四川省德阳中学2022-2023学年高一英语下学期3月月考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 德阳 中学 2022 2023 学年 英语 下学 月月 考试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、德阳中学高 2022 级 2023 年 3 月月考试题英 语第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)第一节。听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the womans job?A. A tour guide.B. A photographer.C. A coffee shop owner.【答案】B【解析】【原文】W: Are you interested in traveling?M: Yes, but I
2、havent got much with running the coffee shop. How about you?W: Ive visited many places. I work for magazines and newspapers, providing photos for them. M: That sounds really wonderful.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do next?A. Book a hotel.B. Take a plane.C. Make a business plan.【答案】B【解析】【原文】
3、M: Good morning. Id like to check in.W: Sure.May l see your passport please? Oh, you are flying to Chile today.M: Yeah, 1 have never flown before. Ive got an important business contract to sign tomorrow.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want to order at first?A. A mango juice.B. A chicken burge
4、r.C. A cheeseburger.【答案】C【解析】【原文】W: What would you like? A chicken burger or a veggie burger?M: Neither. Do you still have cheeseburgers?W: Sorry, weve sold out.M: Then a mango juice, please.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What time does the woman usually pick up the boy?A. At about 5:30 p.m.B. At about 6:00 p
5、.m.C. At about 6:30 p.m.【答案】A【解析】【原文】M: Mom, could you get some Post-it notes for me?W: Sure thing. I will pick you up and then we can buy some together this afternoon. I will meet you at the school gate at 6:00 p.m. today.M: Then its about half an hour later than usual5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does
6、the woman think of the man?A. Hes annoying.B. Hes embarrassing.C. Hes disappointing.【答案】A【解析】【原文】W: Excuse me, could you sit down on the bench for a little while? I want some peace. You see, Im reading newspapers. Im trying to relax.M: Sorry, Im too excited about riding my new scooter.第二节。听下面 5 段对话或
7、独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the woman plan to do first?A. Book an office.B. Introduce the man.C. Show the man around.7. How many hours does the man have to work per day?A.
8、Five.B. Eight.C. Nine.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Welcome to join us, Mr. Parker. Would you like to tour the office first? And then Ill introduce you to our team.M: Thats very kind of you, but could you tell me where the printer is? W: Its in the corner. The coffee machine is at the end of the hall.M: O
9、kay. Do you mind me asking how long you have been here? W: Ive worked here for three years. Do you live far from here?M: Not very far, about 4 kilometers. By the way, could you tell me the exact details of the working time? W: You will work from 8: 00 a. m.to 5:00 p.m. and have a break from 1: 00 p.
10、 m.to 2:00p.m.M: Thank you very much.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the man try hard to do?A. Lose weight.B. Have more fruit.C. Quit smoking.9. What does the woman advise the man to do?A. Do yoga.B. Try Japanese food.C. Have a regular check-up.10. What is the woman planning to do on
11、 Sunday?A. Make fish dishes.B. Attend yoga classes.C. Do voluntary work.【答案】8. C 9. A 10. C【解析】【原文】W: Sushi is my favorite food, because its made of fish and I love fish.M: Its the traditional Japanese food. Then what fruit do you like?W: Oranges and strawberries. I want to keep fit and reduce the r
12、isk of getting fat. Hmm, I think you should quit smoking. How long have you smoked?M: Since graduating from university. I used to be a heavy smoker. Ive been trying hard to break my bad habit.W: I have been practicing yoga lately. Why not join me? Yoga can help to improve our blood circulation, redu
13、ce stress and create positive energy.M: When is it a good time for us to do it together? Saturday or Sunday?W: Saturday will be good. I need to help those people who have regular check-ups on Sunday. M: You volunteer to work at the community center, dont you?W: Yeah.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查
14、看】11. What is the possible relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Husband and wife.C. Police officer and citizen.12. What happened to the woman?A. Her finger was cut.B. Her jewelry was stolen.C. Her house caught fire.13. Where does the woman live?A. On Elm Street.B. On Clifton Street.C. O
15、n Waterford Street.【答案】11. C 12. B 13. C【解析】【原文】M:Good evening, madam. How may I help you?W:Good evening, sir. I went out to take part in a fire drill with my colleagues on Clifton Street. After I came home at 7: 00 p. m. , a thief had broken into my house.M:Did he take anything?W: Yes, he did. He t
16、ook a piece of jewelry that is a gift my husband John gave to me last month. I found the thief had drunk a glass of milk and eaten some cookies.M:Good. He must have left some fingerprints. And your name and address?W: Its Kathy Baker. My address is 766 Waterford Street. Oh, one of my neighbors just
17、called me and said she saw the thief-a man jumping out the window. She said the thief ran away to Elm Street.M:What does he look like? W:He looks tall with long hair.M: Okay. We will inform you as soon as we have any information about him. W:Thanks a lot.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What d
18、o we know about the speakers?A. They are colleagues.B. They are business partners.C. They are former classmates.15. Where does the conversation probably take place?A. On a train.B. On a plane.C. In an office.16. What is the woman going to do in Paris?A. Visit an exhibition.B. Deal with business.C. C
19、onduct an interview.17. What is challenging about the womans job?A. Getting up early.B. Meeting tons of people.C. Balancing work and life.【答案】14. C 15. B 16. A 17. C【解析】【原文】M: Hi, Jenny. Fancy meeting you here.W: Hi, George. Havent seen you for ages! Its been five years since our graduation.M: Yes.
20、But if I hadnt followed my wifes suggestion, I would have taken a train and thus I wouldnt have a chance of running into you here.W: Im a lucky dog. Who drove you to the airport?M: My sister Jane. My wife Susan went on a business trip yesterday. What are you going to do in France?W: I heard there wi
21、ll be a painting exhibition in Paris this weekend. I like Monet. His Water Lilies is particularly famous.M: Ha-ha,Jay Chous latest song Greatest Works of Art also mentioned this artist. How is your work going?W: Quite busy. I find a new job as a news reporter, and its really hard for me to balance m
22、y work and life. I get up very early and spend one hour studying every day. The fun part is that I can meet various people and learn tons of their stories.M: Since our flight takes three hours, we could have a long talk.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What interests the visitors most?A. The coi
23、ns.B. The sculptures.C. The paintings.19. When was the museum opened?A. In the 19th century.B. In the 20th century.C. In the 2lst century.20. What does the woman think of the collection of clay and glass?A. It has been perfect in itself.B. It doesnt belong to the museum.C. It should be improved and
24、enriched.【答案】18. C 19. A 20. A【解析】【原文】W: Welcome to the museum. Before we go, let me just give you a taste of what we have here.Well, for one thing, we have a fine collection of the twentieth and twenty-first century paintings, many by very well-known artists. Im sure youll recognize several of the
25、paintings. This is the gallery that attracts the largest number of visitors, so its best to go in early in the day, before the crowds arrive.Then there are the nineteenth-century paintings and sculptures. The museum was opened in the middle of that century, and several of the artists each donated on
26、e work.Then theres the collection of coins. Most of them were discovered by farmers digging their gardens, and donated to the museum!And our clay and glass were left to the museum by its founder. And in the terms of his will, were not allowed to add anything to that collection: he believed it was pe
27、rfect in itself, and we dont see any reason to disagree!第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15 小题,每小题 2.5 分,满分 37.5 分)AThe United States has a vast network of National Parks spread all around the country. Here are some National Parks for you.Arches National Park, UtahMore than 2,000 natural stone arches ma
28、ke Arches National Park a special place in Utah. Travelers from around the world come to see brilliant sunsets that light up the sky each night. Hikers and rock climbers will love the endless options for exploring, while more low-key visitors are sure to love the camping.Acadia, MaineSuper close to
29、Bar Harbor, one of Maines most beloved tiny towns, Acadia National Park tops travel guides for the Vacation State. Before making your way to Mt. Desert island, dine on the countrys most famous fish and lake advantage of the opportunity to go whale watching on the Atlantic Ocean. When visiting Acadia
30、, set aside some time to hike and go boating.Mount Rainier, WashingtonWe couldnt leave the park with you slowly moving ice off the list. Washingtons Mount Rainier National Park, found southeast of Seattle, has 25 of them (along with the famous volcano) as its attention-catching sight. The National P
31、ark says its the snowiest place on earth where snow is measured regularly. If snowcapped peaks arent your thing, plan to visit the park when the weather is warmer.Great Sand Dunes (沙丘), ColoradoYou probably imagine the Rocky Mountains when you think about Colorado, but did you know that the Centenni
32、al state is also home to the United States largest sand dunes? See them for yourself at Great Sand Dunes National Park, where you can go sand boarding or fat biking. Though June temperatures are said to be some of Southern Colorados best, a warm winter day can be an equally enjoyable time to see the
33、 dunes.21. What do Arches National Park and Acadia have in common?A. Tourists can hike in the parks.B. They are located in tiny towns.C. Both of the parks offer sea food.D. They offer free guide to travellers.22. What attracts travellers most in Mount Rainier?A. Sunsets.B. Whales.C. Ice.D. Sands.23.
34、 Where can you go if you are fond of cycling?A. Arches National Park, UtahB. Acadia, MaineC. Mount Rainier, WashingtonD. Great Sand Dunes, Colorado【答案】21. A 22. C 23. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了美国的四个国家自然公园以及各个公园吸引游客的地方。【21题详解】细节理解题。根据前两个公园内容Hikers and rock climbers will love the endless options for explo
35、ring和When visiting Acadia, set aside some time to hike and go boating.可知,在这两个公园里爬山爱好者和徒步者都能进行远足或攀爬。故选A。【22题详解】细节理解题。根据第三个公园内容We couldnt leave the park with glaciers off the list.可知,雷尼尔山一直在有冰山的公园名单上,且The National Park says its the snowiest place on earth where snow is measured regularly.国家公园提到这里是地球上最
36、常下雪的地方。由此可知,雷尼尔山最著名的是冰雪。故选C。【23题详解】细节理解题。根据第四个公园内容where you can go sand boarding and sledding (its a real thing!) or “fat biking”.可知,在大沙丘公园可以滑沙或者且骑自行车,所以喜欢骑行的人可以去大沙丘公园。故选D。BMy grandmother grew up in a world different from me. She experienced many things in her long life.Though she never told stories
37、, her stories were in the way she ate she savored (品味) her food, cherished (珍惜) it. Often she would be the first to sit at the dinner table, and the last to leave. Food had been really scarce (缺乏) when she grew up.Her stories were in the way she handed me lucky money. From a young age, my grandmothe
38、r was brought up to understand the importance of hard work and the necessary of saving. Every Chinese New Year, I would be handed, or sent, a small red envelope that contained money, but never more than twenty dollars. When I was young , I didnt understand why my grandmother gave me such a small amo
39、unt of money. As I grew older, I realized that she wasnt teaching me about money, but about tradition and hard work and family. The money was insignificant. I would probably spend it on any toy that I would lose soon after; it was the meaning behind her gift that mattered. It was her saying, “ I lov
40、e you; I am your family and I want you to work hard as your family has before you.”My grandmothers stories were lessons. But they were never told in words. From the time that I was very young, up until she could barely remember my name, I remember her calling me “good girl”. Those two little words,
41、in the course of my growing up, were a constant reminder that I was still so young, with still so far to go.Now my grandmother is gone, but I see her every day. I see her in the women around me and in the mirror. She lives with me, inside me, and in the legacies(遗产)that I will create. And I know she
42、 would be proud.24. The Authors grandmother spent so much time eating at the table because _.A. she had no teethB. she had nothing to doC. she was preparing to clear the tableD. she really wanted to enjoy the food25. What did the author learn from the way her grandmother gave her lucky money?A. Her
43、grandmother didnt have much money.B. Her grandmother preferred boys to girls.C. It was a shame to accept others money.D. It was important for her to work hard.26. What did the author realize hearing her grandmother call her “good girl” ?A. She was really a good girl.B. She needed to continually impr
44、ove herself.C. She should be proud of her manners and behaviors.D. She was always a good girl in her grandmothers eyes.27. What can we know about the authors grandmother after reading the passage?A. She loved telling stories.B. She had never worked in her life.C. She set a great example for the auth
45、or.D. She was a mean woman with old-fashioned values.【答案】24. D 25. D 26. B 27. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者通过回忆表达了对祖母深深的思念,祖母为作者树立了很好的榜样,她的的一些做法使自己明白了很多的道理。【24题详解】细节理解题。由第二段“she savored (品味) her food, cherished (珍惜)it. Often she would be the first to sit at the dinner table, and the last to leave.”可知,祖母品尝着食物
46、,很珍惜食物。 她常常是第一个坐在餐桌旁,最后一个吃完离开的。所以作者的祖母花了那么多时间在餐桌旁吃饭,是因为她真的很想享受美食。故选D项。【25题详解】细节理解题。由第三段“As I grew older, I realized that she wasnt teaching me about money, but about tradition and hard work and family. It was her saying, “I love you; I am your family and I want you to work hard as your family has be
47、fore you.”可知,随着年龄的增长,作者意识到祖母教给自己的不只是关于钱,而是关于传统、努力工作和对家庭的责任。祖母说:“我爱你;我是你的家人,我希望你像你们的家人一样努力工作。所以作者从她祖母给她压岁钱的方式中学到了自己要努力工作,这是很重要的。故选D项。【26题详解】推理判断题。由倒数第二段“Those two little words, in the course of my growing up, were a constant reminder that I was still so young, with still so far to go.”可知,在作者的成长过程中,这两
48、个字,不断提醒作者,作者还很年轻,还有很长的路要走。由此判断出当作者听到她的祖母叫她“好女孩”时,作者认为她需要不断提高自己。故选B项。【27题详解】推理判断题。由最后一段“Now my grandmother is gone, but I see her every day. I see her in the women around me and in the mirror. She lives with me, inside me, and in the legacies (遗产) that I will create.”可知,现在作者的祖母去世了,但作者每天都能见到她。作者在她周围的女
49、人和镜子里看到了她。她和作者生活在一起,活在作则的心里,活在作者要创造的美好明天里。由此判断出,祖母的言行给作者留下了深刻的印象,她为作者树立了很好的榜样。故选C项。CA small but shining silver lining: The corona-virus has quickened the change to pedal power in Europe. The German Cycling Association (ADFC) reports that Germans across the country are spending twice as much time bik
50、ing as they were before the COVID-19. There is a growing demand for bikes and shared-bikes, and now even shortages throughout bicycle supply chain. For bike shops its an unexpected increase.In unimagined numbers, bikes are starting to take the place of cars in our cities. It has increased 930 miles
51、of new bike lanes in Europe. Belgium, Denmark, and the Netherlands are pioneering fast lanes for riders. “Pop-up lanes” are being used for bikes in Berlin and Paris; Rome has painted new bike lanes, in each case taking away lanes from cars.Women riders are reportedly another big factor in the biking
52、 transformation. E-bikes are too. E-bikes use an onboard battery to boost power when the rider is going up a hill, or just needs a rest. E-bikes have removed “the sweat factor.” Who wants to show up to work or a party sweaty?The European Cyclists Federation states that bikes are also strongly suppor
53、ted by European governments to cut carbon and increase the quality of their cities. European countries provide direct financial support for cyclists. At the end of April, France announced a 20 million Euro plan to promote cycling after the end of the lockdown. The plan includes 50 Euro vouchers for
54、the repair of a bike. Italy worked on a regulation for Covid recovery, by means of which 120 million Euro was set aside to cover 70% and up to 500 Euro of the price of conventional, muscle-powered and electric bikes.28. What is the passage mainly about?A. The popularity of bicycles in Europe.B. The
55、preference for bicycles globally.C. The impact of the pandemic on peoples life.D. The change in choice on public transportation.29. How many factors contribute to the growing demand for bikes in Europe?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.30. What can we learn from the passage?A. More women in Europe go
56、to work by bike than men.B. Europeans choose bikes mainly for financial support.C. E-bikes become popular because of Europeans laziness.D. Measures have been taken to encourage Europeans to use bikes.31. Where is the passage probably taken from?A. A guidebook.B. A newspaper.C. A science report.D. A
57、business plan.【答案】28. A 29. C 30. D 31. B【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章介绍了欧洲国家出现了对自行车需求激增的社会现象,并分析了背后的原因。【28题详解】主旨大意题。根据第一段中“There is a growing demand for bikes and shared-bikes, and now even shortages throughout bicycle supply chain. For bike shops its an unexpected increase.(对自行车和共享单车的需求不断增长,现在甚至出现了整个自行车供应链的
58、短缺。对于自行车店来说,这是一个意想不到的增长)”结合文章介绍了欧洲国家出现了对自行车需求激增的社会现象,并分析了背后的原因。由此可知,本文主要讲的是自行车行业在欧洲蓬勃发展。故选A。【29题详解】细节理解题。根据第一段中“A small but shining silver lining: The corona-virus has quickened the change to pedal power in Europe.(一个微小但闪亮的希望:冠状病毒加快了欧洲对自行车动力的改变)”;第三段中“Women riders are reportedly another big factor i
59、n the biking transformation. E-bikes are, too.(据报道,女性骑手是自行车运动转型的另一个重要因素。电动自行车也是)”以及第四段中“The European Cyclists Federation states that bikes are also strongly supported by European governments to cut carbon and increase the quality of their cities.(欧洲骑车人联盟表示,自行车也得到了欧洲各国政府的大力支持,以减少碳排放,提高城市质量)”可知,文章里一共讨
60、论了四项原因,分别是:第一段提及的疫情的影响;第三段提到的女性的选择、电动自行车的出现;第四段提及的欧洲国家提供的财政支持。故选C。【30题详解】细节理解题。根据第二段中“It has increased 930 miles of new bike lanes in Europe.(这在欧洲新增了930英里的自行车道)”以及第四段中“European countries provide direct financial support for cyclists.(欧洲国家对骑自行车的人提供直接的财政支持)”可知,欧洲国家已经采取措施鼓励欧洲人使用自行车。故选D。【31题详解】推理判断题。根据第
61、一段“A small but shining silver lining: The corona-virus has quickened the change to pedal power in Europe. The German Cycling Association(ADFC) reports that Germans across the country are spending twice as much time biking as they were before the COVID-19. There is a growing demand for bikes and shar
62、ed-bikes, and now even shortages throughout bicycle supply chain. For bike shops its an unexpected increase.( 一个微小但闪亮的希望:冠状病毒加快了欧洲对自行车动力的改变。德国自行车协会(ADFC)报告称,德国各地骑自行车的时间是COVID-19之前的两倍。对自行车和共享单车的需求不断增长,现在甚至出现了整个自行车供应链的短缺。对于自行车店来说,这是一个意想不到的增长)”和第三段中“Women riders are reportedly another big factor in the
63、 biking transformation. E-bikes are, too.(据报道,女性骑手是自行车运动转型的另一个重要因素。电动自行车也是)”可知,本文是关于在欧洲国家出现的对自行车需求激增的情况,以及根据语言风格可以推断出这篇文章出自报纸。故选B。DEvery year on April 22,Earth Day marks the anniversary of the birth of the modern environmental movement in 1970.It gave a voice to an emerging public consciousness abou
64、t the state of our planet.The founder was Gaylord Nelson.What moved Gaylord Nelson to action was the1969massive oil spill(溢出)in California,the largest oil spill in the United States at that time.The spill proved to be an environmental nightmare as it had a strong impact on marine life,killing an est
65、imated3,500sea birds,as well as marine animals such as dolphins,elephant seals and sea lions.Inspired by the student antiwar movement at that period of time,Nelson found it was a right time to channel the energy of the students towards a fight for environmental protection.He decided that it was time
66、 to educate the Americans on the need to protect the environment.Thus,Earth Day was born in1970,and public environmental consciousness took centre stage.On 22nd April 1970,millions of Americans took to the streets to demonstrate for a healthy,sustainable environment and thousands of students marched
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-947343.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
