中考还原句子五选四(含答案).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 中考 还原 句子 五选四 答案
- 资源描述:
-
1、阅读短文还原句子1阅读短文,从下列所给的五个句子中,选四句还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。其中有一个多余选项。In 1940, a little girl named Wilma Rudolph was born. She was small and sick. In her early childhood, Wilma had many serious illnesses. 61 When Wilma was four years old, doctors noticed her left leg was not straight. They told her family that
2、 she had polio(小儿麻痹症),and that she would never walk.Wilma and her family didnt want to believe the doctors. Wilma exercised every day until she was able to walk with a brace(支架). 62 All her friends played basketball after school. Wilma sat and watched them every day, dreaming of being an athlete(运动员
3、). Of course, people thought she was crazy. But Wilma was determined. By the time she was nine years old, she could walk without a brace! She began playing basketball. In middle school, she was the star of the basketball team. A running coach saw her play. He thought Wilma could be a great runner. S
4、oon Wilma was training for the Olympics.When she was sixteen, she flew to Melbourne for the 1956 Olympic Games. 63 Over the next four years, Wilma continued to train as a runner.In 1960, Wilma went to the Rome Olympics, determined to do better. Two days before her first race, she twisted(扭伤) her ank
5、le. She was worried that her chance was gone. But she won the 100-meter race. 64 After that, she and her teammates won the 400-meter relay race. Wilma Rudolph was the first American woman to win three gold medals in a single Olympics! A. She liked swimming very much.B. Three days later, she won the
6、200-meter race.C. Then she was able to go to school.D. But her familys love always helped her get better.E .There, Wilma and three teammates won the bronze medal in the relay race.阅读短文还原句子2阅读短文,根据短文内容从方框中选择恰当的句子把短文补充完整,将其代号填在答题卡相应的题号后。注意选项中有一个多余选项。Hugo is an English schoolboy who is fifteen. Now he
7、is telling us something about his life:I started school when I was five. I turned to this school when I was eleven and I will leave next year when I am sixteen. 61 The school year starts in September and ends in July. I have two weeks holiday in December, two weeks in April and six weeks in July and
8、 August. 62 In June next year, before I leave this school, I will take exams in 10 subjects. 63 All children in England have to study English, mathematics, science and a foreign language. They can also choose some other subjects. My uniform is a black blazer, white shirt, a red and yellow tie and gr
9、ey trousers. 64 There are 1,600 students in my school. Mr. Rose is my tutor. He does not teach my class but we see him every day. He helps us if we have problems. He also takes part in some activities with us after school. A. The girls wear grey skirts.B. The exams are called GCSE.C. Mr. Rose is sat
10、isfied with all of us. D. So I will spend 5 years at this school.E. I also have one weeks holiday in February, June and October.阅读短文还原句子3阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。Here is some good advice on how to be good at a language. Pen pals. This way of lear
11、ning a language is a great way to use your new language. You have to use the language a lot; at the same time, you dont have to give your pen pals an answer at once. 61 You can choose to use the old letter writing way or the much quicker and easier e-mail way to keep in contact with your pen pal.Int
12、ernet Radio. 62 There are Internet radio stations for every major language. Just find these radio stations and listen to them. Youll be surprised at how many stations there are all over the world.Language clubs. When you are ready to practice your new language, try to find a language club in your ar
13、ea. 63 This will give you a chance to use the language in a suitable environment. They will also give you lots of useful advice on learning a new language. Find suitable places. Put yourself in situations where you have to speak the language that you are learning. 64 If you are learning German, you
14、can find a German restaurant. Try to read the menu, try to order something or just say “hello” to the people there. You will probably find them to be very helpful and you may even make a few friends out of it.A. Speaking with other people can be very helpful.B. Another great and easy way is to liste
15、n to your new language in real life.C. So you will be more comfortable this way.D. School life is interesting.E. How about going to a restaurant?阅读短文还原句子4阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。I started my school life at the age of six. At first the school for
16、 me, a boy, meant play, play and more play instead of sitting in the classroom and learning something. 61 I tried my best to do well in my schoolwork and follow the rules. 62 Every year we had different kinds of school trips. Not only could we learn many things from them, but also we were given many
17、 projects or tasks as homework. It helped us know more. At the same time, we made many good friends. 63 The next year, when I was in grade 9, I realized that I should give all my attention to my studies because I was going to take the exams to get into senior middle school.Whenever I think of my sch
18、ool life, I feel very happy and I think in everybodys school life there are many ups and downs that influence his life. School is a place where all of us learn to care and share. “School” is not just a place, but a large building made up of the rules, knowledge and love. 64 I can describe my school
19、in “Three S”. They are: Small, Sweet and Simple. My school was the best, is the best and will always be the best. A. In Grade 8,I won prizes in drawing and English speech competitions.B. I think in everybodys success, school plays a key role.C. Among all the subject, I like drawing best.D. However,I
20、 changed the way I used to behave at the school with the help of my teachers.E. Growing and learning were great fun.阅读短文还原句子5阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。Try it yourselfMy father died when I was 5. It was hard on us all. My brother, who is 8 years ol
21、der than me, began to watch over my mother and me.My mother was forced to get a full-time job. 61 He would get me up for school, and make me breakfast. While I was eating he would lay out my clothes, make my bed, and gather my school books up. As we waited for the school bus, he would play the games
22、 my father used to play with me. 62 When we arrived home from school, he would help me with my homework and help Mom to cook.It was a Saturday in June a couple years later. My mother and I were at the store. They had the Fathers Day cards out. I stared at them. My mom said: “Honey, I know this is a
23、hard time for you.” I said: “ 63 Why dont they have brothers day cards as well?”She smiled and said: “Youre right. Your brother has certainly been a father to you. Go ahead and pick out a card.”So I did. On Fathers Day, my mother and I sat my brother down and gave him the card. 64 I heard the cracki
24、ng (哽咽) in Moms voice as she said: “Son, your father is proud of you. You do your best to fill his shoes. We love you, and thank you.”A. No, Mom, thats not it.B. Mom always works hard.C. He did his best to make me happy.D. My brother had to get up early every morning.E. As he read it, I saw the tear
25、s forming in his eyes.阅读短文还原句子6阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。The Greatest Player in the World Edson Arantes do Nascimento was born in Brazil in 1940. 61 He says he does not know why or even what the name means. But the name Pele soon became world famo
26、us. Many people believe that Pele was the greatest footballer of all time. He started playing for the local club when he was 10 years old. 62 In 1957,still only 17, he was in the winning World Cup team(the youngest ever World Cup player).In 1970,he was in the team that won the World Cup for Brazil a
27、gain. He finally stopped playing in 1977.In 1994,he was made Brazilian Minister for Sport. 63 He had wonderful control(控制) over the ball. Brave, clever, and able to run very quickly, he could kick with the same amount of skill with either foot. Not only that, when you watched him play, you could alw
28、ays see how much he enjoyed playing. Pele became very rich by the time he was 22. 64 He was loved by both his teammates and the players in other teams. He worked hard to develop the game and to encourage young and poor boys to work hard and do well. There is no better example for sportsmen and sport
29、swomen today to copy.A. Pele was an excellent player.B. At school he was called “Pele”.C. But he was shy and polite.D. He never helped others.E. At the age of 15,he was playing for his country.阅读短文还原句子7阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。These are pictures
30、of my family. We dont live together. We live in different cities. But we often talk to each other on the phone. 61 This is our family reunion. In our family, people come to the reunion from Massachusetts, New Mexico, British Columbia, and Louisiana. One of my cousins flies to the United States from
31、Ireland! We usually meet in a small town in Pennsylvania. 62 At the reunion, we have a picnic one day at a beautiful lake. We play baseball, swim, and eat a lot. We play volleyball too. The women and girls are on one team. 63 One night we always have a big barbecue. We sit around a fire, tell storie
32、s, and eat a lot. On the last night, we have a dinner dance at a nice hotel. 64 Our family really likes to eat. We dont only eat. We talk about problems. Sometimes we argue.Its good to have a big family. But at the end of the week, Im always very tired! Im happy to be alone. A. My great grandparents
33、 lived in this town.B. Every summer all the relatives come together for a week.C. And the men and boys are on the other. D. We listen to music, dance, and eat a lot.E. Its opposite the school gate.阅读短文还原句子8阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。My father is a
34、businessman. His job is to sell computers. He works very hard. Every morning he gets up at seven. He does some exercise and has a light breakfast. 61 It takes him forty minutes, so he usually gets there earlier than others.He is very busy every minute, so he plans his work very carefully. He keeps a
35、 diary to help him remember things. He meets and talks with many people. He makes lots of telephone calls. 62 He travels to cities in China like Shanghai, Tianjin and Dalian, and also some other countries. 63 Then he can stay with my family. Last summer my father, my mother and I had a good rest. We
36、 went to a town near the sea. 64 When it rained, we stayed in the hotel, doing some reading or watching TV. We had a lot of seafood! We were there for half a month. We had a lot of fun.A. He often goes out and visits people.B. We had a swim every day.C. Im very glad when he isnt at home.D. Then he d
37、rives to his office.E. Every year he has long holiday.阅读短文还原句子9阅读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。Why do we need to throw less away? There are two reasons. One is that some resources (资源) cant be found any more. That means there is only a certain amount of
38、 that resource in the world. 61 When we use up all the oil in the world, there will be no more. 62 All of our trash has to be put somewhere. Much of that trash will be there for hundreds of years. The place will be filled up with too much trash.There are three ways to cut down on trash.One way is to
39、 recycle. When you recycle something, it means it is used again. Old newspaper may become paper bags. A glass jar can be melted and made into a bottle. 63 You can wash and use a bottle again. It can hold something else.The third way to cut down on trash is to reduce the amount of trash you make, sto
40、p buying things that you dont need in the first place. 64 A. Theres another reason for throwing less away.B. We must protect our environment.C. One example of this is oil.D. That will reduce the amount of the earths resources as well.E. Another way to cut down on trash is to reuse things.阅读短文还原句子10阅
41、读下面短文,根据短文内容,从短文后所给的A、B、C、D、E五个选项中,选出能填入空白处的最佳选项,并把其字面代号填入题右侧的表格内,选项中有一项为多余选项。When you are learning English, listening, speaking and writing are important, but reading can also be very helpful. Here are some good reading tips. 61 Read something that you can understand. If you need to stop every thre
42、e words to use a dictionary, it is not interesting. Try to increase the number of your new words. If there are four or five new words on a page, write them in your notebook. 62 Instead, try to guess their meaning as you read: mark them with a pen. Then come back when you have finished reading to loo
43、k them up in a dictionary and write them in your own vocabulary book. Then try to remember them. Try to read regularly(定期地). 63 Fifteen minutes every day is better than two hours every Sunday. Fix a time to read and keep to it. You could read for fifteen minutes when you go to bed, or when you get u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省太原市第五中学2020届高三数学下学期4月模拟考试试题(一)理(PDF)答案.pdf
