分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 1 Looking forwards 外研版选择性必修第四册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:960690
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:36.07KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit Looking forwards 外研版选择性必修第四册 备
    资源描述:

    1、Unit 1 Looking forwards一、阅读理解A奋斗精神A mother of nine who started medical school when her youngest child was 4 years old graduated with her degree and plans to be a neurosurgeon (神经外科医生).Sarah Merrill, now 41, said her journey to medical school began at age 17.She then met her husband and got married.

    2、Merrill first thought about going to school part-time to get a degree, but later she decided to follow her dream of attending medical school. Certainly, it was a challenge. Speaking of her successfully returning to university, Merrill thought it was credited to her family largely.When I was accepted

    3、 at the Mayo Clinic Alix School of Medicine, we moved from Pennsylvania to Arizona, said Merrill, who is moving to Indiana with her family to begin her residency (实习期) in neurosurgery.In fact, they volunteered these movements. I know it was tough for all of us.Merrill and her children often have hom

    4、ework parties where they study for their own courses. Merrills choice has given a fillip to her children. Merrill felt touched knowing her 11-year-old daughter wants to become a surgeon and overhearing her son tell his friends his moms going to be a cool brain surgeon, though he doesnt understand th

    5、at really. Merrills next step into a neurosurgery residency will take her into a male-dominated field where only 5 of board certified neurosurgeons are women. Dr. Michele Halyard at the Mayo Clinic Alix School of Medicine said Merrill was known as a focused student. Halyard said, If you can deal wit

    6、h nine children and keep your reason, the residency should be a piece of cake because no amount of stress will make you fail.Merrill had considered choosing a more family-friendly specialty, but, again, chose to dream big and follow her original pursuit. Its the same advice she would give to all.Set

    7、 the goal that is what youre really enthusiastic about, and it helps to think small. If you know what your priorities are, focus on the next step. Then youll get where you want to go.本文是记叙文。 Sarah Merrill是一位有9个孩子的妈妈,在她最小的孩子只有4岁时,Merrill决定追逐梦想上医学院。获得医学学位后,Merrill选择成为一名神经外科医生。【词语积累】male-dominated adj.

    8、男性主宰的reason n.理智,理性,判断力a piece of cake轻而易举的事,举手之劳specialty n.专业,专长;特色菜【熟词生义】credit常用义:n.信誉,信用文中义:v.认为是的功劳,把归于1.Why does Merrill speak of the movements of her family?A. To show the support of her family.B. To stress her determination to be a doctor.C. To reflect difficulties in attending college. D.

    9、To describe the process of pursuing her dream.解析A推理判断题。由第二段中的Speaking of her successfully returning to university, Merrill thought it was credited to her family largely.In fact, they volunteered these movements可知,Merrill认为她能成功回到校园主要归功于她的家人,为了方便她学习,Merrill一家从宾夕法尼亚州搬到亚利桑那州,现在为了她的工作又要搬到印第安纳州,并且这么多次搬家是她

    10、的家人主动提出的。由此可推断,Merrill提到搬家是为了说明家人的支持。2.What does the underlined word fillip in paragraph 3 mean?A. Entertainment.B. Inspiration.C. Commitment.D. Confusion. 解析B词义猜测题。由画线词后的knowing her 11-year-old daughter wants to become a surgeon.though he doesnt understand that really可知,Merrill 11岁的女儿想成为一名外科医生,她的儿子

    11、告诉朋友们他的妈妈会成为一名很酷的神经外科医生,由此可推断,Merrill决定成为一名神经外科医生的选择激励了孩子们。inspiration鼓舞人心的人(或事物)与画线词含义相近。3.What does Halyard mean?A. Merrill will have more stress to handle.B. Staying focused and sensible is key to success.C. Being a mom makes Merrill a better doctor.D. She is confident of Merrills being a neurosu

    12、rgeon.解析D推理判断题。由第四段中的If you can deal with nine children and keep your reason, the residency should be a piece of cake because no amount of stress will make you fail可知,Halyard认为如果Merrill能应对9个孩子并保持理智,那么神经外科医生的实习期应该是小菜一碟,因为即使再多的压力也不会打倒她。由此可推断,她对Merrill通过实习期成为神经外科医生充满信心,故D项正确。4.What does Merrill suggest

    13、 at last?A. Starting with small things.B. Getting your priorities right.C. Being true to your passion.D. Having the courage to dream big.解析C细节理解题。由最后一段中的chose to dream big and follow her original pursuit. Its the same advice she would give to all Set the goal that is what youre really enthusiastic a

    14、bout可知,Merrill建议遵循最初的追求,设定真正热爱的目标,故C项正确。BIn the digital age, opportunities are arising for everyone. However, only those putting plans into action can stay ahead. Alexandr Wang is one such example. Los Alamos National Laboratory was where Alexandr spent his childhood. Both his parents were physicist

    15、s there. Alexandr, from a young age, had a sharp mind. As a kid, he was regarded as a math wizard (奇才) and competed in national math and computer competitions. Finishing high school, Alexandr entered MIT where machine learning and AI amazed him. He saw the potential of AI, and was excited about how

    16、it could change the world. But it wasnt making a real impact. His ambition to set up an enterprise committed to that was seeded then.At 17, he got the role of tech lead at Quora and dropped out of MIT.I told my parents it was just going to be a thing I did for the summer. Obviously, it wasnt, Alexan

    17、dr said. Surely, his parents were disappointed. They all knew he made that change filled with unexpected risks. But Alexandr said, If you arent willing to take a risk now, then when? Alexandr met Lucy Guo at Quora, with whom Alexandr founded Scale AI, a considerable success. In fact, at that time, t

    18、here were various opportunities in the tech world. It was hard to decide which road they should go down. Then he and his team decided to take a different approach instead of following diverse paths, they agreed to focus on one. They went with imagery, computer vision and other kinds of sensor data.

    19、And that is what made the companys profits rise quickly. Scale AI has a current net worth of about $7.3 billion, with Alexandr being the worlds youngest self-made billionaire.When asked lessons hed like to share with founders, Alexandr stated there are a number of things. The top one is always doing

    20、 things that are consistent with your values and how you want to build a company initially. When you talk to investors, theyll contribute advice that may go against your object. Figure out your focus and what gets you started.本文是记叙文。Alexandr自幼被认为是一个数学奇才,高中毕业后他进入麻省理工学院。在那里,机器学习和人工智能吸引了他。后来为了追求自己的志向,他

    21、毅然辍学,后来白手起家,和Lucy Guo一起创建了公司Scale AI,成为全球最年轻的亿万富翁。【词语积累】put sth. into action将某事付诸实施sharp adj.敏锐的,灵敏的,敏捷的commit to sth.全心全意投入(工作、活动等)considerable adj.相当多(或大、重要等)的net worth 净资产【熟词生义】seed常用义:n.种子,籽v.播种文中义:v. (喻)使萌芽,使发展【长难句解读】The top one is always doing things that are consistent with your values and th

    22、at引导定语从句,先行词为things。(how you want to builda company initially).其中how引导宾语从句,该从句与your values并列,作with的宾语译文:最重要的是,要始终做与你的价值观和你最初创建公司时的规划一致的事情。1.What inspired Alexandr to build Scale AI?A. The work at Quora.B. His experiences at university.C. The influence of his parents.D. His talent for math and comput

    23、er.解析B细节理解题。由第二段中的Alexandr entered MIT where machine learning.His ambition to set up an enterprise committed to that was seeded then可知,Alexandr进入麻省理工学院后被机器学习和人工智能吸引,但是那时人工智能并没有产生真正的影响。于是他建立一家致力于利用人工智能改变世界的企业的雄心壮志在那时就萌芽了。2.What is mainly talked about in paragraph 4?A. The key to the success of Scale

    24、AI.B. Challenges of Alexandrs career.C. Alexandrs great achievements.D. The process of founding Scale AI.解析A段落大意题。第四段讲了在Alexandr创建Scale AI时,科技界有很多机会,他很难决定他们应该选择哪条路。后来他和他的团队决定采取一种不同的方法专注于一条路径,而不是选择多条路径。他们选择了图像、计算机视觉和其他类型的传感器数据,这就是该公司收益迅速上升的原因。And that is what made the companys profits rise quickly是对本

    25、段中心的概括。由此可知,第四段主要介绍了Scale AI成功的关键。故选A。3.What does Alexandr advise founders to do?A. Stick to one particular direction.B. Keep an open mind on suggestions.C. Remain true to the original intention.D. Find a motive for starting a company.解析C推理判断题。由最后一段中的The top one is always doing things that are consi

    26、stent with. what gets you started可知,Alexandr建议创业者始终做与你的价值观以及最初创建公司时的规划一致的事情。当投资者给出与自己的目标不符的建议时,要弄清你的关注点以及你开始的动力,即要忠于自己的初衷,故C项正确。4.Which of the following can best describe Alexandr?A. Clever and generous.B. Courageous and outgoing.C. Ambitious and sociable.D. Adventurous and determined.解析D推理判断题。由第二段中

    27、的His ambition to set up an enterprise . was seeded then和第三段中的At 17, he got the role of tech lead at Quora and dropped out of MITAlexandr . founded Scale AI, a considerable success可推断,Alexandr创立一家人工智能公司的决心非常坚定;根据第三段中的If you arent willing to take a risk now, then when?和第四段中的Then he and his team.focus

    28、on one可知,Alexandr敢于冒险、勇于尝试。由此可知,他意志坚定且敢于冒险,故D项正确。二、七选五2024重庆育才中学、西南大学附中联考You will be leaving this school at the end of this year and the unavoidable question many people will ask you is, So, what do you want to be? 1 But many of you still dont have a clue! Here are some things you might want to cons

    29、ider.First, choose a career that interests you. Some people might think this is unimportant, but if you are truly passionate about your job, then going to work every day wont seem a chore. Its also likely that you will stay and grow in this career.2 This can help you decide if a career path is a goo

    30、d fit for you.Second, does the career you are considering have staying power? Will it be in demand in 20 years? Rapid technological change is disruptive (破坏性的).3 While many occupations are being taken over by new technology, jobs that require a high level of critical thinking, emotional intelligence

    31、 and human interaction, remain in high demand. These jobs are more adaptable and not easily replaced by machines or technology.Third, of course you will want to consider your chosen professions earning power! Although high pay plays a part, you should know that a job with a big salary will likely re

    32、quire more time to get to the top, much more effort and a higher level of stress.4 If you have interests outside of work, or are struggling with other demands in your life, you might want to choose a less taxing job.5 Let me leave you with an old saying: Choose a job you love, and you will never hav

    33、e to work a day in your life.A. We need to be forward-looking at our future prospects.B. Some of you may have already decided on a career path.C. Trying different jobs can help you choose your favorite profession.D. Peoples wages are lower in industries with slow technological change.E. Only the tru

    34、ly motivated people will likely be able to face these challenges.F. Before making a choice, you should examine your values, skills and personality type.G. It cant be denied that thinking about a life-long career at this stage in your life is challenging.本文是一篇说明文。文章针对选择职业给予了一些实用的建议。1.BSo, what do you

    35、 want to be?谈到了职业问题,选项B承接上文,说明有些人已经有了选择职业的决定,又引出下文But many of you still dont have a clue! ,说明还有许多人没有决定,故选B项。2.F下文This can help you decide if a career path is a good fit for you.说明以上建议可以帮助你选择一条适合自己的职业道路,选项F给出了选择职业之前的建议,引出下文,故选F项。3.A上文Second, does the career you are considering have staying power? Wil

    36、l it be in demand in 20 years? Rapid technological change is disruptive (破坏性的).说明需要考虑职业的未来发展如何,选项A承接上文,和上文之间存在因果关系,因为快速的技术变革具有破坏性,所以需要考虑职业的前景,故选A项。4.E上文Although high pay plays a part, you should know that a job with a big salary will likely require more time to get to the top, much more effort and a

    37、 higher level of stress.说明高薪工作也需要更多的付出,选项E只有真正有动力的人才有可能面对这些挑战承接上文,和上文之间存在因果关系,因为高薪需要更多付出,所以只有真正有动力的人才能面对挑战,故选E项。5.G下文Let me leave you with an old saying:Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. 建议选择自己喜欢的职业,选项G承接上面段落,引出下文,对文章进行总结概括。在人生的这个阶段考虑终身事业是具有挑战性的,因此尽量选择自己喜欢的职业

    38、,故选G项。三、完形填空2024湖北武汉部分学校调研In February Chen Qiqi was riding on a field trip, seeking interesting plants in South Chinas Hainan Province. Suddenly, she 1 and gave other passengers a shock.As the car pulled over, she jumped off and2 to the plant. Chen 3 the plant at close quarters, while taking picture

    39、s and shooting it from various angles.It was Entadaphaseoloides(榼藤) and I couldnt wait to share it with my 4,she says.She applied for studies of5 protection at college in 2015.The college study has given her 6 knowledge of plants and the plant-hunting 7 has made her have a good 8 of the natural worl

    40、d. These led to her option of becoming a teacher at a(n)9 education institute after graduation.However, an unexpected thing interrupted her plan so she couldnt 10 with it. Instead, she picked up skills of video shooting, which 11 her to be a plant video blogger. Her short videos cover a 12 range of

    41、plants, including red spider lilies and air plants, etc. In Chens 13 on TikTok, over 100 videos explaining varieties of plants have earned her almost 1 million followers.I feel proud and my job is14 when people say they know about some plants because of me. As for her future plans, Chen says she 15

    42、to carry on exploring the world of plants.本文以博主陈奇奇在海南寻找榼藤的经历引入话题,介绍了她如何走上植物科普这条道路,取得的成绩以及未来的计划等。1.A. hesitatedB. screamedC. stoppedD. collapsed解析B由下文中的As the car pulled over, she jumped off可以看出,她非常激动。再结合空后的gave other passengers a shock和选项可知,她激动得尖叫(screamed)了起来,这吓到了别的乘客。hesitate犹豫,踌躇,迟疑;stop停止;collap

    43、se倒塌,倒下。2.A. droveB. walkedC. rolledD. rushed解析D由空前的As the car pulled over, she jumped off可以看出,她非常激动。因此,车一停下她就跳了下来,冲向(rushed)榼藤。3.A. cutB. smeltC. removedD. observed解析D由下文中的at close quarters, while taking pictures and shooting it from various angles可知,她近距离地观察(observed)这株植物并拍照。4.A. audienceB. student

    44、sC. passengersD. staff解析A由下文中的a plant video blogger可知,她是植物视频博主,故此处表示她迫不及待地想要和观众(audience)分享自己的发现。5.A. plantB. communityC. foodD. wildlife解析A由下文中的The college study has given her 6knowledge of plants可知,她在大学学习植物(plant)保护。本空也可以结合全文的话题去判断,通篇讲的都是与植物相关的话题,由此可见,陈奇奇很可能具有植物学习的经历。community社区,社会;food食物;wildlife

    45、野生动物,野生生物。6.A. formalB. previousC. systematicD. abstract解析C由第5题的解析可知,她在大学学习植物保护。由常识可知,大学的专业学习会让她具备系统化的(systematic)植物知识。formal正式的;previous先前的,以往的;abstract抽象的。7.A. choiceB. degreeC. experienceD. requirement解析C结合上文可知,陈奇奇在寻找植物并很有收获。由此可见,寻找植物的经历(experience)让她对自然世界有更好的掌握(command)。choice选择;degree度,学位;requi

    46、rement要求,必要条件。8.A. tasteB. commandC. viewD. comment解析B参见第7题解析。have a good command of精通,对掌握熟练。9.A. natureB. healthC. lifeD. environment解析A由上文中的The college study has given her 6 knowledge of plants.have a good 8 of the natural world可知,这样的经历让她在毕业后选择成为一所自然(nature)教育学院的老师。10.A. conflictB. proceedC. compa

    47、reD. end解析B由上文中的an unexpected thing interrupted her plan和下文中的Instead, she picked up skills of video shooting可知,她不能继续(proceed)教学。conflict冲突,争执,争论;compare比较,对比;end结束。11.A. forbadeB. remindedC. enabledD. forced解析C由空前的she picked up skills of video shooting和空后的to be a plant video blogger可知,她学会拍摄视频的技巧,这使得

    48、她能够(enabled)成为一名植物视频博主。forbid禁止,不准;remind提醒,使想起;force强迫,迫使(某人做某事)。12.A. narrowB. newC. superbD. diverse解析D由空后的including red spider lilies and air plants, etc.可知,她的视频包括各种各样的(diverse)植物。13.A. accountB. ideaC. profileD. setting解析A由空后的over 100 videos和earned her almost 1 million followers可知,此处讲的是她社交媒体账号(

    49、account)的情况。14.A. amusingB. valuableC. challengingD. practical解析B由空后的when people say they know about some plants because of me可知,当人们说他们因为她了解了一些植物时,陈奇奇感到自豪,觉得自己的工作有价(valuable)。amusing有乐趣的,好笑的;challenging挑战性的,考验能力的;practical真实的,实际的,切实可行的。15.A. pretendsB. managesC. longsD. ceases解析C结合空前的her future plans和空后的carry on exploring the world of plants可知,关于她未来的计划,陈奇奇渴望(longs)继续探索植物世界。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 1 Looking forwards 外研版选择性必修第四册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960690.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(最新).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(最新).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-1函数的概念、定义域和值域.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-1函数的概念、定义域和值域.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-11导数的应用(一).ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-11导数的应用(一).ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(新).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(新).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-10导数的概念及运算.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:2-10导数的概念及运算.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-8N次独立重复实验与二项分布.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-8N次独立重复实验与二项分布.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(巩固).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(巩固).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-5古典概型.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-5古典概型.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(实用).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(实用).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-4随机事件的概率.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-4随机事件的概率.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-3二项式定理.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:10-3二项式定理.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(完整版).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(完整版).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-3简单的逻辑联结词、全称量词与存在量词.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-3简单的逻辑联结词、全称量词与存在量词.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(夺分金卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(夺分金卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-1集合的概念与运算.ppt2015高考数学(理)一轮复习配套课件:1-1集合的概念与运算.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(基础题).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(基础题).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第8节 曲线与方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第8节 曲线与方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第3节 圆的方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第3节 圆的方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优b卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优b卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第2节 直线的交点坐标与距离公式.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第2节 直线的交点坐标与距离公式.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第1节直线的倾斜角与斜率、直线的方程.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第8章 第1节直线的倾斜角与斜率、直线的方程.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优a卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(培优a卷).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第7章 第2节 空间几何体的表面积和体积.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第7章 第2节 空间几何体的表面积和体积.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(名师推荐).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(名师推荐).docx
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第2节 一元二次不等式及其解法.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第2节 一元二次不等式及其解法.ppt
  • 2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第1节不等关系与不等式.ppt2015高考数学(理)一轮复习精选课件:第6章 第1节不等关系与不等式.ppt
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(典型题).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(典型题).docx
  • 小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(b卷).docx小学一年级数学《认识钟表》必刷题含答案(b卷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1