冲刺2020年中考英语精选真题重组卷1浙江卷202003252140.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺 2020 年中 英语 精选 重组 浙江 202003252140
- 资源描述:
-
1、冲刺2020年中考精选真题重组卷(浙江卷01)(时间:80分钟 分值:100分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。A【2019 浙江杭州】The Coffee Pot RestaurantWere looking for Saturday assistants(帮手)in our busy town centre restaurant. The job will include setting and clearing tables,serving customers and
2、helping in the kitchen. Were looking for polite and patient people who can work under pressure.Hours:10 am4 pm including a halfhourlunch breakPay:5 an hour +lunchFilm Extras WantedHave you ever wanted to be in the movies? Are you interested in acting? Were making a film in the local area during July
3、 and August and well need several young people as extras(临时演员).Were looking for active and social 1418-year-oldsPay:50 a day+mealsPlease include a recent photograph in your application.Newspaper Boys/GirlsWere looking for honest young people to deliver(投递)newspapers and magazines. We need one person
4、 for morning deliveries(78)and two people for evening deliveries(56). You must be at least 13 years old and have your own bicycle. For morning deliveries you need to be good at getting up early, too!Pay:30 a weekWhen you apply(申请),please say whether you prefer mornings or eveningsPARTTIME ASSISTANTS
5、 WANTEDShopn Save Supermarket needs two young people(1418)for evening and weekend work. The job includes helping customers, putting things on the shelves,collecting trolleys, etc.Hours:57 evenings or 105 Saturdays and Sundays.Pay:4 an hour and free lunch for weekend hours1. To be a film extra, one h
6、as to be_.A. polite an patientB. active and socialC. honest and strongD. helpful and careful2. A part-time assistant at Shopn Save Supermarket needs to_.A. set and clear tablesB. provide a photoC. deliver newspapersD. help customers3. If 13-year-old Tom is free from 5:00 pm to 7:00 pm, which job can
7、 he apply for?A. A restaurant assistantB. A film extraC. A newspaper boyD. A supermarket assistant【答案】13 B D C【解析】1.由原文nd well need several young people as extras(临时演员).Were looking for active and social 1418-year-olds可知当临时演员需要主动、善于社交,故选B。2.由原文The job includes helping customers, putting things on th
8、e shelves, collecting trolleys, etc可知做超市的帮工需要帮助顾客,故选D。3.由原文You must be at least 13 years old 和We need one person for morning deliveries(78)and two people for evening deliveries(56)可知他可以去送报纸,故选C。B【2019 浙江湖州】阅读短文,从各题所给的A.B.C.D四个选项中选出最佳选项。By Anna Matteo28 January, 2019 A 3-year-old boy who was lost in
9、the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers (救援者) that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was with a friend a bear. The child went missing on January 22 while playing with friends near his grandmothers house in North Ca
10、rolina. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police. Police formed a search team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by andno Casey. Then on January 24, someone called the police saying he
11、heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health. Casey told the rescuers he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his friend.The police officer Chip Hughes spoke with reporters from sever
12、al news agencies. He said Casey did not say how he could survive in the woods for two days in the cold, rainy weather. However, the police officer said, he did say he had a friend in the woods that was a bear with him. Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 vo
13、lunteers, police and members of the army. Doctors at the medical center gave Casey some examination. He was then sent to his family on January 25. His mother talked with reporters and thanked everyone who joined the search for her son. We just want to tell everybody that were very thankful that you
14、took the time out to search for Casey, said his mother. He is up and talking Hes already asked to watch cartoons.4. Who stayed with Casey in the woods during the two days? A.A bear.B.The police.C.His mother.D.The volunteers.5.The underlined word survive in Paragraph 6 probably means . A.give upB.get
15、 lostC.fall asleepD.remain alive6. What is the correct order in which these happen? a. Someone heard a child crying.b. The family started to look for Casey.c. Casey played with his friends.d. The police found Casey was in good health.A.b-c-a-dB.b-c-d-aC.c-b-a-dD.c-b-d-a7.After Casey was sent back ho
16、me, he was _. A.scaredB.nervousC.relaxedD.surprised【答案】4-7 A D C C 【解析】文章大意:文章讲述了三岁的孩子 Casey Hathaway 在丢失之后的神奇的经历。他跟一只大熊游逛了两天。4. 细节理解题,根据 He said he was with a friend a bear. 可知他跟一只熊在一起,故答案是A。5. 词义猜测题题,小男孩丢失了,根据 in the woods for two days in the cold, rainy weather,这些都是小男孩在森林里遇到的恶劣生存条件,小男孩最后安全回家,可推测该
17、单词的意思是生存,故答案是D。6. 细节排除题,根据文章内容可知,孩子跟朋友在一起玩,即c,没有回来,家人就开始找他,即b。然后就有人听到了孩子的哭喊声即a,最后警察发现他状况很好,即d,句子顺序应该是c-b-a-d,故答案是C。7. 细节理解题,根据 He is up and talking Hes already asked to watch cartoons,可知说明孩子没有问题,很放松,故答案是C。【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细节理解题,猜疑猜测题和细节排序题,细节理解题和细节排序题相对简单,可知直接从文中找到答案,猜疑猜测题则需要结合具体语境去推测单词的意思。C【2019 浙江
18、金华、义乌、丽水】In the park, you see a group of people, all looking up at the sky. Without thinking about it, you look upwards, too. Why? In the concert, someone begins to clap and suddenly the whole room joins in. You do, too. Why?Sometimes we feel we are acting correctly when we do the same as others. Th
19、e more people follow an idea, the better or truer we think the idea is. Its the social proof(社会认同感) that works.The scientist Asch carried out an experiment. It shows how social proof can influence us. In a room, a man is shown Line 1, and next to it are three lines(A, B, C). A is longer, C is shorte
20、r and B is as long as Line 1. He must tell which of the three lines is as long as Line 1. When the man is alone, he gives the correct answer B. Then, five other man enter the room, and each of them gives the answer C as they were told to. Now the man changes his idea and gives the answer C. Asch got
21、 the same result many times among different subjects(实验对象).Why do we act like this? Well, in the past, following others was a way to keep away from danger. Suppose that 5000 years ago you were hunting(打猎) with friends. Suddenly, they all ran away. What would you have done? Would you have stayed? No,
22、 you would have run, too. We are descendants(后代) of those who copied others action. It is so deeply planted in our mind that we still use it now.Social proof has special power. The advertising industry, for example, often makes use of it. So be careful whenever a company says its product is “the mos
23、t popular”.8. At the beginning of the passage, the writer leads in the topic by _.A. telling a storyB. giving examplesC. answering questionsD. showing a map9. According to Paragraph 3, the experiment by Asch shows _.A. following others is always rightB. social proof may change peoples ideasC. its di
24、fficult to carry out the experimentD. people can study better if they are alone10. The underlined word “It” in Paragraph 4 refers to _.A. running with othersB. hunting with friendsC. copying others actionD. doing something different11. According to the passage, we can infer(推断) that _.A. its importa
25、nt to run with others anytimeB. products in the advertisement are the bestC. we mustnt copy others action to keep safeD. we need to think twice before following others【答案】8. B 9. B 10. C 11. D【解析】文章大意:本文主要通过一些社会现象以及科学家做的实验,告诉大家不要盲目随波逐流。【8题详解】细节理解题。根据第一段可知,分别讲了在公园和在音乐会上的两种现象别人抬头看天空你也会不自觉地看天空,别人在音乐会上鼓
26、掌,不一会儿整个屋子的人都会跟着鼓掌。通过这两个例子引出本文主题,故答案选B。【9题详解】细节理解题。根据文中第3段中的信息It shows how social proof can influence us. 它说明了社会认同感是如何影响我们的;故答案选B。【10题详解】词义猜测题。根据上文We are descendants(后代) of those who copied others action. 我们是那些复制他人行为的人的后代。结合本句It is so deeply planted in our mind它深深的植入了我们的思想中,“它”指的就是复制其他人的行为这件事;故答案选C。
27、【11题详解】推理判断题。根据文章我们可以推断,在追随其他人之前,我们需要再三考虑恰巧这也是整篇文章的主旨,不要盲目随波逐流。故答案选D。D【2019 浙江宁波模拟】 Want to know what we can do to help make our city a better place to live in? Why not take part in “Clean & Green weekend”? Join us, and you can make new friends and help protect the environment at the same time. Park
28、 LifeDo you like hanging out in the park with your friends? If so,why not take the chance to come with us and tidy up the park as you go?To add some fun, there is a gift for the person who collects the most rubbish! Meet us at the south entrance to Taohe Park at 9 a.m. next Saturday if you want to j
29、oin in.The Air You BreatheA great way to make the air we breathe cleaner is by planting lots of trees!It is a fact that trees slowly filter(过滤)a lot of pollutants from the air. So come and help us plant some new ones in Fenhe Park at 2 p.m. next Sunday.War on Graffiti(涂鸦)Some people think graffiti i
30、s cool. Well, it is not! The best way to stop buildings from becoming totally covered in ugly graffiti is to get rid of it as soon as possible. And that is exactly what we are going to do. We are repainting the school walls from 1 p.m. on Saturday. You dont have to bring any tools, just remember to
31、wear some old clothes!根据上面三个倡议的内容,选择正确答案。12. The main purpose of “Clean & Green Weekend” is to .A. make our city more beautiful B. offer the chance to have fun C. help students meet old friends D. have a nice weekend13. The students who want to join in the rubbish collecting activity must meet .A. a
32、t 1 p.m. on Saturday B. at 2 p.m. next Sunday C. at 9 a.m. next Saturday D.at 3 a.m. on Sunday14. If were going to repaint the school walls, we need to . A. draw pictures well B. wear some old clothes C. bring some tools with us D. wear some new clothes15. According to the passage, we know . A. graf
33、fiti can make the buildings look cool B. the person who collects rubbish can get a giftC. we can plant trees to improve the environmentD. we can draw pictures on the wall1215 ACBC12.A 短文开头“Want to know.to live in?”意为“想知道做什么可以让我们的城市更适宜居住吗?”故选A。13.C 第一则通知中“Meet us at the.to join in.”意为“如果你想加入请于下周早上9点在
34、陶河公园南入口处集合”。故选C。14.B 根据第三则通知可知“要记得穿上旧衣服”。故选B。15.C 根据第三则通知可知“树木可以过滤来自空气中的污染物”。故选C。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)【2019 浙江杭州】下面文章中有五处(第1620题)需要添加首句请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的首句。选项中有一项是多余选项。Where you sit and how you fit16 For more than seventy years, researchers and teachers have studied the link between the p
35、lace where students choose to sit in class and what they are like as people and learners. Where do you usually decide to sit? Have you ever really thought about the reasons for your decision?17 But is this really true? Well, some researchers say it is not. In fact, shy students often choose the back
36、 row because it is far away from the teacher and they dont want to answer questions. At the back, students probably wont speak much, but in big classrooms, it can be hard to see the board and hear what the teacher is saying. This could be the reason why students who sit here often get lower grades o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
