分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 62

类型专题16:阅读理解精练【考题猜想】-2023-2024学年九年级英语上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:832649
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:62
  • 大小:1.88MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    考题猜想 专题 16 阅读 理解 精练 考题 猜想 2023 2024 学年 九年级 英语 学期 期末 考点 串讲 人教版 解析
    资源描述:

    1、第十六讲:阅读精练应用文Passage 1(2023年湖北武汉中考试题)Dinosaur (恐龙) Prints Discovered A diner eating in a restaurants outdoor yard, in Sichuan Province, has discovered dinosaur footprints on the ground. After using a 3D scanner (扫描仪), scientists made sure that the footprints are 100 million years old. They belonged t

    2、o two dinosaurs with long necks and tails. _Marley and Bob say they became interested in archaeology (考古学) from studying history at school, going to museums and watching Human Histories! They also go to the Young Archaeologists Club and they do digs at archaeological sites (地点) and carefully researc

    3、h their finds. “You never know what you might discover, and it is a fascinating way to uncover old remains on a real dig. It makes me really happy,” says Bob. Students Find Ancient Mural A group of student archaeologists have unearthed a 1,000-year-old mural (wall painting). The 30-meter mural shows

    4、 mysterious scenes, which could reflect what the life was like in ancient Peru. Professor Luis says, “The discovery is the most exciting and important find of recent years.”1. In which section of the newspaper can we read the news?A. BUSINESS.B. TRAVEL.C. HISTORY.D. ART.2. Those dinosaur prints were

    5、 found _.A. through a scannerB. by scientistsC. millions of years agoD. during a meal3. The best heading for the second piece of news would be _.A. Come to Our ClubB. Dig and Discover the WorldC. Find Out Your HobbyD. Study Human Histories4. Professor Luis finds the mural very valuable mainly becaus

    6、e _.A. its connected to ancient societyB. it shows the birth of the muralC. its the worlds earliest wall paintingD. it has a very large size5. All the news above _.A. reports new archaeological finds B. tells ancestors storiesC. describes the history events D. says hello to the past【答案】1. C 2. D 3.

    7、B 4. A 5. D【解析】本文主要介绍了三个有关考古的新闻。1.推理判断题。本文主要介绍了三个有关考古的新闻,故文章可能出现在报纸的历史版面。故选C。2.细节理解题。根据“A diner eating in a restaurants outdoor yard, in Sichuan Province, has discovered dinosaur footprints on the ground”可知四川省一家餐馆的户外院子里,一名食客在地上发现了恐龙脚印。故选D。3.最佳标题题。通读全段内容可知,本段主要介绍了在挖掘中发现旧遗骸的快乐,故以选项B“挖掘并发现世界”为标题最合适。故选B

    8、。4.细节理解题。根据“The 30-meter mural shows mysterious scenes, which could reflect what the life was like in ancient Peru”可知这幅30米长的壁画展示了神秘的场景,可以反映出古代秘鲁的生活,所以它非常有价值。故选A。5.推理判断题。根据“scientists made sure that the footprints are 100 million years old”“it is a fascinating way to uncover old remains”以及“reflect wh

    9、at the life was like in ancient Peru”可知这三个新闻都和考古有关,它们都和过去的事物有关。故选D。Passage 2(2023年湖北襄樊中考试题)China has made a great success on the research of outer space. Many astronauts have been sent up to work on the space station. The following four are often seen on TVs, magazines, newspapers and websites. Do y

    10、ou want to know more about them?Birthday: October, 1966Birth place: Yuncheng, ShanxiExperiences:v A flight crew(飞行乘组)member in Shenzhou-7, 9, 11 and 16.v First astronaut to enter both Tiangon , and space laboratories.v Working in space now.Birthday: January, 1980Birth place: Yantai, ShandongExperien

    11、ces:v A flight crew member in Shenzhou-10 and 13vFirst Chinese woman ever to complete a spacewalk.vHaving space classes three times.Birthday: October, 1964Birth place: Xiangyang, HubeiExperiences:v A flight crew member in Shenzhou-6, 10 and 12.vFirst astronaut to work over 100 days in space.Birthday

    12、: October, 1978Birth place: Anyang, HenanExperiences:v A flight crew member in Shenzhou-6, 9 and 14.v First Chinese woman astronaut in space.1. In which part of a magazine can we read the article?A. MUSIC.B. SPORTS.C. SCIENCE.D. ART.2. Who has taken the most flight missions(任务)so far?A. Jing Haipeng

    13、.B. Wang YapingC. Nie Haisheng.D. Liu Yang.3. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A. Liu Yang is the youngest of the four.B. Nie Haisheng comes from Xiangyang.C. Wang Yaping has completed the spacewalk.D. Jing Haipeng has worked with Liu Yang in the same mission.【答案】1. C 2. A

    14、 3. A【解析】本文主要介绍了四位中国宇航员的个人情况。1.推理判断题。本文主要介绍了四位中国宇航员的个人情况,所以文章可能出现在杂志的科学部分,故选C。2.细节理解题。根据第一个表格“A flight crew(飞行乘组)member in Shenzhou-7, 9, 11 and 16.”可知到目前为止,景海鹏执行的飞行任务最多。故选A。3.细节理解题。根据每个表格人出生年月可知,王亚平是最年轻的,故选A。Passage 3(2023年广州中考试题)My friend keeps copying my look, but I like looking special.What shou

    15、ld I do?AnnThe important thing is to tell your friend the truth without hurting her feelings. To do that, you can talk to her using kind words and not feeling angry. You can offer her your advice on popular dressing or even suggest wearing clothes that go together. This way youll still look like eac

    16、h other, but not twins!My room is always messy.No matter what I do, I cant keep it clean!MikeHere are some great ways to make your room a bit tidier. Start by picking up things you dont use or want anymore. You can give them away to those in need. Less things means less mess! Then, try to make it a

    17、habit to put away things after you use them. Done with your sports shoes for the day? Back where they should be. Finally, set a timer for five minutes each night to clean any mess!Im sad because I have to go to a summer camp.I just want to have a summer like my friends. Help me out!JessieWere sorry

    18、youre feeling this way! The best thing to do is to look at things on the bright side. There, a new group of kids will become your friends. Theyll know exactly how you feel and help you. Whats more, going to a summer camp doesnt mean a terrible summer. Youll still have fun in the sun with your friend

    19、s. The only question is, what are you guys going to do together?1. Who might be most interested in reading this passage?A. Young sports lovers.B. Teenagers in need of help.C. Summer camp planners.D. Kids looking for dressing ideas.2. What problem does Mike need to solve?A. Having an unwanted holiday

    20、 plan.B. Failing to manage his time wisely.C. Not knowing how to tidy his room.D. Unable to get on well with his friends.3. What advice does the writer give to Jessie?A. Tell your parents how you feel.B. Be ready to help other students.C. Study harder in the summer camp.D. See the advantage of what

    21、you dislike.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】本文是三个青少年的问题以及作者给出的建议。1.推理判断题。根据“What should I do?Ann”、“My room is always messy. No matter what I do, I cant keep it clean!Mike”和“Im sad because I have to go to a summer camp. I just want to have a summer like my friends. Help me out!Jessie”可知需要帮助的青少年对这篇文章最感兴趣,故选B。2.

    22、细节理解题。根据“My room is always messy. No matter what I do, I cant keep it clean!Mike”可知Mike不知道如何整理他房间。故选C。3.细节理解题。根据“Were sorry youre feeling this way! The best thing to do is to look at things on the bright side.”可知作者建议Jessie要看到事物好的一面,故选D。Passage 4(2023年福建中考试题)Books of the Week Laurence in Hopeland by

    23、Wilton SmithLaurence is a boy from Hopeland, a place with magic. He lives with his parents and beloved grandpa. One day when he cant find his grandpa who has magic powers, Laurence teams up with his uncle to find out the truth. Gavin Talks to Birds by Wayae AbelWhen 10-year-old Gavin joins a team of

    24、 superheroes, he finds he has an unusual ability: he can talk to birds. Now a whole world has opened up to him, but can he use his new abilities to help save the birds world? Life of Dorothy by Nelson ArthurAfter meeting a stranger, Dorothy finds herself in a place with deep mystery. She is now meet

    25、ing with many strange things, from some sudden accidents to losing her friends pet pig. The ups and downs of the story will keep you laughing from beginning to end. The Last of Drumfield by Gorgeous MorganIts about Ella who has got a book from her aunt. When she is reading the book with her good fri

    26、end, they drop into the book and are taken to a fairytale (童话的) world. And they have to find a way back.1. Which book is about looking for Grandpa?A. Laurence in Hopeland.B. Gavin Talks to Birds.C. Life of Dorothy.D. The Last of Drumfield.2. Who can talk to birds?A. Laurence.B. Gavin.C. Dorothy.D. E

    27、lla.3. Dorothy gets into trouble after she _.A. meets a strangerB. loses her pet pigC. reads a scary storyD. laughs at her friend4. The writer of Life of Dorothy is _.A. Wilton SmithB. Wayae AbelC. Nelson ArthurD. Gorgeous Morgan5. What do we know about Ella?A. She is good at magic.B. She helps save

    28、 the birds world.C. She lives in a fairytale world.D. She experiences an unusual trip.【答案】1. A 2. B 3. A 4. C 5. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了本周书单的四本书。1.细节理解题。根据“One day when he cant find his grandpa who has magic powers, Laurence teams up with his uncle to find out the truth.”可知, Laurence in Hopeland这本书关于寻找爷爷,

    29、故选A。2.细节理解题。根据“When 10-year-old Gavin joins a team of superheroes, he finds he has an unusual ability: he can talk to birds.”可知,Gavin可以和鸟说话,故选B。3.细节理解题。根据“After meeting a stranger, Dorothy finds herself in a place with deep mystery.”可知,在遇到一个陌生人后,Dorothy发现自己在一个充满神秘地方。故选A。4.细节理解题。根据“Life of Dorothy by

    30、 Nelson Arthur”可知,Life of Dorothy这本书的作者是Nelson Arthur,故选C。5.推理判断题。根据“Its about Ella who has got a book from her aunt. When she is reading the book with her good friend, they drop into the book and are taken to a fairytale (童话的) world.”可知,Ella从她姨妈那里得到了一本书,当她和她的好朋友一起读这本书时,她们掉进了书里,被带到一个童话世界。由此可知,经历了一次不

    31、寻常的旅行。故选D。Passage 5(2023年深圳一模试题)Six Hours Free ParkingIf you spend $ 100 or more in our stores you will receive six hours of free parking. When you have spent $100 or more, just take this coupon and your receipt to the customer service desk on level 4. They will stamp your parking ticket to allow 6

    32、hours of free parking.Offer here until November 14.Win a $1000 CD CollectionWin your choice of $1000 worth of CDs from JB Music Store. Just buy any two CDs and your name will go into the competition. Select your own prize from our wide variety of rock, pop, jazz and classical music.Competition ends

    33、November 14. Prize drawn on November 21.Check store for more information.Buy One, Get One FreeBuy one shirt or tie at Daniels Menswear, and get another shirt or tie of the same value free.Choose from any of our dress shirts and we will give you another one at no cost.Hurry! Offer ends November 14.Of

    34、fer limited to one per customer.10% OffPresent this coupon at The Book Store to get a 10% discount on any books you buy. We have lots of books to choose from, including childrens books, novels, travel guides, and science works. You are sure to find something that you will enjoy. Shop now for Christm

    35、as, we have a large quantity of toys as gifts for you and avoid the rush!Offer here until November 14.Half-price Movie TicketsBuy any full-price movie ticket on Tuesdays or Wednesdays, and you can buy a second tickets for a friend for only half price. The latest movies are here, being shown in one o

    36、f our five theaters at Bayfield Shopping Center.Offer here through December 1, Limit on per customer.Free Soft DrinkBuy any meal for at least $6 at Mikes Caf, and receive a free soft drink. We serve the best food in the Shopping Center. Come in and try our delicious meals and our excellent service.

    37、You wont be disappointed!Free soft drink offer ends November 14.1. What are these ads for?A. Food you can order for delivery.B. Places to go on vacation.C. Things on sale in a big store.D. Special offers at a shopping center.2. Which of the following is true according to the ads?A. Spending $50 mean

    38、s 3 hours of free parking.B. One person can buy 5 tickets for the price of three.C. At Mikes Caf, people can get a free drink after spending $6.D. After buying two CDs, you can get another two CDs for free.3. Which of the following is NOT mentioned at this mall?A. Clothes store.B. Book store.C. Musi

    39、c store.D. Toy store.4. When does the book discount offer end?A. November 14.B. November 21.C. December 1.D. December 21.5. We can know from this passage _.A. there is more than one theater in the center.B. if you buy a book there, you may pay less than half the price.C. you may get a free one if yo

    40、u buy a shirt, or a tie, or a pair of shoes.D. you wont get a free soft drink unless you spend more than 10 dollars on the meal.【答案】1. D 2. C 3. D 4. A 5. A【解析】这篇短文是几篇优惠广告。每一篇小短文都有一个标题,我们可以从标题中知道这一篇的主要内容,如六小时免费停车、买一送一、降价10%、半价电影票等。1.D主旨大意题。浏览每一个广告的小标题,如六小时免费停车、买一送一、降价10%、半价电影票等,我们可以知道这是一些商家打的促销广告。故选

    41、D。2.C细节理解题。根据最后一个广告Buy any meal for at least $6 at Mikes Caf, and receive a free soft drink可知,在Mikes咖啡馆,花费6美元就可以得到一杯免费的饮料。故C是正确的。根据第一个广告可知,花费100美元,就可以免费停车6小时,但是没有说花50美元就可以免费停车3小时;根据第五个广告可知,买一张电影票后,就可以半价买第二张电影票;根据第二个广告可知买两张CD就可以参加竞赛。故A、B、D均不对。3.D细节理解题。根据文章可知这些广告中涉及了衣服店、书店和卖CD商店,但是没有提到玩具店,故选D。4.细节理解题。

    42、根据文章中第四个广告中Offer here until November 14.可知,这个优惠是到11月14日,故选A。5.A细节理解题。根据文章的第五个广告The latest movies are here, being shown in one of our five theaters at Bayfield Shopping Center.可知,这个电影院只是这个购物中心5个电影院中的一个。故选A。根据第四个广告可知,买书可以优惠10%,而不是半价还少,故B不对;根据第三个广告可知是买衬衫或领带可以再免费得到一个衬衫或领带,没有提到鞋;根据最后一个广告可知,花费6美元就可以得到一杯饮料

    43、,而不是10美元。Passage 6(2023年杭州中考试题)I like going to stores, but how do you know if a store has what you want? The great thing about shopping online is saving time! There are so many choices, and it doesnt take much time to find what you want! (Jake, Sydney, Australia)The first time I bought something onl

    44、ine, I was a little nervous. I didnt know how they were going to ship it. But it arrived OK. Now the only problem is that I do too much shopping online. And because I dont have to go out much anymore, Im not very fit! (Mari, Lima, Peru)I wanted to buy a new pair of sunglasses, but I was too busy to

    45、go to the stores in the city center. So I decided to order them online. They arrived quickly, but they were broken and the case looked used! So I had to go to the store to change them. What a waste of time! (Troy, Jersey City, USA)I bought a lot of electronics online last year, and everything was a

    46、good deal. The problem is that someone stole my credit card (信用卡) information and went shopping. My advice is: Be very careful when you shop online! (Eric, Ottawa, Canada)I buy all my things online-its so cool! I never have to go to the mall or wait in line to pay. And I dont have to go around to di

    47、fferent stores to compare prices. The only problem is that I usually spend too much money! Im broke! (Nancy, Seattle, USA)1. How did Mari feel when she first shopped online?A. Disappointed.B. Excited.C. Worried.D. Interested.2. What was Troys opinion on his online shopping experience?A. It wasted ti

    48、me.B. It saved money.C. It harmed health.D. It provided choices.3. Who does all the shopping online?A. Jake.B. Mari.C. Eric.D. Nancy.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是五个人分享了自己的网购经历以及对网购的看法。1.细节理解题根据“The first time I bought something online, I was a little nervous. I didnt know how they were going to ship it”

    49、可知,第一次网购时感到一点担心,故选C。2.细节理解题。根据“So I had to go to the store to change them. What a waste of time”可知,认为浪费时间,故选A。3.细节理解题。根据“I buy all my things online” “Nancy”可知,Nancy所有的东西都是网购的,故选D。Passage 7(2023年广州模拟试题)These are the life-changing apps that will help you build better habits in 2022.StreaksStreaks lets

    50、 you create up to 24 different tasks that you can complete each day. Complete a task, mark it on the app, and youll start building your progress. Streaks also has other features available, like reminders and statistics, to help you keep your habits on track. It collects no fees.StridesStrides makes

    51、your goals easy and attainable(可实现的). Youll be able to track your progress and see how far along you are with progress reports and charts thatll show you your advancement and your success rate on any given goal. You can create unlimited reminders and build up your routine from the ground up. The app

    52、 asks you to join their monthly subscription(会员费). ATrackerWith ATracker, time all your activities and stop wasting time on unimportant tasks. You can create and define your daily and weekly goals to avoid losing track of your good and bad habits. Having tracked, you can see what youve done in a bea

    53、utiful chart. You can also see a goal report to make sure youre staying on track with your new years resolutions(决心). The app is $4.99, but its only a one-time payment.Coach.meCoach.me is mostly free. Youll get to track your progress and get bonus points for achieving your goals. Whats cool about Co

    54、ach.me is that you can join a community of people like you where they are willing to help out each other. You can even take it one step further by hiring a coach, although thats going to cost you extra.1. Which app is free of charge?A. Coach.me.B. Strides.C. ATracker.D. Streaks.2. What do Strides an

    55、d ATracker have in common?A. They help to time vital tasks.B. They have reminding functions.C. They offer a progress chart.D. They update information every month.3. What can you do with Coach.me?A. Earn cash rewards.B. Get support from other users.C. Employ a coach for free.D. Make progress in your

    56、studies.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】本文主要介绍了四款改变生活的APP:Streaks、Strides、ATracker和Coach.me,它们能帮助你在2022年建立更好的习惯。1.细节理解题。根据第二段最后一句“It collects no fees.”,可知Streaks是免费的。故选D。2.推理判断题。根据第三段“Youll be able to track your progress and see how far along you are with progress reports and charts thatll show you your advan

    57、cement and your success rate on any given goal.”和第四段“Having tracked, you can see what youve done in a beautiful chart.”,可知这两款APP都提供进度表。故选C。3.细节理解题。根据最后一段“Whats cool about Coach.me is that you can join a community of people like you where they are willing to help out each other.”,可知你可以加入一个像你一样愿意互相帮助的

    58、群体,所以你可以从其他用户那里得到帮助。故选B。Passage 8(2023年绍兴中考试题)JOIN A WILD JOURNEY!Head to a museum near you and find some inspiration!JOIN in The Wild Escape and help create one big digital (数字的) artwork thats all about showing how much you care for the nature around us.This month, youre invited to take part in The

    59、 Wild Escape, a new project to inspire creativity around wildlife for pupils aged 7 to 11 years old, to find an animal you like in a local museum and create your own picture.These pictures will then be uploaded and shown as part of a Wild World one big digital artwork at the end of this month.Hope y

    60、oull come and take action to care for nature.Ready for a journey?Heres how to take part:Head along to your local museum and find one of the many animals waiting for you there.What do you see? It could be an animal crouching (蹲伏) in a painting or sitting in a photo! Whatever you find, make sure you h

    61、ave a good, long look at it.Create a picture that imagines your animal coming to life and taking a wild journey to a new world.Now, visit www. art fund. org/firstnews to send your picture to a huge digital artwork.1. We can learn from the text that The Wild Escape _.A. expects pupils to care for nat

    62、ureB. tries to find creative pupils aged 12C. plans to start a new project next monthD. is going to raise money for museums2 To take part in The Wild Escape, you have to _.A. study an animal in the wildB. take a drawing lessonC. hand in your picture onlineD. pay a visit to a local zoo3. What is the

    63、text?A. A diary.B. An advertisement.C. A news report.D. A book review.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一篇应用文,是“狂野之旅”的广告信息。1.细节理解题。根据“JOIN in The Wild Escape and help create one big digital (数字的) artwork thats all about showing how much you care for the nature around us.”可知,加入野外逃生,并帮助创建一个大的数字艺术作品,这一切都是关于展示你有

    64、多关心我们周围的自然。所以“狂野之旅”希望学生们爱护自然,故选A。2.细节理解题。根据“.to find an animal you like in a local museum and create your own picture. These pictures will then be uploaded and shown as part of a Wild World one big digital artwork at the end of this month.”可知,在当地的博物馆里找一个你喜欢的动物,然后创作你自己的画。这些照片将被上传,并在本月底作为Wild World的一个

    65、大型数字艺术作品的一部分展示。所以要参加“狂野之旅”,你必须在网上提交你的图片,故选C。4.推理判断题。本文是“狂野之旅”的广告信息,故选B。Passage 9(2023年广州天河一模试题)What can drones do? Their many uses include taking pictures from the sky, watching wild animals and sending packages of goods. Now these small flying robots are leading a big change in farming.With cameras

    66、 and some data-collecting devices, drones provide us with an eye in the sky. Here are a few of the farming jobs drones can do.Looking for sick cropsDrones can scan crops using different kinds of light. In this way, they carefully examine the fields and produce detailed pictures that can help us find

    67、 sickly yellow plants within fields of green. Drones can also check for bacteria that are harmful to crops in the air from a few kilometers away, so that farmers can try to find ways to protect their crops before the bacteria get to them.Water watchMost fields arent perfectly flat. There might be hi

    68、lls, slopes and holes. After watering, some places may dry out faster. Some spots might not get water at all. Drones can scan the field and make a 3D map. Using the map, farmers can find out which parts of a field are dry or need improvement. This can make sure every crop can get enough water to sta

    69、y healthy.Spraying pesticide(喷洒农药)Different parts of a field might have different heights. Drones can check for this when flying above the land. Then, they change their height and therefore spray the correct amount of pesticide over each part of the field. This way works much better than traditional

    70、 pesticide spraying. Drones can finish spraying a field up to five times faster than with traditional machinery, according to a study. This can stop insects from damaging the crops in a shorter time.1. How many farming jobs done by drones are introduced in the passage?A. 3B. 4C. 5D. 62. Which of the

    71、 following use of drones is NOT mentioned in the passage?A. B. C. D. 3. What advantage of drones is mainly discussed in this passage?A. Drones can make farmers lives easier.B. Drones can have a clearer look of fields.C Drones can finish farming jobs faster.D. Drones can help crops grow better.【答案】1.

    72、 A 2. B 3. D【解析】本文介绍了无人机在农业生产上的三个用途:寻找生病的作物、水检测和喷洒农药。1.细节理解题。根据“Here are a few of the farming jobs drones can do”以及三个小标题“Looking for sick crops”,“Water watch”,和“Spraying pesticide(喷洒农药)”可知文章中说了三项农业工作。故选A。2.细节理解题。根据“Their many uses include taking pictures from the sky, watching wild animals and sendi

    73、ng packages of goods”、“Drones can finish spraying a field up to five times faster”和“Drones can scan the field and make a 3D map”可知第二幅图没有提到。故选B。3.推理判断题。根据“Here are a few of the farming jobs drones can do.”可知本文提到三种无人机可做的事情,而这些事情都能帮助农作物长得更好。故选D。Passage 10(2023年深圳中学一模试题)Spend your holiday in a smart way

    74、 with these apps!Grammarly is great for checking spelling, grammar, punctuation (标点) and other kinds of mistakes. Type your message and then Grammarly will check if there is a mistake. Next, the app will show you how to fix the mistake and why it is wrong. If you want to find some good synonyms (近义词

    75、) for your words, Grammarly can also help.How can we exercise by ourselves safely? The app Fitbod can show you how to exercise correctly with clear and easy videos. If you have no equipment (器材), Fitbod can show you how to do simple exercises with just your body. Fitbod can change to meet your needs

    76、 after each exercise. If some of your muscles (肌肉) are tired, the app will focus on others.Do you always want to use a calculator to help solve math problems? Now there is an app that does even more for you than calculators. This app is called Mathway. It can show you how to solve difficult math pro

    77、blems. Even better, the app can explain each step for solving math problems. This way, you can understand how to solve a math problem.School, studies, familywe have so many things to do! How can we manage our tasks? Watoo can help us! It help us sort out what is important or urgent (紧急的) by using it

    78、s colorful faces. A big red face means a task is really important. A small, happy yellow face means we can take our time. Lets use this app to organize your tasks in a fun way.1. Grammarly can do many things EXCEPT _.A. checking spelling mistakes for youB. fixing the mistake on its ownC. finding goo

    79、d synonyms for your wordsD. checking punctuation mistakes2. What does the underlined word “others” refer to?A. other appsB. other musclesC. other equipmentD. other exercises3. What makes Mathway better than other calculators?A. It can help solve harder math problems.B. It can calculate at a faster s

    80、peed.C. It can explain steps for solving math problems.D. It can show you answers more quickly.4. According to the last paragraph, which of the following is TRUE?A. It is fun to have so many things to do.B. A small red face means a task is important.C. Watoo can help complete our tasks in a fun way.

    81、D. A small happy yellow face means a task is not urgent.5. What is the main idea of this passage?A. Ways to spend your holiday happily.B. Ways to have fun during your holiday.C. Apps to spend your holiday smartly.D. Apps to help you learn in a smart way.【答案】1. B 2. B 3. C 4. D 5. C【解析】本文主要介绍了一些让你以智能

    82、的方式度过假期的应用程序。1.细节理解题。根据“Grammarly is great for checking spelling, grammar, punctuation (标点) and other kinds of mistakes.If you want to find some good synonyms (近义词) for your words, Grammarly can also help.”可知ACD选项都正确,B选项文章没有提及,故选B。2.推理判断题。根据“Fitbod can change to meet your needs after each exercise.

    83、If some of your muscles (肌肉) are tired, the app will focus on others.”可知Fitbod可以在每次运动后根据你的需要进行调整。如果你的某些肌肉疲劳了,应用程序就会关注其他肌肉。所以others指的是其他肌肉,故选B。3.细节理解题。根据“Even better, the app can explain each step for solving math problems. This way, you can understand how to solve a math problem.”可知它可以解释解决数学问题的步骤使得M

    84、athway比其他计算器更好,故选C。4.细节理解题。根据“A small, happy yellow face means we can take our time. ”可知一张小而快乐的黄色脸意味着我们可以慢慢来。故选D。5.主旨大意题。根据“Spend your holiday in a smart way with these apps!”以及全文可知本文主要介绍了一些让你以智能的方式度过假期的应用程序。故选C。记叙文Passage 1(2023年湖北武汉中考试题)Bert won a national prize called Young Heroes for his “green”

    85、 project. This public-spirited young person was now a university student. His love for insects grew deeper and he was protecting them for the future. _. When he was around 4 or 5, he always loved to watch different insects, especially beautiful swallowtails(凤蝶). One interesting fact he learned about

    86、 swallowtails was that their bright colors warned hungry animals that they tasted bad. And it was also fun to watch how they came into being. But the reason he really fell in love with them was that they were very accessible. For example, if you wanted to attract (吸引) swallowtails, you planted some

    87、zinnias, a kind of bright flowers. Bert started a zinnia garden at his house, where he raised a large number of swallowtails over the years. With the worlds swallowtail population falling, Bert wanted people to realize that if insects like swallowtails disappeared, so would all the others above them

    88、 on the food chain. To make the fact clear and easy to understand for other students, he also created a zinnia garden at his junior high school. Part of the joy for Bert was watching the younger students get excited when running after swallowtails. “Whenever a swallowtail lands on them, the young st

    89、udents will soon fall in love with these cute insects. They develop a new appreciation for them,” he said.Bert put his efforts into the environmental educational project and made it take flight.1. After Bert was honored with Young Heroes, _.A. he often gave speeches in publicB. he set up his “green”

    90、 projectC. he became interested in swallowtailsD. he went on protecting insects2. Which of the following can be put in _?A. Bert saved many swallowtailsB. Bert had a dull childhoodC. Bert found his love early in lifeD. Bert made a hard decision3. The underlined word “accessible” in paragraph 2 means

    91、 “_”.A. dangerous to feedB. easy to get close toC. hard to raiseD. safe to reach4. The main reason for Bert to create a zinnia garden at school was _.A. to watch students have funB to make his school more beautifulC. to stop swallowtails from disappearingD. to help kids learn about swallowtails5. Wh

    92、at would be the best title for the passage?A. A Bright FlowerB. A Flying ProjectC. A Green GardenD. A Warning Action【答案】1. D 2. C 3. B 4. D 5. B【解析】本文主要讲述了因为“绿色”项目而获得“青年英雄”奖项的男孩Bert热爱昆虫并保护它们的故事。1.细节理解题。根据“Bert won a national prize called Young Heroes for his green projectHis love for insects grew de

    93、eper and he was protecting them for the future”可知,获奖之后继续保护昆虫,故选D。2.推理判断题。根据“When he was around 4 or 5, he always loved to watch different insects”可知,此处应介绍他从什么时候开始喜欢观察昆虫,C选项符合,故选C。3.词义猜测题。根据“But the reason he really fell in love with them was that they were very accessible”及“For example, if you wante

    94、d to attract (吸引) swallowtails, you planted some zinnias, a kind of bright flowers”可知,如果你想吸引凤蝶,你就种一些百日菊,也就是凤蝶很容易接近,所以划线单词与easy to get close to同义,故选B。4.细节理解题。根据“To make the fact clear and easy to understand for other students, he also created a zinnia garden at his junior high school”可知,是为了帮助孩子了解凤蝶,故

    95、选D。5.最佳标题题。根据“Bert put his efforts into the environmental educational project and made it take flight.”及全文介绍可知,本文主要讲述了Bert热爱昆虫并保护它们的故事,所以B选项“A Flying Project”符合本文标题,故选B。Passage 2(2023年湖北襄樊中考试题)It was at the age of ten that I realized my sister was different. She had autism(自闭症). She could not look a

    96、t people in the eye. She would say to herself and repeat the words in a low voice. Although we went to the same primary school, I never, ever said in public that she was my sister.Just two years ago, my sister and her classmates had to prepare for a performance. She had to perform alone because nobo

    97、dy wanted to perform with her. “Ill sing,” she told my parents. I was completely shocked. How could she sing in front of the school? She would make me embarrassed.The big day finally arrived. It took her about a whole minute to stammer(结巴说出)her name and class. I could see someone laughing at her, sh

    98、owing no respect(尊重).“Why is she taking so long?” people around me asked. How I wished I was somewhere else! Finally, my sister started to sing. She opened her mouth, and I was deeply movedshe sang so beautifully. The hall became quiet. Only her voice could be heard clearly.I listened carefully to t

    99、he lyrics that she had written all by herself. I was ashamed(羞愧的)of myselfhow could I have doubted my sisters abilities? Although I was embarrassed by her, she didnt say anything. She had never taken anything that I had done to heart. It was then that I decided to make a change.1. How did “I” change

    100、 the attitude(态度)towards my sister? The correct order is _.I decided to change myself. I was ashamed of myself. I was shocked about her decision.I never said in public that she was my sister. I was moved by her singing abilities.A. B. C. D. 2. What does the story most possibly want to tell us?A. Eve

    101、ryone should be respected. B. Nobody could change the writers ideas.C. The sister had difficulty doing everything. D. The sister was embarrassed after the performance.3. Whats the best title for the passage?A. A Perfect Sister B. A Wonderful ExperienceC. A Lesson from My Sister D. A Sweet Memory in

    102、My Heart【答案】1. B 2. A 3. C【解析】本文主要介绍了作者的妹妹有点自闭,两年前,作者的妹妹要上台表演,但是花费了她一分钟时间才说出她的名字和班级,作者感到很丢人,结果自己的妹妹歌唱得非常好。1.细节理解题。根据第一段“I never, ever said in public that she was my sister.”可知作者从未在公共场合承认自己的妹妹,故排第一位,排除AD;根据第二段“I was completely shocked”可知作者听到妹妹要上台表演,非常震惊,故排第二位,排除C。故选B。2.推理判断题。本文主要介绍了作者的妹妹有点自闭,两年前,作者的妹

    103、妹要上台表演,但是花费了她一分钟时间才说出她的名字和班级,作者感到很丢人,结果自己的妹妹歌唱得非常好。从这个故事中我们可以了解到,不管什么人,都有自己擅长的事情,都值得尊敬。故选A。3.最佳标题题。本文主要介绍了作者的妹妹有点自闭,两年前,作者的妹妹要上台表演,但是花费了她一分钟时间才说出她的名字和班级,作者感到很丢人,结果自己的妹妹歌唱得非常好,以选项C“从我妹妹那得到的一个教训”为标题最合适。故选C。Passage 3(2023年广州中考试题)Come on, Amy. You must TRY HARDER. Amy told herself silently. She was in h

    104、er class Second-Day-of-School Game with her teammates, whom she only met yesterday. This was her first chance to make new friends, and she was nervous.So far Amy hadnt given any useful suggestionsafter all, she was totally new to this town. Luckily, no one seemed to care about it. This relaxed her a

    105、 lot.Since the Blue Team left the park, they had worked out the first two clues (线索) and had been to the post office. Now they were in front of the cinema.Henry was reading aloud the third clue: Go to our town founders last resting place.I know THIS ONE! Amy thought, excited.“To the cemetery (墓地)” C

    106、indy said.“No, wait!” Amy said. “Ive read about it. The founder was buried near the library.”“Wow. Ive walked by every day,” Tyler said. “Never knew that!”“Good job! That will save valuable time, ” Cindy smiled at Amy.“We still need to hurry,” Tyler reminded, pointing to the Yellow Team coming near.

    107、“I know a shortcut!” Henry suggested. “Follow me!” No one moved.“No, seriously,” Henry said. “You know Im always running late. I know every shortcut in town.” The others finally agreed.A few sharp turns, and they were there! This time Amy read the clue aloud: Now go to the place where the football i

    108、s running around!“The football stadium!” They called out together and started to runNow theyd got the final clue: Look where youve been, see where you are. Use your map wisely and youll be a star!Looking closely at the map, everyone thought hard.“Aha! A star!” Cindy suddenly broke the silence. She q

    109、uickly took out a pencil.As they watched her drawing lines on the map, everyone understood.They began running back to where they started. They were closer and closer, and finally crossed the finish line-just one step behind the Red Team!“Soclose” Tyler made a face, and they all laughed together.“Nic

    110、e job, new girl,” Cindy gave Amy a high-five.“That was really fun,” said Henry. “I hope well be on the same team soon.”“Me, too,” Amy agreed, smiling.1 What does the beginning of the story tell us about Amy?A. She didnt want to play the game.B. She was a new student in her class.C. She was a member

    111、of the Red Team.D. She didnt understand the game rules.2. Why did the team let Henry lead the way at last?A. He ran fastest in the team.B. They didnt know the way.C. They trusted his rich experience.D. He was best at playing the game.3. Where was the finish line of the game?A. In the park.B. Next to

    112、 the post office.C. In front of the cinema.D. Outside the library.4 Why did Amy smile at the end of the story?A. Her team came in first.B. She was accepted as a friend.C. She no longer felt nervous.D. There would be a game soon.【答案】1. B 2. C 3. A 4. B【解析】本文主要讲述了艾米在新的团队中发挥了作用,最终她被当作朋友接受的故事。1.推理判断题。根据

    113、“This was her first chance to make new friends, and she was nervous.”以及“So far Amy hadnt given any useful suggestionsafter all, she was totally new to this town.”可推断艾米是班里的新学生。故选B。2.推理判断题。根据“Henry said. You know Im always running late. I know every shortcut in town. The others finally agreed.”(亨利说。“你

    114、知道我总是迟到。我知道城里所有的近路。”其他人最终同意了。)可知团队最后让亨利带路是相信他丰富的经验。故选C。3.推理判断题。根据“Since the Blue Team left the park, they had worked out the first two clues (线索)”可知最开始的地方是在公园;根据“Look where youve been, see where you are. Use your map wisely and youll be a star!”(看看你去过哪里,看看你在哪里。明智地使用你的地图,你将成为一个明星!)结合图片可知,走过的路线要形成一个五角

    115、星,结合“As they watched her drawing lines on the map, everyone understood.”和“They began running back to where they started.”可知比赛的终点线在公园,故选A。4.推理判断题。根据“Soclose Tyler made a face, and they all laughed together.”以及“I hope well be on the same team soon.”可知,艾米在故事的结尾笑了是因为她被当作朋友接受了。故选B。Passage 4(2023年福建中考试题)I

    116、n the past nine years, Li Jin, who was born in Guangxi but raised in Sanya, has made great efforts to protect the waters of Sanya city in Hainan. He is now spreading the knowledge of environmental protection through new media platforms (媒体平台).Around 2014, he began doing volunteer work to clear rubbi

    117、sh from the beaches and officially registered (注册) as a volunteer in May, 2017. Li Jin immediately took the lead in a cleanup activity on the Sanya River.In April, 2021, he used his own money to set up a volunteer service center which has 1, 170 registered members who take part in activities without

    118、 asking for payment. So far, he has spent about 3, 800 hours on volunteer activities in over 550 events. More than 2, 300 people have joined in with his encouragement. Theyve drawn the attention of both the adults (成年人) and the children to the importance of protecting the oceans and beaches. Since i

    119、t was set up, his center has organized 51 beach-cleaning activities that have seen about 1, 800 people join in. In 2021, because of Lis growing influence in environmental protection circles, the city government invited him to make a number of short videos, in which he uses simple words to explain ho

    120、w to protect the environment. Several of the videos have been watched millions of times.“My volunteer work would be meaningless if I got paid. But the work itself is of great value. So I will continue doing the environmental protection work,” he said.1. What is Li Jin trying hard to protect?A. The b

    121、eaches in Guangxi.B. The waters of Sanya.C The wildlife on the Sanya River.D. The cities in Hainan.2. How many people join Li Jins volunteer service center?A. 550.B. 1,170.C. 1,800.D. 2,300.3. What can we know from paragraph 3?A. Millions of people join in Li Jins activities.B. Members in Li Jins se

    122、rvice center get paid.C. Most activities are organized for children.D. Some videos Li Jin made are a success.4. Which of the following best describes Li Jin?A. Quiet and kind-hearted.B. Patient and humorous.C. Strong-minded and selfless.D. Honest and easygoing.5. What is the text mainly about?A. A h

    123、ero praised for volunteer work.B. The leader in a cleanup activity.C. The meaning of protecting water.D. A volunteer service center.【答案】1. B 2. B 3. D 4. C 5. A【解析】本文讲述了李金用自己的行动来守护三亚河湖水生态环境的故事。1.细节理解题。根据“Li Jin immediately took the lead in a cleanup activity on the Sanya River.”可知李金参与了三亚河湖清理工作,努力保护三

    124、亚河的水。故选B。2.细节理解题。根据“In April, 2021, he used his own money to set up a volunteer service center which has 1, 170 registered members who take part in activities without asking for payment.”可知有1170名志愿者参与活动中。故选B。3.细节理解题。根据“In 2021, because of Lis growing influence in environmental protection circles, th

    125、e city government invited him to make a number of short videos, in which he uses simple words to explain how to protect the environment. Several of the videos have been watched millions of times.(2021年,由于李在环保界的影响力越来越大,市政府邀请他制作了一些短视频,在视频中,他用简单的语言解释如何保护环境。其中一些视频已经被观看了数百万次。)”可知李金制作的视频是很成功的。故选D。4.细节理解题。

    126、根据“So far, he has spent about 3, 800 hours on volunteer activities in over 550 events.”和“My volunteer work would be meaningless if I got paid. But the work itself is of great value. So I will continue doing the environmental protection work, he said.”可知截至目前为止,他花费了约3800个小时从事志愿者活动,且会继续坚持下去,由此可见他是意志坚强的

    127、人;这是志愿者服务,他也是一个无私的人。故选C。5.主旨大意题。本文讲述了李金用自己的行动来守护三亚河湖水生态环境的故事,说明李金是一个因志愿者工作而受到赞扬的英雄。故选A。Passage 5(2023年苏州中考试题)It was my first day at school. It was also Miss Carolines first day to be a teacher.Miss Caroline began the day by reading us a story about cats Then she started to teach us the alphabet (字母表

    128、).When Miss Caroline discovered that I was literate (有读写能力的), she said, “Tell your father not to teach you any more. Its best to begin reading and writing with a fresh mind.”After supper that night, Atticus sat down with the paper and called, “Scout, ready to read?”I told Atticus I didnt feel very w

    129、ell and didnt think Id go to school any more if it was all right with him.“You never went to school and you do all right, so Ill just stay home too. You can teach me like Grandaddy taught you.”“No, I cant,” said Atticus. “I have to make a living. Besides, theyd put me in prison if I kept you at home

    130、. Now whats the matter?”I told him what happened at school. “Miss Caroline said you taught me all wrong, so we cant ever read any more. Please dont send me back, please sir.”“First of all,” he said, “if you can learn a simple trick, Scout, youll get along a lot better with all kinds of people. You n

    131、ever really understand a person until you consider things from his point of view”“Sir?”“until you climb into his skin and walk around in it.”Atticus continued, “You learned many things today. Miss Caroline learned several things herself. We could not expect her to learn all our ways in one day, and

    132、we should understand her when she knew no better.”“But if I keep on going to school, we cant ever read any more”“Thats really worrying you, isnt it?”“Yes, sir.”When Atticus looked at me, I saw the look on his face that always made me expect something. “Do you know what a compromise (妥协) is?” he aske

    133、d.“Breaking the law?”“No, an agreement. It works this way,” he said. “If you promise me to go to school, well go on reading every night as usual. Is it OK?”“Yes sir!”1. What happened to Scout on her first day at school?A. She was not able to read the alphabet.B. She lost interest in reading and writ

    134、ing.C. She couldnt follow Miss Caroline in class.D. She was asked to stop learning from Atticus.2. What does the underlined part in Paragraph 11 mean?A. To play a small trick on him.B. To walk hand in hand with him.C. To tell him about your thoughts.D. To think from his point of view.3. What did Sco

    135、ut agree to do towards the end of the story?A. Go to school.B. Stay at home.C. Teach herself.D. Make a living.4. What can we infer from the passage?A. Scout didnt trust Atticus.B. Scout didnt like reading.C. Atticus was a wise father.D. Atticus was mad at Scout.【答案】1. D 2. D 3. A 4. C【解析】本文主要讲述了Scou

    136、t被老师发现有读写能力,于是老师要求Scout停止向父亲Atticus学习,Scout回家后把这件事告诉了父亲,她也很担心再也不能读书了,在父亲的开导下,最后同意去上学的故事。1.细节理解题。根据“Tell your father not to teach you any more. Its best to begin reading and writing with a fresh mind”可知Scout被老师要求停止向Atticus学习。故选D。2.词句猜测题。根据“You never really understand a person until you consider thing

    137、s from his point of view”(除非你从一个人的角度考虑问题,否则你永远不会真正了解他)可知此处是指Atticus让Scout从一个人的角度去思考。故选D。3.细节理解题。根据“But if I keep on going to school, we cant ever read any more”(但是如果我继续上学,我们就不能再读书了)以及“If you promise me to go to school, well go on reading every night as usual. Is it OK?”(如果你答应我去上学,我们就像往常一样每天晚上继续读书。可以

    138、吗?)可知Scout在故事的结尾同意去上学,故选A。4.推理判断题。根据全文可知,本文主要讲述了Scout被老师发现有读写能力,于是老师要求Scout停止向父亲Atticus学习,Scout回家后把这件事告诉了父亲,她也很担心再也不能读书了,在父亲的开导下,最后同意去上学的故事,可以推知Atticus是个明智的父亲。故选C。Passage 6(2023年杭州中考试题)Remember the delicious pizza that you created? For most of us, it takes a long time to learn how to make something

    139、tasty, but not for Remmi Smith. Still a teenager, shes already creating fantastic dishes. Shes also becoming well known for her Italian salad dressing, which is delicious. And with her knowledge of social media (媒体), shes making sure that everyone knows shes here!Remmi, who was born in China, now li

    140、ves in the USA. She is just 16. She has already starred in two shows on cooking and her book of healthy recipes has recently come out. From the age of four, Remmi helped in the kitchen by preparing vegetables. By the age of seven, Remmi was a real food lover who could cook complete meals for her fam

    141、ily. Remmi began making videos for fun. Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast (播放) them. They then asked Remmi to create another show for them. That show is mainly about Remmis interest, which is getting teenagers to take healthy eating

    142、seriously. She believes that when young people make their own food, they care more about what they eat. Remmi works with a company in the USA which shows her videos in school dining halls. About 3.5 million students watch her every day!Remmi believes that young people can create a healthy meal for t

    143、heir family which doesnt cost a lot. Her delicious recipes include vegetable paella and strawberry kebabs. In fact, strawberries, which are Remmis favorite food, appear in other recipes, including strawberry sandwich!Her latest idea is a healthy-snack service. For a monthly subscription (订购), you re

    144、ceive snacks, which include fruit sticks and popcorn, and fun cooking activities that help you develop a healthy lifestyle.1. When could Remmi make complete family meals?A. From the age of four.B. By the age of seven.C. Over the age of nine.D. At the age of sixteen.2. Why did the local TV station as

    145、k Remmi to make another show?A. To create more recipes.B. To encourage healthy eating.C. To show her media talent.D. To sell her cooking videos.3 Which was the correct time order of the following events? Remmis book of recipes came out. A TV station broadcast Remmis videos. Remmi created a show for

    146、teenagers. Remmis mother put her videos online.A. B. C. D. 4. Which is the best title for the text?A. An Expert of Social MediaB. A Lover of Strawberry DishesC. A Young Star of the KitchenD. A Teenage Star of TV Shows【答案】1. B 2. B 3. D 4. C【解析】本文主要介绍了雷米七岁时,就能为家人做全套的饭菜,现在她16岁,她已经出演了两个关于烹饪的节目,而且她的健康食谱

    147、书最近出版了。1.细节理解题。根据“By the age of seven, Remmi was a real food lover who could cook complete meals for her family.”可知7岁的时候,Remmi就可以为家人做完整的饭菜。故选B。2.细节理解题。根据“They then asked Remmi to create another show for them.”和“That show is mainly about Remmis interest, which is getting teenagers to take healthy eat

    148、ing seriously.”可知是为了让青少年认真对待健康饮食。故选B。3.细节理解题。根据“Her mother videoed her while she was cooking and put the videos online. A local TV station broadcast (播放) them. They then asked Remmi to create another show for them.”可知首先是Remmi的妈妈把她的视频放到了网上,然后一家电视台播放了Remmi的视频,结合选项,D选项符合,故选D。4.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了雷米七岁时

    149、,就能为家人做全套的饭菜,现在她16岁,她已经出演了两个关于烹饪的节目,而且她的健康食谱书最近出版了。所以C选项“年轻的厨房之星”符合,故选C。Passage 7(2023年绍兴中考试题)One Sunday afternoon in May 2021, waiter Paul Blachut, 24, was busy at work at the FLOSSLANDE restaurant in scenic Augsburg, Germany. From behind the bar, Blachut had a good view of the Lech river below, in

    150、 which many people were cooling their feet. The water is very cold at this time of year, and it runs quickly.Among those enjoying the cooling water were a mother and her two teenage daughters. They were playing with an inflatable tube (充气轮胎) by the riverbank, when suddenly the girls lost their footi

    151、ng and fell into the river. It all happened so fast. The girls caught the tube, which their mother was sitting in, pulling her into the river, too. Now all three were being carried away, shouting, “Help! Help!”Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts. Then he found the three wom

    152、en not far away, flapping their arms, trying to catch anything. Without thinking, Blachut ran down to the river and jumped into the cold water. All he wanted to do was rescue (营救) them.As Blachut got closer to them, he could tell that the mother seemed to be in the most trouble; her head was now out

    153、 of sight. At once, Blachut went down under the mother, pushing her upward and towards the bank. Then an onlooker (旁观者) got close to grab the womans hand, pulling her to the land.Blachut knew he needed to rescue the two daughters, who were now further down the river. He jumped into the water again a

    154、nd succeeded in getting one out in the same way he did her mother, while the other was saved by another onlooker.Several onlookers expressed their admiration for Blachut following the accident. “The whole rescue only took two or three minutes,” he said, adding that it was not a big deal. Actually, i

    155、t was a job very well done.1. When the three women fell into the water, Blachut was _.A. enjoying the beautiful sceneB. watching the customers eatingC. working busily in the restaurantD. cooling his feet in the river2. The underlined word “grab” in Paragraph 4 probably means “_”.A. checkB. controlC.

    156、 shakeD. catch3. It can be inferred from Blachuts words that he _.A. was proud of saving the womenB. thought he just did something normalC. felt sorry for the accidentD. decided to work harder than ever before4. Whats the best title for the passage?A. A Cold Water rescueB. A Hard-working ManC. An Un

    157、lucky FamilyD. A Highly Paid Job【答案】1. C 2. D 3. B 4. A【解析】本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救出了三个人的故事。1.细节理解题。根据“Blachut looked up from his busy work when he heard the shouts.”可知当时Blachut正忙于工作。故选C。2.词句猜测题。根据“Then an onlooker (旁观者) got close to grab the womans hand, pulling her to the land.”可知旁观者把女子拉到地上,前

    158、提是要抓住女子的手。划线部分“grab”与D选项“抓住”意思相近。故选D。3.推理判断题。根据“adding that it was not a big deal. Actually, it was a job very well done. (并补充说这没什么大不了的。事实上,这项工作做得很好。)”可推知Blachut觉得这只是一件正常的事。故选B。4.最佳标题题。本文介绍了服务员Paul Blachut跳进寒冷的河水里救出了三个人的故事。选项A“冷水救援”为最佳标题。故选A。Passage 8(2023年广州荔湾一模试题)About 2,400 years ago in ancient G

    159、reece, Aristotle was born. It was a period when the Greeks highly respected great thinkers and teachers, such as Pythagoras, Socrates, Democritus, and Plato. Many historians believe that Aristotle was greater than all of them.Aristotle is called “the father of biology”. Many of his discoveries are s

    160、till considered correct today. For example, it was Aristotle who first wrote that dolphins are not fish through close observation, he had found out that they give birth to their babies rather than laying eggs, and that mother dolphins feed milk to their young.Aristotles way of grouping animals may h

    161、ave been his most important achievement in biological science. He placed the animals into two groups: those with blood and those without. Experts used his system for over 2,000 years. In 1758, a Swedish scientist discovered a new way of grouping animals. In fact, Aristotles way of grouping, though a

    162、 little bit different, were approximately the same as the modern grouping system of vertebrates and invertebrates.Professor Nardo wrote: “Although Aristotle paid much attention to the importance of evidence (证据), he failed to realize that doing experiment is almost always the best method of finding

    163、it. Yet, when he did simple and basic experiments, Aristotle was able to make mostly correct conclusions.”He also wrote that “Aristotles influence on the future growth of knowledge was both negative and positive .” For example, Aristotle believed that the planets went around the Earth, not the Sun.

    164、Because the later scientists believed in him blindly, their progress in astronomy was “stopped”. However, he added that many of Aristotles ideas “brilliantly provided directions for modern discoveries.”1. Why is Aristotle called “the father of biology”?A. He discovered that dolphins feed milk to the

    165、ir young.B. He was the first man to find that dolphins are not fish.C. People consider him greater than all the other thinkers.D. People still accept many of his discoveries on biology.2. What does the underlined word “approximately” in Paragraph 3 mean?A. Nearly.B. Easily.C. Hardly.D. Exactly.3. Wh

    166、at did Nardo think of Aristotle according to the passage?A. Aristotle failed to realize the importance of evidence.B. Aristotles finding stopped people studying astronomy.C. Aristotle found the best way to make correct conclusions.D. Aristotles ideas were helpful to modern discoveries in a way.【答案】1

    167、. D 2. A 3. D【解析】本文主要介绍了亚里士多德的思想及科学理论。1.细节理解题。根据“Aristotle is called the father of biology. Many of his discoveries are still considered correct today.”可知亚里士多德被称为“生物学之父”是因为他的许多发现至今仍被认为是正确的。故选D。2.词义猜测题。根据“In fact, Aristotles way of grouping, though a little bit different, were approximately the same

    168、as the modern grouping system of vertebrates and invertebrates.”可知事实上,亚里士多德的分组方式虽然有点不同,但与脊椎动物和无脊椎动物的现代分组系统大致相同。approximately意为“几乎,差不多”。故选A。3.细节理解题。根据“However, he added that many of Aristotles ideas brilliantly provided directions for modern discoveries. ”可知纳多认为亚里士多德的思想在某种程度上有助于现代的发现。故选D。Passage 9(20

    169、23年深圳一模试题)When Misty Copeland was 25, she was awarded the gold medal of the Varna Ballet (芭蕾舞) Competition (比赛), one of the greatest prizes for a ballet dancer. On her trip to success, this talented dancer has met lots of challenges, but she got over them and danced towards her dream, the art of bal

    170、let.Misty spends most days perfecting the beautiful movements of her art. She takes it as the most important thing everyday. “I feel really confident on stage,” she said.But Misty didnt always feel so confident. The hard time in the past made her strong. The day she turned 21, Misty found it difficu

    171、lt to rise to her feet, which was a disaster for a dancer. In addition, because she was the only African American in the theatre, she sometimes didnt fit in. Although Misty felt discouraged, she didnt give up and learned to be brave. She went to hospital and actively took part in rehabilitative (康复的

    172、) training.After 2 years of training, she finally stood up for her dream and continued to follow her dream. In 2015, she was named a top dancer at American Ballet Theatre. She is the first African American woman to win this prize. Her story has moved thousands of African Americans to work for their

    173、dreams. “No matter what that dream is, and how hard life could be,” she said. “Dont run away and work for it with a brave heart,” she added.“Every morning, I wake up and think, today I can be better than yesterday,” she said, “and thats pretty cool.”1. Misty got over challenges to _.A. have a tripB.

    174、 win the awardC. show her talentD. achieve her goal2. What does “it” in paragraph 2 refer to?A. The work of practice.B. The feeling on stage.C. The journey to success.D. The movement of ballet.3. What happened to Misty when she was 21?A. She became a doctor.B. She couldnt stand up.C. She received ba

    175、llet training.D. She couldnt fit into her dress.4. What can we learn about Misty from paragraph 4?A. She called on people to face difficulties.B. She helped African Americans to find a job.C. She cared about others to gain a good name.D. She invited African Americans to learn ballet.5. Which of the

    176、following would be the best title for this passage?A. Health Leads to SuccessB. Be Brave for Your DreamC. Perfection Comes from PracticeD. Get Prepared for Difficulties【答案】1. D 2. A 3. B 4 A 5. B【解析】本文是一篇记叙文,主要讲述Misty Copeland通过自己的努力获得了成功,告诉我们可以通过自己的努力和奉献来实现自己的梦想。1.细节理解题。根据“On her trip to success, t

    177、his talented dancer has met lots of challenges, but she got over them and danced towards her dream, the art of ballet.”可知,她克服了挑战,朝着她的梦想跳着。故选D。2.推理判断题。根据“Misty spends most days perfecting the beautiful movements of her art.”可知,Misty花费大量时间使她的动作完美。it应是代指前文提到过的,每天的练习。故选A。3.细节理解题。根据“The day she turned 21

    178、, Misty found it difficult to rise to her feet, which was a disaster for a dancer.”可知,她不能站起来。故选B。4.细节理解题。根据“No matter what that dream is, and how hard life could be, she said. Dont run away and work for it with a brave heart, she added.”可知,她鼓励大家面对梦想和艰难的生活,不要逃跑,勇敢的为之奋斗。故选A。5.最佳标题。通读全文可知,本文通过一个事例来告知大家

    179、要为自己的梦想而努力。故选B。Passage 10(2023年广州一模试题)Isaac Newton was born on Christmas Day, 1642. From the very first Newton was very much interested in the mysteries of nature. Why did objects move? Why could we see that stones rolled down hills, wind blew leaves along the ground, and heavy objects fell to the e

    180、arth when dropped? At the age of twenty-three, Isaac Newton moved from Cambridge to his country home. There, his thoughts turned to the problems of motion (运动定律). As Newton himself later told the story, he was sitting in the garden one evening, thinking, when he noticed a falling apple. The apple se

    181、t him to wondering about the movement of falling objects. It occurred to him that the force which caused fruit to fall from trees worked as well at greater distances from the center of the earthon top of buildings or even on top of mountains. Perhaps, thought Newton, this same force reached out much

    182、 farther still, even to the moon. Newton began to search for a mathematical expression of his idea. In 1669, Newton became a professor of mathematics at Cambridge. Three years later, he joined the Royal Society. Before long, Newton began again to study the problems of motion. At last, he seemed to h

    183、ave solved the main difficulties, but he did not publish his findings at once. Only in 1687 did he at last publish his new theory. Newtons great work, The Mathematical Principles of Natural Philosophy, marked the success of the Scientific Revolution. Newton put the famous three laws of motion in it.

    184、 Newton was soon recognized as the leader of English science. In 1703, he became the president of the Royal Society. Science was never quite the same after Newtons discoveries. No wonder that the eighteenth-century poet Pope, looking back at Newtons work, wrote: Nature and Natures laws lay hid in ni

    185、ght; God said, Let Newton be!And all was light. Newton, however, never rested on his fame (名望). He continued to work and study. In his last years, he once said to a friend, “I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy, playing on the seashore, and

    186、now and then finding a smoother pebble (鹅卵石) or a prettier shell, while the great ocean of truth lay undiscovered before me.”1. Where did Newton begin to turn to the problems of motion?A. At home.B. At Cambridge.C. Outside the garden.D. On top of a building.2. The underlined word “it” in Paragraph 5

    187、 refers to _.A. the Royal SocietyB. the success of the Scientific RevolutionC. Newtons new theoryD. The Mathematical Principles of Natural Philosophy3. In what order did the following events happen to Newton? a. He became curious about the movement of falling objects. b. He published his new theory.

    188、 c. He joined the Royal Society. d. He showed great interest in the mysteries of nature. e. He was recognized as the leader of English science.A. d-a-c-b-eB. d-c-a-e-bC. a-d-c-e-bD. a-d-e-b-c4. What can we infer from the last paragraph?A. Newton acted like a little boy.B. Newton continued to work fo

    189、r fame.C. Newton liked playing on the seashore.D. Newton only focused on working and studying.【答案】1. A 2. D 3. A 4. D【解析】本文向我们介绍著名的科学家牛顿的故事。1.细节理解题。根据“At the age of twenty-three, Isaac Newton moved from Cambridge to his country home. There, his thoughts turned to the problems of motion.”可知,23岁时,牛顿从剑

    190、桥搬到了他乡下的家,在那里他的思想转向运动问题。故选A。2.词义猜测题。分析“Newtons great work, The Mathematical Principles of Natural Philosophy, marked the success of the Scientific Revolution. Newton put the famous three laws of motion in it.”可知,牛顿的伟大作品自然哲学的数学原理标志着科学革命的成功,在这本书中牛顿提出了著名的运动三定律。所以此处“it”指的是The Mathematical Principles of

    191、Natural Philosophy这本书,故选D。3.细节理解题。根据“From the very first Newton was very much interested in the mysteries of nature.”,“The apple set him to wondering about the movement of falling objects.”,“Three years later, he joined the Royal Society.”,“Only in 1687 did he at last publish his new theory.”和“Newto

    192、n was soon recognized as the leader of English science.”可知,事情发生的顺序是d-a-c-b-e,故选A。4.推理判断题。根据“Newton, however, never rested on his fame. He continued to work and study.”可知,牛顿从不满足于他的名声,他继续工作和学习。所以牛顿只专注于工作和学习,而不是名声,故选D。说明文Passage 1(2023年中考试题)When the famous scientist Albert Einstein was 16 years old, he

    193、 imagined himself riding alongside a beam (束) of light. He used this picture in mind to help him when working out the “theory of relativity(相对论)”. “Imagination is more important than knowledge,” said Einstein. Daydreaming, called “thought experiments” by Einstein, can make you have wild imaginings,

    194、like flying around in space. It lets your mind walk slowly around ideas, memories and experiences that arent happening right now. It means thinking ahead to a holiday or remembering how much you enjoyed a birthday party. According to Chinas health authorities(权威机构), daydreaming for a while each day

    195、can improve your health and creativity. Disappearing into a daydream lets your mind escape when things are difficult. It helps you deal with worries and fears. For example, imagining how youre going to speak up in class is like practicing the scene in your head, which can make you feel calmer. Daydr

    196、eaming also inspires creativity and lets you find new worlds where there are no limits (限制) to what you can do or who you are. Guo Qiang, an expert in thoughts and feelings, thinks we should all make time to daydream. “Thinking for pleasure can be a powerful tool to shape our feelings,” he said. How

    197、ever, try not to let your mind be absent when you need to focus (聚焦) in class or cross the road. Instead, find a time when you dont have to focus on anything, like going for a walk or brushing your teeth. Guo suggests you can start by focusing on a happy memory or imagining a future success, like sc

    198、oring a goal in the World Cup. To encourage creativity, think about interesting ideas and see where your mind takes you. Research shows that people often come up with more solutions to problems after theyve taken a break. So next time youre stuck with homework, stop for a moment and see where your d

    199、aydreams take you.1. Which writing skill is used in paragraph 1?A. Giving an example.B. Raising a question.C. Listing numbers.D. Comparing facts.2. Daydreaming can make people _.A. fly aroundB. walk slowlyC. think freelyD. be absent-minded3. Guo Qiang first suggests _.A. escaping from the hard timeB

    200、. looking for new worldsC. finding time to imagineD. focusing on success4. What is mentioned in paragraph 4?A. The steps to daydream. B. The things to daydream of.C. The reasons for daydreaming. D. The meanings of daydreaming.5. Daydreaming is talked about _.A. to remind people to have a mind break

    201、B. to suggest living at the momentC. to find solutions to homework problems D. to show a science research result【答案】1. A 2. C 3. C 4. B 5. A【解析】本文主要介绍了白日梦的好处,并提醒人们要让大脑休息一下。1.推理判断题。根据“When the famous scientist Albert Einstein was 16 years old.”可知开头通过爱因斯坦的例子引出了本文的话题。故选A。2.细节理解题。根据“can make you have wi

    202、ld imaginings, like flying around in space”可知白日梦可以让你产生天马行空的想象,自由地思考。故选C。3.细节理解题。根据“thinks we should all make time to daydream”可知他建议要找点时间去做白日梦。故选C。4.细节理解题。根据“Guo suggests you can start by focusing on a happy memory or imagining a future success, like scoring a goal in the World Cup”可知此处提到了可以白日做梦的事情。故

    203、选B。5.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了白日梦的好处,并提醒人们要让大脑休息一下。故选A。Passage 2(2023年广州中考试题)People believe that every word has its correct meaning(s). When we are not sure, we usually check online, or turn to our teachers or dictionaries. But do you know how dictionaries were made in the past?Dictionary writers first r

    204、ead the important books of the period or the subject that the dictionary was about. As they read, they copied necessary information on cards: interesting words, common wordsboth in their daily uses and unusual uses, and also the sentences where they were used. That is to say, the words, along with t

    205、he uses of each word, were collected. For a really big dictionary, millions of such cards were collected. This task could last for years. As the cards were collected, they were put in alphabetical order (AZ). When this was done, there would be several hundred cards for each single word.Then, to defi

    206、ne (定义) a word, the dictionary writer placed its hundreds of cards before him. He read the cards closely, threw away some, read the rest again, and divided up the cards according to what he thought were the common uses of the word. Finally, he wrote the definitions, following the hard-and-fast rule:

    207、 each definition must come from an example on a certain card in front of him.So, the writing of a dictionary was not a task of inventing meanings of words, but a task of recording their meanings. The writer of a dictionary was a historian, not a law maker.As time develops, the way of producing dicti

    208、onaries has greatly changed. Nowadays, we can use online dictionaries too. When choosing our words in speaking or writing, we can be guided by the dictionary. However, we cannot be controlled by it, because new situations, new experiences, new inventions, and new feelings, are always pushing us to g

    209、ive new uses to old words.1. Why did dictionary writers read important books?A. To know more about the period.B. To collect words and their uses.C. To understand different subjects.D. To learn to use interesting words.2. Which shows the correct steps of how dictionaries were made in the past? A. -B.

    210、 -C. -D. -3. What can we learn from the passage about dictionary writing in the past?A. It should be done by historians.B. It was a task of inventing and recording.C. It was long-time hard work.D. It had to use the law-making rules.4. What does the writer advise us to do when we choose words in comm

    211、unication?A. Be open to the new uses of words.B. Follow the dictionary strictly.C. Use online dictionaries instead.D. Try to create new words.【答案】1. B 2. D 3. C 4. A【解析】本文主要介绍了过去词典是如何制作的。1.推理判断题。根据“As they read, they copied necessary information on cards: interesting words, common wordsboth in their

    212、 daily uses and unusual uses, and also the sentences where they were used. That is to say, the words, along with the uses of each word, were collected.”(当他们阅读时,他们把必要的信息抄写在卡片上:有趣的单词,常见的单词包括日常使用和不常用的单词,以及使用这些单词的句子。也就是说,这些单词以及每个单词的用法都被收集了起来。)可推知词典编纂者要读重要的书籍是为了收集单词及其用法,故选B。2.细节理解题。根据“As they read, they

    213、copied necessary information on cards: interesting words, common words-both in their daily uses and unusual uses, and also the sentences where they were used.”、“As the cards were collected, they were put in alphabetical order (AZ). ”、“Then, to define (定义) a word, the dictionary writer placed its hun

    214、dreds of cards before him. He read the cards closely, threw away some, read the rest again, and divided up the cards according to what he thought were the common uses of the word.”、“Finally, he wrote the definitions, following the hard-and-fast rule: each definition must come from an example on a ce

    215、rtain card in front of him.”可知,过去制作字典首先把有趣的单词,日常使用和不寻常使用的常见单词,以及使用它们的句子记在卡片上;然后收集卡片时,按字母顺序(A-Z)排列;其次筛选卡片,根据词典编纂者认为的单词的常用用法将卡片分开;最后是按照硬性规定写下了定义,每个定义都必须来自他面前某张卡片上的一个例子。所以正确的步骤是-。故选D。3.推理判断题。根据“For a really big dictionary, millions of such cards were collected.”(对于一本真正的大字典来说,收集了数百万张这样的卡片。)可知过去编纂词典是一项长期

    216、艰苦的工作。故选C。4.细节理解题。根据“However, we cannot be controlled by it, because new situations, new experiences, new inventions, and new feelings, are always pushing us to give new uses to old words.”可知作者建议大家在使用词典时不能被它所控制,因为新的情况、新的经历、新的发明和新的感受总是在推动我们对旧词赋予新的用途,也就是接受词汇的新用法。故选A。Passage 3(2023年广州一模试题)Teens often f

    217、ind themselves hard to communicate their needs or their values with friends and others. Even when their gut (直觉) is telling them that someone is crossing a line with them, its difficult for them to express that the situation is making them uncomfortable. For this reason, teens need to learn how to s

    218、et boundaries (界限) with others.Although boundaries are different for everyone, they help teens set limits ( 限制) with others in order to protect themselves. Setting boundaries allows teens to communicate with other people about what is OK and what is not OK with them, and it is essential for teen fri

    219、endships.Explanation of BoundariesBoundaries are limits teens set in order to protect themselves in some way from being hurt or bullied. As an expression of self-worth, boundaries let other people know who they are, what they value, and how they want to be treated. In addition, boundaries help to cr

    220、eate space between teens and other people when they need them.Importance of BoundariesLearning how to set boundaries is an important part of growing up. Its also essential to develop relationships that are respectful, supportive, and healthy.Unfortunately, many teens have trouble setting boundaries

    221、with their friends. When this happens, it puts them at risk for everything from unhealthy friendships to bullying. Setting boundaries with other people not only helps keep teens safe but also help protect their mental health. Being in an unhealthy relationship has a number of bad results.If teens ha

    222、ve people in their lives such as unkind friends, a controlling partner, or an adult that makes them feel uncomfortable and disrespected, they need to consider setting boundaries with those people._In fact, teens will run into a number of different situations throughout their life that challenge thei

    223、r values and their beliefs. Knowing how to set boundaries can help them stay safe and be true to who they are. Here are some tips for setting boundaries: Identify their feelings. Trust their gut. Identify their unacceptable behaviors Know about the risks of not setting boundaries.1. According to the

    224、 passage, which of the following is a good example of setting boundaries?A. Jerry refused to communicate with parents and friends.B. A boy aged 14 talked about his hobby with his best friend.C. Kelly asked Agony Aunt for help when she was in trouble.D. You let your friend know how you wanted to be t

    225、reated politely.2. What is the advantage of setting boundaries?A. Showing respect to parents.B. Reducing space with others.C. Knowing the value of friends.D. Building up healthy relationships.3. Which sub-title should be put in the blank “_”?A. Ways of Setting BoundariesB. Learning about BoundariesC

    226、. The Influence of Setting BoundariesD. Different Situations throughout Teens Life4. Which part of the newspaper is the passage most probably from?A. Quiz Time.B. Topics in Focus.C. Mind Station.D. Scientific Study.【答案】1. D 2. D 3. A 4. C【解析】本文主要对界限作出了解释并讲述了界限的重要性,最后讲述了青少年应如何与他人建立界限。1.推理判断题。根据“As an

    227、 expression of self-worth, boundaries let other people know who they are, what they value, and how they want to be treated.”可知,界限让其他人知道他们是谁,他们的价值观是什么,以及他们希望被如何对待。选项D“你让你的朋友知道你想被礼貌地对待。”符合建立界限的例子。故选D。2.细节理解题。根据“Setting boundaries with other people not only helps keep teens safe but also help protect t

    228、heir mental health.”可知,建立界限有助于建立健康的关系。故选D。3.最佳标题题。根据“Here are some tips for setting boundaries: Identify their feelings. Trust their gut. Identify their unacceptable behaviors. Know about the risks of not setting boundaries.”可知,本段主要是讲建立界限的方法。故选A。4.推理判断题。本文主要讲述了青少年和他人之间应建立一定的界限,这有助于他们建立良好的关系,因此最有可能来自

    229、于心灵驿站这部分。故选C。Passage 4(2023年福建中考试题)Scientists have developed a way to read minds, translating unspoken thoughts into written words. Its the first time its been done without having to put anything into the brain. They used artificial intelligence (AI) (人工智能). It is the name given to a computer system

    230、 that is able to “think” for itself and carry out tasks that usually require human intelligence.Scientists used a special scanner (扫描器). The machine can see where blood runs, which shows the parts of the brain that are most active. People taking part in the experiment (实验) listened to the radio for

    231、16 hours as their brains were scanned. The AI tool learned to connect certain brain activity with words they heard. After that, each person was asked to think of a story, and the AI tool managed to pick up these thoughts as they happened.The results had about a 50% accuracy rate (准确率), although the

    232、AI found it hard to work out the meaning of pronouns, such as he or she, her or him. For example, it turned “I dont have my drivers license yet” into “She has not even started to learn to drive yet.” It could usually understand the meaning of what someone was thinking rather than the exact words. Th

    233、e AI was personalized, so when it had learnt from one person but it was tested on another, it couldnt understand their thoughts.The scientists, who have been working on the technology for 15 years, say they understand the risks of it being used badly. Scientist Jerry Tang told a newspaper, “We want

    234、to make sure people only use these types of technologies when they want to, and that it helps them.” The scientists hope it will help people with certain medical conditions, who are still awake but have lost the ability to speak, to communicate once again.1. What does the underlined word “It” in par

    235、agraph 1 refer to (指代)?A. A way.B. Anything.C. The brain.D. AI.2. What is the main purpose of paragraph 2?A. To describe the process of the experiment.B. To explain the results of the experiment.C. To offer some opinions about the experiment.D. To list the difficulties with the experiment.3. What do

    236、es the example in paragraph 3 show?A. The AI is much cleverer than people.B. The AI didnt start the work as it was ordered.C. The AI couldnt understand the exact words of what people thought.D. The AI will be well developed according to peoples special needs.4. What can we learn from the text?A. It

    237、is not difficult to take AI under control.B. AI will not be used in a proper way in the future.C. AI is so wise that it can treat people with medical problems.D. Its expected that AI will help those speechless exchange ideas.5. What can be the best title for the text?A. High Risks of Using AI.B. Min

    238、d-Reading Development.C. Importance of Human Brain.D. Ways of Improving Technology.【答案】1. D 2. A 3. C 4. D 5. B【解析】本文是一篇说明文,介绍科学家开发出一种读心的方法,将未说出口的想法转化为书面文字。1.代词指代题。分析“They used artificial intelligence (AI) (人工智能). It is the name given to a computer system that is able to think for itself and carry o

    239、ut tasks that usually require human intelligence.”可知,他们使用了人工智能,它是一种计算机系统的名称,它能够自己“思考”,并执行通常需要人类智能才能完成的任务。此处It指的是AI,故选D。2.段落大意题。分析第二段内容可知,本段主要介绍这种特殊的扫描仪的实验过程,故选A。3.细节理解题。根据“For example, it turned I dont have my drivers license yet into She has not even started to learn to drive yet. It could usually

    240、understand the meaning of what someone was thinking rather than the exact words.”可知,例如,它把“我还没有驾照”变成了“她甚至还没有开始学开车。”它通常能理解人们在想什么,而不是确切的话语。故选C。4.推理判断题。根据“Scientists have developed a way to read minds, translating unspoken thoughts into written words.”和“The scientists hope it will help people with certa

    241、in medical conditions, who are still awake but have lost the ability to speak, to communicate once again.”可知,可以将将未说出口的想法转化为书面文字,科学家们希望它能帮助那些患有某些疾病的人,那些仍然清醒但失去了说话能力的人,再次与人交流。由此可知,预计人工智能将帮助那些哑口无言的人交流思想。故选D。5.最佳标题题。本文主要介绍科学家开发出一种读心的方法,将未说出口的想法转化为书面文字。选项B“读心术的发展”符合主题,故选B。Passage 5(2023年广州一模试题)When talki

    242、ng about fishing in China, Jiang Tai Gong is very likely to be the first name that would come to peoples mind.The story happened in the late years of the Shang dynasty. Jiang Tai Gong once served the king of Shang dynasty, and began to hate him for tyranny from the bottom of heart. Jiang Tai Gong wa

    243、s a genius in military tactics and government management. He lived near the Weihe River about 3,000 years ago. The area was the feudal estate of Count Ji Chang. Jiang Tai Gong knew Ji Chang was very ambitious, so he hoped to get Jis attention.He often went fishing at the Weihe River, but he would fi

    244、sh in an unusual way. He hung a straight fishhook, without bait, three feet above the water. Lookers-on were curious about it, and Jiang Tai Gong explained, “I would like to take honestly rather than to ask for with the knees down. I fish not for the fish but for the nobility (高贵).” Later words trav

    245、eled to Count Ji. He sent a soldier to invite him. Jiang Tai Gong ignored the solider, going on with fishing, and was talking to himself, “Fishing, fishing, no fish has been hooked. A shrimp is up to mischief (恶作剧).” The soldier reported this back to Ji Chang, who became more interested in this man.

    246、 Then, Count Ji sent an official to invite him. It didnt work. Finally Ji Chang realized Jiang may be a genius, so he went to invite Jiang Tai Gong himself. Jiang saw his sincerity and honesty and finally decided to work for him. In the end, Jiang Tai Gong helped Count Ji and his offspring build a g

    247、reat power and build Zhou dynasty a great dynasty.Today, people use the old idiom There are always fish willing to be caught by angler Jiang Taigong to describe someone who willingly falls in a trap or does something no matter what the result is. This idiom has been passed on from generation to gene

    248、ration. To some degree, it could be regarded as a part of Chinese philosophy.1. Why did Jiang Tai Gong give up serving the king of Shang Dynasty?A. Because Jiang was too old to serve the king.B. Because the king treated his people rudely.C. Because Jiang was an ambitious person.D. Because the king d

    249、idnt need Jiang any more.2. How did Jiang Tai Gong fish?A. He fished with a straight hook in the water.B. He fished without bait above the water.C. He fished with bait to plead for fish.D. He fished with a usual fishhook without bait.3. What docs the underlined part “a shrimp” in Paragraph 3 refer t

    250、o?A. a kind of animalB. a small fishC. the soldierD. the official4. Which of the followings can we use the idiom to describe?A. Linda, who still trusts people that tell liesB. Annie, who is always willing to help othersC. Leo, who enjoys setting taps for othersD. Tommy, who does things after thinkin

    251、g twice【答案】1. B 2. B 3. C 4. A【解析】本文主要通过姜子牙的故事来解释了一个词语“姜太公钓鱼,愿者上钩”。1.细节理解题。根据“Jiang Tai Gong once served the king of Shang dynasty, and began to hate him for tyranny from the bottom of heart.”可知姜太公放弃为商朝国王效力的因为商王对待人们很残暴。故选B。2.细节理解题。根据“He hung a straight fishhook, without bait, three feet above the wa

    252、ter.”可知他在水面上钓鱼,没有诱饵。故选B。3.词义猜测题。根据“He sent a soldier to invite him. Jiang Tai Gong ignored the solider, going on with fishing, and was talking to himself, Fishing, fishing, no fish has been hooked. A shrimp is up to mischief. ”可知此处指没有等到要等的人,等来了一个士兵,a shrimp在此处指代上文提到的士兵。故选C。4.推理判断题。根据“Today, people u

    253、se the old idiom There are always fish willing to be caught by angler Jiang Taigong to describe someone who willingly falls in a trap or does something no matter what the result is.”可知“姜太公钓鱼,愿者上钩”用来描述那些无论结果如何都愿意落入陷阱或做某事的人。琳达依旧信任撒谎的人,这个成语可以用来描述她。故选A。Passage 6(2023年徐州中考试题)Poems play with sounds, words

    254、, and grammar. That makes poems difficult to write but very interesting to read. They use colours, feelings, experiences, and images to paint a picture in your mind. Lets have a look at the following Chinese classical poem: On the Stork TowerBy Wang ZhihuanThe sun along the mountain bows,The Yellow

    255、River seawards flows,You can enjoy a grander sight,If you climb to a greater height, Translated by Xu YuanchongIn Chinese classical poems, the form is very important: the correct number of lines and the number of words in each line. Poems often follow special models of rhythm(节奏)and rhyme. However,

    256、modern poets begin to reject traditional forms and structures(结构)for poems in the 20th century. As a result, most poems today are written in free style, with lines of different lengths.Today many Chinese people are becoming more interested in reading poems, no matter in what language they are writte

    257、n. Translations can be good, but being able to read in the original(最初的)language is best.1. What do the first two lines of the poem On the Stork Tower show?A. Love.B. Sights.C. History.D. Feelings.2. What does the underlined word “reject” in Paragraph 2 probably mean?A. Throw away.B. Carry on.C. Agr

    258、ee with.D. Take up.3. What does the writer of the passage probably believe?A. It is much easier to write classical poems than modern poems.B. People should develop the habit of painting pictures after reading poems.C. Chinese classical poems should follow free style with lines of different lengths.D

    259、. No matter how well a poem is translated, some of the spirit of the original work is lost.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】本文介绍了古诗和现代诗歌的特点。1.推理判断题。根据“The sun along the mountain bows, The Yellow River seawards flows”可知,登鹳雀楼的前两行;白日依山尽,黄河入海流,介绍了美丽的景色。故选B。2.词句猜测题。根据“In Chinese classical poems, the form is very im

    260、portant: the correct number of lines and the number of words in each line. Poems often follow special models of rhythm(节奏)and rhyme.”和“As a result, most poems today are written in free style, with lines of different lengths.”可知,古代的诗歌形式是固定的,遵循特殊的节奏和韵律模式,而现代的诗歌都是自由式的,每一行诗长短不一。故可知现代诗人拒绝传统的诗歌形式和结构,划线部分意

    261、为“拒绝,抛弃”,与Throw away表达的意思相近。故选A。3.推理判断题。根据“Translations can be good, but being able to read in the original(最初的)language is best.”可知,虽然诗歌翻译过来很好,但是最好还是阅读原文,可推知作者认为一首诗翻译得再好,也会失去原作的一些精神。故选D。Passage 7(2023年杭州中考试题)We all enjoy being part of a grouptheres no better work than teamwork, right? Actually, I d

    262、isagree. Teamwork can be hard. In fact, it was so difficult that I left my office job and started working from home on my own. Its a much better fit for me, and it has made me think about why teamwork can make our jobs harder rather than easier. Personalities (个性) can make teamwork difficult. Theres

    263、 often someone on the team that puts their needs first. The team often goes along with this person, whose ideas might not be the best, just the loudest. Just one difficult personality can make teamwork hard. Combine (结合) several challenging personality types, and its even harder. Not having enough t

    264、ime together can also make teamwork challenging. For example, I was once on a team where we never had enough time to meet as a group. To successfully work as a team, you need time togetherand lots of it. A final reason teamwork is difficult is because theres often no training on how to work on a tea

    265、m. You cant just put people in a room and expect them to work well with each other. You need to build trust with your team members. Think of football players: They arent just given a ball and told to play. They practice, and they train. Team can be hard, but working alone has its challenges, too. Wh

    266、en my computer doesnt work, I dont have an IT person to turn to. When I have a great idea, I dont have anyone to share it with to see if it really is a great idea. Dont get me wrongI still like my team of one and enjoy making all of the important decisions myself. But now I realize what was wrong wi

    267、th the teamwork I did in the past and how good teamwork could be if done correctly. And thats useful informationbecause one day I might want to turn my ME TEAM into a WE TEAM.1. Why did the writer choose to work from home on his own?A. To keep himself busier.B. To keep himself healthier.C. To make h

    268、is job easier.D. To make his team harder.2. Which of the following makes teamwork difficult?A. Strong personality.B. Lots of teamwork time.C. Challenging ideas.D. Clear team roles.3. What can we learn from the last paragraph?A. WE TEAM has hardly any advantages.B. ME TEAM needs a lot of IT engineers

    269、.C. ME TEAM has no challenges for the writer.D. WE TEAM may be the writers choice one day.4. What is the purpose of the text?A. To show the advantages of teamwork.B. To tell the importance of teamwork.C. To introduce the influence of teamwork.D. To explain the difficulties of teamwork.【答案】1. C 2. A

    270、3. D 4. D【解析】本文主要解释了团队合作让工作变得困难的原因。1.细节理解题。根据“Teamwork can be hard. In fact, it was so difficult that I left my office job and started working from home on my own.”可知,作者选择自己在家工作是因为团队合作太难了,他想让工作更简单。故选C。2.细节理解题。根据“Personalities (个性) can make teamwork difficult.”可知,成员的个性会使团队合作变得困难。故选A。3.细节理解题。根据“becaus

    271、e one day I might want to turn my ME TEAM into a WE TEAM.”可知,“大家的团队”也许有一天会成为作者的选择。故选D。4.主旨大意题。根据主旨句“Teamwork can be hard and it has made me think about why teamwork can make our jobs harder rather than easier.”可知,本文的目的是为了解释团队合作让工作变得困难的原因。故选D。Passage 8(2023年苏州中考试题)Has a person ever warmly held a door

    272、 open for you? How do you feel after playing with friends? And what would you say is your favourite family memory? These questions have one thing in common: theyre all about connecting with people. “Lets Connect” is the theme of this years Childrens Mental (心理的) Health Week. It improves mental healt

    273、h by building healthy social connections.Humans naturally connect with others, whether thats family, friends or people in our community. Healthy connections give people energy and support we all need people to celebrate and share our worries with. Social connections arent just about mental health; t

    274、hey improve physical health too, helping us to live a long life. Research suggests being lonely can slowly harm your health. Humans need for connection is different from person to person, but whats important is not how many relationships you have, but how good your relationships are.Then how to conn

    275、ect with others? “You can reach out and connect with people in so many different ways,” says Julia Clements of Place2Be, the organizer behind Childrens Mental Health Week. You can connect in person or online, with your friends, parents, teachers or classmates. Its not just people, either. “Some peop

    276、le feel connected with their pets or in nature,” says Clements. She advises making time to build more connections through actions as well as words. Being kind, listening to others and trying new experiences are all good tools.Everybody may feel lonely sometimes and refuse to talk to others. Keep in

    277、mind that connections changesome become stronger, while others stop. “Remember that there are always people that care for you,” advises Clements. She says its important to tell someone you trust about how you are feeling, or safe organizations such as Childline or Shout. They can help, whether youre

    278、 looking to form new connections or repair a strained (紧张) relationship that is important to you.1. The writer uses three questions in the beginning to _.A. express worries about humansB. lead into the topic “social connections”C. introduce health problemsD. interest readers in family memory2. Parag

    279、raph 2 is mainly about the _ of connecting with others.A. waysB. popularityC. importanceD. rules3. Clements may agree that _.A. it is better to connect with pets than peopleB. using words is the best way to build connectionsC. people should only communicate with others face to faceD talking to other

    280、s can be helpful to a lonely person4. The passage is most probably written for _.A. teachersB. parentsC. childrenD. doctors【答案】1. B 2. C 3. D 4. C【解析】本文是一篇说明文,介绍健康的社会关系来改善心理健康。1.推理判断题。根据“Has a person ever warmly held a door open for you? How do you feel after playing with friends? And what would you

    281、 say is your favourite family memory? These questions have one thing in common: theyre all about connecting with people.”可知,作者用问题得出共同点:它们都是关于与人交往的;结合“It improves mental health by building healthy social connections.”可知,是为了引出“社会关系”这一话题,故选B。2.段落大意题。分析“Healthy connections give people energy and support

    282、 we all need people to celebrate and share our worries with. Social connections arent just about mental health; they improve physical health too, helping us to live along life. Research suggests being lonely can slowly harm your health.”可知,介绍了健康的人际关系和社会关系的好处,以及孤独的坏处。所以本段主要介绍的是与他人联系的重要性,故选C。3.推理判断题。根

    283、据“She advises making time to build more connections through actions as well as words.”和“Everybody may feel lonely sometimes and refuse to talk to others. Keep in mind that connections change-some become stronger, while others stop.”可知,她建议花时间通过行动和语言来建立更多的联系,每个人都有孤独的时候,会拒绝和别人说话,但是与人联系会产生改变。由此可知,克莱门茨可能

    284、会同意与他人交谈对孤独的人有帮助这一看法。故选D。4.推理判断题。根据“You can connect in person or online, with your friends, parents, teachers or classmates.”可知,你可以亲自或在线与你的朋友、父母、老师或同学联系。由此推知,本文是写给孩子们的,故选C。Passage 9(2023年河南中考试题)Energy is the ability to do work. Solar energy comes from the Sun. There is also energy that comes from wi

    285、nd and water.But do you know that energy can come from people, too? When you pedal a bike, you produce energy. You use your legs to push the pedals. Your energy is transferred (转移) to the bike. That makes the bike move.Now imagine riding your bike to create enough power to run a computer. Some stude

    286、nts at one school did just that! They jumped on bikes connected to generators (发电机) and pedaled in place. Soon they were producing electricity. This energy is needed to run their computers.Here is how bicycle-powered energy works. When a student pedals the bike, the back wheel spins. The wheel spins

    287、 the generator. The generator produces electricity. As long as a student pedals the bicycle, electricity moves through the generator. The electricity can be used right away. This energy can also be stored and used later.People use bicycle-powered energy to run small devices (设备) such as small televi

    288、sions and fans. They often use less than 100 watts per hour. However, it would be a mistake to use pedal power to run a fridge. This large machine often uses more than 700 watts per hour. The electricity for these machines comes from power lines overhead or underground.Pedal power can be seen in sch

    289、ools, gyms, and homes. What a fun way to provide electricity!1. How does the writer lead into the topic “bicycle-powered energy” in Paragraph 2?A. By asking a question.B. By telling a joke.C. By using an old saying.D. By making a survey.2. What does the underlined word “spins” mean in the text?A. Fa

    290、lls down suddenly.B. Breaks up completely.C. Moves up and down slowly.D. Turns round and round quickly.3. What is Paragraph 5 mainly about?A. The future of new energy.B. The forms of worlds energy.C. Using bicycle-powered energy.D. Producing bicycle-powered energy.4. What do we know about bicycle-po

    291、wered energy?A. It cant be seen in schools.B. It comes from wind and water.C. It can be stored and used later.D. Its from power lines overhead.5. In which unit of a textbook can the text be found?A. Unit 1 Friends ForeverB. Unit 2 Dream of the StarsC. Unit 3 The Value of MoneyD. Unit 4 The World of

    292、Science【答案】1. A 2. D 3. C 4. C 5. D【解析】本文主要讲述了“自行车动力能源”相关知识。1.细节理解题。根据“But do you know that energy can come from people, too? When you pedal a bike, you produce energy. You use your legs to push the pedals. Your energy is transferred (转移) to the bike.”可知,作者是通过问问题来引出“自行车动力能源”的,故选A。2.词义猜测题。根据“When a s

    293、tudent pedals the bike, the back wheel spins.”可及常识可知,当踩自行车时,后轮会转动,所以划线单词表示“转动”,D项符合,故选D。3.段落大意题。根据“People use bicycle-powered energy to run small devices (设备) such as small televisions and fans. ”可知,本段主要讲的是“自行车动力能源”的使用,故选C。4.细节理解题。根据“This energy can also be stored and used later.”可知,这种能源可以储存起来以后使用,故

    294、选C。5.推理判断题。本文主要讲述了“自行车动力能源”相关知识,与科学相关,故选D。Passage 10(2023年天津中考试题)Most people love animals. Many childrens books use animals as the main characters. Many people look after animals as pets. The love for animals may be why both children and adults (成年人) enjoy going to zoos.In the past, zoos were usuall

    295、y started by rich people. The first zoo was started by a queen in Egypt in 1500 BC. Raising animals was a way for people to show they were wealthy and powerful. Sadly, the animals in the early zoos were not treated well. They didnt receive enough attention or care.Today, zoos still bring people plea

    296、sure, but they try to protect animals and teach people as well. Zoos must follow rules. People must provide animals with a clean place to live, food and water, and health care. In this way, the rules help protect the animals.Some people think the rules are not enough. They want to do more to protect

    297、 the animals they love. For example, people disapproved of the use of some large animals in shows. They thought the zoos didnt have enough space for the animals to show. They also thought the animals were not treated properly. With so many people against the shows, the zoos decided to make a change.

    298、People see animals in zoos. At the same time, they try to learn about and protect them. Both people and animals can get a lot from each other.1. Who started the first zoo?A. A queen in Egypt.B. A king in Egypt.C. A queen in England.D. A king in England.2. How does the writer feel about the animals i

    299、n the early zoos?A. He doesnt care about them.B. He feels sad for them.C. He is proud of them.D. He is afraid of them.3. According to the passage, zoos today must _.A. train people for showsB. help look after family petsC. provide health care for touristsD. follow the rules to protect animals4. The

    300、phrase “disapproved of” in Paragraph 4 means “_”.A. wrote aboutB. depended onC. were againstD. were good at5. What is the passage mainly about?A. Large animals in shows.B. Famous zoos around the world.C. Animals in the wild.D. Zoos in the past and today.【答案】1. A 2. B 3. D 4. C 5. D【解析】本文主要介绍了早期动物园以及

    301、如今的动物园的作用,但是我们还需做更多的事情来保护所爱的动物。1.细节理解题。根据“The first zoo was started by a queen in Egypt in 1500 BC.”可知埃及的一位女王创办了第一个动物园。故选A。2.推理判断题。根据“Sadly, the animals in the early zoos were not treated well. They didnt receive enough attention or care.(可悲的是,早期动物园里的动物没有得到很好的对待。它们没有得到足够的关注和照顾。)”可推知作者为它们感到难过。故选B。3.细

    302、节理解题。根据“Today, zoos still bring people pleasure, but they try to protect animals and teach people as well. Zoos must follow rules.In this way, the rules help protect the animals.”可知现在的动物园要遵循规则去保护动物。故选D。4.词句猜测题。根据“For example, people disapproved of the use of some large animals in shows. They thought

    303、 the zoos didnt have enough space for the animals to show.”可知一些人认为动物园没有足够的空间来展示动物,所以应是反对在表演中使用大型动物。划线部分“disapproved of”与C选项“反对”意思相近。故选C。5.主旨大意题。本文主要介绍了早期动物园以及如今的动物园的作用,但是我们还需做更多的事情来保护所爱的动物。故选D。议论文Passage 1(2023年湖北襄樊中考试题)When September comes, the new term begins. Parents are all excited because their

    304、 kids are going back to school. Theres nothing better than this. Looking back at the online-class period, what woke up the parents every morning was not their alarms, but their kids coming online classes. Cooking meals, signing-in(登陆) learning apps and handing in homework pictures were daily activit

    305、ies for parents to get everything ready for kids. At the same time, the parents had to pay full attention to their kids because theres no difference between giving a kid an electronic product and .What a coincidence! In ancient times, the new term started around White Dew(白露) in September, too. Peop

    306、le used to have “four big ceremonies in life” which included the ceremony of “starting school, becoming an adult , getting married and burial”. The ceremony of starting school was a big thing. It showed everyones best wishes for a kid.Not every kid could go to school. Most of them had to work. But i

    307、f you were a boy, your father could send you to school. Luckily, beginning in the Han Dynasty, the school fees(费用) were paid by the emperor. Boys studied very hard. They went to school every day, with no weekends, from about 6: 00 a. m. to about 4:00 p. m. The school prepared them for the government

    308、 tests, and whoever scored high in the tests could get a good job. There werent any math or science lessons. The students learned how to read, write, and paint pictures.Education has played an important role in the development of Chinas society. Nowadays, China has provided nine year free education

    309、for each child, and all the kids have a fair chance to enter school.1. According to Paragraph 1, parents probably felt _ during the online-class period.A. happyB. tiredC. relaxedD. excited2. Which of the following stories can be the best choice for “ ”?A. helping Yu Gong move the mountainsB. giving

    310、Sima Guang a stone to break the vat(缸)C. asking Kong Rong to give away the bigger pearsD. sending the Monkey King to guard the Peach Garden(蟠桃园)3. What does the underlined word “coincidence” mean in Paragraph 2?A. 精彩B. 特殊C. 差异D. 巧合4. What can we learn from the passage?A. All the kids went to school

    311、in ancient China.B. Kids needed to learn all the subjects in ancient times.C. Education is taken seriously from ancient China till now.D. Ancient people had a ceremony of starting school for girls.【答案】1. B 2. D 3. D 4. C【解析】本文主要介绍了中国现代和古代开学都在九月,而且教育历来备受重视。1.推理判断题。根据“Parents are all excited because t

    312、heir kids are going back to school. Theres nothing better than this. Looking back at the online-class period, what woke up the parents every morning was not their alarms, but their kids coming online classes”(父母们都很兴奋,因为他们的孩子要回学校了。没有比这更好的了。回顾网课时期,每天早上叫醒父母的不是他们的闹钟,而是他们孩子即将到来的网课)可推知家长们在孩子网课期间很累,故选B。2.推

    313、理判断题。根据“At the same time, the parents had to pay full attention to their kids because theres no difference between giving a kid an electronic product and ”可知在网课期间父母必须充分关注他们的孩子,因为孩子手握电子产品,一不注意就会玩电子产品。所以D选项“派美猴王去看守蟠桃园”符合,因为美猴王看守蟠桃园一定会偷吃桃子。故选D。3.词义猜测题。根据第一段“When September comes, the new term begins.”可知

    314、现代学生开学时间是在九月,而古代学生的开学也是从九月的白露开始,所以这很巧,可推测coincidence意为“巧合”。故选D。4.细节理解题。根据“Education has played an important role in the development of Chinas society. Nowadays, China has provided nine year free education for each child, and all the kids have a fair chance to enter school.”和“The ceremony of starting

    315、 school was a big thing. It showed everyones best wishes for a kid.”可知从古代中国到现在,教育一直受到重视。故选C。Passage 2(2023年广州中考试题)Computer scientist Mary has an idea for a new robot to help her work with children. How should it look? The robot should have arms to be able to lift things. And if it is going to commun

    316、icate with people, it will also need a face. Scientists believe that giving a robot a face can make it seem more friendly. Humans would also like to pay more attention to robots with faces. But what kind?For Mary, she wants to make sure that her new robot doesnt look too much like a human. She wants

    317、 people to just treat it as a machine-person. If it looks more like a human than a machine, she thinks users might find it a bit creepy and feel afraid. Mary also believes that robot faces dont need to look a lot like ours. Her research shows that we can enjoy communicating with robots whether or no

    318、t they look like humans, because our brains are able to look for faces. Just put two circles on top of a robots body, and we will see a face.Dave feels differently. He believes that although at first we might be afraid when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it. If robots a

    319、re going to work closely with humans, they should look as much like us as possible. After all, faces are an important part of the way we communicate.To make his robots look as much like real people as possible, Dave invented a special skin (皮肤) for their faces. With this skin, robots can show human-

    320、like expressions and appear to be angry, sad, happy or surprised. Daves robots are also programmed to copy expressions. How? Just imagine his robot is looking at you. The cameras in its eyes send pictures of your face to its central computer!1. Why do scientists think a robot needs a face?A. It will

    321、 become more beautiful.B. It can do better in lifting things.C. It will pay more attention to children.D. It can better communicate with people.2. What does the underlined word “creepy” mean in paragraph 2?A. Uncomfortable to look at.B. Impossible to touch.C. Boring to talk to.D. Difficult to unders

    322、tand.3. Which of the following would Dave most probably agree with?A. People should treat robots as humans.B. Robots need to express their own feelings.C. Robots shouldnt look too much like humans.D. People can easily accept robots with a human face.4. What is the purpose of the passage?A. To explai

    323、n the reasons why robots should have faces.B. To suggest what humans can do with robots with faces.C. To share ideas on what kind of faces robots should have.D. To show how scientists invent robots with different faces.【答案】1. D 2. A 3. D 4. C【解析】本文主要介绍两个人对机器人是否要有人形脸持有的不同看法。1.细节理解题。根据“And if it is go

    324、ing to communicate with people, it will also need a face.”可知要与人交流,故需要脸。故选D。2.词义猜测题。根据“If it looks more like a human than a machine, she thinks users might find it a bit creepy and feel afraid.”可知划线词与“feel afraid”并列,结合选项可知应是“看着不舒服”。故选A。3.细节理解题。根据“He believes that although at first we might be afraid

    325、when seeing a robot with a lifelike face, we may soon get used to it.”可知尽管机器人有人形脸可能一开始看起来令人害怕,但是我们会很快适应,说明人们能轻松地接受人形脸的机器人。故选D。4.主旨大意题。本文主要讨论机器人需要什么脸型,C项符合。故选C。Passage 3(2023年苏州中考试题)Teenagers need eight to ten hours of sleep per night. However, in adolescence (青春期) changes to the bodys sleep cycle ma

    326、ke it difficult for teens to fall asleep early. Many cannot fall asleep until 10:30 p.m. or even later and most of them will feel sleepy if they have to get up too early.Scientists recommend that both middle and high schools begin no earlier than 8:30 a.m. Later school start times support the natura

    327、l needs of teenagers and increase their sleeping time.Here are some other benefits of later school start times:More time for a healthy breakfastWhen running late in the mornings, students are likely to go without breakfast. With an empty stomach, one finds it difficult to focus (集中) in class. When t

    328、hey are always in a hurry, students may form unhealthy eating habits.With extra time before going to school, students can eat a well-balanced breakfast and focus more on learning.Fewer behavioral (行为) problemsTeens experience mood changes as a common result of this special period of life. Less sleep

    329、 may cause worries, stress and unhappiness.When they get enough sleep, students are calm and peaceful and their moods do not change suddenly. Theyre less likely to feel worried, unhappy or get angry. For parents, children with more sleep are easier to live with.Better performance (表现) in studySleep

    330、loss hurts attention, memory and brain development. Students with less sleep have difficulty paying attention in class and are likely to have lower grades. Students with enough sleep can be more energetic during the day and more willing to learn. They are also less likely to fall asleep in class and

    331、 more able to understand what they learn.In conclusion, starting school later helps students get a better nights sleep. It improves their chances of eating, behaving and performing better.1. According to the passage, what may cause teenagers to stay up?A. Their low grades.B. Their empty stomachs.C.

    332、Their bodys sleep cycle.D. Their heavy homework.2. How can sleep loss influence students study?A. It gives them much energy.B. It does harm to the brain.C. It saves more time for study.D. It improves their memory.3. Whats the writers main purpose in writing this passage?A. To explain reasons for stu

    333、dents stress.B. To describe bad habits caused by sleep loss.C. To discuss scientists research on healthy food.D. To introduce benefits of later school start times.4. In which part of the website can you probably find this passage?A. Education.B. Fashion.C. Sports.D. Technology.【答案】1. C 2. B 3. D 4.

    334、A【解析】本文讲述了推迟学生上学时间的一些好处。1.细节理解题。根据“However, in adolescence changes to the bodys sleep cycle make it difficult for teens to fall asleep early.”可知青少年身体睡眠周期的变化是他们难以入睡。故选C。2.细节理解题。根据“Sleep loss hurts attention, memory and brain development. Students with less sleep have difficulty paying attention in cl

    335、ass and are likely to have lower grades.”可知睡眠不足会影响大脑发育。故选B。3.推理判断题。根据“In conclusion, starting school later helps students get a better nights sleep. It improves their chances of eating, behaving and performing better.”可知本文讲述了推迟学生上学时间的一些好处。故选D。4.推理判断题。通读全文可知本文讲述了推迟学生上学时间的一些好处,是关于学生教育的,最有可能在“教育网站”看到这篇

    336、文章。故选A。Passage 4(2022年浙江中考)Have you ever shown your photos on your favorite social media(媒体)? Or have you expressed your feelings and emotions on your online page? If yes, do you know what you have posted on the social medias can cause problems you could not expect? Cathy, who is going to be fifteen

    337、, posted online an invitation to her birthday party with her address in it. And guess what! 500 people came to the party, and some even broke the windows and plants, making a total mess of the house. The girls birthday party turned into a nightmare(噩梦). Many teenagers(青少年)think they know everything

    338、about social media, and that such a thing could never happen to them. Studies show that each year more than three million young people in the world get into trouble because of their online activities. So do remember these if you really want to share something online. Share with care! Not everyone wi

    339、ll like what you write online. Think before you post anything. You never know who sees your texts, pictures or videos. Before clicking “post”, you should ask yourself, “How will I feel if my family or teachers see this?” and “How might this post be bad for me in five or ten years from now?”Be polite

    340、 when you write! Imagine someone is unfriendly in real life. The same is true of online communication. No one likes it when you “shout” in your messages. If you feel angry or frustrated while youre writing a message, wait a bit. Read it again later and then send it. Protect and respect! Never share

    341、your passwords with anyone. Its not wise to post your home or email address online. Dont say bad things about people. If you get messages like that or see them online, talk to your parents or your teachers. Id say none of these things promises 100% online safety, but each will help you to be safer.1

    342、. The writer starts to introduce the topic by _.A. telling storiesB. giving examplesC. asking questionsD. sharing experiences2. The party turned into a nightmare because Cathy _.A. made a total mess of the house.B. shared the photos of her house onlineC. invited hundrends of people to her partyD. po

    343、sted an invitation with her address online3. The writer uses the mark “!” in the underlined sentences of Paragraphs 57 to _.A. draw the readers attentionB. give orders that readers should followC. express the strong feelings of worryD. give the decisions that have been made4. What does the writer me

    344、an by saying the last sentence?A. You should spend much less time online.B. Its necessary to think before you act online.C. You have to make a promise before you go online.D. If you want to be safer online, do as the writer suggests.【答案】1. C 2. D 3. A 4. B【解析】本文以Cathy为例,介绍了在社交媒体上分享照片的危害,并介绍了如何在分享照片同

    345、时保护自己安全的建议。1.推理判断题。根据第一段的三个问句可知,作者是通过问问题来引出主题,故选C。2.细节理解题。根据“Cathy, who is going to be fifteen, posted online an invitation to her birthday party with her address in it”可知,因为她在社交媒体上发布了这个派对的地址,而导致让这场派对成为了一个噩梦,故选D。3.推理判断题。根据“So do remember these if you really want to share something online”及下文介绍的内容可知,

    346、以下是介绍了保护自己安全的建议,加这个符号的目的是为了吸引读者的注意,故选A。4.推理判断题。根据“Id say none of these things promises 100% online safety, but each will help you to be safer”可知,作者提供的这些建议会让你更安全,目的是为了让你在社交媒体上发布照片之前要三思而后行,故选B。Passage 5(2023年广州一模试题)The turning point of my life was when I chose to give up my business job and study musi

    347、c. My parents shared my love of music. However, they didnt think it was a good choice that I took up music as a job. Considering my family background, this was understandable in deed. My grandfather had taught music for nearly forty years at Spring Hill College in Mobile, and though he was much love

    348、d by his students, he didnt earn enough to support his large family. Life was uneasy for us. As a result of this example in the family, my parents strongly asked me to go to the college instead of a conservatory (音乐学院) of music even if I loved my violin and spent most of my spare time on it. And I g

    349、ave in because of their great expectation.Before my graduation from Columbia, the family ran into some money problems and I felt it was my duty to leave college and take a job. That was why I took a business job, which I always consider as the wasted years. I went into it for money, for being able t

    350、o help the family. Money is all I go out of it. It was not enough. I felt that life was passing me by. Work without love really makes me feel like a dead-alive person.My wish was to save enough to leave and then go to Burope to study music. I continued to make money, and finally, bit by bit, I earne

    351、d enough to make myself able to go abroad. The family fnally got out of the trouble. I felt like a free man and sailed for Europe. I stayed for four years, worked harder than ever and enjoyed every minute of it.“Enjoyed” is too soft a word. I walked on air. I can enjoy my own life. When I broke away

    352、 from the business world, it was against the advice of my friends and family. They think that success is money, so the thought of giving up a good job for hobbies and dreams is foolish. But if I had stayed in business, I do not believe I would have made a success of living. I would have lost all tho

    353、se inner satisfactions, which money can never buy.1. The writer used his grandpas example in the 1st paragraph in order to _.A. show how much his grandpa was loved by his studentsB. tell to be a musician wasnt a good choice for the writerC. explain why his parents didnt want him to take up music as

    354、a jobD. thank his parents support for studying in the conservatory of music3. Why did the writer leave college and take a business job in Paragraph 2?A. Because he wanted to waste his life time.B. Because his family was in great need of money.C. Because he loved to do a business job very much.D. Bec

    355、ause he was going to graduate from the college.3. From the underlined sentence “I walked on air” in the last paragraph, what can we infer about the writer?A. He felt pity for beginning a new life.B. He couldnt find his place in a new environment.C. He couldnt make a success of living.D. He felt free

    356、 because he was doing what he loved.4. Which of the following can be the best title for the passage?A. My “foolish” choice B. My poor childhoodC. My successful business job D. My study experience in Europe【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】本文讲述了作者一直希望学习音乐,但是由于家中的财务情况没能实现,后来作者攒够了钱终于到欧洲去学习音乐,实现了自己的理想,作者通过这篇文章

    357、告诉我们金钱上的成功不一定是成功,内心的满足才是。1.细节理解题。根据第一段的“Life was uneasy for us. As a result of this example in the family, my parents strongly asked me to go to the college instead of a conservatory (音乐学院) of music even if I loved my violin and spent most of my spare time on it.”可知生活对我们来说很不容易。由于家庭中的这个例子,我的父母强烈要求我去大

    358、学而不是音乐学院,即使我喜欢我的小提琴并将大部分业余时间都花在了它上面。因此是解释了为什么不希望作者把音乐当作工作。故选C。2.细节理解题。根据第二段的“Before my graduation from Columbia, the family ran into some money problems and I felt it was my duty to leave college and take a job.”可知在我从哥伦比亚大学毕业之前,家里遇到了一些金钱问题,我觉得我有责任离开大学去找一份工作。故选B。3.推理判断题。根据第四段的“I can enjoy my own life

    359、.”可知我可以享受自己的生活。因此作者是因为可以做音乐相关的工作而感觉很自由。故选D。4.最佳标题题。通读全文可知,作者为了实现自己内心的梦想,一直不放弃,放弃了成功的生意,投身音乐,虽然父母认为是“愚蠢的”,但是作者却不后悔,选项A“我愚蠢的选择”符合。故选A。Passage 6(2023年深圳一模试题)Shenzhen Daily 2023-02-28Getting a pie from the sky is becoming a reality in the city as online delivery platform Meituan has been allowed to star

    360、t drone delivery service(无人机送餐服务), Shenzhen Evening News reported. At Galaxy World in Longgang District, a reporter from the newspaper watched how a meal has been delivered by the drone on Thursday. The drone slowly landed and a door above the Meituan Intelligent Dining Cabinet(储藏柜)opened slowly, wh

    361、ere the drone put the meal box inside the cabinet.“It takes about 15 minutes to place the order and receive the meal. A lot of people have tried the drone delivery service here,” said a woman who just took her meal box out from the cabinet. During the year 2022, food and drinks such as noodles, frui

    362、ts, coffee and milk tea and even flowers have been delivered through Meituans drone delivery system, the report said.The company said that as of last year, it had completed over 100,000 drone deliveries. Meituan started to explore drone delivery service in 2017 and started the try in early 2021. The

    363、 service has an average delivery time of 12 minutes, which is less than traditional delivery methods, according to the company.There are only a few cities in the world with the advantages of drone delivery service, and Shenzhen is taking the lead in China, according to the report. However, there are

    364、 still some problems with this kind of service.1. Where is the meal box put?A. In Longgang District.B. Inside the cabinet.C. By the drone.D. At Galaxy World.2. What is the main idea of the second paragraph?A. Where the drone landed.B. When the service started.C. How the service provided.D. Who watch

    365、ed the drone.3. How long did Meituan spend exploring drone delivery service?A. Three years.B. Four years.C. Five years.D. Six years.4. What can we learn from the last paragraph?A. Many cities around the world have the drone delivery service.B. The drone delivery service has many advantages in our da

    366、ily life.C. Shenzhen is the first city starting drone delivery service in China.D. The drone delivery service is very popular all over the world.5. What is the passage going to talk about next?A. How to make good use of the drone delivery service.B. What problems the drone delivery service faces.C.

    367、How to solve the problems of the drone delivery service.D. What advantages the drone delivery service has.【答案】1. B 2. C 3. B 4. C 5. B【解析】文章介绍了美团推出的无人机送餐服务,包括其操作流程、研发过程及发展前景。1.细节理解题。根据“The drone slowly landed and a door above the Meituan Intelligent Dining Cabinet(储藏柜)opened slowly, where the drone

    368、put the meal box inside the cabinet.”可知,无人机缓缓降落,美团智能储物柜上方有一扇门慢慢打开,无人机把餐盒放进了储物柜。故选B。2.段落大意题。根据“At Galaxy World in Longgang District, a reporter from the newspaper watched how a meal has been delivered by the drone on Thursday.”可知,第二段主要描述了无人机如何送餐的过程。故选C。3.细节理解题。根据“Meituan started to explore drone deli

    369、very service in 2017 and started the try in early 2021.”可知,美团在2017年开始探索无人机送餐服务,并在2021年初开始尝试实施,中间经历了4年的时间。故选B。4.细节理解题。根据“There are only a few cities in the world with the advantages of drone delivery service, and Shenzhen is taking the lead in China, according to the report.”可知,世界上只有少数城市拥有无人机送货服务的优势,

    370、深圳在中国处于领先地位。说明深圳是中国第一个开始无人机送餐服务的城市。故选C。5.推理判断题。根据“However, there are still some problems with this kind of service.”可知,这种服务仍存在一些问题,说明接下来可能谈论无人机送餐服务面临的问题是什么。故选B。Passage 7(江苏徐州2023年一模试题)Free time is a good chance for teenagers to have fun. What about free time with parents around? Some teenagers want

    371、free play without parents supervision(监管) while parents and experts(专家) may think differently.Lin Tao, a middle school student, thinks teenagers should be free to play. “Last time I played with my parents around, I was nervous and just couldnt enjoy myself to the fullest,” Lin says. “And my friend C

    372、hen Xiaoxin has similar experiences. Once, he went out to play with his classmates. Everyone felt uncomfortable with his mothers supervision.”Wang Min, a mother of a 14-year-old boy, thinks playtime needs supervision. She explains, “People usually say I like to control my kid, but thats not true. I

    373、am just worried that he will get into trouble. Some guys may have a bad influence on him and some games like LARP(剧本杀) may mislead him. He might even get indulged in the stories and cant get back to real life.Mr. Ma, a doctor of social studies, says its understandable for teenagers to wish for freed

    374、om. Free play helps them to be independent. Parents can give them more space. They dont have to supervise them all the time. However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can communicate with their parents and decide together whether they ca

    375、n go out to play alone.1. According to the passage, free time is a good chance for teenagers to _.A. study hardB. have funC. get into troubleD. mislead parents2. Lin Tao supports his own idea by _.A. listing numbersB. raising questionsC. comparing factsD. giving examples3. The underlined words “get

    376、indulged in” in Para.(段落)3 probably mean _.A. get lost inB. get interested inC. be tired ofD. be proud of4. According to the passage, which of the following may Mr. Ma support?A. He Kais parents are around every time he plays with his friends.B. Feng Zhongfans parents never ask him about whom he pla

    377、ys with.C. Liu Xiang goes out without knowing anything about the activities.D. Xie Hao talks to his parents about the exact details before playtime.【答案】1. B 2. D 3. A 4. D【解析】本文是一篇说明文,就青少年空闲时间是否需要家长监督进行讨论,给出了几个学生的看法以及专家的建议。1.细节理解题。根据“Free time is a good chance for teenagers to have fun.”可知,空闲时间是青少年玩

    378、乐的好机会。故选B。2.推理判断题。分析第二段内容可知,林涛用自己和同学的例子支持自己的观点,故选D。3.词句猜测题。分析“Some guys may have a bad influence on him and some games like LARP(剧本杀) may mislead him. He might even get indulged in the stories and cant get back to real life.”可知,有些人可能对他有不良影响,比如剧本杀,可能会让孩子们无法回到现实生活中,所以此处 get indulged in的意思是“沉迷,迷失”,故选A。

    379、4.推理判断题。根据“However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can communicate with their parents and decide together whether they can go out to play alone.”可知,马博士认为青少年应该在游戏前弄清活动的具体细节,然后他们可以和父母交流,一起决定他们是否可以单独出去玩。选项D“谢浩在游戏前会和父母谈论游戏的具体细节”符合,故选D。 Pas

    380、sage 8(2023年安徽一模试题)While we often question our failures and agree them with luck or fate (命运), we proudly relate our success to hard work. For most people, we dont have a choice, as hard work is the only thing in our control. Therefore, we should keep working hard and give it a shot rather than comp

    381、laining luck or fate.However, life is not always fair. It does not give equal opportunities to everyone. Most of the families in our country struggle hard for a living. Most of these people work hard, but only a few of them become successful. So hard work cannot be a determining (决定性的) factor for su

    382、ccess, though its a necessary factor.There is another way to look at luck or fate. Life throws opportunities at everyone, but not everyone catches them at the right time. People who grab these opportunities are the ones who succeed in fighting against difficulties. In fact, it is not because we have

    383、 fewer opportunities but because we are unable to see these opportunities. Sometimes, we can see them by keeping an eye on them, but sometimes opportunities need to be created by hard work. Luck and fate cannot limit what a person can do; It can just facilitate (使更容易) progress.All in all, life is no

    384、t fair. Not everyone has equal opportunities. But that should not stop us from working hard. We should keep fighting against the difficulties to achieve our dreams.1. The underlined phrase “give it a shot” in the first paragraph most probably means _.A. have a tryB. shoot atC. give upD. work hard2.

    385、What would the author relate her success to?A. luckB. hard workC. fateD. All of A, B, and C3. Which of the following would be agreed by the author?A. Hard work is not the only choice for most people.B. People fail to achieve their dreams because of bad luck.C. Hard work can determine ones success.D.

    386、 Not all peoples dreams would come true through hard work.4. What would be the main idea of this passage?A. Life is not always fair.B. Luck matters, but hard work is a necessity.C. Keep an eye on opportunity.D. Work hard and fight against all odds.5. Which suggestion is wrong when you worked hard in

    387、 English learning for a period of time but failed in the last exam?A. Ask your teacher or parents for help.B. Think of what caused your failure and find better learning methods.C. We should keep fighting against the difficulties to achieve our dream.D. Working hard is useless and you can draw lots t

    388、o choose keys for the next exam.【答案】1. A 2. D 3. D 4. B 5. D【解析】本文是一篇议论文,本文讨论了尽管人的运气各有不同,机遇也不同,但是一定要努力工作和和生活,来实现自己的梦想。1.词义猜测题。根据“we should keep working hard and give it a shot rather than complaining luck or fate.”可知,应该持续的努力工作,努力尝试而不是抱怨运气或是命运,划线短语的意思是“尝试一下”,故选A。2.推理判断题。根据“While we often question our

    389、 failures and agree them with luck or fate (命运), we proudly relate our success to hard work.”可知,作者认为成功和努力以及运气和命运都有关系,故选D。3.推理判断题。根据“So hard work cannot be a determining (决定性的) factor for success”可知,努力工作不能成为成功的决定性因素,所以作者认为并非所有人的梦想都会通过努力实现。故选D。4.主旨大意题。根据“But that should not stop us from working hard.

    390、We should keep fighting against the difficulties to achieve our dreams.”可知,本文主要表达了人生的机遇并不公平,运气也许很重要,但是努力工作是必要的。故选B。5.推理判断题。根据“But that should not stop us from working hard. We should keep fighting against the difficulties to achieve our dreams.”可知,文章说明即使努力可能会没有结果,但是也要努力去做,来实现自己的梦想,选项D“努力工作是没有用的,你可以抽签选择下一次考试的答案。”是错误的,不能靠运气,要依靠自己的努力,故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题16:阅读理解精练【考题猜想】-2023-2024学年九年级英语上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-832649.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1