 2023新高考全国卷A第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AYellowstone National Park offers a variety of ra

    9、nger programs throughout the park, and throughout the year. The following are descriptions of the ranger programs this summer. Experiencing Wildlife in Yellowstone (May 26 to September 2)Whether youre hiking a backcountry trail (小径), camping, or just enjoying the parks amazing wildlife from the road

    10、, this quick workshop is for you and your family. Learn where to look for animals and how to safely enjoy your wildlife watching experience. Meet at the Canyon Village Store. Junior Ranger Wildlife Olympics (June 5 to August 21)Kids can test their skills and compare their abilities to the animals of

    11、 Yellowstone. Stay for as little or as long as your plans allow. Meet in front of the Visitor Education Center. Canyon Talks at Artist Point (June 9 to September 2)From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone River, and the breathtaking colors of the canyon (峡谷) while learning about

    12、the areas natural and human history. Discover why artists and photographers continue to be drawn to this special place. Meet on the lower platform at Artist Point on the South Rim Drive for this short talk. Photography Workshops (June 19 &July 10)Enhance your photography skills join Yellowstones par

    13、k photographer for a hands-on program to inspire new and creative ways of enjoying the beauty and wonder of Yellowstone. 6/19 Waterfalls &Wide Angles: meet at Artist Point. 7/10 Wildflowers &White Balance: meet at Washburn Trailhead in Chittenden parking area.1. Which of the four programs begins the

    14、 earliest?A. Photography Workshops.B. Junior Ranger Wildlife Olympics.C. Canyon Talks at Artist Point.D. Experiencing Wildlife in Yellowstone.2. What is the short talk at Artist Point about?A. Works of famous artists.B. Protection of wild animals.C. Basic photography skills.D. History of the canyon

    15、area.3. Where will the participants meet for the July 10 photography workshop?A. Artist Point.B. Washburn Trailhead.C. Canyon Village Store.D. Visitor Education Center.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了黄石国家公园提供的几项护林员项目。【1题详解】细节理解题。根据每个项目后的时间“Experiencing Wildlife in Yellowstone (May 26 to Se

    16、ptember 2) (在黄石体验野生动物(5月26日至9月2日))”和“Junior Ranger Wildlife Olympics (June 5 to August 21) (少年游骑兵野生动物奥林匹克运动会(6月5日至8月21日))”与“Canyon Talks at Artist Point (June 9 to September 2) (在Artist Point的峡谷会谈(6月9日至9月2日))”以及“Photography Workshops (June 19 & July 10) (摄影研讨会(6月19日和7月10日))”可知,四个项目中在黄石体验野生动物开始的时间最早。

    17、故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章“Canyon Talks at Artist Point (June 9 to September 2) (在Artist Point的峡谷会谈(6月9日至9月2日))部分中的“From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone River, and the breathtaking colors of the canyon (峡谷) while learning about the areas natural and human history. (从一个经典的视角,欣赏下瀑布、黄

    18、石河和峡谷的壮丽色彩,同时了解该地区的自然和人类历史)”可知,在Artist Point的简短演讲主题是关于峡谷地区的历史的。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章“Photography Workshops (June 19 & July 10) (摄影研讨会(6月19日和7月10日))”部分中的“7/10 Wildflowers &White Balance: meet at Washburn Trailhead in Chittenden parking area. (7/10Wildflowers &White Balance:在奇滕登停车场的Washburn Trailhead举行

    19、)”可知,7月10日的摄影研讨会将在Washburn Trailhead举行。故选B。(三) 2023全国甲卷A第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AWhere to Eat in BangkokBangkok is a highly desirable destination for food lovers. It has a seemingly bottomless well of dining options. Here are some suggestions on where to start your Ba

    20、ngkok eating adventure.NahmOffering Thai fine dining. Nahm provides the best of Bangkok culinary (烹饪的) experiences. Its the only Thair restaurant that ranks among the top 10 of the words 50 best restaurants list. Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his Loodon-based Thai restau

    21、rant of the same name, opened this branch in the Metropolitan Hotel in 2010.Issays Stamese ClubIssaya Siamese Club is intematoionally known Thai chef lan Kittichais first flagship Bangkok restaurant. The menu in this beautiful colonial house includes traditional Thai cuisine combined with modern coo

    22、king methods.Bo. tanBo. tan has been making waves in Bangkoks culinary sence since it opened in 2009. Serving hard-to-find Thai dishes in an elegant atmosphere, the restaurant is true to Thai cuisines roots, yet still manages to add a special twist. This place is good for a candlelit dinner or a wor

    23、k meeting with colleagues who appreciate fine food. For those extremely hungry theres a large set menu.GagganEarning first place on the lates “Asias 50 best restaurants” list, progressive Indian restaurant Gaggan is one of the most exciting venues(场所) to arrive in Bangkok in recent years. The best t

    24、able in this two-story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. Culinary theater at its best.1. What do Nahm and Issaya Siamese Club have in common?A. They adopt modern cooking methods.B. They have branches in London.C. They ha

    25、ve top-class chefs.D. They are based in hotels.2. Which restaurant offers a large set menu?A. Gaggan.B. Bo. tan.C. Issaya Siamese Club.D. Nahm.3. What is special about Gaggan?A. It hires staff from India.B. It puts on a play every day.C. It serves hard-to-find local dishes.D. It shows the cooking pr

    26、ocess to guests.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【导语】本文是应用文。介绍了一些关于从哪里开始你的曼谷美食之旅的建议。【1题详解】细节理解题。根据小标题Nahm下的段落中“Head Chef David Thompson, who received a Michelin star for his Loodon-based Thai restaurant of the same name, opened this branch in the Metropolitan Hotel in 2010. (主厨大卫汤普森(David Thompson)在伦敦的同名泰国餐厅获得

    27、了米其林一星,他于2010年在大都会酒店开设了这家分店)”以及小标题Issays Stamese Club下的段落中“Issaya Siamese Club is intematoionally know Thai chef lan Kittichais first flagship Bangkok restaurant. (Issaya Siamese Club是国际知名的泰国厨师lan Kittichai的第一家曼谷旗舰餐厅)”可知,Nahm和Issaya Siamese Club的共同之处是他们都有一流的厨师。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据小标题Bo. tan下的段落中“For

    28、those extremely hungry theres a large set menu. (对于那些极度饥饿的人来说,这里有一份很大的套餐)”可知,Bo. tan提供大型套餐。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据小标题Gaggan下的段落中“The best table in this two-story colonial Thai home offers a window right into the kitchen, where you can see chef Gaggan and his staff in action. (在这座两层殖民时期的泰国住宅中,最好的桌子有一扇通往厨

    29、房的窗户,在那里你可以看到Gaggan厨师和他的员工在工作)”可知,Gaggan的特别之处是它向客人展示了烹饪过程。故选D项。(四) 2023全国乙卷A第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APRACTITIONERSJacqueline Felice de Almania (c.1322) highlights the suspicion that women practicing medicine faced. Born to a Jewish family in Florence, she moved to Pari

    30、s where she worked as a physician and performed surgery. In 1322 she was tried for practicing unlawfully. In spite of the court hearing testimonials (证明) of her ability as a doctor, she was banned from medicine.James Barry (c.1789 1865) was born Margaret Bulkley in Ireland but, dressed as a man, she

    31、 was accepted by Edinburgh University to study medicine. She qualified as a surgeon in 1813, then joined the British Army, serving overseas. Barry retired in 1859, having practiced her entire medical profession living and working as a man.Tan Yunxian (1461 1554) was a Chinese physician who learned h

    32、er skills from her grandparents. Chinese women at the time could not serve apprenticeships (学徒期) with doctors. However, Tan passed the official exam. Tan treated women from all walks of life. In 1511, Tan wrote a book, Sayings of a Female Doctor, describing her life as a physician.Rebecca Lee Crumpl

    33、er (1831 1895) worked as a nurse for eight years before studying in medical college in Boston in 1860. Four years later, she was the first African American woman to receive a medical degree. She moved to Virginia in 1865, where she provided medical care to freed slaves.1. What did Jacqueline and Jam

    34、es have in common?A. Doing teaching jobs.B. Being hired as physicians.C. Performing surgery.D. Being banned from medicine.2. How was Tan Yunxian different from the other practitioners?A. She wrote a book.B. She went through trials.C. She worked as a dentist.D. She had formal education.3. Who was the

    35、 first African American with a medical degree?A Jacqueline Felice de Almania.B. Tan Yunxian.C. James Barry.D. Rebecca Lee Crumpler.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四位从医人员的生平与事迹。【1题详解】细节理解题。通过文章第一部分中的“Born to a Jewish family in Florence, she moved to Paris where she worked as a physician and

    36、 performed surgery. (她出生于佛罗伦萨的一个犹太家庭,搬到巴黎当医生并做外科手术)”以及第二部分中的“She qualified as a surgeon in 1813 (她获得了做外科医生的资格)”和“Barry retired in 1859, having practiced her entire medical profession living and working as a man. (Barry于1859年退休,她以男人的身份生活和工作,从事了整个医学职业)”可知,Jacqueline和James的共同点是都有资格进行外科手术。故选C。【2题详解】推理判断

    37、题。通读全文,再根据文章第三部分中的“Tan wrote a book, Sayings of a Female Doctor, describing her life as a physician. (Tan写了一本书女医生的故事,描述了她作为一名医生的生活)”可推知,Tan与其他从业人员的不同之处在于她写了一本书。故选A。【3题详解】细节理解题。通过文章第一部分中的“Four years later, she was the first African American woman to receive a medical degree. (四年后,她成为第一位获得医学学位的非裔美国女性)

    38、”可知,Rebecca Lee Crumpler是第一位获得医学学位的非裔美国人。故选D。(五) 2023年2月四省联考AFamily-Friendly Events in JanuaryZooLights: Glow Wild Jan. 1-19The Phoenix Zoos yearly holiday light show is on until Jan. 19, allowing families one or more opportunities to enjoy the citys zoo, with millions of lights giving an added dime

    39、nsion to the festivities.Glow Wild, 455 N. Galvin Pkwy. , Phoenix, phoenixzoo.org, $11. 95 members, $13. 95 general admission.Downtown Mesa Festival of the Arts Jan. 4-18The Downtown Mesa Festival of the Arts features the work of established and emerging artists, including those who create woodwork,

    40、 metal crafts, food items, art, photography and gifts.On Macdonald, off of Main Street in Downtown Mesa, , free admission.Family Fun Winterfest Jan. 4OdySea Aquarium in the Desert is hosting the third annual Family Fun Winterfest in its Desert Courtyard, featuring real snow for the kids to play in.

    41、This free event features everything from bounce houses to rides, games, snowflake crafts and face painting to go with various stands set up by local sellers, with food and other offerings for sale at the event.9500 E. Via de Ventura, Scottsdale, , free.Youth Fine Arts Course Jan. 18-Mar. 7Mesa Arts

    42、Center is hosting an eight-week youth arts course on Saturdays to teach artistic skills and knowledge through fun and challenging art classes in a wide variety of art materials, including painting, drawing, mixed media and sculpture, ensuring mentally stimulating sessions for all.Mesa Art Center, 1

    43、E. Main St. , Mesa, , $93.1. How can you get a discounted ticket to the ZooLights show?A. Bring a friend.B. Get a membership.C. Join a tour group.D. Book a ticket online.2. What can you do at Family Fun Winterfest?A. Have free food.B. Enjoy real snow.C. Take art classes.D. Meet local artists.3. Whic

    44、h event lasts the longest?A. ZooLights:Glow Wild.B. Downtown Mesa Festival of the Arts.C. Family Fun Winterfest.D. Youth Fine Arts Courses.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【导语】本文是应用文。主要介绍四个在一月份开始举办的家庭友好活动。【1题详解】 细节理解题。根据小标题ZooLights: Glow Wild Jan. 1-19下的段落中“$11. 95 members, $13. 95 general admission.(会员价11. 9

    45、5美元,普通门票价13.95美元)”可知,要买到ZooLights show的折扣票,需成为会员。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据小标题Family Fun Winterfest Jan. 4下的段落中“OdySea Aquarium in the Desert is hosting the third annual Family Fun Winterfest in its Desert Courtyard, featuring real snow for the kids to play in.(位于沙漠的OdySea Aquarium正在其Desert Courtyard举办第三届年

    46、度家庭趣味冬季活动,以真正的雪为特色,供孩子们玩耍)”可知,在Family Fun Winterfest可以享受真正的雪。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据每段的小标题“ZooLights: Glow Wild Jan. 1-19(ZooLights: Glow Wild,1月1日到19日)”,“Downtown Mesa Festival of the Arts Jan. 4-18(Downtown Mesa Festival of the Arts,1月4日到18日)”,“Family Fun Winterfest Jan. 4(Family Fun Winterfest,1月4日)”

    47、和“Youth Fine Arts Course Jan. 18-Mar. 7(Youth Fine Arts Course,1月18日到3月7日)”可知,四个活动中,持续最长的是Youth Fine Arts Course。故选D项。(六) 2023年1月浙江卷AExplorers CampFull day camp for kids aged 5-13. Monday-Friday, July 8-26, 9am-4pm. Week 1 | July 8-12Week 2 | July 15-19Week 3 | July 22-26Register for a single week o

    48、r multiple weeks. Fees: $365 per week. The last day to cancel registration and receive a full refund (退款) is June 15. Camp StructureThe day is divided into two thematic sessions per age group. Campers have a three-hour morning class engaging with a morning theme (9am to 12 noon) and a one-hour lunch

    49、 break, followed by another three-hour class engaging with an afternoon theme (1pm to 4pm). Snack periods are held throughout the day. All campers should bring their own bagged lunch and snacks. Camp ContentExplorers Camp organizes engaging arts, history and science-related activities in every! clas

    50、s, and focuses on a range of topics that emphasize active learning, exploration and, most of all, fun! All camp sessions are created with age-appropriate activities that are tailored to the multiple ways that kids learn. Camp StaffCampers enjoy a staff-to-child ratio ranging from 1:4 to 1:7 dependin

    51、g on the age group. Instructors are passionate educators who are experts in their fields and have undergone training and a background check.21. On which of the following dates can you cancel your registration with a full refund?A. June 12.B. June 22.C. July 19.D. July 26.22. How are campers divided

    52、into different groups?A. By gender.B. By nationality.C. By interest.D. By age.23. How many hours of class will you have altogether if you register for a single week?A. 15.B. 21.C. 30.D. 42.【答案】21. A 22. D 23. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了探险家营地的相关信息。【21题详解】细节理解题。根据“The last day to cancel registration and r

    53、eceive a full refund (退款) is June 15. (取消注册并获得全额退款的最后一天是6月15日)”可知,你可以在6月12日取消注册并全额退款。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Camp Structure部分中的“The day is divided into two thematic sessions per age group.(白天按每个年龄组分为两个专题会议)”可知,露营者按年龄划分成不同的小组。故选D。【23题详解】细节理解题。根据“Monday-Friday, July 8-26, 9am-4pm.( 7月8日至26日,星期一至星期五,上午9点至下午

    54、4点)”可知,每周安排5天的活动。根据Camp Structure部分中的“Campers have a three-hour morning class engaging with a morning theme (9am to 12 noon) and a one-hour lunch break, followed by another three-hour class engaging with an afternoon theme (1pm to 4pm).(露营者有一个三小时的上午课程(上午9点到中午12点)和一个小时的午休时间,然后是另一个三个小时的下午课程(下午1点到下午4点)

    55、)”可知,全天有6个小时的课程。5*6=30。由此可知,如果你注册一周,你总共有30小时的课程。故选C。二、 2022年高考真题(七) 2022年新高考卷A篇 Grading Policies for Introduction to LiteratureGrading Scale90-100, A; 80-89, B; 70-79, C; 60-69, D; Below 60, E. Essays (60%)Your four major essays will combine to form the main part of the grade for this course: Essay

    56、1 = 10%; Essay 2 = 15%; Essay 3 = 15%; Essay 4 = 20%.Group Assignments (30%)Students will work in groups to complete four assignments (作业) during the course. All the assignments will be submitted by the assigned date through Blackboard, our online learning and course management system. Daily Work/In

    57、-Class Writings and Tests/Group Work/Homework (10%)Class activities will vary from day to day, but students must be ready to complete short in-class writings or tests drawn directly from assigned readings or notes from the previous class lecture/discussion, so it is important to take careful notes d

    58、uring class. Additionally, from time to time I will assign group work to be completed in class or short assignments to be completed at home, both of which will be graded. Late WorkAn essay not submitted in class on the due date will lose a letter grade for each class period it is late. If it is not

    59、turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. Daily assignments not completed during class will get a zero. Short writings missed as a result of an excused absence will be accepted.21. Where is this text probably taken from?A. A textbook.B. An exam paper.C. A course plan.D. An ac

    60、ademic article.22. How many parts is a students final grade made up of?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.23. What will happen if you submit an essay one week after the due date?A. You will receive a zero.B. You will lose a letter grade.C. You will be given a test.D. You will have to rewrite it.【答案】21.

    61、 C 22. B 23. A【解析】【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了文学概论课程评分办法。【21题详解】推理判断题。根据文章标题“Grading Policies for Introduction to Literature (文学概论课程评分办法)”和Essays (60%)部分“Your four major essays will combine to form the main part of the grade of for this course (你的四篇主要文章将构成本课程评分的主要部分)”可知,文章介绍了文学概论课程评分办法,可得出本文是出自一个课程计划。故选C项。【

    62、22题详解】细节理解题。根据黑体小标题“Essays (60%)”、“Group Assignments (30%)”和“Daily Work/In-Class Writings and Tests/Groups Work/Homework (10%)”可知,学生的最终成绩由3部分组成。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据“Late Work”部分“If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. (如果没有在截止日期后的第4天上交,将会得到零分)”可知,如果在截止日期后一周才交文章

    63、,你将会得零分。故选A项。(八) 2022年新高考II卷A篇Childrens Discovery MuseumGeneral Information about Group PlayPricingGroup Play $7/personScholarshipsWe offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. Scholarships are for Grou

    64、p Play admission fees and/or transportation. Transportation invoices (发票) must be received within 60 days of your visit to guarantee the scholarship. Group SizeWe require one chaperone (监护人) per ten children. Failure to provide enough chaperones will result in an extra charge of $50 per absent adult

    65、. Group Play is for groups of 10 or more with a limit of 35 people. For groups of 35 or more, please call to discuss options. HoursThe Museum is open daily from 9:30 am to 4:30 pm. Group Play may be scheduled during any day or time the Museum is open. Registration PolicyRegistration must be made at

    66、least two weeks in advance. Register online or fill out a Group Play Registration Form with multiple date and start time options. Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two business days. GuidelinesTeachers and chaperones should model good beha

    67、vior for the group and remain with students at all times. Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. Children should play nicely with each other and exhibits. Use your indoor voice when at the Museum. 1. What does a group need to do if they are offered a scholarship?A. Prepay

    68、 the admission fees. B. Use the Museums transportation. C. Take a survey after the visit. D. Schedule their visit on weekdays. 2. How many chaperones are needed for a group of 30 children to visit the Museum?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 3. What are children prohibited from doing at the Museum?

    69、A. Using the computer. B. Talking with each other. C. Touching the exhibits. D. Exploring the place alone. 【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文,文章提供了关于儿童博物馆团体游的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Scholarship标题下“We offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation

    70、in a post-visit survey is required. (我们会视情况而定,为低收入学校和青年组织提供奖学金,并需要其参与访问后调查问卷)”可知,如果一个团体获得了奖学金,需要在参加一个访后的调查问卷,与选项C“Take a survey after the visit. (接受参观后的问卷调查)”属于同义替换,故选C。【2题详解】细节理解题。根据“Group Size”标题下“We require one chaperone (监护人) per ten children. (我们要求每十个孩子有一个监护人)”可知,10个孩子需要1个监护人,那么30个孩子则需要3个监护人。故选

    71、C。3题详解】细节理解题。根据“Guidelines”标题下“Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. (无人陪伴的儿童不得进入博物馆的所有区域)”可知,儿童必须在监护人陪伴下才能进入博物馆,即儿童不能单独进入博物馆进行探索。与选项D “Exploring the place alone. (独自探索博物馆)”属于同义替换,故选D。(九) 2022年全国甲卷之A篇Theatres and EntertainmentSt Davids HallSt Davids Hall is the award win

    72、ning National Concert Hall of Wales standing at the very heart of Cardiffs entertainment centre. With an impressive 2,000-seat concert hall, St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff. It presents live entertainment, including pop, rock, folk, jazz, musicals, dance, world music, films

    73、and classical music.The Hayes, Cardiff CF10 1AHwww.stdavidshallcardiff.co.ukThe Glee Club Every weekend this is “Wales” premier comedy club where having a great time is the order for both audiences and comedy stars alike. It is hard to name a comedy star who hasnt been on the stage here. If you are

    74、looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here.Mermaid Quay, Cardiff Bay, Cardiff CF10 5BZwww.glee.co.uk/cardiffSherman CymruSherman Cymrus theatre in the Cathays area of Cardiff reopened in February 2012. This special building is a place in which theatre is ma

    75、de and where children, artists, writers and anyone else have the opportunity (机会) to do creative things. Sherman Cymru is excited to present a packed programme of the very best theatre, dance, family shows and music from Wales and the rest of the world.Senghennydd Road, Cardiff CF24 4YEwww.shermancy

    76、mru.co.ukNew TheatreThe New Theatre has been the home of quality drama, musicals, dance and childrens shows for more than 100 years. Presenting the best of the West End along with the pick of the UKs touring shows, the New Theatre is Cardiffs oldest surviving traditional theatre. Be sure to pay a vi

    77、sit as part of your stay in the city.Park Place, Cardiff CF10 3LNwww.newtheatrecardiff.co.uk21. Where is the Welsh Proms Cardiff hosted?A. At the New Theatre.B. At the Glee Club.C. At Sherman Cymru.D. At St Davids Hall.22. What can people do at the Glee Club?A. Watch musicals.B. Enjoy comedies.C. Se

    78、e family shows.D. Do creative things.23. Which website can you visit to learn about Cardiffs oldest surviving theatre?A. www.newtheatrecardiff.co.ukB. www.shermancymru.co.ukC. www.glee.co.uk/cardiffD. www.stdavidshallcardiff.co.uk【答案】21. D 22. B 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Cardiff当地的一些剧院和娱乐场所。【21题详

    79、解】细节理解题。根据文章“St Davids Hall”部分中的“St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff (St Davids Hall是Cardiff一年一度的Welsh Proms的举办地)”可知,Cardiff的Welsh Proms活动在St Davids Hall举办。故选D。【22题详解】细节理解题。根据文章“The Glee Club”部分中的“If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you sho

    80、uld start here (如果你正在寻找巡演中最好的喜剧和精彩的现场音乐,你应该从这里开始)”可知,人们可以在The Glee Club享受喜剧。故选B。【23题详解】细节理解题。根据文章“New Theatre”部分中的“The New Theatre has been the home of quality drama, musicians, dance and childrens shows for more than 100 years (100多年来,New Theatre一直是优质戏剧、音乐家、舞蹈和儿童节目的发源地)”以及其下面的网站“www.newtheatrecardi

    81、ff.co.uk”可知,可以在www.newtheatrecardiff.co.uk网站找到Cardiff存在最久的剧院。故选A。(十) 2022年全国乙卷之A篇Henry Raeburn (1756-1823)The ExhibitionThis exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and work of Scotlands best loved painter, Sir Henry Raeburn, comes to London. Selected from collections throughout t

    82、he world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years. Lecture SeriesScottish National Portrait (肖像画) Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free. An Introduction to RaeburnSunday 26 Oc

    83、t., 15.00DUNCAN THOMSONRaeburns English ContemporariesThursday 30 Oct., 13.10JUDY EGERTONCharacters and Characterisation in Raeburns PortraitsThursday 6 Nov., 13.10NICHOLAS PHILLIPSONRaeburn and Artists Training in the 18th CenturyThursday 13 Nov., 13.10MARTIN POSTLEExhibition TimesMonday Saturday 1

    84、0.00 17.45 Sunday 12.00 17.45Last admission to the exhibition: 17.15. There is no re-admission. Closed: 24 26 December and 1 January. Admission4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free. Schools and CollegesA special low entrance charge of 2 per person is available to all i

    85、n full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.21. What is the right time for attending Raeburns English Contemporaries?A. Sun. 26 Oct.B. Thurs. 30 Oct.C. Thurs. 6 Nov.D. Thurs.13 Nov.22. How much would a couple with two children under 12 pa

    86、y for admission?A. 4.B. 8.C. 12.D. 16.23. How can full-time students get group discounts?A. They should go on Sunday mornings.B. They should come from art schools.C. They must be led by teachers.D. They must have ID cards with them.【答案】21. B 22. B 23. C【解析】【导语】这是一篇应用文。主要介绍了为纪念苏格兰最受欢迎的画家亨利雷伯恩爵士进行的展览的

    87、相关情况。【21题详解】细节理解题。根据表格右上角Raeburns English Contemporaries部分“Thursday 30 Oct. (10月30日星期四)”可知,在10月30日星期四可以去参加Raeburns English Contemporaries。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Admission部分“4. Children under 12 years accompanied by an adult are admitted free.(4英镑。12岁以下儿童在一位成人陪同下免费入场。)”可知,一对夫妇应付4+4=8英镑,两个12岁以下的儿童在成人陪同下免

    88、费,即入场费为8英镑。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段“A special low entrance charge of 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.(所有全日制教育的学生,高至并包括那些学士学位水平的学生,在有教师的组织团体中,均可享受每人2英镑的特别低入场费。)”可知,全日制学生在有教师的组织团体中,可以获得折扣,即他们必须由

    89、教师带领。故选C项。三、 2021年高考真题(十一) 2021年全国甲卷A篇 Theatres and EntertainmentSt Davids HallSt Davids Hall is the award winning National Concert Hall of Wales standing at the very heart of Cardiffs entertainment centre. With an impressive 2,000-seat concert hall, St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms

    90、Cardiff. It presents live entertainment, including pop, rock, folk, jazz, musicals, dance, world music, films and classical music.The Hayes, Cardiff CF10 1AHwww.stdavidshallcardiff.co.ukThe Glee Club Every weekend this is “Wales” premier comedy club where having a great time is the order for both au

    91、diences and comedy stars alike. It is hard to name a comedy star who hasnt been on the stage here. If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here.Mermaid Quay, Cardiff Bay, Cardiff CF10 5BZwww.glee.co.uk/cardiffSherman CymruSherman Cymrus theatre in

    92、the Cathays area of Cardiff reopened in February 2012. This special building is a place in which theatre is made and where children, artists, writers and anyone else have the opportunity (机会) to do creative things. Sherman Cymru is excited to present a packed programme of the very best theatre, danc

    93、e, family shows and music from Wales and the rest of the world.Senghennydd Road, Cardiff CF24 4YEwww.shermancymru.co.ukNew TheatreThe New Theatre has been the home of quality drama, musicals, dance and childrens shows for more than 100 years. Presenting the best of the West End along with the pick o

    94、f the UKs touring shows, the New Theatre is Cardiffs oldest surviving traditional theatre. Be sure to pay a visit as part of your stay in the city.Park Place, Cardiff CF10 3LNwww.newtheatrecardiff.co.uk21. Where is the Welsh Proms Cardiff hosted?A. At the New Theatre.B. At the Glee Club.C. At Sherma

    95、n Cymru.D. At St Davids Hall.22. What can people do at the Glee Club?A. Watch musicals.B. Enjoy comedies.C. See family shows.D. Do creative things.23. Which website can you visit to learn about Cardiffs oldest surviving theatre?A. www.newtheatrecardiff.co.ukB. www.shermancymru.co.ukC. www.glee.co.uk

    96、/cardiffD. www.stdavidshallcardiff.co.uk【答案】21. D 22. B 23. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Cardiff当地的一些剧院和娱乐场所。【21题详解】细节理解题。根据文章“St Davids Hall”部分中的“St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff (St Davids Hall是Cardiff一年一度的Welsh Proms的举办地)”可知,Cardiff的Welsh Proms活动在St Davids Hall举办。故选D。【22题详解】细节

    97、理解题。根据文章“The Glee Club”部分中的“If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here (如果你正在寻找巡演中最好的喜剧和精彩的现场音乐,你应该从这里开始)”可知,人们可以在The Glee Club享受喜剧。故选B。【23题详解】细节理解题。根据文章“New Theatre”部分中的“The New Theatre has been the home of quality drama, musicians, dance and ch

    98、ildrens shows for more than 100 years (100多年来,New Theatre一直是优质戏剧、音乐家、舞蹈和儿童节目的发源地)”以及其下面的网站“www.newtheatrecardiff.co.uk”可知,可以在www.newtheatrecardiff.co.uk网站找到Cardiff存在最久的剧院。故选A。(十二) 2021年全国乙卷A篇 Henry Raeburn (1756-1823)The ExhibitionThis exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and w

    99、ork of Scotlands best loved painter, Sir Henry Raeburn, comes to London. Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his work to be held in over forty years. Lecture SeriesScottish National Portrait (肖像画) Gallery presents a series of lectures for the general p

    100、ublic. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free. An Introduction to RaeburnSunday 26 Oct., 15.00DUNCAN THOMSONRaeburns English ContemporariesThursday 30 Oct., 13.10JUDY EGERTONCharacters and Characterisation in Raeburns PortraitsThursday 6 Nov., 13.10NICHOLAS PHILLIPSONRaebur

    101、n and Artists Training in the 18th CenturyThursday 13 Nov., 13.10MARTIN POSTLEExhibition TimesMonday Saturday 10.00 17.45 Sunday 12.00 17.45Last admission to the exhibition: 17.15. There is no re-admission. Closed: 24 26 December and 1 January. Admission4. Children under 12 years accompanied by an a

    102、dult are admitted free. Schools and CollegesA special low entrance charge of 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers.21. What is the right time for attending Raeburns English Contemporaries?A. Sun. 26

    103、 Oct.B. Thurs. 30 Oct.C. Thurs. 6 Nov.D. Thurs.13 Nov.22. How much would a couple with two children under 12 pay for admission?A. 4.B. 8.C. 12.D. 16.23. How can full-time students get group discounts?A. They should go on Sunday mornings.B. They should come from art schools.C. They must be led by tea

    104、chers.D. They must have ID cards with them.【答案】21. B 22. B 23. C【解析】【文章大意】这是一篇应用文。主要介绍了为纪念苏格兰最受欢迎的画家亨利雷伯恩爵士进行的展览的相关情况。【21题详解】细节理解题。根据表格右上角Raeburns English Contemporaries部分“Thursday 30 Oct. (10月30日星期四)”可知,在10月30日星期四可以去参加Raeburns English Contemporaries。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Admission部分“4. Children under

    105、 12 years accompanied by an adult are admitted free.(4英镑。12岁以下儿童在一位成人陪同下免费入场。)”可知,一对夫妇应付4+4=8英镑,两个12岁以下的儿童在成人陪同下免费,即入场费为8英镑。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段“A special low entrance charge of 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised

    106、 groups with teachers.(所有全日制教育的学生,高至并包括那些学士学位水平的学生,在有教师的组织团体中,均可享受每人2英镑的特别低入场费。)”可知,全日制学生在有教师的组织团体中,可以获得折扣,即他们必须由教师带领。故选C项。(十三) 2021年新高考I卷A篇Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, a

    107、nd for that, youll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun

    108、atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and

    109、karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn

    110、t charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is

    111、friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.21. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A. Comfort.B. Security.C. Price.D. Location.22. Whi

    112、ch hotel best suits people who enjoy an active social life?A. Yellow Hostel.B. Hostel Alessandro Palace.C. Youth Station Hostel.D. Hotel and Hostel Des Artistes.23. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A. It gets noisy at night.B. Its staff is too talkative.C. It charges for Wi-

    113、Fi.D. Its inconveniently located.【答案】21. C 22. B 23. C【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。【21题】细节理解题。通过文章第一段“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ).”(对旅行者来说,罗马可能很昂贵,这就是许多人选择住旅社的原因)可知选择住旅社的旅行者可能最关心的是价格。故选C。【22题】细节理解题。根据Hostel Alessandro Palace部分“If you

    114、love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.”(如果你喜欢社交旅馆,这是罗马最适合你的旅馆)可知如果你喜欢社交旅馆,Hostel Alessandro Palace是罗马最适合你的旅馆。故选B。【23题】细节理解题。根据Hotel and Hostel Des Artistes部分“However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.”(但是,你需要支付每天2欧元的Wi-Fi)可知Hotel and Hostel Des Artistes的缺点是Wi-Fi收费。故选C。(

    115、十四) 2021年新高考II卷A篇Things to Do in Yorkshire This Summer Harrogate Music Festival Since its birth, Harrogate Music Festival has gone from strength to strength. This year, we are celebrating our 50th anniversary. We begin on 1st June with Manchester Camerata and Nicola Benedetti, presenting an amazing

    116、programme of Mozart pieces. Dates:1 June-31 July Tickets: 12-96 Jodies Fitness Summer ClassesAs the summer months roll in, our Georgian country estate makes the perfect setting for an outdoor fitness session. Come and work out with our qualified personal trainer, Jodie McGregor, on the grounds of th

    117、e Middleton Lodge estate. We will be holding a free taster session on 23rd May, at 10 am, to demonstrate the variety of effective and active exercises. There are eight spaces available for the taster session. Advance bookings are required (info middletonlodge.co.uk.paris) Dates:23 May-11 July Ticket

    118、s: 7.50 per session Felt Picture Making Working from an inspirational picture, this workshop at Helmsley Arts Centre will teach you the techniques you will need to recreate your picture in wool. We will also discuss the origins of felt what enables wool fibres to become felt and how the processes we

    119、 use work. Dates: 12 June-12 July Tickets: 40 including materials Figure It Out!-Playing with Math A new exhibition in Halifax uses everyday activities to explain the hidden math principles we all use on a regular basis. Pack a bag, cut a cake, guess which juice container holds the most liquid, and

    120、much more. Discover how architects, product designers and scientists use similar skills in their work. Dates:7 May-10 June Tickets: Free1. What should you do if you want to attend the taster session of Jodies fitness classes?A. Join a fitness club.B. Pay a registration fee.C. Make a booking.D. Hire

    121、a personal trainer.2. How much is the ticket for Felt Picture Making?A. 7.50.B. 12.C. 40.D. 96.3. Which of the following starts earliest?A. Harrogate Music Festival.B. Jodies Fitness Summer Classes.C. Felt Picture Making.D. Figure It Out!-Playing with Math.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了今年夏天

    122、约克郡的四个活动的情况。【1题详解】细节理解题。根据Jodies Fitness Summer Classes部分中“Advance bookings are required (info middletonlodge.co.uk.paris) ( 需要提前预订(infomiddletonlodge.co.uk.paris))”可知,如果你想参加Jodie的健身课程,你应该预约。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Felt Picture Making部分中“Tickets: 40 including materials(门票:40英镑(含材料))”可知,Felt Picture Making

    123、的票需要40英镑。故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章内容可知,Harrogate Music Festival从6月1日到7月31日;Jodies Fitness Summer Classes从5月23日到7月11日;Felt Picture Making从6月12日到7月12日;Figure It Out!-Playing with Math从5月7日到6月10日。故Figure It Out!-Playing with Math最早开始。故选D。(十五) 2021年北京卷A篇If you are planning to start a career in the field of e

    124、ducation,science,or culture,then an internship(实习) at UNESCO will be ideal for youWho can apply?l You have completed your full-time university studies;orl You are studying in a graduate program for a masters degreel Applicants in technical assignments must have reached the last year of their studies

    125、 in a technical institutionWhat are the requirements?l You must be at least 20 years oldl You should have a good command (掌握) of either English or Frenchl You must have an excellent knowledge of office-related softwarel You should be able to work well in a team and adapt to an international working

    126、environmentl You should possess strong interpersonal and communication skillsWhat do you need to prepare?l Visa:You should obtain the necessary visasl Travel:You must arrange and finance your travel to and from the location where you will do your internshipl Medical insurance:You must show proof of

    127、a comprehensive health insurance valid(有效的)in the target country for the entire period of the internshipUNESCO will provide limited insurance coverage up to USD30,000 for the internship periodl Medical certificate:You must provide a medical certificate indicating you are fit to workl Motivation lett

    128、er:You should have your motivation letter ready before filling out the application formYour application will be accessed by UNESCO managers and will stay in our database for six monthsWe do not respond to every candidateIf selected,you will be contacted by a managerIf you do not receive any update w

    129、ithin six months,it means that your application has not been successful21. According to this passage,applicants are required to_A. hold a masters degree in scienceB. have international work experienceC. be fluent in either English or FrenchD. present a letter from a technical institution22. What wil

    130、l UNESCO provide for the internship period?A. Limited medical insurance coverageB. Training in communication skillsC. A medical certificate for workD. Financial support for travel23. What should applicants do before filling out the application form?A Contact UNESCO managersB. Get access to the datab

    131、aseC. Keep a motivation letter at handD. Work in a team for six months【答案】21. C 22. A 23. C【解析】【分析】本文是一篇应用文,主要讲的是联合国教科文组织的实习项目。【21题详解】细节理解题。根据What are the requirements?部分的You should have a good command (掌握) of either English or French(你应该精通英语或法语)可知,申请者必须精通英语或法语,故选C。【22题详解】细节理解题。根据What do you need to

    132、 prepare?部分的UNESCO will provide limited insurance coverage up to USD30,000 for the internship period(联合国教科文组织将为实习期间提供不超过3万美元的有限保险)可知,教科文组织为实习期间提供有限的医疗保险,故选A。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二段的You should have your motivation letter ready before filling out the application form(在填写申请表之前,你应该准备好你的动机信)可知,在填写申请表之前,申请人应

    133、将动机信放在手边,故选C。(十六) 2021年新高考卷A篇 Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around25 a night, and for that, youll often get to stay in a central location(位置)with security and comfort.Yellow HostelIf I had to ma

    134、ke just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf

    135、 you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.Youth Station Host

    136、elIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too;it doesnt charge city tax;it has both air conditioning and a heater for the rooms;it also has free Wi-Fi in every room.Hotel a

    137、nd Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. How

    138、ever, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.1.What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A.Comfort. B.Security. C.Price. D.Location.2.Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A.Yellow Hostel. B.Hostel Alessandro Palace.C.Youth Station Hostel

    139、. D.Hotel and Hostel Des Artistes.3.What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A.It gets noisy at night. B.Its staff is too talkative.C.It charges for Wi-Fi. D.Its inconveniently located.【文章大意】本文为应用文,主要介绍罗马四个旅行社的特色。【解析】1.C 【解析】细节理解题。根据第一段第一句Rome can be pricey for travelers, which is w

    140、hy可知,在罗马旅游可能会很昂贵,因此人们会比较关注价格因素。故选C。2.B【解析】 细节理解题。根据题干an active social life定位到第三段第一句If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.可知,Hostel Alessandro Palace最适合社交。故选B。3.C【解析】细节理解题。根据题干定位到第五段,由第五段最后一句However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.可知,HHDA旅馆的Wi-Fi是收费的。故选C。(十七) 20

    141、21年全国甲卷 A篇 Take a view, the Landscape(风景) Photographer of the Year Award, was the idea of Charlie Waite, one of todays most respected landscape photographers. Each year, the high standard of entries has shown that the Awards are the perfect platform to showcase the best photography of the British la

    142、ndscape. Take a view is a desirable annual competition for photographers from all corners of the UK and beyond.Mike Shepherd(2011)Skiddaw in WinterCumbria, EnglandIt was an extremely cold winters evening and freezing fog hung in the air. I climbed to the top of a small rise and realised that the mis

    143、t was little more than a few feet deep, and thought it was only a short climb. I found myself completely above it and looking at a wonderfully clear view of Skiddaw with the sun setting in the west. I used classical techniques, translated from my college days spent in the darkroom into Photoshop, to

    144、 achieve the black-and-white image(图像).Timothy Smith(2014)MacclesfieldForestCheshire, EnglandI was back in my home town of Macclesfield to take some winter images. Walking up a path through the forest towards Shutlingsloe, a local high point, I came across a small clearing and immediately noticed th

    145、e dead yellow grasses set against the fresh snow. The small pine added to the interest and I placed it centrally to take the view from the foreground right through into the forest.1.Who would most probably enter for Take a view?A.Writers. B.Photographers. C.Painters. D.Tourists.2.What do the works b

    146、y Shepherd and Smith have in common?A.They are winter images.B.They are in black and white.C.They show mountainous scenes.D.They focus on snow-covered forests.3.Where can the text be found?A.In a history book. B.In a novel. C.In an art magazine. D.In a biography.【文章大意】本文为应用文,主要介绍了英国风景摄影比赛Take a view

    147、及其两位摄影师参赛作品的内容。1.B【解析】细节理解题。根据题干enter forTake a view定位到第一段第二句Each year, the highstandard of entries has shown that the Awards are the perfect platform toshowcase the very best photography of the British landscape. 每年参加比赛的高标准已经表明了这个奖项是展示英国风景摄影最完美的平台,可知最有可能参加这个比赛项目的人应该是B项摄影家。2.A【解析】推理判断题。根据题干关键词 Sheph

    148、erd and Smith have in common 定位在原文Shepherd and Smith Mike Shepherd图表中的It was an extremely coldwinters evening and freezing fog hung in the air和Timothy Smith图表中I wasback in my home town of Macclesfield to take some winter images,理解可知shepherd和Smith二人作品的共同点是它们都是关于冬天的图像。故选A项。3.C【解析】推理判断题。根据全文可知Take a vi

    149、ew是一项针对英国摄影师的每年一度的比赛,并有两位摄影师Shepherd 和Smith用自己的作品参与了比赛可知,这篇文章有可能在艺术杂志里找到,而不是A项的故事书、B项的小说或D项的个人自传。(十八) 2021年全国乙卷A篇 The Biggest Stadiums in the WorldPeople have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the worlds best

    150、-known stadium and continues to inform contemporary design. Romes Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50, 000 people. However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250, 000 people.These days, safety regulationsnot to mention the m

    151、odern sports fans desire for a good view and a comfortable seattend to keep stadium capacities (容量)slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atla

    152、s list so far, which ranks them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang, D.P.R. Korea. Capacity: 15

    153、0, 000. Opened: May 1, 1989.Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107, 601. Opened: October 1, 1927.Beaver Stadium, Sate College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106, 572. Opened: September 17, 1960.Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104, 944. Opened: October 7, 1922.Kyle Fiel

    154、d College Station, Texas, U.S. Capacity: 102, 512. Opened: September 24, 1927.1.How many people could the Circus Maximus hold?A.104,944. B.107,601. C.About 150,000. D.About 250,000.2 Of the following stadiums, which is the oldest?A.Michigan Stadium. B.Beaver Stadium.C.Ohio Stadium. D.Kyle Field.3. W

    155、hat do the listed stadiums have in common?A.They host big games. B.They have become tourist attractions.C.They were built by Americans. D.They are favored by architects.【文章大意】本文为说明文。文章主要介绍了当今世界上最大的体育场。【解析】1.D 【解析】细节理解题。根据题干信息Circus Maximus,定位到原文第一段最后一句However, that was small fry compared with the ci

    156、tys Circus Maximus, which accommodated around 250, 000 people.分析可知,Circus Maximus大约可以容纳250, 000人。故选D。2.C 【解析】细节理解题。根据题干信息oldest,定位到文章结尾部分,其中包括各个体育场的成立日期。分析可知,Ohio Stadium的成立日期最早,为1922年10月7日,因此它是最老的体育场。故选C。3.A 【解析】细节理解题。根据题干信息the listed stadiums,定位到文章结尾部分。分析可知,文章没有明确说明它们是否都有成为旅游景点,故排除B;其中的Rungrado 1s

    157、t of May Stadium建设于朝鲜平壤,因此这些场馆并不都是由美国人建造的,故排除C;文章也没有明确说明它们都受到了建筑师的喜爱,故排除D。但由原文最后一段的第一句话All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. 可知,这些体育场现在都还在正常使用中,会举办大型体育比赛。故选A。四、 2020年高考真题(十九) 2020全国卷I,A Train InformationAll customers travelling on Tr

    158、ansLink services must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information, please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled, there can be no guarantee of connections between trains or between train ser

    159、vices and bus services.Lost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services. The lost property office is open Monday to Friday 7:30 am to 5:00 pm and is located(位于)at Roma Street station.Public holidays On public holidays, generally a Sun

    160、day timetable operates. On certain major event days,i.e. Australia Day, Anzac Day, sporting and cultural days, special additional services may operate. Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable. Before travel please visit translink. com. au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Cus

    161、tomers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the car park or entrance to the station platforms. For assistance, please call Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)DepartOriginDestinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:5

    162、7pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22am1. What would you do to get ticket information?A. Call 13 16 17.B. Visit .au.C. Ask at the local station.D. Check the train schedule.2. At which station can you find the lost property office?A. Altandi.B. Roma Street.C. Vars

    163、ity Lakes.D. Fortitude Valley.3. Which train would you take if you go from Central to Varsity Lakes?A.6:42 pm.B.7:29 pm.C.8:57 pm.D.11:02 pm.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假期安排以及列车出发时间等信息。1. C【解析】细节理解题。根据第一段中For ticket information, please ask your local station or call 13 12 30.可知查询车票信息,请向您当地的

    164、车站询问或拨打131230。由此可知,你可以询问当地车站或拨打131230来获得车票信息。故选C。2. B【解析】细节理解题。根据Lost property部分中The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street station.可知失物招领处周一至周五早上7:30到下午5:00营业,位于罗马街车站。由此可知,在Roma Street你可以找到失物招领办公室。故选B。3. B【解析】细节理解题。根据Guardian trans部分中信息,可知从起始地Ce

    165、ntral出发,开往目的地Varsity Lakes的火车是下午7:29开车。由此可知,如果你要从Central去往Varsity Lakes,你应当乘坐下午7:29的火车。故选B。(二十) 2020全国卷II,A The Lake District Attractions GuideDalemain Mansion & Historic GardensHistory, Culture & Landscape(景观). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning garde

    166、ns with parkland walk. Owned by the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29 Mar-29 Oct,Sun to Thurs.Tearoom,Gardens & Gift Shop:10.30-17.00(16.00 in Oct).House:11.15-16.00(15.00 in Oct).Town: Po

    167、oley Bridge & Penrith Abbot Hall Art Gallery & Museum Those viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impressive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the

    168、artists from St Ives. Open: Mon to Sat and Summer Sundays. 10.30 -17.00 Summer.10.30 -16.00 Winter.Town:KendalTullie House Museum & Art GalleryDiscover, explore and enjoy award-winning Tullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive mu

    169、seum and art gallery. There are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!Open: High Season 1 Apr 31 Oct: Mon to Sat 10.00 17.00, Sun 11.00 17.00. Low Season 1 Nov 31 Mar: Mon to Sat 10.00 16.30, Sun 12.00 16.30.Town: CarlisleDove Cottage &

    170、The wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum. Visit the shop and relax in the caf. Exhibitions, events and family activities throughout the year. Open

    171、: Daily, 09.30 17.30 (last admission 17.00).Town: Grasmere21. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A.09.3017.30. B.10.3016.00. C. 11.1516.00. D.12.0016.30.22. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Ronneys works.B. Have some inter

    172、active fun.C. Attend a famous festival.D. Learn the history of a family23. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith. B. Kendal. C. Carlisle. D. Grasmere.【文章大意】本文是应用文。是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。21. C【解析】细节理解题。根据题干中的Dalemain Mansion& Historic Gardens 可知定位在第一部分,根据

    173、段中的House:11:15-16:00可知,在7月周日的参观时间是11:15-16:00。C. 11:15-16:00.符合以上说法,故选C项。22. A【解析】细节理解题。根据题干中的Abbot Hall Art Gallery& Museum可知答案定位在第二部分,根据其中的The impressive permanent collection includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.(令人印象深刻的永久性收

    174、藏包括特纳和罗姆尼,临时展览计划有卡纳莱托和来自圣艾夫斯的艺术家)可知,在这个博物馆可以欣赏到Romneys的作品。A. Enjoy Romneys works.(欣赏Romneys的作品)符合以上说法,故选A项。23. D【解析】细节理解题。根据题干中的explore Wordsworths life可知答案定位在最后一部分第一句,以及最后一行Town: Grasmere可知,如果想了解Wordsworths的生活,可以去Grasmere。D. Grasmere.符合以上说法,故选D项。(二十一) 2020全国卷III,A Journey Back in Time with Scholars

    175、Classical Provence(13days)Journey through the beautiful countryside of Provence,France,with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. Our tour also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flowers, tile-roofed(瓦屋顶

    176、)villages and tasty meals enrich this wonderful experience.Southern Spain(15days)Spain has lovely white towns and the scent(芳香)of oranges,but it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks,Romans and Arabs. As we travel south from Madrid with Prof. Ronald Messier to

    177、 historic Toledo,Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.Chinas Sacred Landscapes(21days)Discover the China of past ages,its walled cities,temples and mountain scenery with Prof. Robert Thorp. Highlights(精彩之处)include Chinas most sacred peaks at Mount Tai and

    178、 Hangzbous rolling hills,waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional museum in Shanghai.Tunisia(17days)Join Prof. Pedar Foss on our in-depth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of Dougga,the underground Numidian cap

    179、ital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata,uique for underground cities. Our journey takes us to picturesque Berber villages and lovely beaches.21. What can visitors see in both Classical Provence and Southern Spain?A. Historical monuments.B. Fields of flowe

    180、rs.C. Van Goghs paintings.D. Greek buildings.22. Which country is Prof. Thorp most knowledgeable about?A. France.B. Spain.C. China.D. Tunisia.23. Which of the following highlight the Tunisian tour?A. White towns.B. Underground cities.C. Tile-roofed villages.D. Rolling hills.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个国家

    181、中,那些可以让人们回顾过去的著名景点。21. A【解析】细节理解题。根据第一部分的We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. (我们将参观一些世界上保存最完好的罗马建筑遗迹)和第二部分的we explore historical monuments and architecture.(我们探索历史遗迹和建筑)可知,在Classical Provence 和Southern Spain游客们可以参观历史遗迹。A. Historical monuments(历史遗迹)符合以上说法,故选A项。22. C

    182、【解析】推理判断题。根据第三部分的Chinas Sacred Landscapes (21days)(中华神山 21天)和Discover the China of past ages, its walled cities, temples and mountain scenery with Prof Robert Thorp. Highlights include Chinas most sacred peaks at Mount Tai and Hangzhous rolling hills, waterways and peaceful temples (和Robert教授一起发现中国的

    183、过去,有墙的城市、寺庙和山景。精彩之处包括中国最神圣的泰山之巅,杭州起伏的群山、运河和宁静的寺庙)可知,去中国的神山之行总共有27天,而且Thorp对中国的名山非常了解。由此推测Thorp在这四个国家里最了解中国。C. China(中国)符合以上说法,故选C项。23. B【解析】细节理解题。根据第四部分的Tour highlights include the Roman city of Dougga, the underground Mumidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Taraou

    184、nine and Matmata, unique for underground cities.(突尼斯的旅游亮点包括罗马城市Dougga,地下城市Mumidian,它是Bulla Regia的首府,Roman Sbeitla以及在Taraounine和Matmata附近的区域,它们是独特的地下城市)可知,突尼斯的旅游亮点是地下城市。B. Underground cities(地下城市)符合以上说法,故选B项。(二十二) 2020新高考全国卷I(山东卷),A POETRY CHALLENGEWrite a poem about how courage, determination, and s

    185、trength have helped you face challenges in your life.Prizes3 Grand Prizes:Trip to Washington, D. C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the

    186、office of National Geographic World.6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earharts final fli

    187、ght.RulesFollow all rules carefully to prevent disqualification.Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.On the same sheet of paper, write or type your na

    188、me, address, telephone number, and birth date.Mail your entry to us by October 31 this year.1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?A. Two.B. Three.C. Four.D. Six.2. What will each of the honorable mention winners get?A. A plane ticket.B. A book by Corinne Szabo.C. A spe

    189、cial T-shirt.D. A photo of Amelia Earhart.3. Which of the following will result in disqualification?A. Typing your poem out.B. Writing a poem of 120 words.C. Using both sides of the paper.D. Mailing your entry on October 30.【文章大意】这是一篇应用文。本文是一篇诗歌大赛的征稿启事。文章就参赛作品的内容、奖项、参赛规则等做了介绍。1. A【解析】细节理解题。根据Prizes部

    190、分中第一段中的“Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winners choice”可知,每位获奖者都可以带一名家长和另一名由获奖者选择的人员。因此,每位获奖者可以带两个人。故选A。2. C【解析】细节理解题。根据Prizes部分中第三段“50 Honorable Mentions: Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt

    191、in memory of Earharts final flight”可知,每位优秀奖获奖者都将获得一件纪念埃尔哈特最后一次飞行的T恤。故选C。3. B【解析】细节理解题。根据最后一部分中的“Follow all rules carefully to prevent disqualification. Write a poem using 100 words or fewer”可知,所写的诗字数不能超过100字。否则,将会被取消资格。故结合选项,B选项(写一首120字的诗)是会被取消资格的。故选B。(二十三) 2020 江苏卷,A Some important dates in Chinas

    192、fighting Covid-19 before May 7,2020Jan 20, 2020 Feb 20,2020Jan 23: Wuhan declared temporary outbound (向外的) traffic restrictions.Jan 24: National medical teams began to be sent to Hubei and Wuhan.Jan 27: The Central Steering (指导) Group arrived in Wuhan.Feb 18: The daily number of newly cured and disc

    193、harged (出院) patients exceeded that of the newly confirmed cases.Feb 21, 2020 Mar 17,2020Feb 21: Most provinces and equivalent administrative units started to lower their public health emergency response level.Feb 24: The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference in Beijing.Mar 11-1

    194、7: The epidemic (流行病) peak had passed in China as a whole.Mar 18,2020 Apr 28,2020Apr1: Chinese customs began NAT (核酸检测) on inbound arrivals at all points of entry.Apr 8: Wuhan lifted outbound traffic restrictions.Apr 26: The last Covid-19 patient in Wuhan was discharged from hospital.Apr 29, 2020 Ma

    195、y 7,2020Apr 30: The public health emergency response was lowered to Level 2 in the Beijing-Tianjin-Hebei region.May 7: The State Council released Guidelines on Conducting Covid-19 Prevention and Control on an Ongoing Basis.1. What happened between January 20 and February 20?A. The Central Steering G

    196、roup arrived in Wuhan.B. The WHO-China Joint Mission on Covid-19 held a press conference.C. The last Covid-19 patient in Wuhan was discharged from hospital.D. Beijing lowered its emergency response level.2. From which date were private cars allowed to go out of Wuhan? A. January 23.B. March 11.C. Ap

    197、ril 8.D. May 7.【文章大意】这是一篇应用文。文章主要介绍了2020年5月7日前,中国抗击新冠肺炎的重要日期。1. A【解析】细节理解题。根据表格中Jan20, 2020-Feb 20,2020部分 Jan27: The Central Steering (指导) Group arrived in Wuhan.可知,在一月二十号到二月二十号之间,中央领导小组抵达武汉。故选A。2. C【解析】推理判断题。根据表格中Mar18, 2020-Apr28, 2020部分Apr 8: Wuhan lifted outbound traffic restrictions(4月8日:武汉取消出境

    198、交通限制)可推知,从四月八日起,私家车被允许离开武汉。故选C。五、 2019年高考真题(二十四) 2019全国卷I,A Need a Job This Summer?The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program.Not a student? Go to the government website to learn abo

    199、ut programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible(符合条件)for this program. Which provides eight weeks of paid employment along wit

    200、h training.Who is eligible: Youth 15-18 years old in select communities(社区).Summer CompanySummer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $3,000 to start and run their own summer businesses.Who is eligible: Students aged 15-29, returning to school in the fall.Ste

    201、wardship Youth Ranger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.Summer Employment Opportunities(机会

    202、)Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups.Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 f

    203、or persons with a disability.21. What is special about Summer Company?A. It requires no training before employment.B. It provides awards for running new businesses.C. It allows one to work in the natural environment.D. It offers more summer job opportunities.22. What is the age range required by Ste

    204、wardship Youth Ranger Program?A. 15-18.B. 15-24.C. 15-29.D. 16-17.23. Which program favors the disabled?A. Jobs for Youth.B. Summer Company.C. Stewardship Youth Ranger Program.D. Summer Employment Opportunities.【语篇解读】本文为应用文。本文叙述了省政府及其合作伙伴提供了许多项目来帮助学生暑期在找到工作。21.B 【解析】细节理解题。根据Summer Company部分中的“Summer

    205、 Company provides students with .awards of up to 3,000 to start and run their own summer businesses” 可知“Summer Company为学生提供高达3000美元的奖励,来开始和经营他们自己的暑期业务”。“start and run their own summer businesses”即“为开办新的业务”,这对应B项中的“runn new businesses”,二者是词义之间的转述关系。故选B。22.D 【解析】细节理解题。根据Stewardship Youth Ranger Progra

    206、m部分中的第二段“Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.”可知“符合条件的学生:16岁或17岁的学生,但在今年12月31日之前未满18岁”。由此得出,这个项目要求年龄在16-17岁之间。分析选项可知D项符合题意,故选D。23.D 【解析】细节理解题。根据Summer Employment Opportunities部分中的最后一段最后一句“Who is eligible: .Some positions require st

    207、udents to be 15to 24 or up to 29 for persons with a disability”,可知Summer Employment Opportunities有些职位是给残疾人的。分析选项可知,D项符合题意,故选D。(二十五) 2019全国卷II,A My Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列)of lifestyle books. Here she picks her top reads.Matil

    208、daRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel me parents and the bossy headmisres,Miss Trunchbull,are equally fumy and frightening,but theyre also aspirat

    209、ional.After DarkHaruki MurakamiIts about two sisters-Eri,a model who either wont or cant stop sleeping,and Mari, a young student . In trying to connect to her sister. Mari starts changing her life and discovers a world of diverse ”night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FynnThere was a

    210、 bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did but the horror story is brilliant. Theres tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyableThe StandS

    211、tephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those let. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.21. Who does I refer to in the t

    212、ext?A. Stephen King.B. Gillian Flynn.C. Jo Usmar.D. Roald Dahl22. Which of the following tells about Mari and Eri?A. Cosmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.23. What kind of book is Gone Girl?)A. A folk tale.B. A biography.C. A love story.D. A horror story.【语篇解读】 这是一篇应用文。短文介绍了作家Jo Usmar最喜

    213、欢的书籍。21.C 【解析】细节理解题。由Matilda中的“I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful words”可知,我曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德达尔写作有影响的论文,这篇论文让我对他奇怪而有趣的文字有了新的认识。所以Jo Usmar在介绍Matilda这本书,用第一人称“I”口吻来说明自己曾经写过一篇关于童话故事对罗尔德达尔写作有影响的论文。所以

    214、“I”指的是Jo Usmar。故C选项正确。22.C 【解析】细节理解题。由After Dark中的“Its about two sister-Eri,a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari,a young student”可知,故事讲的是两个姐妹-Eri是一个突然一觉不醒的模特。玛丽,是一个充满青春活力的学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事。故C选项正确。23.C 【解析】细节理解题。由Gone Girl中的“.but the horror story is brilliant”可知,但是这个恐怖

    215、的故事很精彩。所以Gone Girl讲述的是一个恐怖故事。故D选项正确。(二十六) 2019全国卷III,A OPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of PaperYolo!Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph,in which an origami(折纸术)artist invites a teenage talent and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews. Opens Feb

    216、.12.(West Park Presbyterian Church,165 W.86th St.212-868-4444.)The AudienceHelen Mirren stars in the play by Peter Morgan,about Queen Elizabeth II of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in the course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker and Judith

    217、 Ivey. Previews begin Feb.14.(Schoenfeld,236 W.45th St.212-239-6200.)HamiltonLin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton,in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thomas Kail directs. In previews. Opens Feb.17.(Public,425 Lafayette St.212-967-7555.)On the T

    218、wentieth CenturyKristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green,about a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train journey. Scott Ellis directs,for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb.12.(American Ai

    219、rlines Theatre,227 W.42nd St.212-719-1300.)21. What is the play by Rajiv Joseph probably about?.A. A type of art.B. A teenagers studio.C. A great teacher.D. A group of animals.22. Who is the director of The Audience?A. Helen Mirren.B. Peter Morgan.C. Dylan Baker.D. Stephen Daldry.23. Which play will

    220、 you go to if you are interested in American history?A. Animals Out of Paper.B. The Audience.C. Hamilton.D. On the Twentieth Century.【语篇解读】这是一篇应用文。这篇文章对一些话剧的开幕和新剧首映进行了介绍。21.A 【解析】细节理解题。根据话剧Animals Out of Paper的Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami ar

    221、tist invites a teenage talent and his teacher into her studio.可知,Rajiv Joseph创作的的话剧是关于折纸的一种艺术。故选A。22.D 【解析】细节理解题。根据话剧The Audience的Stephen Daldry directs.可知,本剧是Stephen Daldry导演的。故选D。23.C 【解析】细节理解题。根据话剧Hamilton 的Li-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton in which the birth of Americ

    222、a is presented as an immigrant story.可知,话剧Hamilton的主题是美国的诞生,由此可知,如果你对美国历史感兴趣,你可以看这部话剧。故选C。(二十七) 2020年北京卷之AALancom is a worldwide language learning app and a leader in the online language learning industry with millions of active subscribers. We house a broad range of experts united by the common goa

    223、l of creating the best language learning tools possible. With advice from A I specialists, art designers and culture researchers, our multi-language experts endow Lancom with an enormous potential for innovation within the world of language leaning. Our courses, totalling 20,000 hours of content in

    224、20 different languages, guarantee you language skills you can use right away.At the core of Lancom is a world-class effective method that enhances language leaning with advanced technology. Examples and dialogues are recorded with real native speakers instead of automatic computers. Lancom trains yo

    225、ur brain to learn efficiently, so you absorb more information while in the app and continue leaning outside of it. The app makes our practical language lessons available wherever and whenever. We work directly for our leaners, not for any third party. And its all supported by an efficient customer s

    226、ervice team, available through telephone, email and online chat. Millions of learners have their own stories and their own reasons for learning a new language. Lancom cares about you and addresses your individual learning type. Lancom is the only product to offer courses tailored to your native lang

    227、uage, building on grammar and words you already know. Our content is about real-life topics that are relevant because we know what matters to you is what sticks best. You will, find it very rewarding to learn with Lancom. Choose Your Subscription and Get Started1 month3 months6 months12 months$12.95

    228、/m$8.95/m$7.45/m$6.95/mBuy with confidence: 21-day money back guarantee! If you arent satisfied, just write to Customer Service within 21 days. Contact & Support: customerservice31. Who can provide Lancom with a huge potential for innovation in learning?A. Culture researchers.B. AI specialists.C. La

    229、nguage experts.D. Art designers.32. What lies at the core of the Lancom app?A. A flexible system.B. An effective method.C. The brain-training technique.D. The informative content.33. Lancom claims that it is unique in its _.A. personalised coursesB. multiple languagesC. pricing policyD. service team

    230、【答案】31. C 32. B 33. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍一个名为Lancom的全球性语言学习应用程序,介绍了其特色、价格以及联系方式等信息。【31题详解】细节理解题。根据第一段中“With advice from AI specialists, art designers and culture researchers, our multi-language experts endow Lancom with an enormous potential for innovation within the world of language leaning.”可知,

    231、在人工智能专家、艺术设计师和文化研究者的建议下,我们的多语言专家为Lancom在语言学习领域提供了巨大的创新潜力。由此可知,语言专家为Lancom提供学习创新的巨大潜力。故选C。【32题详解】细节理解题。根据第二段“At the core of Lancom is a world-class effective method that enhances language leaning with advanced technology.”可知,Lancom的核心是一种世界级的有效方法,利用先进的技术来增强语言学习。由此可知,Lancom应用程序的核心是有效的方法。故选B。【33题详解】细节理解

    232、题。根据第四段中“Lancom is the only product to offer courses tailored to your native language, building on grammar and words you already know.”可知,Lancom是唯一一款为您的母语量身定制课程的产品,以您已经掌握的语法和单词为基础,由此可知,Lancom声称它的个性化课程是独一无二的。故选A。(二十八) 2019北京卷,A Want to explore new cultures,meet new people and do something worthwhile

    233、at the same time? You can do all the three with Global Development Association(GDA).Whatever stage of life youre at,wherever you go and whatever project you do in GDA,youll create positive changes in a poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our vol

    234、unteers are aged 17-24.Now we need volunteer managers aged 25-75.They are extremely important in the safe and effective running of our programmes. We have such roles as project managers,mountain leaders,and communication officers.Depending on which role you choose,you could help to increase a commun

    235、itys access to safe drinking water,or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will you help our young volunteers to develop personally,youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chanc

    236、es to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programmes:CountrySchedule4-week programmes7-week programmesAlgeria5 Jul.- 1Aug.20Jun. -7Aug.Egypt24 Jul-20 Aug.19Jun.-6 Aug.Kenya20 Jul.-16Aug.18 Jun.-5 Aug.South Africa2Aug.-29 Aug.15 Jun.-2Aug.GDA

    237、ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed. All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bring

    238、ing benefits to the communities.Find out more about joining a GDA programme:Website:wwwglodeve.orgEmail:humanresourcesglodeve.org31. What is the main responsibility of volunteer managers?A. To seek local partnersB. To take in young volunteersC. To carry out programmesD. To foster cultural awareness3

    239、2. The programme beginning in August will operate in_.A. EgyptB. AlgeriaC. KenyaD. South Afria33. The shared goal of GDAs projects to _.A. explore new culturesB. protect the environmentC. gain corporate benefitD. help communities in need【语篇解读】这是一篇应用文,这是一篇招聘志愿者的广告。31. C 【解析】细节理解题。题干问管理人员的主要职责是什么。根据第三

    240、段中Depending on which role you choose, you could help to increase .,or help to project.You might also design.可知,根据岗位不同,管理人员可以帮助增加小区的饮用水,可以规划地方文化,可以设计挑战项目培训年轻的志愿者,从这些内容上可以判断出其主要职责是执行项目计划。故选C。32. D 【解析】细节理解题。题干问八月份开始的这个项目将在哪里开展。根据这个表格中4-week programmes中的最后一个,可知答案选D。33. D 【解析】细节理解题。题干问GDA的所有项目的共同目的是什么。根

    241、据倒数第二段中All our projects aim to promote the development of poor and remote communities可知,其目标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的小区。故选D。(二十九) 2019天津卷,A History Fair CompetitionUnderstanding history is vital to understanding ourselves as a people and as a nation.History is much more than the study of dusty old object

    242、s and events long past. It is an essential part of who we are today and who we will become. Thornton fiddle School History Fair Competition makes understanding history exciting,engaging,and fun!This Years ThemeAll participants must address how communication or transportation technology has promoted

    243、the quality of life for Americans throughout history. To many people,technology means computers,hand-held devices,or vehicles that travel to distant planets. However,technology is also the application of scientific knowledge to solve a problem,touching lives in countless ways.Individuals or groups m

    244、ay enter one of the following categories:PerformanceDocumentary(纪实作品)Essay WritingCategory RequirementsPerformance: A dramatic presentation of the topic no more than 10 minutes long. If special clothes are used,they should truly represent a given period.Documentary: A visual presentation(such as a v

    245、ideo,slide show,or computer project)no more than 10 minutes long. A desktop computer,screen,projector,and loudspeakers will be available. Students must provide their presentations on CDs before Friday,March 23.Essay Writing: An academic paper of 2,000 to 2,500 words. No illustrations(图解)are allowed.

    246、 Please do not include covers. A list of references must be included.Important DatesJanuary 5 Submit a topic proposal to your history teacher. The teacher may require a second proposal if the first is off-topic or unclear.February 5 Submit a first draft of your essay,performance script(剧本),or docume

    247、ntary highlights.February 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions. Students then have an opportunity to improve their products.March 9 Submit a final draft of your essay.March 15 Performance and documentary committee previewMarch 24 Thornton Middle School History Fair Co

    248、mpetition7:00A. M-9:00A. M Participants signing in at the gym10:00A. M. -6:00PM. Competition and judges review7:00P.M. Awards ceremony and picnic36. According to Paragraph 1,what is the major goal of understanding history?A. To preserve national traditions.B. To prepare for a history competition.C.

    249、To better know the present and future.D. To further explore historical mysteries.37. What is the theme of this years competition?A. Technology advances science.B. Science interacts with technology.C. Science has made the study of history easy.D. Technology has improved the life of Americans.38. Amon

    250、g the items provided by the school for a visual presentation are_A. special clothes and a screenB. a desktop computer and a CDC. a projector and special clothesD. a desktop computer and loudspeakers39. What would a participant have to do with an essay of 1,500 words to meet the category requirement?

    251、A. Include more information in the essay.B. Remove the references.C. Provide a cover for the essay.D. Explain the details with illustrations.40. What will the committee of teachers do on February 19?A. Preview performances and documentaries.B. Make comments on the materials.C. Improve the participan

    252、ts first draft.D. Collect a second proposal from the participant.【语篇解读】这是一篇应用文。短文介绍了桑顿中学举办的历史展览竞赛的相关信息。36. C 【解析】细节理解题。由第一段“It is an essential part of who we are today and who we will become”可知,历史告诉了今天我们是谁,将来我们要成为谁,它是我们重要的组成部分。所以根据第一段,了解历史的主要目地是更好地了解现在和未来。故C选项正确。37. D 【解析】细节理解题。由This Years Theme中的“A

    253、ll participants must address how communication or transportation technology has promoted the quality of life for Americans throughout history ”可知,所有的参与者都必须要说明通信或运输技术如何在整个历史过程中如何提高了美国人的生活质量。所以今年竞赛的主题是:技术提高了美国人的生活。故D选项正确。38. D 【解析】细节理解题。由Documentary中的“A desktop computer, screen, projector, and loudspe

    254、aker will be available”可知,将提供台式电脑、屏幕、投影仪和扬声器。所以学校提供的视觉展示设备包括台式电脑和扩音器。故D选项正确。39. A【解析】细节理解题。本题采用排除法。由Essay Writing 中的“An academic paper of 2,000 to 2,5000 words ”No illustration are allowed。Please do not include covers. A list of references must be included”可知,要求一份2000至25000字的学术论文。不允许有插图。请不要包括封面。必须包括

    255、一份参考文献列表。所以通过排除法,可以看出B,C,D选项都被排除,故一个参与者需要在文章中列入更多的信息才能使一篇1500字的论文满足类别要求。故A选项正确。40. B 【解析】细节理解题。由Important Dates中的“February 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions ”可知,2月19日,教师委员会将对材料进行评估并发表意见。所以在2月19日。教师委员会将对材料做出评论。故B选项正确。(三十) 2019江苏卷,A Whatever your age or interests, Bu

    256、xton has something to see or do to make your visit truly memorable. High energy If you desire physical activities, you can choose activities from swimming to horse riding. Explore the heights with Go Ape, the high wire forest adventure course, or journey beneath the earth at Pooles Cavern. And dont

    257、forget: we are surrounded by a natural playground just perfect for walking, caving, climbing and cycling. High mindedBuxton is justifiably proud of its cultural life and you ll find much to suit all tastes with art, music, opera and the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre an

    258、d Green Man Gallery. There are plenty of opportunities for the creative person to become involved, including workshops and events.Keeping the kids happyChildren love the small train and playgrounds in the Pavilion Gardens and theres plenty more to explore at the Buxton Museum. Theres a new indoor pl

    259、ay centre, plus the special events and workshops, and others during school holiday periods56. If you want to take an underground journey, which place is the best choice?A. Poles Caven.B. Pavilion Gardens.C. Buxton Museum.D. Green Man Gallery.57. Buxton Open House & Pavilion Arts Centre is special be

    260、cause it offers _.A. rides in small trainsB. courses in modern artsC. artistic and cultural activitiesD. basic courses in horse riding【语篇解读】这是一篇说应用文。短文向游客介绍了去布克斯顿旅游可以去的一些景点的相关信息。56.A 【解析】细节理解题。由High energy中的“. journey beneath the earth at Pooles Cavern”可知,在 Pooles Cavern,可以在地下旅行,也就是乘坐地铁旅行。所以如果你想乘地铁旅

    261、行,Pooles Cavern是你最好的选择。故A选项正确。57.C 【解析】细节理解题。由High minded中的“Buxton is justifiably proud of its cultural life and you will find much to suit all tastes with art ,music,opera,and the performing arts at Buxton Opera House&Pavilion Arts Center and Green Man Gallery”可知,Buxton 以其丰富的文化生活而自豪,在Buxton Opera House&Pavilion Arts Center and Green Man Gallery,您将发现许多适合各种品味的艺术、音乐、歌剧和表演艺术。所以Buxton Opera House&Pavilion Arts Center特别是因为它提供艺术和文化活动。故C选项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题10 阅读理解应用文(解析版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-831272.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版小学二年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(重点班).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(网校专用).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精品).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(精华版).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(满分必刷).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题)word版.docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx人教版小学二年级下册数学期中测试卷(必刷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1