四川省仁寿第一中学校南校区2023-2024学年高一上学期11月月考英语试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 学校 校区 2023 2024 学年 上学 11 月月 英语试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、仁寿一中南校区2023级高一上半期考试英语科试题(满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小
2、题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the speakers?A. At a bank. B. In a hospital. C. In the classroom.2. Where does the woman want to go?A The bus station. B. The train station. C. The police station.3. What are the speakers doing?A. Cooking dinner. B. Preparing for a party. C. Eating out in a restaurant.
3、4. Where is the woman probably?A. At home. B. In a car. C. In a hospital.5. How does the woman feel?A. Delighted. B. Discouraged. C. Satisfied.第二节(共15小题,每小题15分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段长对话,回答第6、7题。6. What d
4、oes the man advise the woman to do?A. Go on a diet. B. Do more exercise. C. Have a good rest.7. Which can be included in the womans breakfast?A. Eggs. B. Bread. C. Beef.听第7段长对话,回答第8至9题。8. Whom is the party for?A. Lisa. B. Jane. C. Ted.9. What does the man advise the woman to do?A. Play some games. B
5、. Bring Jane along. C. Watch a video.听第8段长对话,回答第10至12题。10. Why does the woman make the phone call?A. To complain about hotel service.B. To arrange an important meeting.C. To order a full English breakfast.11. How does the man sound?A. Sorry. B. Worried. C. Painful.12. What will the man probably do n
6、ext?A. Eat his breakfast. B. Go to the kitchen. C. Wait by the phone.听第9段长对话,回答第13至16题。13. When does the conversation take place?A. On Tuesday. B. On Thursday. C. On Friday.14. How will Henry solve his problem?A. By getting advice from the woman.B. By asking the teacher for help.C. By checking the a
7、nswer online.15. What will the speakers do next?A. Sign up for a course. B. Repair the doll house. C. Go to the library.16. Where will the woman read the books borrowed from the library?A. At the library. B. At school. C. At her home.听下面一段短文,回答第17至20题。17. How long does the tour last?A. One hour. B.
8、Two hours. C. Three hours.18. What does the speaker say about her houseboat?A. It is large. B. It is small. C. It is the most expensive.19. What is the speakers new book about?A. Travel safety rules. B. Peoples lifestyle in the city.C. The history of houseboats in Seattle.20. What is the speaker mai
9、nly talking about?A. A book. B. A houseboat tour. C. Her travel experience.第二部分 阅读(共两节,满分 50分)第一节(共 15小题;每小题 2.5分,满分 37.5分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ASharon, Aged 22The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I dont know what your middle s
10、chool was like, but high school teachers will not care about things such as how much homework you already have in one night. Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need.Frank, Aged 21I think almost every kid feels both nervous and exc
11、ited before their first day. You will probably love it. I know I did. You should join in some sports or activities that will make your high school experience more enjoyable. Good luck!Eddie, Aged 20When I started high school I was really nervous too, especially since I had been home-schooled all thr
12、ough middle school and didnt really know anyone, I suppose the best advice would be to just relax. The first couple of days can be a little bit hard, but things will become easier after you know it.David, Aged 19Im not going to lie. The first day is kind of frightening. But youll get used to it. Don
13、t be afraid of anyone; upperclassmen will pick on you more if you let them know youre afraid. Just take it easy. Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week its really not bad at all. Dont worry.1. What can we infer from Sharo
14、n about high school?A. Teachers are quite strict.B. Students often stay up at night.C. Teachers provide little care for students.D. Students should make good use of their time.2. How did Eddie feel on his first day of high school?A. ExcitedB. Bored.C. Worried.D. Relaxed.3. Who mentions the importanc
15、e of friends?A. Frank.B. David.C. Sharon.D. Eddie.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要通过几个高中生的真实经历来讲述如何快速适应高中生活。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段最后一句“Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to. (最好是学会聪明地处理事情和管理你的时间,这样你就可以完成你需要做的一切。)”可知,Sharo
16、n认为学生们应该好好地利用自己的时间。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段第一句“When I started high school I was really nervous too, especially since I had been home-schooled all through middle school and didnt really know anyone (当我刚进高中时,我也非常紧张,尤其是因为我整个初中都是在家里接受教育,我不认识任何人)”可知,Eddie刚进高中的时候感到很焦虑紧张。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段第六句“Making
17、 some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. (交一些朋友,和他们呆在一起会大大帮助你很快适应高中生活。)”可知,David提到了朋友。故选B项。BIm a seventeen-year-old boy preparing for my A level exams at the end of the year. In the society where my peers (同龄人) and I live, we tend to accept the rat r
18、ace values (内卷式价值观). As students, we want to get good grades so that we can get good jobs. I enjoy studying and have constantly (不断地) received As in my classes. There was a year when I finished first in my class in the final exams. It was a great accomplishment.Another one I am pleased with is that
19、I managed to improve the relationship between Mum and Dad. Dad was a successful businessman who was rarely at home. Mum was a housewife who always felt bored and constantly nagged (唠叨) him to let her go to work. Their constant arguing bothered me, so I advised Dad that Mum would be better off with a
20、 part-time job. He agreed, and their relationship has improved since then.My most proud achievement, however, is my successful work in the local old folks home. My grandparents had raised me since I was a child. I wept (哭泣) bitterly when they died. Unlike many of my classmates, I do not take part in
21、 my schools community service to earn points. I enjoy my voluntary work and believe Im contributing to a worthwhile cause. This is where I can help. I talk to the elderly, assist them with their daily life, and listen to their problems, glory days and the hardships they experienced.Last year, I host
22、ed a successful New Year party for the elderly and they enjoyed a great time. Many expressed a desire to attend another party the following year. When I reflect on my accomplishments, Im especially proud of my service at the old folks home, so I hope to study social work at university and work as a
23、social worker in the future. I wish to be more skilled in attending to the less fortunate as well as find great satisfaction in it, after all.4. What can be inferred about the author from the first paragraph?A. His good grades got him a good job.B. He refuses to compete with his peers fiercely (激烈地)
24、.C. His views on social values are well known.D. He is content with his performance at school.5. Which role does the author play in his parents relationship?A A helper.B. A judge.C. A monitor.D. A supporter.6. What is the greatest accomplishment for the author?A. The contribution to volunteering.B.
25、The success in exams.C. The recovery of confidence in life.D. The work in community service.7. Why does the author want to major in social work at university?A. To gain a well-paid job.B. To give his life a purpose.C. To meet his grandparents expectations.D. To better help the disadvantaged.【答案】4. D
26、 5. A 6. A 7. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的成就不仅表现在学业上,还体现在对家庭关系的处理和做养老院义工中。在养老院的志愿服务不仅让作者能够帮助别人,还给作者带来了极大的满足感。【4题详解】推理判断题。根据第一段中的“I enjoy studying and have constantly (不断地) received As in my classes. There was a year when I finished first in my class in the final exams. It was a great accomplishment.(我
27、喜欢学习,在我的课上一直拿A。有一年,我在期末考试中获得了全班第一名。这是一项伟大的成就)”可推知,作者对自己的学习成绩很满意。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的“Another one I am pleased with is that I managed to improve the relationship between Mum and Dad.(另一件让我高兴的事是我设法改善了爸爸妈妈之间的关系)”可推知,作者在父母的关系中扮演了一个帮手的角色。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的“My most proud achievement, however, is m
28、y successful work in the local old folks home.(然而,我最自豪的成就,是我在当地的老人之家的成功工作)”可知,对志愿工作的贡献是作者最大的成就。故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中的“When I reflect on my accomplishments, Im especially proud of my service at the old folks home, so I hope to study social work at university and work as a social worker in the futur
29、e. I wish to be more skilled in attending to the less fortunate as well as find great satisfaction in it, after all.(当我回顾我的成就时,我特别为我在敬老院的服务感到骄傲,所以我希望在大学学习社会工作,将来做一名社会工作者。毕竟,我希望能更熟练地照顾那些不那么幸运的人,并从中获得巨大的满足感)”可知,为了更好地帮助弱势群体,作者想在大学学习社会工作专业。故选D。C“Creativity is the key to a brighter future,” say education
30、 and business experts. Here is how schools and parents can encourage this important skill in children.If Dick Drew had listened to his boss in 1925, we might not have the product that we now think greatly important: a new type of tape. Drew worked for the Minnesota Mining and Manufacturing Company.
31、At work he developed a kind of material strong enough to hold things together. But his boss told him not to think more about the idea. Finally, using his own time, Drew improved the tape, which now is used everywhere by many people. And his former company learned from its mistake. Now it encourages
32、people to spend 15 percent of their working time just thinking about and developing new ideas.Creativity is not something one is just born with, nor is it necessarily a character of high intelligence. The fact that a person is highly intelligent does not mean that he uses it creatively. Creativity i
33、s the matter of using the resources one has to produce new ideas that are good for something.Unfortunately, schools have not tried to encourage creativity. With strong attention to test results and the development of reading, writing and mathematical skills, many educators give up creativity for cor
34、rect answers. The result is that children can gain information but cant recognize ways to use it in new situations. They may know the rules correctly but they are unable to use them to work out practical problems.It is important to give children choices. From the earliest age, children should be all
35、owed to make decisions and understand their results. Even if its choosing between two food items for lunch, decision-making helps thinking skills. As children grow older, parents should try to let them decide how to use their time or spend their money. This is because the most important character of
36、 creative people is a very strong desire to find a way out of trouble.8. What did the company where Drew once worked learn from its mistake?A. It should encourage people to work a longer time.B. People should be discouraged to think freely.C. People will do better if they pay all attention to their
37、work.D. It is necessary for people to spend some of their working time developing new ideas.9. What can we know from the passage about creativity?A. It is something that most people are born with.B. It is something that has nothing to do with intelligence at all.C. It is a way of using what one has
38、learned to work out new problems.D. It is something that is not important to the life in the future at all.10. Why dont schools try to encourage creativity?A. They dont attach importance to creativity education.B. They dont want their students to make mistakes.C. They pay no attention to examination
39、 marks.D. They think it impossible to develop creativity in class.11. What should the parents do when their children decide how to spend their money?A. Allow them to have a try.B. Try to help them as much as possible.C. Take no notice of whatever they do.D. Order them to spend the least money.【答案】8.
40、 D 9. C 10. A 11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。本文讲的是创造力是拥有一个更光明的未来的关键,它并非是人与生俱来的,需要后天的培养。不幸的是,学校对创造力的培养并不重视。学校和父母应该重视对创造力的培养。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段中的“And his former company learned from its mistake. Now it encourages people to spend 15 percent of their working time just thinking about and developing new ideas.(他的前
41、公司从错误中吸取了教训。现在,它鼓励人们把15%的工作时间花在思考和发展新想法上。)”可知,Drew的前公司从错误中吸取了教训,认为花时间思考和开发新的想法是很有必要的。故选D项。【9题详解】 细节理解题。根据第三段最后一句“Creativity is the matter of using the resources one has to produce new ideas that are good for something.(创造力是指利用所拥有的资源来产生对某事有益的新想法。)”可知,创造力是一种利用所学知识来解决新问题的方法。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段中的“
42、With strong attention to test results and the development of reading, writing and mathematical skills, many educators give up creativity for correct answers.(随着对考试结果的高度关注以及阅读、写作和数学技能的发展,许多教育工作者放弃了寻找正确答案的创造力。)”可知,许多教育工作者并不重视创造力教育。故选A项。【11题详解】 细节理解题。根据最后一段中的“As children grow older, parents should try
43、to let them decide how to use their time or spend their money. (随着孩子年龄的增长,父母应该试着让他们决定如何利用时间或花钱。)”可知,父母应该试着让孩子自己决定如何利用他们的时间或花钱。故选A项。DSeveral years ago, my father decided to volunteer at the local children hospital. My dad loved kids. It was the perfect job for him. He would talk to them and play with
44、 them and do arts and crafts with them.There was a girl, Karen, who had been admitted with a rare disease that paralyzed (使麻痹) her from the neck down. She was very depressed. My dad decided to try to help her. He started visiting her in her room, bringing paints, brushes and paper. He stood the pape
45、r up against a backing, put the paintbrush in his mouth and began to paint. He didnt use his hands at all. Only his head would move. He would visit her whenever he could and paint for her, telling her, “See, you can do anything you set your mind to.”At the end of the day, she began to paint using he
46、r mouth, and she and my dad became friends. Soon after, the little girl was discharged (允许出院) because the doctors felt there was nothing else they could do for her. Some time later, my dad was at the volunteer counter in the lobby (门厅) of the hospital when Karen came in. She ran straight over to my
47、dad and hugged him really tight. She gave my dad a picture she had done using her hands. At the bottom it read “Thank you for helping me walk”.My dad would cry every time he told us this story. He would say sometimes love is more powerful than doctors, and my dad who died just a few months after the
48、 little girl gave him the pictureloved every single child in that hospital.12. Why did the writers father decided to volunteer at the local children hospital?A. To practice doing arts and crafts.B. To cheer up the children there.C. To find a perfect job.D. To help treat the patients.13. How did the
49、writers father help the paralyzed little girl?A. He painted special pictures for her.B. He helped her practice walking.C. He visited her and made a toy for her.D. He showed her she could still do things despite her disease.14. Why did the little girl give the writers father a picture?A. Because he l
50、iked pictures very much.B. Because she wanted to show her appreciation for his help.C. Because he was badly ill.D. Because her mother wanted her to do that.15. What can we infer from the passage?A. The girl was discharged after she had recovered from her disease.B. The girl became a famous painter a
51、t the end.C. Love has a magic power and can make wonders.D. My dad regretted helping the girl.【答案】12 B 13. D 14. B 15. C【解析】【导语】本文为一篇记叙文。文章主要讲述了很多年前,父亲在一家儿童医院做义工,一个女孩得了一种罕见的病,什么也不能做,她很沮丧,父亲便用行动来鼓励她。最终小女孩康复了,这个故事告诉我们爱是一种巨大的力量。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“Several years ago, my father decided to volunteer at t
52、he local children hospital. My dad loved kids. It was the perfect job for him. He would talk to them and play with them and do arts and crafts with them.(几年前,父亲决定去当地的儿童医院当志愿者。父亲喜欢孩子,这对他来说是最好的工作。他可以和孩子们说话,和他们一起玩,和他们一起做手工艺术。)”可知,父亲去儿童医院当志愿者是因为父亲喜欢孩子,可以跟孩子一起做手工艺术,让医院的孩子们开心,故选B。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段“He s
53、tood the paper up against a backing, put the paintbrush in his mouth and began to paint. He didnt use his hands at all. Only his head would move. He would visit her whenever he could and paint for her, telling her, “See, you can do anything you set your mind to.”(他把纸靠在椅背上,把画笔放进嘴里,开始作画。他根本不用手,只有他的头会动
54、。只要有机会,他就回去看她,为他作画,他一直对她说:“瞧,你决心做什么,你就能做什么”。)”可知,父亲通过不用手画画来激励小女孩,尽管生病了,但她还是可以做任何事情,故选D。【14题详解】细节理解题。根据文章第三段“She gave my dad a picture she had done using her hands. At the bottom it read “Thank you for helping me walk”.(她给了父亲一张她用手画的画,下面写着“谢谢你帮助我走路”。)”可知,小女孩送给父亲一幅画是因为感谢父亲帮助她振作起来,帮助她站起来,故选B。【15题详解】推理判断
55、题。根据文章最后一段“My dad would cry every time he told us this story. He would say sometimes love is more powerful than doctors,(每次父亲给我们讲述这个故事时总会哭。他有时会说,爱比医生的力量更强大。)”可知,本文通过对父亲鼓励医院里小女孩的故事,表达了爱的重要性,故可推知,爱有着神奇的力量,能创造奇迹,故选C。第二节(共 5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is never too la
56、te to develop great study habits. However, starting making some changes is hard. Even if you want to do well enough in school and improve your grades, youre probably having trouble getting started in the first place! _16_.Plan your time carefully. Make a list of your weekly tasks. Make a schedule of
57、 your time. Then decide on good, regular time for studying. _17_, but it will make you more aware of how you spend your time.Find a good place to study. Choose one place for your study area. It may be a desk or a chair at home or in the school library, but it should be comfortable and quiet. When yo
58、u begin to work, you should be able to concentrate on the subject.Skim before you read. _18_. As you preview the material, you get some idea of the passage and how it is organized._19_. Listening to what the teacher says in class means less work later. Taking notes helps you remember what the teache
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-945997.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
