北京市清华大学附属中学2022-2023学年高一英语上学期期末模拟试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 清华大学 附属中学 2022 2023 学年 英语 学期 期末 模拟 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高一第一学期期末模拟试卷英语第一部分:知识运用(共两节,35分)第一节单项填空(共20小题;每小题1分,共20分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. I was on my best _ when we opened the presents.A. mannerB. behaviorC. actionD. profile【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:当我们打开礼物时,我表现的很好。A. manner方法;B. behavior行为;C. action行动;D. profile概述。根据句意可知,此处应该是指我的表
2、现最好。故选B。2. A _ method is to prepare well for the final-term examination without complaints.A. shallowB. virtualC. fancyD. sensible【答案】D【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:明智的方法是好好准备期末考试,不要抱怨。A.shallow浅的;B.virtual虚拟的;C.fancy精致的;D.sensible明智的。根据“to prepare well for the final-term examination without complaints”可知,此处
3、是指明智的方法。故选D。3. Well, we dont want to _ too much of your time.A. take upB. take overC. take awayD. take off【答案】A【解析】【详解】考查短语辨析。句意:好吧,我们不想占用你太多时间。A. take up拿起、占用;B. take over接管;C. take away带走、剥夺;D. take off起飞、脱下。分析句意再根据后面的too much of your time可知,此处用固定短语take up表示“占用”你太多时间,符合语境。故选A项。4. His performance t
4、oday _ away any doubts about his ability to play.A. gaveB. sweptC. blewD. cleared【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:他今天的表现消除了人们对他比赛能力的任何怀疑。A. gave给;B. swept打扫;C. blew刮;吹;D. cleared清除。根据下文“away any doubts about his ability to play.”可知,此处表示人们消除了对他比赛能力的怀疑,clear away“消除”,故选D。5. She is planning to _ a speech on vi
5、rtual reality.A. maintainB. confirmC. deliverD. replace【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:她计划发表一个关于虚拟现实的演讲。A. maintain维持,保持;B. confirm证实,确认;C. deliver发表;D. replace替换。根据空后“a speech”可知,空处需用动词deliver,表示“发表演讲”。故选C。6. The president was _ at the opening ceremony by the VicePresident.A. representedB. presentedC. dig
6、itizedD. claimed【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:副主席代表总统出席了开幕式。A.represented代表,象征;B.presented提出,呈递;C.digitized数字化;D.claimed声称,断言。根据“by the VicePresident”可知,此处表示的是“代表”,应填represented。故选A项。7. Communicating through a screen makes it more difficult for children to _ or show kindness to others.A. admitB. concentr
7、ateC. enableD. direct【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:通过屏幕交流使孩子更难集中注意力或对他人表示善意。A. admit承认、接纳;B. concentrate集中注意力、全神贯注;C. enable使能够;D. direct 为指路、导演。根据常识,人们盯着电脑屏幕进行交流是很难集中注意力的;由句意可知,对于孩子而言,通过电脑屏幕交流就会更难集中注意力,所以“concentrate”符合语境。故选B。8. You can _ the magazine for as little as $32 a year.A. write downB. look thr
8、oughC. subscribe toD. pick up【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:你每年只需花32美元就可以订阅这本杂志。A. write down写下;B. look through浏览;C. subscribe to订阅;D. pick up捡起。分析句子,此处表示“订阅”用subscribe to。故选C。9. When Scott saw the Norwegian flag, he lost the goal of _ and must face 800 miles of hard pushing.A. ambitionB. argumentC. exper
9、imentD. skiing【答案】A【解析】【详解】考查名词。句意:当斯科特看到挪威国旗时,他失去了目标的雄心壮志,必须面对800英里的艰难跋涉。A. ambition雄心壮志;B. argument争论;C. experiment实验;D. skiing滑雪。根据句意可知,空格处填名词ambition“雄心”。故选A项。10. First of all, on behalf of the staff, he _ warm welcome to foreign exchanging students.A. sendsB. showsC. carriesD. extends【答案】D【解析】【
10、详解】考查动词辨析。句意:首先,他代表全体员工对外国交换生表示热烈欢迎。A.sends发送; B.shows展示;C. carries搬运; D.extends 给予。分析句子可知,这里考查extend warm welcome to sb 表“热烈欢迎某人”,为固定搭配。故选D项。11. We watched him _, northwards at incredible speed, until he vanished from sight.A. dawn onB. plough onC. brood onD. call on【答案】B【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:我们看着他
11、以惊人的速度继续向北前进,直到他从视线中消失。A. dawn on使开始明白,渐渐领悟;B. plough on坚持做,继续进行;C. brood on计较;D. call on号召,访问。分析句子结构可知,此处应为省to的不定式作宾补,结合句意,此处表示“继续前进”。故选B项。12. With the help of the mate we managed to_ a boat, but we had no hope of surviving in those raging seas.A. pitchB. sprintC. signalD. launch【答案】D【解析】【详解】考查动词词义
12、辨析。句意:在大副的帮助下,我们成功地发动了一艘小船,但是我们没有希望在汹涌的大海中生存下来。A. pitch投掷;B. sprint冲刺,全速跑;C. signal 发信号;D. launch发动,使下水。结合空处前后内容,此处指我们成功的发动了船,故选D。13. Today I have begun to _ my hillside home, including both cave and camp.A. navigateB. fortifyC. tackleD. huddle【答案】B【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:今天我开始加固我在山坡上的家,包括洞穴和营地。A. navig
13、ate导航;B. fortify(常通过筑墙、挖沟等) 巩固 (某地); C. tackle应付;D. huddle挤在一起。根据句意和空格后的my hillside home可知,空格处应该填入一个及物动词,且意义为“巩固”。故选B项。14. I muttered a quick prayer. Then, _, I picked up a blazing stick and rushed inonly to hear a sigh that put me into a cold sweat.A. gathering my courageB. getting my bearingsC. st
14、raining my earsD. giving away my presence【答案】A【解析】【详解】考查短语词义辨析。句意:我低声快速祈祷。然后,我鼓起勇气,拿起一根燃烧着的棍子冲了进去,只听到一声叹息,让我出了一身冷汗。A. gathering my courage鼓起勇气;B. getting my bearings搞清楚状况;C. straining my ears竖起耳朵听;D. giving away my presence暴露了我的存在。根据下文“I picked up a blazing stick and rushed in”可知,此处表示鼓起勇气冲进去,故选A。15.
15、 As the sisters melted into the fog, I _ to view their glass.A. slumped intoB. lumbered offC. crept forwardD. hankered after【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:当这对姐妹消失在雾中时,我蹑手蹑脚地上前看她们的玻璃制品。A. slumped into跌入;B. lumbered off笨拙行进;C. crept forward匍匐前进,悄悄行进;D. hankered after渴望。根据前文“As the sisters melted into the fo
16、g”以及目的状语“to view their glass”可知,我的动作应为蹑手蹑脚。故选C。16. How could her husband just disappear leaving her to _ the castle, the servants, and the children.A. dwell onB. clung toC. cope withD. burst into【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:她的丈夫怎么能就这么消失了,留下她一个人应付城堡,仆人和孩子们。A. dwell on老是想着,详述;B. clung to紧紧握住(抓住不放;贴近);C. c
17、ope with处理,对付;D. burst into突然起来。根据空前“her husband just disappear”及常识可知,丈夫消失了,留下妻子一个人应付城堡,仆人和孩子们。故选C。17. So I _ my anger and prepared to listen.A. glimpsedB. lurkedC. suppressedD. chopped【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:所以我抑制住了愤怒,准备倾听。A. glimpsed瞥见,看一眼;B. lurked潜伏;C. suppressed抑制,忍住;D. chopped切碎,消减。根据句中“prepa
18、red to listen”可知,我准备倾听对方的话,由此可知,我抑制住了愤怒,“suppressed”意为“抑制,忍住”,符合语境。故选C项。18. At this I became _ happiness and fell to my knees.A. lined withB. complied withC. reasoned withD. overwhelmed with【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:听了这话,我喜极而泣,不觉跪倒在地。A. lined with按照,与一致;B. complied with遵守,依从;C. reasoned with规劝,与评理;D.
19、 overwhelmed with压倒,击垮。根据句意可知,我太高兴了,被高兴的情绪击垮了。故选D项。19. Then the Indians were upon us again. Friday held them off as long as he could, and while I was reloading, the Spaniard _ battle.A. plunged intoB. marveled atC. made outD. pleaded with【答案】A【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:然后印第安人又来袭击我们了。星期五尽可能拖延了他们,当我重新装填弹药时
20、,西班牙人投入了战斗。A. plunged into投入;B. marveled at惊讶于;C. made out辨认出,看出;D. pleaded with恳求。根据空后名词battle和空前句意可知,空处需用动词短语plunged into,表示投入战斗。故选A。20. He _ the respect of others in a way that Macbeth never would.A. chargedB. sproutedC. swarmedD. commanded【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:他以一种麦克白永远无法做到的方式赢得了别人的尊重。A. char
21、ged充电、指控;B. sprouted发芽、使涌现;C. swarmed涌动、挤满;D. commanded命令、博得、赢得。根据句意可知,此处表示“赢得了别人的尊重”,command有“赢得、博得”之意。故选D项。第二节完形填空(共15小题;每小题1分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Keith Walker is an animal lover. He has been _21_ since he was young. The one constant in his life these days is hi
22、s dog, Bravo. Never _22_ of his own circumstances, to keep the dog safe, Walker arranged with Hamlin to let Bravo spend nights at W-Underdogs. One day, as Walker arrived to take Bravo for a walk, he found the _23_ in flame. Without hesitation, Walker _24_ into the big fire to save the animals. “I wa
23、s really scared to go in there. But God put me there to save those animals.” Walker told CNN. The firefighters at the scene had called animal control to take charge of _25_ the homes furry residents, but with the fire spreading quickly, Walker refused to wait. _26_ as he might have been, Walker pull
24、ed all animals to safety. “I cant thank him enough for saving my animals,” Hamlin said. “Im still in _27_ Ive been around a fire and I know how fast they flare up.”The fire finally made the facility uninhabitable (无法居住的). _28_ , the animals were already planned to be moved into W-Underdogs new facil
25、ity. As word of Walkers _29_ spread, a campaign was launched to make life a little more certain for the hero. “Youre an extraordinary gentleman, _30_ life to save the animals,” commented a donor. “I cant wait to see you on the news in a fresh apartment with a new start. Youve _31_ it, Mr. Walker.”Th
26、at opinion was _32_ by many. So far, more than $37,000 has been _33_ . While dealing with a person _34_ a cycle of long-term homelessness “is complicated,” the campaigns founder has promised that all money taken in will go to help the man who risked his own life to save the lives of _35_ animals.21.
27、 A. disabledB. depressedC. homelessD. hopeless22. A. afraidB. certainC. proudD. aware23. A. shelterB. officeC. marketD. zoo24. A. movedB. walkedC. rushedD. jumped25. A. rescuingB. recoveringC. respectingD. rewarding26. A. ScaredB. BraveC. DeterminedD. Sad27. A. agreementB. disappointmentC. supportD.
28、 disbelief28. A. SuddenlyB. InterestinglyC. FortunatelyD. Surprisingly29. A. braveryB. generosityC. strengthD. politeness30. A. sparingB. riskingC. takingD. spending31. A. ownedB. madeC. metD. earned32. A. deniedB. echoedC. knownD. ignored33. A. madeB. investedC. lentD. raised34. A. obsessed withB.
29、made up forC. caught up inD. concerned about35. A. homelessB. helplessC. invaluableD. responsible【答案】21. C 22. B 23. A 24. C 25. A 26. A 27. D 28. C 29. A 30. B 31. D 32. B 33. D 34. C 35. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是无家可归的Keith Walker在看到动物收容所着火时,冒着生命危险冲进去救了那些动物,人们发起了一项筹款活动来使Keith Walker的处境得到改善的故事。【21题详解】
30、考查形容词词义辨析。句意:他从小就无家可归。A. disabled残疾的;B. depressed沮丧的;C. homeless无家可归的;D. hopeless绝望的。根据最后一段的“a cycle of long-term homelessness”可知,他从小就无家可归。故选C。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:Walker从来不确定自己的情况,为了保证狗狗的安全,他和Hamlin安排好了让Bravo在W-Underdogs过夜。A. afraid害怕的;B. certain确定的;C. proud骄傲的;D. aware意识到的。根据倒数第三段的“make life a litt
31、le more certain for the hero”可知,Walker居无定所,从来不确定自己的情况。故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:一天,当Walker带Bravo去散步时,他发现收容所着火了。A. shelter避难所;B. office办公室;C. market市场;D. zoo动物园。根据上文的“let Bravo spend nights at W-Underdogs”和第4空后的“into the big fire to save the animals”可知,动物收容所着火了。故选A。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:Walker毫不犹豫地冲进大火去救那些
32、动物。A. moved移动;B. walked散步;C. rushed冲,奔;D. jumped跳。根据上文“Without hesitation”可知,他毫不犹豫地冲进大火中去救那些动物。故选C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:现场的消防员已经打电话给动物控制中心,要求他们负责救援收容所里毛茸茸的居民,但随着火势迅速蔓延,沃克拒绝等待。A. rescuing挽救救;B. recovering恢复;C. respecting尊敬;D. rewarding酬谢,奖赏。根据上文“he found the _3_ in flame”可知,动物收容所着火,现场的消防员已经打电话给动物控制中心,要
33、求他们负责救援收容所里毛茸茸的居民。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管Walker很害怕,但他还是把所有的动物都拉到了安全的地方。A. Scared害怕的;B. Brave勇敢的;C. Determined有决心的;D. Sad伤心的。根据上文“I was really scared to go in there”可知,此处表示“尽管Walker很害怕,但他还是把所有的动物都拉到了安全的地方”。故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:我仍然不敢相信我曾在火周围待过,我知道它们燃烧得有多快。A. agreement协议,协定;B. disappointment失望;C.
34、support支持;D. disbelief不信。根据下文“Ive been around a fire and I know how fast they flare up”可知,此处表示Hamlin不敢相信沃克在大火中救了那么多动物,因为大火燃烧的很快。故选D。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:幸运的是,这些动物已经计划转移到W-Underdog的新设施。A. Suddenly突然;B. Interestingly有趣地;C. Fortunately幸运的是;D. Surprisingly出人意料地。根据下文“the animals were already planned to be
35、moved into W-Underdogs new facility”可知,有了新的居住地,是幸运的。故选C。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:随着Walker勇敢事迹的传播,人们发起了一场运动,让这位英雄的生活更加确定一些。A. bravery勇敢;B. generosity慷慨;C. strength力量;D. politeness礼貌。根据上文“Without hesitation, Walker _4_ into the big fire to save the animals”可知,Walker的勇敢事迹被传开了。故选A。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:“你是一位非凡的绅
36、士,冒着生命危险拯救动物,”一位捐赠者评论道。A. sparing空出;B. risking冒险;C. taking拿走;D. spending花费。根据最后一段的“the man who risked his own life”可知,此处表示“冒着生命危险拯救动物”,空格处意为“冒险”。故选B。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:这是你应得的,Walker先生。A. owned拥有;B. made制作;C. met遇见;D. earned赚得。根据上文“Youre an extraordinary gentleman, _10_ life to save the animals”可知,此处
37、表示“这是你应得的”,空格处意为“赚得”,也就是Walker用自己的勇敢和善良赚取的。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:这一观点得到了许多人的共鸣。A. denied否认;B. echoed附和,共鸣;C. known知道;D. ignored忽视。根据下文“So far, more than $37,000 has been _13_”可知,这一观点得到了许多人的赞同,空格处意为“附和,共鸣”。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:到目前为止,已经筹集了超过3.7万美元。A. made制作;B. invested投资;C. lent借出;D. raised筹集。根据上文“
38、a campaign was launched to make life a little more certain for the hero”可知,人们筹集了超过3.7万美元,为Walker改善生活。故选D。【34题详解】考查动词短语辨析。句意:虽然处理一个陷入长期无家可归循环的人“很复杂”,但该活动的创始人承诺,所有筹集到的资金都将用于帮助这个冒着生命危险拯救无助的动物的生命的人。A. obsessed with着迷于;B. made up for弥补;C. caught up in陷入;D. concerned about关心,担忧。根据上文“He has been _1_ since
39、he was young”可知,Walker长期处于无家可归的境地。故选C。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然处理一个陷入长期无家可归循环的人“很复杂”,但该活动的创始人承诺,所有筹集到的资金都将用于帮助这个冒着生命危险拯救无助的动物的生命的人。A. homeless无家可归的;B. helpless无助;C. invaluable极宝贵的;D. responsible负责的。根据上文“he found the _3_ in flame”可知,动物收容所着火了,动物是无助的。故选B。第二部分:阅读理解(共两节,35分)第一节(共12小题;每小题2分,共24分)阅读下列短文,从每题所给
40、的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhen Central Bucks South became one of the first Philadelphia-area high schools to close due to fear of novel coronavirus exposure in early March, 16-year-old Andrew Chen of 10th grade knew that things were not going to return to normal as quickly as some of his fri
41、ends hoped. But still the change from seeing his friends on the swim team during daily practices to learning alone at home was jarring. “I only have three years here at South, and it pains me to see one of them being wasted,” Chen said. The coronavirus has turned everyones life upside down, but for
42、students, the destruction is particularly serious. Schools closed and graduation ceremonies were canceled. Summer plans, like camps and internships(实习), are up in the air. But right now, many students are trying to stay connected, struggling with misinformation, and figuring out the best ways they c
43、an help through online method. For Josh Harycki, 17, a senior student at the Ship-ley School in Philadelphia, the best way to contribute was to create a “social distancing pledge(承诺)” for young people. “I saw a lot of younger generations not paying attention,” he said. “They were still going out, ha
44、nging out with people. I thought that there had to be a way to reach younger folks, who were probably not watching the news.”Harycki launched a call to action on social media and then built a website with a map that tracked the locations of people whod signed the pledge. The site also shares links t
45、o accurate sources of information like the US Centers for Disease Control and Prevention. Harycki knows that his friends are worried they cant connect with their friends in the same way, so he created the social distancing pledge to stress that while everyone might be physically distant, theyre stil
46、l connected. “Part of what were highlighting is that you might feel like youre the only one taking this seriously, but our map shows that youre not alone,” he said.36. What does the underlined word “jarring” in Paragraph 2 probably mean?A. naturalB. necessaryC. unpleasantD. reasonable37. Why does th
47、e author describe Andrew Chens experience in the text?A. To show the right reaction to the closure of school.B. To show how the coronavirus affected students lives.C. To explain what worried students most when schools closed.D. To present the different views of students about the coronavirus.38. Who
48、 does Harycki mainly want to reach out to?A. Friends who are worried and bored.B. Folks taking the coronavirus seriously.C. Younger generations trying to contribute.D. Young people who are not aware of the situation.39. Whats Haryckis purpose in creating the “social distancing pledge”?A. To show you
49、ng people that they are still connected.B. To order young people that they should stay at home.C. To follow those people infected with the coronavirus.D. To inform students of latest news about the coronavirus.【答案】36. C 37. B 38. D 39. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了疫情给人们的生活带来的变化,例如在学业、社交等方面产生的影响。【36题详解】词义猜测
50、题。根据原文第二段中“But still, the change from seeing his friends on the swim team during daily practices to learning alone at home was jarring. “I only have three years here at South, and it pains me to see one of them being wasted,” Chen said.( 尽管如此,从每天在游泳队看到朋友,到独自在家学习,这种变化还是让他感到不适应。陈说:“我在巴克斯南只有三年的时间,看到其中的
51、一年被浪费掉,我感到很痛苦。”)”可知,自己在巴克斯南只有三年时间,其中还有一年被浪费掉,Chen感到很痛苦。由此可推知,从每天都能在游泳队练习到只能自己在家里练习,这种变化会使他感到不快。A. natural自然的;B. necessary必要的;C. unpleasant令人不快的、使人生气的;D. reasonable合理的。划线词 jarring是个形容词,表示“令人不快的”,与C项unpleasant意思相近。故选C项。【37题详解】推理判断题。根据原文第一段“16-year-old sophomore Andrew Chen knew that things were not go
52、ing to return to normal as quickly as some of his peers hoped.(16岁的大二学生Andrew Chen 知道事情不会像一些同龄人所希望的那样迅速恢复正常。)”和第二段的“I only have three years here at South,and it pains me to see one of them being wasted,” Chen said.(陈说:我在巴克斯南只有三年的时间,其中一年被浪费让我很痛苦)”,结合下文“The coronavirus has turned everyones life upside
53、 down, but for students, the destruction is particularly serious.(新冠肺炎让每个人的生活都发生了天翻地覆的变化,但对学生来说,这种破坏尤其严重。)”可推知,作者描述Andrew Chen的经历是为了说明新冠肺炎是如何影响学生的生活。故选B项。【38题详解】细节理解题。根据原文第六段的“I saw a lot of younger generations not paying attention,” he said. “They were still going out, hanging out with people. I th
54、ought that there had to be a way to reach younger folks, who were probably not watching the news.(“我看到很多年轻一代没有关注这一点,”他说。“他们仍然出去,和人们一起出去玩。我想得有个办法接触到那些可能没在看新闻的年轻人。”)”可知,Harycki对那些没有意识到这种情况的年轻人更感兴趣。故选D项。【39题详解】细节理解题。根据原文倒数第二段“Harycki knows that his friends are worried they cant connect with their frien
55、ds in the same way, so he created the social distancing pledge to stress that while everyone might be physically distant, theyre still connected. (哈里基知道他的朋友们担心他们不能以同样的方式与朋友们联系,所以他创建了社交距离承诺,以强调虽然每个人都可能在身体上保持距离,但他们仍然是联系的。)”可知,Harycki知道他的朋友们担心他们不能以同样的方式与朋友联系,所以他创建了“social distancing pledge”来强调虽然每个人可能在物
56、理距离上都很遥远,但他们仍然保持联系。由此可知,Haryck创建的目的是说服年轻人待在家里,让他们明白即使他们和朋友不在一起,也是有联系的。故选B项。BWe Are CyborgsRoboCop, the Bionic Woman, Darth Vaderwhat do these characters have in common? They are all cyborgshumans who are made more powerful by advanced technology. You might think that cyborgs exist only in fiction, o
57、r are a possibility only in the distant future. But cyborg technology already exists. The word “cyborg” was first used in 1960 and defined as an organism(有机体) “to which external parts have been added for the purpose of adapting to new environments”. According to this definition, an astronaut in a sp
58、acesuit is an example of cyborg, as the spacesuit helps the astronaut adapt to a new environmentspace. More recently, the word has evolved(进化)to refer to human beings who have mechanical body parts that make them more than human. Although super-humans like RoboCop are not yet a reality, advances in
59、real-life cyborg technology allow some people to compensate(弥补)for abilities they have lost, and give other people new and unusual abilities. An example is filmmaker Rob Spence and his bionic eye. Spence injured one of his eyes in an accident. A camera was implanted(移植)in his prosthetic eye. The eye
60、 is not connected to his brain or optic nerve(视神经), but it can record what he sees. Spence has used his camera eye to record interviews for a documentary about people with bionic body parts. Some types of cyborg technology replace a lost ability by connecting directly to a persons nerves. Michael Ch
61、orost completely and suddenly lost his ability to hear in July of 2001. Two months later, doctors placed a cochlear(耳蜗)implant, a kind of computer, inside his skull. This type of implant connects to auditory nerves and allows a deaf person to hear again. Around the world, over 300,000 people have no
62、w been fitted with cochlear implants. These examples of cyborg technology have enabled people to enhance or change their abilities and improve their lives. But does everyone want to use cyborg technology? It might be too late to decide. Cyborg scientist Amber Case argues that most of us are already
63、cyborgs. Anyone who uses a computer or a smartphone, Case claims, is a cyborg. Consider the data that you have in your smartphone. It keeps information for you so you dont have to remember it: notes, phone numbers, email addresses, messages. It also allows you to communicate with friends and family
64、via telephone, text messages, email, and social networks. The potential benefits of cyborg technology are evident, but can this new technology be harmful, too? Could we become too dependent on cyborg technologyand become less than human? These still remain questions.40. According to the passage, the
65、 cyborg _.A. is similar to human beingsB. took root in fiction charactersC. first appeared in space industryD. has some device attached to the body41. Among the following, which one can be considered as an “evolved cyborg”?A. a cyclist in a helmetB. an astronaut in a spacesuitC. a man with a heart p
66、acemakerD. a secretary using a typewriter42. Amber Case probably thinks that _.A. technology makes cyborgs become commonB. cyborg technology is crucial to modern societyC. the use of mobiles improves cyborg technologyD. cyborg technology helps improve human memory43. What is the authors attitude tow
67、ard cyborg technology?A. Critical.B. Objective.C. Skeptical.D. Optimistic.【答案】40. D 41. C 42. A 43. B【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了半机械人技术,这是一种通过给人的身体上安装一些外部部件,让失去的能力可以被一种新技能取代的一种技术。文章举出了一些半机械人技术应用的一例子,以及人们对这项技术的看法。【40题详解】细节理解题。根据第二段中“The word cyborg was first used in 1960 and defined as an organism to which
68、external components have been added for the purpose of adapting to new environments.”(“cyborg”一词于1960年首次被使用,当时被定义为一种“为了适应新环境而加入外部部件”的生物。)由此可知,半机械人指的是的身体上安装有一些外部部件。故选D。【41题详解】细节理解题。根据第三段中“Although super-humans like RoboCop are not yet a reality, advances in real-life cyborg technology allow some peop
69、le to compensate for abilities they have lost, and give other people new and unusual abilities.An example is filmmaker Rob Spence and his bionic eye. Spence injured one of his eyes in an accident. A camera was implanted(移植)in his prosthetic eye. The eye is not connected to his brain or optic nerve(视
70、神经), but it can record what he sees. Spence has used his camera eye to record interviews for a documentary about people with bionic body parts.”(尽管像机械战警这样的超级人类还没有成为现实,但现实生活中半机械人技术的进步让一些人能够弥补他们失去的能力,并赋予其他人新的和不寻常的能力。电影制作人罗伯斯宾塞和他的仿生眼就是一个例子。斯宾塞在一次事故中伤了一只眼睛。他的假眼里植入了一个照相机。眼睛不与大脑或视神经相连,但它可以记录他所看到的东西。斯宾塞用他的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-933945.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2015-2016学年人教版高中生物必修1同步精讲课件:第6章 第2课时 细胞的生命历程 实验观察根尖分生组织细胞的有丝分裂.ppt
